A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Egy kis nosztalgia részemről :)
Tavalyi szülinap (kettesben verzió :D)

Kép 01.19.
Kép csendélet

Kép meghitt :)

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"]H írta:szőlőa már a ruháknál tartunk mi nem bírtuk ezt otthagyni :D Ez még uniszex :wink:

Nem hiszed el .. ezt mi is kinéztük :D :D
Állítom ugyanezt láttuk!!!! És szerintem a mi babánkon is lesz ilyen :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Jaj hirtelen azt hittem a tortából áll ki a váza :lol:

Előnyös géneket örököl a baba, ez biztos :wink:

Kép Kép
szõlõ

Köszi Emi :)

Szőlő aranyosak a ruháid.

Nekem van a védőnőtől 2 power point-om terhességről és a csecs. gond-ról,ha kell átküldöm nektek.

Nekünk tartanak előadásokat pl. 27-én megyünk szülőszobát nézni, Tomit el fogom hurcolni ,mert foglama sincs milyenek a körülmények.

Ez már szinta a Balkán! :cry:

Kép
kritta

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetNem hiszed el .. ezt mi is kinéztük :D :D
Állítom ugyanezt láttuk!!!! És szerintem a mi babánkon is lesz ilyen :lol: :lol:

Dehogynem, simán elhiszem :lol:

Ha Tescos akkor tuti ez volt. 3000 ft volt ez a szett.

Kép Kép
szõlõ

Szöszi! Estére már szerintem tudni fogod a nemét! :D

Mi se vettünk még kisrucikat, csak zoknit. Főleg azért nem, mert 1.nem tudjuk a nemét, 2.most költöztünk Németo-ba, és nincs ruhásszekrényünk... :oops: :lol: (mert az egyelőre otthon maradt...)

a mézessüti receptet én is várom! bár nem vagyok egy konyhatündér... De valahol el kell kezdeni! Nálunk karácsonykor a férjem szokott főzőcskézni. Ami nagyrészt mindig rajtunk marad, pedig nagyon finom! Csak 24-én délután kivisszük a Mamiját a párom szüleihez, ott is eszünk valamit, hazamegyünk, kettesben is karácsonyozunk kicsit, ott is eszünk valamit, 25-én én Mamimék, 26-án szüleim... És mindenhonnan kapunk kaját, a sajátunkat meg nem tudjuk megenni... :D Már most azon jár az agyam, hogy hogy lesz ezek után a karácsony... Főleg így, hogy 1000km-re vagyunk otthonról. Egyelőre azt beszéltük a férjemmel, hogy 24-én itthon hármasban, és 25-én indulunk haza (itthonról haza :) ). Nem tudom, hogy lesz ez megvalósítható! De szeretnék hármasban is karácsonyozni...

ercsi_3

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetNem hiszed el .. ezt mi is kinéztük :D :D

Dehogynem, simán elhiszem :lol:

Ha Tescos akkor tuti ez volt. 3000 ft volt ez a szett.

AZAZZZZZZ :lol: :lol: :lol:
Pont most hétvégén néztük!
Majdnem megvettük (csak a méreten agyaltunk, hogy nehogy olyan picit vegyünk, aminél már születésekor nagyobb lesz :D) .. na majd most hétvégén :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"]E írta:szőlőlőnyös géneket örököl a baba, ez biztos :wink:

Aranyos vagy :)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenetAZAZZZZZZ :lol: :lol: :lol:
Pont most hétvégén néztük!
Majdnem megvettük (csak a méreten agyaltunk, hogy nehogy olyan picit vegyünk, aminél már születésekor nagyobb lesz :D) .. na majd most hétvégén :lol: :lol:

:lol: :lol: Mi is most hétvégén vettük meg :lol:

Ez a legkisebb a 0-3 hónaposig méret. Egyébként a Tescoban nagyon édes rucik vannak, csak nem tudom hogy van-e róla esetleg tapasztalata valakinek, mennyire jók.... Az anyaga mondjuk nem túl vastag, de ez a méret nekünk úgyis nyárra kell.

Kép Kép
szõlõ

[quote="ercsi_3"]S írta:ercsi_3zöszi! Estére már szerintem tudni fogod a nemét! :D

Remélem :)

Nem lehet egyszerű országot váltani .. nagy elhatározás lehetett. :)
De biztos csodajó lesz Karácsonykor itthon családozni, aztán meg otthon meghitt nyugalomban ... ;) :D

Kép
szösszenet

[quote="szőlő"]E írta:szőlőz a legkisebb a 0-3 hónaposig méret. Egyébként a Tescoban nagyon édes rucik vannak, csak nem tudom hogy van-e róla esetleg tapasztalata valakinek, mennyire jók.... Az anyaga mondjuk nem túl vastag, de ez a méret nekünk úgyis nyárra kell.

Én ahogy néztem jó cuccok vannak .. tényleg nagyon cukik, és emberbarát árakkal :)
Szerintem babaruhánál is az van, hogy a rányomott márkajelzést kell(ene) megfizetni .. én nem fogom.
Az anyagát érdemes elolvasni, hogy ne legyen nagyon "mű" .. de azért baabruciknál erre figyelnek.
Tapasztalt kismamik? :)

Kép
szösszenet

Ercsi ti mikor mentek legközelebb UH-ra? hogy van ez "odakünn"?

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

Szerintem az anyagnál az a legfontosabb, hogy ne műszálas legyen, hanem 100% pamut.

Szöszi,

Szépek vagytok :)

Kriszta,

igazán nincs mit :)

Kép
emi29

[quote="szösszenet"][ írta:szösszenetcolor=darkred]Én ahogy néztem jó cuccok vannak .. tényleg nagyon cukik, és emberbarát árakkal :)
Szerintem babaruhánál is az van, hogy a rányomott márkajelzést kell(ene) megfizetni .. én nem fogom.
Az anyagát érdemes elolvasni, hogy ne legyen nagyon "mű" .. de azért baabruciknál erre figyelnek.
Tapasztalt kismamik? :)
[/color]

Igen, nekem is az ár volt a legszimpibb amellett hogy aranyosak. Volt az a hetes csomag kis body 2000 forintért. Úgysem hrdja ezeket a rugikat olyan hű de sokáig, nagyon gyorsan kinövi őket.

Én az Ikeában akadtam ki a kistakarókon hogy 100% poliészter. Oké hogy puha na de én se takarózom 100% műszálasba, a babámat sem fogom abba takarni. És pont az Ikea, hát engem meglepett. Ami meg pamut kistakaró az 4000 ft fölött van....

Kép Kép
szõlõ

Szőlő, december 7-én megyünk legközelebb. Addigra már remélem nekünk is meg tudja majd mondani a doki, hogy fiú-e vagy kiscsaj!

országváltós karácsony biztos fárasztó lesz... egy 7-8 hónapos babával 8 órát autózni... :?

ercsi_3

Hű de meglepő hogy megint majdnem egy napon megyünk UH-ra :lol: :lol: Ha jól emlékszem a 9 hetes is 2 nap különbséggel volt kb, meg a 12 hetes is :lol:

Kép Kép
szõlõ

[quote="ercsi_3"]
írta:
ercsi_3országváltós karácsony biztos fárasztó lesz... egy 7-8 hónapos babával 8 órát autózni... :?

ja, meg egy macskával... :shock: őt se hagyhatjuk itt 2-3 hétre egyedül... Azt hiszem tényleg kocsit kell váltanunk... :)

ercsi_3

[quote="szőlő"]H írta:szőlőű de meglepő hogy megint majdnem egy napon megyünk UH-ra :lol: :lol: Ha jól emlékszem a 9 hetes is 2 nap különbséggel volt kb, meg a 12 hetes is :lol:

Na igen... :D amúgy is csak 4nap van köztünk! (vagyis köztünk kicsit több, a babák között :) )

ercsi_3

[quote="ercsi_3"] írta:ercsi_3Na igen... :D amúgy is csak 4nap van köztünk! (vagyis köztünk kicsit több, a babák között :) )

Igen, igen.

Ezek után kíváncsi vagyok mikor fogunk szülni. Még a végén egy napon :wink:

Kép Kép
szõlõ

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="ercsi_3"] írta:ercsi_3Na igen... :D amúgy is csak 4nap van köztünk! (vagyis köztünk kicsit több, a babák között :) )

Igen, igen.

Ezek után kíváncsi vagyok mikor fogunk szülni. Még a végén egy napon :wink:

reméljük, lesz msn a kórházban... majd beszélünk közben!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ercsi_3

Sziasztok!

Hát csak olvasok, és olvasok, de nem győzlek utolérni Titeket. :)

szőlő, nagyon aranyos a kis szett amit Mazsibabynek vettetek. Már a blogodban is megcsodáltam :)

Mi a múlthéten megrendeltük a mózest Batyubabának a babakocsira, mert összvissza 3-4 darab van már belőle piros színben, amit kinéztünk, aztán nem is gyártanak többet, mert jövőre új színek lesznek. :? Úgyhogy muszáj volt lépni. Ma megyünk érte. :)

szösszenet, nagyon helyesek vagytok :)

ennyi voltam, többre nem emlékszem :oops: Visszaolvasni meg most nincs időm, tanulnom kell, míg a kisprücsök alszik.

Szép napot!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Édi!

Kép

Kép
kritta

[quote="ercsi_3"]r írta:ercsi_3eméljük, lesz msn a kórházban... majd beszélünk közben!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:lol: Nahallod... Azóta ezen röhögök.

Hogy a többiek is értsék, azt álmodtam hogy bevittek szülni, de így, 17 hetesen, természetesen semmi bajom nem volt, csak valamiért azt hitték, hogy én szülni fogok. Mindenki ott sürgölődött körülöttem, nekem vajúdnom kellett volna, persze nem tettem, helyette annak örültm hogy tök kényelmes az ágy és a kórházban van vezeték nélküli internet, úgyhogy tudtam msn-elni. :lol: A szülésznő valamivel kenegette a hasamat (?), a doki meg csodálkozott hogy miért nem tágulok. Mondtam hogy szerintem azért mert még csak 4 hónapos vagyok és én most nem fogok szülni, mire ő mondta, nem baj, kivárjuk. :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

[quote="csöppke"][ írta:csöppkecolor=green]szőlő, nagyon aranyos a kis szett amit Mazsibabynek vettetek. Már a blogodban is megcsodáltam :)

Mi a múlthéten megrendeltük a mózest Batyubabának a babakocsira, mert összvissza 3-4 darab van már belőle piros színben, amit kinéztünk, aztán nem is gyártanak többet, mert jövőre új színek lesznek. :? Úgyhogy muszáj volt lépni. Ma megyünk érte. :)

[/color]

Köszi :D

Na ez amitől kész vagyok, jövőre új szín.... Meg kifutó modell kiságy..... Szerintem a kiságy kb x tíz éve ugyanúgy néz ki, és attól hogy valaki szerint a piros tavalyi modell attól nekem még idén is tetszhet... Agyrém :?

Kép Kép
szõlõ

Én azt álmodtam, hogy a gyerkünk színesbörű lett, ami kissé furcsa lenne. :o

erről van 1 fura sztorim ami Szegeden történt régebben.

Kép
kritta

Sziasztok! Mi is megvagyunk, elkezdtük a 22. hetet!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok lanyok!

Akinek fia szuletik es nem akar sokat rucira kolteni es jominosegu, markas rucit szeretne irjon.
Ma valogattam ki a fiam rucijait, nagyon faj a szivem, mert gyonyoruek es sajnalom eladni oket, mindet ujonan vettem, csak mi hasznaltuk.
De minek tartogassam oket.

Rakok par kepet:

Kép

Kép

Kép

Szoval ha valakit erdekel 0-1 eves korig szupi rugik es egyeb farmer folso melleny, rovidnaci polo sapi egyuttesek vannak bolti ar harmadaert irjon.

Magi
Vendég

magika

Én szeretném őket csak még várj 2 hónapot h tényleg fiú legyen!

Szögödön az egyszeri orvosnő elment 1(2) a hétvégi

továbbképzésre.

Férjével együtt örültek a babának ,de kávé színű lett pici. :o Ez igaz ,de 10 éve volt kb.

Kép
kritta

Sziasztok!
Mézessüti: vastagabb zsákvarrótűvel át lehet szúrni akkor, amikor már megsült, gyönyörűen akasztható a fára. Ha meg nem elég puha, amit enni szeretnétek, tegyétek dobozba, mellé egy fél almát. Az alma párája finoman megpuhítja.

Szénsavas: én úgy tudom, hogy a szénsav nem engedi beépülni a szervezetbe a kálciumot, ezért nem kimondottan jó. Gyerekeknek is ezért nem ajánlják a szénsavas ásványvizet sem.

Tescos babaruha: Azt hiszem, ITEM márkajelzésűek. Mi sok ilyet örököltünk, és használtan is megbízhatóak, pedig nem első kisbabáról kaptuk őket. Elég vastag az anyaga, 100% pamut, én szerettem őket.

IKEA-s takaró: Szőlő, szerintem az ilyen 100% polieszter takarókat inkább kintre, levegőzéshez lehet használni. Bent a laksában én sem takarnám be vele a babát, de kint a babakocsiban, amikor hidegebb időben amúgy is csomó ruh van rajta, akkor nem lehet baja tőle.

Karácsony: mi minden 2. évben elutazunk a teljes ünnepre anyósomékhoz (Erdélyben laknak, ott általában hó is van). Túl messze van ahhoz, hogy pár napot itt, pár napot pedig ott töltsünk. Viszont a többi évben csak itthon vagyunk, és ők sem jönnek, ez már régi kompromisszum köztünk, mióta együtt vagyunk a férjemmel, azóta így van. Idén utazunk, két gyerekkel, nagy pocakkal...ott kicsit más, de az másképp szép. Azért én az itthonit jobban szeretem :) Az ajándékokkal egészen jól állok, most még normálisan lehet nézelődni, két hét múlva én be sem teszem a lábamat boltba, főleg a két gyerekkel. Vásárokba megyünk majd - Néprajzi Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Gödöllő, Vörösmarty tér.

mamacka,
a Bajcsyban nem adnak cukros vizet a babának, csak ha te kifejezetten kéred, és aláírod, hogy kérted. Uez a tápszerre is igaz. És végig veled van a baba, ha akarod, egy percet sem tölt a csecsemősöknél.

Üdv,
Nuska+
nuska1

Kritta!

Van kb 10 db plussrugi, 56-tol 74-ig.
Vannak nagyonszep szettek, 62-tol, nyari es teli is.
Vannak meg gyonyoru alkalmi ingek, kotott mellenyel is.

Ha valaki elviszi egyben annak oda adom osszes bodyt is ami kb 20-30 db 62-tol 80-ig.

Alkalmi szett.

Kép

Kép

Magi
Vendég

Szívesen továbbadnék egy darab S méretű, pocakbetétes kismama farmer halásznadrágot. Használtan kaptam, nem hordtam, jó állapotban van. Vastag harisnyával még most is hordható, meg esetleg tavasszal. Nagyobbfajta S, én belepréseltem magamat, sikerült, de szűk (M-es vagyok amúgy).
Ingyér' kaptam, ingyér' odaadom :lol: Csak írjon privátot, aki szeretné.
Üdv,
Nuska+
nuska1

Magika, tudom, hogy a ruhát kéne figyelni, de GYÖNYÖRŰ a kisfiad!!! Főleg ez a kék inges-csini nacis kép tetszik!

ercsi_3

Ercsi!

Koszonom!
Most tok depis lettem, hogy a sok szep ruhat mar nem tudom hasznalni.
Igazabol az bant, hogy egy vagyonba kerult, es nincs kinek tovabbadni.
A ferjem csaladjaban mindenkinek van mar 2 gyerek, sot az ikertestverenek 3.
A noveremnek nincs gyereke, de kilatasban sincs neki.

Szoval olyan szomoru vagyok, hogy "karbavesz" mert annyit ugy sem kerhetek erte, amennyit er.

Szoval most olyan szomoru vagyok.

Magi
Vendég

Magika a kis kékinges nyakkendős kép tündéri! :D

Kép Kép
szõlõ

Magika, akkor tedd el őket és majd a fiad gyerekeinek jók lesznek! Akkor nem megy "kárba" :wink:

Kép Kép
szõlõ

Lanyok!

Most mas!

Nezem a reality tv-n a szuleseket. Ott minden baba ahogy megszuletik azonnal dorgolik es koldokzsinort vagnak. Minden baba ordit szules utan.

Nalunk a fiam egyaltalan nem sirt, mikor megszuletett. Igaz egybol a hasamra tettek es betakartak. Nem dorgoltek.
A koldokzsinort csak akkor vagta el a ferjem, mikor mar nem luketett szules utan 3-5 perc volt.

Szoval olyan furi, hogy a fejlett orszagban igy megy.
Nalam a hasamon csak nezelodott es utana elaludt. Egy hangja sem volt.

Magi
Vendég

szolo!

Lesznek majd retros unokaim. :lol: :lol: :lol:

Magi
Vendég

magika

Akkor nektek lányotok lesz? :)

Kép
kritta

Nuska, köszi az infót. Azt hiszem ez már nem Item, hanem Cherokee, de ez is Tesco márka szóval vaószínűleg ugyanaz vagy legalábbis ugyanolyan.

Kép Kép
szõlõ

[quote="magika"]s írta:magikazolo!

Lesznek majd retros unokaim. :lol: :lol: :lol:

Magi

Jó az, a mi babánk is megkapja ami rugdalózóinkat :D Az előző oldalra fel is tettem az egyiket.

Kép Kép
szõlõ

Szolo!

Igen lattam.
En is eltettem a fiam hazahozos rucijat, zokniat, cipocsket es a cumijat.
Illetve a keresztelo rucit es meg egy ket dolgot.
De a tobbit nem akarom tartogatni.
Van vagy 15 bananoslada tele rucikkal a tetoterben. Abbol kb. 2 ladanyi, ami uni es elraktam, mert sarga, feher, stb...
Ami nagyon fius azt nem adom majd lanyra.

Szoval lattam a rugidat es annyira meghato. Fiamnak is lesz mit adnia a gyerekere.
A "lanyomrol" is fogok eltenni parat majd.

Kritta!
Igen lany lesz.
Legalabb is mar harom kulonbozo ember is mondta UH-n.
Dec. 7-en megyek megint, majd ott remelem megerositik.
Addig azert nem adom a rucit.
Az meg ket het.
Mostmar gaz lenne ha fiu lenne, mert vettunk egy csomo lany cuccot is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezeket neten rendeltem es mar meg is erkeztek.
Szoval gaz lenne, ha kiderulne hogy fiu.

Magi
Vendég

Na megyek, mert velem van tele a topic.

Hetvegen voltunk fotozason most megyek a kepekert.
Este majd felteszek egy parat.

Kismama foto csinaltak rolam a fiammal es a ferjemmel.

Eleg jok lettek, de CD-n csak most kapom meg oket.

Szep delutant mindenkinek.

Magi
Vendég

Magi ezek a ruhák nagyon nagyon édesek!!!

A képekre én nagyon kíváncsi vagyok :)

Kép Kép
szõlõ

Magika, nagyon helyes fiad van!
Mamacka, én is nagyon szeretném megkapni a receptedet, minden évben csinálok, és minden évben el is veszítem...
a Cherokke márka teljesen jó, mi is használtan hordtuk és nem volt vele semmi baj.
Szöszi, kíváncsi vagyok mit mond az UH

[/img]

Kép
rozsomak

Rozsomak, köszi neked is a megerősítést a Cherokeeról. :wink:

Kép Kép
szõlõ

Magi,

hol rendelted ezeket az édi rucikat??? Nagyon aranyosak. Ráadásul a másodikon még az én picurom neve is rajta van :)

Kép
emi29

Szöszke,

Izgulok, hogy kiderüljön, jól tippeltem-e... Jelenkezz ha túl vagytok az UH-n!

Kép
emi29

Hű, mennyit írtatok!

Szénsavashoz: én szerencsére nem szeretem, mert csípi a torkomat. Állítólag: marja a fogzománcot, ami egy kismamánál nem (sem)feltétlenül előnyös, illetve puffadást okozhat. A kólát gyerekkoromban én is szerettem, aztán egyszer olvastam róla, hogyan, miből készítik, azóta egy kortyot sem ittam :D Kis mennyiségben azért biztosan nem árt annyira, végülis sokféle káros dolgot eszünk/iszunk, ki mit választ ebből - én nagy mennyiségben csokoládézni szoktam :D

Ha valaki tud jó mézeskalács receptet, azt én is várom. Én olyat szeretnék, amelyik biztosan megpuhul, mert jártam már úgy, hogy még egy hét múlva is kőkemény volt. Persze karácsonyfára jó, de mi enni is szeretjük/szeretnénk.

Én babaholmit még nem vásároltam, viszont megvettem az első kismamanadrágomat. Múlt hét végén, mikor az egyik kedvenc nadrágom már eléggé szorított, úgy döntöttem, muszáj. Mi van, ha most hirtelen nőni fog, és tényleg nem tudok már mit felvenni? Persze még sokmindent tudok hordani, csak egy-két ruhadarabom kényelmetlenebb lett.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: