A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok :)

itt agyok anyóséknál. Dolgoztam :/

Deni,
Nektek gratula a kutyázáshoz! :)

Vot,
Istók milyen huncut :) Kakaót szétkenegetni semmi?! :mrgreen:

Ríd,
de jó hogy búlnak a gyerkőcök :)

Rylie!
Én O. val csak egyszer hánytam. Viszont Levussal többször is:/ Az második trimeszter elejére elmúlt. Viszont rohadtúl puffadtam :? Méghogy a fiú-terhességekek jobban viseli a kisnmama.... :?

DÓRA!!!
Nektek Hatalmas gratuláció!!! Ügyesek voltatok ;) Lányod szuperjó nővérke lesz, majd meglátod!!! Sok erőt a kezdeti "nehézségekhez"! Puszi!

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Fibi,
Micimackó dögönyözés :D

Deni,
Igyekszem :wink:

Dóri,
De jó, h benéztél hozzánk :D Még egyszer nagyon gratulálok Nektek Andrishoz, csudaédes pasi :D És valóban gyors szülés volt :o :D Szent Imrébe biztos nem értetek volna fel ennyi idő alatt :wink:

Rylie,
Igen :mrgreen: Tanbá pedig bek@phatja :evil: Akkor legalább mondana vmit, h miről írjál vagy h mi nem tetszik neki. Nem értem mire jó az ilyen fajta viselkedés :roll:
Ingyen program? Olyan most nem is jut eszembe :oops: Mondjuk én imádom a várakat, meg a kastélyokat. Talán egy ilyet néznék meg :?

Ríd,
Szupi, h csajok jobban :D

Votiv,
De jó, h megúsztátok a dolgot és rendben hazaértetek :D simisimi :lol:

Kép Kép
curse

Ja, és Rylie!
tessék kérni valakitől utalványt egy wellness napra, és oda menni :mrgreen: Na de viccen kívűl meg: pároddal mennél?
szmagdi

Vot,
jaaaaj de hülye vagyok! :oops: a "simisimi" az simi! és nem semmi, ahogy én elsőre értelmeztem. :oops: :oops: De zizi vagyok.

és Zsanciék hogy vannak???
szmagdi

Indi?
szmagdi

Rylie! úgy látom félreérthető voltam: a mi szobánkban rendeztük még csak át az ágyat, s az jön be Anginak! :mrgreen:
szakdoli :evil: , s nem lehetne tantóbácsit váltani :?:
szabadnap: alvás, hosszú kádban ázás könyvolvasással, mozi és színház. étterem. vmi sportféle is becsúszna (biciklizés, úszás, egy jó röpiparty). s még egy maszi is beleférhetne, kozmetikus, pedikűr és lábmasszázs és manikűr is may be. s vmelyik látó vagy kedvenc emberemhez elmenni. valamelyik barátommal egy hosszú beszélgetős kávézás. (egész napos elmenetelt csak apjuk itthonmaradásával tudnám - de egyenlőre még azt sem :) :roll: - elképzelni). no mindegy már túlpörögtem, hisz ez bele nem férne egy napba. :lol: :mrgreen: 8)

Johi! újabb tesztelés volt már? vagy csak lemaradtam :oops: ?

Ancsi! :D

Akata! :lol: s velünk is szervezhetnél talit :wink: !

Den! s mindig félóra alvás után karbakéreckedik Bence? akkor legalább sokat pihizhetsz! :mrgreen: olvasni pl lehet úgy, nemde? :D
s milyen édes lehet B2(ezen jót rötyögtem :lol: ) ahogy falja a kajcsikat

Ríd! s honnan tudod, hogy nem volt értelme annak amit P küldött skype-on tesódnak? 8) :lol:

Zsan! fiúk hogy vannak?

Dé meggyógyult?

András nagyon cuki, s nagyon nagy gratula hozzá! :lol: :lol: :lol:
S micsoda gyors szülés! kicsit lehet irigy :mrgreen: ?

waldorf-os élményeink: már 3x voltunk. mindkettőnknek tetszik :D . ovónénik nagyon jók. bár csőlátásúak. jó hely :D , tetszik a rendszer :D , jó társaság :lol: .a monda, hogy neveletlen szülők gyermekeit előszeretettel hozzák ide, itt is megvalósul (de gondolom ez mindegyik oviban igaz :roll: ). az ovónénik viszont hibátlanul kezelik őket :lol: (mivel anyuka csak ücsül, s csak végső utáni esetben avatkozik bele :roll: ). Anginak már van kedvenc ovónénije is :D . jó közösségi program szóval fogunk továbbra is járni. hogy mit hoz a jövő majd meglátjuk...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

itt annyi okos lány van! kérdésem: lehet-e az ember 100% őszinte vkivel? természetesen magán kívül (hacsak nincs magánkívül :mrgreen: ) no vissza komolyra. tudom, hogy ezen kérdésen az ember tinikorában átjut, de ugye változunk. no meg én már többször arra jutottam, hogy sajna nem, s ettől függetlenül gyermeki naiv énem előtör, s koppanok, s megint visszajutok a régi megállapításhoz. persze nem ilyen negatív a dolog, csak tudatosan és szeretettel kell kommunikálni.
s hogy topikhoz hű legyek, gyermekünknek mit tanítsunk? ha épp új állásra készülök, ne mondja meg hogy pocsék a hajam :mrgreen: ? lütyő példa de szerintem értitek 8) . a tudatos és szeretetteli példa persze jó és hatásos (szerintem), de ez túl nagy elvárás egy kicsitől, nem? ugyanakkor kifordulhatok önmagamból, de akkor is az én példám látja.
no uff és kiváncsian várom a reakciókat.
gödibarbi

Barbi: én (sajna, vagy nem) általában őszinte vagyok. Ez nyilván nem 100%-os. Mert tapintat is létezik a világon, meg nem mindig azzal teszünk jót, ha őszinték vagyunk bizonyos helyzetekben. Persze hazudni nem szoktam ilyenkor, csak esetleg nem mondom el úgy a véleményem, ahogy bennem van. Megcsalás elméleti esetén gondolkoztam már rajta, hogy melyik jobb: bevallani vagy sem. (Nyilván az, ha az ember meg se csalja a párját...) Most úgy gondolom, hogy ha valaki nem akarja robbantani a kapcsolatot, akkor inkább nem. De közben meg valszeg úgy emésztene a bűntudat, hogy nem tudom, valóban meg tudnám-e állni, hogy ne valljak be ilyesmit. Na de eltértem a tárgytól. A gyereket meg mégse hazugságra neveljük, nem? MÉg ha előbb-utóbb meg is tanulja, hogy mikor mit illik kimondani, mit nem, azért mégse szokás azt mondani, hogy "Pistike, hazudj csak nyugodtan a tanítónéninek, ha ezzel megúszod a büntetést". SZóval mindentől függetlenül mégis őszinteségre kéne nevelni, nem? A túl nagy elvárásos dolgot nem értettem a hsz-edben. Kifejted?

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt! :D

Deni,
aranyos vagy köszi, van net most már! :D :D :D

Szia Barbi! :D
szerintem attól is függ, hogy mit bír el a másik, pl megcsalásnál csak azért megmondani az őszinteség álarca mögé bújva, mert így a saját lelkünkön könnyítünk, önző dolog - de persze az elhallgatáshoz meg kell, hogy az ember ezt feldolgozza, megbocsásson magának stb
gyereket a felelősségvállalásra szeretném nevelni, ez jelenti az őszinteséget is szerintem

Dóra,
Nagyon helyesek vagytok! gratula mégegyszer! :D :D :D

ÉS SZIA MINDENKIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!

Itt is tombol a takonykor,lázzal :(
Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást kívánok+++++

Dóra:
mégegyszer gratulálok Nektek :D Nagyon ügyesek voltatok :D

Rylie:
ez a mostani pocakosságom visz mindent :wink:
Egyszer sem hánytam eddig,na de most...Valahogy minden sokkal izébb volt :lol:
Kitartás,nincs sok hátra belőle!Hol is tartasz?

Ancsi:
ezek szerint Ti is a Bolgárkerékben voltatok?

Csajok!
Volt valaki,akinek a melső falon tapadt a méhlepény?Nekem most először és nem tudom eldönteni,hogy ezért érzek mind mocorást finomabban v. valóban lesz egy nyugis gyerekem? :wink: :lol:
A másik:kívánosság!Azt figyeltem meg,hogy a csajokkal csak a nasi volt a lényeg,most meg a savanykás ízek.Fius anyák?

petergabi

Barbi, nekem MINIMUM egy ilyen emberre szükségem van.
De azt hiszem, én még sajna abban a fázisban tartok, amikor sokszor saját magamnak is hazudok (nem tudatosan, hanem lelki fejletlenségből)....

De a gyereknek DIREKT hazudni szerintem bűn.
Bár ez is érdekes téma, mert pl. én tündéreket meg manókat simán kreálok neki a kis világába, pl. reggeli arcmosás oka nálunk: "Mossuk le az álmot az arcodról, látom, hogy ott van még." Akkor ilyenkor hazudok vagy nem? :roll: :roll: :roll:

A hiányzóinkat remélem nem a betegség némította el, csak simán laposakat írunk, amihez nincs kedvük hozzászólni!!!! :wink:
leni

Szrek, HELLLÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! :lol: :lol: :lol:

Gabi, nekem H.-val első falon volt a lepény, és sokkal finomabbak voltak a mozgásérzeteim, DE ő sokkal nyugisabb gyerek is, úgyhogy még minden lehet :wink:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni: mindannyian hazudunk magunknak is, ez nem lelki fejletlenség. Hazudunk, aztán szigorkodunk, aztán megint hazudunk és ez megy vég nélkül :wink: . Nem hiszem, hogy van valaki, aki mindig tökéletesen őszinte magához.
Egyébként én egy csomószor látom, hogy milyen kegyetlenség a másikkal szemben, ha kimondjuk helyette azokat a dolgokat, amiket neki kéne (önmagára vonatkozóan). SZegény férjem meg van verve velem. :oops: ANnyira zavar, mikor hazudik magának. Ilyenkor jól belegyalogolok a lelkébe, neki kurvára fáj és senkinek nem lesz jobb tőle. :oops: :oops: :oops: Neked tényleg erre van szükséged? NEm vagy te egy kicsit mazo? :D
A fantázia pedig nem hazugság. A hazugság és a fikció ugyanaz? Szerintem nem.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok! Olyan jó dolgokat dobtatok be, nem állom meg szó nélkül. :D
Egy szabadnap már sosem lesz olyan, mint azelőtt, hogy nem voltak gyerekeim. Úgyhogy én bármelyik napomat kérem vissza a gyerekek előtti időből. Amikor lelkiismeretfurdalás nélkül foglalkozhattam magammal és csak magammal. Na jó, inkább egy olyat szeretnék, amikor dolgozom, aztán munka után megkávézunk-cigizünk-pletykálunk, aztán elmegyek a másik melóhelyre, gyúrok pár gyereket, aztán hazafelé vásárlás, vacsifőzés, a zurammal beszélgetés, aztán egy film és egy jó szex. (Ja, és valahol beiktatnék egy hajfestést is :lol: ). Perverz, mi?

Az őszinteség. Nálam ebben is a gyerekeim hoztak változást. Azelőtt csak végső esetben mondtam meg a véleményem, most azért finoman (máskor kevésbé), de ki szoktam fejezni. Nekem azt a nehéz megtanulni, hogyan mondjak valakinek nemet. Mostanra jutottam el oda, hogy ha nem szeretnék megcsinálni valamit, akkor inkább hallgatok mélyen, és közben szégyellem magam, hogy megtehetném, hogy segítek, de nincs kedvem a nyakamba venni a terhet. Itt van pl. egy utcában lakó ismerős, akivel időnként beszélünk. Múltkor panaszkodott, hogy az elsős kislányának nehezen megy az összeolvasás, és korrepetítort keres. Régen habozás nélkül bevállaltam volna, most meg csak bólogattam, és közben azt gondoltam, hogy tiszta rohadék vagyok, hiszen segíthetnék, és még pénzt sem kérnék tőlük, mert tudom, milyen rosszul állnak.

A nevelésben ezért ez elég nehéz. Ismerek olyan családokat, akik a gyerek születésével felhagytak egyes dolgokkal, nehogy a gyerek azt lássa. Pl. soha többé nem mennek át a piroson (oké, ez rendben van), soha nem lógnak a buszon, meg ilyenek. Nekem ez sokszor erőltetett. De az sem lehet, hogy az ember bizonyos mértékig ne kontrollálja magát, hiszen a minta nagyon fontos.

A megcsalás: Popper Péter szerint is csak átterheljük a bűntudat súlyát, és a döntés felelősségét, ha elmondjuk, hogy megcsaltunk valakit. Ami nekünk könnyebbé, neki sokkal nehezebbé teszi a helyzetet. Annyira szeretném, ha sosem kellene azon gondolkodnom, hogy elmondjam-e a zuramnak. Az is elgondolkdotató, hogy ha tudod, hogy egy ismerősöd megcsalják, vajon elmondod-e neki...
marcangoló

BETEGSÉG:
van vmi olyasmi vírus mostanában, hogy gyomorgörcs, folyós hasmenés, hányinger (baromi erős, egész éjjel tartó), has- és gyomorbugyogás, meg ezzel járó dolgok?
mert én cefetül vagyok, L. egész délelőtt Hello Kittyt fog nézni itt a gépen , s én fexem :(
és mit lehetne egy ilyesmivel kezdeni? mondják, menjek el dokihoz, de erőm sincs. (meg kapacitásom se gyerekkel)

Gabi!
igen Bolgárkerékben.

Deni!
nem tudom, hogy bevált volna-e a kenőcs, ha időben használjuk. mi már több mint 1 hét múlva kezdtük, így nem sokat ért. :(

Rylie,
nem hinném, hogy lehetett kártyával fizetni.

ancsipancsi

es semmit nem kivanok, mindentol (meg uresen is) bugyborekol a gyomrom, de ittam 2 pohar vizet, hogy ne legyen baj, meg most ugy erzem, hogy ennek mandarint. remelem a gyumolccsel nem rontok a helyzeten, mintha ezt se lehetne, nemigaz?
ancsipancsi

Tinu, azért vannak olyanok, akik kicsit "vakabbak" önmagukra és vannak, akik őszintébbek. Ez nagyon sokszor éppen a nevelésben jön elő, amikor anya vagy apa nem hajlandó észrevenni azokat a negatívabb tulajdonságaikat, amik ezután a gyerekben is megjelennek, vagy amik miatt a gyereknevelésben nyilvánvalóan rosszul csinálnak dolgokat, és ezzel a gyereknek okoznak gondokat (pl. beilleszkedési nehézséget). Mondjuk pl. otthon az a rendszer, hogy minden a gyerekért van, és soha nem mondanak neki nemet, bármivel is álljon elő, aztán mondjuk a közösségben perifériára szorul, mert ott is mindenkin érvényesíteni szeretné az akaratát. És ilyenkor a szülő nem azt mondja, hogy basszus, lehet, hogy valamit rosszul csináltam, hanem azt, hogy a többi gyerek akaratos, öntörvényű (mert nem hódol be az övének), és rossz az ovi. :roll:
/Off: nincs nálatok véletlenül egy jó állás egy nagyon jó gyógypedagógus, pszichológusnak? Aki nem én vagyok. :D /
marcangoló

Ancsi, nincs otthon egy kis Smecta, vagy Normaflore?
marcangoló

Most jutott eszembe, hogy a múltkori Dr. House (mikor lelőtték) is pont az őszinteségről szólt. Legalábbis részben.

Ancsi: biztos van ilyen vírus, miért ne lenne? Jobbulást++++++++++++++ Én a helyedben ennék, amit kívánok. Vagyis nem a helyedben, hanem ha én lennék beteg és érezném, hogy ezt vagy azt akarnék enni, akkor ennék. Persze lehet, hogy rosszul tenném. :roll:

Marcangoló: a pszichológus se mond ki dolgokat a kliensének - főleg nem elhamarkodottan, mert azzal nem használ. Csak dühbe gurul a szülő, ellenáll, nem hozza vissza a gyereket stb. Nincs értelme kerek perec kijelenteni dolgokat, ha ezzel semmit nem érünk el. Jó, persze lehetnek olyan esetek, mikor igen - ha súlyosan veszélyezteti a gyereket. De ez más tészta.
Állás itthon, nálam? :wink: Nálunk az jelen esetben a saját otthonomat jelentheti max. Mikor eljöttem szülni, lejárt a szerződésem is a nevtanban, úgyhogy nekem nincs is állásom. :cry: De asszem sajna amúgy sincs ott üresedés. Végig kell hívni a nevtanokat és hátha valahol igen.

Kép
Kép
tinu

Tinu, pszichológusként teljesen máskénk működöm. :wink: Ott én sem mondok olyan dolgot a szülőnek, amitől kiborul, vagy ami negatívan befolyásolja a gyerekkel való kapcsolatát. Még a képességvizsgálatnál is nagyon kell vigyázni, hogy mi az amit a szülő el tud fogadni, és mit nem.

Ó, azt hittem státuszon voltál. :cry:
marcangoló

Marc: igen, státuszban voltam, de határozott idejű volt a szerződésem.
Persze baráti kapcsolatokban én is jobban kimondom, amit akarok, de szerintem ott sem működnek másképp a dolgok. Ha valaki valamit nem akar meglátni, akkor nem fogja, bárki is mondja neki. :cry:
Te is pszichó vagy? Jaj, de jó!

Kép
Kép
tinu

[quote="tinu"] írta:tinuHa valaki valamit nem akar meglátni, akkor nem fogja, bárki is mondja neki. :cry:

EZ ANNYIRA IGAZ! :?
leni

Barbi,
Tali veletek: nagyon szívesen!!!!! :D azóta is úgy sajnálom :)

Nagyon jó a kérdésed, mert ez engem is sokat foglalkoztat. Én egy nagyon megátalkodott igazmondó vagyok és sajnos hiányzik a tapintat is sokszor. :wink: Egyszerűen azért, mert én is ezt várom el és soha meg nem sértődöm az igazságtól még akkor sem ha nem tapintatos. (persze a bunkóságtól meg kinyílik a bicska! szal a nem tapintat és bunkóság között markáns különbség van nálam)
DE 100% őszinte csak és kizárólag a tesómmal tudok lenni.
És az érzékenyebb lelkekhez is nehezen találom az utat, mert a cizellált, műalkotás jellegű őszinteség tudománya sem tartozik az erényeim közé. A gyerekemmel is őszinte vagyok, de valószínűsítem, hogy az ő érdekében nem leszek vele 100% őszinte. (ezt most nem részletezem, de pl a tanítónéni hülyeségét nem fogom az orrára kötni, aztán az Apával való nevelési "cinkosságok" stb...) Aztán ha elég nagy lesz hozzá, elvárom hogy utálja le a frizurámat :D
Zárógondolatom: őszinteség nélkül egyetlen kapcsolat sem működik (fujj de közhelyes) nálam - még a szomszédi sem :wink:

Kép
akata

Tinu,
úgy értem, hogy van -e most divatban ilyen vírus, azaz tarol-e másoknál is.
hihetetlen, hogy mennyire ledőlött, csak feküdni vagyok képes. :(

a Smecta magasan van, nem tudok felmászni se érte. várom a fél 1-et, hogy Nyuszi aludjon és én is. :(
ancsipancsi

használ vmelyikőtök routert? normális, hogy wlannal csak 54 Mbps a kapcsolat sebessége, holott az adsl eredetileg 100?

Kép

Kép

szrekuc

közben kiderült :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi:++++ bariném kisfia hozott haza fosós vírust a bölcsiből. Szal azt hiszem van most ilyesmi!
Ropi+keksz+sok-sok tea

És ami megütötte a szememet:
LELŐTTÉK dr. House-t???? :shock: De ugye él?? és hogy és miért és és és ááá már ezt az egy nyamvadt sorozatot se tudom nézni, mert minden este eldőlök :(

Barbi: jaaaa
És hát ez az, hogy NEM lehet lecserélni a tanerőt, mert csak nála és csak ebből a témából lehet írni és csak milliós költségvetésű rendezvényt lehet csinálni és legyen különleges és extra és még sohase volt ilyen és és és
és az a vicc, hogy csináltam én már sokfajta rendezvényt (bál, kiállítás, utazás stb) és valahogy most mégsem jut eszembe semmi épkézláb dolog..pedig dec 15-ig meg kell szülni valamit és azt erőteljesen képviselni majd vele szemben :?

Fibi: jó csomagolást ill nektek jó Baját! Azért majd ha van lehetőséged írjál Bajáról is!

PGabi: 11-12. hétben vagyok
és akkor ezek szerint ez normális és akkor igyekszem kibírni ezt a pár hetet még!

Ma reggel megint volt rókica, de szerencsére üres volt a gyomrom igy nem volt oly gázos az ügy. Node Kamilla megint jött oda, hogy mit csinálok. Mindenáron ő is bele akart nézni a klotyóba, hogy Anya mit skubizik ott annyira 8) Majd közölte, hogy ő is és letérdelt a kis bilije elé és elkezdett köpködni bele :o :lol:
Kis majom :)

Tinu: Ha valaki valamit nem akar meglátni, akkor nem fogja, bárki is mondja neki.
Na a legjobb barátom pontosan ilyen ember!!! Igazi oroszlán, amit a fejébe vett csak is az az egy igaz út, hiába mondja neki bárki, hogy jáj, majd akkor belátja, hogy jáj ha a saját bőrén tapasztalja!
És mennyi dolgot elkerülhetett volna...atyaég..ha meghallgat akár pl engem vagy a szüleit, de ő ilyen. Nem is egyszerű neki társat találnia :roll:

Őszintéség: én spec azt rühellem ha valaki nyáladzik valamin úgy, hogy igazándiból nem is tetszik neki pl: jaj édesem de csinos ez a ruha ma rajtad!!! közben meg azt gondolja, hogy apám de tréül nézel ki! volt ilyen kolleganőm...imádtam :mrgreen:

és nem lesz kecsketej januárig mert a kisgidáknak kő a nedü :? még szerencse, hogy Kamilla megitta a szójasz@rt is kakaónak.

Rylie
rylie

Rylie,
:D rókakoma most már húzhatna a francba :roll: :D
kecsketej drágábban ugyan, de van pasztőrizált - üvegben, dobozban, akármiben, csomó helyen lehet kapni (szerintem a pasztőrizáltat mindenhol; üvegeset cba-ban láttam, dobozosat sparban meg vettünk is üvegeset, de visszamekegett, ahogy levettem a tetejét :mrgreen: nagggyon kecskeszagú volt :D és nektek parmalat vagy minek laktózmentes teje nem megoldás?)
rendezvényen gondolkodom - pl vmi családi napot nem lehet szervezni vetélkedőkkel ilyesmivel?volt egyszer egy olyan vetélkedője talán még Czigány Györgynek, hogy színészek és színészgyerekek vetélkedtek; a szabályokra már nem emlékszem, de nagyon jó móka volt, mintha a szülőket szívatták volna asszem :mrgreen: bár persze ott a gyereksziget stb szóval millió ilyen babás dolog volt már, csak mivel úgyis ebben vagy(unk) benne, nem lehetne vmi kicsikre vagy kisgyerekes szülőkre specializált valami?

Kép

Kép

szrekuc

Rylie: meglőtték, de persze nem halt meg. Sőt meggyógyult a lába. De a mostani részben meg mintha megint kezdene neki fájni. Mármint Dr. House-ról van szó. :)
Már a 12. hét? Még csak most írtad, hogy babát vársz! :o
Ó, hogy utálom, hogy ilyen gyorsan telik az idő. :? Tünci maholnap felnő. :wink:

Kép
Kép
tinu

Szrek: néztem a bolti kecsketejet, de 800 Ft volt !!! :shock: Szal az nekünk sok(k)..laktózmentes cucc se jó, mert abból csak a tejcukor van kivonatolva, ha jól tudom :roll:
és igen én is valami babás-anyás dolgon gondolkodtam, merthogy most ugye ez teszi ki a napjaimat ebben vagyok benne.
De pl egy vetélkedőt nem túl egyszerű megszervezni még papíron se..szal azért oly nagy világmegváltást nem tervezek, merthát kapacitásom nem sok van hozzá.
De köszi, hogy gondolkodol ;)

Tinu: hál'Istennek..verejtéktörlő smájli :) mármint, hogy Dr H él!
és pl ő egy tök őszinte manus aztán nincs is sok barátja :lol:
és biza megy az idő..és most kivételesen hajtom én is!

R
rylie

sziasztok,
javulgatunk, de rég utáltam már ennyire anyának lenni!
csak az jár a fejemben, h MIKOR LESZ MÁR ENNEK A RÉMÁLOMNAK VÉGE?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

MIKOR?????????
zsancikant

Zsána,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
sajna bíztatóbbat nem tudok, de ezt szívből!

Rájli,
olyat szervezzél, ahol a gyerkőkre vigyáznak és foglalkoztatják is őket (pl. táncházas játszóház), az anyákokat meg közben masszírozzák, szépítik, nevettetik, igyekeznek, hogy mennél nőbbnek érezék magukat, a végén meg a férjükkel-pasijukkal együtt megnézhetnek egy könnyed, szórakoztató előadást :)

Őszinteség: fontos, de nem mindegy hogy mikor és hogyan van tálalva. Mertmivel objektív igazság sincs. Azt gondolom, a gyerekkel mindent meg lehet őszintén beszélni, csak az ő nyelvülön és az ő ismert fogalmi rendszerükkel kell megfogalmazni. (nem mintha könnyű lenne)
Én pl. az őszinteség hiánya miatt (nagyrészt, de nem kizárólag) nulláztam végleg, egy tizenéves kapcsolatomat. Anno.

Ennyit belőlem, mert amióta tudom, hogy Füles már csak egy hónapig az én babám, utána már soha többé nem lesz ennyi időnk egymásra, azóta már akkor is hiányzik, amikor alszik.

csók mindenkinek

szeretettel

macska
macskanyu

[quote="macskanyu"] írta:macskanyuamióta tudom, hogy Füles már csak egy hónapig az én babám, utána már soha többé nem lesz ennyi időnk egymásra, azóta már akkor is hiányzik, amikor alszik.

Macs, ezt annyira meg tudom érteni!!!
HAJRÁ, szeretgessed csak minden erőddel a KisMacst! :P

És a programmajánlatodra én tuti beneveznék!!! Rylie, ez nem tetszik?
leni

Halódik a gépünk... csak gyors!

Mivel majdnem mindenki kért a legóból, elhozom az összeset és majd valahogy eldöntjük :roll: :roll: :roll: De talán van annyi, hogy jut mindenhova...
A részleteket meg amjd megbeszéljük. Rendezünk egy "törlesszük a legó árát Nuknak" partyt! :wink: :wink: :lol:

Velünk minden ok, vissza olvasni nem tudtam, talán este és akkor beszámolok én is...

nukada

Ancsi, hogy vagy???

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ... (id. dr. Barna Istvánról szeretnék "élményeket") :D
Még nem adtam fel, hogy valakivel beszélgessek, aki nála szült / hoozá jár...????

Votiv, köszönöm a bíztatást... kicsit megijesztettél, hogy nem olcsó...??! Ez mit jelent számokban??? hallottál valamit megbízható forrásból...????!
mesi0705

Eza megcsalás hogy jött az eredeti kérdéshez? :shock: Lassú az én felfogásom, úgy látom.

Barbi :) Nálam a hangsúly azon van, mi előzi meg az én őszinte kitárulkozásomat illetve egyenes beszédemet (hazudni képtelen lennék, hallgatni akkor már inkább, de azt is valamiféle hazugségnak tekintem azért). Kérésre véleményt és segitséget csak teljes őszinteséggel, kérés nélkül meg nem szólni és nem cselekedni - ez az én mottóm mostanság. És ez nem életkorspecifikus. Vekerdytől tanultam a legfontosabb gyereknevelési elvet: együttélve, példákon keresztül nevelődünk, nem szavak által. És nap mint nap látom, ez milyen igaz...

Ancsi :) hajam nyár óta rövid. Nem szép, de praktikus.
A korábbi kérdésed: nem tervezem a családi állapotom megváltoztatását

déli népek találkáját az otthont adó anyatársak szervezzék meg, én résen és készenlétben leszek.
indianyo

MEsi :) ebben a topikban aktiv közreműködő tudomásom szerint nem szült Barna Istvánnál, igy hosszú lesz a várakozás...
indianyo

Macs: igen, fején találtad a szöget! Valami ilyesmin jár az agyam..csak hogy hozom ezt a sok mindent egy fedél alatt...és hogy bírják a dedek egy idegen csoportban egész nap mig anyájuk ennyi mindent élvezkedik :? fejvakarósszmájli...
de van még pár napom, hogy a részletek is megvilágosodjanak :)

és sajnálom, hogy el kell "adnod" Fülit :(

Ancsi: köszi az infót a fizetésről...ez ölég gáz, mert igy kunyerálhatok anyutól manit :roll:
Remélem már jobban vagy!!!

R
rylie

Indi: az eredeti kérdésfelvetésben nem volt szó megcsalásról. Én kavartam ide, mert ez jutott eszembe. Az asszociációs lánc a következő volt. :D Régebben sokat gondolkodtam azon, hogy vajon létezik-e olyan élethosszig tartó kapcsolat, amelyben nem csalják meg egymást a felek. Arra jutottam, hogy talán nem. És akkor azon gondolkodtam, hogy ha megcsalna a férjem, vajon megbocsátanék-e. Arra jutottam, hogy talán igen. De aztán eszembe jutott, hogy vajon megtudnám-e, vagy ha én csalnék, vajon elmondanám-e. Vajon őszinte lennék-e hozzá. Itt jött be az őszinteség témája. SZóval ez a régebbi gondolatkör ugrott be Barbi kérdésével kapcsolatban. Ennyi. :)

Kép
Kép
tinu

Rylie,
kecsketej amit láttam a liter 500 ft az üveges (2.5-3deci) 250 ft volt

Kép

Kép

szrekuc

Ma nálunk voltak Deniék és Votivék, és fergetegesen jó volt, és mind az 5 palánta tüneményes volt, és tettünk egy jó nagy sétát is, nagyon jól mulattunk. :lol:

És Votiv, a pogácsa recipéje (1 tepsinyi), hátha mást is érdekel :):

Nagyon pici langyos, cukros tejben fél élesztőt jól meg kell futtatni. Ha már nagyon szalad, bele kell dobálni minden egyebet: 25 deka margarint (kockaráma), kb. fél kiló lisztet, 2 egész tojást, egy evőkanál tejfölt, 20-25 deka Karaván vagy más füstölt sajtot, sót. Jól össze kell gyúrni, egészen addig, amíg a tészta minden trutyit leszed az edény faláról, kezedről (adni kell hozzá kis lisztet, ha nagyon ragad). Le kell takarni tiszta ruhával, és be egy éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel ki kell venni, kelni hagyni kicsit langy helyen, de előtte bele kell keverni kis átgyúrással a bármilyen magvakat (ebben rengeteg tökmag és valmaivel kevesebb szezám-, len- és napraforgómag volt). Nem kell sodrófa a kinyújtásához, mert viszonylag vastagra kell hagyni (bő ujjnyi, el lehet lapogatni kézzel). Ki kell szaggatni, és tepsibe pakolni, nem kell alá semmi. A tetejét felkevert egész tojással kentem, és némi reszelt karaván ment még rá. A sütőt akkor kell csak beizzítani, ha már benne van a tepsi, max erőn/lángon mehet 5-10 percig, a meleg keleszti , felhúzza a tésztát, aztán mérsékelni kell a hőt (nálam kb. 180-190 fok körül ment a maxigáz után), kb. összesen fél órát sül. És ha macerás az éjszakás pihentetés, ki lehet hagyni, akkor viszont egyből bele kell keverni a magvakat, félretenni letakarva langy helyre, miután megkelt, kinyújtani, szaggatni, sütni. De vhogy az éjszaka pihenős tésztás finomabb egy picit. Sok sikert hozzá! :)
kincsimano

Deni, megadnád a sütid receptjét? Isteni finom! Köszi! :D
kincsimano

Elszállt, amit írtam. :evil:
MOst ébredés van, még jövök.
rídonli#

Tinu :) ez aranyos, köszi! Jót mosolyogtam. Akárcsak magamat látnám, néha én is már két gondolattal előre járok beszélgetés közben.
indianyo

nna, talán mégsem...

Kátya, Deni , Votiv, jó lehetett a tali! (Képek?)
Pogi rec.elmentve! :)

Rylie, nekem a 2.nál csak 1x volt talim rókakomával (vidéki rokonoknál ittam kb 1 dl MIRINDÁT, vmi borzalom, hazáig szenvedtem, majd itthon távozott...) Émelygés is enyhébb volt, reggelenként nem bírtam enni, de rájöttem, hogy ha iszom egy pohár meleg italt (tea), akkor tudok enni pár falatot, és utána már jó volt. Elsőél sem volt durva, 4-5x jött a róka. És mind2 lány.
Tanár :evil: , mi a francnak szivat?!

Érdekes téma kezd kibontakozni itt megint!
Szrek írta (asszem), h az igazság szubjektív, meg relatív, vmi ilyesmit gondoltam én is.
Tinu, komolyan gondolod, hogy nincs megcsalás mentes (hosszú) kapcsolat? Brühühüüü! Én bízom benne, h van! Nagyon naív vagyok?
Persze, az is számít,h mit tekintünk megcsalásnak...

Indi, érdeklődve olvasom a gabonás bejegyzéseket a blogodban! És Dominó új sapkája nagyon klassz! (Nem gyártasz ilyesmit eladásra? Sztem lenne rá kereslet!)

Ancsi, remélem jobban vagy! Jól rád jár a rúd, így a várandósság alatt!

Zsan, jó,h vmivel jobban vagytok!

Macs, tudom, mit érzel... De ha majd látod Fülin,h szívesen megy, és őt kevésbé hatja meg ez a nagy lépés, akkor kicsit jobb lesz... :)

Mit is akartam még?

Ma voltunk orvosnál a csajokkal, P még kicsit hurutos, B hallgatózása teljesen negatív :). Meg volt elégedve a doknéni a gyógymódjaimmal: salvus víz és lándzsás útifű. (Birom,h nem kiált egyből antibigyóért.) Meg az is tetszett neki,h B nehézlégzését is ügyesen kezeltük itthon. Hétfőtől újra ovi! P egycsomót beszél róla,úgy tűik, hiányzik neki! :)
Vacsorára vettem a piacon egy nénitől sárga krumplit (ella), megsütöttem, csak simán a sütőben, a lányaim falták! P ügyesen kenegettte vajjal meg tejföllel, B csak natúr szeletkéket tolt a szájába, nagyon élveztékl az önállóskodást.
rídonli#

Hali,
Ruzi,
még asszem okt.ben volt téma, h otthon lehetsz-e a táppénzen, ha gyes mellett dolgozol, és azt írtam, miért ne? Erre megnéztem előző havi bérpapíromat (gyanúsan keveset kaptam), és arra a 4 napra amit itthon töltöttünk, nagyjából semmit se kaptam (azaz 4 nap miatt valami 8ezerrel kevesebb lett a fizum. :roll: )

Bocsi mindenkitől, semmire sincs időm, se írni, se olvasni, velünk minden 100as, csak sok a tennivaló. :)
neet
neet

Hááát mindenki csak sajnálhatja, aki nem volt ma Kátyáéknál, mert isteni volt!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Eszméletlen finom pogácsával és almáspitével várt minket, aminek nem bírtunk ellenállni :lol: és még ebédet is főzött, hihetetlen sok energiája van :mrgreen: A gyerkőcök szuperédesek voltak, mindjárt teszek képeket is :D

Kátya :) KÖszi még1x a bulit!! :D :D persze, receptet majd átdobom, de én is lementettem a Tiédet :wink:

Votiv :) Tökre örülök, hogy eljöttetek és tudtunk dumcsizni! :D

Ríd :) Éljenek az önállóskodó lányaid! :D és persze a javulás!! :D

Na mindjárt visszaolvasom az előző oldalt is, de most jöjjenek a talis képek:
Emma és Bálint ismerkednek:
Kép
Isti és Bálint sütiznek:
Kép
Lili és Bencus:
Kép
Kátya Lilivel:
Kép
A fiúk Emmát altatják:
Kép
A 3 picurka:
Kép
denizsa

Ancsi :) Jaj, ez vacakul hangzik :( :( Bulááást!! ++++++++++++ Bevetetted már azóta a Smectát és társait?

Fibi :) Csomagoláshoz kitartást! De ugye Bajáról is bekuksizol ide? :wink:

Rylie :) Róka :( Kamilla és a wc :lol:

Zsan :) Sok +++++++++++

Szrek :) Hurrá, végre van net (és csodák) :D

Gabi :) Nektek is bulást! +++++++ Savanyú: én rendszeresen jártam a piacra kovi ubiért meg cékláért meg csalamádéért :oops: de az édesség is lecsúszott azért :oops:

Barbi :) Hű, már oviba jártok?! :mrgreen: :lol: és milyen csőlátásuk van a néniknek?

Őszinteség: sztem szükség van rá, legalábbis nekem.. És egyetértek, hogy azért figyelni kell a "tálalásra", de az igazi kapcsolatoknak ez az egyik alappillére sztem.

És Macs progija nekem is nagyon tetszik :D :D :D

Kép
Kép
denizsa

De jó képek!!!!!
(Úúgy szeretnék már én is eljutni egy talira! :) )

Deni, köszi!

Ezt találtam (ill.egy kismama-ismerős tete ki az iwiw üzenőfalra), tök jó dolgk vannak:
www.liliputi.hu
Pl.van egy háti hordozó, ami tök olyan (sztem), mint az ERGO, csak némileg olcsóbb. (Hozzáértők: télleg olyan?)
A kis bőrcipikért meg megőrülök, csak jó drágák. (Hátha megkérdi vmelyik nagyszülő,h mi kell a gyerekeknek karácsonyra! :) )
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: