A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremese: sok tapasztalatom nincs az egyedül alvásról, de szerintem gyerekenként változó. Rebeka a mai napig nem alszik el egyedül, régebben én altattam, most az apjával alszik. Azt hittem én rontottam el, de most rájöttem hogy nem. Ugyanis Viktorka meg általában (ha nincs nyűgje) igényli hogy hagyjam egyedül. Képes addig fennt maradni amíg be nem viszem a szobába, le nem fektetem és ott nem hagyom. Rá 5 percre már alszik is. Rebekánál ilyen sosem volt. Mindig valakinek ott kellett lennie, fognia a kezét.
Most is ha apa átjön hozzám aludni képes éjszaka érte jönni, hogy vele aludjon. Ő ilyen. Viktorka meg olyan.

Bár ma éreztem együtt igazán Irinával!!! Valószínű nálunk is kezdődik a fogbaj!!! Egész nap egy percet sem aludt, napközben még elvolt, magyarázott meg minden, de amint letettem ordított!
Este meg már le sem lehetett tenni!!! Most adtam neki Panadolt, a kaját csak 5x-i nekifutásra ette meg (nem mindet), ökle a szájában, és bármelyik pillanatban felkelhet. Annyira sajnálom!!! :( :(

Horcsog: egyébként a nátha szerencsére nem komoly, Rebeka is jár oviba, csak babázni nem akarom őket vinni, nehogy valamit elkapjatok. Köszi az érdeklődést, aranyos vagy! :D

Tea: én nagyon szerettem Rebekának adni az instant HIPP teákat. Ő is nagyon szerette. Most is ilyeneket fogok majd venni, meg persze a FLAVANT. (100% gyümitea).
De a sima vizet is megissza mindkettő szerencsére!

Gremese: ezt az oldalra húzást mi is szoktuk csinálni, akkorákat nevetünk közben. Nagyon élvezzük mindketten. Kis cserfes! Olyan jó, hogy lehet már valamilyen szinten kommunikálni vele!!! :D

Kép
Kép
timi26

Nekünk most jött el egy törés az életünkben. (Jó drámai vagyok...)
Áthúztam Babci ágyát, és most ott alszik. NEM ANYA MELLETT..... Brühühűűűűűű...... 3 hónapig minden nap mellettem aludt el...... Hogy fogom én ezt kibírni?????? :shock: :oops:
Ha meg fülelem, hogy vesz-e levegőt, akkor ki kell másznom az ágyból. És ha éjjel felébredek valamire, nem tudom csak úgy megsimizni.....
Tudom, kicsit hülye vagyok, és a bolhából elefántot csinálok, de akkor is brühühűűűűű.......

Pedig ez a normális, hogy a saját ágyikójában alukál......

Egyik hozzászólásomban írtam, ha megfogjuk a kezét, oldalra, majd hasra fordíthatjuk.
No ebbe annyira belejött (ráérzett, hogy kell a lábát is átpakolni), hogy a pelenkázón félálomban tökéletesen az oldalára fordult a hátáról). :D Ilyet még nem csinált, egyből riasztottam Apát, hogy nézze meg, milyen ügyike. :D (Mindeközben cumikázta az ujjacskáját). :D Imádom! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Csajok,
feltöltöttem a kinőtt ruciait Marcimnak, mivel nagyon vagány, fiúsak.
Ha valaki esetleg érdekel:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=250895 :wink:

Kép
Kép
h@jni

Motiot: küldtem privit!

Kép
Kép
timi26

Gremese: :( Mi lesz majd, ha ott kell hagynod az oviban? :D
Oldalra fordult? :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Timi26! Én pl. sokáig úgy aludtam kiskoromban, hogy anyu bedugta a tenyerét a rácsoságyba és én az arcomat a tenyerébe fektettem, úgy aludtam el. Szegény, baromi kényelmetlen lehetett neki. (Nem emlékszem, csak gondolom, hogy ügyesen megoldotta). :wink:

Fogzás: Ajajj.... Folyik a nyála és csürüszköli az öklét a szájába. Az ínyében meg vannak fehér foltok.... Szegénykém.... Csak nem mi is????? :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Ovi????? :shock: Apáva ott fogunk csimpaszkodni az ovi kerítésébe, és szinkronban fogunk bőgni!!!!!! :oops: Ezt már ő is mondta! :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Igen, oldalra fordult! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi a múltkor emlitetted hogy megkóstolta Viktorka a sütőtököt, ha jól emlékszem. Mikortól lehet a babákat új izekkel ismertetni? A fingató gyógyszerét is annyira szereti, csak úgy cuppog rajta, meg nyalogatja a kanalat. Biztos édes lesz, ahogy falja a banánt!A hipp teákra az van irva hogy 4 hónapos kortól lehet adni, meg a bébiételekre is. De én úgy tudom, hogy már valaki a 3. hónapban elkezdi. Szerinted?

Heni
KépKép
heni81

Heni! Nekem anyukám azt mondja, adjak Zsófinak 1-1 kanál almalevet (kicentrifugáltat vagy lereszeltet), hogy szokja az ízeket. De én még nem akarok neki adni "rendes" kaját.
Bár Timi ezt jobban tudja.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Hát a mai napunk mozgalmas volt.
Délelött mentünk sétálni aztán közbe jöttek haza a barátnőmék a pénteken született kisfiukkal.
Hát olyan kis picike volt azén nagy fiúm mellett.

Aztán közbe telefonált a párom unokatesója, hogy van-e kedvünk délután átmenni hozzájuk.

Na aztán kb 2 körül jött haza a párom mondtam neki errő persze menjünk.
Így fél 4-kor elindultunk igaz Ádinak 4-kor ennie kellet volna.
Oda is értünk az volt az első, hogy megetettem a gyereket.

Nagyon jó fiú volt Ádi végig nyugodt volt. A végén kicsit hiszti lett mert álmos volt. Gyorsan felöltöztettem és már aludt is a mózeskosarába.
Elindultunk haza betettem a mózest a kocsiba és kicsit kijebb lógott és ahogy becsuktam a kocsi ajtaját így koppant a mózesen de az én drágám annyira bevolt ájulva, hogy fel sem kelt rá.
Hazáig aludt aztán már amikor felértünk akkor kezdett kicsit nyöszögni tudta, hogy itt a fürdés ideje.
Gyors pancsi kaja és most meg hancúrozik.

Jaj olyan jó, hogy ilyen kis nyugodt.
A házunkba van egy másik baba aki egy hónappal idősebb ő nagyon nyugi baba.

Na most lépek megyek fürdeni aztán jön ismét a kúp beadás.

Jó éjt mindenkinek.

Kép .
20200310173350

Heni: ha Viktorka szopis lenne, 4 hónapig biztosan nem adnék neki semmi mást.
Mivel tápos, szeretném ha mást is enne mellette. Már el is kezdtük a kóstolgatást. Mi almás sütőtökkel kezdtük, de egyenlőre csak HIPP bio bébikaját veszek neki. Később meg majd kotyvasztok neki.
Ebéd előtt szoktam adni neki 2-3 kanállal, nagyon csípi!!! :D

Tudom, hogy sokan ellenzitek, de én így csinálom, egyszer már bevált, remélem most is... :oops:

A kajákra meg a teákra azért van írva, hogy 4 hónapos kortól, mert ezt találták ki, hogy mindenki legalább addig szoptasson. (ezt egy gyógyszertásostól tudom, még Rebeka korából). Amire 4 hónap van írva, azt pár éve még 3 hónapos kortól lehetett adni. Én bátran megveszem ezeket.
Aki nem ért egyet, attól mégegyszer elnézést kérek!

Kép
Kép
timi26

Gremese, drága vagy!!!!;-)

Elhiszem, hogy "meggyászolod", hogy Zsófika külön ágyba kerül (egyébként muszáj? ha azt szeretitek, hogy melletted van... nálunk Ádi kezdettől fogva külön van, több okból is, de megértem, ha valaki a babcival alszik, én max. a nagyágyon kettesben délutánonként...).

Fogzás: sokáig mehet ez a nyálzás, ökölrágás, jobban belegondolva, ezt Ádi már csinálta egy ideje, de fájdalma nem volt! Lehet, hogy Nektek sem lesz. Remélem!

Regi: teljesen igazad van. De ha lehet, én egy legalább közepes mennyiséget alvó babára szavaznék. ;-) Amúgy szavam nem lehet, mert esténként, ha nincs semmi baja, Ádi úgy alszik el, mint a kisangyal. Az éjjeli visszaaltatás meg a nappali elaltatás már más tészta.

És hát nem hiszem el, de most letettük, és 5 perc múlva aludt... sírás nem volt ma, csak maradjon is így!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Irina: olyan jó érzés amikor azt írod, hogy rendben vagytok!!! Drukkolok, hogy így is maradjon!

Viktorka még nem kelt fel, úgy látszik, hatott a Panadol!
Kíváncsi leszek, éjszaka felkel-e!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Ma egy kicsit zsúfolt napunk volt, nem tudtam eddig jönni. Végigolvastam a napot, páran kérdeztetek a szobáról. Úgy csináltuk, hogy először is szereztünk írásvetítőt, azután kerestünk a neten képeket, kifestőt honlapokon. Ezután már egyszerűbb volt a dolog, ceruzával felrajzoltuk a kivetített képeket, bár a "körítést" azt nem (fákat, bokrokat, füvet, sziklát azt saját kezűleg festettük oda). A festéket a párom hozta, sima Aquacolor szinezők, csak nem higítottuk, hanem ennyiféle színűt vettünk és töményen festettük ki. Na jó, a rózsaszínű Malackát és a ruháját keverni kellett.

Valamelyikőtök kérdezte, hogy mivel etetem Levit, hogy ennyit hízik hetente. Szopizik + tápizik is, nagyon nagy étvágya van. Aggódom is amiatt, nehogy kis Gömböc legyen belőle. Mindegy, éheztetni nem akarom, amikor kér akkor kap enni.

Köszi mindenkinek a dícséretet, a fotókra. Jó éjt! (Ma megpróbálom Levit átteni a kiságyába, hogyha már mélyen elaludt :( ) Nekem fog jobban hiányozni, szerintem.

KépKép
becka

Ma voltam vegre orvosnal, akptam gyogyszert. remelm renbe jon a gyomorszajam!!!
voltunk a 2.-es szamu orgyerekorvosunknal is, azt mondta Linike sulyban a hataron van!!! a felso hataron - es adjak neki 10 ml-vel kevesebb tapit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:

nnna megneznem azt a bator embert aki ezt meg tudja oldani, ugyanis van, h 100 ml-t eszik es van, h 190-et, de atlagban 150-et! es o donti el, nem mi, es nem addig eszik, amig az uvegben van, hanem annyit eszik amennyit kivan! es ha ez nem igy van, akkor megy a balheeee! 62,5 cm es 6,75 kg

Kép

Kép
mmarica

Kép Linike

Kép

Kép
mmarica

Hello Lányok,

itt az éjjeli műszak! :lol:
Jó nézni, hogy minden baba szépen pufisodik :lol:
Meg sem ismerlek Titeket. Micsoda szép új vonalzók!!!

Hófordulós Gremese és Hajni! Gratula a babóknak!

Irina, sajnálom, hogy nem megy a nappali alvás. Mi sem vagyunk túl jó alvók. Már statisztikát csináltam heti lebontásban, hogy mennyit alszunk: 1 hetes korában aludt napi 15 órát, az csökkent folyamatosan 12-re (most itt tartunk). Ez sem valami sok. És ebből kb 8-9-et éjjel egy huzamban. A maradék jut nappalra. Általában délelőtt egy kicsit (kb 45 perc) meg a délutáni séta alatt ájulunk be. Ez az egyetlen mód az alvásra, mert itthon nekünk sem megy. Ma is másfél óráig császkáltam vele a környéken. Aztán a teraszon még ráhúzott egy fél órát.

Juli: pont a múltkor mondta a védőnő, hogy egy 2 hónapos baba elvileg már tud rafkózni :roll: :wink:

Ildi: ez a "fejemre húzom a plédet" móka nálunk is bejátszik. Szinte minden éjjel. Reggel arra megyek be, hogy egy plédet látok az ágy közepén, alóla meg jön a sírás. Volt, hogy alig találtam meg Lizácskát, mert keresztbe volt fordulva alatta. Persze a frász jött rám, hogy nem kap levegőt. Pedig minden este oldalt alá gyűröm a plédet...

Szemszín: úgy tűnik barnák leszünk, legalábbis ennek az irányába változik Lizi szeme. Bár néha még van benne egy kis sötétkék. Szóval barna és hatalmas, ilyen:
Kép

silka
silka

Hát ez a játszvelem már nekem is a nemlétező t.kömben van. Ma meguntam a várakozást a villogó játszószőnyegre és megoldottam sk. Ilyen lett:
Kép
Lizi vagy fél óráig magyarázott a karácsonyfa izzóknak :wink: És így legalább lett egy kis karácsonyi feelingem is :lol:

silka
silka

Jó reggelt!

Marica, nagyon nőcis ez a ruci :lol: :lol: . És ez a csimma!!!! :lol: :lol:

Silka, Lizi tündéri. Gyönyörű szemei vannak :) ! És nagggyon ötletes ez a megoldás! Látjátok, sokszor egy kis találékonysággal meg lehet oldani a gyerkőcök szórakoztatását :lol: .

Én Bencének megvettem minden szirt-szart, aztán amikor egy férfizsebkendőből és gyúrmagalacsinból kreált ejtőernyővel játszott egész nyáron, azt mondtam: soha többet drága játék :!: :lol: :lol:

Egyébkként mi volt éjszaka?!?!

Panna is felébredt kajolni (ilyen már több mint 1 hónapja nem volt), és Bence is megjelent hajnalban :shock: ! Nekünk csak 160-as az ágyunk :shock: :) !
dettyk

Sziasztok!

Tegnap voltunk védőoltáson. Laura 5700 g, és 59 cm ( evés miatt parázó mamik:a nagyobbik fiam fél évesen volt 6 kg, és ő is csak szopott). Szegénykém- hiába volt időpontunk-, több mint fél órát várt egy szál ujjatlan bodyban. Mondtam, ha most nem fázik meg, akkor soha. Igazam lett, este már le kellett szívni szegény orrát, de ha felébred, akkor is porszívózunk, mert szörcsög még :x .

Gremese!
Én ma rendeltem az árzuhanásról egy pihenőszéket, de úgy döntöttem a játsszvelemnek nem küldök lemondó e-mailt, kíváncsi vagyok maguktól mikor jelentkeznek. Ha elolvadt a hó Ausztriában :lol: ? Vagy ha visszatalál az eltévedt kamion :lol: ? Majd akkor szólok, hogy bocsi, de már nem kell. Csak azt bánom, hogy ezt a lépést nem tettem meg korábban. De úgy voltam vele, hogy az üzlet létrejött, 2 hetet tudunk várni (erről volt szó). Aztán se kép, se hang. Múlt 7en erre a 7re ígérték, de szerintem ebből sem lesz semmi, mert már csütörtök van.

Silka!
Szabadalmaztatni kéne Lizi világítós játékát :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

Hát alig tudlak titeket elolvasni, mi a héten mindne nap megyünk valahová vendégségbe, tegnap egy kolleganőmnél voltunk 6 héttel idősebb Robesznál, mennyire látszik, hihetetlen, ő már pörög, forog. A pénteki hasról hátra fordulás után tegnap csinálta újra, persze nem akkor mikor fel akartam venni kamerával, csak amikor nem néztem oda:), kis ravasz, ma reggelre is úgy találtam a kiságyban, 5-kor még hason "büdös bogár" pózban volt a jobb oldalon fent, 1/2 7-kor a bal oldalon fent, háton:)

Olyan hátról hasra fordulást mi is szoktunk csinálni, nagyon édes akkor.

Gremese,
Nálunk kezdettől fogva külön szobában alszik, először paráztam, de Apa nem akarta, hogy egy szobában legyünk, bár néha mondta, hogy áthozza a kiságyat, de van benne jó is, tök egyedül alszik el este, lefektetem hasra, simizem a hátát, jóéjszakát kívánok neki, megpuszilgatom, és kimegyek, persze azért 20-30 perc múlva átmegyek, mindig alszik, egy párszor fordult elő, hogy nem, no meg az elején, de már nagyon vagyunk.

Irina, hogy áll a fogzás? Nálunk is van nyál is meg ökölharapdáslás, de nem nyűgis.

Szemszín: nálunk remélem kék marad, Apja kék, én zöldes barnás, semmilyen színű, neki meg sötét kék, és szőke, jááááj

Viszont képzeljétek két napja ahogy kijön a kádból nem sír, eddig ordított, míg fel nem öltöztettem, most nem, nem értem mi történt.

No megyünk is mert ma is megyünk vendégeskedni:)
Szép napotmindenkinek, süt a nap:)

Kép
Kép
nektarin

Jó reggelt! :D

Mi 20.00-07.00-ig aludtunk. :D Na jó, hajnali 5-kor volt egy kis sírás, de pár puszi és simi megoldotta, visszaaludt a drágám, én meg másztam ki fejni... :?

Irina! Igen, "meggyászoltam", hogy a saját kiságyában alszik. Mikor mentem lefeküdni, egy hajszál választott el, hogy kikapjam, és ,aga, ,ellé vegyem. De nem. És most így reggel már nem is volt fura. :D

Zsófi baba ütögeti a játszószőnyegen a csörgő elefántot! :D Én úgy örültem neki!!!!!! :D :D :D

Lett még egy stratégiám az altatást illetően, amit ma kezdtem el. Ha álmos, visszateszem a kiságyába, betakarom, integetek neki, és azt mondom: pá-pá, szép álmokat. Ebből majd fogja tudni, hogy alcsizni kell. Csak betakarni megyek vissza, mert míg nem alszik, azért lerugdossa magáról a takarót.

Silka! Én behalok Lizi bébitől! Nem tudom..... nekem kicsit a szivem csücske! :oops: A többi baba is, csak ő jobban a csücsökben van. :oops:
A karácsonyfaizzós megoldás pedig fenomenális!!!!!!!

Timi26! Ne szabadkozz, pláne ne kérj elnézést! Te így csinálod és kész. Rebekánál bevált, hogy már 2-3 hónaposan hozzátáplálsz, hát Viktorkánál sem lesz másképp. Te már tapasztalt vagy, tudod mit csinálsz. Ami legjobb a babának. :wink:
Sőt, én még meg is köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk, mert tudom, így is lehet csinálni! KÖSZI TIMI!!!!!!!!! :D

Mmarica! 2. számú dokibácsinak nagy nagy feketepont!!!!! Egy gyereket szerintem nem lehet túletetni. Mikor még az elején kevés volt a tejem - mert csak egy ciciből tudtam szoptatni -, kellett (néha) tápi kiegészítés. Mi bekevertük az adagot, és ő szinte mindig meghagyott valamennyit. Annyit evett, amennyi jólesett neki.
10 milivel adjál kevesebbet? Akkor inkább semennyivel sem. Mert ha még azt mondta volna, hogy 20-al vagy 30-al......
Egyébként írtad a paramétereket, mi kb. itt tartunk, centiben, súlyban meg 6,5 körül.... És senki nem mondja, hogy adjunk neki kevesebbet. (Ja! Húzzam ki a cicit a szájából? :shock: ). A védőnő kedvesen mosolyog, hogy milyen szépen gyarapszik, a gyerekdokink meg azt mondja, hogy mintaszerűen fejlődik...

Örülök, hogy kaptál gyogyit, most már hamar rendbejössz.
És szerintem kijelenthetem, hogy Linike (és Linduska) a topik csinibabái! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita! Nekem ugyan ezt mondták, mint Neked!
És JÉÉÉÉÉÉÉ, válaszoltak a harmadik e-mail-emre, amit ugye tegnap bemásoltam nektek, mégpedig ezt: :evil:

[quote]K írta:edves Emese!!!

Sajnálattal olvasom levelét..és természetesen elfogadom és meg is
értem Önt!!!Az elmúlt időben sajnos gondjaink voltak a
beszállítással..és igen, sajnos sokat kellett várni a
termékekre..Mostanában megoldódott ez a probléma, és a napokban
igyekszünk mindenkinek pótolni az elmaradásunkat.

Köszönöm eddigi türelmét, és nagyon de nagyon sajnálom, hogy nem
tudtuk Önnek átadni a kiválasztott remek fisher price termékeket..

Tisztelettel:
Vigházi Ildikó

Kép
Kép
Kép
gremese

Mmarica! Silka! Nagyon szépek a kiscsajok!!! :lol:

Ökölharapdálás és nyáladzás nálunk is van. :?

Egyedül alvós babáknál használtok cumit? Én kb. egy hete szoktatom Szelit, hogy ne rajtam aludjon el, hanem a kiságyban (feltéve, ha nem a büfi alatt alszik be), de a cumira azért szükség van. Nektek???
:?: :?: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Ezt a sz.r dumát! Én annyira felhúztam magam..... Egész végig nem tudnak válaszolni, ha meg lemondom, akkor érdekes módon pár napon belül megkapom a cuccost és még ők akarnak lelkiismeretfurdalást okozni, hogy nem tudják átadni a remek termékeiket.
Hát kapják be a bokámat, akkor sem kell a pihenőszék meg a csörgő! :evil:
Ha nem írok nekik, akkor még 8 hétig nem kapok semmit???? Most, hogy írtam, hirtelen kapom?
Jaj, de átlátszóóóóóóóó!!!!!!! :evil:

Még azt odaírhattam volna, ha 5 héttel ezelőtt megkapom, tök jól ki tudjuk használni. Most meg lassan kinőnénk.... (Na jó, azért annyira nem.) De akkor is!

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Nálunk is van cumi, de csak ha büdösbogár pózban alszik el. Kizárólag a jobb hüvelykujja. :D
A nyugicumit már nagyon régóta nem használjuk. Nem akarom, hogy rászokjon.
Az ujjacskáját meg csak elalvásnál szopizza, akkor sem mindig.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! Én lefekvéskor buksit simogatok és jó éjszakát, szép álmokat kívánok. Biztos, hogy jót tesz, ha ugyanazt tesszük lefekvés előtt. :D
De egyébként nagyon ügyesek vagytok, hogy első este már elalszik a kiságyában!!! Hogy csináltad??? :roll:

Timi26! Én is elfogadom, hogy Te hamarabb kezded a hozzátáplálást. Pláne, hogy már kipróbáltad Rebekánál és bevált.
Én megvárom a 6 hónapot szerintem. De majd a dokival úgyis megbeszélem. :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Én már úgy vagyok ezzel a cumival, ha kell az egyedüli elalváshoz, akkor kell... :shock: Bár este nagyon ritkán van rá szükség, inkább napközben. Majd leszokik róla... Az ujját nem tudja szájába dugni... (vagy nem is akarja???). Csak az öklét szokta dugdosni, de csak akkor, ha fájdalmas kaki vagy puki után meg akarja nyugtatni magát.

Asszem talán Kiskolbiék használnak még cumit alváshoz...???

Kép

Kép
regcsiken14

...Mármint a napközbeni elalváshoz kell a cumi (egyébként ritkán használjuk szerencsére!).

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok Kaptam e-mailt a játsszvelemtől hogy ma postázzák a pihenőszéket. Kiváncsi vagyok nagyon???????????? :lol: :lol: :lol:

Kép
hajagosné szabó éva

Cumi????Mi az???

Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt, Lányok!
Timi26: édes vagy, de képzeld, elkiabáltam a nagy nyugit, szegény kicsim 3-szor is felébredt a foga miatt, miután elaludt, úgyhogy végül lekentük neki. Aztán hajnal-reggeltájt már a Dentinox sem hatott, úgyhogy kapott egy Viburcol homeós kúpot, és attól fél órán belül elaludt. Ez volt az 5. fogzós napunk, ma van a 6., háááááááát, nem tudom, mikorra múlik ez el... Nálatok mizújs náthafronton?

Silka: ez az égős megoldás zseniális. Tudod, én még áltatom magam azzal, hogy Ádi fog többet aludni nappal, csak eddig a pocija és a foga ezt megakadályozta...

Nektarin: aranyos vagy, hogy kérdezed a fogzást, fentebb leírtam, hol tartunk most.

Heni: nagyon klassz ez a cumis montázs!

Cumi: nálunk még van, esti elalváshoz használjuk, nagyon bevált. Amúgy mindig kiköpi, ha nem kell neki. Szopta a hüvelykujját is, de amióta jön Ádi foga, azóta csak öklöcskét rág.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina: jut is eszembe: én Rebekával szenvedtem nagyon sokat az első 3 hónapban. Nem aludt nappal semmit, semmit nem tudtam tőle csinálni. Aztán betöltötte a 3. hónapot, mintha elvágták volna, akkorákat aludt nappal is, hogy csak lestem! :shock:

Majd még jövök.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Nappali alvás-nem alvás. Nálunk is az a helyzet, hogy napközben csak 1/2 max 1 óra alvás, séta közben szintén 1 vagy másfél és kész. Viszont délután (naplemente után) 4 és 5 között mindig hatalmas nagy alvás következik, kb. 8-9-ig, ezután fürdés és tovább alvás. Az éjszakák eddig jól teltek, egy evéssel 2-3 körül.

Saját ágyban alvás érdekesen sikerült. Beraktam a helyére és aludt tovább, amikor apa jött lefeküdni még a kiságyban volt. Erre kelünk 1/2 3-kor, már mellettem van Levi. :shock: Nem emlékszem, hogy mikor tettem oda magam mellé és miért. Hihetetlen.

Melyik cumit használjátok, nyugicuminak, altatáshoz? Mi az Aventet vettük, de nem tetszik Levinek, nem akar cumizni. Én viszont szívesen rászoktatnám a cicim helyett, akkor talán a helyén is el tudna aludni, egyedül.

Most nagyon gyanús a fiam, 1/2 9 körül együtt visszaaludtunk, én 1/2 10-kor kiosontam, reggelizni stb. Még mindig alszik, na ilyen nem szokott előfordulni...

KépKép
becka

Irina! Kitartás, mindjárt itt a három hónap! :wink:
Viszont, ha jól belegondolsz: ki tud úgy aludni, hogy állandóan fáj a hasa, meg az ínye?????? Drukkolok Nektek! Még bő 1 hét! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Letettem, és kész. Úgy vettem észre, hogy amiatt sosem reklamált, hogy hol alszik. Napközben mindig a kiságyában aludt, így nem volt probléma.

Kép
Kép
Kép
gremese

Homeopátiás Lányok,
úgy látom, ma is "fogas" napunk lesz... tegnap vett a férjem chamomilla vulgaris golyócskákat, de a 9 ch-t adta neki a patikus, amikor azt mondta, fogzásra lesz. Másutt meg mindenhol a 15 ch-t írják. Nem akarom rosszul adagolni, szerintetek mit csináljak, mennyit adjak neki? A 9 ch-n szereplő szöveg szerint 1 adag = 5 golyócska. A 9 ch erősebb, mint a 15 ch, nem?
Köszi előre is a segítséget!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina!
Fogzás:Talán segít ha veszel olyan csecsemőknek való fogkefét és azzal masszírozgatod az ínyét amikor fáj neki. De adhatsz Chamomillat is nálunk anno Míránál bevált :)
szenvedni szerintem addig fognak/unk amíg ki nem jön minda 20 foguk

Emese!
Nem semmik :shock: Pláne hogy ebben a társadalmi helyzetben szó szerint ki kell nyalni a kedves vevő fenekét mert,ugye a cégre ez nem vet jó fényt.Ha tudják h. késik akkor miért nem ők küldenek emailt,h. bocsi kapsz x % kedvezményt a késésért [/size](nálunk működött és örültek a vevők ha szóltunk Nekik és jól esett na mindegy...) Én speciel ezt ferrnek találtam volna :wink:
Óvikezdéshez meg van még kis időd,főleg ha még lesz kistestvérke :lol: Már 3 hónapos :oops: de fura :) majd 1 hónappal idősebb Bálintnál :)

Regi!
Napközben Bálintnak is kell cumi az elalváshoz,aztán kiköpi :)
Jó lesz a kép :)

Dettyk!
Mírának én is minden vackot megvettem és a kedven c játékok mégis az üres ásványvizes flakon,papa üres dobozai voltak a kedvencek :) NAgyon tetszik a kép :)

Silka!
Nagyon szép Liza :) Mostanában sokszor eszembe jut Liza a "cipőfűzős" képpel.Bálint is elkezdte ezt játszani :)

Becka!
Nagyon szépen megcsináltátok a szoba falát :)

Marica!
Gyerekorvos :shock: :evil:
Karolina Minka annyira csinos csajszi :)

Szemszín:apának kék,nekem zöldes-kékes-szürkés,Míra kékes-szürkés szemű :) Bálint eddig sötétkék,bár világosodik :),kíváncsi vagyok szőke haja megmarad-e ?
S megkaptuk az értesítőt a volt védőnénitől h. jövő héten mehetünk a 2 hós oltásra :)

vera

KépKép
viranka

Irina!
Adhatod,ez egy kicsit gyengébb potenciál,egymással helyetthesíthetők ezt írja a kisokos

KépKép
viranka

Marica, Silka: Tündériaek a csajok,
Silka: azégős megoldás szenzációs!!! Ügyi vagy!

Kiságyban alvás: emma első perctől ottalszik, napközben és este is. Amikor fáradt és menni akar aludni, akkor nyűgösködik még ha a kezünkben van is, és amikor letesszük a kiságyába és meglátja az alvótársait akkor happy lesz és mosolyog ezerrel és alszik is 1-2perc múlva.

Ökölrágás, nyálazás: nállunk is ez megy egy pár napja. a foga készülődhet, vagy csak felfedezet a kezét??

Tegnap este a kakival küzdött, az evés sem ment, aztán jött egy adag( mint utóbb kiderült ) aztán még egy picuri evés és alvás. Éjszaka 2 óránként kelt úgy mintha a torkán "zubogna" a tejcsi. Persze rohantunk, nem jött büfi, csak szopcsizta a kezét, a nyakam, evett picit, alvás, és kezdődött előről. Közben mosolygott, így nem tudtam mire vélni mi lehet. Nos a reggeli után minden simán ment majd 20 perc alvás után jött az esti móka. Vagyis annál rosszabb. Sírás ezerrelés semmi nem volt jó. Ekkor a végső megoldás hogy cicire tettem, pedig 1,5 órával azelőtt evett ja és babateát is ivott pár kortyot, ekkor megnyugodott és evés közben robbant a bomba a pelusban! Azóta megint boldogságosak vagyunk. alszik fél órája.
Remélem nem jön hamarosan a "zubogás" a torkában. Mi lehet ez szerintetek?

Ma megyünk vendégségbe. Keresztanyám 50. szülinapjára. A családban ez a második 50.szülinap idén és még volt egy az ismerősi körünkben! :-) Remélem addigra jobbanm lesz a drága!

Tegnap a fodrásznál voltam közben babakocsizott a levegőn nagyival, nos ez olyan jól esett neki hogy annyit aludt tegnap!!!! 1,5 -2 órákat, pedig mostanában max 1 órákat aludt. a jólevegő biztos

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka, köszi! Be fogom vetni, mert az előbb is kicsit nyűgösen ült Ádi a pihenőszékben, majd egy sikoltás (!) után keservesen sírva fakadt... kénytelen voltam lekenni az ínyét megint Dentinoxszal, de kétségbe vagyok esve, hogy mi van, ha ez napközben még többször előjön, és milyen eszközünk marad estére? A Viburcol kúpot csak napi 2-szer kaphatja és reggel 6-kor kapott már... a Dentinox napi 3-szor használható. Marad a chamomilla, és legeslegeslegeslegvégső esetre, ha nagyon sír, a Germicid-C. Persze ölbe veszem, ringatom, éneklek neki, de sokszor még a kezemben sem akar megmaradni, annyira dühös. :-( Na és így megyünk holnap ultrahangra...

Kép
Kép
irina

Becka! Nekünk Nuk cumint van:

Heni! Csak nem a photoshoppal készítetted a montázst??? :wink: Nagyon jó lett!!!

Emese! Akkor a napközbeni kiságyban alvás a kulcs, szerintem! Tök jó! Ügyik vagytok! :lol:

Észrevettem, hogy Szeli is elalszik simán a kiságyban napközben (cumival), aztán fél óra múlva jön egy puki, aztán felébreszti, de ez nem mindig fordul elő. Egyébként Szeli is kiköpi a cumit, ha elaludt. Kivéve a babakocsiban, mert ott a takaró visszatartja. :shock: :wink: De már többször mentünk úgy sétálni, hogy ki se vettem a cumit a táskámból. :D Ha ébren is volt, elnézelődött. Eleinte többet sírt ott is.

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Kitartás!!!!!!! Szorítok, hogy nem fájjon sokáig neki a fogacskája!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Irina: A Dentinox -nak a géljét, vagy az oldatát használjátok? Mert tegnap én is felhívtam a védőnőnket, ő azt mondta, hogy oldatot vegyek, mert a gél az nagyobb babáknak való, mert Lidokain van benne.
Ma meg a gyogyitárban kértem ch9-et, a babás kiskönyben nem találták, fogakra a 15-öt írják. Úgyhogy azt rendeltem meg. Pedig Rebekánál a 9-et használtuk. :shock:
Úgy emlékszem, napi 3x 3 golyócska adható, bár nem biztos.

Kép
Kép
timi26

Regi, Timi26, köszi!!!
Timi, a gélt használjuk, de akkor utánanézek az oldatnak is!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Hát látom mindenkinek meggyűlt a baja a játszvelemmel.
Én játszószönyeget vettem náluk személyes átvétellel. Minden rendben volt velük.

Ma az árzuhanás.com-ról rendeltem játékot.
Ott a Fisher Price első zongorám 4990,- míg másol eddig 7000,- alatt nem láttam.
Kicsit parás vagyok az olyan rendelés miatt amit előre kikell fizetni de majd meglátjuk. Volt róluk értékelés a Vaterán és az Ebay-en is. Mindenhol csak jót írtak róluk majd meglátjuk, hogy én nekem milyen lesz a véleményem.

Irina : kitartás fogzás ügyileg. AZért nem semmi milyen hamar jön neki. Te szoptatsz még ? nem fáj így ?

Most végre nyugi van alszik a drágám igaz azt akartam, hogy most ne aludjon de nem fogom azért kínozni, hogy most fent legyen.
Ja és végre sikerült kimossam a Mikulás ruciját.

Tegnap a vendégségbe kaptunk egy téli kabátot meg egy overált sapit kesztyűvel meg egy kantáros nadrágot.

Kép ez az új sapim ja és az egyik nagynéni kezében vagyok

Kép így alszanak együtt
20200310173350

Lányok érdemes ezt az oldalt megnézni.
Sok dal van rajta amit lelehet tölteni.

http://pszichologia.multiply.com/
20200310173350

Sziasztok!

Silka: Szuper a „játszószőnyeg”!

Ökölharapdálás és nyáladzás nálunk is van, de szerencsére nem nyűgös.

Nekünk a védőnő azt mondta, hogy inkább cumival aludjon el, mint a kezét dugja a szájába. Később a cumit könnyebb lesz eltüntetni, mint a kezét… Ha nem akarjuk a cumit bevezetni, akkor egy kis textilzsebkendőt javasolt. Szerinte majdnem mindegyik babának kell vmi, ami megnyugtatja. Mesélte, hogy volt egy gyerek, aki a takarója csücskét gyűrögette a szájába és azt hurcibálta mindenhová magával. Szép látvány lehetett! Szóval mi cumival alszunk el.

Szerintetek álmodnak már a babák?

Kép

Juli

Kép
ajulia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: