Sziasztok anyukák!
sajnos én is úgy vagyok, mint Niki, hogy mire elolvasom a termést, már nincs idöm írni. Apa itthon van két hétig, úgyhogy most még annyit sem hagy a gép elött, mint eddig.
Minden baba egyszerüen gyönyörü!!!!! De hát ebben a topikban csak szép babák vannak!
Era, nagyon örülök, hogy Bea ilyen szépen fejlödik! Nagyon ügyesek vagytok!
A mai programra meg no comment.
Irina, látod, nincs semmi baj Ádikával! Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni! MOndjuk én is nagyon paramama vltam az elsö babánál! Iszonyú lehet látni, ahogy szenved a kis drága!
Szoptatás téma: én is ugyanezeken agyalok egész nap, Tünde nagyon jól összefoglalta! Viszont eddig még minden okés volt, ma 10 hetes a drágám és még nem kapott mást az anyatejen kívül. Ábellel más volt minden, ott sokat paráztam, el is ment a ejem 6 hét után lassanként. Most meg egyszerüen nem foglalkozom vele, úgy gondolom, hogy tudok szoptatni, és kész! Eddig bejött! Mondjuk én is iszom a Karamalz sörikét, mint Emese, meg UU-t is szedek, vedelek, mint egy gödény egész nap, azért teszek érte, de nem parázok.
Itt annyira nem foglalkoznak a csak szopi témával. Úgy vettem észre, hogy nem muszáj mindenkinek szoptatnia, a kórházban megkérdezik a szülés elött, hogy szeretnél-e szoptatni, ha igen, akkor úgy csinálják, ha nem, akkor meg nem kérdezösködnek és erösködnek, hogy de igenis! Itt sokan nem is szoptatnak, Ábelnél anno a baba-mama csoportban, amit 3 hónaposan kezdünk, a 12 babából még asszem 2-en szopiztak.
Szóval abszolút nem nagy gáz szerintem sem, nem az teszi egy anyát jó anyává, hogy szoptat-e vagy sem.
Valaki megírná nekem is a jelszót??? Plíz!!!
Nyelvtanulás: nálunk ugye adott a helyzet, kétnyelvü lesz mindkét gyerköc, az iskolában meg jön majd a következö nyelv. Viszont mi csak és kizárólag magyarul beszélünk mindkét gyerekkel, Ábel épp most tanulja a németet az oviban, mert ugye valahogy meg kell értetnie magát! Na persze a tv-ben meg a lakáson kívül eddig is csak németet hallott, de tudatosan nem beszéltünk vele németül. Csak amit máshol hallott, vagy mással beszélgetett/tünk. De én úgy vagyok vele, hogy az anyanyelvét beszélje rendesen, az a minimum. Aztán mostantól úgyis megtanulja a németet a közösségben. Pikk-pakk úgy fog beszélni, mint magyarul. Áronnal is így lesz. Neki talán Ábel révén majd még könnyebb is lesz.
Áron még mindig egy tündérbaba, eszik, játszik, alszik. Két napja rengeteget dumál, meg sikongat, mosolyog, annyira édes! Ábel is imádja öt. Napközben is sokat alszik, reggelente úgy kell felkeltenem 10 óra után, ma pl. f11-kor.

Este 8-kor megy aludni, kel 2-3 között szopizni, aztán meg 8 körül megint szopi és ájul vissza az ágyába. Délután 1-2 körül elalszik megint és szundizik általában 5-f6-ig.

A többi meg gagyogás és játék.
Szóval egy szavam nem lehet rá! Átálltunk a 4-5 óránkétni evésre nappal is, most már csak ötször szopizik egy nap. Cicik is beálltak, egyáltalán nem durrannak be éjjel sem, egy kicsit ijesztö volt az elején, hogy ebben most akor ugyanannyi tej van, mint régen, de tényleg így van.
Na megyek, mert velem lesz tele az oldal, meg fürcsi is lesz lassan, Ábelt meg le kell tennem aludni.
Teszek fel én is egy pár képet, ha nem bánjátok.
Ja, még valami: mi is hízunk rendesen, most 5800 g körül van ( 2890g kezdösúyl)
puszi mindenkinek
Motiot
fürcsi
kismanó
hurkagyurka