A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

kisfruzsi

Apám elég furcsa ember nem áll közel hozzám.

A többi 3 szülőnk azonnal tudta más közeli rokon nincsen akivel jóba lennék annyira.

Kép
kritta

[quote="emi29"]S írta:emi29zőlő,

jó fej lehet az anyósod és az apósod :) :)

Alapvetően igen, azok. :D Bár mikor pénzt kérnek tőlünk azt kimondottan nem szeretem, mondtam férjemnek hogy sajnos a következő alkalommal nemet fogunk mondani, mert mi is lassan hárman leszünk, azért ennyire nem megy jól. Alapesetben pedig ha az ember dolgozik akkor kevésbé vannak ilyen gondok ugye...

Kép Kép
szõlõ

szösszenet!

Tudom már ki a barátod 8)

Kép
kritta

Kriszta,
Nagyon sajnálom, hogy ennyire rosszul érzed magad és hogy úgy érzed, hogy a párod sem áll melletted. Remélem ez hamarosan meg fog változni.
Az én páromat sem érdekelte különösebben az állapotom, amíg nem vittem be egy UH-ra. Azóta tökre megváltozott...

Az, hogy mostanában sokat sírsz, valahol normális jelenség. Egy ideig én is nagyon érzékeny voltam. Bármikor bármin elsírtam magam... Hidd el, hogy ez rövidesen változni fog.

Kitartás! Nekünk bármit leírhatsz, itt tényleg mindenki meghallgat mindenkit. Én nem szeretek fórumozni, de ezt a topikot és ezt a csapatot nagyon megszerettem. Tök jó, hogy itt vagyunk egymásnak és remélem, hogy ez a babák megszületése után sem fog változni.

Kép
emi29

Emi!
Én nem is merem tőle kérdezni. CSak levelezünk egymással, de keveset a betegségről...nem nagyon szeretnék kérdezni, nem lehet neki könnyű. :cry: A legkisebb gyerek 6 éves...a legnagyobb 15. középső 13. A kicsi még nem is érti, hogy súlyos beteg anyukája, de a másik kettő igen...olyan szörnyű nekik....
Most kölcsönt vesz fel, hogy a kezelést fizetni tudja....mert nagyon drága....

Apukámmal meg nem szoktunk találkozni. Szentendrén lakik. Azt mondta, hogy ilyen messzire nem jön el...úgyhogy 11 év alatt nem tudom hányszor volt nálunk max 5ször. de karácsonykor soha nem volt nálunk. Egyszer volt a szülinapomkor, aztán annyi. Ballagásomkor : egyszer 8.os egyszer gimis. Szalagavatómra sem jött el... :cry:
Miért jönne most karácsonykor???? :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kritta,

Ne érezd magad gyengének, különösen ne sz*rnak!!!!
Ez butaság! A terhességgel igenis együtt jár az érzékenység és a sírás!!! Nálam is így van. Valamelyik este mondtam a páromnak, hogy maszírozza meg a derekam, mire ő azt mondta, hogy ok, csak még elolvassa az utolsó mondatokat az újságban. Hát én meg elkezdtem bőgni és úgy éreztem, hogy összedűl a világ, mert nem ugrik azonnal. Persze ez túlzás volt, de a hormonok tesznek ilyet.

Viszont az elég furcsa, hogyha a barátod azt mondja, hogy únja, hogy a terhességed a téma! Természetes, hogy az a téma! Tud ő olyan témát mondani ami fontosabb???? Vagy képes-e olyan tettre, hogy egy élő kisembert nevelget magában és életet ad neki?????
Remélem azért nem olyan súlyos a helyzet köztetek, és örül ő is a babátoknak, csak legfeljebb egy kicsit elhanyagolva érzi magát.
Kicsit szeretgesd meg őt is néha!!! :lol:

A barátnőd:
nem tudom, de ha tényleg olyan szoros a barátságotok, akkor nekem sem esne jól, ha nem mondaná meg, hogy babát vár....mintha nem bízna annyira bennem. De valószínűleg csak maga sem akarta beleélni magát túlságosan, hogyha elveszíti, könnyebb legyen feldolgozni. Ha már olyan komoly problémái voltak.
NA jó hosszú lettem :lol:

KépKép
kisfruzsi

Köszi szépen Emi!

Kép
kritta

Szőlő,

nagyon helyes... Durva, hogy tőletek kérnek kölcsön. Szerencsére az én anyósomék jól állnak anyagilag... csak az a baj, hogy a fiúkra abszolút nem gondolnak... Egyáltalán nem támogatják a páromat. A múltkor a párom megkérte anyóst, hogy készítsen nekem spenótot. Erre anyós azt mondta, hogy ha visz alapanyagot, akkor csinál... Ezen kicsit besértődtem. Majd inkább én megcsinálom azt a spenótot, ha megkívánom... Közben az anyós azzal nyüstöl, hogy ha megkívánok valamit azonnal szóljak és ő másnapra elkészíti...

Kép
emi29

Ollem,

Miért nem hívod el Apukádat Karácsonykor??? Szerintem ne várj arra, hogy eljön-e vagy sem.
A testvérednek én is jobbulást kívánok.

KépKép
kisfruzsi

Emi,

Hát téged sem irígyellek az anyósodért! :lol: Érdekes forma!

KépKép
kisfruzsi

kisfruzsi

Köszi .nálunk már az is volt gond h nem tudtam 22-óránál tovább

fennmaradni, sajnos nekem még nem sikerült rávennem egy igazi

maszírozásra.

A munkája stresszes, fáradt próbálom ráhagyni az ilyeneket.

Kép
kritta

Kriszta, szerintem ez a barátodnál még meg fog változni, te meg egyre erősebb leszel. ez már csak így van, a kiscsókák gyorsan bedobnak az élet sűrűjébe
én tíz napja ismertem gyermekem apját, mikor kiderült, hogy babát várok, fekete pálya volt, de végigmentünk rajta és egyre jobbak vagyunk
nem lesz semmi baj, és itt tényleg mindent kiönthetsz magadból.

a barátnők meg jönnek-mennek, minden átértékelődik, amint megjön Bence, és az anyukák nagyon könnyen barátkoznak, pont amiatt, hogy anyukák.
nagyon jó kapcsolatokra lehet szert tenni majd a játszón...
nekem is vannak új barátaim, akiket így szereztem, és nagyon jó tud lenni, hogy meg lehet beszélni a babás-kiscsókás dolgokat olyanokkal, akik megértik.
már nagyon várom,hogy a többi barátnőmnek is legyen, mert egy kicsit eltávolodtunk, egy kicsit másmilyen most az egész, bár nagyon szeretem őket, meg ők is engem
rozsomak

Azt értem, hogy stresszes a munkája. Az én párom is rengeteged dolgozik és sokat van külfölön távol tőlünk. Amikor hazajön finom kajával várom, és ezért nagyon hálás.
De azt nem fogadom el indokként, hogy fáradt, vagy hogy kimerült. Terveztétek a babócátokat???

KépKép
kisfruzsi

Rozsomák!

Nem próbáltad a vonalzót? Leírtam az instrukciókat hozzá.

KépKép
kisfruzsi

Mary,

borzasztóan sajnálom a nővéredet. Remélem, meggyógyul.

Kriszta,

Még annyit akarok mondani, hogy bár nehéz, de próbáld meg élvezni a terhességed. Nem véletlenül hívják a babavárást áldott állapotnak. Szerintem az én párom is unja, hogy minden a baba körül forog. Nincsen ezzel baj. Ő nyilván nem azt érzi, amit én érzek, nem benne fejlődik a baba, hanem bennem, és ő ennek nem igazán tud részese lenni... Ha megszületik minden meg fog változni ebben biztos vagyok. Ja és még ott a teher a nyakán, hogy hamarosan neki kell eltartania engem is és a babát is. (Eddig kétszer annyit kerestem mint ő) Ez azért nem lehet annyira könnyű.

Mondjuk az is igaz, hogy az én párom bár velem nem nagyon beszél a babáról, ettől függetlenül ő újságolta el a hírt mindenkinek.. Minden vizsgálatra elkísér, végigjárja velem az összes áruházat, ahol babaholmit lehet kapni, vacsit készít stb, stb, stb

Kép
emi29

[quote="kritta"]s írta:krittazösszenet!
Tudom már ki a barátod 8)

Igen? Kinyomoztad? :) Amúgy a férjem ... :) ;)

Karácsony - Mi 24-én az én szüleimnél leszünk Bp-en .. ez már így megy, amióta együtt vagyunk Párommal.
Aztán 26-án utazunk le az ő szüleihez Békéscsabára, és általában valamelyik koncertre jövünk haza .. most 30-án lesz egy, úgyhogy arra érkezünk .. addig pihenés anyós-apósnál, akik édesek :)

Most megyek tanítani .. este pótlom a lemaradást .. jó sok olvasnivaló összegyűlt :)

Kép
szösszenet

Emi,

És ebben az a legjobb hogy a férjem tesójának meg állandóan adja a dolgokat, tőlünk meg kéri. Nekem ebből lett elegem. Ott is két harmincas fiatal van, de férjem nővére egészen tavaszig nem dolgozott, 15 évig otthon volt, és várta hogy valaki majd kihúzza őket a sz.ból. Van két gyerekük, Anyós meg azzal az indokkal hogy ő a gyerekeknek segít mindent oda adott. Janinak meg semmit. Most meg nem hogy nem ad emmit, még kér is. Csakhogy ez már az én pénzem is, és igenis van beleszólásom. Pont.

AZért a te anyósod is jópofa..... :roll:

Kép Kép
szõlõ

Kisfruzsi!
Úgy gondoltam, hogy elhívom, de anyukám nincs oda az ötlettől....amióta beteg a nővérem, és apukám sz*rik rá, anyu teljesen ki van rá akadva.....
én olyan ember vagyok, hogy nem tudok haragudni, így apukámra sem....bánt, hogy nem igazán érdekli, hogy mi van velünk.....ha nem keresem, akkor ő sem....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Fruzsi,

Hát nem egyszerű eset az tuti. Mondjuk tudom, hogy szeret + örül, hogy én vagyok a fia mellett, mert én sokkal keményebb vagyok mint a párom, de vannak olyan dolgai, amiket nem tudok megérteni...

Mary,

Nekem az a véleményem, hogy nem neked kellene keresned apukádat, hanem neki kellene keresnie téged. Elvégre is arról nem te tehetsz, hogy eltávolodtatok egymástól. Ettől függetlenül lehet, hogy a helyedben én is azt tenném, amit Fruzsi és felhívnám. Csak azt nem tudom, hogy a Boldog Karin kívül mit mondanék neki...

Kép
emi29

Hála Istennek az én férjemre egy rossz szót nem szólhatok!!!
Amikor a melóból sms-t ír, akkor is mindig azt írja, hogy "szerizlek titeket Nyuszik" Mert engem Nyuszinak hív...a keresztnevemen soha nem szólít!!! Ha rólam beszél, akkor is Nyuszi vagyok, úgyhogy a baba pedig a másik Nyuszi!!! :lol:
Annyira édes, nem???

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kriszta, az hogy érzékenyebb vagy teljesen normális, ez sajnos ilyenkor a környezettől igényel nagyobb toleranciát.

Szerintem amit Emi mondott az nagyon jó ötlet, vidd be párod a következő UH-ra és biztos hogy jobban együtt tud élni a helyzettel hogy ott a picike. :) Nekik is hzzá kell szokni ehhez, ami lehet hgoy lassabban megy kicsit.

Kép Kép
szõlõ

kisfruzsi, dolgozunk rajta
most mennem kell a kis pisisért
rozsomak

kisfruzsi!

a baba gyorsan jött és ő akarta jobban én nem is tudtam, h lehet-e egyáltalán

Kép
kritta

Emi!
Karácsonykor fel szoktam hívni, de ennyi "Boldog Karácsonyt" aztán beszélünk pár szót....és jó pár hónapig megint semmi.....
Amikor az esküvőnk volt júliusban, akkor egymás vállán sírtunk apukámmal, amikor a szülőktől búcsúztunk.... :cry: :cry: :cry:
Rosszul is lett, az ügyeletre kellett felvinni, kapott pár injekciót....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szőlő,

Na igen. Nem egyszerű az anyós-meny kapcsolat.. De azt hiszem, hogy én ezeket leszámítva nem panaszkodhatom. Lehetne sokkal rosszabb is. Támogatást pedig inkább nem is várok el tőle. Megpróbálok mindent megteremteni a babámnak egyedül ill. a párom segítségével.

Kép
emi29

Emi,

Abban igazad van, hogy nem a gyerek dolga, hogy keresse a szüleit és arról pedig tényleg nem tehet, hogy a szülei elváltak. De néha a gyereknek kell megtenni a sokadik lépést feléjük, mert ők annyira be tudnak keményedni, büszkék.

Ollem, Anyukád jogosan haragszik apudra, hogy még ilyenkor sem keresi a lányát, amikor baj van. Próbáljatok azért tenni valamit, hogy kicsit békésebb legyen a hangulat otthon, a Karácsony általában használ ennek!

KépKép
kisfruzsi

Emi, én sem várok, csak ő se várjon tőlem :wink: Legalábbis ami az anyagiakat illeti.

Kép Kép
szõlõ

Mary,

akkor főleg nem értem az apukádat. Lehet, hogy azért nem keres, mert nem igazán tud mit mondani... Ő már tudja, hogy babát vársz? Ha jól emlékszem sokat törted a fejed, hogy hogyan meséld el neki.

Kép
emi29

lássuk a medvét

Kép
rozsomak

Köszönöm Szőlő!!!

Kép
rozsomak

[quote="kisfruzsi"]E írta:kisfruzsimi,

Abban igazad van, hogy nem a gyerek dolga, hogy keresse a szüleit és arról pedig tényleg nem tehet, hogy a szülei elváltak. De néha a gyereknek kell megtenni a sokadik lépést feléjük, mert ők annyira be tudnak keményedni, büszkék.

Igazad van Fruzsi, csak nem értem, hogy miért pont a szülő keménykedik ilyen helyzetben...

Kép
emi29

Szívesen! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Rozsomák,

grat. a helyes vonalzóhoz!! Látod milyen ügyi vagy!

Kritta,

Azt hogy érted, hogy nem is tudtad, hogy lehet-e???

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok :D

Látom már a Karácsonyról is beszélgettek :P Én is nagyon imádom, már kezd Karácsonyi hangulatom lenni, nagyon is!!! Mi mióta együtt vagyunk, azóta a szentestét mindig kettesben töltjük :lol: Én(mi) ezt nagyon szeretjük így, olyan meghitt tud lenni! Másnap aztán útnak indulunk :D Párom szülei aztán az anyukámék. Mi mindketten ugyanabból a városból származunk, így nem kell sokat utazgatni a szülőkhöz. De a kettesben töltött szenteste után nagyon klassz a családdal is együtt lenni, imádom :lol:

Eddig mindig incselkedtünk vele, hogy valamelyikünk családjánál szentestézzünk, de aztán mindig megállapítjuk, hogy nagyon jó volt kettesben is :D
melanieblue

Igen otthon valóban jó kettesben. Sajnos mi eddig mindig valahol másnál voltunk. De ha meglesz a babó nem lesz ilyen egy darabig!

KépKép
kisfruzsi

kisfruzsi

Mivel még nem próbáltam nem tudtam h. lehet-e :lol:

Kép
kritta

Mi a párommal 24.-ét anyukámmal töltjük. Régebben szenteste mindig felkerekedtünk és átmentünk a párom családjához, de én immár két éve a párom pedig tavaly óta nem megy át. 25-én a páromék rokonai (szülei nagymamája és nővére a családjával) látogatnak meg minket, 26-án pedig az én nővérem jön szintén a családjával. Szóval mi nem nagyon megyünk sehova, inkább nálunk adják egymásnak a kilincset a látogatók...

Kép
emi29

Kritta,

Akkor ok,mert azthittem hogy valami baj van/volt, ami miatt esetleg kérdéses volt a babavárás.

Volt veled a párod már Uh-n? 12 hetesen voltál már? Az már nagyon érdekes, velem is ott volt először az apuka! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Emi, az jó, csak akkor sokat kell főzöcskézned+sütni finom sütiket!

KépKép
kisfruzsi

Emi!
Igen, én voltam, aki gondolkodott, hogyan is mondjam el, hogy babát várok....
Aztán küldtem neki sms-t , nem reagált és felhívtam....és mondtam neki, hogy nagypapa leszel!!! Azt nem tudom, hogy örült-e neki....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Én már alig várom, hogy az új konyhánkban párommal együtt főzzünk!!!! Ő is nagyon szeret főzni!!! Bográcsban csak ő főzhet....a babgulyása nagyon fincsi!!!!!!!!! Hű de megenném.......
éhen halok, de megvárom a párom a kajával...azt mondta, hogy ötre itthon lesz!!! :D

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi! Akkor sütés-főzés ezerrel Nálad :D Bár én sosem tudok két személyre főzni, nálunk is mindig rengeteg finom falat marad meg szentestéről, amiket én mindig nagy műgonddal hazaszállítok :lol: persze nem mintha otthon a szülői házaknál ne lenne hatalmas a kínálat, csak newm akarom kidobni :oops:

Valaki írta, már nem is emlékszem, hogy melyikőtök, hogy a végén már csak narancs evés van :P Nálunk ugyanez :) Hatalmasakat áldozunk az étkezések oltárán karácsonykor :lol:
melanieblue

Szösszenet!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen a jóga, ahová jársz? emlékszem, hogy írtad, hogy a Bartók Bélán találtát egy helyet. Én is a XI. kerületben lakom, közel lenne nekem is és szívesen kipróbálnám, azért kérdezem, hogy mik a tapasztalataid ? :roll: Köszi szépen!

Annyira klassz lenne, ha jó lenne, mert akkor tudnék a közelemben járni....
melanieblue

Hát, a sütés-főzés, az nem az én reszortom. :oops: :oops: Borzasztóan szégyellem magam, de utálok a konyhában sürögni-forogni, úgyhogy Karácsonykor is az anyukám főz. Én max sütit készítek de ez is attól függ, hogy hogyan dolgozom. Eddig sose voltam szabin ünnepek előtt. Ez lesz az első, úgyhogy most lesz időm sütit készíteni is és segíteni az anyunak is.

Kép
emi29

Úgy könnyű!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!

Volt veled a párod már Uh-n? 12 hetesen voltál már? Az már nagyon érdekes, velem is ott volt először az apuka!

Még nem mert v. Pesten volt v. aludt ,de nem biztos h beengednék.
3 hét múlva megyek arra elviszem már tuti

Kép
kritta

Emi!
Nyugi én még soha nem főztem karácsonyra.... :oops:
Egyébként szoktam főzni, szeretek is, de amíg dolgoztam, anyukám főzött itthon...most is ő főz...de pl. néha én és mióta itthon vagyok, már egyre többször főzök!!! Ma is én főztem....rakott krumplit!!!
Szóval nagyon várom, hogy én kápráztassam el a vendégeket a főztömmel!!! Persze, biztos, hogy anyukám is segít főzni, de akkor is én leszek a "főszakács"..... :lol: :lol: :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Emi 29

Én kerestem a Te gyönyörű vonalzódat annyira szemnyugtató,de nincs már az oldalon :)

Kép
kritta

Emi,

nálam is ugyanez, mármint munkát illetően....Idén lesz az első olyan Karácsonyra kászülődés, hogy nem a munkahelyről esem be ünnepelni :cry: mert sajnos ez már szinte hagyomány lett nálunk...Én most már kiírattam magam, egyszerűen nem semmi porcikám nem kívánta a munkát (azóta sem :lol: ) és annyira boldog vagyok, hogy végre lesz időm lélekben is ráhangolódni az ünnepre!!!

Csak szegény párom, ő maradt "versenyben" ilyen szempontból :cry:
melanieblue

sziasztok!
jó sokat írtok mindig! :D
Mary! bár már egy csomóan írták, menj el orvoshoz időben, amíg még nincs nagyobb baj! nem érdemes halogatni. én már negyedik hete vagyok megfázva, volt is felírva antibiotikumom, de nem szedtem be, hanem mindenféle sz@rsággal próbálkozok , amikben nem is hiszek. de mostmár annyira fulladok, mint egy tüdőbeteg és már többen mondták, hogy lehet, hogy nem csak én nem kapok elég oxigént, hanem a pici sem. úgyhogy ma elkezdtem szedni. remélem nekem használ, a picinek meg nem árt, remélem. ez volt az önsjnálati, kiírom magamból rész 8)
nekem az anyukám Nyuszi, meg minden más. én a családtagokat folyton becézem. a párom is. most éppen Béka vagyok, a hasamba meg Kisbéka nőt :D
mi idén még külön szentestézünk, mindig így van, és aztán a többi estét megosztjuk a családok közt. majd jövőre hármasban.
szerintem kevés alkohol nem árthat.bár én sem iszom, mert egy pohár sör, szerintem nem sör! :lol:
na, eldugulok.
toncsi

toncsi80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: