Sziasztok!
Adél!!!!
NAgyon sok bolsog szülinapot kívánunk, Isten éltessen sokáig Téged és az anyukádat! Nyami volt a tortád
Dóra!
Szívből gratulálok Andrishoz, legyetek nagyon boldogok!!!
Jó sokat írtatok, és mostanra sikerült leraknom Pannust, Tomi még bent van B-nél

(hogy legyen az ember lány negyed 12-kor csábító és szexi?

).
De ez a fejlesztős dolog megütötte a szememet. Én ugyanazt érzem, amit Deni írt. Tény, hogyí amióta topictag vagyok, sokkal parázósabb vagyok, de éppen azért, mert szélesedett a látóköröm. Ugyanakkor szerintem egy kicsit torz képet láttok. A mi topicunk "túl igényes". A szó jó értelmében. Én azt tapasztalom, hogy a szülők 95 %-a nem ilyen. ÉS nem azért, mert rosszak, csak egyszerűen mások. Szerintem a fejlesztésre szoruló gyerekek nagy része nem jut el a segítséghez. Persze, mi azt látjuk (mert EBBEN a körben mozgunk), hogy boldog-boldogtalan viszi fejlesztésre a gyerekét, de ha országos szinten nézzük, ez nem igaz. A Bölcsiben is van egy kisfiú, nyáron múlt 3 éves, és 5 perc alatt levágtam, hogy valami nincs rendben vele. A gondozónők vért izzadnak vele. NAgyon aranyos kisfiú, de nagyon nehezen kezelhető, most nem írom le részletesen, de pl nem rág, alig beszél, stb-stb. Ma voltak itt a gondozónők családlátogatáson, és finoman rákérdeztem, hogy nem látnák-e indokoltnak, hogy valami speciális fejlesztésre küldjék a kisfiút, és miondták, hogy ők tanácsolták a szülőknek, sőt, a bölcsi-pszichomókus is felajánlotta a segítségét, de a szülők mereven elzárkóznak. És ez a jelélemző. VAn egy bunkó-paraszt rokonunk, a kislányának is problémái voltak, de amikor ezt szóvá tették az óviban, megverte az óvónőt

Mondanom sem kell, a kislány 16 évesen végezte el az általános iskolát.....És olyan dühös tudok lenni ilyenkor, mert ez a kisfiú is a bölcsiben egy olyan aranyos gyerek, szép, fizikailag fejlett, csak egy kis odafigyelés kellene, és minden rendben lenne.....
Szóval egyet értek azzal, hogy talán túl sok helyre visszük a gyereket, mindenáron fejleszteni szeretnénk, hogy ő legyen a legjobb, de ez csak egy szűk körre igaz

És ezt nem csak a fejlesztésben, de pl a szoptatásnáél is látom. (ki tudnak kergetni a világból, amikor azt mondják-ezt konkrétan egy egyetemet végzett ismerős- hogy JAj, ZSuzsi, te milyen szerencsés vagy, hogy tudsz szoptatni. Nekem nem volt elég tejem, éjszakánként 2 óránként kellett szoptatnom-2 hós gyereket. Hát én meg még sokszor most is....). VAgy egész másnál, pl egy (fog)orvos barátnőm nem ismeri föl a kruppot, és hogy esetleg a kruppra érzékeny gyereket nem kellene cigifüstös környezetben tartani. Én barom állat meg minden lépésemnél azt skubizom, hogy hogyan hat ez meg az a kölkömre
és a védőnőknek a munkája talán erre is ki kellene, hogy terjedjen, hiszen az anyuka sokszor nem ismeri föl a jeleket....
Nuk!
Föl a fejjel! Nehéz lehet Nektek, de minden csuda klassz lesz! Csak egymást kell újra megtalálnotok! És nektek legalább több esélyetek van, mert csak egy zsarnokotok van, és van nagyi
Fibi!Lindi! Deni!
11 HÓNAPJA FOLYAMATOSAN AZT ÉRZEM, HOGY KETTÉ FOGOK SZAKADNI!!!!!!!!!!!!!!!! MEG FOGOK ETTŐL ŐRÜLNI!!!!!!!
Az első hónapokban még csak B lelkivilágával foglalkoztam, de most már Pannuséval is kell. Egy percre nem hagyhatom őket kettesben, különben B bántja őt. És persze erre mindenki adja a tanácsokat, hogy szegény B, így meg úgy! NA, de szegény PAnnus? B-t ne üssem meg, mert lelkisérült lesz, de Pannus folyamatos terror alatt nő föl? De hát ő is a gyerekem? Aztán jön, hogy szegény B, miylen kis érzékeny, biztos megviselte, hogy tesója lett, akkor elsírom magam.
NAgyon nehéz két gyerekkel itthon lenni, és a fő ok az, hogy teljesen más az igényük. OLYannyira, hogy egyiknek sem tudok megfelelni. Ezért egyik sem boldog. És ezért én sem vagyok az. Én most már mindenkit lebeszélek a kis korkülönbségről. Járjon csak a nagyobb már óviba! OLyan szar érzés, hogy Pannussal nem tudtam kiélvezni az együtt szuszogós pillanatokat, ugyanakkor B-vel sem azt a hihetetlenül klassz időszakot, amikor már beszél, és mehetnénk mindenhova, mert minden érdekli. Ehelyett a szar hátán egyensúlyozunk.
Ez most így nagyon le van sarkítva, de nagyon durva pl, hogy a napnak nincs olyan perce, amikor egy kicsit egyedül lehetnék, mert napközben sem egyszerre alszanak. Bébiszitter drága, így csak heti egy délelőtt, akkor talán meg tudok főzni a hét második felére. Ennyi....
hosszú lettem. Csak azért mertem ezt lerni, mert látom, másnak sem könnyű, és Fibi, kérdezted, hogy bírom............ MInden reményem a bölcsiben, ami eddig szuper, teganap B akkora patáliát csapott, hogy haza kell jönnünk, hogy a gondozó nénink beszélt a vezetővel, hogy az esetünkben kicsit eltérjenek a beszoktatás rendes menetétől, és hosszabb ideig maradhassunk már most is.
és egy szar anya vagyok, mert lepattintom itthonról a gyerekemet, mert úgy látom, hogy még egy állami gyereklerakatban is jobb helyen van, mint az idegbeteg anyjával
egyébiránt
Ancsi!
Ennyiért már magánkórházban is szülhetnél

Én azért tartalak annyira szókimondónak, hogy próbálj meg alkudni! Tapló paraszt dolog, amit a dokid művelt.
Örülök, hogy lány

És hidd el, nem lesz semmi gond!
Bendi csodaédes, na és a hóember! ÉS Tündi mekkora!!!!!!!!! NAgyon csinos lányka, nem kell vigyáznia a vonalaira! (bezzeg PAnnusnak

)