Zsuzsófi
Nekem barátnőm Hollandiában él és szült két gyereket (kórház is sokkal több van mint itthon) a dokim meg Angliában dolgozik ezért írtam le magabiztosan amit tudok. Van rá pénz, de nem is annyira pénz sokkal inkább hozzállás kérdése szerintem.
Én azért nem tartom felelőtlenségnek, mert szerintem ezt nagyon súlyos dolog állítani valakiről aki pont hogy nagyonis felelősen gondolkozva (ha valaki otthonszülés mellett dönt az semmiképp nem nevezhető olyannak aki nemtörődömségből belesodródik ebbe a helyzetbe) hozza meg ezt a döntést (az más dolog, hogy ki mit gondol erről személyesen) a legjobbat akarva a babájának... a Geréb Ági ellenes hadjárat is túlzás szerintem... ha ez a nő nem segítene a mamiknak attól még nem lenne sokkal kevesebb otthonszülés csak még annyi esélyük sem lenne.
Látogatók:
Én is azt hittem, hogy zavarni fognak, meg szégyenlem magam stb... de annyira csak a gyerek körül forogtam, egyáltalán nem szégyeltem magam.. após előtt is szoptattam... mondjuk azért el tudnék képzelni más csapatot is szomszédságnak akikkel ennyire lehet nem éreztem volna jól magam...
Klarka
Így már értem...
De szerintem ahhoz is joga van, hogy háborítatlanul születhessen biztonságban... én úgy tapasztaltam, hogy ez az Istvánban adott.
Ott pl nem szívják le a torkát, egyből a mamára teszik, elvileg két órát úgy is maradhatnak (mi anno négyet) stb stb megvárják amíg nem pulzál a köldökzsinór... szólhat akár zene is... stb stb...
Ezek esetleg semmiségnek tűnhetnek de szerintem fontosak!
Képzeljétek, nagyon durva, Áron unokatestvérétől most hogy kistesót várták, mamája megkérdezte, hogy milyen volt neked anya pocakjábó kijönni? Azt válaszolta, hogy nem akartam kijönni (egy héttel túlhordta) de te kicibáltál!
Ennyire emlékezett rá! (megcsászározták a mamának is rossz élmény volt az egész). szerintem ez elég eleven élmény és kihat a gyerek viselkedésésre... ő pl nagyon nyugtalan állandóan visít stb. persze ebben biztos vannak öröklött tulajdonságok is, de a kutatások azt mutatják, hogy nyomot hagy a születés körülménye. De abban igazat adok Szöszinek, hogy ezt is túldimenzionálják... azért ahogy a születés körüli élmények hatnak úgy hatnak pozitív élmények is amik ezt kompenzálják. egy életen át nem kell hogy ezt valaki hordozza de én szívesen megkímélem a gyerekemet ettől ha van rá mód.
Emi
Látod ennyire különbözően állhatunk ezekhez a dolgokhoz és szerintem nagyon jó, hogy választhatunk... én nagyon rosszul érezném magam ha nem jöhetnének be... a férjem különösen hiányozna.. az Istvánba reggel 8-tól este 9-ig bent lehet!
Az nagyon jó, hogy te amúgy is így állsz hozzá.
Akkor lehet neked is ilyen gyors szülésed lesz mint a családodban gyakranelőfordult!
Egy baráti családnál a harmadik gyerkőc jött ilyen gyorsan mint a gyorsvonat... anyuka fogja ahasát, hogy lehet be kellene menni... összeszedelőzködnek, de aaddigra amama már a háló fele tendál ( a szüleinél voltak látogatóba... nagymama mire felfogta pánikba esett

) pikk-pakk meg is született...
Klarka
Én meg pont úgy láttam, hogy én vagyok a kakukktojás abban, hogy én örülök a látogatóknak.... ha meg valaki köhécselve jön be azt szépen megkérem, hogy menjen ki...
Istvános sztori:
Rengeteg látogató, fal mellett sorban az ágyak... egyik kedves látogató megáll az ajtóban egy idegen ágya fölött átordít az ablak alatt fekvő ismerősének, hogy: "Szia nem megyek beljebb mert nagyon beteg vagyok! nehogy elkapd... és még körbe is köhög!
Vannak ilyen emberek is!
Apás szülés
nálunk nem volt kérdés... és nagyon szép élmény volt mindannyiunknak
Apa jelenléte nekem nagyon sokat segített.
Ha valaki csak a rengeteg vértől fél azt azért meg lehet nyugtatni, hogy ez nem vágóhíd!

De ezt is a párnak kell érezni, hogy mire van szükségük. Én elhiszem, hogy van aki ezt nem igényli...
http://s59.photobucket.com/albums/g310/ ... s60027.flv
A fenti linken az első videó közvetlenül szülés után készült... Áron apa kezében!
Vera
Nagyon szép család vagytok!
Hú jó sokan születtek autóban, otthon ...
2006 tavasziaknál is volt egy mam aki az autóban szült útban a kórház fele... ez nem is lett volna baj, de mellette ült a nagyobb fia akit egy kicsit sokkolt a dolog...
Na pl én ezzel nem értek egyett... egy csomó otthonszülő a gyerekeivel együtt szül, szerintem ez egy gyereknek rémítő...