A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Jó volt az éjszakánk, nem sírt. Igaz mellettünk aludt. :D Viszont szerintem ő is elkapott valamit. Többet tüsszög és köhécsel. :?

Moni, tegnap nekem is csak egy órára sikeredett. Tovább nem volt erőm csinálni. Fertőzések: doki szerint a terhesség folyamán legyengülünk és én még nem erősödtem meg.

ceniko, jobbulást!!! Szegény Zalán, szegény Bogi :(

Tücsi nem mértem teljes napot, csak egy-egy evést, akkor jött ki a 240, illetve a bal cickóban, ami mindig tök gyenguszka volt (jó, ha 80-120) mértem 200-at. Én ezt abszolút a rendszeres mozgásnak, tornának tudom be, mert azóta van ennyi.

Emma, hát a 30 gramm az tényleg nem sok, de lehet, hogy ezen a héten ilyen keveset hízott a következőben meg tök sokat fog. Marcinál is volt olyan, hogy csak 100at hízott a következő héten meg 250et. Fel a fejjel! A lényeg, hogy ne fogyjon!!! Ja és mi se nagyon eszünk 4 óránként, egyszer-egyszer előfordult, de inkább három óránként eszik.

Rita, Tücsi Pólus csütörtökön? (meg persze, aki jönni szeretne) Tesómnak nevenapja lesz és szeretnék vmit venni.

Tücsi küldök pü-t.

kispiskóta

Sziasztok!

Én ma fogom Gáboromat méregetni, mert gyanúm, hogy nem eszik megint "rendesen". Lehet, hogy ez a tejcsi megváltozott íze miatt van, majd elválik. 2 héttel ezelőtt nálunk is volt majd 3 dl, és 800-900 között a napi evészet. Eddig ma a 6.30-as etetésnél 120-at mértem. Kíváncsi vagyok a folytatásra. :?:

Kormi! Én is gondoltam rád éppen a mellszívóval kapcsolatban. Hogy oldottad meg, mit tudtál tenni?

Ádikám ma már ment oviba. Tegnap napközben csak néhányszor köhintett. Étvágya, kedve jó, ma ovis torna lesz úgyhogy elsőnek kelt fel, már ott is van.

Tegnap kaptunk levelet az USA-ban élő nagybácsiéktól. A márciusban született kisunoka 4 hónaposan már bölcsödébe ment, mert az anyukának csak 3 hónap otthonlét járt a szülés után. Így is a két nagymama volt a kicsivel az utolsó hónapban odahaza, hogy még amennyit lehet, maradjon otthon. Meg fogom kérdezni tőlük, hogy mit tudtak tenni a táplálással, anyatejjel. 4 hónaposan mit adtak enni, mit javasoltak, hogyan csinálták? Gyanítom, hogy csak tápszert kapnak a babák a bölcsiben. Lefejt tejjel munkába menet előtt nem biztos, hogy bíbelődnek a mamák.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! Csütörtök az oltás miatt nem hiszem, hogy jó. A múltkor hóemelkedése lett Gabónak. :(

Enikő! És antibiotikumot ugyanazt kell szednie Zalánnak? Jobbulást a babáknak! Gyógypuszik mennek!!!!!!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! Pü ment!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok! Emma, én még rosszabb helyzetben vagyok. Dáviddal sem stimmel valami, mert fogyott az előző hét óta. :cry: Bár azt mondják, 2 hét átlagában érdemes nézni, merthogy ugye számít, hogy előtte pisilt-kakilt, vagy épp evett. Hát bízom benne, hogy nálunk is ez volt, meg a mérleg megbízhatatlansága (digitális, és persze Dávid már mindenhol lelóg róla, meg folyamatosan mozog, aztán fél kilókat is félre tud mérni). Mondjuk előző héten meg 290-et hízott, úgyhogy bízom benne, hogy nincs baj. Mert vidám, érdeklődő, csak lenne más tünete is valami bajnak. A doki a héten szabin van, úgyhogy tegnap a védőnő azt modnta, inkább jöjjek vissza jövő héten, akkor majd megkapja a 4 hós oltást, meg leveszik a vért a PKU-hoz. Nagyon kacsintgatott, úgyhogy biztos valami boszorkány helyettesítette a dokimat. Úgyhogy majd megkérem, mérjék meg, ott hagyományos van, az mégiscsak megbízhatóbb.

GUrgi, Samumikulás csúcs! :lol: :lol:

Kép
nenoke

Jó reggelt!

Ma aránylag jó éjszakánk volt, végre aludtam egy picit :lol: Köszönjük a gyógypuszikat, ideértek és ha nem is teljesen, de hatottak :lol:

Csajok: a babák gyarapodása a 4. hónaptól kicsit visszaesik, nem kell megijedni. Ez természetes! Sokkal többet mozognak! Meg szépen is néznénk ki, ha továbbra is 1-1.5kg-ot híznának havonta, és 6-7hónaposan már több mint 10kg-osak lennének :shock: Tehát nyugi, mindenkinek van elég teje!!!

Enikő: szegény gyerkőcök és szegény te. Gyógyuljatok meg mihamarabb++++++++++++++++

Gurgi: Samumikulás csúcs! Ingatlanozáshoz kitartás! Biztosan megtaláljátok a nektek megfelelőt! De azt komolyan mondtam, ha van kedvetek gyertek ki itt is körülnézni :wink:

Manó: tényleg nem vagy semmi! Már én is azt hittem, feladtad, erre mit olvasok :lol: A francokat a fejőgépbe. Nem tudod garanciában kicseréltetni? Köszi neked a jókívánságokat a mai naphoz :lol: Nem új ruhában akartam menni, vagyis igen, mert semmim nincs amit felvehetnék :cry: Én álltalában farmerben és pólóban nyomulok, de ma azért mégsem így mennék :oops: :lol:

Dorka: francba a magyar egészségügy :evil: Sajnálom, hogy a gyanud beigazolódott, de a gyógytornáról én is csodákat halottam. Majd gyere és mesélj!

Na megyek összepakolni és készülődni a mai napra! Végre lesz szép személyim így majdnem 11év utánn :lol:

Mindenkinek nyügimentes napot!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

OFF: MELLSZÍVÓ

Na, szal tegnap du 5 előtt valamivel indítanám a masinát, az meg nem indul. Már régóta vacakolt, mert nem lehetett a sebességen állítani, de leszartam, jó volt, hogy működött. Gyorsan kikeresem a bukaresti tel. számot, ott megadnak másikat, hogy keressek egy Laura nevű hölgyet, de abban az órában hiába, mert már tuti nincs ott, majd reggel, de 9 után, mert késni szokott. Megpróbáltam, naná már elment. Most 10 órakor hívom, hát még nem ért be. A faxomat. Hány órás annak a nőnek a mókaideje?
Szerencsére egy rendicsek kolleganőjével bájcsevegtem, elmondtam, hogy mi a gáz: expon vettem, se számla, se nyugta róla, de még valami: a garancialevélen a sorszám 37-re végződik, míg az én masinám 40-re (vásárláskor nem nyitottuk ki a dobozt, azt mondták fölösleges, nincs hol kipróbálni, papír benne, s én hittem nekik: nagy baki. Na, a csaj elkérte a telefonszámom, nevem, hogy majd felhívnak. Úgy legyen, mert ha nem, begorombulok.

Másik off: tegnap megyek Edó után, parkolóban nyakig érő hó, alig van hely, beállok a nyomorékok helyére. Jön a rendfenntartó, hogy húzzak a sunyiba. Mondom nem, mert babakocsival vagyok. Mire ő: nem érdekes, 2 hely a nyomorékoké, oszt kész. Én meg megmondtam, hogy akkor eltolhatja az autómat, mett nem menyek arrébb, csak ha dógom elintéztem. Hát a qrva életbe: nem mindegy milyen az a szekér? Gyereké vagy nyomoréké? Az én gyerekem tud járni? Vagy mi a pöcs? Elhatároztam, hisz parkolóbérletem van, ezentúl csakazértis oda fogok állni. S merjenek velem ujjat húzni.
Hujj, de dühös vagyok a leszarom tabletta ellenére.

ON.

Kép
kissmanó

Hja Brigi: masina garanciális, csak há az Bukarestben, én meg itt. Mire az egész rendeződne (amit azért amúgy remélek, hisz az én pízem van benne nem az övéké), ki tudja még lesz-e mire használnom.

Kép
kissmanó

amúgy Grétát a hagyományos mérlegen sem könnyű mázsálni, nekünk az van itthon, s mozog rajta rendületlen. valamelyik nap mázsáltam volna, s mintha semmi változás nem volt a kerek 4 hóshoz képest. igaz, ugyanezt játszodta el 3 hó után is, s végül szinte a kiló lett a gyarapodás.
szal nem mindegy előtte épp mikor evett, meg mennyit pisilt kakilt akkortájt.

Kép
kissmanó

hurrá: látom az ablakból a takarítónénit jönni :D

Kép
kissmanó

Manó sajnálom a mellszívó dolgot. De szerintem nem mindegy, hogy tolókocsi vagy babakocsi! És bocsi, de bánotta a szemem olvasás közben a nyomorék szó a mozgássérült helyett. Nem kötekedni szeretnék, én ilyen vagyok.

kispiskóta

jó. igazad van. nem mindegy, csak épp az sem mindegy milyen szemszögből közelítjük meg. hisz ha parkolást nézem, akkor a bébjárgányt is van olyan nehéz kivenni mint a tolókocsit (mert a mienk az nagy és nehéz, ellenben jó).
a nyomorék szó pedig sajnos a tőfordításból eredt, mivel a faszi azt használta románul.
és nincs ezért harag.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Manó, remélem hamar cserélik az elektronyosat, addig is próbálkozz a kézivel, csak stimulál az is. Én csak azt használom!
A parkolós bácsinak meg nagy beintés, leendő szakmámból adódóan leharaptam volna fejét ezért a szóért! :evil:
Amúgy unió, meg egyebek miatt nálunk nagyon rámentek a ezekre a szavakra, meg az emberek hozzáállásának megváltoztatására, de sajnos addig még nem sok helyen jutottak el, hogy a mozgássérült prkoló mellé legalább pár családos parkolót is tegyenek, mert ha ki szeretnéd venni a gyereket az ülésből, akár (bébkocsi nélkül is), kissé jobban ki kéne tárni az ajtót, mint amennyit egy normál parkoló hely enged... :roll:

Gurgi, Samumiki irtó aranyos! Nagyon bejött ez a kép!

Tejcsi videón olyan jót nevettem, főleg az uccsó pacákon, aki még plusszba kért is bele! :lol: :lol: :lol:

Dorka, én is csak azt mondanám, mutassátok meg konduktornak, vagy szomatopedagógusnak ( hihi én is ez leszek, ha nagy leszek), amúgy is ők foglalkoznának vele, ha szükség lesz rá!

Na most megyek, ebédet gyártani!

KépKépKép
dikó1

DÉVÉNY
na ezek sem egyszerű esetek... Én szeretném megmutatni a biztonság kedvéért Zalánomat, megkaptam a 2 legközelebbi nő telcsiszámát, az egyik kapásból azt mondta, hogy nem tud több babát vállalni, a másik, hogy jövő hét közepén talán tud időpontot adni. Még jó, hogy nincs nagy baj. Legközelebb már terhesen bejelentkezek mindenhová

Parkolás
Nem vagyok büszke rá, de mióta babakocsizok, én is néha igénybe veszem az auchan ilyen parkolóit. Minden sor 4 ilyennel indul, és ha esik az eső, megtettem 5 kört és csak többszáz méterre lenne hely hét én beállok... Barátnőm látta, megkérdezte: te ilyen ember vagy? juj, tök rossz volt! Baba nélkül soha nem álltam és nem állnék be, de akkor legyenek családi parkolók is mint egy-két helyen

Kép
Kép
emma1976

Emma én csak azon tudok kiakadni, amikor a családos parkolóba beállnak a 2 üléses sportautóval, amibe ugye mgég csak véletlenül sem látni gyerekülést... :evil: :evil: :evil:

Amúgy bírtam, hogy néha az auchannál odaállnak a rendőrök a mozgássérült parkolóban álló mögé, és megvárják míg kijön, azután megy a bünti ha nincs engedélye! Néha meg kell regulázni az embereket! És itt nem rád gondoltam, hanem akik állandóan ezt teszik, meg hamis igazolvánnyal parkolnak, és az autójuk még messsziről sem látott sérült embert...

na most már tényleg főzök!

KépKépKép
dikó1

amúgy amíg le nem havazott, addig én is símán továbbhajtottam az ilyen fenntartott helyek előtt, de most.....

Dikó: Sarita a függöny neve? Meg az 145 szélesség az már a ráncolt levarrás után értendő? A szín miatt nagyon gondolkodóba estem.

Kép
kissmanó

Szal, ma nincs jo kedvem....
a lenyeg: A legszarabb, hogy sokan eszre sem veszik Egont. Nem az egyetlen alkalom....gondolom, en vagyok "eszrevetlen"...

Meli, Emi es Kormi! Jo, hogy megismerkedtunk! Majd tartjuk a kapcsolatot.

Most ugy erzem, ennyi eleg volt.
molkata

Kati neeee! nekem nagyon hiányoznátok!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Kata, nemánnn!!!. Egon nagyon szép és aranyos! Bocs, én sem dicsértem meg, de attól még láttam és megcsodáltam. Csak néha mire mindent elolvasok jönnek a fiuk itt pakolásznak mindenfélét a kezembe, nem tudok sajnos mindenkinek reagálni. És ezzel gondolom nem vagyok egyedül :oops: Nem menj el, én szeretek olvasni rólatok! Meg mindenkiről. És most kérek bocsánatot mindenkitől akinek az írásaira nem reagálok, de egyszerüen nem tudok sokat itt ülni :oops: :cry: Viszont olvasni mindenkiről szeretek, terhát mindenki írjon!!! Légyszi!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kata! Olyan gyönyörű kisfiad van! Őt nem lehet nem észrevenni. :D Talán kicsit késve reagálunk, bocsi. De én pl. mindig megnézem őt is. (És hát a szavazás.... Ha rajtunk múlott volna, Egon nyeri. Én is nyomkodtam ám rendesen az 5. cumit. :lol: ) Viszont a múltkor kérdeztelek téged is és Mónit is, hogy a hozzátáplálásnál milyen étrendet fogtok a babáknál bevezetni? Mónit már írt róla. Ti Egonnál is ragaszkodtok majd a húsmentes étrendhez?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

SÜT A NAP!!!!!!!

Megyünk sétálni, utána jövök, és visszaolvasok.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Panka alszik, tudtam jönni kicsit! Még nem tudtam mindent elolvasni, csak a képeket néztem meg...

Először is: Minden bébi tök cukker! Egon a kis etetőszékben úgy néz ki, mint egy féléves :), Samuka cukker Mikulásbácsi, Mina gyönyörű kis hercegnő...

Most olvasom: Kata, ezt hogy érted? Hol nem veszik észre Egont?

Kép
zsuzsi**

ez a citromsárga szín, nem a legfeltűnőbb...bocsi....

Szóval csak a napsütésnek örömködtem:-)))))))

Kép
Kép
moni1973

Jaaa, hogy itt nem vesszük észre a Tündérkirályfiit? Jaaj, én is mindig olyan későn reagálok mindenre, Kata ne haragudj ránk légyszi! Ne menj el!!!

Kép
zsuzsi**

Az egészségüggyel kivan a....! Balázs október elején visszavitte Panka uh eredményét a XI.ker Fehérvári úti rendelőbe. Az ortopéd orvos az egy hülye basszus... Adott egy időpontot Balázsnak, hogy vigyük Pankát november 27-én 8-ra, mert akkor tölti be a 4 hónapot, és meg akarja nézni. Erre most felhívtam őket, hogy tényleg be van-e írva az időpont, mert már előfordultak itt érdekességek. Tényleg nem volt beírva, az asszisztensnő meg jól kiosztott, hogy hogy gondolom, ők nem szoktak időpontot adni, csak az ügyfélszolgálat. Na itt eldurrant az agyam! :evil: Megkérdeztem, hogy azt hiszi, hogy a férjem hazudik? Mondta, hogy nem, de kérjek időpontot az üfszolgálaton. Mondtam, hogy akkor egy hónap múlvára adnak, mert így szokták, és akkor ha vmi baj van, akkor mit csináljak....???? :evil: :x
Biztos, hogy ide nem viszem vissza Pankát, ez volt az utolsó csepp! Viszem fizetős helyre a MediMoM-ba, ott legalább figyelnek ránk a pénzünkért!!! K...a élet! Faszomkarate. Sírok... :cry:

Bocs, hogy hosszú lett...

Kép
zsuzsi**

Kata!!!!!!!!!!!
Mi van veled??? Miért nem vesszük észre???? Nehogy így eltűnj!!!!!!!!!

Kép
Kép
emma1976

Kata, ne csináld már!!!! Szerintem is Egont nem lehet nem észrevenni. Talán Enikő írta a babatablóra, hogy csak a karakteresebb babákat ismerte fel. Hát én is. És Egon pont ott van közöttük! Egon mindig annyira bölcsen néz a nagy sötét hajával, mint egy igazi férfi! Tényleg van, amikor egy-egy válasz elfelejtődik, én is többször berágtam, legutóbb pl. amikor kérdeztem, hogy babócáknak hogy lehet homeós bogyót beadni, nem fulladnak-e meg tőle, és senki sem regált, de aztán rájöttem, hogy nem rosszindulatból, egyszerűen feledékenységből!

Kép
nenoke

Kata ne csináld ezt, nekem spec Egon a kedvencem, és mindig várom hogy miket írsz!! :lol: Mondjuk ezzel nem vagy kisegítve, mert nekem ált. csak olvasni van időm, és mire visszaolvasok már egy csomó dolog nem aktuális :roll:
Mindenkinek vannak rosszabb napjai, neked még nehezebb, hiszen messze vagy mindenkitől egy idegen városban!Mostanában ide is ritkábban jöttél! GYERE KÉRLEK!!!!

Kép
m.andrea

Nenőke: állítólag vízben kell feloldani (forralt vízben) :lol: Jobb később mint soha

Kép
m.andrea

Kata! Mindenkinek vannak rossz napjai sajnos. Én is bízom benne, hogy jönni fogsz.

Tejmennyiség: 5., 6., 7. hónapnál ajánlott étkezési mennyiség: 180-210 ml/ alkalom (az új kiskönyvben találtam középen, Az egészséges csecsemő és kisgyermek táplálása- táblázatban)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kata: mél ment.
kérlek szívleld meg.

Nenőke: baccaüreginyúl. homeós dolgokra pedig szoktam reagálni. ez kimaradt. de jól tetted, hogy felróttad, így most igyexem, s tényleg ezennel megkérek mindenkit, ha a kérdésére nem kapott választ, vagy nem kielégítőt, akkor haragot félretéve kérdezze meg még egyszer. hátha akkor.

Na, szal Grétunak olyan 2 ml forralt vízben szoktam a bigyókat feloldani, s a Nurofenes fecskendős adagolóval a szájacskájába adni. Tehát én is úgy teszek ahogy M.Andi írta.

Kép
kissmanó

ja, s képzeljétek el: valaki ott fenn szeret minket. :D :D :D
12 órakor felhívott az Aventes csaj Bukarestből, elmondtam neki a bajaimat. Mondta, hogy megadja az elérhetőségemet egy brassói képviselőjüknek, s reméli rendezzük itt helyben a témát. S tényleg: kb. 5-7 perc múlva cseng ismét a telefonom: a barssói képviselő (akiről csak ilyenkor derül ki, hogy létezik) volt, s megegyeztünk: 4-kor találkozunk (ha nem laknánk ilyen megközelíthetetlen helyen, ide is jött volna egész a házig), én adom a hibásat, ő pedig ad egy újat.
jajj csajok, úgy bőgtem mint a záporeső. léteznek még csodák? na jó, hiszem ha megkaptam s működik a cuccos.

amúgy maceráltam magam a kézivel, de közel sem az igazi

Kép
kissmanó

Kormi! Látod, még az égiek is veled vannak!!! Ez tényleg nagyon rendes, segítő emberekre vall. Jó hallani, olvasni ilyet. Örülök, hogy még ma megoldódik a dolog. :D

Kata! Tudunk valamiben segíteni nektek? Simi-simi, puszi-puszi és sok-sok napfény, jó idő ment hozzátok!!!!! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Köszönöm a tanácsokat. Azt áruljátok el, hogy hova nem kell beutaló ahhoz, hogy megnézzék, illetve, hol fogadnak nem 100 év múlva?

kétfiús anyuka
babdorka

Amúgy mérges vagyok, mert akkor vizsgálta, amikor üvöltött, és amikor megnyugodott, akkor már rá sem nézett. :evil: Szóval szerintem a bal felsővégtagról amit megállapított, az nem igaz. Az, hogy a bal szájzug lejjebb áll, az igaz, de nem tudom, ez mennyire gáz. Nálatok tök szimmetrikus a szája, amikor sír??? Ezt azután kezdtem nézni, hogy ezt mondta, eddig észre sem vettem. És ismételten nem azért kérdezem, mert dicsekvéseket szeretnék hallani, hanem azért, hogy tájékozódjak! (Jaj, de szeretném, ha ezt nem kéne mindig leírni!)

kétfiús anyuka
babdorka

Azt írta még, hogy a bal felsővégtagban kevesebb mozgás, flexiós túlsúly. Erre azt mondta, hogy a bal karját hajlítva tartja, de szerintem a jobbat sem nyújtja ki teljesen, annyira meg a balt is kinyújtja. Nálatok hogy van? Miket csinálnak? Kérlek, írjátok le! Köszi előre is!

kétfiús anyuka
babdorka

Na, még egyet leírok, aztán eldugulok. Ezt írta le véleménynek: Korának megfelelő fejlődésneurológiia st. bal oldali faciobrachialis enyhe paresis. Ez mit jelent?

Akkor ma Korminak jó napja van.

Kata, hol vagy már?
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: hát az a nagy helyzet, hogy ahogy neked sem tűntek fel dolgok mostanáig, lehet nálunk is vannak, s nem tudok róla? Az tény, sokat nem várok el a gyerekemtől, azt látom rajta, hogy különös gond nem észlelhető.

Gréta útál vízszintben lenni, reggel ha felkel, akkor még elvan, magyaráz meg mondikál, de akkor hálózsákban van még, szal nincs lehetősége megadva a forgáshoz. Napközben pedig ha elvan 10 percre a trapézzal, már jó. De ez a 10 perc nem összeadható, mert ha többször teszem, akkor a 10 perc egyre kevesebb. Hason is ritkán van, igaz kibír már 5-10 percet is. Hason alvásról szó sincs, úgy nem alszik el, forgatni meg nem lehet, mert felébred. Ha nyújtom a kezem, felhúzza magát, imádja is ezt még mindig.
Ha a keze fele nyújtok játékot, mindkét kezével nyúl utána, meg viszi a szájához. Ami meglep a tesókkal ellentétben: besegít a cumisüveg tartásába. Adri egész 1 éves kora utánig ezt nem volt hajlandó csinálni.

Na, lehet nem mentél az én válaszommal 5ről 6ra, de még nálunk is nagyon távol állnak dolgok, pl. forogni esze ágában sincs. Igaz, a lepedős mutatványt sem próbáltam.

Kép
kissmanó

ja, s kérünk Balázsról is fotót.

Kép
kissmanó

Dorka ez leírva kicsit rosszul hangzik, de nem hiszem, hogy a helyzet ennyire rossz lenne = végtagi enyhe bénultság vagyis kicsit pethüdtebb , mint kéne, de ezen tökéletesen tud segíteni a gyógytorna!!!!!

KépKépKép
dikó1

Kata, te meg el ne menj, mert irgum-burgum!!! AZ én hozzászólásaimra sem reagál mindenki, de egy ilyen pörgős fórumon ezt nem lehet rossz néven venni! Ne tessék megsértődni!!! :)

KépKépKép
dikó1

Addig dobok egy képet, hogy lássátok, már mindenhogyan cumizunk:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kata! Ne csináld ezt velünk, gyere! Tényleg az a helyzet, hogy mire odajutunk, hogy válaszoljunk, addigra sajnos néha elfelejtjük, hogy mit is akartunk. Én spéci még a férjemnek is mutattam, ő pedig azt szerette volna megtudni, hogy milyen típusú etetőszéke van Egonnak és miket tud? De sajna ideáig már nem jutottam.. Nenőkének igaza van, EGONT NEM LEHET NEM ÉSZREVENNI!!

MediMom hol van, és mit lehet tudni róla?? Nekem 3 hete jövő január végére adtak időpontot a csipőszűrés kontrollra.. miért nem mondják, amikor ott vagyunk, hogy a kontrollra már akkor kérjek időpontot, különben nem 4, hanem 6 hónaposan tudják megnézni??

Dorka, írj le mindent részletesen légyszi, mert nagyon hasznos infókat adsz! Engem is egyre jobba érdekelnek dolgok. Például azt vettük észre Daninál, hogy olyan arcokat vág gügyögés közben, mint az értelmi sérültek. Gondolkozom, hogy vigyem-e valahová..

Kép

Kép
monccs

Köszi Kormi. Ha nem jutunk 5-ről a 6-ra, akkor is érdekel, hogy melyik baba mit csinál, hogy tájékozódjak. És amúgy is érdekel, hogy fejlődnek a topiktársak.

Dikó, köszi. Ez tényleg elég rosszul hangzik. :cry: jaj, nem gondoltam, hogy ... jajaj... :cry:
Féloldalasság: De az az érdekes, hogy én nem látom, hogy marhára le lenne maradva, vagy nem csinálna olyat, amit kéne, vagy nem úgy, ahogy kéne. Egyedül azt érzékeltem, hogy mindig, ha valami újat tanul, akkor azt csak az egyik oldalra csinálja, és jóval később tudja csak a másik oldalra is. Ez ekkora gáz lenne??? :shock:

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka folytatva: korának megfelelő fejlődésneurológia= tehát neurológiai szempontból mindene tökéletes, olyan, mint a többi hasonló korú babáé! Ezt a csúnya latin kifejezést ezek szerint a bal karja miatt írták. Flexiós túlsúly, azt hiszem, hogy az, hogy a normál tartásnál hajlítottabban tartja. és ez független attól, hogy a másikat kinyútja-e vagy sem. Van egy fiziológiailag normál kiinduló helyzet, és ehhez képest nézik!

DE azt fenntartom, csak még nem nagyon hangoztattam itt, hogy bármelyikünk babáját, ha elvinnénk tuti találnának valami apróságot! Mert ez a Dévényes cucc kezd egy kicsit elüzletiesedni! Szerintem...

Csak jól beijesztik az anyukákat ezekkel a hülye latin szövegekkel! Szóval Dorka, nem megijedni ezektől, mert ilyen pici korban minden orvosolható, ha komoly lenne a baj! De mindig csak a felét elhinni annak amit mondanak, mert picic babát vizsgálni csak akkor lehet ha nyugodt, mert amúgy minden el fog térni, mint te is mondtad!

És bocsi a belekontárkodásért, de jelenleg pont ezt tanulom! :oops: :)

KépKépKép
dikó1

Monccs, mire vagy kiváncsi? Miket írjak le?

kétfiús anyuka
babdorka

na, most mint lsikus mondom: nem lehet mindig mindent egyformán csinálni mindkét félre. akkor símán írnánk jobb kézzel, ha elfárad, jöhet a bal, s így tovább. s nem is kéne észrevehető legyen a kézírásban hol történt a kézváltás.

Dikó................ vélemény....

Kép
kissmanó

na, mi most elrobogunk tesókért, mellszívóért. drukkoljatok, hogy tényleg kapjak egy használhatót.

Kép
kissmanó

Ezt most pl. csak az egyik irányba csinálja:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kormi, nem válaszoltam: függöny nevére sajna nem emlkszem, 145 ráncolás nélkül a szélessége, de 2 függöny volt a csomagban. Itt az Örsön volt kék, narancs, lila és fuchsia színben, de a narancsot már úgy túrtuk ki a legaljáról, mert alig volt!

Fejlődés: Jázmin csak a bal oldaláról fordul át a hasára, és vissza, tehát csak egy oldalra forog. A fiaim pl nem ültek, hanem rögtön másztak... mégsincs semmi probléma a mozgásfejlődésükkel!
Szerintem nincs szimetrikus baba, a bal oldala sokkal feszesebb Minának is, de ha erre forog, akkor valószínű jobban erősödtek az izmai ezért. De ezt behozza majd!

Monccs, na nehogymá! Ilynekor vágnak még érdekesebb arcokat is, meg ne ijedjetek! Tündér Dani nem fogyis! Az értelmi gondokat különben is másból vennéd észre!

na nem okoskodom tovább! :oops:

KépKépKép
dikó1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: