A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="klarka"]M írta:klarkaezsó: megnyugtat, hogy ma is éreztem egy halovány rugást, nekem ez a 21. hetem, holnap kezdem a 22.-et. Andrist is a 21.-en kezdtem érezni...baromira nyugtalanít, de majd csak beerősödik...

Nem sokkal vagyok lemaradva időben tőletek, és én is csak a múlt héten kezdtem érezni ..
Viszont csak akkor ha hanyatt fekszem, és odateszem a kezem .. és akkor kapom a határozott de még kis erőtlen rugikat :)
Napközben, amikor teszek-veszek, nem érzek semmit ..
Szerintem ez normális .. nem kell aggódnotok nektek sem :)
Ha majd nagyobb lesz, pótolja a lemaradást! :D
Kíváncsi leszek, szerdán mit hallok .. hol helyezkedik el a méhlepény és a baba .. illetve .. hogy Marcell vagy Aliz :)

Kép
szösszenet

Szösszenet, ez nekem is második diploma, harmadéves vagyok. A félévi vizsgaidőszakot mindenképpen meg kellene csinálnom, sőt, most még úgy gondolom, ameddig tudom, csinálom, biztosan lehet kérvényezni némi kedvezményt, vagy csak vizsgahalasztást, ha nem is félévhalasztást. Még nem tudom, és még nem is néztem utána.

Az kényelmes, ha délután jársz tanítani. :)
Vendég

Virág - Nekem is utána kell járnom ennek-annak :) Mert márciusban leadom a szakdolit (optimista típus :mrgreen: ) .. az még rendben van. De a júniusi államvizsga épphogy 2 hónapos picivel .. hát az elég húzósnak tűnik nekem. Megpróbálom annak halasztását, szeptemberben pótlását kérvényezni.
Megértelek .. én is csinálnám, amíg bírom .. hogy minél kevesebb maradjon a babás időszakra :)

Kép
szösszenet

Mezsó,

elég rossz h az aposóddal ez van.
Nálunk ők jobban akarták ,mint mi :roll:

Mondjuk apósom 1 kijelentette, hogy á nem is kerül a gyerek sokba.

Apropó tudom és bocsi h intim dolog, de Pesten mennyit fizettek a dokitoknak alkalmanként?
Nekem még nincs,lassan érdemes talán keresni 1.

Kép
kritta

Üdv a későn kelőknek :) Jó nektek...
Én még hétvégén is legkésőbb 8. körül felébredek :(
Viszont van úgy, hogy este 9-kor már nyomom a szundit.

Én abból a szempontból szerencsés vagyok, hogy nálam a lepény a hátsó falon tapad, nem csoda, hogy olyan hamar elkezdtem érezni a picit.

Szerintem toxoplasmat nekem sem néztek, legalábbis semmilyen hasonló rövidítést nem találtam a laborleletemen, de majd rákérdezek a védőnőnél...

Szőlő,
Karira kaptam a 25.000 db-os puzzlet (New York van az elején és a WTC). Előtte én is 4-5000 darabosokat rakosgattam. Imádom, engem nagyon leköt. Remélem a lányom is szeretni fogja és akkor majd együtt rakosgathatunk :)

Kép
emi29

Kritta,

Én nem fizetek az orvosnak a rendelésekért, és nem is fogok. A szülésért előre biztos nem fogunk, esetleg utána, de az sem biztos. De szerintem legtöbben fizetnek.

KépKép
kisfruzsi

Úgy tudom alkalmanként 5-6000 Ft, a szülés pedig ennek a tízszerese.

KépKép
kisfruzsi

Kriszta,

nálunk egy UH 7 pénz, a szülés pedig 60...

Kép
emi29

kisfruzsi

Akkor gondolom, te nem magánrendelésre jársz, hanem az sztk-ba.
Az tuti,h magánrendelésen az 1. vizsgálatért kell fizetni mifelénk min. 5000 + 1000 ft-t.
A szülésnél is meg vannak a minimum tarifák.
Ha fogadott orvosod van annak szülésért elég sokat kell pengetni. :?

Kép
kritta

Igen-igen én az SZTK-ba járok rendelésre és az ultrahangra pedig a kórházba, de az is SZTK alapon, ingyen.

KépKép
kisfruzsi

Nálunk az uh-ra ált. mindenki a rendelőbe jár és ingyenes csak a kép 1000, nem igazán van felesleges pénzem,ezért halogatom h fogadjak orvost és 60000 lesz hamarosan a táppénzem amire muszáj lesz mennem. :cry:

Kép
kritta

virág, szösszenet: én is a másoddiplomámat csinálom, de nekem nagyon jól jött ki, mert mikor befejeztem a jogot, akkor indult az első baba, aztán miutána megszületett akkor kezdtem (még ingyen!!) a másodképzést, és az abszolutórium pont meglesz, mire jön a 2., a diploma csúszik egy kicsit...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Kritta - Én egyelőre az sztk-ba járok, de fix dokihoz.
Most nem fizetek... majd fogok :D :D
A terhesgondozás 5000-10.000 között van, magánrendelője válogatja.
A szülés meg 50.000 és 120.000 között .. legalábbis én ezeket hallottam. És a szülésnél nem mindegy, hogy szerződéses ez az összeg, vagy zsebbe megy :)
Én nem írok konkrét adatokat, hogy nekem mennyi lesz .. de én leszerződöm a dokimmal és a magánrendelős cégével, így biztosítva leszek .. főleg a programozott császár miatt nem akarok olyat, hogy "nem ér be" .. "más programja jött közbe" stb.

Kép
szösszenet

Kriszta én 7000 ft-ot fizetek a dokinak a magánrendelésén. Szülést még nem tudom.

Emi, és a puzzle-t kiraktad és aztán? kitettétek vagy vissza a dobozba?

WTC? Hú nem semmi..... Ezer és egy ablak meg minden. Én két ötezrest raktam ki régebben, de már családdal verekedtünk a legjobb helyért az asztalnál, teljesen rákattant mindenki: :) Sajna nekem ebben lakásban helyem sincs kirakni egy puzzle-t

Kép Kép
szõlõ

ÉS milyen az SZTK-s orvos???? Mert ha normális, és meg vagy vele elégedve, akkor szerintem maradhatnál nála is. Ha mindenképpen ragaszkodsz, hogy fix orvosnál szülj és ne az ügyeletesnél, akkor pedig fizetni kell.....
Tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy ha adnak pénzt, választanak orvost, akkor többet törődnek velük, vagy jobban odafigyelnek. Én ebben nem igazán hiszek.
Ha problémamentes egy terhességés a szülés is, akkor a dokit csak a legvégén hívják be. Ha adsz neki pénzt ha nem. A szülésnő fontosabb, mert ő van veled végig. De persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy dönt! :)

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]I írta:kisfruzsigen-igen én az SZTK-ba járok rendelésre és az ultrahangra pedig a kórházba, de az is SZTK alapon, ingyen.

Nálam is ez a helyzet :D :D
Amíg nem muszáj, nem fizetek ..
Ráadásul a XI. ker. Fehérvári úti rendelő jobb állapotban van, és színvonalasabb, mint az előző dokim magánrendelője :)
Emellett az ultrahangosok is nagyon aranyosak - apucik bejöhetnek, videora veszik .. stb ..
De ha nem lennének ilyenek a körülmények, én is magánrendelőt választanék.

Kép
szösszenet

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:26-kor.

Kép
1bambi

[quote="szösszenet"]R írta:szösszenetáadásul a XI. ker. Fehérvári úti rendelő jobb állapotban van, és színvonalasabb, mint az előző dokim magánrendelője :)
Emellett az ultrahangosok is nagyon aranyosak - apucik bejöhetnek, videora veszik .. stb ..
De ha nem lennének ilyenek a körülmények, én is magánrendelőt választanék.[/color]

Én is azért választottam mert a MÁVban heti 1x rendel a dokim, oda bejutni..... 2-3 hétre kapsz időpontot maximum, ráadásul a magánrendelőben van UH is, ad képet és várni sem kell.

Kép Kép
szõlõ

szösszenet

programozott császár az miért lesz? már tuti?

Köszi 1bambi

elvileg kocogni lehet amit nehéz nagy hassal elképzelnem nem is

szeretek én taposni akarok majd inkább és h ne zsírosodjon el

h teljesen a testem kicsit erősíteni mondjuk jógát is tartok,de azt

pont most nem ajánlják

Kép
kritta

Tényleg? Pedig jógázni sokan járnak, igaz kismamajógára.

KépKép
kisfruzsi

[quote="szőlő"] írta:szőlő
[quote="szösszenet"]R írta:szösszenetáadásul a XI. ker. Fehérvári úti rendelő jobb állapotban van, és színvonalasabb, mint az előző dokim magánrendelője :)
De ha nem lennének ilyenek a körülmények, én is magánrendelőt választanék.

Én is azért választottam mert a MÁVban heti 1x rendel a dokim, oda bejutni..... 2-3 hétre kapsz időpontot maximum, ráadásul a magánrendelőben van UH is, ad képet és várni sem kell.

Szerencsére itt sem kell várni ..
Eddig sem UH-ra, sem dokira 5 percnél többet nem vártam.
Időpontot egy héttel előtte szoktam kérni :)
De lassan döntenem kell .. (vagyis már döntöttem, csak neki is mondanom kell) ... és akkor ez az "ingyenélő állapot" változni fog :evil: pedig én eljárogatnék ide végig .. :D :D
Aztán lehet azt mondja, ha nekem ez jó meg közel van, ne jöjjek a magánrendelőjébe, csak néha .. (ráadásul az nincs is ilyen közel) ..
Nah, majd jövő héten megbeszélek vele mindent.
Addigra az ortopédiai szakvéleményem is a kezemben lesz!

Mary - Veled mizújs? A te gerinc-rpoblémádar mit mondtak? Mi lesz a szülés módja? :)

Kép
szösszenet

[quote="kritta"]p írta:krittarogramozott császár az miért lesz? már tuti?

99%
A gerincproblémám miatt ... (porckorongsérv)
Szerdán megyek a szakvéleményért .. akkor kiderül biztosra.

Kép
szösszenet

A kismama jóga teljesen más, mint a hagyományos - azt még nekem is ajánlja a dokim a sérvemmel!!! :)

Kép
szösszenet

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:26-kor.

Kép
1bambi

Emi!

Mi az 5000-t kaptuk karacsonyra es egy het alatt kiraktam.
Nekunk a foldgolyot abrazolja.

25 ezrest meg sem probalnam.
Foleg most, hogy idegbeteg vagyok.

Magi
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:27-kor.

Kép
1bambi

a 10-13. hétig nem ajánlott a jóga,mert ekkor tapad leginkább a méhlepény ,érdekel a gátvédelem!

Kép
kritta

Zsuzsófi,
én nem értem ezt a fővércsoport-összeférhetetlenséget....
Én 0+ vagyok, a férjem A+, de egyik gyereknél sem néztek vércsoportot, és kicsit sem lett sárga egyik sem. Valaki mulasztott valamit?
Nuska+
nuska1

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:27-kor.

Kép
1bambi

Bambi másfél-2 kiló a 19. hétre? Te akkor nagyon ügyes vagy, nekem már most 3-4.... :oops:

Kép Kép
szõlõ

Kritta,
én eddig mind akét gyerekemmel a pocakomban utaztam karácsonykor 650 km-t, a nagyobbikkal 16 hetes voltam, a kicsivel 20 hetes, most pedig majdnem 25 hetes leszek, és megint vonatozok. Szerencsére éjjel megy a vonat, és kusettkocsival megyünk a gyerekek miatt, de az elsőnél még az sem volt, végig ültem. Ki lehet bírni. Persze fekve könnyebb lesz. (messze laknak a nagyszülők)
Üdv,
Nuska+
nuska1

Babami,
tényleg ügyi vagy a hízással! Én most tartok 2,5-3 kilónál. Igaz nem figyelek annyira oda, csak hogy ne nassoljak ezerrel, inkább joghurtokat eszem, meg este későn megpróbálok már nem enni. De nem vonok meg semmit magamtól, amit megkívánok (bár nem vagyok kívánós), majd utána lefutom!

KépKép
kisfruzsi

[quote="nuska1"]Z írta:nuska1suzsófi,
én nem értem ezt a fővércsoport-összeférhetetlenséget....
Én 0+ vagyok, a férjem A+, de egyik gyereknél sem néztek vércsoportot, és kicsit sem lett sárga egyik sem. Valaki mulasztott valamit?
Nuska+

Nuska kérdésére:
Milyen problémákat okozhat az Rh-összeférhetetlenség?
A vércsoport lehet A, B, AB, O), másrészt a vér Rh-faktora szerint lehet pozitív, vagy negatív. Az ember vércsoportját a szüleitõl kapott gének határozzák meg. Tulajdonképpen mindegy, milyen a vércsoportunk, de terhesség és vérátömlesztés esetén külön jelentõséget kap. Rh-negatív kismamák esetén és Rh pozitív apa esetén nagy esely van arra, hogy magzat Rh+ lesz. Szülésnél a magzat vérébõl egy kevés átjut az anya vérkeringésébe - ez az 1-2 ml ugyanolyan hatással van az anya szervezetére, mint egy Rh-faktor szempontjából hibás vérátömlesztés. Ekkor az anya szervezetében ellenanyagok termelõdnek a bejutott magzati vörösvértestek ellen. A szülés idõtartama alatt nem termelõdik olyan mennyiség, ami az elsõ csecsemõt károsítani képes. Az anya immunrendszere azonban "megtanulja a feladatot". A következõ Rh-pozitív magzat jelenlétére már gyorsabban és hevesebben reagál, az ellenanyagképzés a terhesség alatt felgyorsul. Az anyai ellenanyagok megtámadják a magzati vörösvértesteket, azok így szétesnek, elpusztulnak. Az anya ellenanyag-termelõ képessége terhességrõl-terhességre fokozódik, és az újszülöttek egyre betegebbek lesznek. Az anyai ellenanyag-termelés megakadályozható, így a magzati károsodás megelõzhetõ.
Minden Rh-ellenanyagot tartalmazó injekciót adnak a ksimamának kell kapnia, terhessége után 1-2 nappal, még mielõtt a saját ellenanyag termelése megindulna. Fontos, hogy ismerjük saját vércsoportunkat.
lei

Sziasztok!
egy barátnőm egy hónapja szült az István kórházban. Ezt írta róla:
Az István Kórház bababarát kórház. Ez sokmindent jelent, pl.:
- a szülésnél nincs beöntés, borotválás, és gátmetszést csak akkor végeznek, ha tényleg muszáj (a szülésznő gátmasszázsolajjal masszíroz, ha viszenek neki masszázsolajat azt használja, meg melegvizes borogatást tesz a gátra, ami szintén sokat segít)
- a szülőszobák egyágyasak, amennyire lehet otthonosan vannak kialakítva - barack színű falak, nem kórház-zöld, fotel, magnó, képek a falon, függöny az ablakon, van szoba, amelyikben van bordásfal, gumilabda, kád...
- nincs megkötve, hogy hogyan, milyen pózban kell vajúdni, szülni - tehát vajúdás alatt lehet sétálni, szülni pedig lehet fekve, állva, guggolva... ahogy jól esik
- a szülés alatt az orvos mindent megbeszél az anyukával
- a szülés után nem viszik el rögtön a gyereket, hanem az anyuka hasára teszik, majd tíz perc múlva csak a felöltözés, súlymérés idejére elviszik, és utána hármasban maradhat a család 2-3 órát (ez nagyon kevés kórházban van így)
- és a bent töltött napok alatt a mama és a gyerek végig együtt lehet, csak akkor viszik külön csecsemőosztályra a gyereket, ha az anya kéri.
A csecsemősnővérek, és orvosok is kifejezetten kedvesek és segítőkészek volta. Tényleg sokat segítettek, sosem voltak sem undokok, sem elutasítóak, vagy flegmák vagy bármi.
Egyedül, ami nem volt az igazi, az a kaja volt, a reggeli meg a vacsi iszonyú kevés volt, az ebéd pedig néha hideg, néha olyan, amit szoptatós anyukáknak kifejezetten nem ajánlanak (borsófőzelék).

A férje egyébként végig bent volt, és tényleg nagy segítség volt. Egyrészt már a jelenléte is, másrészt, amikor kellett, tartotta a fejét, a hátát a végén, amikor úgy érezte már semmi ereje nincsen... és amikor megszületett a baba, ő kísérte el felöltözni, méricskélni, és utána ő hozta vissza a szülőszobába.
Azután még vagy három órát a szülőszobában maradhattak hármasban, és utána kerültek át a csecsemőosztályra.

"Háromágyas szobát kaptunk, teljesen kibírható volt, helyesek voltak az ágyszomszédok, na és persze sokat lehetett tanulni tőlük. Összesen három napot voltunk a kórházban (ennyi kötelező), végig a babával együtt - ez nekem nagyon tetszett, hogy nincs külön újszülött osztály, hanem minden nagyágy végére egy kis kosárszerűség van erősítve és abban alhat, meg lehet egész nap a gyerek. Mondjuk majdnem minden anyuka maga mellett, az ágyban tartotta a gyerekét, én is. Jó volt nagyon ez a három nap, örültem, hogy van szakember, aki segít, tanácsot ad, megmutatja, hogy mit hogyan kell csinálni..."

Bocsi, ha hosszúra sikeredett, de ez a bezsámoló segítjet azoknak, akik a Szent Istvánban akarnak esteleg szülni.

Üdv: Lei
Amúgy mi már megint próbálkozunk, szóval rajta vagyunk a babaprojekten:)
lei

lei

Lei,

Mindent bele!!! :lol:

KépKép
kisfruzsi

Kritta, én harminckét hetesen Trabantoztam Horvátországba a múltkor, nem volt semmi gond. attól függ, akkor hogyan érzed magad, mikor utaznátok.
most nem mernék sehova menni, mert ez a terhesség nem olyan egyszerű, mint az előző volt

szőlő, lehet, hogy ugyanaz a csaj volt, engem is úgy megcsapoltak a MÁVban, hogy utána dőlt belőlem a vér, és most úgy néz ki a seb, mintha kábitószereznék...

hát én is inkább az ingerlékenyebb anyukák közé tartozom, még szerencse, hogy tudom magamról, és így kontroll alatt tudom tartani (néha)

én is másoddiplomázom, és ahelyett, hogy titeket olvasnálak, rá kéne koncentrálnom az egy héten belül beadandó szakdolgozatom összekanalazására, hajjajjj
rozsomak

Hát látom mindenkinek akad dolga...Nekem is már a disszertációt kellene írnom réges-rég!!!
De még dolgozom, maradnak az esték+a hétvégék

KépKép
kisfruzsi

Rozsomák, azt reméltem csak én voltam ilyen balszerencsés, nekem eddig a MÁV-ban mindig olyan szépen levették hogy estére már nem is látszott. Most olyan mintha magamnak próbáltam volna vénát szúrni. Mindegy, nem rinyálok....

Kép Kép
szõlõ

mindenkiből dőlt a vér, aki hozzá került. viszont nagyon aranyos volt, úgyhogy nem tudtam rá haragudni. valahol neki is el kell kezdenie...

tudom, hogy csak én vagyok ilyen béna, de ti hogyan és honnan csináltátok a vonalzóitokat? hol lehet erre rákeresni?
rozsomak

Vonalzó:
www.lilypie.com
www.babafalva.hu
De a legegyszerűbb, ha rákattintasz valakiére és az odavisz az oldalra egyből.

KépKép
kisfruzsi

ez megvolt, de hova írjam be?
rozsomak

és miért van az, hogy ez sokkal izgalmasabb a szakdolgozatírásnál?
rozsomak

Szőlő,

kiraktam és vissza a dobozba :) A mérete egyébként 2,87 X 1,40 m volt.

Magika,

pedig lehet, hogy jó hatással lenne rád :)

Kép
emi29

Rozsomak a kódot az aláírásba kell beillesztened.

Akkor ez ugyanaz a csaj volt mert ő is nagyon kedves volt, bár én azért tudtam rá haragudni kicsit. Most is hogy a bal kezem még mindig nemigen tudom használni :?

Kép Kép
szõlõ

Bambi,

Ügyi vagy, hogy csak 2 kg-t híztál. Én még mindig 6-nél tartok de már nem érdekel. Tök jól érzem magam a bőrőmben.

(Igaz reggel a párom megjegyezte, hogy nagy a fenekem, amikor pedig beültem a kocsiba szétreccsent a nacim, de csak egy jót röhögtem és gyorsan átöltöztem. :) :) A 60 kg-t még így sem érem el. Nem fogok koplalni persze a nasit is hanyagolom, de ha este tepertőt kíván a szervezetem, akkor nem fogok ellenállni és kész...

Kép
emi29

sziasztok!
mi is megvagyunk. még mindig megfázva. hol jobb, hol rosszabb.
jó tudni, hogy mások is tanulnak, vizsgára készülnek, szakdolikat írnak. én a jővő héten szakvizsgázok, ezért is vagyok kevesebbet, de olvasni szoktam.
na, megyek vissza tanulni :(
a picikénk sokat mozog (leszámítva azt a két napot, amikor a köhögéstől majd megfulladtam), és ezt nagyon szeretem. ez kicsit segít, ha leszakvizsgázom már csak hármonkra figyelek
mindenkinek szép délutánt!
toncsi

toncsi80

[quote="emi29"]S írta:emi29zőlő,

kiraktam és vissza a dobozba :) A mérete egyébként 2,87 X 1,40 m volt.

:o húúúú azigen!!!! Nincs róla fotó esetleg?

Kép Kép
szõlõ

Kriszta,

a mozgással kapcsolatban még annyit, hogy én mostanában lépcsőzni szoktam. A múltkor rékérdeztem a dokimnál és azt mondta, hogy minden további nélkül lehet....

Kép
emi29

[quote="emi29"] írta:emi29Nem fogok koplalni persze a nasit is hanyagolom, de ha este tepertőt kíván a szervezetem, akkor nem fogok ellenállni és kész...

Én meg nasizom is :lol: Napi egy csokit engedek magamnak, meg néha ebédhez rendelek palacsintát. :roll:

Kép Kép
szõlõ

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: