A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szivvi! Még sok boldog névnapot kívánok! :lol:

Kormi! A házorvosunk szerint belefolyt a bukáskor a nedü. Na de már 1 hónapja érzem, hogy más a szaga, mint a jobb fülének. Nem váladékozik, nem fáj neki ha megnyomogatom. Tegnap hívtam fel a fülészt és azt mondta, hogy ma megnézi, mert az a biztos. Persze nagyon remélem, hogy nincsen semmi baja a kis fülecskének. Már előre izgulok, hogy mennyit kell majd várni, mennyire fogják teleköhögni, tüsszögni a várót? Lehet, hogy odaszólok telefonon indulás előtt és megkérem az asszisztensét, hogy segítsen. Nagyon bosszantana, ha az egészséges gyerekem ott szedne össze valami csúnya betegséget. :?

Pillangó! Nagyon hidegben én is jól beöltöztetve vittem ki a fiúkat és csak rövid ideig voltunk kint. Általában vásárlással egybekötött séták voltak. Ha nem tudtunk kimenni, sűrűbben szellőztettem aznap.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Az éjszaka katasztrófa volt. Nagyjából aludtam fél órát. :roll: :(
Andris fogacskája csendben kibújt, de a tánc csak most kezdődik. Egész éjjel ordított. Ha felvettem akkor is.:( Mikor végre elaludt, Peti ébredt hányással. :cry: :cry: Aztán Daniella hogy fáj a hasa.:( :( Valamit ettek a suliban ami nem volt jó a pocaknak. :roll: :roll:

Brigi: Gyógyulj meg hamar! :)

Tücsi: Drukk a fülészethez. Remélem nincs semmi gond.

Pillangó: Nekünk muszáj sétáink vannak. Reggel a suliba, boltba, aztán haza. Délután ugyanez. Kb. 2-3 órát van kint naponta.
Vendég

ja, rákérdeztem a múlt héten dokinénire a kullancsos meningitis-es oltásra. azt mondta, hogy ha az oltásos honlapon nem láttam, kicsi a valószínűsége, hogy van. na bassza.
még adott egy tippet, hogy keressek meg valakit, de vérmes reményeket ne fűzzek hozzá. hát a franc kivan ezzel a balkániádával, az szent.

Kép
kissmanó

hihi jó ez a gyurcsány köszi a puszit! :wink:

ilyen is lehet hogy belefolyik a bukás és begyullad? :shock: még nem is hallottam erről és eszembe sem jutott, akkor jó lesz figyelni, igaz szerencsére nem nagyon bukik!

Szivvinek boldog névnapot!

Kivinni én ebben a szelesben most csak boltbamenet szoktam kicsit nagyobb kerülővel megyünk így nem 5 perc, hanem fél óra kb.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Kormi és itt nem lehet beoltatni? ugyanúgy kifizetni és itt beadják? vagy itteni taj kell hozzá mindenképp? :?

lynia-

nem tom, de utánajárok, az szent.
előszedem a barátosnémet, Lipótvárosban vót doki a fülészeten, állítólag most valami magánvállalkozásba kezdtek, nem tudom mibe, de remélem válaszol a kérdésemre.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

próbálok visszaolvasni, most csak jelentkezem, hogy megvagyunk! :)

Hétvégi eltáv igazolt, családoztunk! :lol:

Hiányoztunk am,úgy valakinek???

Jelentem depiből kijöttem, újra a régi vagyok, vigyori pofi! :)

Na most megpróbálok visszaolvasni!

KépKépKép
dikó1

Dikó: még ha nem is írtam le, nekem tuti hiányoztatok.
Sőt fotókat kéreeeeeeeeeeeeeekkkkkkkk

Kép
kissmanó

Kormi, tennék én, de sajna elromlott az usb port elöl a gépen, a hátuljába meg én nem mésznék bele, majd bedugatom a párommal este! Mert lefényképeztem végre a konyhámat is! :)

Szilvi, boldog névnapot!!! :)

Koszmó: szerencsére alig van a fején, simán a körmömmel le tudom szedni, vagy elég a fürcsi utáni törcsis dörzsölés!

Outlet: én már olyan rég el akarok menni!!! Andi láttál babakocsikat is? ilyenek vannak, és milyen áron? Már nagyon beújítanék egyet! Bár le a kalappal a régi vasjárgány előtt, a hóban és a lefagyott latyakban vagányul mentünk vele. Én csúszkáltam, mint állat, jó volt belekapaszkodni! :)

Séta: nekünk is muszáj séta van minden reggel, oviba, meg délután Bencéért, bár ha esik, akkor elugrasztom aput, vagy a páromat, ha hazaér. De csak azért, mert nekem nincs esőkabátom. Amúgy szeles időben is lehet sétálni, ha ráteszitek a kocsira az esővédőt, az a szelet is megfogja!

Hír: Jázmin hétvégén hátról hasra fordult, azóta lelkesen gyakorolja! Édes ahogy visszaborul párszor, de addig erőlködik, amíg össze nem hozza! :lol:

Na ha megjavul a gépezet teszek fel képet a csajsziról is!

KépKépKép
dikó1

Sziasztok!

Szilvi! Nagyon boldog nevnapot!

Kép

Megjottunk a PEKIP-rol. Egon ki van utve :D
Majd teszek kepeket, most csak roviden annyit, hogy jo moka lehet a szines strandlabda egy madzagra kotve es a fejunk felett himbalva. Es azt is nagyon szeretjuk, ha egy puha puderes ecsettel (vagy imitalt pava tollal) simogatjak a borunk. :D
Sajna, megint ket het kimarad, mert szabadsagra megy a csoportvezeto. Viszont decemberben mennek az apukak is, szombaton. Akkor az anyukak nem is mehetnek be. Nemtom, hogy fogom kibirni masfel orat Egon nelkul. :shock: :D

Na, megyek fozni.

Pusz
molkata

Diko! Furi, hogy pont most jottel. Rolad almodtam. Azt, hogy toroltel a topikrol, mert allitolag csunnyat irtam nektek. :lol: :oops: Meg ebredes utan is azon gondolkodtam, hogy mivel banthattalak meg. :lol:
Jazmin Ugyike!

Tucsi! Kicsi pindurkad, gyorsan gyogyuljon meg!

Kormi! Nemtom, az nem lehet, hogy megkapja Egon oltasait? Olyan szivesen nektek adnank. Mi Mo-on nem kapunk semmit, pedig kaphatna, csak inkabb itt oltatjuk be. Esetleg, ennek utanna nezek.

Ja! A csoportban minden babanak koszmos a fejecskeje, de ugy latszik, hogy az anyukakat nem zavarja. Egonnak csak nagyon picit, nem is latszik, csak egeszen kozelrol. Es mivel neki a kutacsan van, en nem kapargatom egyaltalan. Majd elmulik.
molkata

Es akkor kepek:
Kép Kép Kép Kép Kép
molkata

Hali!

Molkata: király lehet a pekip!!!! Kész vagyok ezektől a fotóktól!!!!! ÉNISAKAROMAKAROM!!!!!!

Boldog névnapot Szivvinek!

Diko: nekem hiányoztál :D

van kiút az alagútból!!! ma csak 3szor keltünk :D :D :D , aludtunk!!!!
ckat

Sziasztok!

Jár valaki korai fejlesztőbe?
Kiderült, hogy mégsem volt alaptalan a gyanúm Benivel kapcsolatban, mikor 3-4 hetes volt, felmerült, hogy neuroplógushoz vinném. Az akkori gyerekdokink lebeszélt, azt mondta nem kell.

Most a babaklubban látta egy gyerekorvos, aki ilyen fejlesztőben dolgozik, azt mondta, vigyem el, mert feszes, különösen a jobb oldala. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Kata! :shock: Rémálom lettem??? :) Nekem is tetszik a pekip, én is vinném! Olyan jók a képek!!!

Ckat, köszi!!! :lol:

Uxi, sajna ilyen infóm nincs! :(

KépKépKép
dikó1

Enikőn kívül asszem saját tapasztalattal nem rendelkezik senki.
uhhü Uxi várd meg míg Enikő reagál.

Kép
kissmanó

Kati: most hogy volt a kajával? vagy most nem kellett már ezen parázni?

egyébként kössz a felajánlást, egy fecske ellenben nálunk nem fog tavaszt hozni. minimum 3 fecskére van szükségünk. akit ajánlott a családi doki, hogy keressem fel, mert ő foglalkozik Brassóban a fakultatív oltásokkal, ahhoz csak jövő pénteken tudok bemenni. addig nincs a városban. na, majd akkor meglássuk

Kép
kissmanó

Kata: Nagyon klassz lehet a Pekip.:) Mennyi hasaló bébi...:D
Édes az érdeklődő Egon.:)

Uxi: Sajnálom.:( :(

Kaptunk 1 csomag Baby Bruin törlőkendőt, de Andris popsija borzasztó csúnya lett tőle. :shock: :shock: Olyan mint amikor megégeted a bőröd és az felhólyagosodik. :shock: :shock: Nagyon csúnya!:(:(:(
Vendég

Továbbra is átadó 2 db iwiw meghívó. Nem kell valamelyik babának?
Vendég

Kati: ott olyan meleg van mindig, hogy csak bodyban nyomulnak a bébek?

Kép
kissmanó

molkata nagyon jó ez a strandlabdás ötlet, kipróbáljuk mi is! Egon pofija olyan szép, mint egy kislányé (ha ez nem sértés :) )
pillangó mi megyünk, ha esik, ha fúj, jó melegen felöltözve, esővédővel, arcbekenve, mégpedig egyenesen fül-orr-gégészi (+homeopata) orvosi javaslatra - a Városligetbe 1-1,5 órára. Ha nem kell a sétához tömegközlekedni is, tapasztalatom szerint csak jót tesz (étvágy, alvás stb.).
annee :( Nekünk egy hónapja épp aznap tört ki a "nagy"fiamon a skarlát, amikor a picivel csípőszűrésre kellett mennünk (1 hónappal előtte jelentkeztünk be), nem volt segítség, úgyhogy lázasan, hányingerrel vonszoltam magammal szegényt a kórházba, ott persze jól lecsesztek, hogy fertőző beteg gyerekkel mért megyek uccára. Persze igazuk van, de honnan tudtam volna, hogy fertőző, mikor épp akkor vittem orvoshoz? :evil:

Kép
Kép
tjuditot

Lidikóka Botijának és bridzsi Nyunyikájának sok supp mára.

Judit: s nem mondtad meg nekik a frankót? Én ilyenkor tuti nem hagyom szó nélkül.

Kép
kissmanó

Tjuditot: Én is igy jártam. Mármint hogy letoltak mikor Petimet skarlátossan levittem a rendelőbe és nem az elkülönitőbe ültünk be. Honnan a frászból tudtam volna hogy skarlát? Akkor láttam olyat először.
Vendég

[quote="tjuditot"]
írta:
tjuditotarcbekenve, mégpedig egyenesen fül-orr-gégészi (+homeopata) orvosi javaslatra

mit ajánlott a homeopata? minden homeós dolog érdekel, csak azért kérdezősködöm.

Kép
kissmanó

uxi én úgy tudom a korai fejlesztő a súlyosabb esetekkel foglalkozik, a barátnőm 920 grammal 6 hónapra született babájával járt oda (is), azóta már büszke (és egészséges!!! :) )óvodás (mármint a baba). A Dévény torna nagyon jó a feszes (kötött) izmokra (szintén nem saját tapasztalat, de a mi dokink azt javasolta anno Boldizsárnak, és több barátnőmnek is pozitív véleménye van. Azt mondják az elején eléggé fáj, de gyors és látványos a fejlődés.)

Kép
Kép
tjuditot

Köszi Manó, bizony ma vagyunk négy hónaposak, édes a drágám, alszik!
Kata, annyira édesek a képek, ez egy felfújt kismedence, amin könyökölnek?
Boldog névnapot Szilvi!
Uxi, basszus, elfelejtettem elmenni az előadára, áhhhh....
szép napot, eddig aludt Boti baba..

Kép
lidikoka

Koszonjuk az Egon-dicsereteket. Kicsit felboritotta a dragamnak a napjat, mert o este 9-tol, regge 10-ig aludni szokott, egy kajalassal kozben.

Egon popsijat minden torlokendo kiuti. Mi vizzel mossuk mindig.

Mano! Mar nem parazok. Elotte megetetem es igy hazaig nincs gond. Egyebkent, ott annyira elfarad, hogy utanna azonnal bealszik, eszre sem veszi, hogy kozben hazajovunk. :D
Ugy hirdetik a foglalkozast, hogy a bebek puceron jatszanak. Annyira meleg nincs azert, mert mi 9-re megyunk es akkor kezdik futeni a termet (vagy elotte kicsivel) tobb radiatorral is (elektromossal). A kovetkezo csapat mar pucerkodhat is, sztem.

Judit! Koszi! Persze, hogy nem sertes. :wink:

Durva ez a skarlatos sztori.
molkata

Ildi! Igen, az egy medence, felig felfujva, benne szines jatekokkal, labdakkal. Sztem, tok jo. Itthonra se artana, de majd a masik lakasban, ha majd tobb helyunk lesz.
molkata

kormi Ez egy 20 éve praktizáló fül-orr-gégész doki, aki az utóbbi kb.8 évben homeopata is, a Boldizsár felső légúti tüneteire az aktuális bogyók mellett javasolta a napi legalább 2x1-1,5 órás levegőzést. (Pillangó kérdezte, hogy hidegben ki-mennyit sétál.)

Kép
Kép
tjuditot

kormi meg voltam ijedve egy kicsit, a gyerekeim felváltva üvöltöttek-nyüszörögtek, nem éreztem magamban elég energiát egy buta p.-val veszekedni, úgyhogy hallgattam-ráhagytam(ami egyébként nem jellemző rám, főleg, ha a gyerekekről van szó).

Kép
Kép
tjuditot

[quote="monccs"]
írta:
monccs Homeos kúp: Viburcol pedig hasfájásnál használtuk és bejött.

Megírnád, ha még van neked ilyen, hogy ki a gyártója? Esetleg Boiron termék-e? Mert asszem én itt nálunk a hazai homeós granulátumokon kívül csak a Boiron termékeit láttam forgalmazni.

Kép
kissmanó

Lidikoka, a Gézengúztól volt egy doki, hozott egy virágszerű bigyót, lényegében azt népszerűsítette (www.huple.hu), marha drága, de ki lehetett próbálni.BEleraktam Emit, őt megdícsérte, milyen szépen tartja magát, stb.Utána beletettük Beni is, hát... :oops: kis félénk volt, remegett egy kicsit, ebből kezdett gyanakodni, utána megnézte, kivette, emelgette, "nyúzta" egy kicsit, s akkor mondta, hogy vigyük. Vagy hozzájuk, vagy korai fejlesztőbe, de először a gyerekorvoshoz.

AMúgy ma jobb volt, Emi is jól érezte magát, meg az egyik anyuka segített az öltöztetésben, így kicsit könnyebb volt a két gyerekkel.

BAsszus, Beni beritkította az evéseket, éjjel már csak 4 körül jelentkezik először, én meg itt szenvedek betonmellekkel... eddig nem vettem elő a fejőt, de ha így haladunk, kénytelen leszek. brutál módon lecsökekentette az evésszámot, lényegében 4 óránként eszik, én nem ehhez szoktam, eddig éjjel-nappal 2-3 óránként tankolt :shock: :shock: :shock: .

KépKépKépKépKép
uxi

beritkította= ritkította :oops: :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Dikó: babakocsit nem káttam... jó hogy jöttél, és jó, hogy a depi nincs már meg!
Annee: jobbúlást a gyerekeknek!
Zsú: részvétem... anyós miatt! Vagy nem?

Andrea
Kép
kindernay

nagyon sokat alszik ma a gyerekem! Mi már túlvagyunk a fronton... valószínű, hogy a foga jön, mert a kaki is megváltozott, több és büdibb... de még nincs kint, megkocogtattam és nem csilingelt! :-)

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi, Móni bundazsák:
Kép

Andrea
Kép
kindernay

Kormi: A Viburcol gyártója a Heel. Remélem ezzel segítettem. De szívesen küldök, ha gondolod.

Szivvi: BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Dikó: természetes, hogy hiányoztál! :lol: Mindig szivesen olvasom, hogy vannak olyan jó alvó babák is, mint Jázminod! :D

Lidikóka: Boldog hófordulót Botinak! Képet kérük!!!

Kép

Kép
monccs

Fülészetről megjöttünk. Baromi sokan voltak, de megkértem az asszisztensnőt, hogy a korunkra való tekintettel ne kelljen kivárni a sorunkat. Szerencsére minden rendben, felázott fülzsír volt a ludas. Doktorbácsi szépen kiszedegette és csak akkor kell mennünk, ha újból észlelem a jeleket. Hát, ennél nagyobb bajunk sose legyen!

Dikó! De, nekem is hiányoztál, már én is kérdezni akartam, hogy miért nem jösz? Azt gondoltam, hogy lemaradtam az inforól. Szopis témával hogy állsz? Sokszor eszembe jutott amit írtál, hogy milyen csúnyán elsumákolták a tejecskét, amit más kisbabának adsz. De ahogyan olvastam a mai írásodat, már túltehetted magad rajta.

Uxi! Ha hozzáértő ember mondta, akkor valóban lépni kell. Nem tudom, hogy hova tartoztok, de a háziorvos biztosan útba fog benneteket igazítani. Néhány alkalom és minden rendben lesz. Csak az utazás az, ami két picivel nagyon sokat kivesz az emberből, ha nincsen segítsége. Drukkolok nektek, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. :wink:

Kata! Tényleg nagyon jók a képek! És a babák is nagyon édesek! Érthető, hogy apukákat is bevonnak mamák nélkül. Vszínű, hogy apa-gyermek kapcsolat építése a cél. Így fogják tudni az apukák is, hogy egy ilyen korú csemetével mi mindent lehet kezdeni. Végülis ez is olyan, amit el kell sajátítani. Biztos vagyok benne, hogy rajtad kívül még lesz jónéhány anyuka, akinek szintén rossz érzés kívül maradni. Sztem csak nekünk nehéz, anyáknak. A babák apáikkal rendszerint nagyon jól elvannak. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Megjöttünk a szuriról.
Nyunyika csak 22 dkg hízott ez kevés viszont ördögi kör mert a súlya 6760 teljesen a korának megfelelő.
jó a hangulata pörög egész nap és jókedvű,
két hét múlva újra mérik és ha nem jó akkor kapunk v.mi dúsitót ami nem tápi.
addig 2 mellből etetés a program

Bridzsi

Kép
esztora

Uxi: Mi járunk fejlesztőbe Violával! Mi érdekel a korai fejlesztővel kapcsolatban???
Amúgy ne keseredj el, egy kis gyógytornával, pikpakk helyrehozható ez a tónus probléma (ha valóban van)! Ennél nagyobb bajotok sose legyen :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bridzsi! Ti eddig egy mellből ettetek? Én már talán három hónapja, hogy kettőből. És hányszor ettetek egy nap? Biztos, hogy Nyunyika most nagyon belehúz, mivel két ciciből sokat fog tudni enni. De az, hogy még így is volt súlygyarapodásotok, nagyon bíztató a továbbiakat nézve.

Andrea! Nagyon klassz a zsákotok!Hogyé aggyáik? :D

Annee! Jobbulást kívánok a csemetéidnek! Tömzsi szemecskéje szebb már?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Na, a mai napom is "jó" eddig :twisted:

Ádi arca
reggelre szinte alig volt piros, este , mikor aludt, bekentem a gyermekkenőccsel. Reggel azért felhívtam a védőnőt, mert ilyen sztem máskor is lehet. Azt mondta, a köldökre való hintőporral szórjam be :shock: , és menjek el tanácsadásra, a dokinő megnézi. Ez még a régi doki, rápillantott a gyerekre, felírt vmi Elocom krémet. Védőnő azt mondta, ez allergiára jó :shock: :shock: , gyógyszerész szerint kiütésekre, ekcémára :shock: :shock: , és min. 1500 ft. Nem váltottam ki, a k....anyját mostmár ennek a dokinak (bocs :oops: ). Még mondtam is neki, h sztem a szél, és olyan krémet adjon, amivel séta előtt bekenhetem. Erre olyat ad,amivel bekenés után ne menjek ki.

Már van két új doki-jelöltem, csak a héten megyünk neonatra, röntgenre, oltásra, már nem hiszem, h beleférne az új doki. De már alig várom, h ettől a banyától megszabaduljak :twisted:

Mindezek örömére Ádám derékig összekakilta magát kaja közben, nyomtam a csap alá :P :P

Köszi az arcpír- és röntgen válaszokat. Ha sikerül, elmegyek a Dm-be azért a védőkrémért.

Mtücsi soha nem volt gond eddig a tej mennyiséggel.(elfogyott a folsavam egy ideje és most eszméltem hogy nem szedem kb 2 hete)
a hízás is ok volt mindig előző hónapban 90 dkg hízott ez ok nem.
mondtam is a dokinak hogy az eddig 40 perces evések 10 percesek lettek.akkor azt mondta ez igy normális...
viszont azóta van 1 foga most náthás volt és ő naponta 4-5 alkalommal trottyol ezek is befolyásolják szerintem.
olyan 2.5-3 óránként eszik általában.

Bridzsi

Kép
esztora

Én egy mellből szoktam etetni. Amikor kevés volt a tejem, próbáltam két mellból, de a neonaton azt mondták, ne tegyem, mert nem fogj kiszívni a zsíros végét, csak a könnyű elejét.

Ági Nyunyi az ekcémára kapta ezt a krémet!!csak 2-3 napig lehetne használni.Hülye ez a doki az tuti
mi is kértünk ma szél elleni krémet.vmi gyógyitárit kaptunk

Bridzsi

Kép
esztora

Ági látod most mit csináljak?megprobáljuk igy aztán kiderül 2 hét alatt mit érünk el.de addig is mérni fogom.

Bridzsi

Kép
esztora

Lányok, ti szedtek vmilyen vitamint vagy hasonlót a szoptatás alatt? Én az Elevitet elkezdtem kb egy hónapja megint.

halihó!

Kati szupik a képek! én is csak irigykedek rátok! :wink:

Dikó, tényleg hiányoztál és hiányzik még pl. Dorka, Szücsi és sorolhatnám!!! Tessék szépen jönni! :wink:

De jó a 4hósaknak, túl az oltásokon... alig várom, hogy nálunk is végre leyen egy kis nyugi!

amit már régóta akartam: lányomat asszem nem lesz nehéz bilire-wcre szoktatni! :lol:
képzeljétek, van egy sima pihiszékünk, na abba beleteszem félig ülő helyzetbe és 5 perc múlva mindig! totál összekakilja magát! :lol: szóval ha látom, hogy izeg-mozog mert jönne neki, na akkor bele a székbe és hajrá!!! :lol: :lol: :lol:

lynia-

Bridzsi!
Írd meg , légyszi, mi az a szél elleni krém!
Köszi!

én nem szedek vitamint, most hébe-hóba bekapok egy c vitamint meg néha iszok kalcium pezsgőtabit aztán ennyi

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: