Hú, lányok a feszültség szinte tapintható Kriszta ügyben. Hajrá, hajrá!
Szobatisztaságra szoktató anyukák, elengedhetetlen kellék a tengeri állatokkal borított Zewa WC papír. Kisjankó mióta felfedezte, már csak azért jár pisilni, hogy csikóhalba vagy bálnába megtörölhesse a pöcöröt. Már Smarties se kell.
Gyuzso,
Már mehet a szilva? Mikortól lehet adni, én egyelőre csak almát, körtét, barackot merek, talán bepróbáljuk valamikor a héten a banánt. Szerencsére Flórka egy nap többször is nyomik, nincs semmi gond, de Kisjankóval mi is küzdöttünk, most jutottunk el oda, hogy helyre állt a bélműködés. Neki többször előfordult, hogy be is repedt a popsija(adhattam én szilvalekvárt, párolt zöldséget kilószám), igaz már nagyobb volt, de mindig nehezen produkált. Úgy látszik ez pasitünet.
Brigi,
Ahogy fent Gyuzsonak írtam gyümölcsből alma, körte, barack, főzelékből sárgarépa, sütőtök, krumpli. Mást még nem merek. Én a főzeléket sem kezdtem volna még el, de doktor néni mondta, hogy vérszegénynek tűnik Flórka, kezdjük el azt is, hadd nyeljen egy kis vasat. Úgyhogy 2x kap „kanalasat”, kb. 3x meg tápot(tejecske nem sok már, azt fejem, mert kiröhögi a cickót).
Tünde,
A beszéddel kapcsolatban Kisjankó megdöbbentő tüneteket produkál. Nem akarok nagyon belemenni, mert még dicsekvésnek tűnik, de tényleg kiakadunk néha, mindent megjegyez a könyvekből és a rajzfilmekből, és tök jól alkalmazza a szavakat, kifejezéseket.19 hónapos koráig mindennek csak valamelyik szótagját mondta( a cukor kor, a hűtő tő volt pl.), aztán egyik reggel felült az ágyban a könyvében rámutatott egy képre és közölte, hogy egér, azóta beszél. Mesél, idéz, és mindent megjegyez. Tavaly 6 versszakos verset mondott a Mikulásnak, de az összes mesés könyvét tudja kívülről, ha egy kötőszót elrontok, javítja. Viszont nem énekel, pedig redszeresen tombolunk Halász Juditra és én is nagyon sokat énekeltem neki. Ja, lehet, hogy épp ezért.

De nem vagytok lemaradva semmivel, van olyan ismerősünk, akinek 3 éves koráig meg se szólalt a kisfia, most meg le se lehet lőni, csak löki a dumát.
Na sütnöm kell a virslit a spenótra, itt kaparja mellettem Jankó a küszöböt, hogy éhes.