A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Fatima!
És mégegy, most hogy filózok...
Bala a fogak előbújásánál volt, hogy 3 napig csak folyadékon élt. :roll:

Kép

Kép
timtom

Klári!
Atya ég! Juli két éves már! HOgy megy az idő!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Kép
Kitartást és sok sikert kívánok a vizsgáidhoz!
(tavaly még itt nyavalyogtam neketek a vizsgák miatt, most meg hogy letudtam az egészet, néha hiányoznak :shock: )

Zsófi!
Képet kérünk a Kerekpocak2-ről! :wink:
Csak beindulnak a nagyiösztönök is :wink:

Panni!
Márk tündéri!
Jártok még Zeneovizni? Egyre inkább azon filózok, hogy jövünk Csabára, mert Solymárron csak nem akar beindulni. :cry: És akkor talizhatnánk is. :D

Minden baba gyönyörű!

Puszi: Timi

Ui.: A múltkor ígértem képeket. Ígérem lesznek, s kaptok majd egy halommal, hisz van némi lemaradásom, de megint hulla vagyok, így fél kettő táján... :roll:
Erről jut eszembe: mindig egy órával korábbra datálja a rendszer az irományaimat. A tiétekét is? Vagy valamin állítanom kellene?

Kép

Kép
timtom

És lőn, jó az órám! Csak rájöttem :wink:
Na puszi, mostmár tényleg megyek aludni.
Szegény Mackóm meg tiszta nyügin alszik, úgyhogy a hátralévő kicsiny alvásidőnk sem látszik valami rózsásnak. :cry:

Kép

Kép
timtom

Hahó Csajok!

Nagyon gyorsan mert Tarek ma is "anyaéhes"!!! :) :) :)

Voltunk tegnap a dokinéninknél. Csupán 2 órát vártunk mire sorra kerültünk, mindezt a beteg gyerekek között, mert ugye nem tanácsadásra mentünk, hanem a sima rendelésére. (csak azért, hogy még aznap megnézze Tarekot) :evil: :evil: :evil:

Na de a lényeg: NEM TUD MIT MONDANI!!! Nem piros a gyerek torka, a fogzás az tuti, de az még önmagában nem okoz ilyen "panaszokat"! Megint ugyanazt jártuk körbe, hogy Tarek egészséges, mosolygós, aranyos, jó kedvű, mozgékony stb stb stb.
Az étvágya meg ilyen!!! :) Azt mondta a dokinő, hogy szerinte minél jobban görcsölök ezen, annál kevesebbet fog enni Tarek. Minden az én hibám, mert én parázom túl az egészet!!! Ha kicsit nyugodtabb lennék, akkor semmi gond nem lenne! Lehet, hogy ez mind igaz, de arra senki nem tud választ adni, hogy vajon ez az egész honnan indul. Nyílván azért "stresszelek", mert alapvetően valami nem olyan a fiamnál, mint az átlagnál. Azért ezt első gyerekes anyukánál meg lehet érteni, hogy aggódik! :roll: :roll: Arról nem beszélve, hogy Tareknél ezek az étvágytalanságok nem rendszeresek. Amikor pl a BEBA-t el kezdtük enni, akkor minden OK volt. Na és utána mi történt???? Én már akkor tök boldog voltam!!! Nem én gerjesztettem vissza az egészet!!! Aztán ki tudja??? :roll: Lehet, hogy alapból bennem van egy olyan feszültség, amit nem tudok leküzdeni és valószínűleg mindez a sikertelen szoptatásnak stb tudható be!

Na de mától új időszámítás van! ANNYIT ESZIK TAREK AMENNYIT AKAR!!! Éhen halni nem fog, mert én bizony mindig elkészítem neki azt az adagot, amit illene megennie, de ha nem kéri, akkor sincsen gond! Fejlődni biztosan fog valamennyit, mert azért eszik ő. Max tényleg nem lesz 14 kg 1 évesen! És ahopgy Zsófi szokta írni: "ÉS AKKOR MI VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN???????"

Mindenkinek köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat és ezer bocsi, hogy mindig ugyanazzal fárasztalak benneteket, de ti vagytok az egyetlenek, akik pozitívan álltok a problémánkhoz! Meg is mondtam anyuméknak, hogy többet nem akarom azt a kérdést hallani, hogy "na mennyit evett Tarek???" Nem mindegy???? Annyit amennyi jól esett neki!!!

Na megyek, mert már türelmetlen a kis manócskám!
Bizotsan éhes!!! :wink: :lol: :wink: :lol: Kaja idő van!!! :) :) :)

fatima

FATIMA!

Bocs, h. eddig nem reagáltam hsz-odra.
Sajnálom, amin átmész.
Tényleg próbáld meg úgy felfogni, h. Tareknek ennyi az igénye.
Gondolom, h. erre nagyon rá lehet parázni, de szerintem minden gyereknél van ilyen időszak. Jó, tudom, nálatok sosem volt olyan egyszerű az étkezés. És egyébként abban lehet, h. van valami, h. az egész parád a szoptatásból fakad.
Én nagyon remélem, h. megpróbálod nem túlaggódni és elfogadod, h. Tareknak ennyi az igénye.
Emma most nálunk is tök keveset eszik. Most betegecske (náthás), meg a foga is jön ugye. Szóval lehet mire fogni.

Azért a topic veletek van!

Tarek drága, nyugtasd meg anyát, jó?! Mondd meg neki, h. anyaa, de nekem jó kedvem van, nincsen semmi baj és szeretlek!

Kép
niki30

Jajj de édes vagy Niki! Annyira KÖSZÖNÖM!!! :) Bárcsak meg tudna szólalni Tarek és azt mondaná, hogy minden OK vele. :) Igaz, mondja ő, csak a hülye anyja nem hallja meg! :) Nem könnyű az biztos!!!! De igyekszem nagyon és megpróbálom elfogadni a helyzetet!!!!

Emmának jobbulást!!!! És már akartam írni, hogy mennyire nagyon durván RÁD hasonlít Emma!!!! Tiszta te csak kicsiben! Édes drága! Gyógyuljatok meg hamar és talizzunk végre, mert tűűűűkön ülök!!! :)

Puszik,
Fatima

fatima

KEDVES ANZSI!!!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!
PUSSZANCS, LOGI-CSALÁD :)

Kép

sziasztok Csajok,mindenkinek puszi, majd próbálok jönni...)

KépKép
logi

BOLDOG SZÜLINAPOT ANZSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

HEPI BÖRZDÉJ DARLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:wink: :wink: :wink: :wink:
lmkata

Utólag is BOLDOG HÓFORDULÓT DRÁGA PETRA ÉS MAJA!!!

Anzsi! Csak nem szülinap??? :)

ISTEN ÉLTESSEN!!!

fatima

ANZSI!!! BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

A hófordulós köszöntéseket köszönjük!

Mi már nagyon várjuk a Mikulást!!!
Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Ja, és persze:

MAJÁNAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

Teri

KépKépKép
pruci

Kép

picimicim :D
Vendég

csajok, mindenkinek boldog hofordulokat es szülinapokat, nincs valami listatok, hogy ezentul en is tudjak köszöntgetni? :wink:

en kesz vagyok, Vani egesz nap rajtam logott...de hat nem birom a kisegersirast hallgatni, mindig megesik rajta a szivem..azert van, hogy kenyeztessem, nem igaz? :lol:

most teregetek...

pusszancs
Vendég

Fatima, nem felejtettelek el titeket, csak most Emma kicsit taknyos. Így nem szeretne Tarek fele közeledni. Így nem is lehet csókolózni. :lol: :lol: Szóval ne taknyos orral mutatkozzunk már be. És persze a lényeg, nehogy megfertőzzük Tarekot. Bár ez nem hinném, h. fertőz, de jobb a békesség :D

Csókollak

Kép
niki30

JAAAJ EGY TÉLAPÓ LÁTOGATOTT EL A TOPICBA! LÁTTÁTOK CSAJOK? :lol: :lol:

ÉDES VANDAAA:)

MÉG BENIT IS MEG AKARTAM DÍCSÉRNI AZ ELŐZŐ OLDALRÓL.
TUDOD KIRE HASONLÍT VIKI? A BARÁTOK KÖZT BOTONDJÁRA. OLYAN KIS HUNCUT A MOSOLYA. (az egy helyes fiúcska).

Kép
niki30

úr isten, mégegyszer megnéztem Benit, a szeme tisztára olyan, mint a csákójé (Botond). Nem?

Kép
niki30

Íme a Mackóképek

"Anyával"
Kép Kép Kép

Kép

Kép
timtom

"Bala takarít" (Tíz év múlva is ilyen könnyen megteszi majd? :roll: ) :wink:
Kép Kép

Kép

Kép
timtom

"Huncutkám"
Kép Kép
Kép Kép

Kép

Kép
timtom

"Mosolyalbumkánk"
Kép Kép
Kép

Kép

Kép
timtom

"Festés és gyöngyfűzés"
Kép Kép

Kép

Kép
timtom

"Love"
Kép

Kép

Kép
timtom

Puszi mindenkinek, remélem nem terheltem le senkit a sok képpel.

Timi

Kép

Kép
timtom

Timi, nagyon jók a képek. Olyan jó volt végignézni őket.
Nekem az első két kép (együtt) nagyon tetszik.

Kép
niki30

sziasztok!!!

NAGYON BOLDOG 5. HÓFORDULÓT PICI PETRÁNAK!!!

és

NAGYON BOLDOGSÁGOS 7. HÓFORDULÓT MAJA JULISKÁNAK!!!!!!

lányok nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket, nagyon jól esett :) :lol: :lol: :lol:

minden pici és nagy baba GYÖNYÖRŰ!!!!

próbálok jönni, de valahogy mindig van valami :)

Bendének végre kibújt a 8. fogacskája!!!!!!!!!! ezzel nagyon szenvedtünk...
mangó

ime a gyors es nagyon rövid szülestörtenetem..be kell latnom, nem lesz idöm az egesz verziora..

szoval az egesz egy vasarnap este kezdödött..szokas szerint nem mertem vacsizni a reflux miatt, nehogy hanyjak az ejjel, mint az több izben elöfordult..mint mindig nagy bujas utan apaval lefeküdtünk aludni, ami nalam egy felig ülöhelyzetet jelentett, 1 l vizet az agy mellett stb..mert a torkomat maro sav mar lassan fel eve nem hagyott egy ejjelt sem ataludni..
a parom azonnal alomba szenderült, jaj de irigyeltem!nekem ez soha nem ment ilyen gyorsan, tehat nem volt ebben semmi különös..aztan a semmiböl ramtört egy nagyon furcsa, eddig ismeretlen alhasi fajdalom..at is gondoltam halk nyögesek közepette, hogy mit ehettem, voltam e wc-n stb, de mindent rendben talaltam, tehat nem volt különösebb oka a fajdalomnak..ekkor voltam 39 hetes es 4 napos terhes..a fajdalom viszont nem hagyott alabb, igy kimentem a wc-re, hatha..de nem..nyomtam a wc 2 falat a tenyereimmel, igy elviselhetöbb volt a fajdalom..de nem kakilni kellett, mint azt hittem..na visszabandukoltam a parom melle, mar fel akartam kelteni, de rajöttem ugysem tud segiteni es masnap reggel(tehat hetfön) ugyis megyünk ctg-re es dokihoz, tehat majd ott elpanaszolom a dolgot..
sikerült egy idö utan alomba nyöszörögnöm magamat, csak a reflux miatt kellett utana többször is felkelni..ebben nem volt semmi meglepö
hetfö hajnal(nagyon koran kellett mennünk ctg-re):felkeltünk, megemlitettem apanak a hasfajast, de semmi extra, rohantunk a korhazba, valahogy mindig kesesben voltunk, ha koran kellett menni..a ctg, mint mindig szerencsere, rendben volt, bar kellett közben kekszet ragcsalnom, mert Vanit nem nagyon erdekelte a vizsgalat es mindig vegigaludta azokat..az asszisztens mar fel akart küldeni a 2. emeletre es vissza, hogy hatha attol felebred a kis lusti pocaklako, de vegül ezt az ötletet hanyagoltuk..maradt a hangos ebresztö, de ez sem valt be..akkor mar tudtam, olyan kislanyunk lesz, mint az apukaja..joalvo :wink:
a ctg eredmenyevel atsetaltunk a doktor urhoz, rövid varakozas utan be is lettem hivva..na ctg rendben, mondta es jött a vizsgalat. a van e panasza Evike kerdesnel megemlitettem a hasfajast, amire valaszul azt kaptam, hogy ez ilyentajt mar teljesen normalis, de a vizsgalat soran ugyis valaszt kapunk a kerdesre, hogy van e esetleg valami baj..nos, a mehszaj teljesen zart, baba nincs beekelödve, jo eletjelek, normalis mennyisegü magzatviz, de a jelenlegi allas szerint lehet, hogy csak 1 het mulva szülünk..ezek voltak a valaszok..aztan kaptam egy beutalot vervetelre, talalkozunk nehany nap mulva..
ok, nagyon biztam a doktor urban, tehat meg is nyugodtam.
lementünk vervetelre a parommal(szeretnem megjegyezni, hogy az egesz terheseg alatt mindenhova elkisert es mindenben tamogatott, szeretlek dragam), mivel ott a kismamaknak(a betöltött 20. terhessegi hettöl) nem kell varakozni, gyorsan tul is estem rajta, persze szetroncsoltak egy venamat(tölem nehez vert venni, senki hibaja)es en nem is tudom miert kicsit kiborultam es sirtam az autoig, valahogy sok volt ez nekem ma reggel..
az autoban mar mondtam a paromnak, hogy megint faj a hasam alja, ugy, mint az ejjel..neki menni kellett dolgozni, en majdnem bepisiltem, de kigondoltam, hogy majd lemegyek a gyogyszertarba es veszek homeopatias bogyokat, amik segitenek tagulni, vagy enyhitik a fajdalmakat.
a parom kirakott a haz elött)haz..panel, 8. em. :wink: )es en felvonaglottam a lifttel a lakasba..alig birtam levetközni, akkor meg irtam nektek is par sort,majd megfürödtem.na az jot tett, fel is akartam öltözni, hogy lemegyek a bogyokert, de ez mar nem ment..raestem az agyra es ugy maradtam, amig a dragam haza nem jött..csak fogtam a pocomat es sirdogaltam..agy-kad-agy-kad..csak erre volt eröm..ö persze hozott nekem bogyokat, söt elötte egy homeos orvost is felhivott es tanacsot kert mit vegyünk.2 fajta bogyot hozott, ezek par percig, talan egy oraig segitettek..utana ujra jöttek a görcsök..a görcsök jelleget nem tudom megfogalmazni..maga volt a fajdalom.
mar gondolkodtunk mi legyen, menjünk e vissza a dokihoz, de mivel reggel latott, en ellenkeztem, hogy nem akarom..
beültem a kadba ujra, ez ellazitott, addig nem fajt semmi, amig ültem a vizben.a legszörnyübb az volt, amikor a fajdalom a vizben is megtalalt..eppen nalunk volt a gondnok, a parommal szereltek valamit a lakasban, tehat nem is tudtam volna szolni a dragamnak, hogy faj megint..vartam,amig elmegy a gondnok es könnyes szemmel kimasztam a kadbol es összegörnyedve besetaltam az agyig es lefeküdtem..a baratom annyira sajnalt mar engem, simogatta a pocomat, mondtuk Vaninak, hogy alukaljon szepen odabent..ekkor pisilnem kellett(mar este volt, en szinte semmit nem is tudtam enni aznap)es nagyon megijedtem, amikor meglattam, hogy verfoltos a bugyim!!szirenazva mentem a paromhoz es mondtam el mi törtent(tudni kell, hogy sokaig melyen tapadt a mehlepenyem,ami csaszart jelentett volna es verzesnel azonnal korhazat, de az utolso uh kimutatta, hogy szülhetek termeszetes uton, mert elvandorolt a mehszaj elöl a placenta).ugy döntöttünk varunk egy picit, met neha volt egy kis pecsetelgetes mar, hatha ez is csak vaklarma.kicsereltem a bugyimat gyorsan es vartunk..hoppa..ujra egy verfolt!!bealltam a kadba, es lezuhanyoztam, mar a törölközö is veres lett, amikor a baratom ugy döntött felhivja a nögyogyaszomat..
par perc mulva mar talpig diszmagyarban mentünk a lift fele, hiszen az orvosom meg akar vizsgalni, irany a magamónrendeles, meg bent van es megvar(az asszisztenset erte el a parom, este 8 ora volt)
az autoban en azon ettem magamat, hogy biztosan be kell e menni, hirtelen nem is fajt mar semmim.. :lol:
a maganrendelöben soron kivül be lettem hivva, a többi kismama es hölgy együtterzöen mosolyogtak, biztosan hangosan ujsagolta el a doktor urnak az asszisztens a dolgot, mert ugy ereztem mindenki tud rolam.. :lol:
a doktor ur elsö kerdes az volt, hogy na szülünk?erre en majdnem betojtam es sak zavartan mosolyogtam..jött a vizsgalat, 2 ujjnyira tagult mehszaj, a verzes ettöl van, Evike ma megszüljük ezt a babat, jött a valasz..megszallt egy hihetetlen nyugalom, mintha erre a mondatra vartam volna mindig.felhivta a korhazat, megkerte az ügyeletes szülesznöt, hogy addig legyen velem, amig ö be nem er, raerünk, de hajnali 1re kb meglesz a baba..abban maradtunk, hogy mi hazamegyünk a korhazi cuccomert es bemegyünk a Janpsba, ö a rendelese utan követ minket.
ahogy kileptem az ajton es raneztem a szerelmemre, es meglatta a szememben, hogy igen, mi most szülni fogunk, akkor az en dragam ugy elkezdett felni es izgulni..egyem meg a szivet, minden baja lett hirtelen :D
en az autobol felhvtam a csaladot, mindnekit ertesitettem, persze mindenki majdnem elajult a nem vart hirtöl, nagyon edesek voltak.otthon en ujra lezuhanyoztam, nem siettünk, söt akkorra mind2en nyugodtak lettünk nagyon, a dragam nekiallt inget vasalni, es mondta nekem, hogy meg kell annak a modjat adni, hogy a kislanya milyen ruhaban latja öt elöször, annyira szeretem!!!!!!!!!!!!!!!hat nem edes?
na elindultunk a korhazba..hat a korhaz elött azert összetojtam magamat, hogy uristen most mi lesz..de azert elszantan közelitettünk a szüleszet fele..becsengettünk, a szülesznö(Klari)mar vart, felvettek az adatokat, ramraktak a ctg-t, ekkor kb 10 perces fajasaim voltak..jött az ügyeletes doki, megvizsgalt, kaptam korhazi haloinget,Klari adott beöntest, borotvalni nem kellett(keszültem :wink: )es a parom egesz idö alatt ott volt mellettem, ha jöttek a fajasok, atölelt, kapaszkodtam bele, simogatta a hajamat..olyan jo volt, hogy ott van velem!!!
megerkezett a doktor ur, ö is megvizsgalt es azonnal azt mondta, hogy ok, akkor menjünk szülni.jajjjjjjjjjjjj de inamba szallt a batorsag, belülröl mar remegtem, de a parom fogta a kezemet, es ez eröt adott minden megtett lepeshez.a nagy, tagas szülöszobaba mentünk, igazan otthonos, nagyon tetszett. megmutattak hova feküdjek fel, ekkor volt fel11.(ejjel)
kaptam infuziot, a parom itatott ha szükseg volt ra, a doktor ur pedig adta az instrukciokat.Klari is rengeteget segitett, apolta a lelkemet es odafigyelt ram.
az elsö fajasnal burokrepesztest csinalt a doktor ur, ekkor adtam ki elöször hangot, pedig megfogadtam, hogy en nem fogok hangoskodni...haha, meghogy nem..
na ekkor ugye elment a magzatviz, öszinten, nekem nagyon fajt a burokrepesztes, de biztam a doktor urban.es vartunk a fajasokra..valahogy ekkor valt az egesz valosagossa, hogy milyen lesz ha faj, hogy mit kell itt nekem vegigcsinalnom..es az adott eröt, hogy ott a szerelmem, es tamogat, hogy fantasztikus az orvosom, es, hogy egy nagyon kedves szülesznö van velem..csajok, ott nem egyedül szültem, hanem 4en szültünk!!rajtam volt a ctg, figyeltük Vanot, a szivvereset, hogy minden rendben van e..eleg gyengek voltak a fajasok, amit azert vicces igy leirni, hiszen azt hittem elajulok minden egyes fajasnal, annyira fajtak..csak szoritottam a parom karjat, a kezet, csoda, hogy volt meg pulzalas benne..sokszor ugy szoritottam(mint azt kesöbb megtudtam)ugy ösztönöztük Vanit arra, hogy lejjebb csusszon, hogy 5 fajast a bal, 5 fajast a jobb oldalon es 5 fajast haton feküdve vartunk meg..minen egyes fajassal közelebb kerültünk a celhoz, en egyre jobban faradtam, izzadtam, de a fajdalom lassan megszünt, mert tele volt vele a levegö, egyszerüen mar nem tudtam különbseget tenni fajas es nem fajas között..2x csuszott ki a szamon, hogy nem birom, de a 3 segitöm azonnal lelket öntöttek belem, hogy dehogynem Evike..mindig a faliorat neztem, hogy lassam mennyi van meg hatra, ugy biztam a doktor úr szavaban, hogy hanali 1re meg lesz a baba..
egyszer csak begyorsultak az esemenyek, es hallottam, hoyg azt beszelik körülöttem, hogy latszik a baba feje es nagyon szep barna haja van!!ez ujra eröt adott nekem(2 fajas között majdnem elaludtam a kimerültsegtöl)es a fordulopont az volt, amikor felismertem, hogy innen nincs menekves, ezt vegig kell csinalni, ezt a babat igy vagy ugy, de meg kell szülni!!!ekkor annyi eröt ereztem magamban, hogy szinte imadkoztam, hogy jöjjön mar a fajas, mert nyomni akarok..tehat eljöttek a tolofajasok..oriasi levegö..benntart..es nyom, nyom, NYOM!!!a nyomasok veget hangos levegökifujassal pecseteltem meg, kaptam a dicseretet, hogy ez az, a következöre meg lesz Vanda!a szerelmem velem együtt nyomott, nyögött, szoritotta a kezemet, fogta a terdemet(nekem nem volt eröm es allandoan lecsuszott a tenyerem a terdemröl)hihetetlen eröt adott nekem, nagyon szeretlek!innen nekem megallt az idö es csak sodrodtam az esemenyekkel, a doktor úr a melkasamon, ket könyökevel a hasamon, a szülesznö varja Vandat, a parom velem együtt nyom..ez ment masfel oraig!!!!(ez en persze nem vettem eszre)Vani buksija nem nagyon akart beekelödni, a doktor úr mar bejelentette,hogy ha vagni kell, ö csinalja, nem ad at az ügyeletesnek(ezt a parom kesöbb meselte, en szerencsere nem hallotam)de hala az en fantasztikus orvosomnak es segitöimnek nem adtuk fel a harcot, nyomtunk, nyögtünk, sikitottunk(vagy csak en sikitottam???)es en a semmiböl is energiat csinaltam magamnak, beszeltem Vanonak, hogy müködjön velem együtt, es hajnali 1:10kor(10 percet kestem…)kicsusszant a kislanyunk, en abban a pillanatban tenyleg sikitottam egy nagyot, a gyomrom felcsuszott a torkomba(abban a pillanatban elmult a refluxom)MEGSZÜLETETT MOLNAR VANDA EVELIN!!!!!!!!!!!!!!!!
Apa vagta el a köldökzsinort!
Nem sirt fel azonnal…..elfaradt…de en össze-vissza beszeltem, könyörögtem a paromnak, hogy mondja el miert nem sir, de azonnal megnyugtatott mindenki, hogy jol van, csak elfaradt,mert az utolso nyomas masfel oraig tartott..es ö is küzdött velünk együtt, es most faradt..Klari leszivta a nyakot, a paromnak csillogott a szeme, es egyszer csak meghallottuk a kisegersirast..a legszebb sirast a vilagon..inkabb csak nyöszörges volt, de nagyon megnyugodtam, hogy nincs semmi baj…elvittek a kis hajasbabankat fürdeni, a szerelmem, a büszke apuka(ebben a pillanatban mar igazi apuka lett belöle, szeretlek!!)elkiserte kislanyat.en igazi sokkban voltam, sirni sem volt eröm, csak neztem Klarira,aki simogatott a tekintetevel es minden olyan nyugodt lett körülöttem..ANYA LETTEM…
Aztan megszületett a mehlepeny, összevarrt a doktor úr(arra sem emlekszem mikor csinalta a gatmetszest, es semmit nem ereztem), es behoztak a kis mehecskenket, akit vegre a karomban tarthattam..olyan pici volt, es rancos, es faradt, es nagyszemü, es picike, es puha, es illatos..a parommal csak csodaltuk es csodaltuk …mert ö igazi kis csoda a mi eletünkben..
Immar harman vagyunk…

Igy szültük meg Vandababat….

Barmikor ujra csinalnam
Vendég

szerettem volna ezt veletek is megosztani.. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Szeretnék ide is bejelentkezni, bár nem könnyen teszem, mert annyira imádom a másik Jánosos topicot - de majd biztos itt is megtalálom a helyem!!!

Szóval most már én is ANYA VAGYOK és itt a helyem! Üdv köztetek! Lassan, ha időm engedi elkezdgetek majd visszaolvasni, aztán biztos lesz ezer kérdésem hozzátok...mert én nagyon kezdő anyuka vagyok!

Evu: Nos, én sem bírom 10 percnél, no jó max 15 percnél tovább a manó sírást. S ha már sírnia kéne és nem teszi azonnal aggódom, hiányérzetem van :lol: Ez meddig lesz így?

Képet a másik topikba tettem fel, ha valakit érdekel a kisfiam :wink:

Bemutatkozásképpen annyit kell rólunk tudni, hogy november 3-án hosszú (20 óra!) vajúdás után, nagy kűzdelem árán megszületett Bazsi manó 4450 gr-mal és 58 cm-rel!
A szüléstörténetet és a további mindenfélét majd később....

Üdv köztetek! :lol:

Kép
bogen

SZIA BOGI!!!!!!!!

Balázs nagyon szépséges kisfiú!!! és gyere ide mert hidd el, ez a csapat is nagyon jó és előbb utóbb meglátod itt is ugyanolyan jól fogod magadat érezni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

evu: szüléstörténet: nagyon részletes és megható volt!!! nagyon nagyon élveztem!!!!+ kérünk sok képet a drága vanóról!!!! (ugye nem bántátok meg a nevet??!!!!:))

szerelmetes és anyás bala fotók YESSSSSSSSSSSS!!! nagyon tutik!!!!!

valamint MIKULÁS PETRA!!!!!!!! JAHAJ DE CUKI!!!

fatima: örülök, h minden rendben!!!!

lányok nem eltűnni a hétvégére !!! :wink: :wink: :wink:
kerekpocak

Kedves Mindnyájan,

üdv megint. Tud valaki ehhez topikot? (Persze ha van sorstársam, szívesen maradok itt is...)
Évi

Kép
Kép
évi j

évi, ne viccelj????!!!!!

GRATULA!!!!!!!!!! HŰHA!!!!!!!!!! EZ GYORSAN MENT!!!!!!!!! MESÉLJ!!!!!!!
kerekpocak

Szóval jelszavam: a teljes szoptatás sem fogamzásgátló...
Bogen gratulálok.
Evu, nektek is, már izgultam érted meg Vanóért, pedig kb. három hétig nem jártam errefelé. Jó volt olvasni a történeteteket.
Ami pedig minket illet... Szóval a szoptatás nem fogamzásgátlóóóóó... Mást egyelőre nem írok, napok óta torkomban gombóccal kamillázok - képzelhetitek. :D Majdnem olyan lesz, mintha ikreink lennének. Az időpont még nem biztos, még tesztet sem vettem, de affelől mindenesetre nincsenek kétségeim, hogy újra babusunk lesz. :D
Hétfőn megyek dokihoz. Ő megmondja, mikor.
Évi

Kép
Kép
évi j

Zsófi, köszi, majd írok, ha többet tudok éééés magamhoz tértem.
:lol:
É.

Kép
Kép
évi j

biztos a baba? mármint ha még nem teszteltél? csak azért kérdem, mert én teszt nélkül nem lettem volna 100%. sose volt terhességi tünetem. :) :) neked mi?
amúgy meg a családunkban van ilyen, és az eleje nehéz, de aztán nagyon klassz!!!
kerekpocak

Zsófi, A helyzet az, hogy nekem sem volt terhességi tünetem az első babusnál sem, a könnyű várandósságot még könnyebb szülés követte.
A szülés óta összesen egyszer jött meg, az már két és fél hónapja volt KB!!!., de bm még fel sem írtam (így valsz. kénytelenek leszünk kizárólag a babus méreteiből saccolni a szülés várható időpontját), mondván, hogy mivel a Cicám még inni sem kap, csak tejet, ezért ilyen körülmények közt eeeegééész biztos, hogy össze-vissza fog megjönni, és ez persze még csak véletlenül sem egy újabb babus előjele lészen. Gondoltam, az is ennek a része, hogy azóta nem jött meg, míg egy reggel azt veszem észre, hogy ha ülök, ott leglent kis domborulat jelent meg: épp olyan, mint egy éve... Mi persze nagyon örülünk neki, mint testvéreknek bizonyára sok előnnyel jár majd a kis korkülönbség (a hugom és köztem 5 év van, és mondhatom, az sok), egy osztályba járhatnak stb... A papájának és nekem persze biztos nem lesz olyan könnyű... majdnem, mintha ikreink lennének, valsz. kis híján olyan lesz az első pár közös hónap.
Visszatérve a tünetekre, az első babusnál kis mellfeszülés (ami persze most elmaradt, mert szoptatok, és szerencsémre alig lett érzékenyebb az úrja felbukkanó terhességi hormonok miatt a mellem; mert azt olvastam, hogy sokan ilyenkor épp emiatt hagyják abba a szoptatást), kb. 3 reggel mintha émelyegtem volna, meg a kávé illata számomra szaggá lényegült... Ennyi. Most még ez sincs, igaz, mivel szoptatok, már csak koffeinmentes műkávéval áltatom magam placebó gyanánt... Tehát ezúttal a jel mindössze a domborulat :lol:

Kép
Kép
évi j

évi j: most már én is nagyon kíváncsi vagyok! Számolj be mindenképpen, hogy mi volt a dokinál!!!

Kép
bogen

Ma kéthetes a kisfiam! El sem hiszem, úgy rohan az idő! Még csak most volt, hogy várom a szülést, meg a szülés, meg hogy végre hazajöhetünk! Most meg már jövőhéten időpontot kell kérnem UH-ra, ortopédiára! Szóval beindul az élet....

És már is lenne néhány tök alapvető, hülye kérdésem:

1. Mennyit kell szopiznia a babókának? Mert persze mást mond a védőnő, mást a gyerekorvos, mást olvasok... szóval, ti hogyan s mint számoltok? Mert babókám egyáltalán nem hízott a kórházból elbocsátási súlyához képest! A doki néni szerint ez nem baj, mert az ilyen nagy babák van, hogy bevárják korosztályukat; tényleg ne aggódjak?

2. Szerintetek ilyen hülye hideg, esős, havas, bacis időszakban mikor kezdjem el a levegőztetést?

3. Ha leesett a köldökcsonk, akkor meddig kell azt még ápolni? A védőnő szerint amíg váladékozik, a doki szerint még 1 hétig legalább... és víz ugye még mindig nem érheti?

Bocsánat a sok alap és hülye kérdésért, még biztos lesz rengeteg ilyen... :oops:

Kép
bogen

MARCSIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

gyere!!!!!!!!!!
kerekpocak

Evu: Hol egy zsepi? :lol: Nagyon részletesen és teljes átérzéssel írtad le a szüléstörténetedet. Jó volt olvasni!!

Timi: Bala nagyon szép mosolygós kis, ohhh bocsánat nagyfiú! :wink: A közös képeiteken is helyesek vagytok! Olyan jópofa a puszilkodós is.

Teri: Mit hoz nekünk ez a kis drága mini Mikulás a puttonyában? :lol:

BOGI és ÉVI: Üdv itt az Anyukák között!!!

Niki: Megnéztem a Barátok köztben, tényleg hasonlít bár élőben más. Ha Beni ismert színész lesz te kapod az első autogrammot! :wink:

Benihez ma jön egy fényképész és ingyen készít róla sorozatot, mert megtetszett neki és cserébe felteheti a honlapjára referenciaként. Izgulok kicsit!!! Nem is tudom milyen ruhát adjak rá.

Most eltűntetem a porcicákat, nehogy rákerüljön a képekre....

Remélem tudok ma még jönni.

Kép
viky30

Sziasztok!

Viki, ugye-ugye? Gyönyörű szeme van.

Emma beteg. Náthás, köhög. Állítólag hátracsorog neki a takony. Egész hétvégét itthon töltjük, orrszívás, fluimare, meleg tea, játékok, pihi, nyugi és anya társaságában. Apa holnap mamát látogat. Mi maradunk.

Mindenkit csókolok!

Zsófi, nincs uh-os fotó Jónásról? Vagy lemaradtam róla?

Remélem jól vagytok csajok.

Pocsék idő van. Brrrrrr.

Kép
niki30

Sziasztok!

Egy kis életjel :).

Viki, na ugye mondtam én,hogy gyönyörű kisfiatok van! Hogy talált rátok a fényképész, csak nem itt a Jánosos topikban látta meg Benikét? :)

Évi, húúú aztamindenit :shock: , gyorsan jön a kistesó. :D Írj majd, mit mondott az orvos!

Bogen, gratulálok Bazsihoz!!! Szép szál legényke :wink: :D .

Puszik

KépKép
logi

sziasztok!!!

én is csak egy gyors bekukk!

Niki, Emmával nagyon szépek vagytok!! gyógyulást!!
Viki, hát nem hiába akinek ilyen gyönyörű pasikája van, majd kiváncsi leszek a képekre :) :)
MajaJuliska, nagyon drágaságos volt a múltkori képeken!!!Anyuka hol van??
Evu, Vanobaba szemei nagyon szépségesek!!!
Teri, puszilom az édes kis Mikulást ;)
Bogen én is gratulálok a pici Bazsihoz!! jaj de édes!!
Timi, Bala már kész férfi!! kedvebceim a közös képek!!
Panni!! puszilom drága Márkot!!! :) :)
Fatima, hogy vagytok? mesélj!!!

Évi j!!! Gratulálok én is!!! én tuti vennék egy tesztet a doki előtt, olyan kíváncsi lennék :) :) majd gyere mesélj, hogy mi volt.
mangó

KICSI TAREK BOLDOG 5. HÓFORDULÓT!!!!!
mangó

DRÁGA ÁKOS NAGYFIÚ NAGYON BOLDOG 8. HÓFORDULÓT!!!!

és

ÉDES MÁRK BOLDOG 20 HÓFORDULÓT!!!!!

Viki, tényleg nagyon szépséges Beni!!!!!!! :lol: :wink:

Zsóka
, jók az új vonalzóid!!!
mangó

TAREK MA 5 HÓNAPOS!
PUSZILUNK!
NIKI&EMMA

Kép
niki30

Szüléstörténetem

Nem is tudom hol és hogyan kezdjem… 2007. november 2-án minden barátomnak e-maileket küldözgettem ezerrel, sőt a csoporttársaimnak is szóltam, hogy másnap (szombatonként suliba járok – grafológiát tanulok) nem megyek suliba, mert már szerintem bármikor szülhetek. Persze semmi előjele nem volt a dolognak, csak én éreztem valamit a lelkem mélyén!

Azt persze mindez elé tudni kell, hogy „kálváriám” már 2 hete kezdődött, amikor is a dokim a vizsgálaton megállapította, hogy 2 ujjnyira nyitva a méhszáj, tehát bármikor szülhetek, aztán jól megbetegedett. Tehát orvos és vizsgálat és minden nélkül maradtam. Akkor kerültem a Kapás utcába egy szuper doki nénihez, aki szintén megvizsgált, UH…stb, de nem vállalt el. Aztán a Jánosban kiderült, hogy a dokimat Moksony dr helyettesíti, tehát utána elkezdtem hozzá járni, hisz fogalmam sem volt mi alapján, hogyan válasszak szülészt 10 nappal a kiírt időpont előtt. A dr. úr is nagyon kedves volt, megadta a számát, hogy ha bármi van hívjam és jön…tehát ha akarom ő a „választott” orvosom.
November 1-én kellett mennem hozzá vizsgálatra megint, CTG tök jó, a méhszájam viszont csak 1 ujjnyira volt nyitott!!! Ettől még bármikor szülhetünk, majd vasárnap reggel (4-én) menjek be vizsgálatra megint és vigyem is a kórházi csomagot, ha úgy látná, hogy szülünk, akkor legyen kéznél!

Szóval visszatérve nov. 2-án este a mail zuhatag után lefeküdtünk aludni a párommal, s neki is azt mondogattam, hogy de jó lenne már szülni! Ő pedig mondta, hogy a hétvégén megszülünk, mai napig nem tudom ő ezt honnan tudta – de annyira megnyugtatóan és biztosan állította…
Nov 3-án szombat hajnali 1-kor arra ébredtem, hogy pisilnem kell, voltam is kint wc-n, és mentem vissza az ágyba. Ahogy odaértem az ágyhoz, furi pár csepp vmi csöpögött, mintha nem pisiltem volna ki magam és nem tudnám visszatartani. Felkapcsoltam a villanyt, s láttam a padlón 1-2 csepp halvány piros valamit! Ekkor még nem gondoltam arra, hogy ez a magzatvíz, gondoltam visszabújok az ágyba. Előrehajoltam, s ekkor éreztem, hogy elönt a forró víz, még jó, hogy előre oda volt készítve erre az esetre egy törülköző
Nagyon elkezdett dobogni a szívem, felébresztettem a páromat, hogy nézze meg, mert szerintem elfolyt a magzatvíz… hát szerinte is 1:10
Innentől folyamatosan 10 percenként folydogált valami… szép nyugiban elkezdtem öltözni, pakolni, hogy indulunk a kórházba. A dokik a lelkemre kötötték ugyanis, hogy amint elfolyik a magzatvíz indulás, hogy a strepto elleni cuccot megkaphassam...
Pakolás közben rámjött a kakilhatnék is, aztán indulás (1.35)
A Jánosba érve egyre izgatottabb lettem, hogy akkor most mi hogy lesz és milyen ciki lenne, ha hazaküldenének, mert ez csak vaklárma… Csengettünk (1.58), s 2-kor már az adataimat vették fel, és közölték velünk, hogy maradunk
Ekkorra már fájt az alhasam, mintha erős menstrus görcseim lennének… megvizsgáltak, s már csak szűk egyujjnyira volt nyitva a méhszáj(!)
Beöntés, borotválás, s elfoglaltam a nagy szülőszobában a legszélső ágyat, ekkor rajtam kívül még vsak 3-an voltak vajúdók. ( Az éjszaka folyamán 13-an szültünk, 2 szülésznővel, szűkösen – de le a kalappal mindenki előtt!!!)
Kb hajnali 4-ig fájogattam úgy össze-vissza, röhögcséltünk a párommal, amikor megvizsgált a szülésznő és mondta, hogy semmi változás… ez így ment reggel kb 6-ig, ekkor írtam sms-t a lányoknak, de ekkor már a fájások 6-7 percesek voltak, s egyre erősödtek, de egyáltalán nem tágultam.
8-ra 3-4 percesek lettek a fájások, már éreztem, hogy ez valóban keményen fáj, s reménykedve vártam a vizsgálatot, hogy mennyire tágult a méhszájam – nos 1 ujjnyira! Ettől kikészültem, …megjött a váltás, új szülésznő vett át, aki szintén nagyon kedves aranyos volt, de ekkor már akkora tömeg volt szülő nőkből, hogy mindenki rohangált, mint a mérgezett egér
És itt azt hittem begyorsulnak az események, ugyanis 9-kor mondták, hogy na jó, akkor adnak oxitocint és 1-2 órán belül meg kell, hogy szüljek!
Ekkor úgy döntöttem, hogy szülök az ügyeletes dokinál, aki első látásra egy baromi szimpi nő volt, nem bántam meg! Sőt, örülök, hogy így döntöttem. Fantasztikus volt, amikor szükség volt rá végig mellettem volt, bíztatott, türelemmel, és nekem nagyon jó volt, hogy nő volt. Nem is gondoltam volna…
Na aztán az oxitocin hatására a fájdalmaim erősödtek, kezdtem azt érezni, hogy elviselhetetlen! A párom persze végig mellettem, aki enni-inni, wc-re, sehova nem ment el mellőlem innentől, hisz könyörögtem neki, hogy egy percre se hagyjon magamra!
A fájásaim 2 percesek voltak, s legközelebb 10-kor mikor megvizsgáltak még mindig csak szűk 2 ujj! Kezdtem reményvesztetté válni, ekkor már nagyon fáradt voltam, hol járkáltam, hol labdán ücsörögtem, hol az ágyon, hol a párom nyakában lógtam és szorítottam el a vénáit…aztán ki tudja még hány adag oxitocint kaptam, mire délután 14-15 körülre már 3 ujjnyira nyitva lett a méhszáj… ekkor már a 3. adag antibiotikumot kaptam strepto miatt.
Itt már rendesen szenvedtem, nyöszörögtem, kiabáltam a fájásoknál, s úgy döntöttem, hogy kérem az EDA-t, mert én ezt nem bírom ki! Mire persze odaért 16 körül az aneszteziológus hozzám, már nem lehetett….ez megviselt nagyon lelkileg, már fáradt és türelmetlen voltam, hogy történjen valami…a párom öntötte belém a lelket, nélküle biztos, hogy nem csinálom végig!!!
Itt „ felgyorsultak” az esemény, megnézett egy másik doki is, infúziót és oxitocint kaptam megint…s mondták, hogy nyomjak a fájásoknál akkor is, ha nem kell, hogy táguljon a méhszáj, meg manuálisan is tágítani próbáltak eközben… ez nem tudom meddig tartott, innentől fogalmam sincs időről, semmiről…… kezem lábam remegett, már nem tudtam jóformán segítség nélkül lábra állni, semmi sem volt jó és hisztis lettem.
Nyomtam, nyomtam össze-vissza, már zsibbadt mindenem és fájtam mindenütt!
Aztán valahogy eltelt az idő, tágítgattak, én sírtam, toltam, vártam, csimpaszkodtam – tudom is én?! S olyan 17.30 körül éreztem végre az ingert arra, hogy tényleg toljak!!! Ekkor szük 4 ujjnyi körül volt a méhszáj, de akkor ez már senkit nem érdekelt, gyorsan nekikészültek hogy akkor szülünk… és én nyomtam, bár a lábamat tartani sem volt erőm… az egyiket a doki, a másikat a párom tartotta… aztán éreztem a baba fejét, s a párom mondta, hogy ő már látja is a kobakja csúcsát. S ekkor megállt az idő, illetve hiába toltam, nem jött… nagyon rossz volt, éreztem, ahogy ott nyomódik a buksija, ezerrel rúgkapál a hasamba, mert ő jönne de nem tud!! És én sem tudok ennél többet tenni! Ez borzalmas érzés volt!!!!!
Többször manuálisan segítettek tágulni, mikor én nyomtam, már minden bajom volt…melegem volt, túl akartam lenni, egy másik doki is megnézet, ettől persze bepánikoltam…de aztán valahogy 2 nyomásra kibújt a feje, ekkor éreztem is a gátmetszést (mint később kiderült nekem az érzéstelenítő sem hatott úgy, mint normálisan) s innen tényleg felgyorsultak az események…még pár nyomás és kibújt Bazsimanó!!!
A párom premier plánba a szülésznő mellől nézte végig a szülést, ott kellett ugyanis, hogy segítsen!!! „Fel is vették segédszülésznek a végén”
Ami nagyon megmaradt, hogy mutatják nekem a babámat, hallom, hogy sír de nem látom – csak a szemüvegemért könyörgöm (mert hát 7-es a szemem), s aztán meglátom a világ legcsodálatosabb babáját, aki az enyém!!!! Eközben a méhlepény magától megszületett, a párom elvágta a köldökzsinórt…s elment babókával. (18.30)
Neki készültek, hogy varrnak, csak várták, hogy csillapodjon a vérzés, kezdjen összehúzódni a méhem – de persze nem. Amennyire nem tágultam, annyira nem is ment a dolog visszafelé sem!
A lényeg, hogy a varrásra visszaért a párom, amit végig szenvedtem, hisz a 4 adag érzéstelenítő ellenére is éreztem minden tűszúrást, éreztem amikor húzzák a cérnát és mindent, de több injekciót már nem mertek adni, így kicsit hosszadalmas lett a varrás!!! 20.45-re végeztek vele! S megkaptam végre manókámat, nem tudtam betelni vele, csak gyönyörködtem benne, eltűnt a világ körülöttünk, csak mi hárman léteztünk és nagyon boldogok voltunk! Könnyes lett a szemem, s bújtunk össze hárman nagyon sokáig!
23 óra körül toltak ki a szülőszobából, hulla fáradt voltam és csak alvásra vágytam.
Még 4 napig kaptam az injekciókat reggel és este, hogy a méhem tegye a dolgát és húzódjon össze! Bazsikám 10/10-es Apgart kapott, ami csoda ilyen szülésnél és ekkora babánál, állítólag!!!
A helyzet, hogy én ilyen típus vagyok, s nem törvényszerű, de igen valószínű, hogy a következő szülésem is ilyen tortúra lesz, így Evu-val ellentétben én még várok egy kicsit, s nem csinálnám most azonnal végig mégegyszer… de hamarosan!

Ezúton is köszönöm a szülésznőnek, aki mesterien védte a gátamat, hogy semmi nem repedt, a doktornőnek, és mindenek előtt a páromnak, hogy végig mellettem voltak, elviseltek és segítettek!

Kép
bogen

Te jó ég! Ez brutál hosszú lett, elnézést kérek mindenkitől!!!!!

Kép
bogen

Drága Ákos baba!
Nagyon Boldog 8. hófordulót kívánunk Neked!
Légy erős és boldog, gyógyulj meg mielőbb!!!

Kedves Tarek baba!
Nagyon Boldog 5. hófordulót kívánunk Neked!
Légy egészséges és boldog!!!

Viki&Beni

Kép

Kép
viky30

Niki: Jobbulást Emmácskának!!! Milyen betegen a kis drága? Ilyenkor bújósabb?
Kép

Zsóka: Nem itt "találkoztunk", iwiwen. Majd megadom a linket ha kész. Jó jó hogy életjelt adtál, de hogy vagytok?? Az valahogy kimaradt.

Bogi: Gratulálok a szülésedhez! Jó hosszú vajúdásod volt, de álltad a megpróbáltatást, ügyesek voltatok.
1. Az evés kérdésre sajnos nincsen konkrét válasz, mert van egy átlag amit a gyerekorvos mond és ahoz képest nagy eltérések is lehetnek. Nem vagyunk egyformák! Sosem szabad az átlagos csecsemőre vonatkozó átlagfogyasztást minden babára alkalmazni. Nem vagyunk átlagosak! Neked kell egy idő után érezni/látni hogy egy-egy szoptatás alkalmával jól lakott-e. Ha van elég tejed és ügyesen szopizik akkor nem lehet gond!! Én az elején méricskéltem mert nekem kevés tejem volt és szopi után is sírdogált Beni, de aztán kapott kiegészítésnek tápszert és minden rendben volt. Később lett elég tejem és már nem is kellett. Lényeg hogy a heti súlygyarapodás meglegyen és ne csökkenjen! Ja és legyen elég kakis/pisis pelusa!
2. Szerintem kiviheted Bazsit nyugodtan, már nemsokára 1 hónapos. Nagyon fontos a csecsemőknek a mindennapi levegőzés. Nyugodtabban alszik és sokszor jobban is eszik levegőzés közben, után. Szépen fokozatosan, először csak 10 percet (kezdhetedv úgy is, hogy a szobában nyitsz ablakot), aztán emeld az időt 15 percekkel 2-3 naponta, aztán már 1 órára is mehettek. Természetesen jól öltözzön fel a kis babóca és nem visszük ki vagy rövidebb időre, ha az idő ködös, szeles, vagy csapadékos.
3. Passz. Beninek nem váladékozott miután leesett, így azonnal fürdettük és semmi további teendő nem volt vele. Bár biztos ami biztos alapon még pár napig tisztítottam alkohollal. Hintőport abbahagytam.

Kép
viky30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: