A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Andi: De jó hogy megfürdettétek Maját az első hóban. Most már tuti szép lány lesz (ugye így van a néphit?), bár ez eddig sem volt kétséges. :lol: Otthon szülősbe beleolvastam, érdekes a hangulat és akkor finoman fogalmaztam. Hát én pocakosan tuti nem fárasztanám magam ilyen vitákkal! Minek?

Kép
viky30

BOLDOG NÉVNAPOT JÓNÁSNAK :) :) :) :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

VIKI: KÖSZI!!! :lol: :lol: :lol: :lol: édes vagy!!! úgy lesz!!!
kerekpocak

Sziasztok!!

fatima: Luca már jó kislány. :lol: Vannak rossz napjai, de kinek nincsenek???

Kornél hivatásos zenész, ez a foglalkozása és az élete egyben. Ütőhangszeres (nem dobos, hanem kongán játszik és csörgő-zörgőkön és nagyon sok mindenen, de nem hiszem, hogy ismernétek ezeket a hangszereket.)

Szerdán megyünk Uh-ra. Drukkoljatok légyszi. Szerintem itt nem is meséltem, hogy olyan 30 hetesen kiderült, hogy a Lucának van egy petefészek cisztája. :evil: :cry:
Ezt kell megnézetni, remélem már nincsen ott. Legutóbb 3 naposan nézték neki és akkor még ott virított a genya.

Edis

Kép
ediske

vicky
bababolt témában könnyű a dolgom, hiszen 2 éve saját bőrömön tapasztalom, h mennyire hiányzik itt a környéken. igaz van három is harasztin + egy nagyon jó turi ( 99% ott vásárolok a srácoknak)
de hasonló komplexum de miniben mint a brendon v, a baby outlet nincsen. itthon szépen szövöm az álmaimat, h mit is lehetne. ötletek vannak ezerrel, mire eljutunk a megvalósítási fázishoz, remélem tőkénk is lesz hozzá.
ha megvalósulna, ti babanetesek alapból törzsvásárlók lennétek :lol:
na befejeztem a fantáziálást...

most csak gyorsan bekukucskáltam, és erre volt időm, ui egész nap vasaltam, mostam, főzem, pakoltam, teregettem, pakoltam és pakoltam......+ a két fiacskámat szórakoztattam :lol:

szép álmokat mindenkinek!

ui:ediske, nem jelentekztél a tefalos sterilizáló, melegítő miatt......kéred? kérlek szóljál, különben megy a kukába :oops:
Vendég

Szisztok!

A névnaposoknak: Marcinak és Jónásnak nagyon boldog névnapot!!! Kép

Viki! Sajnos nincs más, m 200 km-re vagyok Pesttől. :cry: Ideiglenesen itt lakom (de csak a tanév végéig.) Anyu vigyázna rá, de azt mondta h nem jön le, m neki is rosszul esne ha ott van a közelben és másra bizom a gyereket. Szerinte igenis h engednem kéne. De nem tudok. Annyi keserűséget okoztak nekem, h nem egyelőre nem megy. Ha otthon vagyunk, akkor simán anyura merem hagyni, de az más. Majd talán egyszer...

Teri

KépKépKép
pruci

Csak most jutottam ide, pedig én akartam az első lenni:

Boldog névnapot a kis Jónásnak!!!!!!

És Zsófi tessék magadra vigyázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi az, hogy kisebb idegösszeroppanás?????? Tessék nagyon nagyon vigyázni!!!!! Mondjam mégegyszer???? Semmi nem fontosabb, mint ti!!!!!!

Viki: mindenkire reagáltál, csak azt nem írtad, ti hogy vagytok??? Minden ok a kis vigyori Benivel???

Hát itten tényleg jó nagy pangás van. Talán a hó, meg a hideg front. Maja is ma 3X hisztizett. Mire lementünk sétálni, elkezdett szakadni az eső. Pedig jó esett volna nekem egy kis friss levegő. De azért sétáltunk egy kicsit, ha már szenvedtem, felöltöztettem, lementem, jár egy kis séta. :wink: :wink: :lol: :lol: Aztán meg szárítkozhattunk. :lol: :lol:

Tessék életjeleket adni, hahóóóó lányok!!!!!!

Jaj, azt még nem is írtam, hogy én úgy irigykedem Klárira!!! De jó, welness hétvége!!! HMMMM!!! Fini!!!! Ha egyszer összejönnek ,a dolgok, akkor biza jól összejönnek!!!!! De szuper jó is lesz nekik.

Kép

Kép
b79andi

van egy storym :cry:

tegnap volt a doki neni....a lenyeg, hogy Vani taplalkozasat forszirozta, hogy valszeg nem eszik eleget, hiszen nem nagyon hizik, es 2.5 orankenti etetesben allapodtunk meg, ha alszik, akkor is keltsem fel..vedönö teljesen masokat mondott, szoval kb aterezhetitek a nyugtalansagomat.. :cry:

nos, mit tesz az idegesseg?

csajok, addig ragtam magamat a doki szavain, hogy koradelutan azon kaptam magamat, hogy elment a tejem!!!mindannyian tudjuk, hogy a stresszhormonok mire kepesek..nos, en ezt tegnap nagyon megtapasztaltam..amikor rajöttem, hogy mi törtent velem es nezett ram a kislanyom orditva az ehsegtöl, akkor elbögtem magamat..es sirtam addig, amig Laci haza nem jött..teljesen kikeszültem, hogy szegeny kislanyomat nem tudom etetni, hogy miattam ehes..szoval pörögtem a sajat tengelyem körül..ezzel persze meg rosszabba valt a helyzet, hiszen Vani is erezte, hogy baj van, kajat sem kapott, anya sir es feszült..5 percenkent kaptam hangos sirogörcsöket..nagyon rossz volt, es az agyam tudta meg kell nyugodnom, mert Vanit is meg kell nyugtatnom, es a tejem sem jön vissza ha ideges vagyok.de csajok nem ment, nem sikerült. :?

aztan hazaert Laci, elsirtam neki a dolgot, ö atölelt es egy nagy puszit nyomott a homlokomra..ekkor megnyugodtam.felhivta a gyermekorvost es elbeszelgetett vele, hogy miert kellett igy ram ilyeszteni, lement hozza a rendelöbe es iratott fel tapszert Vaninak.vettünk homeos bogyokat, biokajakkal tömöm magamat, zab itallal, kölessel, arpaval, rantott levessel, laktoherb teaval..szoval en nem adom fel, szoptatni akarom a kislanyomat.de ehhez teljes nyugi kell nekem..

megetettük a tapszerrel Vanikat, be is aludt azonnal, ejjel 2 orankent köröztem felette, mint egy anyasas, egyszer megivott 20 ml-t almaban, majd par orara ra meg 20at, de azt ki is köpte utana, aztan lefektettem magam melle es cicire raktam, valamennyit mintha szopizott volna, bar meg nem indult be jol a tejem, talan par cseppet, de azonnal megnyugodott es elaludt..

szoval probalok mostantol csak a pozitiv energiakra koncentralni, mert hihetetlen mennyire erzekeny lettem, a lelkivilagom, a szivem..plane, ha a kislanyunkrol van szo..

ezt meg akartam veletek osztani, remelem kapok töletek egy is energyt..

bocsanat, hogy most semire nem reagalok

legyen nagyon szep napotok, pusszancs
Vendég

Zsófi: Jé tényleg tegnap Jónás nap volt. Szokás szerint nem vettem észre, most már kell egy naptár a falra!!!

BOLDOG NÉVNAPOT A KIS POCAKLAKÓ JÓNÁSNAK!!!!!

BOLDOG NÉVNAPOT SZILVI!!!!!

Kép

Kép
viky30

Evu: [url]Hány grammot hízott Vanda egy hét alatt? Születési súlyhoz képest hogy álltok?[/url] Mert az hogy mennyiket eszik az nem mérvadó, hiszen délelőtt többet szopiznak, délután kevesebbet, mert akkor sűrűbb a tej. NE AGGÓDJ!!!! NYUGI!!! NYUGI!!!! Az az anyuka aki nem lefejt tejet ad a babájának és nem látja a megevett mennyiséget az szerintem mind aggódik hogy nincs elég teje!!! Ez teljesen normális én is átestem rajta az első hónapban!! Az orvosok és védőnők nem értem miért szeretnek ijesztegetni és tápszert javasolni! Én is adtam Beninek mert nekem is azt mondták hogy ne éheztessem a gyerekemet. Úgy gondoltam hogy abból baj nem lehet, hiszen ha nem kéri úgyis elutasítja vagy kibukja, viszont én megnyugodtam tőle, hogy nem lesz éhes mert kap pótlást. Cici után megkínáltam mindig és el is múlt az aggodalmam a tejmenynnyiség miatt és lett is elég!!! Mert már nem idegeskedtem hogy éhen marad. Szóval ilyen okból kifolyólag jó ha megkínálod, de csakis szoptatás után! Amúgy Beninek összesen három hónapig volt rá szüksége és általában napi egy adagot fogyasztott el, aztán én magamtól úgy ítéltem meg hogy már nem kell és abbahagytam. Augusztus óta már nem kapja. Lehet hogy nem is kellett volna egyáltalán, de a leírt okok miatt jót tett. Legtöbbször a lefolyóban végezte az elkészített adag. LESZ TEJED!!!!!! LESZ TEJED!!!! HA EDDIG VOLT AKKOR MINDEN OKÉ A CICIDBEN!!!! :lol: :lol: :lol: Vanóbabát tedd sokat cicire és attól majd beindul. És gondolj arra, ha mégsem akkor sincsen semmi baj, hiszen van tápszer és ha csak pici anyatejet kap az is már szuper!!! A tápszerben is minden benne van leszámítva az antitesteket, tehát attól is szépen gyarapszik és egészséges lesz !!

Kép
viky30

Drága Marci és Pocaklakó Jónás!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!!!

fatima

Drága Evu! Egy az egyben azt tudom mondani, amit Viki már leírt! NYUGODJ MEG ÉS AKKOR MINDEN RENDBEN LESZ!!!
Az orvosok és védőnők gyakran többet ártanak, mint amennyi hasznuk van! És a legszebb az amikor tök ellentmondnak egymásnak! :evil: :evil: :evil: Így hát csak azt tehetjük, hogy a megérzéseinkre hallgatunk! Persze kell, hogy kapjunk tanácsokat, de végül úgy is azt tesszük, amit jónak látunk! :) Majd belejössz! Drukkolok, hogy újra legyen tejed és Vanóka azt kapja, ami számára a legfontosabb! Így te is nyugodt leszel. De ha valamilyen oknál fogva mégsem lenne, akkor se csüggedj! NINCSEN SEMMI BAJ A TÁPSZERREL!!! Csak sajnos mindenhonnan azt nyomatják, hogy szoptassunk-szoptassunk! A legtöbb nőnek lefogadom azért nincsen teje, mert ezen stresszeli magát halálra! Szóval MINDEN OK LESZ! Jó???? Majd gyere és számolj be a fejleményekről!!!!

Csajok! Nem hiszitek el velem meg mi történt!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll:Evu! te ezt most ne olvasd!!! :oops: :oops: :oops:

NEKEM MEG VISSZAJÖTT A TEJEM!!!! :evil: :oops: :oops: :evil:
Múlt kedden szedtem be az utsó gyogyikat, de akkor már nem kellett fejnem, mert nem telítődtek a cicieim. Aztán gondoltam egyet és vettem a patikában urtica urens 30CH-t. Úgy voltam vele, hogy biztos, ami biztos! Erre nem visszajött a tejem!?! Ugye jól néztem utána a neten, hogy a 30CH apaszt???? :shock: :roll: :shock: Ma felhívom a dokibát és megkérdezem, hogy ilyenkor mi a teendő!?!

Ja! És várom a ti tanácsotokat is!!! :)

fatima

asszem ömlik a tejem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

köszönöm lanyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nem sirok, nem sirok, nem sirok :D

jajjjjjjjjjjjjjjjjjjj de jo!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Vendég

Na ugye EVU!!!! Csak így tovább!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

fatima

Evu, drága, nagyon meg lehettél ijedve. Megértelek.
De hála isten, újra van tejci, ennek örülök!
Szuper vagy! És ne ess kétségbe. Csak nyugi, relax és ne hallgass senkire, csak magadra!!!

Kép
niki30

Fatima, basszus Neked meg visszajött. Hát ez meg hogy lehet? Érdekes. Én sajnos nem tudok okosat írni ezzel kapcsolatban. Doki mondott valamit?

Kép
niki30

Evu: nagyon ügyes vagy, csak így tovább!!! ++++++++++++

Fatima: én úgy tudom, hogy kis higításban fokozza a tejetrmelést, magas higításban apasztja a tejet, de lehet hogy nálad a magas dózis is alacsonynak minősült! :roll:

Nelly

Kép
breeki

A gyerekorvosokról, és a védőnőkről nekem is meg van a véleményem! Többet ártanak mint használnak, ha az ember nem használja a józan eszét, és az anyai ösztöneit, tuti hogy idegbajt kap! Én biztos hogy lecserélném a gyerekorvosunkat, ha tudnám hogy kire?!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Visszakerült a gépünk, úgyhogy tudok képet feltölteni.

Ezt még terhességem alatt túrtam apának, nem gondoltam volna, h. ilyen lesz Emma sérója is:)

Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30

niki30: csodaszép a kis Emma. Az uccsó kép a kedvencem. :)

evu: örülök, hogy azóta megoldódott!!!!! Hihetetlen, hogy mennyire be tudják stresszelni az embert.

Én is állandóan azon parázom, hogy nincsen elég tejem, de szerintem nekem délutánra nem is marad elég. :(
Ráadásul Luca egy nap csak 4-szer eszik, mert átalussza az éjszakákat (kb. 10 órát) és így csak 4-re jön ki az evés. Nem kevés ez egy kicsit?
Mérlegem sincs tehát fogalmam nincsen, hogy hogyan gyarapszik, mennyit eszik.
Mondjuk a tokájából kiindulva.. :lol: :lol: :x

Edis

Kép
ediske

ediske:samu 4 x evett és mai napig 4x evett. mondjuk ő csak 4 hónaposan kezdte. addig többször evett.
kerekpocak

Kép

tündérbögyörőm :wink:

köszi mindenkinek a biztatast, jol haladunk :D
Vendég

Sziasztok!

Először is, időrendi sorrenben:

Kedves Marci, Jónás és Szilvi!

Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek névnapotok alkalmából!

Kép

Ediske - drukk az Uh-hoz! Minden Ok lesz!

Szilvi - Ákos gyönyörű ebben a díszmagyarban! De jó, hogy javult a helyzet és kevesebb gyógyszer kell! Csak így tovább!

Zsófi - relax megvolt?! Nagyon kell néha! Apa nélküli hosszú napok duplán számítanak! hova jártok tücsökzenére és mikor? Mert Anyukámék arra felé laknak és hátha össze tudjuk hozni...

Zsóka - milyen nagyfiú már Marci is! Jövő héten meg kell ejtenünk a játszózást, mert nyakunkon a karácsony :lol: :lol: !!!!!!!! IKEA-s etetőszék miért kellett? PP nem vált be?

Evu - hallgass a szívedre és a kislányodra! Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek! Látod már meg is lett az eredménye! Vanó baba gyönyörűséges! Doki meg a védőnő :evil: , jó lenne ha beszélnének egymással, ez a minimum.

Niki - nagyon szépek vagytok, kedvencem a közös kép!

Kata - szupi az új avatar és Lizu kép is!!!!!!!!!!!!

Edus - srácok jól vannak már?

Rólunk - tegnap voltunk mázsáláson. Márk 11,5 kg és 89 cm. most szerencsére makk egészséges. Éjszakák egész jók, habár tegnap 12.30-tól 3-ig fenn voltunk (éjjel), lehet, hogy du. túl jókat alszik? Vagy megint a fogmanók, ki tudja? De ez legyen a legnagyobb bajunk!

Néhány kép és puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Köszike Lányok:)

Panni, Márk egyre szebb pasi:) Kis helyes szöszke:)

Kép
niki30

Hello Mindenkinek!

Sajnos megint padlón vagyok... :(
Akinek már herótja van a nyivákolásomból az most lapozzon! :(

Tarek megint nem eszik! És a legdurvább az, hogy EGYRE KEVESEBBET ESZIK!!! Napról-napra kevesebb kell neki! Én már ezt nem bírom csajok!!! Egyszerűen nem létetik, hogy egy egészséges gyerek ne kérjen enni. Tegnap egész nap csak 140 ml-ket evett, aztán fürcsi után valami csoda folytán megevett 190 ml-t (sejtem, hogy miért :arrow: be volt már nagyon fáradva és nem tudott "tiltakozni"), éjjel csak 120-at, meg most reggel is csak 120-at. Szerintetek normális ez??? :shock: :roll: :shock: Beszéltem a dokinővel, aki szintén egyetért abban, hogy ez egy 5 hónapos csecsemőnek kevés ahhoz, hogy fejlődjön!!! Délután elviszem hozzá, hogy nézze meg a torkát + a fogait, hátha az az oka az étvágytalanságnak! De érzem, hogy csak hitegetem magam azzal, hogy torokfájás vagy fogzás az oka, mert amikor nem jött még a foga, akkor sem akart enni. A BEBA-t kb 2 hétig ette jóízűen, most meg köszöni szépen! :( :( :(

Annyira bele vagyok már fáradva az állandó találgatásba, hogy mi miért lehet! Próbálok higgadt maradni, hogy ne érezzen rajtam semmilyen stresszt, de nem megy!!! Egy mókuskerékben vagyunk, amiből nem tudunk kiszállni!!! Nem tudom mi lesz a megoldás, de egyre elkeseredettebb vagyok és nem tudom, hogy mit kéne tennem. Hova vigyem még???? Ki tudja megmondani, hogy mi a baja??? Lassan már ott tartok, hogy be kéne vele feküdnöm egy olyan kivizsgálásra, ahol nyomon követik a táplálkozási szokását! MERT SENKI NEM HISZI EL, HOGY MILYEN 1-1 ÉTKEZÉSÜNK!!! Mindenki csak abból indul ki, hogy Tarek mosolygós és jó kedélyű, de ha látnák milyen amikor ennie kell!?! :cry: :cry: :cry:

BOCSI csajok, ha megint hoztam a régi negatív oldalamat, de muszáj volt kiírnom magamból!

Esetleg valakinél okozott a fogzás hasonló étvágytalanságot ilyen pici korban???

Na lépek, mert mindjárt bőgök... :cry: :cry: :cry:

fatima

mennyi az össz kaja bevitel? egy rossz nap hányszor eszik mennyit?
kerekpocak

Zsófi!
Tegnap pl 740 ml volt. Mi minden nap 5X eszünk és az elmúlt egy hétben minden nap rosszul evett. Most az fogom kipróbálni, hogy mennyit eszik, ha 3 óránként etetem. Hátha az a baja, hogy egyszerre nem kíván többet. Ha 3 óránként eszünk, akkor 6X/nap. Hátha az bejön! MÁST MÁR NEM TUDOK KITALÁLNI! A súlya alapján minimum 910 ml-t kéne ennie. :(

fatima

Ja! És a legjobbat nem is mondtam: AKKOR ESZIK, HA VALAMIVEL ELTERELEM A FIGYELMÉT!!! Pl, ha bekapcsolom a mobilom csörgését... SZERINTETEK????

fatima

fatima: samu 900 mlt evett kb 7 hónapos koráig, amikor már rég többet kellett volna. sztem lehet h 700 az igénye.

nem minden baba eszik a könyv szerint. de nem arról van szó, h NEM ESZIK, hanem h nem annyit, amennyit az anyukája elképzel! de azt írod, h különben meg mosoélygós, jókedvű. akkor????????

mi az,m h nem fejlődik???? dehogynem! nem minden baba klesz 11 kiló 1 évesen! ha jól emlékszem timi balája 9 kiló volt több mint egy évesen! de az TÖKÉLETES! sztem nagyon nagyon túlparázod ezt a dolgot!

tarek nem szárad ki, nem rosszkedvű, éjjel alszik, stb stb. semmi baja! csak nem anynit eszik, amennyit te akarod, hanem amennyit ő igényel! és nem a tápival van gond, hanem azzal, h a kisfiad nem nbagy étkű! és akkor?????

marcsi loloja emlékszem 1 évesen evett reggel tápit, este tápit és volt h közben pár szál ropit, és míg marcsi aggódott szegény, addig lolo tök vidám és jókedvű volt! szal ha tarek is, mint írod, vidám és jókedvű akkor mi a baj??????

h nem hízik 250 grammot egy héten? éééééééééésssssss??????????

hogy nem fejlődik pont úgy ahogy az meg van írva a hülye könyvekben???? ééééééésssssssss????

ha hízik fél év alatt 4 kilót az már szuper!

sztem csak azért nyűglődés az evés mert nem az van, amit ő szeretne.
kerekpocak

ja és a babák nem hülyék! nem fog éhenhalni! annyit eszik amennyi neki jól esik!

a többször keveset viszont lehet h jó ötlet!
kerekpocak

jo reggelt lanyok :D

na mi ujsag? :wink:
mi jol vagyunk, eppen sterilizalok, hogy tudjak fejni tegnap sokat eszegetett Vancsi :D (önmagahoz kepest) , egesz delutan nem aludt, ezert ejjel jol szundikalt, hajnalban nagyot szopizott, most reggel folytattuk eme jo szokasunkat :wink:
kepzeljetek, csupan ma reggel 2x sikerült naggggggggyon bekakilni, ugyhogy teljes rucicsere volt, es fürcsi kad nelkül
most nyomtam be a homeos bogyoimat, megy a mosogep(meg agynemücsere is lesz ma, szülöknek es gyermeküknek is), mosogatnom kell es ideje lenne fözni is valami finomat apanak...csak azt nem tudom hogy..mivel eddig hoztak a kajcsit, ezert nincs is itthon semmi föznivalo sztem..en meg lemenni nem tudok asszem meg kell varnom apat, vagy szolok neki, hogy vasaroljon be..
a mult heten probaltam egy nacimat, ami akkor nem ment össze, viszont mar tegnap össze tudtam magamon gombolni!!!!!! juhee!!

Niki, naggggggggyon csini Emmacska!! :D
Fatima, en nem okoskodom, hiszen en is megijedtem, hogy Vancsi milyen keveset eszik, de asszem igaza van Zsófinak..bar vannak különleges etkezesi zavarok, de inkabb ha idösebb az ember..nem tudom ez piciknel hogy van :? de sztem Zsófi gondolatai igazak, ezeket en is igyekszem megfogadni, eldöntöttem nem mericskelem Vanit minden kajcsi utan, ha ehes ugyis szol, es ha nem szol, majd anya szol neki, hogy szopi-time :wink: mindenesetre küldöm neked a + energiat!!es persze Tareknak is :wink:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

most reggelizek valamit..van meg zab-lepeny, nyami

pusszancs
Vendég

Sziasztok!

Fatima - Márk nagyon nem evett, amikor jött a foga. Aztán amikor kinőtt, bepótolta. Én is megpróbálnám a többször kevesebbet. Márk a mai napig így eszik. Neki a max adag 20 hónaposan, 11,5 kg mellett 250 (tápiból), de vannak olyan napok, amikor ennyit sem eszik meg belőle. Szóval mennek a +++++++-ok és próbálj megnyugodni, ha igaziból éhes lesz úgyis szólni fog! ( Amúgy én a mai napig parázom, hogy mennyit eszik, de még soha nem volt ugyanannyi két mérlegeléskor.)

Puszi mindenkinek, nálunk esik a havas eső :cry:

Panni

Kép Kép
panni_30

Fatima: szerintem is nyugi!!!!!!! Okos baba Tarek, tudja mi a jó neki, mi kell neki. Jobban, mint bárki más. Nyugi, nincsen semmi baja, csak ennyit eszik és kész!!!!!! Ne parázz!!!!!!!!
Viszont szerintem nem kéne erőltetned, ha nem akarja. Én attól félnék, hogy megundorodik az ételtől, és lehet később lesznek neki étkezési zavarjai. Nyugodj bele, hogy ennyi kell neki, és kész!
Zsófi is, Panni is megnyugtatott, sőt mennyi példát sorolt fel. Csak lazán!!! És akkor nem lesz gond. :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

ja azt nem is írtam, van h este samu csak 130 körül iszik tápit. jó előtte eszik egy szenyát is, de az előtt viszont csak gyümit uzsira. előtte meg 200ml főzeléket ebédre.

szal így eszik reggeli kb 7kor 230 tápi, 9kor egy szelet vmi, 12 kor 200 ml főzi, izsira 15 óra körül 1 banán és egy kis szőlő és vacsira egy szenya és 130 ml tápi, vagy egyáltalán semmi tápi! ez se nagy mennyiség. de ha samu nem kér akkor próbálhatnál bármit belé tömni! olyan hiszti van, h csak na!
kerekpocak

fatima

csak átfutottam és röviden, mert nincs időm litániára: sztem tedd azt amit a szíved diktál, és ami megnyugtat. mi is addig vittük szabit, és nálunk is mindenki azzal csitított, h hát mosolygós vidám baba, jól alszik éjszaka, ráadásul átlagon felül gyarapszik a súlya....bla-bla...nyugi, nincs semmi baj..........de SENKI SEM ISMERI ÚGY A GYERMEKÉT, MINT AZ ÉDESANYJA!!!!! és csak kiderült, h 1. extra kólikás, 2. végbélszűkület, 3. vmire érzékeny az anyatejben....addig kell keresni a jó dokit, amig meg nem találod, mert igenis létezik! :lol:
azt kívánom, h mihamarabb sikerüljön megnyugodnod!

puszi
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk a 6 hetes vizsgálatokról.
Lucának a cisztája már csak 6 mm-es, 3 cm-ről indult a pocakomban!!! 3 naposan 2 cm-es volt szóval nagyon boldog vagyok. Fél évesen lesz konrtoll.

A csípője túl kötött (mint nekem is volt) ezért terpeszpelust kell hordania 6 hétig. És ebben az a durva, hogy valaki akkorra kap időpontot a gyerekével amikorra a Luca elhagyhatja a pelust...

A többi vizsgálat rendben. Most nagyon alszik, mert reggel is felkeltettem enni és onnantól események voltak, elfáradt bele.

Fatima: az én barátnőm kisfia kb. 3 hónapos kora óta sírt evésnél. Evett, de csak úgy nyamm-nyamm. Teljes félelem volt barátnőméknél, hogy nem eszik eleget, nem gyarapodik úgy ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, elvitte egy gasztroenterológushoz aki megvizsgálta és mindent rendben talált nála.
Még most 1 évesen is "keveset" eszik, 9 kilós a gyerkőc, életvidám, mosolygós baba. Őneki kevesebbre van szüksége, mint más babáknak. Ne aggódj szerintem. Főleg, ha jókedvű baba.

Edis

Kép
ediske

ediske ez nagyon jó hír! gartula!! reméljük a 6 hós kontrolon már semmi sem lesz!!! terpeszpelussal kapcs. úgy tudom mások is hordanak iylet a topik babák között! nagyon jól állsz hozzá! tök klassz!

aranyos samus sztori: tegnap 6 körül éhes volt, s míg én a szobában ültem, ő kiment a konyhába, kinyitotta a hűtőt, kivett egy joghurtot és behozta. enyhén ráutalva ezzel, h most minek kellene következnie... nagyon nagyon cuki volt.

panni: márkos képek édesek nagyon! nagyon szép a szeme!!

emma rózsaszínű anorákos és punkos fotóji nagyon édesek/viccesek! olyan jó a hangulat nálatok niki minden képen!!!

vanó baba gyöny9rűséges! iszonyú szép a szeme és a szája!

megnyugtató soraitokat (andi :)) külön köszönöm!!!

ja és a nap híre! hívott apukám, h vesz autósülést és szombaton f4re jön samuért!!!!!! juhééééééééééééééééé!!!!
kerekpocak

már ebben nem az a jó, h samut lepasszolom, hanem h apukám és anyukám samuval akar időt tölteni!!! értitek... :oops: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

Zsófi: Ez tényleg nagyon szuper!!!!! Aranyosak! Biztosan rájöttek, hogy sűrűbben kell nekik az unoka. :)

Edis

Kép
ediske

Sziasztok

rövidke életjel megint.

Fatima nyugi!!! Nem minden gyereknek ugyanannyi az igénye!! Az meg életkori sajátosság (és ez csak durvul :lol: ) hogy más jobban érdekli mint az evés. Juli is "csak" 9 kiló volt 1 évesen, amúgy ő meg ellenpélda, mert hiába zabál, nem hízik annyit. Mindenkinek más sebességű az emésztése, az igénye, és ebben a korban már nagyon különböznek a babák egymástól!! Eszik, jókedvű, normális a kaki, pisi, akkor nincs gond. Bocs hogy ezt írom de lehet hogy a dokinénitekkel van gond :oops:

Zsófi
tök jó hogy apukád besegít!! A végén még igazi nagyszülők lesznek, nem?? Nekünk se volt könnyű beleszokni az anyukaságba, gondolom ez a nagymamasággal is így lehet :?

Panni ez a Márk már nagyon nagy fiú!!

És kicsit rólunk:
Berlin azért, mert én 3 évig ott éltem (na jó, ovis voltam, de akkor is), és felnőtt fejjel még nem láttam. Ráadásul vannak arrafelé ismerőseink (az ottélésből fakadóan), és náluk voltunk.
Juli a repülőt nagyon bírta, előző nap olyan izgatott volt hogy el sem tudott aludni. A legjobban az ablak redőnye tetszett neki, egy órán keresztül le-föl huzigálta. Na meg a ülés előtt a háló (tudjátok, a hányózacskótartó:lol: )Hazafelé meg már olyan volt, mintha mindig is repülőn utaztunk volna.

Wellness hétvége: két év után először éeszünk ennyit (2 éjszaka, 3 nap) távol a csemetétől. Hát, nem mondom hogy nem várom :wink:

Suli megy ezerrel, jövő héttől minden héten 1 vizsga majdnem karácsonyig. Remek lesz. :twisted:

Mindenkinek puszi, gérem legközelebb képes beszámolóval jövök (Marcsi: igen, van már copfunk, de azért nem komoly :wink: )

Klári
Kép
ganti

húúúúúúúúúú klári juli mindjárt 2 éves!!!!!!!!!!
kerekpocak

bizony bizony!!!

Leírom, mert úgyse tud még olvasni: Diavetítőt kap, olyan régi típusút. anyuéknak egy csomó (vagy 50) filmjük van (még a mi gyerekkorunkból, nagy része már érdekelheti őt is). Én eléggé tv ellenes vagyok, ebben a korban főleg és sztem a hideg téli sötét estéken (azért fűtésünk van hehehe) jó alternatíva lesz unalom ellen.

Szerintetek?

Klári
Kép
ganti

én is nagyon tv ellenes vagyok! samu 1 évesen kapiott régi típusut és nagyon szereti. mostr már nem (csak) szerelni a gépet, hanem nézni is.
kerekpocak

huuuuu csajok, ma nem lehetett Vanit egy percre sem lerakni, allandoan nyügi volt anyu nelkül, delben mostam fogat es most ettem vegre valamit(hazajött apa)

kb 1 oraja sikerült egy nagy cicizes utan bealudni..jaj, csak szundizzon meg egy picit, fözni akarok :wink:

egesz nap cicicn logott volna..mar fel sem tudtam irni mennyit evett kb :lol: azt hittem nincs eleg tejcsi, ezert menne mindig visza ra, ezert gyorsban fejtem, hogy lassam mi ujsag..pedig azert van mar tej(par perc alatt lejött a sok szopi utan 40 ml)nem az igazi meg, de szepen alakul, de szilikoncicim most nincs :lol:

Ediske!!!!!!!!jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj de jo!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsófi, köszi a bokokat, hat tenyleg nagy szemei vannak a kislanyunknak, ha eber, ugy tud vele nezni, zabalnivalo!! :wink:

Fatima, remelem jol vagy :wink:

most gyorsban agynemüt cserelek mielött meghallom a kisger-sirast :wink:

pusszancs
Vendég

ja, diavetitö...

CSAJOK HOL KAPTATOK OLYAN REGI TIPUSUT???????????????MERT ENGEM MEGESZ A FENE EGY RETRO DARABERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:lol: en imadtam es imadom, beszeltük is apaval, hogy be kell egyet szerezni :wink:
Vendég

BOLDOG 5. HÓNAPFORDULÓT PETRA RÉKA BABA!!!!

BOLDOG 7. HÓNAPFORDULÓT MAJA JULISKA BABA!!!

Kép

Kép
viky30

Panni: Gyengém a szép kockás ing kispasikon és nagyokon is. És Márknak szuperül áll!!! Nagyon helyes a fiad! És látszik hogy szeret huncutkondni is ahogy a fejére rakja a lavórt és huncut képeket vág. :wink: Járóka hogyan vált be nálatok? Azért kérdezem mert erősen gondolkodom rajta. Beni kedvenc elfoglaltsága hogy a kábeleket akarja húzogatni, polcokat lepakolni és egy pillanatra sem merem egyedül hagyni, de amíg főzök nem ül meg végig az etetőszékében velem a konyhában....

Ediske: GRATULA a jó eredményhez! Drukk hogy a következő vizsgálaton nyoma se legyen annak a fránya cisztának!!! ++++ Megmutizod a tokáját? :roll:

Niki: De jó hogy tettél fel képeket megint!! Imádom ha sok kép van. :oops: :roll: A kis punkfrizura nagyon édes! Éreztél te valamit amikor azt a kisplüsskacsát vetted! :wink: Hogy tud vigyorogni a kisasszony! Haláli jófej kiscsaj!!

Evu: Örülök hogy csak múló pánik volt a tejhiány!!! Igy tovább, nehogy beijedj! Komolyan mondom a gyerekorvosok/védőnők-nek nem kellene többet foglalkozin pszichologiával? Nem tudják hogy milyen súlya van amit mondanak és milyen következményei?? Brr :evil: :evil:
Amúgy tök ügyi vagy hogy így ellátod a házimunkát is Vanó mellett, én semmit nem tudtam csinálni az elején. Bár tudtuk hogy te duracell nyuszi vagy. :lol: Ja és ez a kép is gyönyörű a kiscsajról!!

Fatima: Háááát mindig visszajön ez az evésprobléma? Nem tudom mi a jobb, ha azt teszed hogy kicsit nem gondolsz rá vagy megnyugtat egy szakember. Amúgy mire gyanakszol? Mi baj lehet ha jókedvű, mosolygós és aktív, mozgékony? Attól tartasz hogy keveset eszik és egyszer csak sírós lesz és bágyadt? Nem tudod egy picit elhessegetni ezeket a gondolatokat? Ha pár nap vagy egy hét múlva még mindig ugyanolyan Tarek és nem tűnik éhezni akkor lehet hogy tényleg csak ilyen kevésre van szüksége és nem olyan dundi hízos alkat. Persze mindenképpen azt tedd amitől megnyugszol!!!

Zsófi: De jó fej Samu! Már kiszolgálja magát, lassan ő csinál reggelit és ágyba viszi fáradt anyának! :lol: :lol:

Edu: Hogy vagytok? Rövid életjel???

Reni: Hogy vagytok? Ugye minden okééé??

Kép
viky30

Kata: Te sem voltál két oldal óta. Mi a helyzet veletek? Lizu drága jól van? És te?

Velünk semmi különös nincsen. Beni rendesen eszik, alszik eleget - bár négyóránként kel még mindig éjjel, új tudományunk most nincs.

Én sem merem bekapcsolni a tévét egész nap mert különben Beni azt bámulja. Diavetító tök jó ötlet, engem is megrohantak az emlékek. Imádtam leülni a nővéremmel és nézni a filmeket!!!

Egy mai kép Beniről akit mostanában Pocaknak hívunk :roll:

Kép

Kép
viky30

mi a googlebe beírtuk h diavetítő és v a tesz-veszen v vmelyik használt adok veszek lapon találtuk meg kemény 3000 ftért. remek állapotban van, tökéletesen működik.

beni csudiszép!!!!!!!

kitartást vanó mamának!! :wink: :wink: :wink:
kerekpocak

fatima!!! na mit mondott a doki??? úgy izgulok értetek! egész nap a fejemben vagytok! gyere!!! meséld el!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Gyorsan átfutottalak titeket, de csak az utolsó oldalt :(

Először is üdvözlet minden új Babának és Mamának!
Kép
Gyönyörűek vagytok és gyertek Ti is gyakran megmutatni magatokat, s persze akkor is, ha "Paramamák" vagyok éppen valami miatt. Nagyon jó a csapat -mégha néha vannak is összezördülések (de hol nincsenek egy csapatnál)-, így biztos kaptok bátorítást és segítséget.

Fatima!
Szegénykém! Annyira átérzem a vívódásod. :cry:
Bala is így evett, azaz nem evett, s az én idegeim is állandóan emiatt pattanásig feszültek. Már kicsinek sem kért enni, soha nem sírt, üvöltött, mint más baba, hogy "Anya éhes vagyok!" Ha evett valamicskét, akkor is csak nyamnyogott a lelkem. A frász kerülgetett mindig, amikor a dokihoz mentünk, hogy kijelenti. "Maga éhezteti ezt a gyereket?" Aztán Ő volt az, aki mindig megnyugtatott, hogy " Anyuka! A természet tudja a dolgát! Neki ennyi az igénye. Valszeg nagyobbként sem lesz jó étvágyú, jó evő gyerek." Na ez is be jött neki :evil:. A mai napig katasztrfa, hogy mennyire nem eszik, s válogat. 1-2 dolog van, amit elfogad. Pl. mai kaja adagja:
reggeli: 1/2 bögre "Nyuszis kakaó"+ talán két szem keksz
tízórai: 3/4 banán, egy kis tálka kölesgolyóval
ebéd: 1 kis babatálnyi almaleves(ke) + natúr főtt tészta (csak így eszi meg :evil:)
uzsonna: 1 túrórudi + Nagyinasi (gumicukor :oops: )
vacsi: 1/2 bögre "Nyuszis kakaó" + 1 mandarin
Pedig úgy szeretném, ha Ő is szeretné a főztömet, hisz azt hiszem elmondhatom magamról, hogy tudok főzni. Erre meg ...
Úgyhogy nem véletlen, hogy 2,5 évesen csak 11,2 kg és 86 cm.
Na jó, nem panaszkodom tovább, hisz vígasztalni jöttem.
Ja mégegy: sajna valszeg ez genetika. Anyósom és a Sógornőm is ugyanilyen rossz evő volt kicsinek is, meg a mai napig felnőtt fejjel. Úgyhogy a doki is ráfogta erre: "Na látja, volt honnan örökölnie." :roll:
Mindezek ellenére viszont azt is mondom, amit SNiki, hogy ha nagyon vészesnek tartod a dolgot, akkor járjatok utána, s kívánom, hogy találjatok egy jó dokit, aki nem csak elhajt benneteket, s végére jár a dolgoknak. De leginkább azt kívánom, hogy ne legyen semmi gond Tareknél.
Én mindig azt mondom, hogy Bala a kozmosz energiájából táplákozik, s azzal jól lakik, nem kellenek neki holmi földi szemetek.

Kép

Kép
timtom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: