A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anitjám, köszönöm a tippet, próbálkoztunk vele, de a legerősebb citromlé se fogott ki a vízkövön. Tényleg brutálisan kemény itt a víz (Bp., 23 .ker.).

Heni81, súly: szerintem ez nagyon szép hízás, és tök jó, hogy nem méred állandóan, tényleg csak kínozza az embert. A gy.orvosunk szerint a "tankönyvi előírás" 600 g hízás per hó. :shock:

Viranka, teszek fel majd taliképeket a gmailre!

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

Hogy ti mennyit tudtok írni egy nap alatt.....
Csak győzzem olvasni

Sense, szerintem is jól gyarapszik a kisfiad, nem egyformán híznak, esznek. De a két mellből való szoptatást én is kb. 3 hete kezdtem el, mikor láttam, hogy kevés neki.

Kiskolbi, örülök, hogy jobban vagy.

Nekünk ma ügyintézős napunk volt, de egy iszonyat "kedves" biztonsági őr úgy felidegesített, hogy egész végig puffogtam a kocsiban, ezek azt hiszik, hogy ők mindnet, de mindent tudnak.

Holnap megyünk Anyukámhoz, nála lesz a törpe, megyek fodrászhoz, meg kicsit vásárolgatni:)

Era, Beatriche nagyon sokat nőtt, nagyon ügyesek vagytok.

A törpe felébredt, megyek

Granda, nagyon jó oldalakat tudsz, kezd legyszerűsődni az ajándékozás:)

Kép
Kép
nektarin

Anikó
Babaúszás

3 hónapos kortól lehet, nálunk apja viszi is (én nem tudok úszni és utálom is a vizet :shock: )
Más a hőfok, más a medence vize is, így elvileg nincs gond a fertőzésveszéllyel. Mindent megtalálsz itt:
http://babauszas.lap.hu/

Kép
granda

Sziasztok!

Irina: köszi a hiányolást, megvagyunk, csak apa betegszabin van, és ez úgy néz ki, hogy betegszabi=egész nap a gép előtt ül!
Most elment Rebekával játszani gyorsan írok!
Egyébként kezd jobban lenni, tegnap még lázas volt és nagyon be volt gyulladva a foga helye, de ma már sokkal jobban van. De még 1-2 napig biztosan nem mehet dolgozni!

Hajni: jó hogy feltesszük a táblát az iwiwre, de nem kéne az újakat is hozzátenni? És levenni azokat, akik nem aktívak? Úgy lenne teljes a tábla!

Heni: szerintem is jó ez a hízás, ne görcsölj rajta.

Horcsog: Ha a Széchenyi iskola a lámpánál jobbra fordulva, rögtön a Kávai útról nyílik, (a Pennyvel szembeni utca), akkor tudom melyik az!
Az ottani könyvesboltot az ősidőkben anyukám is csinálta egy ideig.

Viranka: nagyon szép az új volnalzód, én is rá fogok kattintani és csinálni újakat, mert már unom a babafalvásakat!

Egyébként jól vagyunk. Viktorka újabban 12 órázik, ami azt jelenti, hogy este 7-től reggel 7-ig alszik. És kevesebbeket eszik mostanában, tehát valószínű beállt a szervezete, a kevesebbel is megelégszik!
ÉÉÉÉÉÉÉSSSSSS!!! Egyáltalán nincs már pocicsikarás!!!!!!!!
Úgy néz ki, nálunk véget ért ez az időszak!

Kép
Kép
timi26

Sense
Nagyon szép a történeted...
Tkp.ez a rossz a császárban, hogy a babát gyakorlatilag elveszik az emebertől és óvják a csúnya külvilágtól, amit még a mamája is jelenthet egy fertőzés képében....
Ezért írtam, hogy császárosoknál gyakorlatilag az őrző teszi az embert anyává, az utólagosan átélt dolgok...

Kép
granda

Feltettem a gmailra az iwiwre szánt képet + a nálam lévő talis képeket is.

Granda: te miért voltál 2 napig a megőrzőben???
Én délelőtt szültem, este kerültem babás szobában. Odatették Viktorkát a bev.kocsiba, hogy kicsit ismerkedjünk, de már nem adtam vissza csak éjszaka! Én magam toltam be a csecsemősökhöz.

Kép
Kép
timi26

Emese! Köszi! Valahol azt olvastam, hogy 1 hónapos kortól mehet a kétlyukú, de ezt én is hülyeségnek tartom. Nem tud még belőle normálisan szívni. :evil:

Mi sétáltunk másfél órát ma. Bár hozzáteszem, hogy itt nem fújt ma a szél, és sütött kicsit a nap is.

Ééééés! Ma sikerült egy mosolyt lekapnom a fényképezővel:
Kép

Irina! Nálunk is ilyen kemény a víz. Én sterilizáló tablettákat használok, másfél liter langyos vízben kell feloldani, és abba tenni a cuccokat. Elég olcsó. A www.brendon.hu – ról rendeltem. Nem tudom, hogy most van-e éppen a webáruházban.
Anitja! Citromlé? Hmmm. Kipróbálom! :D

Viranka! Tényleg haláli a vonalzód! Lehet, hogy szép lassan "ellopkodjuk". :wink:

K.Timi! Mégse jött be a 150 ml. Néhány kaja után bukott, és elég rendesen… Szóval lehet, hogy ideiglenesen visszatérek a 120-ra, én nem is értem, hogy a dobozon, miért van 150… Nem is nagyon fér bele. Fokozatosan is próbáltam növelni, de úgy se jött be. És amilyen kis mohó, elfogadja, aztán meg szenved, hogy tele a pocak… :shock:

Anikó! Én pár hét múlva megyek babamasszázs tanfolyamra. Utána fogom masszírozni a kis picúrt.

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Sajnálom... :(

Heni! Nem szopi, hanem este érdemes úgy aludnod, hogy a fejed fölé teszed a kezed, és akkor a melled szövetei ellazulnak, és megfigyeltem, hogy több tejet tud termelni a cici.

Timi! az igen, én csak másnap reggel kelhettem fel (14órakor volt a műtét), az is nagyon nehéz volt, de azért Noelért én is eltotyogtam :lol:

Jaj Istenem! Imádom ezt a Kispasit! Ma megfogta az orromat a lábujjával :lol: :lol: :lol:

Jóccakát!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi:
ok. :)

Újak:
aki szeretne bekerülni írjon hozzá adatokat. :)
Kép

És kit vegyek ki? :oops:

Cumi:
hát bevallom én kb 2 hete váltottam 3 lyukúra. :oops:
Az 1.ből 25-30 percig evett, megunta, elaludt stb... Ezzel megeszi 5-7 perc alatt. És soha 1 csepp sem folyik ki a száján.
Eredetileg 2 lyukút szerettem volna, de pont nem volt. :evil: :evil:
Amugy a 2 lyukút 2 hóstól, a 3-at 3 hóstól írja.

Kép
Kép
h@jni

Timi
Azért voltam 2 napig, mert ennyit kellett várnom gyermekágyas szobára :shock: :D
Nálunk nem választás kérdése volt, viszik-e a babát vagy sem... A délutáni félórás látogatási időben 5 percre engedték látni... Ez van, nagyüzem!
Aztán gyerekágyon már velem lehetett Linda :)

Kép
granda

Szia horcsog !
A Photoshopnak melyik verziója pontosan ?
Sok minden lehet a hiba oka : hibás verzió, a számítógép hardvere kevés annak a PS-nak (alacsonyabb verziót kell kipróbálni), kevés RAM, nem regisztrált -és - vagy - lejárt demo verzió, rosszul vagy hiányosan feltelepített szoftver, stb.stb.
Tehát a kérdések : melyik verziótok van a Photoshop-ból ?
Hardver konfiguráció (alaplap,processzor,RAM, monitorvezérlő, szabad hely a vinyón )?
Gondolom az utóbbi kérdés jobban tetszik ;)
Megpróbálok segíteni....
Ja,egyébként a pár voltam.
Üdv : Robe

KépKép
viranka

Timi26!
Az nem az.
Amit írtam iskolát és mi is a vasútnak nem a 4-es felöli oldalán
hanem a másikon vagyunk.
Gondolom nem nagyon jártál erre?

Regi!
De ari, Szeli mosoly.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Virankáék!

Csak holnap tudom meg pontosan
majd meg írom.
de választ köszönöm.

Amit bitosan tudok P3-unk van.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka!
Amit elfelejtettem 7.0 verzió

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Horcsog: Mi az utca neve?

Kép
Kép
timi26

Timi!
Amiben lakunk Thököly.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Horcsog: megnéztem a térképen. Tudom, merre van. A Harang utcába szoktam hordani a férjemet, ott lakik az egyik zenésztársa, általában onnan indulnak zenélni. És a Platán is arra van, a sorompó után. Pár hete ott voltunk nőbálban.
Nem féltek azon a környéken?

Kép
Kép
timi26

Megnéztem Irina képeit is!
Jézusom, hogy ki voltunk terülve azokon a székeken!!! :shock:

Kép
Kép
timi26

Szép reggelt Mindenkinek!

Így reggeli közben sikerült visszaolvasnom, bár a linkeket még nem néztem meg. Amint tudom, megteszem.

Most nem panaszkodni, vagy "hőst játszani" akarok, de az éjjel megint a fürdőben gyötrődtem a fejéssel. :? Ha nem szedem a homeós bogyót, alig van tejem, ha meg igen, akkor jól bedurran a cicim. Hajnali n3-ra már iszonyúan feszített, nem is tudtam beletuszkolni Máté szájába. Szegényke ott sírt, hogy nem tudja bekapni, olyan feszes, végül megetettem a másikból, és alig vártam, hogy végezzen, mentem gyömöszölni. Eleinte semmi nem jött a hónalj alatti lebenyből (most az záródott el :( ), de egy óra alatt végülis kiszenvedtem 80-at. Még maradt benne egy csomó, de legalább a reggeli szopiig kihúztam valahogy, és Máté segített is. Különben annyira bosszant ez az egész! Miért nem tud beállni ez a kereslet-kínálat dolog? Mindegy, nem izélok, legyek boldog, hogy tudok szoptatni.

A tegnapi oltást egész jól abszolváltuk, annyira nem is adta el Máté a házat (Sense! A múlt heti 12 dkg után most 22 dkg-t hízott, szóval ne aggódj Boti miatt! Van remény!), és megúsztuk egy kis délutáni nyűgivel és 37.5°C hőemelkedéssel (láz megelőzésére is homeós bogyót adtak. Nálunk mindenre bogyóval tömik az embert :shock: , de úgy néz ki, hatásos. :D ).

Séta a hidegben: tegnap tényleg elég durva szél volt, de muszáj volt elmennünk a dokihoz. Ma bankba készülünk, remélem, most jobb lesz a helyzet. Jól bebugyolálom, aztán felkerekedünk. Máténak tuti jó meleg lesz a babakocsiban, csak én fogok odafagyni a kocsi tolókarjához. Különben is utálok hidegben sétafikálni :evil: , de Máté miatt muszáj mindig nekidurálnom magam.

Vízkő: már azt hittem, én baltázok el valamit, mert itt is ilyen gusztustalan lesz minden cumi + üveg. Ha forró folyóvíz alatt áztatom, akkor jó, de az nem sterilizálás, és a kezem is leég. Anitja, ezt a citromot kipróbálom (ecet is jó biztos, az is savas, és takarítani is szoktak vele, csak baromi büdös.).

Megyek, mindjárt etetésidő van, addig pedig még akad egy-két dolgom.

Detti
KépKép
kiskolbi

Bocsi, Viranka, de nagyon édik ezek a vonalzók! Muszáj volt elcsakliznom a linket!!! :oops:

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Van valakinek szundi macija? Most akadtam rá a neten, 10900 ft. Éppen ezért érdekelne, hogy érdemes e megvenni? Állitólag anyaméh hangokat ad ki meg monoton hangjára könnyen elalszanak a babák.
Én már minden ketyerét megveszek.
Tegnap megérkezett a borostyánkő nyaklánc, nagyon jól mutat a fiam nyakában, remélem a hatása sem marad el.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

nna, végre idejutok én is. Olvasok mindig, de aztán írni már nincs soha idöm, mert valamelyik gyerköc követel :? .
Minden baba nagyon nagyon ari!
Linad és Szeli milyen szép kislányok!!
Az Àdik meg szintén tüneményesek!!

Üdv az újaknak!! Dettyk, Panka jó nagy lány volt! Nem semmi, milyen gyorsan ment a szülés! :wink:

Kiskolbi, örülök, hogy meggyógyult a cicid! Éjjel néha nekem is bedurran, már kétszer álltam a mellgyuszi küszöbén, de Áron eddig még mindig kisegített!

Én is megnéztem a fejös linket, de én is agyaltam rajta rendesen, hogy milyen az a sodró mozdulat. Aztán kipróbáltam, jött is valamennyi, de nem mentem sokra vel.
Irina, köszi, hogy leírtad érthetöen, hogy mit is kell csinálni. A következö szopi után ki is próbálom! :wink:

Asszem én is lemaradtam a jelszósdiról! Mi is ez?

Levegöztetés: én hóban, fagyban, esöben is viszem manót, mert Ábellel a múlt héten megkezdtük az ovit és ugye valahogy el kell vinnem és haza kell hoznom a gyereket, egyedül meg nem hagyhatom itthon Áront! Szóval ez a dolog megoldódott. Viszont nagyon jól bebugyolálom, ilyenkor olyan jókat alszik! Most is alszik még a reggeli ovijárat óta a babakocsiban a lépcsöházban. :shock: Mondjuk tízre mentünk, elötte evett, úgyhogy déölig kihúzzuk, mire hazaérünk az oviból, pont ébred és éhes lesz. Egyébként csak hárman lakunk itt, tehát ez nem olyan nagyüzemi lépcsöház, itt alszik mindjárt az ajtó mellett, tehát hallom, ha mocorog. De most mnek piszkáljam ki onnan, ha jól alszik?

Kicsit meg vagyunk fázva, szörcsög az orra, tüsszög a takitól, meg ahogy folyik neki le hátra irritálja, ezért köhög is néha, de nem vészes. Elökerült a porszívó, szívom a nóziját, jön is belöle cucc, de nem vészes. Szerintemmennyivel megússzuk. Mondjuk Ábellel szerintem már dokihoz rohantam volna az elsö tüsszentésnél, a második gyerköccel az ember már lazább. :wink:

Hízás: szerintem sem híznak mindig egyformán a babák, mi is stagnálunk éppen, nekünk is zöldes a kaki pár napja, lehet, hogy a nátha miatt. Viszont az eddigi hízása fenomenális: 2960 gr születetett, 2890-nel jöttünk haza a kórházból és a tegnapi mérés szerint 5500 gr. :shock: :shock: Két hónap alatt hízott 2600 grammot! Na ilyenkor nyugszom meg, hogy elég a tejem! :lol:
Viszont ma éjjel nekem sem volt túl sok az elmúlt éjjelekhez képest. Lehet, hogy nem raktam fel annyiszor a kezemet? Ez egyébként nekem is bevált!! Anita, te egy zseni vagy!!! :wink:

Timi, apukának mielöbbi gyógyulást! És üzd el a gép elöl!! :D :D

Enyém párom ma megy dokihoz, mert fáj négy hete a hasa alja, estére már nagyon, és alig tudja emelni a lábát. :shock: Tegnap elment a háziorvosunkhoz, ö pedig továbbküldte sebészhez, mert sérve van! :shock: Most itt parázik, hogy müteni kell-e, mert szerintem abba tuti belehal a félelemtöl! :lol: Férfiböl van a lelkem!
Mondtam neki, hogy akkor én két császárral nem is szólok semmit! :wink:

Na megyek, mert lassan készülödnöm kell az oviba!

puszi mindenkinek!!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Upps!!
Az Ádik tüneményesek!!! :oops:

KépKép
KépKép
motiot

Emese: jó hogy leírtad újra az oltásokat, emlékeztem, hogy már írtad 1x, de visszakeresni, és megtalálni szinte lehetetlen lett volna. Így énis pont kérni szerettelek volna rá.

Én is kérek jelszót :!: :!: :!:

Nálunk kb egy hete olyan nyöszörgés megy esténként, hogy nem bírok aludni. Már kezdek nagyon kilenni ettől. A bébi szopi után kezdi. Pedig megböfiztetem, pelenka is van cserélve, nem is éhes már. El is alszik a kezemben, és mikor lerakom is alszik, aztán kb 10 perc múlva kezdi a nyöszörgést. Persze alszik közben is, legalábbis a szeme csukva van. Nyöszörög, néha jön puki, de igazából az sem. Majd bealszik egy picit, újra nyöszörög, fiszkalódik, majd megint egy kis csönd. Csak én nem bírok így aludni. Néha kiveszem az ágyból, persze közben is alszik a bébi. Kézben nem nyöszörög, de ahogy visszateszem kezdődik a kör előről :? Mi lehet az oka, talán pukik, de hiába tornáztatom, nem jön ki, csak jól felébred arra.
Pedig egyébként olyan aranyos, rendes gyerek, ezt leszámítva alszik szépen, sőt tul.képp ő a nyöszörgés alatt is mintha aludna :shock:

Kép
bfagi

Bfagi!
Nálunk is van ilyen "szopiutánalvásközbennyöszörgés". De csak az éjszakai szopik után. Először azt hittem ébren van, és kivettem a kiságyból. Aztán rájöttem, hogy alszik és közben emészt. Mostanra megszoktam, így már simán elalszom így is.

Regi!
Édes ez a mosoly! :D

Súly!
Ki vagyok akadva. Ma elmentünk a védőnőhöz mérésre. Tegnap egy hete voltunk nála. 4490g!!!! Tehát 21 dekát hízott egy hét alatt. Kétlem, hogy a doktornő áltam mért 7 deka és a 21 deka különbségét tegnap szedte volna fel!!! :evil: Ennyit a mérlegek pontosságáról. De legalább megnyugodam, hogy minden rendben van. Ezért kellett engem paráztatni.

Ma hozott ebédet nekem a szomszéd néni. Édes pofa. :D Sajtos husi, rizibizi + kókuszkocka. Megyek és jól bekajálok,amíg Botond alszik. (A mostani alvás előtt 45 percet önállóan nézelődött!!!! És nem ölben!!! Nem akartam megzavarni. Ilyen még nem volt.)

Szép napot!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Olyan jó, hogy van ez a topic!!!
Igazából együtt éljük a hétköznapjainkat. Nagyon jó érzés megosztani Veletek az örömöket és a bánatokat, és jó Veletek együtt örülni, esetleg szomorkodni. Igazából ezeket a mindennapi dolgokat csak azok tudják megérteni, akik most élik át! Tehát Ti.
Szóval csak azt akarom mondani : KÖSZI LÁNYOK!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Hát én most lementem törpével mert csuda szépen sütött a aztán meg futás lett belőle.
Elkezdett jégeső esni.
SZép lehettem ahogy ezerrel szaladok a babakocsival haza felé.
Törpe nem is értette a helyzetett.

Regi : én úgy emelem az adagját, hogy csak minden második kajára kapja az emelt adagot.
És próbáld meg, hogy nem 30ml-vel emeled hanem csak a felével.
Én azt olvastam, hogy a babák napi szinten kb 30-50ml különbséget nem vesznek észre ha úgy emeljük az adagot.
Nálunk Ádám vasárnap evett 140ml teát és 655ml tápszert. Tegnap meg 100ml teát és 680ml tápszert.
Szerintem ami a dobozon van azt el kell felejteni. Ha az alapján etettném akkor már szegény tömött liba lenne. Nem is tud annyit enni nálunk Ádám. Eleinte én is néztem, hogy de ennyit kéne egyen és a doki néni mondta, hogy addig míg heti szinten minimum hízik 150g-ot addig ne foglalkozzak azzal, hogy mi van írva a dobozzra meg különben is nem egyformák a gyerekek sem úgy mint a felnőtek sem.

Heni : hol találtad ezt a macit engem is érdekelne.

Most lépek mert itt a pocakos barátnőm.
20200310173350

Csajok,
egy kérdésem lenne!
Mit jelent a pisis pelus? Nekünk sincs minden nap kaki, de milyen pisisnek kell lennie egy pisis pelusnak? :shock:

KépKép
KépKép
motiot

Köszi Irina.Teljesen érthető amit leírtál.Bár kézzel még nem megy, a gépi fejésre rásegítek.Eddig saját kútfőből tuszmákoltam, mostmeg percek alatt lefejtem a fölös tejcsit. Így lassan be is gyakorlom a mozdulatot, mert látom hogy mikor ürül jóval nagyobb mennyiségben.
Szuper, köszi mégegyszer.Eddig fejés után azthittem leesik a cicim mire kiürült, mostmeg semmi. :D

Megkérdeztem a védőnőt a zöld kakiról: azt mondta akkor kell izgulni ha a kaki büdös, nyákos vagy véres.Egyébként vagy túleszi magát vagy keveset eszik, vagy ő ilyet tud.( :D )Ha túleszi az nem gond mert kijön, ha meg keveset akkor látni a gyarapodásán.

Timi:én is, én is! 12 órát alhatnék egyhuzamban. :shock: Ti már a paradicsomban vagytok :P

Sense a szomszédasszony nem jár Csepel felé?

Granda : és akkor 2 napig nem is tudtad megetetni Lindát? Akkor mit evett?

A Photoshop letölthető valahonnan vagy meg kell venni a programot?

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Mi is voltunk tegnap kint sétálni és lefagyott a fülem és a kezem.Míg eközben törpe jó nagyot alukált.
Én is teszek a baby alá pokrocot,meg fölé is kettőt,mert az én 3 kerekümnek nincs lábzsákja.Sajnos.:(
De így megoldottam.

Nálunk is úgy néz ki kezd beállni az emésztésünk napi 3-4 kaki,így nincs hasfájóság.

Hathetes kotrolon is hála rendben volt minden.:)
Én is felirattam a cerazettet,hisz nem is marad semmi más módszer ami nekem jó lenne,de eddig kopp-kopp,semmi gond a tejcivel.
Remélem így is marad.!!

Ma én is kipróbáltam az autó hátsó ülésén a szoptatást.Megéhezett drágám a vásárlás közben,de jó,hogy csak kisétáltam vele..Cici- evés és már jött is apa a vásárolt cuccokal,és mehettünk is mi meg ettünk tovább..:)

De tök jó volt.Vissza emlékszem mikor Benivel voltunk így, otthon elkészíthettük vagy volt,hogy elfelejtettük..:shock: szegénykém..:S cipelhettük a tápit,aztán vigyázni rá ne legyen se hideg se meleg.Vagy volt olyan,hogy nem vittünk kaját, a fent említett dolog miatt és rohanhattunk haza.
Most meg csak előkaptam a didi és már ehetett is a fiam.Annyira jó.

Na,de amin kiakadtam.

Nagyban vesszük a kenyeret és a csigát, 4 lépést megyek a kocsitól erre,egy nő oda lép a fiamhoz és elkezdte simogatni az arcát,mert rákezdett épp a sírásra.Annyira kiakadtam,megértem törölgetni az arcát.Engem nagyon felhúzott.Az meg elnézést,hát nincs elnézve,erre én annyira hárklis vagyok.Ne nyúkáljon senki vad idegen az én gyerekemhez..:evil: :evil: De nem?..:evil: :evil:

Olvasgattam vissza mit írtatok,de feladtam a végén.Annyira elúsztam..:roll:

A jelszót én is kérhetem? Ha jól vettem ki képet lehet feltölteni az iwiwre...

Most megyek,olyan szépen süt a nap, kiviszem a törpét sétláni.
varga tünde

Rakok fel pár képet is..

Kép egy mosoly Nektek!:) Kép lelazulva..:) Kép 11.05-én az utolsó méreckedés itthon..:) Kép a tesók..:) Kép a nagyfiam..:)imádom őt is..!
varga tünde

Tünde! Úristen! Ha az én gyerekem arcához vagy kezéhez nyúlt volna, én biztos ráüvöltök, és nincs bocsánat!!!!! :evil: :evil: :evil: Én nem értem az embereket tényleg. Mi a fészkes fenének taperolja más gyerekét?????? :evil: DE FELHÚZTAM MAGAM!!!!! :evil:
Még nem volt meg Zsófi, de ha találkoztam ismerős kisbabájával, kizárólag ruhán keresztül simogattam. Ha szabad volt a keze, nem fogtam meg, ha csak a testén volt ruci, ott simítottam végig, - mert hát azért valljuk be, nehezen bírja ki az ember, hogy ne simogasson meg egy csöppséget. :D

Nagyon aranyosak a fiúcskák! :D

Kiskolbi! Én is első babás vagyok, nincs nagy tapasztalatom, de úgy gondolom, ha az ember tejserkentőket szed (sörike, tea, bogyók, stb.), akkor nem fog beállni a kereslet-kínálat, hiszen így nem a baba szabályozza a termelést, hanem a serkentők. Szerintem bogyó nélkül próbáld meg többször mellre tenni Mátét, akkor a tejcsi is több lesz, és szép lassan beáll majd.
Én nem szedek semmit, csak iszom sokat, és a kimaradó szopinál (mert Zsófi átalussza az éjjel 1-2h-ás etetést), már egyre kevesebbet kell lefejnem. Remélem 3 hónapos korára nagyjából beáll ez a dolog.

Mérés: Én már nem mérem minden etetésnél, csak hetente 1x. Eredmény: 6340 g-ok vagyunk, 1 hét alatt hízott 260 g-ot. :D

Lányok! Hol lehet olyan szettet kapni, amellyel a baba kezét vagy lábát gipszbe lehet önteni???????? Ilyet akarok karira csinálni.

Séta: Mi is voltunk ma postán, meg zöldségesnél (isteni szőlőt vettem). Amint hazaértünk, elkezdett zuhogni valami havas-dara. Amúgy 7ágra süt a nap! :D

Heni! A borostyán az mire jó?

Most kövezz meg, meg KTimi is, de én nem pártolom az anyaméh-hangokat kiadó macit.
Azt a világot már otthagyta, a születés arról is szól, hogy alkalmazkodunk egy másik világhoz. Ami hangos, világos, hideg, meleg... más. És ebben a más világban az alkalmazkodásban Anya segít. Ő feledteti az anyaméh biztonságát, vagyis inkább segít az "átállásban". Ő adja a biztonságot, a testközelséget, a táplálékot, mindent. Így ez lesz a normális helyzet, az anyaméh-feeling-et pedig a baba elfelejti.
Ha jön egy ilyen maci, nem tudom, hogy az éppen "bezavar"-e, vagy pont jó hatással lesz, de minden esetre én nem vennék. De ez az én véleményem. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Nekünk is mikrós sterilizálónk van és kemény vizünk. Ahogy korábban KTimi leírta, a sterilizáló rácsa, ahová a dolgokat teszem, pár hét után vízköves lesz, de vízkőoldóval pikk-pakk lejön, nincs vele nagy gond. A poharak, eszközök, meg nem lesznek vízkövesek. Nekünk nagyon bejött. :D

Timi26! Gratulálok a pocakfájás-mentességhez!!!! És a 12 óra alváshoz!!! Mmarica! Látod, nincs gáz, ha ennyit alszik! :wink:

Mi 20.00-05.15-ig aludtunk (9 óra), és nekem csak 1x kellett kelnem fejni. :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Motiot! :lol: :lol: A pisis pelus az egy pisis pelus. :lol: :lol: Szerintem az egy pisi is annak számít, hiszen egy pisi az egy pisi, és két pisi is egy pisis pelusnak számít, ha meg pelus mellé pisi van, az is egy pisis pelus, csak nem benne van a pisi, hanem mellette, és pisi itt, pisi ott, hejehuja hajj, azt hiszem begolyóztam.... :shock:

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok

bocs kisbetű b.kezemben m.elől védve :)

emese:fogzásra jó elméltileg a borostyán
hobbibolt,mondjuk ami a margit krt-n van a frankel leo utca sarkán villamosról látszik :)

sense:akkor jó h. nem kezdted tápizni :)

varga tünde:
édik a fiúk

motiot:
párod :( jobbulást ,b uis akkor szokott hatalmasakat aludni mikor óvizunk :)

kolbi:
h*ban szobatársam mesélte h. a 2 lányánál mindig kellett fejnie mert különben mellgyuszija lett :shock: próbálj csak inni,vizet nálam bevált napi kb 3 liter :)

"anyaméhes" maci:mekkora baromság szerintem is,mit el nem akarnak adni.

nyekrit vszínű holnap feltöltöm a photoshopot is és eklüdöm a közösre apa megkeresi a cd-t

most L apa elé :)
pusz

KépKép
viranka

Emese!
ez a gipszes dolog engem is érdekelne. amit a brendonban láttam az irtó drága. :evil:

Anyaméhes maci : én nem vennék. de ha mégis, azt biztos csak pár hetes csöppségeknek. a mieink már nagyok ehhez! :D

Ildikó
KépKépKép
sense4

Készletben láttam kézlenyomathoz gipszet a jyskben meg a tescoban.Kb.2000ft körül volt mind a két helyen.

Én is csinálok,de sógyurmából..:) Az olcsób mint a bolti cucc..:)

Karácsonyi díszeket is abból eszkábálunk Benivel..:)

Köszönöm a dícséreteket.. :oops: :):)
varga tünde

Sterilizáláshoz én vagy mikrostat,hol lötyit használok...
Itt is kemény a víz,ezért néha amit sűrűn használunk átmosuk ecettel..Na meg a mosogatogepbe és a mosogépembe is rakok ecetet..:)
varga tünde

BOCSI: mikrostat=mikrosat..:D:D
varga tünde

A Minimanóban találtam ilyen készletet.
http://www.minimano.hu/termekeink/105/1 ... szlet.html

Tünde! A Tesco-ban ilyen van?

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese,

köszi a véleményt, egyetértek veled, csak rábukkantam a neten és kiváncsi voltam a véleményetekre. Mert hát azért valljuk be egy pluss figuráért 10ezret? Hm
Borostyán: http://www.borostyanlanc.hu/
nyugtató, fájdalomcsillapitó hatása van.

Ma is voltunk sétálni, a fiam nagyon nagyokat tud aludni a friss levegőn. Ha az ágyában alszik többször is felébreszti egy egy puki.

Emese köszi a photomarketes ötletet, egy csomó képet elő tudtam igy hivatni, tök olcsón és kényelmesen:-)

Puszi mindenkinek!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Mennyit írtatok már megint. :)

Most csak pár kérdés és utána visszaolvasok, ha Lilla is úgy gondolja. :)

Szval Lilla nem szeret hason, konkrétan üvölt ha leteszem. Így nem igazán emelgeti a fejét sem, de nem nyomja ki magát. Nektek ez megy??

Tápszer:
ma járt itt a védőnő és azt mondta, h max, napi 1 litert szabad. Mi most 900 ml-t eszünk. :roll: Mi lesz így később? :oops:

Kép
Kép
h@jni

Sterilizálás:
én is mikrós, meg néha folyadék.
De én a sterilizálót is átmosom ecettel napi 1x üresben. :oops:

Sense:
ügyi vagy. :)

Maci: :shock: :shock: :shock: :shock:

Varga Tünde:
szépek a fiúk. :)

Timi26:
irigy vagyok az alvásért. :)
Bár most mi sem panaszkodhatunk. Lilla is aludt 7 órát. :)
Nálunk eddig az 5 volt a rekord. :wink:

Mmarica:
nem semmi vagy. :) Annak örülni, h felkel újra éjjel. :lol:
No, majd a másodiknál... :wink:

Kép
Kép
h@jni

Motiot:
jobbulást a párodnak.

Kőszegi Timi:
Lilla meg pont többet eszik, mint a doboz. Már engem sem érdekel. :)
Egyik gyereknek ennyi, másiknak annyi kell. :wink:
Nekünk napi 900 ml kb. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Hahó!!!

Nem tudom van-e köztünk Szilvia,de ha igen akkor BOLDOG NÉVNAPOT neki!!! :D

ancsi26

Emese
Én is a sima hobbyművészben ( http://www.hobbymuvesz.hu/ ) kapható gipszre esküszöm, ebbe szépen bele tudod nyomni Zsófika lábát. Ha veszel hozzá karácsonyi öntőformát is ( http://www.hobbymuvesz.hu/aruhaz/index. ... uctId=1425 ), kész a karácsonyfa-dekoráció is!

Kép
granda

Sziasztok!

Ancsi: mintha Meli lenne mind a két képen! Hihetetlenül hasonlítanak! 8-10 éves korukra szerintem ikreknek fogják őket nézni! Gyönyörűek!

Hajni: én is kétségbe voltam esve, hogy mi lesz később ha már most ennyit eszik. De Viktorka pár napja nem eszi meg mindig a 210 millit. (Eddig 5x evett ennyit). Most reggel megeszi, napközben csak 150-180-akat eszik. Ma pl. annyit aludt, hogy eddig csak 3x evett. A fürcsinél fog kijönni a 4. aztán slussz. Volt már ilyen, ugyanúgy aludt reggelig!

Köszönöm a kérdéseket, apuka egészen jól van már. Még fáj a foga helye, de nem eliselhetetlen. Úgy néz ki, egész héten ne fog dolgozni, így ritkábban tudok bejelentkezni.

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Irina, Hajni, Niki jelöltelek titeket az iwiwen

Megkaptuk ma az oltást. Szegénykémet úgy sajnáltam, ott produkálta magát a doktornőnek. Mosolygot, magyrázott és erreföl cserébe kapott egy szurit. Olyan csalódottan nézett rá aztán meg bújt hozzám sírva :cry: Alig bírtam megvigasztalni. Később meg a kocsiban bealudt. Most is alszik, pedig már egy órája ennie kellett volna, de hagyom. Remélem nem éjszaka szívom meg és akkor meg többször ébren lesz :shock:

Sense Látod nem kell aggódni :lol: A jövőben ragaszkodj hozzá, hogy mindig csak a védőnőnél legyen lemérve. Minden mérleg mást mutat :wink:

Sterilizálás Mikrós van és szuper. Nekünk nagyon bevált.
Gyógyszertárba lehet kapni citromsavat, az is jó a vízkő ellen. Mosogatógépbe is és nem budös az ecettől :wink:

Szoptatós anyukák Hányszor eszik egy nap a baba? Gréti 6 alkalommal de mostanában már olyan érzésem van, hogy nem is igazán éhes és csak megszokásból eszik. Lehet elég lenne neki az 5 alkalom?

Varga Tünde Aranyosak a fiúk :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: