A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gabó,

én is a Baross u.-ban voltam 4D-s UH-n. Az is genetikai UH volt. Nekem azért az is fontos volt, hogy azért a 10.000,- Ft-ért, amit kifizetek ne csak mozit kapjak, hanem nézzék meg, hogy minden rendben van-e.
Egyébként a szonográfus azt mondta, hogy legközelebb a 28. héten érdemes menni, akkor már nagyon szépen látszik az arcocskája is.

Mamacka,

Nekem tuti kell majd egy.. Szívesen el is megyek érte. Tök praktikus. (Már látom magam egy év múlva főzni a konyhában Lilivel a mellkasomon... :) :) . Ha belegondolok, hogy a tesóm mennyit cipelte a gyerkőket...)

Kép
emi29

Eddig én is mindig nyáron akartam babát várni, mert úgy gondoltam, hogy nyáron könnyebb ruhát találni + több a vitamin. Viszont most már nem bánom, hogy télen vagyok terhes. Mondjuk néha úgy ennék pl. dinnyét... a citrus féléket + az almát már kicsit unom.

Kép
emi29

Sziasztok :!: Latom, van termes :!:

Kiscsillag, orulok, hogy ujra itt vagy koztunk :!:

Udv az ujaknak: fmarian, jezsek, rozsomak, melaniblue :!:

Szolo, ha nagyon elulod magad a munkahelyen, keress kenyelmes megoldast. En is iroasztalnal ulok, de beszereztem egy kukat, amit a feje tetejere forditottam az iroasztalom alatt. Azon polcolom a labam, olyan mint otthon a TV elott. :wink:

Klarka, gartula a kisnunishoz, Felsoa, neked meg a kiskukishoz :!:

Kerekes, 4 terhesseggel is hihetetlen csini vagy :!:

Nicci, a dokid halal jo fej :!: Az ilyeneket birom, legyen az ember humorzsak. Neked meg gyogyulast a vesebajbol, biztosan rendbejossz :!:

Gitka, azert a hullamergezes, az durva gondolat. Csak pozitivan :!:

Kisfruzsi, en tutira elmennek a portugal eskuvore. Engem balnavadaszatra hivtak januarban, de azt inkabb kihagyom :wink: Egyebkent en nagyon sokat repulok, attol biztosan nem lesz bajod. Vettem azert egy gumiharisnyat. Hat erdekes erzes volt eloszor belepreselni a labam. :lol:

Az en babam a 13 het ota folyamatosan mocorog. Biztosan azert van mert 2 kavet iszom :wink:
katavirag

Katavirág, köszi de nekem azzal van a bajom hogy a hasam összenyomom. Gondoltam arra a térdelőszék szerű izére de az meg nemtom a derekamnak hogy tetszene. Mondjuk ennél nem lehet rosszabb mert úgy ülök a széekn hogy teljesen előre vagyok csúszva hog minél kevésbé nyomjam össze a hasam :lol:

Kép Kép
szõlõ

Szolo, ne aggodj, Mazsi elvan ott benn barmilyen pozituraban :wink:
katavirag

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:22-kor.

Kép
1bambi

[quote="katavirag"]S írta:kataviragzolo, ne aggodj, Mazsi elvan ott benn barmilyen pozituraban :wink:

:lol: Tudom, csak ha nagyon kényelmetlenül vagyunk egész nap akkor estére úgy tud feszülni a hasam meg akkora mintha már 7 hónapos lennék :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Megjöttünk mi is, nagyon kis gonoszka babánk van, le se tojt minket, végig nekünk háttal feküdt, rajta a lepényén, a feje egész bent a méhszájnál, és nem volt hajlandó semmire sem mozdulni. Aludt mint a tej. Így ne mtudjuk a nemét sem sajnos :(

Viszont mindene megvan, ép és egészséges. A haskörfogata egy kicsit kisebb, mint kellene, de a szórásba belefér. vékony baba lesz :)

De azért olyan jó lett volna szemből látni :( Majd teszek fel képet, ha szedtem ki a videóból :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Itt van 1-2, látszik hogy mennyire nem volt együttműködő :)

Zsu

Így feküdt, a hasa alatt a méhlepény :)
Kép

4d-ben így nézett ki :)
Kép

Kép

A kis kezei is a hasa mellett hátrafordított tenyérrel :)
Kép

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi

Sajnálom hogy nem lehetett látni a babó arcát és a nemét, de a képek szerintem jók és gondolom megnyugtató hogy tudjátok, jól van! :wink: Emi kávés trükkje lehet hogy segített volna :wink:

Kép Kép
szõlõ

Zsuzsófi - Ne keseredj el :) a lényeg, hogy rendben van a pici :) ;) Majd legközelebb kiderül!
A képek jók!
A 4D-re én is ugyanilyen lelkesen mentem, és ugyanúgy picit elszontyolodtam, amikor nem tudtuk meg a nemét ..
Remélem szerdán lehull a lepel :) :D

Bambi - Neked is nagy gratula az eredményekhez! Vannak képeid amit mutatsz nekünk? :)

Kép
szösszenet

Zsuzsó,

De, édes ahogy fekszik :) Ilyet még nem is láttam :) :)
Amikor először voltam 4D-n nekem sem tudták 100%-ra megmondani, hogy milyen nemű lesz, csak tippeltek. Igaz a tipp végül bejött :)

Bambi,

gratulálok az UH eredményekhez. A te babád biztos hosszabb lesz mint az enyém, az enyémnek ugyanis a 18 + 3 hétnél volt 27 mm a combcsontja. A tiednek pedig már most 28 mm. 8) 8)

Kép
emi29

Sziasztok!Egyszer már beszéltünk a méretekről és valaki ajánlott egy oldalt ahol hetekre le vannak bontva a baba méretei.Nem tudjátok melyik oldalon volt mert nem találom?Előre is köszi!
Vendég

Jó reggelt!

zsuzsofi, azért így is édes a babád, ahogy bújik :) Persze jobb lett volna, ha kifelé mosolyog..

Szép napot!

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt!

Esik a hó.

Gratula mindenkinek a tökéletes babaméretekhez.

Tegnap vettem a c&a-ban két gatyát. Az egyikbe még nőni kell egy picit, de a másik tökéletes.

Ja, és este voltam a szülőszobán. Beszéltünk a szülésznőmmel, tök aranyos csajszi. Megmutogatott mindent, csak azt nem kérdeztem meg, hogy mennyit kell majd fizetnem neki, ha ő a fogadott szülésznőm. Olyan hülyén jött volna ki. Vagy csak én vagyok ilyen kis szégyenlős? Szerintetek ezt előre meg kell beszélni, vagy annyit adok amennyit gondolok???

Kép

Kép
kamilla306

Jó reggelt!

zsuzsofi, ne szomorkodj. Később biztosan többet is megmutat magából.
Mi mondjuk nem tervezzük, hogy megyünk 4D-re... de majd még úgyis kiderül. :roll: A mi kismanónk mindkét Uh-n nagyon mozgolódott: az elsőn mondtam vmit az orvosnak erre a manócska megerősítésként megfordult, majd vissza. akkor voltunk 11 hetesek. Aztán ugye vissza kellett menni, mert elszámoltuk picit magunkat. :roll: :oops: 13 hetesen pedig rugdalozott nagyon, de már lehetett látni a talpacskáját és a keresztbe tett lábacskákat, meg egy óriási pocakot. Szóval nagyon édes volt!!! :) Most meg már alig várom a kövit... de addig még jövő héten mehetek AFP-re.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

kamilla306,
tök jó, itt is esik a hó. Este esett kb. 3-4 cm és az szépen megmaradt. Már csak az a nagy kérdés, hogy mekkora korcsolyapálya van kint. :?

Én tegnap körülnéztem c&a-ban, new yorker-ben... Takko-ban semmi nincs, oda nem érdemes bemenni....

A szülésznővel kapcsolatbann én is szégyenlős leszek egy picit, hiába ismerem... De jobb megkérdezni, hogy mennyit kér. Már csak azért is, hogy nehogy túl keveset, vagy túl sokat adjunk neki.

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Én Pesten vagyok, de itt nem esik :( :(
Szóval ne menjek a Takko-ba?

Mariann,
Hogy számoltátok el magatokat?

Kép
emi29

Emi,
hát ne is tudom... sokmindent nem láttam, amit szívesen viselnék az ottani ruhák közül. De lehet, hogy a pestiben vannak jobb cuccok is.

Mivel 11 hetesen mentem először a választott orvosomhoz, azt hittük, hogy egyúttal a 12 hetes UH-t is megejthetjük már akkor.:shock: De nem jött össze, ezért mentünk 2 héttel később is. De így van képünk a 11 hetes és 13 hetes korából is a manónak. :) :)

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Zsuzsófi
Az a kép amin hátat fordít és a karjai is hátrahajlanak, nagyon cuki!
Mintha azt mondaná:
"Na ezt nektek!" később jót fogtok mulatni rajta...
Pénzt nem vesztettetek nem? ez valami eü pénztáras megoldás volt! Vagy tévedek? persze azért gondolom sajnálod, hogy nem láttad szemből...

Klarka
Fenn van az ár a honlapon. 8500
Üzletben 13000 és nekem nem tetszik az anyaga sem, nagyon műanyag... kettő kivételével olyan komorak a színei is.

Mariann
A szülésznő kb 20000-25000 szokott lenni ill. a dokinak szánt összeg fele... én nem kérdeztem meg anno de végül nem is tudott bejönni, viszont a kórház legjobb szülésznője volt ügyeletben aki ráadásul csak a főorvossal vállal szülést, így jól jártunk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

kamilla
Nálunk nem esik! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Gratulálok mindenkinek az ultrahangokhoz, a szép babákhoz!

Nálunk eddig mind a két uh-n nagyon mozgott a baba (kávét én sem iszom soha), remélem, ha majd kiderülhet a neme, akkor is szépen látszódni fog mindene. Legközelebb 16 hetesen megyek, akkor ebben még ne reménykedjek, ugye? Pedig nagyon kíváncsi vagyok már.

Gitka, ezt az oldalt itt tette be valaki, és elég részletes:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Vendég

Virág
Reménykedhetsz!
Van aki már korábban is megmutatja magát! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezt most fényképeztem az ablakból:

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla,
te hanyadik kerületben laksz?

Kép
emi29

Én nem Pesti vagyok. :)
Tudom, az van a profilomban, csak azóta már elköltöztünk.

Kép

Kép
kamilla306

Kamilla
Hol laktok?
Mi is szeretnénk valahova kiköltözni előbb utóbb

Kép
Kép
Kép
mamacka

Csilla
Azt hogy csináltad, hogy olyan rövid lett a vonalzód? így hosszabb aláírás is beférne?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mi Piliscsabán lakunk. De nem bent a faluban, hanem külterületen. Még csak lakóparknak se mondanám, mert csak a mi házunk van ott. Egyelőre. De ha ideköltöztök mellénk, akkor már ketten leszünk. :)

Kép

Kép
kamilla306

[quote="emi29"]S írta:emi29zóval ne menjek a Takko-ba?

Én a Savoya Park Taccoban már két felsőt vettem magamnak, ami nagyon vagány .. :) :D
És hosszú pulcsik is vannak bőven...
Nadrágok nincsenek .. mivel nem kismama bolt ;) :)
A budaörsi Tacco is jó (az az IKEA mellett van), ott régebben vettünk ezt-azt .. pl. a babavárás elején betankoltunk itthonra tréning-nadrágokból :) :D Azóta is azokat hordom, nagyon kényelmesek!
Szerintem mindenkinek mindenhol körül kell nézni, mert nem vagyunk egy méret - egy stílus .. :) Én pl. voltam a C&A-ban, és ott nem találtam semmit.
Illetve ugyanaz a nevű üzlet kínálata között is van különbség.
A Westendben lévő New Yorker pl. mindig le van rabolva, akkora forgalma van .. itt nálunk meg nagy a választék :)

Tegnap felhívtam a rendelőt, mehetek az AFP eredményemért .. Telefonban nem mondták meg, bár nem is tudom milyen értékek számítanak jónak ..
Hogy van ez lányok?
Szerintem elszaladok érte ma!

Itt sem esik a hó .. bánatos, szürke idő van - utálom.
Az ablakomból gyönyörű panoráma (lenne) a budai hegyekre, de napok óta olyan köd van, hogy nem látok szinte semmit belőlük :( pedig szeretem ..
Nyűgösnek érzem magam .. :(

Kép
szösszenet

Nem tudom miért írtam a Takko-t kategorikusan két cc-vel ...
Azt hiszem továbbra is be kell tartanom "az ébredés után 1 órán belül nem próbálok meg kommunikálni" szabályomat :D

Kép
szösszenet

Kamilla
És milyen ott élni? Ebben is gondolkodtunk... én egy kicsit attól tatok, hogy kevés a közösségi élet,... vannak pl kisgyerekes mamák akikkel összejártok? Babaklub, vagy játszóház... vagy bármi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ma Ödön napja van :lol: :lol: :lol: :lol:
Rájöttem nekem tetszik :oops: :oops: :oops: :oops:
Nagy kiszúrás lenne egy gyerekkel??? :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

[quote="mamacka"]M írta:mamackaa Ödön napja van :lol: :lol: :lol: :lol:
Rájöttem nekem tetszik :oops: :oops: :oops: :oops:
Nagy kiszúrás lenne egy gyerekkel??? :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ödön-Bödön .. szerintem nagyon nagy kiszúrás lenne :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: inkább verd ki a fejedből gyorsan :) ÉS még villámba eszembe jutott vagy 5 gúnynév :?
Mondjuk nincs olyan keresztnév, amire a párom 10mp-en belül ne gyártana vmi frappáns szóviccet .... képzelhetitek milyen volt a névválasztás :D

Kép
szösszenet

Szöszi!

Én tegnap hoztam el az eredményemet. :D
Nekem az van rajta, hogy az AFP (16.heti) 48,2, az AFP átlag 39. (A referencia tartomány: 28-57) Tehát nekem közé esik. De lehet mindenkinek más ? :roll: Nem tudom. :shock:

Kép
adri0422

Ödön a bödönben! még pár hónapig... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ödön bácsi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Á csak vicc maradok az Andornál... igaz erre is ki lehet bármilyen gúnynevet találni a Rebekára meg pláne! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Én szeretek itt élni, de ha nagy közösségi életre vágysz, akkor nem javaslom. Én spec. eléggé itthon ülős vagyok és nem vágyom társaságra. (Meg hát eddig nem is nagyon volt miért kisgyerekes anyákkal ismerkednem.)

Kép

Kép
kamilla306

Azért nem vagyok az a bulizós fajta, én is elvagyok itthon de attól tartanék, hogy pár év bezártság a gyerekekkel egy kicsit depibe hajszolna... a szülés után is kicsit előjött...
pl Zsámbék nagyon jó hely tele van családosokkal, csak sajnos piszok drágák a telkek házak. :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

No lányok - segítsetek :)
Én is meghoztam az AFP eredményemet .. a dokival is tudtam fél szót beszélni .. az pont annyi volt, hogy mondta, minden rendben.
De a leletemen nincs referencia tartomány..
Ezek az eredményeim (nem tudom melyik lényeges):
Segítsetek please megfejteni ..
Meg vki mondta .. hogy alacsony és magas AFP utalhat a nemére a babának .. hogy volt ez? :)

AFP: 75,6 ng/ml
wAFP: 72,1 ng/ml
MOM: 2, 0
Grav.s: 16

Nagyon kíváncsi vagyok!!!!!!!! (főleg hogy nagyon eltér az eredmény Adriétól ..)

Kép
szösszenet

Hát, ha Zsámbékon drágák a telkek, akkor szerintem Pcsabán még drágábbak. Bár, ha abból indulunk ki, hogy Zsámbék közelebb van Pesthez, akkor nem biztos. Nem tudom igazából...

A mai napom egy kész "sikertörténet". Elmentem a férjem szakdolgozatáért a nyomdába, erre meg az utolsó 3 oldal nem volt belekötve. Hurrá! Sokra megyek az elnézésükkel. Aztán bementem a CBA-ba, sorba álltam a sajtos pultnál, eladó egy szál se, vártam egy darabig, jött végre egy nő, jaj de jó megörültem, erre meg bemegy a pultba, elővesz egy törlőkendőt, és elkezdni tisztogatni az üveget. Hát normálisak ezek? Ráadásul kb. 3 vásárló volt az üzletben és 10 személyzet, akik össze vissza pakolásztak. Szóval most nincs sajtom, mert mérgemben eljöttem. És szakdoga sincs.

Na most jól kidühöngtem magam.
Mamacka! Még mindig ide akartok jönni? :)

Kép

Kép
kamilla306

Sziasztok!

Csak annyit akartam írni, hogy tegnap késő délután voltunk fenn Normafán, ahol kb. 25 centi hó van - ehhez képest lenn a városban semmi! Aki vágyik egy kis havas erdei sétára, az menjen fel, mert gyönyörű!!!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Szöszke,

én azt hittem eddig, hogy a MOM a lényeg, aminek 0,4 és 2,4 között kell lennie. Az nálad rendben van. A többi fogalmam sincs, hogy mit jelent...

Kép
emi29

Szösszenet,
referenciatartományokat nem tudok, nekem az AFP-értékek sorban a gyerekeknél: (MOM-ban): 0,9-1,4-1,5. Azt mondta itt valaki, hogy a magas AFP kisfiút jelent. A tiéd magasabb, mint az enyém a lányokkal - ettől szerintem még simán lehet Alíz a pocakban... :D Az az érzésem, ez kb. olyan szintű jóslás lehet, mint a hegyes has=kisfiú (és nekem mind akét lánnyal hegyes hasam volt).
Üdv,
Nuska+ (19+0)
nuska1

Klarka,

bárcsak lenne rá időm. Reggel 6.00-kor indulok dolgozni és jó, ha este 6.00-ra hazaérek :( :( :( Már visszaszámolok. Ebben az évben már csak 18-szor kell 5.00-kor kelnem...
Most én is picit depis vagyok. Lehet, az időjárás miatt...

Kép
emi29

Szösszenet,

nem az AFP érték miatt, de én úgy gondolom, hogy neked kisfiad lesz... Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e...

Kép
emi29

Köszi csajok :)
Mellékelhetnének a lelet mellé egy tájékoztatót .. vagy bármit :D ...
A szerdai UH-n majd kifaggatom a szonográfus nőt, biztos segít ;)

Nuska
- Akkor már nem csak a babonák, hanem az AFP értékem is kisfiúra utal .. na szép :lol: :lol:

Emi - Neked mennyi volt a MOM? :)

Kép
szösszenet

[quote="szösszenet"]
írta:
szösszenet
Emi - Neked mennyi volt a MOM? :)

Nem tudom, mert amikor voltam UH-n, még nem kapta meg a doki az eredményt. Kedden ugyan hívott, de csak annyit mondott, hogy tökéletes lett az eredmény. Az értéket el is felejtettem megkérdezni...

Kép
emi29

[quote="emi29"]S írta:emi29zösszenet,
nem az AFP érték miatt, de én úgy gondolom, hogy neked kisfiad lesz... Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e...

Az a vicces, hogy már én is így érzem ... :lol: :lol:
1. hegyes a pocim, csak előre növök
2. nem voltam rosszullétes a várandósság elején sem
3. bal oldalon mocorog a pici :)
4. az arcom nem patisodott, nem zsírosodott... szebb mint valaha :D
5. magas az AFP-m ...
6. a kínai fogamzási naptár kisfiút mutat
Ha ezek után kislányom lesz, én vagyok az abszolut kivétel :lol:

Kép
szösszenet

Szöszi!

Az én MOM eredményem 1,3!
Akkor ez is jó!!! :lol: Látjátok én nem is tudtam, hogy mit kell néznem! De ez mos t magasnak vagy alacsonynak számít? Szöszi 2,0 -jéhez képest alacsony? Akkor lehet kislány??? :lol:
Majd hétfőn hátha kiderül. :wink:

Kép
adri0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: