A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok.:)

Anitja: beleolvastam a bosziteád leírásába,a csalán az nem vízhajtó?

Igen a szoptatás,épp ma ahogy sétáltunk ez jutott az eszembe:
Természetes és csodálatos dolog a szoptatás,igen ám,de mi jár az anyuka fejében folyamatossan.:

Dilemmák:

Elég-e a tejem?

Azért sír mert:
-Biztos olyant ettem amitől fáj a pocakja azért sír,de mit is ettem?
-Vagy talán nem evett eleget,mert nem volt elég a ciciben,akkor most rárakjam újra?hmm.de melyikre amiből evett azt
nyüsztessem, vagy a másikra?Megpróbálom,vagy bejön vagy nem,de már készvagyunk,mert még mindig nem derült ki mi is a baj.
-Talán túl sokat evettt?
-Vagy álmos(de közben ott a kisördög,hogy lehet mégis éhes).

Fejek,hogy több legyen? Vagy többször tegyem fel a cicire,de akkor megint túleheti magát..:shock:

No igen,de hogy tegyem fel a cicire,fele-fele?

Vagy mit és mennyit igyak? Mit szedjek?

Adja vagy ne adjak pótlást.?
Elronthatok egy ekkora babát a cumisüveggel?Ha abból adok elfogadja megint a cicit?

Akkor gyúrok a cicire,fejek,iszok,homeozok,szoptatok,pihenek vajon elég a tejci?

Mérek ezerrel mert itt a mérleg és aggódok,hogy megint miért kevesebb ciciben a tej,mint reggel vagy napközben valamikor.
Ha nincs mérleg,akkor reménykedünk,hogy talán eleget evett.
Rohanunk méreckedni kéthetente vagy hetente így legalább megtudjuk,hogyan is állunk,tényleg elég vagy nem elég.

Szóval sorolhatnám még..De nem tudom,ha jól belegondolunk ezen görcsölünk,mert szép és jó a szoptatás.Na meg egyszerű,meg kéznél van stb. De melyik is egyszerűbb a szopi vagy a tápi? :shock: :?

Én is szopiztatok ,tényleg olyan jó..:) Ne értsétek félre,de ha jól belegondol az ember,akkor ez jár a fejünkben nap 8 órájában, vagy többen is..

Vagy csak én gondolom ezt?

Viszont senkit nem szólok meg ha nem tud, vagy nem akar szoptatni.Tényleg annyira eröltetik,csak szoptatni,de eközben nem is gondolnak bele , mit okoznak lelkiekben ezzel az anyának..

Na mindegy csak leakartam írni..:)

Amúgy olyan szépek a lányok és a fiúk..:)

Hát nem semmi hurkákkal vannak ellátva...:):):D

Valaki mondta,hogy kár nincs ráírva mennyi bogyeszt tartalmaz a homeos cucc.
Jelentem ráleltem az oldalukon erre:
A golyócskákról jó tudni:

* szacharózt és laktózt tartalmaznak, ezeket homeopátiás oldatban impregnálják;
* 80 golyócskát tartalmazó, 4 grammos tubusban találhatók. Átlagos adagolásuk 5 golyócska/alkalom.

Sőt még ezt találtam:
Most már a harmadik babámat szoptatom, és ugyanazok a panaszok jelentkeznek nála is, mint annak idején az idősebb testvéreinél. Nagyon hasfájós, és ez igencsak megkínozza. Tud-e segíteni a homeopátia?

Ha sír a pici, először a mamája felveszi, ringatja a gyermeket. Már ez is megnyugvást hozhat, de ha nem, mindenképpen érdemes megfigyelni a többi észrevehető jelet. Például azt, hogyan mozog a baba, mire javul vagy romlik az állapota, mikor erősebbek vagy gyengébbek a tünetek, evés után vagy attól függetlenül lépnek-e fel a fájdalmak? Természetesen a nem szűnő, ismétlődő esetekben mindig orvoshoz kell fordulni.
Csecsemők még nem tudják elszopogatni a homeopátiás golyócskákat, ezért javaslom, hogy tiszta (felforralt, lehűtött) vízben oldják fel nekik, majd kis műanyag kanállal kortyonként adják a szájukba. Mivel a golyócskáknak enyhén édeskés az ízük, általában nem szokott gondot okozni a vízben feloldott szerek beadása.
Javasolt adagolás: egyszerre 5 golyócska egy adag, ezt maximum 1 dl vízben feloldva javasolt a babának kiskanállal beadni. Tüneti kezelésnél, a tünetek gyakoriságától, erősségétől függően napi 1-2-3-4x5 szemet is lehet feloldva adni a babának a gyógyszerből.

Tapasztalataim, a betegek visszajelzései alapján a baba hasfájása esetén a következő homeopátiás szerek jöhetnek számításba:

Anyatejes szoptatás esetén előfordul, hogy ha az anyuka sok tehéntejet iszik, akkor a babának hasfájása léphet fel, amit sírással, lábemelgetéssel, zöldes-savanykás hasmenéssel jelez. Ilyen esetben MAGNESIA CARBONICA 9 CH adása javasolt, valamint a mama tehéntejfogyasztásának abbahagyása.
Ha vizes jellegű, bőséges, sárgás színű hasmenése van a babának, ami már reggel jelentkezik, PODOPHYLLUM 9 CH adásával csökkentjük a hasmenést. A kísérő hasfájást a meleg és a hasra fektetés is enyhíti.
Ha az anyatejet a baba elutasítja, és gyakran fáj a hasa a kisebb súlyú csecsemőnek, akkor a SILICEA 15 CH adása jön szóba.
Ha a szoptatás vagy tápszeres etetés után közvetlenül hasi puffadás, szelek távozása figyelhető meg, emellett gyakori, hogy viszonylag sokat bukik a csecsemő, akkor LYCOPODIUM 9 CH adása javasolt.
Amikor dundi, jó evő babánál tapasztaljuk a sok szél távozását, és gyakori a hasi görcs, akkor CALCIUM CARBONICUM 15 CH adásával tudjuk a hasfájásokat megritkítani.
Akut hasi görcsnél, amikor a baba a panaszos, keserves sírás mellett emelgeti a lábait, jólesik neki, ha hasra fordítják, vagy hasra fordítva, a tenyerünkbe véve finoman masszírozzuk a pocakját, és felhúzott lábakkal jobban érzi magát, akkor a COLOCYNTHIS 9 CH csillapítja a görcsös fájdalmat. Ilyenkor a hasi panaszok meleg hatására hamarabb enyhülnek, a baba szeret újszülött pózt felvenni.
Ellenkező esetben — ez a ritkább —, amikor a baba a hasi fájdalmai miatt megfeszül, mintha íjat húznánk ki, hátrafeszíti fejecskéjét, lábait kiegyenesíti, a DIOSCOREA VILLOSA 9 CH enyhíti, szünteti a panaszokat.
Ha a baba hány, és a hányás után nem nagyon fogadja el a folyadékot, nyelve a hányás ellenére sem lepedékes, akkor az IPECA 9 CH-val tudjuk csillapítani a hányingerét. A folyadék- és ásványi anyag pótlásról soha ne feledkezzünk el.
Ételdarabos, bőséges hányás esetén PHOSPHORUS 9 CH adása szünteti a hányingert, hányást. Ebben az esetben a gyermek szomjas, kívánja a hideg folyadékot, nyelve száraz. Gyakori, hogy vírusos fertőzés váltja ki ezt az állapotot, mérsékelt hőemelkedés is felléphet.
Romlott étel evése után fellépő hányás, sötét színű, bűzös hasmenés esetén ARSENICUM ALBUM 9 CH segít az állapoton, de minden esetben mutassuk meg orvosnak is a kisgyermeket.
Ha a sárgás hasmenés puskalövésre emlékeztető csattanó hang kíséretében, sugárban ürül, és kevés étel fogyasztása már beindítja a híg székletet, akkor a CROTON TIGLIUM 9 CH segít. Ezzel a jellegzetességgel antibiotikum szedése kapcsán fellépő hasmenésnél is találkozhatunk; értesítsük a gyermekorvost is.
Ha a túlzott, bőséges evés váltja ki a hányást, a nyelv krétafehér színű, vastagon lepedékes, a kicsi szomjas, és a hányás után megkönnyebbül, ezt az állapotot az ANTIMONIUM CRUDUM 9 CH javítja. Ha evés előtt negyedórával adjuk be a babának azt a szert, akkor várhatóan nem fogja túlenni magát.
Amikor evések után fél, egy órával később lép fel gyomor- és hasi puffadás,a szelek gyakori távozása zavarja a babát, és inkább székrekedéses a széklet, akkor a NUX VOMICA 9 CH adása javasolt.
Ismert csecsemők székrekedéses állapotánál az az eset, amikor ingere sincs a babának, ilyenkor például a popsiba bevezetett hőmérővel lehet székelési ingert kiváltani, és ezután tud távozni a széklet. Ezt az állapotot OPIUM 9 CH napi adagolásával lehet megszüntetni.
Tejre vagy egyéb ételallergénekre érzékeny csecsemőnél a bőrön apró, piros kiütések jelenhetnek meg. Ilyenkor meg kell találni azt az ételt, amire allergiás a baba, és ezt kizárva megszűnnek a panaszok. Enyhíti az allergiás jelenségeket a HISTAMINUM 15 CH szedése.
Hasmenések és hányások esetén sose feledjük a folyadék és ásványi anyag pótlását!

Irina:Mit mondot a doki írd ám le. Rád gondoltam mikor megtaláltam ezt a kérdést és választ. Remélem a doki megnyugtat és semmi baj nem lesz.Még szép,hogy nem lesz..!..:)

Ha valakit érdekel a homeos oldal:

http://www.boiron.hu/index.php?lang=hu& ... SiteFaq#27

Huu sok lett bocsi..:) :oops:
varga tünde

gmail címet kérek ÉN is..:)Valaki küldje el nekem is..:) Légyszi..:)
varga tünde

Ajulia, szia, Isten hozott a csapatban! Köszi a kedves szavakat!

Csajok, mind nagyon édesek vagytok, köszi! :-)
Az már nekem is eszembe jutott, hogy nem éhes-e esetleg, de hiába raktam tegnap is mellre, nem kért belőle, csak úgy 5 percig. MINDIG megnézem, miután evett, az adott cicimet, hogy üres-e vagy jön-e még belőle a tejecske, és jön! Éjjel is fel kell kelnem fejni, nehogy baj legyen... Szóval egyelőre ezt kizárnám, max. az étvágyával lehet baj, de azért 6-7-szer naponta így is mellen van, és minimum 5-6 percig eszik egy alkalommal, de vannak nagyevések is... Milyen lehet az étvágytalan baba, nem tudom (aki tudja, írja le, légyszi!), de nem tűnik annak... Viszont nem értem, miért hízott csak alig.
Szóval nem tudom, hogyha a ciciből adott mennyiség elég neki, a tápit miért enné meg, de lehet, hogy úgy van... vagy csak türelmesnek kell lenni, de hát már 3 hete várjuk a csodát...
NAGYON KÖSZI MINDENKINEKA SEGÍTSÉGET, A TIPPEKET!

Kép
Kép
irina

Varga Tünde: ment a privi!

Irina: mi csak annyit tehetünk, hogy szurkolunk, hogy jobbra forduljon minden!!!

Kép
Kép
timi26

Irina! Ezen a képen 5 hetes Zsófi baba. Hosszú sírás és vergődés után így nugodott meg.
Próbáld meg jól bebugyolálni.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Silka! Boldog névnapot Lizi babának!!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Tünde: nagyon jól összefoglaltad, mi minden jár egy szoptató Anyuka fejében. Állandóan. :? Legalábbis nekem ismerős. :oops:
Szoptatás terén egyébként pont úgy állok, mint Anitja. Jelenleg nem bővelkedek túl sok tejciben és Máté étvágya is hirtelen megugrott, így napközben jön a pótlás. Este és éjjel még nem szükséges. Elég sokat dilemmáztam/dilemmázok azon, hogy "A francba, nem tudok elég tejet adni a Fiamnak" (Biztos azt gondolja, "Jaj, Anya, ne ezt a sz@rt add, hanem a kedvencemet!" :evil: ), de ez van, megteszek amit tudok, és ettől még nem vagyok rossz anya. Sőt, örülök, hogy még tudok szoptatni valamennyire. :) Egyébként a lelki aspektusa fog majd a legjobban hiányozni, ha vége lesz :cry: . Persze tápinál is le lehet vetkőzni, hogy érintkezzen a bőrünk, de az nem ugyanaz. :cry:
Hmm, Macikávé? Ezt még nem hallottam... :roll: kipróbálom, mert amúgy is nagyon kívánok valami kávésat (folyton :lol: ). Veszítenivalóm nincs.

Juli: sziasztok! :D Várjuk a további híreket Rólatok, és persze a képeket is!

Irina: nem tudok mit mondani. :( A többiek már egy csomó jó tippet adtak. Ami még nálunk sokszor bejön, ha nagyon nyűgi, hogy előbbrehozzuk a pancsit, és a melegvíz meg az olajos simogatás előtte-utána jól ellazítja. És igaz, minél többet alszik éjjel, annál kevesebbet fog nappal! Egyébként meg: lazíts!!!! :wink: A legfőbb nyűgösség-okozó az, ha érzi Rajtad, hogy tiszta para vagy!!!! Jó Anyuka vagy, amit tudsz megteszel Érte, és nyugalom, nincs mindig baja a Babának!!!! Veled vagyok, szorítok! :D
Még valami: szerintem mindenféle kúphoz, gyógyszerhez csak a legvégső esetben folyamodj! Az is megterheli a pocakját és a máját. Arra meg végképp semmi szüksége!

Valter, Szelina, Zsófi, Panka, Többiek: minden Baba olyan puszilnivaló! :lol:

És azzal is nagyon egyetértek, hogy eléggé túllihegik ezt a szoptatás-témát! :evil: Mintha csak akkor lehetne valaki jó Anya, ha szoptat! Egyesek szerint az Anyaság csak ebből áll? Szégyen! Elég kiábrándító, hogy bűntudatot keltenek az Anyákban. Pont olyan, min a "csak a szupervékony nő a szép nő" idea. :evil: (Jelentem, a férfiaknak általában amúgy se a pálcikanőci kell. Saját tapasztalat, igaz és kifogtam egyet, aki rajong a filigrán lányokért. Mázlim volt. De ez nem ide tartozik).

Na, megyek, tolok valami csokit... :oops: :lol:

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina! Az is lehet a baj, hogy 5-6 perc után már nem dől a szájába a tejci olyan iramban, ahogy Ő szeretné, dolgozni meg lusta érte. (Máté csinált ilyet sokszor. Utána meg tök nyűgi volt, mert azt hittem, beérte ennyivel, közben meg majd' megveszett éhen.) Próbáld meg lefejni a maradékot, valószínű el fogja fogadni pohárból vagy cumisüvegből, hiszen abból gyorsabban jön. Cumizavara nem hiszem, hogy lesz, legalábbis nálunk simán szopizik és üvegezik akár egy etetésen beül felváltva is, ha kell.

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok Anycik!
Olvaslak ám Titeket, de kicsit sok volt a héten a program, barátnőztünk, ha meg itthon voltunk dumál a kisfiam, annyira édes. Vettünk neki a hétvégén járókát és játékokat, hát nagyon élvezi, ja és képzeljétek pénteken este hasról hátrafordul, addig billegtette a popsiját míg átbillent. Ő is meglepdődött meg mi is. Aztán szombat reggel 1/2 6-kor arra keltem, hogy gügyög, mondom Robesznak, hogy ez a gyerek megfordult, mert hason nem tud magyarázni, átmegyünk hát ott vigyorog, majd meg zabáltam, de azóta nem fordult, se tegnap se ma.

Regi!
Szeli nagyon édes, a férjem is hosszúhaj párti, nekem tetszik a rövid is, csak az mivel nekem göndör elég macerás lenne, mindig szárítgatni. De néha én is úgy beújjítanék:)

Irina!
Szerintem is viheted a babát emberek közé, az anyatej véd.
Kitartás, kiváncsi vagyok mit mond az orvos. De az is lehet, hogy van tejcid és ő lusta kiszopizni, vagy lassabban jön, Robesz is néha úgy tud szopizás közben is sírni, azt hiszem, hogy nem elég neki, de aztán elmúlik, ezért is mértem mindig az evéseit, mert paráztam, hogy nem eszik eleget, aztán nap végére mindig valahogy ugyanannyi jött ki, egyik szopizásnál többet evett másiknál kevesebbet, volt, hogy én is rohantam kiengedni a lefagyasztott tejcit, aztán már nem is kellett neki, 3 perc alatt jóllakott.

Emese!
Örülök, hogy jobban van a szeme a kiscsajnak, azok a hurkák:), a polóm nekem is szokott néha így kinézni:)

Kolbi!
Szép a szüléstörténeted.

Dettyk!
Nagyon jó a kép, nekem is rá kéne vennem magam, minden évben szoktam csinálni valamit, tavaly cserepeket előtte pedig vágódeszkákat csináltam szalvétatechnikával.

Viranka!
Hát nekünk is vannak olyan napok mikor nem nagyon alszik, mint pl. tegnap és valamikor meg nagyon sokat, gondolom az idő is, meg, ha elmegyek vele valahová akkor is felborítom a napját, autó, ülés, ki-, be.

Fleur,
Örülök, hogy jobban vagy.

Kép Puszi Nektek!

Kép
Kép
nektarin

Tünde, tényleg jól leírtál mindent, mennyi mindenen agyalunk:)

Kép
Kép
nektarin

Jelentem, ma nem alvós napunk van! De megfigyeltem, hogy kétszer is puki miatt ébredt fel... :( 2x 3/4 órát aludt ma eddig... meg a babakocsiban felet.

Heni! Elküldtem a cd-t!

Nektarin! De ari!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Beszéltem az ismerősömmel, kérdeztétek mi baja a kislánynak, akiről a linket küldtem, hogy segítsünk. Nos, azt ő se tudja, de azt megtudakolta, hogy 3 hónapos korában derült ki, hogy nem tud önállóan mozogni. Most Ukrajnába szeretnének menni őssejt-beültetésre, annak az elkezdéséhez kellene a 2 millió Ft. Apuka elhagyta őket, mikor kiderült, hogy a Picilány beteg (a szemétláda...), most a Nagyszülőknél laknak.
Ha nem bánjátok, ismét belinkelem, hátha még valaki szeretné megnézni:
http://www.lapi.hu/help
Valakinek nincs tévés összeköttetése? Az Aktív, Fókusz meg ilyesféle műsorok sokszor foglalkoznak ilyennel, és tuti könnyen összegyűlne úgy a pénz.

Detti
KépKép
kiskolbi

Macikávét én is iszok..De nem tudom mitől lesz több,néha meg kevesebb..Igaz a párom ma megmondta a frankót..
-Mi a fenét gondolkodol rajta,van és kész.Különben meg biztos periódusok vannak,mint álltalában egy nőnél..Idege-mensi-hudeboldog napok és kezdődik újra minden elölről..A hormonok tudod anya..
Ezeket mondta..:D:D:)
Lehet igaza van,nem?:)

Szóval én eldöntöttem,hogy megpróbálok nem ezen rágódni (lehet nem fog menni :oops: de megpróbálom)..:D:D

Köszi a privit Timi..
:)

Különben nagyon szar napunk volt tegnap. Dominak és nekem is.

Egész nap szédültem,hiába ittam kávét..:( Volt valaki hasonlóképpen? Nem tudom mi lehetett a baj.. :shock:
varga tünde

Nekem nincs sajna.. :(

De megnéztem,igaz nem végig.. :oops:

Olyan rossz lehet nekik,a szemét,bocsi,de ilyeneken mindíg felhúzom magam..Nem értem ezeket a férfiakat,miért akart,akkor gyermeket, ha ilyeneket nem tud elviselni.Bármi közbe jöhet egy gén,egy hiba,és egy babyt nem csak magának szül az asszony,hanem a férjének is.Hisz az ő vére!
Na mind1..

Regcsiken14:sikerült venned cebiont?mi is azt szedjük pluszba.

Timi26:akartam kérdezni,hogy milyen gyógyszereket szedett a Viktorkád?Mi is túlvagyunk kettő antin..:(Ezért fogom tömni a két fiam homeóssal,hátha segít valamit..Próba szerencse..
varga tünde

Tünde!

De igazad van :)nemcsak napi 8 órán át szerintem 24 órán keresztül járhat ez az ember lánya fejében :)

Fleur!Örülök h. újra írtál :) depis ne légy,ott a gyönyörű kislányod,meg a párod :)

Anitja!
Köszönöm szépen :)

Haj: én kb. 2 hete vágattam le :) de mindig megbánom mert alapjában véve hullámos,drótos száraz :) beszárítani,egyenesre kihúzni idő és türelem híjján nem mindig sikerül :)most meg ha hagyom hullámosan akkor pulifrizurám van :) színe meg most épp hamvasvöröses szőkés:) tesóm szerint barackszínű úgy beleharapna :) Apának meg tök mindegy,bár megállapította h. olyan vagyok mint 4-5 éve :) és az enyém sem hullik még pedig örülnék mert sok :)

Babatalit nem akartok esetleg?Kimozdulhatna mindenki kicsit élőben beszélgetni :)
megyek kirakózni :)
pusz

KépKép
viranka

nekünk meg egész napos alvós napunk van :) mi lesz este ??? 8)

KépKép
viranka

Tünde,

Azt hiszem az Apák tudják a frankót!

Viszont nekünk van egy köhögésszerű sírásunk, a védőnő és a gyerekorovs azt mondta semmi, nem lázas, jól van egészséges szép baba, de azért engem izgat, olyan mintha köhögne, kérjek szerintetek beutalót, néha elég rémisztő, de mindig meghallgatja a gy.orovs, és azt mondja semmit nem hall, semmit nem lát ami rossz lenne.
:(

Kép
Kép
nektarin

Nálunk is este nyügisbb az utóbbi pár napban. Csak kézben akarna elaludni, és amint lerakom sír. Eddig nem csinált ilyet. Lehet, hogy a növekedési ugrás. Elég sokat szopizna, nekem meg néha olyan löttyedtek a cicik :? nem is tudom hogy bír belőle tejcit szopizni, de hallom, ahogy nyel, ezek szerint van benne mégis :roll:
kb egy hete nem olyan feszes, telt, nem tudom beállt-e a kereslet-kínálat, vagy kevesebb :roll:
szóval jól írtad szerintem is Tündi, az én agyam is ilyeneken jár sokszor. Valóban jó dolog szoptatni, de túlparáztatják az anyákat. Egyik hétgén, mikor hazalátogattunk (kis városka, ahol anyuék laknak) és tologattuk a picúrt, egy idősebb nénivel beszélgettünk, aki tanárnő volt, nagyon jól tartja magát, majd a végén megkérdezte, hogy szopik-e a bébi. Miután mondtam, hogy igen, akkor annyit mondott: na, akkor én egy rendes nő vagyok :shock: , ami persze jól esett, de nagyon ki is akadtam, mert mi van, ha nem tudok szoptatni? Ha pár nap múlva már nem lett volna annyi tejem, akkor már nem vagyok rendes nő, vagy anya :twisted:

Senki nem írt azzal kapcsolatban, hogy a nem kötelező oltásokat (pneomococcus, meningococcus) beadatjátok-e? Nekünk most kellene eldönteni, hamarosan megyünk 3. hó végén újabb oltásra(jöv.héten), és akkor beadná a dokinéni. A védőnő szerint, ha visszük babaúsztatásra, akkor adassuk be.

Kép
bfagi

Varga Tünde: először Ospamopxot szedtünk, utána pedig Cedaxot. Mellette Nasivin orrcseppel csepegtettünk.
Most orrcseppezek, + Cebion csepp + gyümölcstea.

Kép
Kép
timi26

Lányok!
Máté koradélután megint nem tudta, hol az elég. 2 cici után alig győztem bekeverni a tápit, végül még +145ml-t legurított (pedig tejem is volt valamennyi, 40-50 biztos, de inkább több.). Aztán meg feszengett, hogy tele a pocija. Most durmol. Lehet tenni valamit, hogy ne zabálja degeszre magát? Mert hát mégse hagyhatom sírni, ha még éhes és enni szeretne!
Ezek után kíváncsi vagyok, mennyire borul az esti napirend...
Szerintetek lehet ez már fejlődési ugrás? 3 napja sokkal többet eszik. A 6 hetes ugrás is 4 hetesen jött Nála.

Detti
KépKép
kiskolbi

VargaTündi! Szuperul összeszedted! Engem már azzal is paráztattak, hogy túl híg a tejem, nem elég tápláló (a védőnő azt mondta, hogy a tejserkentő szerektől lehet több tejem, de hígabb is :roll: )...
Tényleg! Emese! Te írod mindig, hogy zsíros a tejed, mennyi tejszín van a tetején? Nekem kb. 3-5mm.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Csajok, Ti aztán bírtok írni. :)

Újaknak üdv!

Babák gyönyörűek.

Timi:
jó lett az új frizu. :)

Irina:
én is nagyon sajnállak. Nekem Marci volt ilyen, okosat nem tudok írni. :oops:

Nyelv:
én úgy gondolom, h ráér. Nekem pocsék a nyelvérzékem, mégis megtanultam. A gyerek legyen gyerek.
Nekem úgy nem tetszik, h a mostani gyerekek agyon vannak terhelve. :evil: :evil:

Timi26:
milyen gyümitea?

Asszem Heni kérdezte, h már dolgozom e. Igen, 1 hete dolgozom.
Heti 2-3x 3 órát kb.
Holnap, szerdán is fogok. :roll:
Meg ugye itthon...

Nálunk 2 napja az egész nap alvás van. Ma is alig van fent. :shock:

Kép
Kép
h@jni

Anitja! Kb. annyi. Az jó zsíros! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni: a gyümitea neve Flavan. 100% gyümölcsöt tartalmaz, de lájtosan csinálom, nagyon kevés cukorral.

Kép
Kép
timi26

Irina! Elment már a gyerekorvos? Mit mondott?

Timi26! Talán Te kérdezted korábban, hogy mit dolgozom. Januártól már csak hirdetésszervező vagyok, itthonról gyönyörűen lehet intézni. Ez azonban minden napos elfoglaltság, és Baba ide vagy oda, én végig dolgoztam a terhesség alatt is, és most is. Most van év végén a hajtás, mennem kell tárgyalni az ügyfelekhez.

Babucik gyönyörűek, mindegyik szépen gyarapodik!

Én nem értem, hogy ha valaki tápot ad a gyermekének, akkor az egyesek (vagyis inkább nagyon sokak) szemében rossz anya (illetve nem jó), aki meg szoptat, az istennő?
Én szerintem nem az határoz meg egy anyát, hogy (már bocsánat), de folyik-e belőle valami, vagy sem.
Ez "csak" etetés.
Babusgatjuk, vígasztaljuk, játszunk velük, szeretgetjük, puszilgatjuk őket, lessük minden kívánságukat, ott vagyunk ha kellünk, féltjük, óvjuk, terelgetjük, nevelgetjük őket, tanítjuk, segítjük, putyulgatjuk mutyulgatjuk stb...... Ettől vagyunk Anyák. Jó Anyák. És én úgy tudom, erre a "tápisok" is képesek...... :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi! Mi csak a kötelezőket adatjuk, az is elég leterhelő a kis szervezetének.

Kiskolbi! Sztem simán lehet fejlődési ugrás! és nem tudod túleteni, (legalábbis a doktornénink ezt mondta :roll: ) ami nem kell visszajön, egy jó büfi meg segít a feszengésen :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kiskolbi! Szerintem lehet fejlődési ugrás, gondolom Máté sem olvasta a szakirodalmat. :D

Viranka! Én nem tudom, hogy hol és hogyan lehet kivitelezni, de benne lennék egy babataliban! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Bfagi! Én úgy tudom, csak a Rotavírus elleni vakcina beadatását kell most eldönteni, mert azt a 24. hétig kell beadatni. A többi kókusz ráér.

Kép
Kép
Kép
gremese

Éva! Én 5. hete :!: várom azt a nyomorult pihenőszéket a játszvelem-től.... Lehet, hogy elküldöm őket az anyjukba! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi!
Nagyon szép a születés-történeted.
Köszönjük!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gremese: köszi a választ. Tök jó, hogy otthon is tudod végezni a munkádat. Én nem tudok itthon kiszolgálni sajnos, meg a papírmunkához is kellene a munkahelyi gép.

Én is benne lennék a babataliba, de vagy csak tavasszal, vagy valamelyikünknél, hogy ne faggyunk meg az utcán babástól. Vagy olyan helyen ahol csoportosan is lehet pelenkázni, szoptatni...stb.

Kép
Kép
timi26

Kép

nálunk most ez a menő, a játszószőnyeg most nem is érdekli, viszont ezzel a csörgős játékkal akár fél órát is elvan, meg a keze nézegetése is nagyon jó szórakozás :lol: azzal is elvan félórákat

Kép
bfagi

Sense: örülök, hogy megoszthattam Veletek :D :oops: ,elvégre azért vagyunk itt a topikban, hogy megosszuk az élményeinket, gondjainkat egymással. :D Ja, és csak azért ott kezdődnek a képek, mert megmondtam Gergőnek, hogy csak akkor kezdhet fotózni, mikor már látszik Mátéból valami. ( A legelső fotón még csak deréktól felfelé van kint, de azt nem raktam bele.)
Bfagi: Timi nagyon aranyos! Kalimpál ezerrel! :lol: :lol:
Irina: mivammáááá?!!!! Elment a doki? Mit mondott? hasi UH-ra mikor mentek?

Detti
KépKép
kiskolbi

Tünde! Sikerült Cebiont venni! (Köszi Timi26!) Meg is itta csipkebogyó teával (cukor nélkül! :wink: ). :lol:

Nektarin! Szeli szinte mindig köhögősen sír… :roll: A Suttogó szerint olyankor fáradt (ha jól emlékszem :oops: ).

Orrcsepp: Én a tengervizeset használom (Isomar spray, de szemcseppentővel adom neki). Jól kitisztítja a kis orrmányát! :lol:

Nyelvtanulás: Én nem tervezem. Majd az oviban biztos tanulnak.

Oltás: csak a kötelezőt.

Kép

Kép
regcsiken14

Drága Topiktárs-anyucik,
nem fogjátok elhinni, de a gyerekorvos a fogzást valószínűsítette (töri át a szöveteket a fogacska), és hajlok rá, hogy teljesen igazat adjak neki. Klappolni látszik az esti cumigyűlölet, a dühös ökölrágás, némi hasmenés, nyálzás... reméljük, pár napon belül lezajlik, de mondjuk fohászkodom az Úrhoz, hogy az a tegnap esti háromórás szessön ne ismétlődjön meg...
Tejem még van szerintem, Ádi egyéni rekordja eddig a 25 perces intenzív szopizás, amikor úgy kiszívja a cicit, hogy az teljesen lelattyad ;-) de ha megnyomom, még utána is jön belőle. Csak erre alapozom, amit mondok. ;-)

Regi: hátha alszik még a kicsid! Nálunk nincs két még csak megközelítőleg hasonlító nap sem alvás tekintetében. Ma elég sokan aludt Ádi napközben, de én meg sasoltam, hogy jól van-e, meg ha a nagyszobában alszik el (és napközben rendszerint itt vagyunk), én vagyok ugye a légzésfigyelő (a rendes a kiságyában van, de ott nem annyira van el napközben).

Gremesém, Te hogy bírsz még ennyi babázás és házimunka mellett tárgyalni is! Adjál már tippeket! ;-)

Fleur, ez a depi nekem is eszembe jutott már (magamról), de valószínűsítem, hogyha még van kedvem nevetni és ugrabugrálva táncolni néha, akkor nem lehet az. Írj erről, mert aggódunk érted!

Kiskolbi, szívemből szóltál a "szoptatás és a jó anyaság" témát illetően, én már kidühöngtem magam a szülési módozatok értékelésével kapcsolatban. Őszintén szólva: letojom a másik véleményét, a saját életem ez, és persze nagyon örülök, hogy tudok szoptatni, de azért az árnyoldalait is megtapasztaltam, és ezt nem fogom valamiféle Anyatejes Áhítat miatt letagadni vagy elbagatellizálni. Én így éltem meg a dolgokat, más máshogy. Szerintem meg a jó anya az, aki törődik a kicsijével. Talán emlékezek, nem olyan rég volt egy botrány, vmelyik környező országban (vagy nálunk?) elcseréltek két kisbabát, és a szülők most karácsonykor akarják visszacserélni őket. :shock: Hát én ezt enyhén szólva nem értem, én sosem adnám vissza azt a babát, akit már egy éve én nevelek, vérem vagy sem... ennyit az "anyatejemet issza-e", és az "ultratermészetes szülés" c. dolgokhoz.

Bfagi: oltások, mi a Neisvacot adatjuk be egyelőre Ádámnak, ami egy másikfajta agyhártyagyull. ellen véd, mint ami a kötelezőben van. Gremese írt hosszabban is (többször) a kiegészítő oltásokról és az árukról.[/i]

Kép
Kép
irina

Argh!!!
sokan = sokat
tárgyalni is! = tárgyalni is?
emlékezek = emlékeztek
:oops:

Kép
Kép
irina

Bfagi, de édes a babád! Látom, az "utazójáték" néven futó kifeszített bigyó Nálatok sem elég széles... nálunk sem :shock:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Köszönöm szépen a kedves fogadtatást, nagyon jól esett!

Anitja: Meg voltam győződve arról, hogy a Maci kávé segített rajtam! Na nem baj, én azért iszom! A tejelválasztást serkentő teától a Linus pocija fájdogált, emiatt már nem iszom. Erről jut eszembe! Ha valaki issza, akkor nagyon szívesen elküldöm neki, mert én kidobnám. Másfél csomag Laktoherb és majdnem 1 egész csomag Naturland Fitolac teám van. Ja és egy ingyenes Laktoherb utalványom a DM-be. Kinek küldhetem, küldjetek privit.

Timi26: Megkaptam a privit, köszönöm! Hamarosan teszek fel fotókat.

Varga tünde: Nagyon jól összeszedted a dilemmáinkat! Én napokig nagyon magam alatt voltam, amikor a fagyasztott tejcsihez kellett nyúlnom. Túl vagyok már rajta, de azért a dokinőtől kértem tápszeres receptet!
Egyébként én tápszeren nőttem fel és emiatt nem lett semmi problémám. Nem vagyok beteges, kicsi koromban sem voltam az.
Szóval szerintem egy anya nem attól jó anya, hogy van-e a mellében hami vagy nincs.

Bfagi: Nekünk a doktornő a meningococcust javasolta 5 és 7 hónaposan, a kullancs ellenit jövő télen és a pneumot esetleg. A Rotát nem, mert szerinte ezen kívül még van vagy 10 hasonló vírus, ami hasmenést és hányást okoz.

Még nem is írtam, hogy milyen cukik a babák! Imádnivalóak!

Juli

Kép
ajulia

Irina! Megáll az ész!!!! Fogzás... :shock: :shock: :shock: ki gondolta volna... megnyugodtál kicsit?

Juli: ezekkel a teákkal nekünk is meggyűlt a bajunk. :? Itt is van még pár filter.

Fiam-Picinyem még mindig alszik 2 óra óta, így a nagy zaba után. Mi lesz velünk éjszaka?! :shock: Ilyen még nem volt! Jó, délelőtt kb. 2x10 percet aludt. De azért parázok az éjjel miatt. :shock:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi: Nálunk is volt már ilyen hosszú alvás és utána simán aludt ugyanúgy éjszaka is! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz. Drukkolok

Juli

Kép
ajulia

Kiskolbi: egy ici-picikét megnyugodtam, köszi! ;-)
Tudod, a mi fiaink hasonlóak: ma Ádi is durmol, 7 órát aludt eddig napközben, és most is beájult. Közben önző módon nyugis éjszakáról álmodozom... :-)
Legyen szép éjszakátok!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Nem győzöm olvasni, amikor ideülök a gép elé a rengeteg hozzászólást. Szerettem volna feltenni fürdőzős fotót és a szobájáról, aminek a falán mi is kreatívkodtunk, de nekem minden képem túl nagy méretű. Hogy lehet kicsinyíteni?

Szoptatás-tápszer témához én is hozzászólnék. Nekem a kórházban nem indult egyáltalán a tejem, vagyis kb. 10 ml-t tudtam egy-egy alkalommal szoptatni, viszont a kisfiam mindig ordított, egyértelműen éhes volt. A szuper "bababarát" kórházban (István), szuper szoptatási szakértő dr.nő (dr.Sarlai Katalin), aki kijelentette, hogy olyan nincs, hogy nincs tej, szoptatni, szoptatni, szoptatni!!! Egyszerűen nem voltak hajlandóak semmi pótlást adni. Viszont a gyereknek képesek voltak 3 óránként bökdösni a sarkát és megállapítani, hogy alacsony a cukra. Végre rájöttek, 3 nap éhezés, és nagy nehezen kikönyörgött pótlás után, hogy tényleg az éhség miatt volt alacsony a cukor. :twisted:

A kórházban szinte mind az 5 napot (császáros voltam) átbőgtem, mert a picúr éhes és bömböl, nekem nincs tejem, egyfolytában azt mondják, hogy így szoptassak, úgy szoptassak. Borzasztó volt. :cry: Hazajöttünk, egyből kiváltottam a tápszeres receptet, beindult a tejem pár nap nyugi után, viszont most is van, hogy kell pótlást adni, mert nem elég amit szopizik, viszont amennyit tudok, annyi anyatejet adok. Viszont belém táplálták rendesen, hogy csak az anyatej jó és az a jó anya, szuper anya, aki teljes mértékben azzal elégíti ki a gyerekét.

Na jó, témát váltok, bocsánat, de kijött belőlem, most, hogy erről beszélgettetek.

Majd a babaúszás engem is nagyon érdekel, én újpesti vagyok, hogyha tud valaki a közelben valamit, szeretnék segítséget kérni, ezügyben. Persze ráérünk, mi még jövő héten leszünk 2 hónaposak.

KépKép
becka

Irina!
Örülük, hogy végül semmi "komoly". Azért kívánom neked azt a hőn áhított nyugis éjszakát! :wink:

Oltás:
Kötelező + egy év körül az agyhártya elleni. (Nem értem egyébként. Közületek már van aki beadatta, vagy a közeljövőben foja. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy Botond 1 éves kora körül. :roll: :roll: :roll: :?: )

Juli!
Üdv közöttünk.

Topic Tali :
Én nagyon szívesen benne lennék. AKár a közeljövőben is. De elképzelésem sincs hogyan lehetne megszervezni 20 db kismamával és kisbabával. Talán vmit kibérelhetnénk. Egy termet vhol, ahol van lehetőség etetni és tisztába tenni. Nagyon jó lenne személyesen is találkozni
Én azóta is sajnálom,hogy a babanetes találkozóra nem tudtam elmenni (tudjátok, előtte éjszaka volt az autóbalesetem).

Botond 2 napja szinte egész nap alszik Nála ez elég ritka. Amikor pedig ébren van, akkor mosolyog, gagyarászik. Mindennek és mindenkinek. :lol:
Üröm az örömben: ezen a héten tényleg nem volt elegendő a hízás. 5 dekát hízott csak. Védőnő azt mondta, no para. Valószínűleg azért van, mert most nyúlt (hosszában :lol: ) és ilyenkor leállhat a súlynövekedés. És tényleg. Ma akartam kirakni a komódból az 56-os ruhákat, mert már rövidek. Egyébként 4490 gramm a kicsi fiam. Azért a biztonság kedvéért megnéztem a percentilis görbét. Teljesen rendben vagyunk. :oops:

Minket is elért a zöldes kaki. Pár napja 1-2 pelusnak van ilyen szine. Mindig azt mondtátok, hogy nem gond, így nem aggódom. Remélem, jól teszem.

Hoppá! Kicsit hosszú lettem. :oops:
Jó éjt mindenkinek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Hát nekünk ma elég nyügi napunk van.
Lehet, hogy manó érzi, hogy izgulok a holnapi oltás miatt.
Ma reggel 7-kor evett aztán 1 órát aludtután fent volt 10-ig mert akkor evett legközelebb.
Utána mentünk sétálni na akkor aludt kb 2 órát.
Utána 13-kor volt a következő kaja akkor aludt ismét 1 órát aztán fent volt. Én naív örültem neki, hogy jól kifárad és majd alszik a 16 órás kaja után és akkor fogja bírni a fentlétet az esti műsőrnál de tévedtem.
Ismét nem aludt most meg már marha nyügi de most sem hajlandó magától elaludni azt szeretné ha kézben lenne. Most meg igazán nem szeretném ha aludna mert akkor éjszaka nem fog aludni.
Szóval most 22 óráig megy majd az üvöltés.

Ma megrendeltem manónak a hintát.
Kép ezt kapja a családtól karácsonyra

Na lépek mert nagy a hangja.

Mindenkinek kellemes éjszakát !!!!
20200310173350

Irina:
jó korán jön az a fogacska. :)

Én most mértem Lillát 5070 g. :shock: :shock:
2780-al született. :lol: :lol:
Cm-re kiváncsi leszek, de a 62-s body már épp jó csak rá. :)
de sztem olyan 54 cm körül lehet.

Kép
Kép
h@jni

Irina: Nem semmi, hogy már most szegény a foga miatt szenved. Mit mondott a doki, mivel lehet enyhíteni a fájdalmát?

Becka: Én is újpesti vagyok. Ti mikor szoktatok sétálni? Nincs kedved valamelyik nap találkozni? Mi 11 és dél között valamikor lemegyünk. Ja mi a Virág utcában lakunk. Ti merre?
Babaúszás van a Dagály strandon és a Pólus Hotelben, közelebb sajnos nem tudok. Ha meg tudsz valamit, akkor kérlek szólj nekem.

Elina 3230 grammal született, a kórházból 2930-cal jöttünk ki és múlt hét csütörtökön 5600 gramm volt. Úgy hízik, hogy csak na! 54 centivel született és most kezdjük kinőni a 62-es ruhákat. Pont ma néztem át a ruháit és tettem el a kinőtteket. Jó lesz a tesókának! :lol:

Ma voltunk koponya és hasi uh-on a Madarász utcai kórházban. Szerencsére minden rendben van!

Juli

Kép
ajulia

Becka! Nekem Szeli lilára kiszívta a nyakam, és mégis azt mondták a kórházban, hogy „nem csinálnak rendszert abból, hogy tápszert adjanak” :evil: . (Ugyanis egyszer kapott.) Közölték, hogy nem biztos, hogy éhes… Aztán az utolsó napon a nullás próbaszopás után belátták, hogy tényleg nincs tejem, és tápszeres recepttel jöttünk haza.
(De hogy én még mindig ezen lovagolok… :shock: Na, mostantól nem írok erről, és nem is gondolok rá. :P )

Sense! Hogy nézted meg azt a görbét???

Irina! Szóval fogzás? Látod, nincs semmi rendellenesség!!!

Babanetes tali: Hát nekem elég messze vagytok. Még nagy pocakkal oké, de babával… :?

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Cseberből vederbe.... Az a lényeg, hogy nincs nagy baj, megvan a nyügik oka. Egy icuri picuri fogacska.... vagy kettő.... vagy négy..... Apának kisbaba korában négyesével jöttek a fogai. :shock:
Doki mit mondott, mit kell ilyenkor tenni? Kenegetni kell, vagy hűtőrágókát adni neki? Kíváncsi vagyok, mert ezek szerint bárkinél bármikor megindulhatnak a fogacskák.
Kitartás! Drukkolok, hogy nyugis éjszakátok legyen! De biztos vagyok benne, ha Ádi alszik, és ránézel az angyali pofikájára, egycsapásra elmúlik minden problémád, és erőt merítesz belőle.

Tudod én ilyen sajtkukac vagyok. Pocakosan is kutyátsétáltattam, vásárolni jártam, vizitornáztam..... Ha meg munka van, és menni kell, hát menni kell. Csak szervezés kérdése. (Mindig kéznél van a Nagyi.) :D
Illetve nem csak szervezés, mert az rengeteget segít, hogy Zsófi baba átalussza az éjszakákat, és nem kell 3x pelenkázni, szopiztatni. Az az időszak rettenetesen fárasztó volt. Valahol azt is imádtam, mert minden felkelésnél agyonpuszilgattam az én kis Babámat, úgy hiányzott. Hiába feküdt mellettem.... :oops: :D

Babanetes tali: Ha valakinek van 5 nappalija, jelentkezzen, megyünk!!! :D

Hajni!
Lillának nagyon szép méretei vannak!

KTimi! Na látom Nálatok is megy a nyügi-kiabálás. Nektek sem lehet könnyű.
Ha megjön a hinta (nagyon klassz!!!) vágd bele Ádit! Ne várjatok Karácsonyig. Szerintem nagyon fogja élvezni, és a nyügi is elmúlik.

Bfagi! Timike mennyire édes!!!! :D És milyen ügyesen pörgettyűzik.

Én meg azon aggódhatnék, hogy Zsófi nem nyúl a játékokért, nem mozgatja a lógókat, a pörgettyűket. Pedig mi a legidősebbek közé tartozunk.
Nem baj, ami késik, nem múlik. Viszont ha beleteszek valamit a kezébe, azt megfogja és hadonászik vele. (Igaz nem tudatosan). És be nem áll a szája. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Na, Manócskát felsimogattam 7 óra-n8 felé, megfürödtünk, leültünk szopizni (volt bőven! :D ), közben nagyokat nevettünk és gyönyörködtünk egymásban, végül mennyiségileg megismételte a délutáni kajcsit :shock: , csak most kevesebb volt a tápi, több a tej. Aztán ásított hármat, leraktam, és szundizik akár egy mormota. Sőt! Még a cumit is kiköpte, ami jó jel, olyankor mindig hosszú alvásba kezd. Remélem, nem kiabálom el. :oops:

Becka: felháborító!!!! :evil: Pont azon szoktam filózni, hogy ha majd egyszer lesz kistesó, hol szüljek (nem hiszem, hogy visszaköltözünk Pécsre, lejárni meg macera.). Hát, akkor az István kilőve.

Találkozó: nagyon jó lenne, de tényleg elég nehéz volna összehozni. Nyáron se voltunk sokan, pedig akkor nyár volt + Babácskák a pociban.

Növekedés: születéskor 2910g és 48 cm, a mai napon 5170g (ruha nélkül) és 58 cm. :D Wow! Növünk, mint a bolondgomba! :D

Kőszegi Timi: szerintem jól alszik Ádi-Babád! 2 hónaposan minek aludna többet? Fel kell fedezni a Nagyvilágot, nem ér rá aludni! :D A nyűgi pedig sokmindentől lehet. Igen, a túlpörgés is egy lehetséges ok , Máté is sokszor annyira örül a világnak, hogy túltelítődik ingerekkel, és nehezen alszik, de úgy gondolom, ez a természetes fejlődésükhöz hozzátartozik. Az oltástól meg nyugi, nem lesz semmi baj! :wink:

Jóéjt Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Hát kifogott rajtam a női volnalas vonalzó!!! :evil:
Hogy az istenbe kell ide bemásolni??????????

Irina: a Panadol jó a fogzásra is. Meg van homeopátiás bogyó is rá: Chamomilla C9. Én ezt fogom használni.

Ja, és Viktorka elkezsett hason fekve nézelődni! Még aludni is elfelejt, annyira tetszik neki a dolog!
És egyre többet magyaráz, viszont amikor nekikezd, mindig csuklik! Ti babák nem csuklanak gagyogás közben?

Kép
Kép
timi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: