A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Mary,

Kitartás! Ne halogasd a dokit. Szerintem ez magától nem fog elmúlni.

Virag,

Huh, azt nem is tudtam, hogy a golyós dezodor árt. Én már évek óta azt használok....

Kriszta,

Tudják a kollégáid, hogy babát vársz? Jó nagy bunkóság, ha ennek tudatában gyújtottak rá :( :( Főleg kocsiban....

Kép
emi29

Emi29!

Tatabányára kéne mennem dokihoz, de azt nem ajánlják.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="ollem"]
írta:
ollemTatabányára kéne mennem dokihoz, de azt nem ajánlják.... :roll:

Hm.. Miért nem? Más nincs a környéketeken???

Kép
emi29

Emi!
Én kész lettem volna Tatabányára menni, de a nődokim azt mondta, hogy inkább oda ne menjek. Itt nálunk is lesz lehet rendelés, inkább várjam meg azt. Ezt a dokim mondta...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, én megértem hogy a dokid azt mondta ne menj el Tatabányára, de azért csak van máshol is a közelben orvos.... Nem akarok beleszólni tényleg, de szerintem ez egy fontos dolog lenne és nem szabadna várnod vele, nehogy aztán komolyabb következményei legyenek.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!
Persze, igazad van!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary,

Tatabányával egyébként mi a baj? Lehet, hogy te nem csalódnál benne...

Kép
emi29

Emi!
Állítólag ott mindig sokan vannak, sokat kell várni és csak úgy futószalagszerűen szórják ki a betegeket.....
ezt csak hallottam.....Férjem mentőzött neki is van ott tapasztalata....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary - Ha egy kismamának ténylegesen valami baja, panasza van - orvoshoz kell fordulni .. nem húzni-halasztani...
Mindegy, én már sokszor leírtam, hogy mit ajánlok .. nem fogom többször .. te dolgod.
Mindenesetre figyelemfelkeltő, hogy egyre sűrűbben panaszkodsz a hátfájásra .. és ez egyre rosszabb lesz, ha nem teszel valamit.

Kép
szösszenet

Emi!

Persze tudták mondtam is nekik h nem kéne, de 22 éves srácok. és nem bírrják ki 1 óráig se, a wc mellett is szívja mindig v.ki meg nálunk a folyosó olyan mintha kinn lennél az utcán mert onnan jönnek be a vendégek.
Ezt a pár hónapot már kibírom v. hogy:)

Kép
kritta

[quote="kritta"]P írta:krittaersze tudták mondtam is nekik h nem kéne, de 22 éves srácok. és nem bírrják ki 1 óráig se, a wc mellett is szívja mindig v.ki meg nálunk a folyosó olyan mintha kinn lennél az utcán mert onnan jönnek be a vendégek.
Ezt a pár hónapot már kibírom v. hogy:)

Oh, hát ez borzasztóan hangzik ..
Ekkora tirpák parasztokat .. (már ne haragudj :lol:)
Azért vigyázz a sok-sok passzív dohányzással .. sok cikk van a neten ennek káros hatásáról.
Én is már csak azokra a koncertekre megyek el a füst miatt (amúgy a zenét és a tömeget meg az éjszakázást bírnám), ahol a párom a színpadon áll .. akkor is koncert előtt érkezünk, és amint lehet lépnük haza :) ;)
De még így sem gyújtanak rá az ismerőseink, a barátaink a környezetemben .. pedig egy koncerten alap lenne.
De úgy érzik, ez a minimum ... és ez jól esik :)

Kép
szösszenet

Kritta,

Én biztos, hogy szóvá tenném akárhányszor csak ilyen helyzet adódik. Szerintem az, hogy majd csak kibírom valahogy azért nem jó hozzáállás, mert elsősorban most nem csak rólad van szó. Ő meg nem tud tiltakozni egyelőre :lol: !
Szerintem igenis szólj nekik mindig, hátha egy idő után maguknak is eszükbejut, hogy nem kellene egy kismama orra alá bagózni.

KépKép
kisfruzsi

Köszi a biztatást!

Itt van a kofás képem! :)

A folyosóra nem megyek, ha nem muszáj ,mert hideg is van.
Szeretnék én is menni bulizni decemberben a barátnőm szülinapján mennénk v.mi tök jó homi bárba, de a párom megtiltotta. :roll:
Ha néha iszok forralt bort v. csokil ikőrt az árt? Ezt még nem mertem 8)

Kép
kritta

Ja mi meg vagyunk győződe h BENCE lesz és kész.

Ez gáz? :lol:

Kép
kritta

szösszenet!

Barátod ismert zenész?

Kép
kritta

Én mindennemű alkoholt kerülök a babavárás idején .. meg már előtte is vagy fél évig nem ittam semmit :)
A csokilikőrt felejtsd el - az biztos!!!
A vörösbort KIS mennyiségben még van doki, aki ajánlja is .. de nem vagyok képben, hogy ez napi mennyit jelent .. 1-2decit max.!
Nagyon jól lehet szórakozni alkoholmentes Mojito koktél mellett is, én mostanában azt iszom, ha párom játszik :lol:

Hogy ismert zenész-e? Nézőpont kérdése.. sokan ismerik, sokan nem :lol: (Black-Out zenekar a fő zenekara, emellett: Ezüst-Patak, SiSAO (oasis cover band))

Kép
szösszenet

Szösszenet!
Tudom, hogy nem szabadna halogatni.... :( :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az alkoholkérdés érdekes.
Én nagyon szeretem a vörösbort. A baba előtt rendszeresen vettünk jó borokat otthonra és esténként iszogattuk őket. Néha jártunk bórkostolókra is.
Na most ugye nem nagyon merek inni, de azért már 2x ittam egy pohár vörös bort én is. Szerintem nem árt, ha mértékkel issza az ember, de vannak olyan orvosi vélemények is, hogy az alkoholfogyastás (kis mértékben is) hozzájárul a baba szellemi fejlődéséhez. Kismértékben is, hiperaktivitást okozhat. Nem tudom, hogy igaz-e, de ha tudom inkább megállom nélküle. :lol: :lol: :lol:
Ez úgy hangzott, mintha alkoholicska lennék! :lol: :shock:
De Karácsonykor azért fogok én is inni egy kis pohár házi csokilikőrt!

KépKép
kisfruzsi

Tudod én nem hiszem, hogy ezt vagy azt az alkoholt különösebb tiltó listára kell tenni.
Természetesen a vörösbor, egyébként is jótékony hatású: vérképzésre, emésztésre.
De a magasabb alkoholfokú piák pl: pálinka stb....tuti, hogy tilosak!!!!
A likőrök, a maguk 20%-val nem túl erősek. De persze én mindenképpen azt ajánlom, hogy bármit is azt is csak RITKÁN!

KépKép
kisfruzsi

A folyosókra nálunk sem lehet kimenni. Vágni lehet ott a füstöt. Hetente egyszer van egy meetingem a cégünk kávézójában. Akkor szoktuk átbeszélni a problémékat egy pohár üditő, vagy kávé mellett. Na, ott az én munkatársaim is rá szoktak gyújtani. Mostanában félrehúzodnak, ma pl. egyáltalán nem gyújtott rá senki. Ez nekem nagyon jól esett. :)

Kritta,

nem gáz a Bence, de mi lesz akkor ha nunis lesz :lol: :lol:
Szerintem alkalomadtán forralt bort lehet inni. Nem hiszem, hogy az ártana a babának. De a likőröket én is inkább hanyagolnám.

Kép
emi29

Fruzsi,

valahol azt olvastam, hogy vacsora mellé egy pohár vörösbort meg lehet inni. Ettől még senki nem lesz alkoholista és tényleg van a vörösbornak jótékony hatása is.

Én az alkoholokat nem igazán bírom meginni... a koláért vagyok oda. Azt tudom, hogy tilos lenne inni, de néha nem bírom ki :( :(

Kép
emi29

Tudom, hogy nem a babavárással kapcsolatos téma, de engem érdekel, hogy ki hol fogja tölteni az ünnepeket (Otthon szűk körben vagy szülőkkel, családdal...)?
(vagy ez még korai? Én már most be vagyok zsongva...)

Kép
emi29

Emi,

Igen olvastam én is, de inkább csak alkalmanként iszom.
Én amióta babás vagyok annyit iszok és nem csak azért mert tudom, hogy kell, hanem egyszerűen szomjas vagyok! Napi 2 L minimum. Ebből 1-1,5 liter az víz és a többi tea, vagy gyümölcslé. De néáha én is bűnözök: bár nem különösebben vagyok oda a szénsavas dolgokért, de én is iszok néha valami édes szénsavasat.

KépKép
kisfruzsi

Ha már az alkoholnál tartunk. Én soha nem voltam nagy ivó....Bár a férjem azzal viccelt, ha fiú lesz a kis drágánk, akkor kereszteljük Ivónak. Mert hát családi nevünk Nagy
Így a kicsi neve lenne: Nagy Ivó...
:lol: :lol: :lol: Vagy ha ikrek születnek a fiú: Pál a lány: Inka :lol:
Pál Inka.... :lol:
Félre a viccel...
Nekem egy korty sör csodákat tud tenni, tényleg csak egy korty...amikor hányingerem volt, valamit segített, ha "loptam" egy kortyot a párom itókájából..... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Karácsonyi zsongás?????
Hogy korai-e? Én már egy hete a karácsonyi díszeket nézegetem! Nekünk ez lesz az elő igazán közös Karácsonyunk a párommal és persze a babócával. Eddgi mindig valamelyikőnk családjánál voltunk együtt.
Most idén állítunk mi is karácsonyfát, veszünk díszeket, készítek asztaldíszeket, meg ilyeneket!!! De a Karácsony estét a tesóméknál ünnepeljük. Aztán másnap a szokásos családjárás kezdődik. De azárt mégis otthon lesz csak hármonk karácsonya is!!!
Nagyon várom már!!!!

KépKép
kisfruzsi

Én arra gondoltam, hogy meglepem magunkat egy sk készített üvegfestett órával az új konyhánkba!
Itt a képe, de ezt nem én csináltam, én csak másolni fogom! :lol: Kép óra

KépKép
kisfruzsi

Én is már lázban égek.... :lol:
Úgy várom a karácsonyt, mint egy gyerek.... :lol:
Mi karácsonyra költözünk az új házunkba, épp most burkolják az építők a falakat és mennyezetet csinálnak....
Kicsit csúsztunk vele, de karácsonyt nagyon jó lenne ott ünnepelni...erről álmodozom....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Kisfruzsi!
Nagyon szép ez az óra!!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="kritta"]s írta:krittazösszenet!

Barátod ismert zenész?

Igen ismert és tökhíres, én rajtuk "serdültem" :lol: :lol:

Egyébként a dohányzással kapcsolatban szerintem az eleve gáz ha egy munkahelyen rágyújtanak, nem csak akkor ha van kismama, és míg nem voltam terhes is utáltam a cigifüstöt.

Én bátyám is zenész, de engem férjem nem engedett el a kocetrjükre, úgyhogy karácsonyi unplugged-ért még megy a harc, Szöszi :D

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]T írta:emi29udom, hogy nem a babavárással kapcsolatos téma, de engem érdekel, hogy ki hol fogja tölteni az ünnepeket (Otthon szűk körben vagy szülőkkel, családdal...)?
(vagy ez még korai? Én már most be vagyok zsongva...)

Nem tudom hogy korai-e de hétvégén én már Adventi illatú olajat párologtattam otthon :roll: És már csináltam egy adventi koszorút.

Mi karácsonykor kettesben nemigen vagyunk. Férjem családja nem túl összetartó, nem igénylik a közös karácsonyozást, ami nekem nagyon furcsa... Hozzájuk megyünk 24.-én délben, olyan 4-5-kor indulunk haza Anyuékhoz Fehérvárra és ott vagyunk szenteste. Aztán másnap Apuékhoz (elváltak a szüleim), harmadnap a mamámnál jön össze a család, 26.-án meg még fel szoktunk menni Anyósékhoz. Kb ennyi. 26-án este meg kidurranunk és csak narancsot eszünk :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Én utálom a bort savas nekem , a cola a szénsav miatt tiltott ugye?

Az a baj,hogy egy csomó másdolgot kéne csinálnom ahelyett h

órákat itt töltök veletek :o

Kép
kritta

[quote="ollem"] írta:ollemn is már lázban égek.... :lol:
Úgy várom a karácsonyt, mint egy gyerek.... :lol:
Mi karácsonyra költözünk az új házunkba, épp most burkolják az építők a falakat és mennyezetet csinálnak....
Kicsit csúsztunk vele, de karácsonyt nagyon jó lenne ott ünnepelni...erről álmodozom....

Mary az nagyon jó lesz! :D Tavaly mi is december 22-én költöztünk be, 23-án vettünk fát és díszítettünk fel mindent! :D Bár én olyan fáradt voltam 23.-a estére hogy kb nem is emlékszem mi hogy került a helyére, de megérte. :roll:

Kép Kép
szõlõ

A program nálunk is elég jövős-menős lesz:
24-e otthon, fadíszítés
szenteste: tesómékkal+anyukámmal Pesten
25-e: Párom anyukájánál ebéd talán
26.: Párom apukájáéknál ebéd vagy vacsora
....utána megint csak hármasban otthon!

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"] írta:kisfruzsin arra gondoltam, hogy meglepem magunkat egy sk készített üvegfestett órával az új konyhánkba!
Itt a képe, de ezt nem én csináltam, én csak másolni fogom! :lol: Kép óra

Hű ez nagyon szép!

Kép Kép
szõlõ

Remélem az enyém is ilyen szép lesz, vagy még szebb! :lol: :lol: :lol:
Ha elkészült majd lefotózom és megmutatom nektek!

KépKép
kisfruzsi

Az alkoholt én is kerülöm, egyébként sem igazán szerettem sose, leszámítva a főiskolás éveket, de az más :roll:

Egyébként érdekes mert a sangriát pl imádom, de múltkor Anyuéknál volt és valahogy abszolút nem kívántam.

Attól viszont be tudok pöccenni, hogy Após állandóan kommersz töménnyel kínálgat, mikor érthetően elmondtuk neki hogy ÉN terhesen NEM iszom semmi szeszt...

Kép Kép
szõlõ

A vörösbor meg a barna sör nagyon jó az idő előtti méhösszehúzódásokra, persze csak módjával.
nekem egy hete orvosi utasításra kellett lehúznom egy felest lefekvés előtt - valahogy megerőszakoltam magam...
de én se iszom inkább, csak amikor nagyon fáj, este egy pár korty bort

én is várom már a karácsonyt, mi Helsinkiben leszünk, mert apu (mármint gyermekeim apja) ott dolgozik, és akkor is dolgozik, úgyhogy csak így tudtuk megoldani - azért én sem sajnálom magam! Hó biztos lesz és állítólag gyönyörűen feldíszítik a várost.
de én Budapestet is szeretem ilyenkor, Andrássy út, Nagykörút...

vonalzóm úgy tűnik nem lesz, de majd mindig nyomon tudom követni
most 17 hetes és 3 napos
rozsomak

[Attól viszont be tudok pöccenni, hogy Após állandóan kommersz töménnyel kínálgat, mikor érthetően elmondtuk neki hogy ÉN terhesen NEM iszom semmi szeszt...[/quote]

Ja és gondolom közben azt hajtogatja, hogy ettől ugyan nem lesz baja a gyereknek!!! Meg, hogy ez direkt jót tesz neki!!!
Olyan komikus lehet a jelenet! Legalábbis én elképzeltem, amint tukmálja a piát rád! :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]R írta:kisfruzsiemélem az enyém is ilyen szép lesz, vagy még szebb! :lol: :lol: :lol:
Ha elkészült majd lefotózom és megmutatom nektek!

Oké :wink:

Mi is kaptunk egy gyönyörűt nászajándékba csak még nem tettük fel..... :oops: Azt is kézzel készítették.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő!
Valahogy én is így képzelem..... :lol:
A héten befejezik a belső burkolást, aztán mehet a járólap, csempe, tapéta....
már van konyhabútorunk is, meg fűrdőkádunk....stb....
Utálok ablakot pucolni, de azt már annyira várom, hogy otthon pucolhassam az ablakokat!!! :lol: :lol: :lol:
Aztán ha csak a nappali, konyha, és a mi szobánk lesz kész, akkor is ott fogunk aludni karácsony este!!!
Egyébként valószínű most nálunk lesz a családi összejövetel. Aztán jönnek a gyerekeink is valamelyik nap, meg férjem tesójához, és anyukájához megyünk, de szerintem az én apukámmal nem fogok találkozni karácsonykor.... :cry: :cry: :cry: szerintem , ha megszületik a kisbabánk akkor találkozunk megint.... :cry:
Nővéreméknél nem tudom mi lesz, mert most is kezelésekre jár, mellrákja van. szívesen eljönnének hozzánk a három gyerekkel, de nem tudja, hogy mennyire tud utazni. Hogy mi lemegyünk-e anyukámon múlik....De szerintem igen!!!

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Attól viszont be tudok pöccenni, hogy Após állandóan kommersz töménnyel kínálgat, mikor érthetően elmondtuk neki hogy ÉN terhesen NEM iszom semmi szeszt...
--------------------------------------------------------------------------------
HÁt a családdal nme túl könnyű az én apám még nem tudja és bár 63 nem tudom mit fog szólni. :cry:

Kép
kritta

[quote="kisfruzsi]
Ja és gondolom közben azt hajtogatja, hogy ettől ugyan nem lesz baja a gyereknek!!! Meg, hogy ez direkt jót tesz neki!!!
Olyan komikus lehet a jelenet! Legalábbis én elképzeltem, amint tukmálja a piát rád! :lol: :lol:[/quote]

Persze, Anyós meg kontráz hogy bezzeg a lányával ő is ivott minden reggel egy felest. A vicces az hogy amúgy sem szoktam töményet inni, ha mégis akkor sem Péterpál császárkörtét :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Rozsomák,

Ha pl. a lilypie oldalramész, amin az én vonalzóm is van, akkor ott megcsinálod mind a 3 lépést, és a végén kiad egy csomó kódot. Azokból a 2. keretben lévőt PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode kell a profilod aláíráshoz bemásolni.

3 lépésből áll az egész:
Expecting a baby-re klikkelsz
1. lépés: kiválasztod azt a vonalzót, amelyik tetszik
2. lépés: Step 2 select marker: kiválastod, hogy milyen rajz jelölje a babódat
3. lépés: Step 3: input text: szöveg bevitele:
Select Baby's Due-date: a zsületési dátumot írd be ide VAGY
Your Last Menstrual Period (optional):az utolsó mensi első napját
Create ticker: vonalzó készítésre klikkelj és kiadja azt a sok kódot. Na ott a 2. keretben lévőt másold a profilodba az aláírás helyére.
Remélem sikerül!

KépKép
kisfruzsi

Kritta már csak Ő nem tudja, vagy más sem a családból?

KépKép
kisfruzsi

Kriszta,

és mikor fogod beavatni apukádat?

Kép
emi29

[quote="kritta"]A írta:krittattól viszont be tudok pöccenni, hogy Após állandóan kommersz töménnyel kínálgat, mikor érthetően elmondtuk neki hogy ÉN terhesen NEM iszom semmi szeszt...
--------------------------------------------------------------------------------
HÁt a családdal nme túl könnyű az én apám még nem tudja és bár 63 nem tudom mit fog szólni. :cry:

Tartasz tőle hogy nem örülne?

Kép Kép
szõlõ

Mary, apuddal hogyhogy csak a baba születése után találkoztok?

Nővérednek pedig jobbulást kívánok! :(

Kép Kép
szõlõ

Szőlő,

jó fej lehet az anyósod és az apósod :) :)

Kép
emi29

Vigyázat HOSSZÚ!! Bocs ,de kiöntöm a szívem!

Lelkileg nem vagyok topon. :cry:

Olyan jó, hogy itt bármit megkérdezhetek és rögtön válaszoltok.

A barátom kifejtette, hogy unja h állandóan a terhességem a téma . Remélem javul majd a kapcsolatunk, ahogy nő a hasam, de néha elkeseredem. :oops:

Olyan vagyok időnként , mint 1 bőgőmasina.

Kevés barátnőm van sajna. :( :( :(

Az egyikkel 24 éve ismerjük egymást. Én felnézek rá , mert ő tök okos.

Nekm ő mindig etalon volt.

Viszont elég sokat sírtam éjszakánként amiatt, hogy 1,5-2 éve beszéltünk arról h náluk bizonyos okok miatt még nem ok a baby-projekt. Azóta se mondott mást erről és nem is fírtattam.

Mikor mondtam neki h 7 hetes terhes vagyok ő mondta, hogy ő meg 16 hetes. Annyira ledöbbentem.
Komoly problémája volt azért nem szólt hamarabb ,de legalább annyiba nézhetett volna, hogy elmondja h tervezik már1 éve!

Pár éve kijelentette h ne vegyünk egymásnak névnapi stb. ajándékot, mert neki ez terhes. Számomra a másik JÓ barátnőmnek örömet jelent össze válogatni cuccokat és ő is annyira örül mindig neki.
Most is mindjárt bőgök, és utálom h ilyen gyenge sz*r vagyok!!!

Kép
kritta

Mary,

nagyon súlyos a nővéred állapota?

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: