[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Schöpf-Merei Ágost Anyavédelmi Központ - tapasztalatok - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Igen épp nekem is ez jutott eszembe, hogy a tapasztalatokat nem itt kéne, de szóljatok ha "elmentetek"! (Nincs idõm nekem se keresgélni)
Nálunk most 100-140 az átlag mennyiség, de néha napközbe, ha 2 óránként eszik akkor csak 70-80. Szépen gyarapodunk, már 4360 g. Tegnap volt a névnapja Csengének! Kapott sok szép ajándékot! Magyek mert sír!
Andi
Névtelen
 


Szia Andi!
utólag is boldog névnapot Csenge babának!
még itt vagyunk, de holnap majd szétnézek és keresek egy topicot, ha nincs, majd nyitunk!

Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok!

Írtam ide már korábban, nekem nincsenek jó tapasztalataim a kórházzal kapcsolatban, de ez most lényegtelen.
Aki Kósa doktorhoz akarna menni, annak írom hogy már csak fél lábbal van a kórházban, átment a Róbert Károly körúti kórházba.

N.
N.
 

 
 

Adrienn! Nekem is olyan érzésem van néha, hogy kevés a tej, persze nekem is lehetnek rossz napjaim. Most is fél 8 óta etetem és altatom Csengét, már a végkimerülés szélén állok, de neki utolsó pillanatban mindig kipattan a szeme, holott alig aludt egész nap. Így hát megint eljutottunk egy újabb evéshez, de szerintem ebbe már nincs sok köszönet, nem ugyanolyan minõségû, mintha 3 óra múlva enne, amikor már pihentem egy kicsikét. Az se mindegy, hogy a tej melyik részébõl eszik többet. Jaj megint mennem kell
Andi
Névtelen
 


Kedves N.!

Megijesztettél, ezért gyorsan felhívtam a Kósa doki asszisztensét. Szó nincs "átigazolásról". Csak annyi a dolog nyitja, hogy a Nyírõben csinálja a lombikbébi-programot, mert a Schöpfiben nincs rá lehetõsége. Továbbra is megtalálható a kórházban, ugyanúgy rendel, mint eddig.

Siska
Siska
 


Lányok!

A Gyermekeken belül van egy topic a 2002. június 1. -2003. május született gyermekek, én is oda szoktam írogatni, ott nagyon pörögnek a dolgok, és sok tanácsot kaptok.

most rohanok mert Zsófi nagyon nyugtalan

puszi

Brokkoli
brokkoli
 
 


Szia Siska!

Nem akartalak, tényleg. Egy kórházbeli orvostól hallottam, azért gondoltam hogy megosztom veletek. Ezek szerint valaki kicsit ferdített...

N.
norcsi
Lenti
 
 


Andi,
ez a nap egy ilyen, Norci is kicsit nyügösebb volt a kelleténél.átjössz a topicba, amit brokkoli említett?én megyek!

pusz:
Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok!

Remélem olvassa még valaki ezt a topicot, és nem mentetek mind el. Szeretném megkérdezni, hogy ismertek-e olyan jó dokit a kórházban, akinél nem, vagy csak keveset kell fizetni a terhesség során a vizsgálatokért, és csak a szülésnél kell. Én jelenleg a 9. hetet töltöttem be, és nem tudom, hogy meddig kell dokit választani. Eredetileg gondoltam arra is, hogy az SZTK-ba járok terhesgondozásra és majd az ügyeletesnél szülök a kórházban (pénzkímélõ megoldás), de az SZTK-s doki nem túl informatív. Segítsetek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia Zsizsa,
látom mégis a kórház melett döntöttélKép
szerintem biztosan jól!

Lányok,
amúgy mikortól javasolják a szülésfelkészítõ programok látogatását, meg a terhes tornát?
most pont félidõs vagyok, és nemsokára leteszem a lantot a melóhelyen, így szeretnék tornára járni.
Sziszuka, Réka,
ti tornára vagy felkészítõre mentek?

Üdv:

Manócska
Manócska
 


Szia Zsizsa!

En tavaly marciusban szultem a SM-ben, elotte is sztk alapon jartam oda. Meg anno fog.gatloert mentem be, veletlenszeruen osztottak dr. Olah Kingahoz, vegig ingyen jartam vizsgalatokra, bar varni neha sokat kellett. A folyoson tudtam csak meg, hogy van maganrendelese is. Aztan majdnem nala szultem, de az utolso hetekben kiderult, hogy nem szereti az apakat a szuloszoban, igy amikor felvetelkor kerdeztek hogy van-e dokim, mondtam hogy beszeltunk rola de nem fixaltuk le, es vegul az ugyeletes doktornonel (Fodor Monika) szultem. A szuleszno nevere sajnos nem emlekszem pedig bemutatkozott es amennyire lehet figyelt (3 napos unnep elso napjan tortent es front miatt rengeteg szules volt, igy ez eleg viszonylagos).
Egy dokitol voltam kiborulva, dr. Ba, de o ugyeletben nincs, a kezelodokimat nem ismertem meg jobban es nekem se volt semmi extra a terhesseg alatt amit egy valasztott doki kovet es figyelembe vesz, ezert gondoltam ugy, hogy nekem majdnem mindegy, hogy ki van ott. Abban igazam lett, hogy leginkabb a ferjem jelenlete es segitsege szamitott, persze lehet, hogy nagy adag szerencsem is volt hozza hogy olyanokat fogtam ki. Mondjuk tobb remhirt hallottam, hogy a fogadott doki alig esik be, meg hogy milyen tarifak vannak. Inkabb fizettem az emeleti szobaert, meg valodi halapenzt es nem tarifat annak, akinek ugy gondoltam. Bar nem vagyok meggyozodve, hogy igy volt a jobb, de nem is sajnalom, hogy nem dontottem mashogy.
axioma
 


Szia Manócska!

Én a 26. hétben vagyok, a Sziszuka a 31. hétben és hétfõn voltunk elõször tornán. A Kósámat kérdeztem még januárban, a 22-23. hétben, hogy mehetek-e már tornára? Rögtön mondta, hogy a kórházban ingyen van és ha tudok, mindenképpen menjek.
Héftõn és csütörtökön van 16.00-tól, bõ egy órában, dr. Vajna Zoltánné tartja. Jól átmozgatot bennünket és volt légzés és relaxációs gyakorlat is. Nem tudom, hogy hányan szoktak lenni ténylegesen, de hétfõn csak nyolcan voltunk.
Február 27-tõl pedig tanfolyamra megyünk, ami szintén a kórházban lesz.

Üdv,
Siska
Siska
 


Kösz a választ. Szeretném még megkérdezni, hogy sztk-s alapon az ember egyszerûen csak bemegy bármikor a kórházba, és azt mondja, hogy szeretnék majd itt szülni, és gondoltam, hogy addig ide járok terhesgondozásra, és simán azt mondják, hogy jól van, jöjjön csak?

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Szia Zsizsa,
Ugy tudom, hogy a kórházválasztás az szabad, de a terhesgondozásra SZTK-s alapon, csak a helyileg illetékes terhesgondozóban van mód.
Legalábbis ezt tapasztaltam: Én helyileg a SM-hez tartoznék, de annyi negativ dolgot halotam a kórházról, hogy még annak ellenére is, hogy itt van koraszülött ambulancia, mégis egy másik kórházat választottam. Elmentem egy olyan doki sztk-s rendelésére, aki a választott kórházban vezet szüléseket, de azt mondta, hogy csak a magánrendelésén vállal, mivel nem tartozom a körzetéhez. (Lehet, hogy ez csak egyedi eset, próbáld meg neked hogy sikerül.)
Terhestornára viszont a SM-be szerettem volna járni, mivel ez van közel, de ott meg azzal küldtek el, hogy csak azok járhatnak oda tornára, akik ott is fognak szülni.( mivel olyan zsúfoltak a csoportok) Akik az SM-be jártok tornázni, tényleg igy van?
Elka
Elka
 


Szia Zsizsa!

Tolem nem kerdeztek, hogy miert pont oda akarok jarni nogyogyaszhoz de akkor meg nem volt szo szulesrol, utana meg mar az Olah betege voltam es azert nem kerdeztek gondolom. En most a Margitba tartoznek, de akkor meg nem is volt Bp-en cimem amikor odamentem eloszor. Sok olyan ember lehet, akit az apeh miatt nem enged bejelentkezni az alberlet tulaja, ekkor az allando lakcim nem sokat jelent, ugyhogy a korhaztol fugg, mennyit kukacoskodnak. Amugy akinek van tb-kartyaja annak minden ellatasara megkapjak a penzt, nem? Inkabb csak akkor logikus az elutasitas, ha mar igy sem tudjak rendelesi ido alatt az odatartozo ill. eddig vallalt pacienseket ellatni. De nem ertek hozza, csak ugy jozan paraszti esszel...
axioma
 


Sziasztok!

Akkor majd próbálkozom, aztán meglátjuk, hogy sikerül. Én azért szeretnék a kórházban szülni, mert bár hallottam róla rosszakat is, de anyukámat most mûtötték ott januárban, és mindenki irtó kedves volt vele, nem csak a dokija, hanem az altalóorvos, és az összes nõvér is, és ez teljesen más volt ahhoz képest, ahogy az elõzõ mûtétekor a Klinikán bántak vele (tavaly májusban). Azonkívül a csecsemõintenzív megléte is vonz, bár nagyon remélem, hogy nem lesz rá szükség. Ráadásul szerintem nincs olyan kórház, ahonnan ne távoznának néhányan negatív élményekkel. Most kipróbálom ezt, és ha nem tetszik, a következõ babát máshol szülöm. Remélem azért nem lesz rossz.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy közbekotnyeleskedek, de 1 éve meg egy picivel több, hogy ott szültem és oda jártam tornázni+tanfolyamra.
A torna nem rossz, tényleg csak olyat fogadnak, aki ott szül (körzettõl függetlenül, ha a dokija ott fogadja majd). De sokszor alig fértünk el a teremben. Igaz, ingyen volt. Viszont van egy tök jó fizetõs lehetõség a Mega Toys áruház mellett, az Aktív Szülés Központban, Soroksári út 164., én odajárok baba-mama tornára, és csak ajánlani tudom, messze jobb, mint a kórházas.
A tanfolyam érdekes, ne hagyjátok ki, és ha lehet, a leendõ papák is menjenek, fõleg amikor a szülést mutatják diákon, különben nehéz elképzelni, hogy mire készüljenek.
A színvonal nem rossz, a szakmai pedig kiemelkedõ (életmentés szempontjából), a stílus mindig emberfüggõ... De ha az ember kinyitja a száját, jobban elviselhetõ, ráadásul nagyon sok aranyos doki, szülésznõ, nõvér is van ott. Szóval a "hallottam, hogy..." hírek miatt ne váltson senki. Az egyetlen gáz az ultrahang, ott sokat kell várni mindig.

Üdv: NKati

Üdv: Kati
törpe
 
 


Vagyunk egy páran, akiknek ajánlották Horváthné Marika szülésznõt. Az nlcfafen szintén van egy Schöpf-Mérei tapasztalatok topic, ahol valaki azt írta, hogy a Marika kezei között maradt egy baba 4 hónappal ezelõtt, mert a baba szívhangjai helyett a mamáét hallgatta. Pénteken voltam a Kósánál, de bevallom nem mertem rákérdezni, meg ott volt a párom is és nem akartam zavarbahozni. Szóval, ha valaki tud az esetrõl valamit, akkor ossza meg velünk.
Pénteken megint megyek hozzá ha minden igaz és ha lesz elég merszem hozzá, akkor megkérdezem ..
Siska
 


Sziasztok!Ildikó vagyok aki több mint 16 hónapja nem jelentkezett!Na nem mintha nem akartam volna de a lustim erõsebb volt és csak most lett itthon netünk.végre!!A lényeg:2001.11.23-án egy egészséges fiú babának adtam életet.Azóta a hajam megritkult,a szemem karikás.De mit lehet tenni,ilyen az anyaság!Semmi pénzért nem csinálnám vissza.A kérdéseim:szerintetek nekiálljunk a másodiknak vagy még várjunk?nagyon megoszlanak a válaszok.Kérlek válaszoljatok!elõre is köszike Ildikó és az õ PATRIKJA
Névtelen
 


Szia Ildikó!

Bár én még csak az elsõ gyermekemet várom, szerintem ennyi idõ után pont ideális a második: már a tested is felkészült, és Patrik is pont jó korban van ahhoz, hogy jól kijöjjenek majd egymással. Aztán meg ki tudja, hogy mennyi idõ kell ahhoz, hogy teherbe essél. (Én is egymás után szeretném megszülni a gyerekeket, és úgy tervezem, hogy mikor az elsõ egy éves lesz, akkor kezdünk próbálkozni a másodikkal, és így tovább.) Szóval szerintem rajta!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Én is a Schöpfben fogok szülni áprilisban a Kósánál és Horváthné Marikánál. Milyen tapasztalataitok vannak?

Köszi, és pusssz: Love
love
 
 


Szia Zsófi !

Gyûlünk azért szépen! Te mikor szülsz ? Én 10-re vagyok kiírva.
Eddig még csak Kósáról vannak tapasztalatok, de gondolom az már Neked is bõségesen. Találkoztál már Horváthné Marikával ? Nekem mostanság már fel kellene hívnom. Talán majd jövõ héten. Igazán friss tapasztalatról ha visszaolvasol (dec. vége január eleje) Adrienn és Andi írt (igaz ebbõl az egyik császáros szülés volt).

Üdv: Sziszuka
sziszuka
 
 


Zsófi!
én Kósánál és Marikánál szültem. rendesek voltak,sokat foglalkoztak velem. csak jókat tudok róluk mondani!
ha van valami konkrét kérdés, kédezz nyugodtan!

Adrienn
Névtelen
 


d
Névtelen
 


Szia Adrienn!

Április 15-én fogok szülni, ha minden igaz. Arra lennék kíváncsi, hogyan viselkedtek, mennyire segítettek téged a szülés közben, illetve utána. Ha a Kósa csinált gátmetszést, mennyire volt profi, mennyire éreztél fájdalmat közben, ill. utána. És még egy kérdés: kb. mekkora összegre számítsunk??

Ha tudsz, légyszi keress meg emilben, örülnék neki: konkolyzsofia@freemail.hu

Köszi: Love/Zsófi
Névtelen
 


Zsófi!
mail ment.
Adrienn
Névtelen
 


Sziasztok Kata Vagyok!

Ti mit tudtok Szabó Tündirõl! Bent feküdtem 3 napot a Söfiben, egy egész éjszakát töltött velem. Azt mondták a szobatársak, hogy "saját" dokija van, egy fiatal, jó fej, de õt nem láttam bent! Állítólag csak vele jár be szülést vezetni! Ha van híretek, írjátok meg!
Köszi: Kata
Névtelen
 


Adrienn!
Ha nem gond, közzétennéd a Kósával és Marikával kapcsolatos tapasztalataidat???
Köszi
D.
Névtelen
 


Sziasztok!

Nekem sajnos borzalmas élményim vannak az anyavédelmi központtal kapcsolatban. Két éve vetéltem el az elsõ babámat, de akkor még azt hitték méhen kívüli terhes vagyok ezért sürgõsséggel utaltak be ide. 3(!) órát várattak az ultrahangon ahonnan már elsem engedtek és mikor mertem a férjemnek szólni rámkiabáltak. Ha azt hiszitek azért mert féltették az életem tévedtek. Három hétig voltam bennt le se tojtak pedig megfogadtam 1 dokit - a pénzt eltette-, de mikor saját kérésemre áttettek másik szobába azt mondta bocs, de ez a szoba nem hozzá tartozik...Életem legborzalmasabb idõszaka volt. Egy rendes dokit tudok ott a Schleffer Ödönt. Volt ott egy sánta orvos nem tudom ott van e még. Annak szóltam egyik este, hogy rettenetesen vérzek, erre megrándította a vállát és azt mondta "éjjel legfeljebb kikaprjuk". Ne haragúdjatok amiért így kifakadtam, remélem azért nektek csupa jó élményeitek vannak, lesznek. Azt azért elmondom, hogy végül is sikeresen teherbe estem és szültem egy csodaszép fiút Danit aki már 10 hónapos kópé, de persze nem a Schöpf-Méreiben

Linda
bellana
 
 


Linda!
Sajnálattal olvastam történetedet, de örömmel töltött el a Schleffer doktor említése. Én a két fiamat nála szültem, és akkor én is meg voltam vele elégedve. Sajnos 2000-ben nem taléltuk meg a közös hangot egymással, ezért fájó szívvel, de elhagytam, és a 3. gyerkõcömet én is másnál szültem meg, más Kórházban.

Zsuzsa

beababa
 
 


Hali!

Kata,
lehet, hogy késõi a válasz, de én csak egy Tünde nevû szülésznõvel találkoztam a kórházban, alacsony, duci, rövid barna hajú és nevetõs, ha õ az, akire gondolsz, akkor a dokija neve Szõnyi György (az ifjabbik), és csak jót tudok mondani róla. Tényleg fiatal, és jó fej is! Van ott még két másik doki, aki szimpi volt: Templom József, és Szakács Zoltán, õk nagyon törõdnek a pácienseikkel.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Sziasztok!

Április 26-án szültem meg a kislányomat a Schöpf-Mereiben Dr. Olsavszky Szücs Gábornál és Horváthné Danó Mária szülészõnél. Eredetileg a Kósa volt a fogadott dokim, de a utolsó pillanatban el kellett utaznia,így kerültem a Gáborhoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom: fiatal, lelkes, emberséges, és rettenetesen profi. Marikával együtt fantasztikus munkát végeztek, a szülés könnyen és problémamentesen zajlott, bár igaz, hogy rendkívül hosszú ideig, 22 órán keresztül vajúdtam. A doki olyan profin vágta és varrta a gátsebemet, hogy csak 1 napig fájt (akkor is ki lehetett bírni) és a negyedik napon már simán ültem rajta.

A kórházban töltött 4 nap nagyon kellemes volt: kétágyas baba-mama szobában voltam a párommal, merthogy õ is ott aludhatott velem. A baba velem volt, amikor csak akartam, és igény szerint szoptathattam. Csak akkor adtak neki pótlást, ha nagyon muszáj volt. A csecsemõsök rendkívül segítõkészek voltak, mindent megmutattak, elmagyaráztak, kérdezték, hogy kell-e valami, miben segíthetnek. A dokim minden nap többször meglátogatott, volt, hogy csak miattam jött be a kórházba, és komolyan mondom, úgy kezelte az egészet, mintha a saját gyereke született volna meg. Csak dícsérni tudom õt!

Egyszóval nekem a Söfi fantasztikus élmény marad, és biztos, hogy a következõ gyerekemet is ott szülöm meg, ugyanennél a dokinál. Ha valakinek vmi kérdése van, várom az e-maileket. Puszi, és kellemes szülést minden pocakosnak:

Zsófi
love
 
 


Adrienn!!
Nagyon érdekelne a tapasztalatod Kósa dr-al és a Marika nevü szülésznővel kapcsolatban. kérlek ha tudsz jelentkezz!!!
Köszi: ERIKA
szherika
 
 


Sziasztok!
Látom, már jó rég nem járt erre senki, de azért megírom a gondomat, hátha...
Szóval az a helyzet, hogy gyakorlatilag bármelyik pillanatban szülhetek a Schöpf-Mereiben a Kósa doktornál, és az általa javasolt Marika nevű szülésznőnél. Viszont ma reggel, igaz hogy csak pletykaszinten, de azt hallottam, hogy a Marika 100 ezer forintot kér egy szülésért. Én ezt irreálisnak tartom, akármilyen jó szülésznő is.
Ti mit tudtok az árakról? Esetleg szült nála valamelyikőtök?
Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni!
szotyi
 


Sziasztok,

En tavaly oktoberben szultem a Sofiben. dr.Ferenczi Miklosnal, es Marikanal.
Nem kert 100e ft-t. En azt hiszem 15,000-t adtam+ 1 csokor viragot. A vizsgalatokat amikor vegezte, nem volt leany-alom, es bevallom konyorogtem Neki, hogy hagyja mar abba.., De nem hagytaKép
Vegighanytam a vajudast, de nem jott oda segiteni, en fogtam a hanytalat a WC-n, mikozben a beontes aldasos hatasat elveztem.
Elment egy kicsit cigizni, egy kaveert, stb. Volt egy ugyeletes szuleszno. A nevet nem tudom, alacsony, fiatal, vekonyka. Nagyon rendes volt. O is bejott a szulesre, miutan raert.
Szoval mellem nem jott oda beszelgetni, biztatni. Nagyon egyedul voltam, mert a ferjem ugyan bejott, de egy jol iranyzott dobassal elvagodott mar az elso oklendezesenel, igy jobbnak lattak kikuldeni a szules megkezdeseig.
Az orvos az utolso pillanatban esett be. A gatsebem pedig meg a 6 hetes kontrollnak is fajt.
Szoval en nem tudok se jot se nagyon rosszat mondani. Biztos bennem volt a hiba.
kkata
 
 


Köszi Kata, kicsit megnyugtattál! Mármint az összeget illetően. Nem is érdemelt volna 100-at, ha ennyire nem segített.
Mások tapasztalatait is szívesen venném! :o))
szotyi
 


Sziasztok! Teljesen kiakadtam ettől az összegtől amit írtál Szotyi, hogy ez a nő 100 ezret kér!!! Volt "szerencsém" vele szülni a második gyerekemet, akkor még nem volt szülésznő fogadásra lehetőség. Na a harmadiknál már fogadott szülésznőm volt pont a Marika miatt. Nekem nagyon negatív tapasztalataim voltak vele kapcsolatban!Kép Indított szülésem volt, ki voltam kötve az infúzióval, napközben volt, tehát még az sem volt, hogy mondjuk ne tudott volna miattam aludni. Úgy otthagyott, pedig egyedül szültem, semmi komolyabb tennivalója nem lett volna, ennek ellenére eltűnt. Mikor csökkenni kezdett a baba szívhangja és kétségbeesetten kiabáltam, akkorsem ő jött oda, hanem egy arra bóklászó kórházi alkalmazott, ő riasztotta az orvosokat, akik gyülekeztek is szép számmal, sejtetve hogy baj van. Marika is előkerült addigra, de hogy addig hol volt azt nem tudni. Hiába kértem hogy hívja a férjemet (ő otthon várt a hívásra, így beszéltük meg), nem tette meg, neki "köszönhető" hogy a férjem lemaradt a szülésről!KépJa, utána mondta hogy úgyis kiküldték volna a férjemet mikor baj volt, de ez nem az ő joga hogy ezt elbírálja, főleg mert akkor előre ezt még nem tudhatta. Hát erről ennyit, azt a nőt azóta sem szívesen látom, és pofátlanságnak tartom hogy ennyi pénzt követel a kismamáktól. Az én fogadott szülésznőm nagyon kedves, aranyos volt ezzel szemben, mindenkinek tudom ajánlani, Krisztának hívják, és ő nem követel semmilyen összeget, teljes egészében a kismamára bízza az összeget. Ő igazi szülésznő!

Mindenesetre kéz és lábtörést a szüléshez, és a Marikát gondold meg!!!

Most inkább névtelen
Névtelen
 


Sziasztok!

Én is úgy éreztem, hogy hozzá kell szólnom a dolgokhoz, mert nekem csak pozitív tapasztalatom van Marikáról, és úgy érzem úgy teljes a kép, ha nem csak a negatív oldal kap szót.
Szóval én most májusban szültem. Eredetileg Kósánál, Marika volt a választott szülésznő. Kósa azonban nem jött be, állítólag nyaralt. Ezért számomra az egyetlen biztos pont Marika volt. Ő akkor ért haza ügyeletből amikor én telefonáltam neki, hogy azt hiszem szülni fogok. Ő egyből fordult is vissza a kórházba. Ekkor este 10 óra volt. Végig melettem volt, végig mosolygott és nagyon profi volt. Az ügyeletes doktornő is gyakran tőle kérdezett. A férjemmel (aki végig bent volt) is végig törődött, figyelte, nem lesz-e rosszul.
Végül másfél(!) óra alatt megszületett a kisfiam, 4100 grammal és 60 cm-rel. A szülés alatt nem éreztem elviselhetetlen fájdalmat, ezt és a gyors szülést szerintem neki is köszönhetem, mindig azt csináltam amit mondott. Amikor pisilni kellett, hogy megnézzék kell-e katéter még a csapokat is megnyitotta, hogy hátha könyebben megy a dolog. A pénzt (20 E forintot) alig akarta elfogadni. Végig amíg bent voltam, mindig bejött hozzám, hozott egy egész csomag betétet, ő csinálta a gátkezelést esténként. Én már a szülés után 6 órával tudtam ülni.
A csecsemősökről viszont nem sok jót mondanék, mert hála az oda nem figyelésüknek, a kisbabám húsz órásan bekerült a koraszülött osztály inkubátorába. Pedig egészségesen született. Tehát a csecsemősöknek nem szabadott volna pénzt adni, mert egy napig sem voltak képesek a fiamra figyelni, mondván túl sok gyerek született.
A koraszülött osztályon viszont nagyon aranyos és profi volt mindenki, sokat köszönhetek nekik. NAgyon gondosan bántak az én kisfiammal is, annak ellenére, hogy háromszor akkora volt, mint az ott lévő babák többsége. Utólag is köszönet Nekik!

Réka
Névtelen
 


Köszi lányok, hogy hozzászóltatok, még ha nem is mindig pozitívan. Jó, ha ezt is tudja az ember. Most már nem tudom meggondolni magam, Marika marad, aztán majd meglátjuk. Azt már máshonnan is hallottam, hogy a csecsemősökkel nem könnyű, majd jobban odafigyelek.
Még egyszer köszi az infokat!
szotyi.
 


Szia Szotyi,
Sok sikert kivanok, ez a lenyeg ne izgulj. Mindannyian tuleltukKép
A csecsemosokkel igazan nincs nagy gond. Csak leterhetlek. Amikor en szuletm, akkor pl. nem volt lift. Igy a 3.emeletre kettesevel hoztak a babakat. Amikor leszoltam telefonon, hogy vigyek, vagy hozzak a fiamat, azonnal ott voltak. Teny az,ahhoz, hogy segitsenek a szoptatasnal, megmutatassak a "hogyan fogom, es pelenkazom a bebit" muveletet, egy kicsit meg kellett "segiteni". En 1000-1000ft-t adtam nehanyuknak.
kkata
 
 


Kkata!

A csecsemősöknek én is adtam pénzt, abban bízva így jobban odafigyelnek, de nem figyeltek. Tehát óvatosan az előre kiosztott pénzzel, mert hiába írod, hogy a csecsemősökkel nincs sok gond, nekem majdnem megfulladt a kisfiam a kezük között, de egy kicsit sem izgatta őket a dolog, kihozták a szoptatásra a fekete fejű, nem lélegző gyerekemet. Nem megijesztésből írtam a dolgot, de figyeljetek oda, mert nagyon felelőtlen a csapat. Persze a koraszülöttön dolgozó csecsemősökre ez nem vonatkozik.
Amúgy túléltük a dolgot,a kisfiam most egy igazi vasgyúró, 2 hónapos és több mint 6 kiló.

Szotyi sok szerencsét és kitartást! Meglátod az élet legnbagyobb csodája vár rád!

Réka
Névtelen
 


Kedves Reka,

Orulok, hogy nem tortent nagyobb baj. Termeszetesen mindenkinek mas-mas tapasztalata van mind szulesno, orvos, mind pedig a csecsemosokkel kapcsolatban.
Jo ha vannak jo es rossz tapasztalatok, amiket meg tudunk egymassal osztani, es persze mindenki tudja, hogy nem az ijeszgetes a ceg, hanem egyszeru informacio csere. Talan igy tudunk segiteni valasztani az "uj kollegaknak".
Az teny, hogy a Schopf-Merei korhaz hallatan mindenkinek valami nagyon nagy biztonsag jut eszebe. Ez addig tart, amig nem probalod ki, es rajossz arra, hogy vagy az egeszseg ugy helyzete miatt, vagy az ott dolgozok miatt, vagy nem tudom mi miatt valahogy tobbet vartal. Ezzel en is igy vagyok.
Ugy gondoltam, hogy ha itt szulok, akkor teljes biztonsagban, egeszsegesen adjak ki a gyerekem, es ha valami gaz lenne az elso napokban, akkor majd megoldjak. Ennek ellenere 1 honaposan derult ki a fiamnal, miutan allandoan 3 naponkent 39 fokos laza volt, hogy a szules kozben kapott valami fertozest. A mai napig kuzdunk ezzel, holott eltelt majdnem 9 honap.
De valtani nagyon nehez, plane, ha valaki videkrol kerul Bp-re es vegre kikotott egy orvosnal. Ha valtasz mi a biztositek, hogy nem fordul elo ugyanez?
Igy akar mennyire is voltak rossz tapasztalataim, en biztosan a Sofiben fogok legkozelebb is szulni, legalabb talan mar nem er meglepetesKép
kkata
 
 


Szia Kkata!

Én is a Schöfiben szeretném a következő gyerekemet is szülni, mert itt legalább tudom mire számíthatok. Valószínüleg megkérem majd, hogy egyből kint maradhasson velem a kisbabám és amint bajt látok, egyből tudnék szólni.
Az is biztos, hogyha a babának bármi baja van a koraszülött/intenzív osztályon nagyon profi gárda dolgozik. A csecsemősök meg szerintem mindenhol ugyanolyanok. Az biztos, hogy a szülőágyon egyből nem fogok legközelebb nekik pénzt adni.
Mi is visszajártam a Schöfibe kontrollra egy hónapig, de nem nagyon foglakoztak a kisfiammal, pedig ők hívtak vissza, mert vizsgálni kellett volna, hogy az oxigénhiány miatt nem történt-e valami károsodás, amit még gyógyítani lehetne. De miután nekem kellett elmondanom, hogy miért is hívtak vissza, tőlem kérdezték, hogy van-e valami baj, a babát nem vizsgálták ki.
Ezért én nem váltás képpen, csak több szem többet lát alapon, elmentem a Bethesda gyermekkórházba, ahol nagyon kedvesen bántak velünk. Miután elmondtam mi a probléma, mondták, hogy csinálnak egy teljes kivizsgálást, ha már úgyis ott vagyunk. Engem ez nagyon megnyugtatott. A kisfiam ráadásul egész végig mosolygott a doktor bácsira és a nővérkékre is, a gyerekek érzik, hogy ki szereti őket.És mivel a házi doktornénitől kértem beutalót, az egész vizsgálat ingyenes volt.
Itt látszik, hogy vannak orvosok, akik pénz nélkül is a hivatásuknak élnek.

Réka
Névtelen
 


Kedves Névtelen Réka!

A Te írásod alapján végül is rájöttem, hogy miért is váltottam én 3 évvel ezelőtt Kórházat, és a kislányomat miért nem a Shöpf-Méreiben szültem. Ugyanis amikor a fiaimat szültem, akkor a Kórház 2 részből állt, és én ott szültem, ahol most az Idősek Otthona van. Azzal maradéktalanul meg voltam elégedve.Kép
Majd 1995. őszén öszevonták a 2 részleget, és akkor valami nagyon elromlott. Addig sem voltam elájulva ettől a mostani résztől, de akkor nagyon kiábrándultam belőle. 1998-ban volt egy plasztikai műtétem, és én azóta be sem tettem a lábam a Kórházba. Illetve egyszer, de a dokim (Dr Schleffer) le se sz...t, úgy döntöttem, hogy itt az idő Kórházat váltani.Kép

Ami pedig a Bethesda Kórházat illeti. Nagyon gondolkozom, hogy nyissak egy topikot, ahová mindenki leírhatja a tapasztalatait a Kórházzal kapcsolatban, mert nekem például, mint neked is csak is jó tapasztalataim vannak.

Lehet, hogy meg is teszem majd este, de ha Te megelőzől, az sem baj.KépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa
 
 


Szia Zsusza!

Nem vagyok névtelen, csak lusta voltam jelszót írni. Kép
Szólj, ha elindítottad a topicot, mert érdekelne a téma. És írd meg, hogy milyen címen keressem.

Réka
muki
 
 


Szia Réka!

Megnyitottam a Bethesda Kórház topikot!KépKépKép

Gyermekek/Bethesda Gyermek Kórház címen.KépKépKép

További jó olvasgatást kívánok mindenkinek! Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!
Mi most az első kisbabánkat várjuk és mi is a Schöpf-ben fogunk szülni. A választott orvosom Ifj. Szőnyi aki egy fantasztikus ember és az ő szülésznője Tündi akiről már többen írtatok (tényleg egy tündér).
Amit kérdeznék: - Mennyibe kerül egy kétágyas fizetős szoba? - Mennyit szoktatok adni orvosnak, szülésznőnek a szülés után??
Köszönöm a válaszokat!
Emőke azaz Hicudzsi (elvesztettem a jelszavamat)Kép(
Hicudzsi
 


Szia Emőke,
mikorra vagy kiírva?
Asszem a kétágyas szoba 6 ezer, vagy valahogy ilyesmi, de a szülésznőd biztosan meg tudja mondani pontosan is. Mi arra gondoltunk, hogy a dokinak 50 körül adunk, a szülésznőnek meg 15-20-at. Ha visszaolvasod az archív hozzászólásokat, a legtöbben ilyen összegeket írtak.
szotyi
 


Kedves Szotyi!
November 4-re vagyok kiírva, de a baba méretei alapján október végére tettekKép) Bár ez még változhat.
Köszönöm a tájékoztatást!
Úgy látom többségében mindenki elégedett volt a kórházzal, nem?
Üdv:
Emőke+Édua (23+6)

hicudzsi
 
 


Kedves Hicudzsi!

A magyar egészségügyi helyzetet figyelembe véve szerintem nem rossz a kórház, de mint az életben mindenhol, itt is figyelni kell mindenre.
Én mint írtam is a kellemetlenségek ellenére is itt szeretném szülni a következő gyermekemet is.
Én fizetős szobában voltam, aminek nagy előnye, hogy külön fürdőszoba+wc volt a szobában. Ez azért jó, mert a gátsebnek nagyon jó, ha minden wc használat után, letusolsz. Nekem ez nagyon bejött, mert a gátsebem nagyon szépen és nagyon gyorsan gyógyult, nem volt vele gondom, mindig tudtam ülni is rendesen.
Nekem is nagy volt a babám és az orvos mondta, hogy ne reménykedjek, hogy korábban születik, mert első baba mindig késik, de szerencsére nem lett igaza. 38. hétre született a kisfiam, 4100 grammal és 60 centivel. NEm tudom mekkora lett volna, ha még túl is hordom. Azóta már két hónapos, tündér és több mint 6 kiló.
És a szülés miatt ne aggódj, mert nem a baba mérete számít. Én nagyon féltem, hoogy ekkora babát hogy fogok megszülni, de másfél órás vajúdás után született meg. Nem voltak elviselhetetlen fájdalmaim, fájdalomcsillapítás gondolata eszembe sem jutott.

Sok boldogságot minden pocakosnak és ifjó anyukának!

Réka
muki
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: