A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Dobok egy képet:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Emese!
Örülök, h Zsofka szeme javul! Aranyos a manikürös képetek!

Granda!
Köszi a dalszöveges linket! Sokat segít, mert én is sok nótát elfelejtettem és llalala volt a szöveg helyett. Nálunk most a Vuk a sláger.

Regi!
Én is felkeltem a babákat evésidőben. A két lurkót én napirendben tartom, persze nem percre pontosan, olyan félórás csuszások vannak, de egyébként teljesen összevissza lennénk... De egyébként az alapbeosztást ők alakították ki, én csak fenntartom.. :wink:

Miléna!
Ennyi tej? Egy kicsit azért irigyellek, mint tejnélülküli anyuka.

Húha, ezek szerint a csípőszűrésen várni kell, hiába van időpont? :evil: Ez így van a Heim Pálban is? Akkor nem árt tápszerrel felfegyverkezve mennünk hétfőn...

Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Regi: de aranyos vagy, "régebben".
Viktorka a hajszárítót is nagyon szereti.
Sőt valamelyik nap kint aludt a babakocsiban, melletünk rét van. Éppen vágták a füvet, először mérgelődtem, de aztán láttam, hogy szépen alszik tovább. Mikor végeztek, Viktorka is felébredt. :shock:

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

Bocsánat, hogy "betörök" a fórumba, de én is nemrég szültem. Már a terhesség alatt olvastalak Titeket, de egy másik fórumba írtam, és valahogy nem akartam váltani, a kettő együtt meg időben nem ment volna, szóval naponta olvaslak Titeket, és rengeteget tanultam. Jó tanácsokat adtatok és hasznos infokat:)
Szóval most rávettem magam, hogy írjak. Rólunk röviden: Mi augusztus 31-én születtünk Róbert Bálint. Én is a Sote I.-en születem, a végén császárral, rakok egy pár képet, mert az avataromba nem sikerült lekicsinyítenem. Mi csak szopizunk, de én is szenvedtem a cicimmel, mi a kisbesedés miatt, elég csúnya volt már kétszeris. Napirendünk már van, este 11-től alszik kb. reggel 6-7-ig, aztán evés, jó sok 200-220 ml, majd nézelődés, alvás, ébredés, evés, séta, és du. már sokkal töbget fent van, igényli, hogy szórakoztassuk.
No hát remélem nem gond, hogy írtam, ezentúl ha nem bánjátok "jönnék", ha már rászántam magam. Így is már szinte úgy érzem ismerlek titeket, a napi szintű olvasással:)
Eszti Kép Kép

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok, Lányok!

Szia, Dettyk, a csapatban, itt már mindenki kíváncsian várja a beszámolódat!!! :-)

Gremese, csúcs a Zsófika + a tehénpárna kép! ;-)

KőszegiTimi: nem semmi ez a mikulásszerkó, megzabálom Ádámot!

Fleur, de jó ez az NST-s kép, ez a vajúdásod alatt készült, ugye? Bevallom, én megkértem a férjemet, hogy ne fotózzon a szülőszobán, majd csak Ádit, ha kint van (van összvissz két kép róla közvetlenül a születése után), de már kicsit bánom... igaz, csak akkor nevettünk a vajúdás alatt, ha a szülésznőm tréfálkozott...

Regi, ez egy szuper fénykép Szelináról, nekem ez tetszik eddig a legjobban róla! Csodaszép a csajszi! ;-)

Helyzetjelentés: a zöld kaki egyelőre maradt, viszont nagyon jót aludtunk, Ádi kb. négyóránként (!) kért éjjel enni, és mintha a melleim is vennék a lapot, nem telítődnek túl.

Csípőszűrés: Fleur, Gremese, melyik kórházba mentetek, hogy ennyit váratják ott a csecsemős anyukákat? Én kellemesen csalódtam a Heim Pálban (beutalót a gy.doki adott), időben hívtak be minket (időpontot kaptunk telefonon), remélem, az ugyanott elvégzendő hasi- és koponyauh. is így fog működni.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok! Szép jó reggelt!

Dettyk és Nektarin üdvözlet nektek. Nektarin nagyon szépek vagytok :lol: Melyik nevet használjátok a kicsinek? Dettyk kérünk szépen tőled is képeket, szüléstörténetet :lol:

Regina Szelina nagyon szép és milyen elmélyülten néz vmit.

Emese Jó az új neve a leányzónak :lol: :lol: Akkor mostmár Amálkának hívjuk mi is? :wink: :lol:

Silka Milyen volt az éjszakátok?

K. Timi Édi a mikulásod :lol: :lol:

Miléna Örülök, hogy jelentkeztél már kezdtelek hiányolni. A tejjel hasonlóan állunk. Igaz nekem nem 4 pohár van + egy nap hanem "csak" másfél :wink: Kérdezd mehg a védőnődet hátha tud olyan kismamát akinek kellene. Én tudnám kinek adni csak még nem jutottam el megcsinálni a vizsgálatokat. Amúgy nem olyan sok mert sokmindent elfogadnak a terhességi leleteidből. A heim pálba kell menni vérvizsgálatra és röntgenre kell még elmenni. A székletért már ők jönnek el. Ha leadod a tejet 1800 ft fizetnek literjéért. De ha kell kismamának akkor oda tudod neki adni és mivel van papírod akkor később nem tudnak belekötni.
Hama elröpül az a pár hét míg párod odavan aztán majd nagyon szép karácsonyotok lesz :D:

Fleur Szegény, rossz lehet egyedül Lillával.

Heni Én a minimanóba vettem 4000 ft-ért nagyon jót. Lehet bele bőven pakolni bele és van hozzá pelenkázólap. Volt több színben.

Gréta mellett is lehet símán porszívozni. Multkor takarítógéppel dolgoztam mellette és egy picit sem zavarta. Édesen aludt :lol:

Era merre vagy?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Folytatom

A mi éjszakánk most zürös volt. Folytatta az egész napos nyűgösségét :( Fel-fel riadt és mindig engem keresett. Ha apa ment át hozzá nem tudta megnyugtatni, úgyhogy a végén ott aludtam a szobájába. Hajnal 4-kor sikerült igazán mélyen elaludnia, akkor is rajtam :roll: :oops: , 6-kor felkelt enni utánna visszaaludt fél 10-ig és már mosolyogva ébredt. Most is vigyorog az apukájára :lol: :lol: csak én vagyok hulla fáradt :lol: Mondtam páromnak ha ma főt kaját szeretne enni akkor nosza rajta övé a konyha, én megpróbálok pihenni egy kicsit. Talán ha 3 órát aludtam az éjjel.

Lányok Kispoc is eltünt!

Hajni Te is feltetted azokat a csodás képeket a gyerköcökről, azt írtad hamarosan írsz részletesen és azóta semmi. Hahó.....

Na mostmár eldugulok, megyek etetem lassan a leány.
Drukkoljatok kérlek, ma megyünk háznézőbe! Reméljük okés lesz és akkor végre sajátba tudnánk költözni :lol:

Puszi mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Egyelőre minket még nem várattak meg babával nagyon. A csípőszűrés még hátra van, nekünk a Budai Gyermekkórházba kell menni, oda tartozunk.
A két hónapos oltásnál volt rossz. Időpontra mentünk, mondták, vetkőztessük le meztelenre, mi jövünk. A hideg előtérben még vagy 10 percet várattak minket a meztelen Babával. Én takargattam szegénykémet, ahogy tudtam. Ezek után (meg a leszorítós oltás után) nem csodálom, hogy torkaszakadtából üvöltött.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok. :)

L. Móni:
opsz, jól lebuktam. :oops: :oops:
Igen, bocsánat, valóban azt írtam, de aztán akkor nem maradt időm, utána meg nem volt kedvem. :oops:

amugy nem is igazán van mit. Marci hol jó hol rossz. Utóbbi gyakoribb. :evil: :evil: Ma élményfürdőbe készülünk vele és az apjával. A héten már voltunk ketten, imádja. :)

Lilla jó baba, eszik-alszik, nézelődik. Éssss... nekünk is alakul a napirend, amit ő alakítgat. :)
Szval este 8-10 között elalszik és reggel 8-ig. Közben 4-5 óránként kaja. :)

Bukni egyre többet bukik, de a doki azt mondta amíg hízik addig nem kell foglalkozni vele. Na abban nincs hiba, már 4700-800 g. :wink:

Csajok, én asszem felületesen olvastam, de nem értem ezt az iwiwes dolgot. :oops: Kit kell ott keresni, vagy hogyan?? Valaki légyszi magyarázza el. :roll:

Miléna:
hidd el hamar eltelik. Te legalább tudod, h 1 hónap, nekem meg 1 éve ez van, h alig van itthon. :?

pelenkázótáska:
nekem nincs, nem volt Marcinál sem. :)

kőszegi Timi:
jajaaaajjj, édes. :))

Na most írtam. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Regi! Szelina tüneményes! Milyen merengős kis pofikája van. :D Akartam már kérdezni, hogy a neve milyen eredetű és mit jelent?

Kép
Kép
Kép
gremese

És egy kérdés, főleg lányos anyuktól...
Lilla puncija, feneke, combija ami érintkezik a pelussal nagyon csúnya. Piros és minrha jönne le a bőr. Kenem, de nem nagyon javul. :(
Ti mit hazsnáltok? Én felhívtam a védőnőt azt mondta a Sudocreme a legjott és attól megkell gyógyulnia. :shock:
Szte attól lett, h pelust váltottunk...
Most visszatértem a loberora, de pici javulás van csak. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Dettyk, Nektarin! Üdvözlet közöttünk! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni! A kakilója körül piros? Vannak benne fehér kiütésszerű pöttyök?

Kép
Kép
Kép
gremese

Hajni! Zsófinak 3 hete gombás a kakilója körül, felterjedt a puncija felé is. A védőnő mondta, kenjem Canestennel. Most szép, csak kicsi van még a luk körül. Ő is a Sudocreme-t mondta a popsija kenegetésére. Mi mondjuk születésétől fogva azt használjuk, nagyon jó. Viszont a combiján, az egyik hurka-pár alatt van 1-1 piros vonal, és olyan, mintha hámlana. Ott, ahol a pelussal érintkezik. Az is Sudocreme-vel kenem, már hetek óta. Nagyon lassú a javulás.
Sajnos így nehéz, hogy állandóan pelenkában dunsztolódnak. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni! Talán inkább maradunk a Zsófi névnél. :lol: Csak sokszor olyan türelmetlen (mint az Apja). Ne tegyél le, különben sírok! Állandóan reklamál. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viktorkának is volt gombás fertőzés a fenekén. Nekünk Phlogosan kenőcsöt írt (az én saját háziorvosom, mert a gyerekdoki rá se nézett). 2 nap alatt elmúlt!

Kép
Kép
timi26

Gondoltam, felteszem Nektek a délelőtti művemet :D :D

Kép

Hajni
Nemtom mi ez, de nekünk a füle erőteljesen és az arcocskája nagyon pikkelyes lett. Dokinéni gyógyszertári krémjével szinte egy nap alatt meggyógyult...
Mi is bukunk, nem foglalkozom vele. Azt, hogy mennyit kajál, nem mérem, a súlyát meg hetente. Olyan kis tokás meg pirospozsgás... :)

Iwiw
Most néztem meg, pl. ha Kőszegi Timire katt. az iwiw-en, akkor az ő 16. ismerőse a babás topikunk... Ha rám (Nagy Anita), akkor a 14. ismerősömet keresd. Így OK?

Pelenkázótáska
Én sem vette volna külön, de adtak a babakocsihoz. A Brendonban tényleg nagy a választék.

Csípőszűrés
Ha valaki bírja a sarokban pelenkázást vagy a babája nem termel (+Bp-re tud jönni), a Schöpfit ajánlom, mi 2 hétre kaptunk időpontot, így Linda 3 hetes volt kb., amikor már túl volt - EGYSZERRE és nem külön - a kopony-, hasi- é csípő UH-n. És ingyér van....

Zajok

Linda múltkor arra a csiszológépre aludt el, amitől én hülyét kapok... :) Állítólag ha igényeik rendben, jöhet földrengés is, nem kelnek fel...

Dettyk, Nektarin
WELCOME

Regina
Ahogy az iwiw-en néztem a kiskori fotódat, Szelina tiszta Anyukája! Cukipofa!

Kép
granda

Emese:
nem, nem a kakilója körül van, hanem a puncija, meg a feneke, meg a combija. De ez nem gomba, az tuti. Marciank volt gomba, de az más. Ez iylen piros 20 forintos nagyságú foltok kb. ÉS mintha a bőr annyira kiszáradna, h hámlik. Nagyon csúnya. :cry:

Mi is Sudocremet használtunk a kezdetektől, meg néha bepantent. Csak gondoltam hátha a dokinak van valami jobb. :?

Kép
Kép
h@jni

Granda:
köszi. :)

Emese, Detty, Marica, Regi:
jelöltelek Benneteket is. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok,

Örülök, hogy nem baj, ha jövünk a topikba:)

Pelenkázótáska
Mi is kaptunk a babakocsihoz, de a cora katalógusba, ma láttam, hogy van 3000 Ft körül, és a bababoltok szerintem tele vannak vele, de valamelyiknek elég húzós az ára.

Csípőszűrés
Nekünk 4 hetesen kellett menni, Érdre a rendelőintézetbe, kaptunk időpontot, azonnal be is hívtak, a doki bácsi nagyon aranyos volt, pár perc volt az egész, 4. hónaposan kell visszamenni.
Koponya és hasi UH-ra nekünk nem kell menni, legalábbis a gyerekorvos nem mondott semmit ez ügyben.

Oltás
Múlt héten kaptuk meg, Robeszka nagyon ügyes volt, az aktuális védőnő is kedves volt (nálunk folyamatosan, jönnek-mennek a védőnők, ő helyettes, állítólag most fog jönni egy új, végül is eddig mind a 3 aranyos volt:))
Nem lázasodott be, és nem vettem rajta észre semmi változást, de azért várom, hogy túl legyünk a többin is.

Zajok
A porszívót az én fiam is imádja:)

Granda
jól nézenek ki a muffinok:)

Móni
a Róbertet használjuk (Apukája is az) a Bálint az én választásom:)

A gyerköcök gyönyörűek, tényleg, mindenkinek csodaszép babája van.
Mennem kell, megjött Apa.

Kép
Kép
nektarin

Végignéztem az iwiw-en az ismerőseimet. 5-nek :!: gratuláltam, mert babája született. Szaporodunk! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Csajok, nosztalgiáztok? Jó volt pocakosnak lenni, feledhetetlen élmény! De anyának lenni még jobb!!!

Timi(Kőszegi)! Nagyon édi Ádám abban a szerelésben!!!!

Miléna! A védőnő biztosan tud olyat, akinek szüksége van anyatejre, rengetegen szeretnének!!! Kérdezd meg!
Egyébként nem kell sok helyre elmenni ahhoz, hogy leadj anyatejet. Tüdőszűrés (az délután is van, akkor amikor a párod már nem dolgozik), ÁNTSZ (kérj időpontot, úgy gyorsabb) és székletet kell leadni. Ennyi! Nem olyan macerás!!!

Hagy dicsekedjek egy kicsit: Marci 3. napja végig alussza az éjszakát! Szuper kisbaba! Apukája ezt kapta a szülinapjára tőle, na persze meg Micimackós képkeretben talplenyomatot is.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Nekem annyira tetszik az én kicsi Ádámom a mikulás szerkóba, hogy szerintem dec 6-től tutti sokat lesz rajta azt már mondanom sem kell, hogy dec 6-án egésznap abba lesz.
Veszek még hozzá neki kis pisor zoknit, hogy teljes legyen a garnitúra.
Gondolkoztam azon is, hogy csinálok kis szakált hozzá de rájöttem, hogy csak benyelné a drágám.

Lányok úgy látom mindenkinek van gondja rendesen.

Nálunk Ádám igazi jó fiú. Eszik büfizik és alszik.
Az éjszaka is nagyon jó és a reggel meg csodálatos mert egy teli szájas vigyorral indul.
Ja és a legjobb cuppog a szájával ami olyan mintha puszit dobna.

Apuka ma megkapta ez első igazi nagy vigyort amitől majdnem elolvadt.

Hajni , Gremese : nekünk a pirosságra és a kiütésre a doki néni hintőport javasolt. Ráadásul azt amit a köldökére kellett szorni.
Nálunk a comika hajlatba volt piros pötty. Azt hintőporoztam és elég hamar meggyógyúlt.
Én azóta minden fürdés utána a nyakát , hónalját , combtövét hintőporozom és nincs semmi gond.
Ja és a talpacskáját is mert úgy betud izzadni neki, hogy kicsit büdike.

Nektarin, Detty : üdv a csapatba.

Na lépek mert kaja idő lesz perceken belül.

Mindenkinek kellemes estét.
20200310173350

Jaj lányok segítség kellene nekem.

Szeretnék karira csinálni ajándékba talplenyomatos képet .

Szerintetek milyen festékkel kenjem be törpi talpát ?

Ja meg olyat is akarok csinálni amit polóra nyomok lehet olyan festéket kapni ?

Na léptem puszi mindenkinek
20200310173350

Sziasztok!

Nektarin!
Üdv itt köztünk.
Ti is szépek vagytok.

Regi!
Csini Szelina.

Hajni!
Én a Neogranormont tudom ajálani.

Granda!
Jól néznek ki a maffinok.

Netes vásárláshoz linkek:
www.kirakat.hu
www.globalplaza.hu

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Nahát Gremese: nekem meg sorban jelentik be a barátnőim, hogy babát várnak. Most kapásból 3-an is közel egyidős terhesek.
Nekem ez nagyon jó, mert amikor Rebekával voltam gyesen, senkihez nem tudtam menni, mert mindenki mindig dolgozott. Tök egyedül voltam. Most meg majd azt sem tudom, hogy kihez menjek majd, annyi gyeses barátnőm lesz!!! De jóóóó!!!

Horcsog: neked a délelőttök jók? Jövő héten elugranánk hozzátok egy kicsit!

Kép
Kép
timi26

Ma elkezdtem pánikolni, alig evett Emma, mértem és nagyon kevesett evett 3adát amit egyszerre kellene. :-( Próbáltam fejni is, de nem jött csak 1-2 csepp, tehát nem is maradt mit ennije. A fejéssel a teljes mennyiséget ki lehet szívni?

Úgy félek hogy ennyi volt, nem tudok tovább csak szopatani. Mennyit kell átlagban híznia hétről hétre?

az első hónapban 230-250g-okat hízott hétről hétre majd a 2 hónapban már csak 150-eket. az jó, vagy kevés? Emma nem eszi meg a súlyának a 6-odát. Ti hogy vagytok vele?

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek :)

Nektarin,Dettyk!
Sziasztok :)

Nektarin!
Szép neve van a fiatoknak :) Aranyosak vagytok a képen :)

Kolbi!
Angol nyelvű pdf mehet? rapidshar-re töltötte fel Robi mert alig 34 mega :oops: sok minden van leírva ottan :)

Granda!
Nagyon jól néznek ki :)
Múlt héten kedvet kaptam a túrós muffinodtól és én ilyet alkottam :)
Kép
a mostani is nagyon jól néz ki :)

K.Timi!
Tök aranyos Ádám :) én ma micimackós rugit turtam :) a kirakatba rakták pont ki és én lecsaptam rá :)

Hajni!

Én is hiányoltalak ám de írásig nem jutottam :oops: Lillád tüneményes :) Annyira aranyos talpig rózsaszínben :)
Hova jártok élményfürdőbe?

Gremese!
cseppents anyatejet Zsófi szemébe :) Állítóülag mindenre jó(gyerekorvos mondta 1 hós randinknál h. régen kötöhártya gyull-ra is ajánlották :) ) próbát megér nem ?

Fleur!
Persze h. a férjem csinálta :) Én nem vagyok annyira türelmes ember mint Ő :) ma hívta ismerősünk h. ugye idén is csinál nekik :)

Timi26!
nekünk most acsaládban van több pocakos :) Ida unokahúga januárban, uncstesóméknál meg május végén jön a baba :)

Regi!
nagyon jó kép Szelináról :) Azzal a programmal csináltad amit Granda ajánlott?

Silka!
Nem semmi a lábad :shock: :shock: szülés előtt mennyivel készült az első?

Sense!
te sem osztottad meg velünk Botond születésének történetét 8)
Burokrepesztés után nagyon vidám arcod van :)

Miléna!
Tök jó h. olyan sok tejed van :) jó lesz az még főzelékbe :)

Gyes-gyed:
2 éves kora után jár aza nagyon kevés összeg :( eddig megkaptam agyást,anyaságit+ 1 családi pótlékot :shock: pedig a csp-t hamarabb intéztem kíváncsi vagyok mikor jön meg Bálint után.
Rólam az utsó pocakos kép előző este készült még a régi digitálissal :)
Kép

Mirena spirálról hallott/használt vki?mert én nagyon gondolkodom rajta mert kissé kiakadtam a Cerazett árán :evil:

netes vásárláshoz:
www.fakopancs.com
www.kopefajatek.hu

iwiw:
azt írja ki 26 isnmerős mutat 11-et megkattant a gépünk? beléptem Míráéval de ott is ezt mutatta :) Majd Bálint is bejelöli ismerősnek :)

és apuka rákapott a teszveszre :) Bálintnak má vett 1 forintos pulcsit :) de annyi baromságra licitál,a postás hülyét fog kapni tőlünk :)

S Bálint tegnap 1/2 1-től este 6 ig aludt,már ébresztettem mert cicim fájt :) ma 10-13-ig aztán 15-18-ig most meg apja vigyáz rá mert Mírát altattam :) drága jányom 6 előtt felkelt már :shock: mióta megvan Bálint koránkelő lett,előtte 8-9 közt kelt hétvégén mindig. a régi szép idők :)
fejezem mert hangját hallom :) vmi nem tetszik neki :)

nyugodalmas szép estét mindenkinek :)

vera

KépKép
viranka

Kaqk nyugi ne pánikolj, ha nem sír, hogy kérne még kaját akkor elég volt a számára az a mennyiség ami a cicidben volt. Az meg, hogy most kicsit kevesebb a tejed nem biztos, hogy azt jelenti, hogy elapad! A nővérem mondta nekem (Ő 3 gyermeket szoptatott) Hogy minden hónapban volt 5-6 nap amikor lényegesen kevesebb teje volt mint általában. Lehet, hogy most jönne meg a menszid, de te szerencsére nem vérzel "csak" kicsit kevesebb a tej. Nyugi!
Meg egy általam bevált módszer :oops: , amin már többen mosolyogtak itt a topikban is.Tapétázd körbe a lakást apró kis cetlikkel. Írd rá, hogy te még hosszú hónapokig szoptatod Emmát. Ha te magad is elhiszed a szervezeted is úgy gondolja :lol:
A hízása pedig tökéletes. A "norma" 10-20 dkg hetente.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lenyomat:

az előző hozzászólásomban írtam, hogy most csináltunk talplenyomatot ajándékba apának. Én arcfestéket vettem, az nem tartalmaz káros anyagokat, könnyen lemosható.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Hello Lányok,

Regina, Szeli csudaszép ezen a képen! Nekem is ezen tetszik eddig a legjobban.

Móni, köszönöm az érdeklődést. :D Éjjelünk teljesen OK volt, viszont a mai napunk katasztrófa. Folytatódott a tegnapi nyüszi. Bár szerintem az oltástól lehet, mert azóta ilyen nyügi. Neked sikerült kipihenni magad azóta?

Lányok, szuperek a muffinok!!!! Mindjárt megyek és kotrok magamnak egy kis szénhidrátot a konyhaszekrényből. (Bár nem kéne, mert már 2 kg így is felkúszott rám szülés óta :oops: :oops: :oops: )

Kaqk, keblemre sorstárs. Én is folyamatosan a súlygyarapodás miatt rettegek, mert Lizi nagyon rossz evő. Ti is kaptatok szurit a héten, ugye? Mi azóta észrevehetően kevesebbet eszünk: 530 és 500 :shock: Ma mérlegelés lesz nálunk, hát kíváncsian várom. Ha minimum 10 dkg-t hízik hetente, akkor ne aggódj. Ja, és az normális, hogy az első pár hétben többet hízott, most meg kevesebbet.

Viranka, a kép a 33. héten készült, tehát nem ez volt a vége. Szüléskor akkora volt a lábam, hogy már a fényképezőbe se fért volna bele :lol:

silka
silka

Viranka:
ide járunk http://www.rabaquelle.hu/
Ma is nagyon szuper volt. :wink:
Köszi a rámgondolást és hiányolást. :wink:
Csini voltál az utolsó estén. :lol:

Muffinok nyammmm. :)

Hízás:
Hát mi túlteljesítünk. 900 ml körül eszik Lilla. :oops:
Ma pl 750 ml-t, mert éjjel jól aludt, így ma csak 5x eszik. Igaz úgy számolom, h most 9 és akkor éjjel 1, de az már holnap ugye. :wink:
Szval mi átlag 30 dkg/hét a hízás. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Silka!

Én a középső szülőszobán voltam.

Viranka!
Születéstörténet 80 %-ban kész. Hamarosan megosztom veletek! :oops:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Én is adós vagyok még a szüléstörténettel:
(remélem, megnyitható)

http://freemail.hu/oriaslevel/download. ... 869688c18b

Kép
granda

Granda: nem is te lennél, ha nem díszítetted volna ilyen édes motívumokkal!!! Nagyon tetszett, és megható volt! :D

Jó éjszakát!

Kép
Kép
timi26

Granda!

megkönnyeztem :)

KépKép
viranka

Nektarin! Üdv Téged is! :lol:

Móni! Párod végülis főzött??? :wink:
Megy a drukk a házhoz!

Emese! A Szelina francia-angol eredetű név, nincs jelentése.

Hajni! Milyen pelust használtál??? Én gyógyszertári popsikenőcsöt használok, de csak fürcsi után kenem be. Szelinek nagyon szép ott is a bőre. Bár szerintem nem érzékeny bőrű, mint ahogy mi sem… :roll:
A Sudocreme-t nem ajánlotta a védőnő, mert túl erős, és hozzászokik a baba bőre, így ha valóban gyulladás lesz, nem fog használni. Ezért van inkább a gyógyszertári, de azt csak a doki tudja felírni, nem is tudom, mi a neve, mert ilyen fehér tubusban van.

Granda! Nagyon guszták a muffinok! És milyen kreatív vagy!!! :lol:
Igen! Szeli eléggé hasonlít rám, most már belátom! :D

Tegnap akkora mosolyt kaptam reggel! :lol: Délután meg a játékainak vigyorgott egyfolytában! Olyan édes a mosolya. Majd megpróbálom lefotózni, csak még nehéz elkapni a pillanatot. :?

Elkezdtem a naptárhoz képeket készíteni, amit Anyu kap majd karira. Beszereztem a Photoshopot. Megmutatom, az első képet, és a második alkotást, ami már valószínű, hogy a naptáron lesz! Viranka, köszi az ötletet!!! Teljesen belendültem. :lol:
Kép Kép

Timi26! Nekem a legjobb barátnőm márciusban fog szülni. Bár alig várom, hogy együtt lehessenek a picik!!! :lol:

Viranka! Photoshoppal készül a kép, és ez még anyukám műve. Ő már nagyon profi. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Granda, úgy elolvasnám én is a szüléstörténetedet, de két böngészőben is ezt a választ kapom, ha meg akarom nyitni :-(:

Óriáslevél nem található!
A hiba okai lehetnek:
- a fájl érvényességi ideje lejárt,
- a letöltések száma elérte a maximumot,
- a feladó törölte a fájlt.

Feltöltenéd esetleg mellékletként ide is? :-)

Kép
Kép
irina

Granda:
Nekem nem jön be. :(

Kép
Kép
h@jni

Ja! És Emese , Neked is köszi a naptárrendelős linket!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka, Móni: Köszi a biztatást. Pedig iszom a lactoherb teát, apu liter számra főzi a köménymaglevest. De emma egyszerüen nem eszik, viszont vigyorog, jól érzi magát. Csak attól félek, hogyha nem eszik akkor el fog menni a tej, ezért fejéssel próbálom ingerelni.

Meddig tarthat ez a szuri utáni állapot. Ja azt mondtam hogy mi + szurit is adattunk neki? Lehet a kettő együtt már sok volt neki. Hát remélem hamar visszajön az étvágya és a tej is visszaáll.

Süt a nap, ma is megyünk sétálni. tegnap is voltunk, és majd befagyott a fenekem.
szép napot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

A szüléstörténetet sajna ide a rendszer feltölteni nem engedi (a képek miatt túl nagy doksi),
felteszem még1X óriásfájlként (Irina, a maximális letöltés lehetett a gond)

http://upload.citromail.hu/dl/?tid=1223 ... 0bc9f67b25

Kaqk
Én olyan lusti vagyok 2 napja :oops: apja viszi a leányzónkat sétálni...

Kép
granda

Sziasztok!
Regi! Nagyon szép kislány Szelina!

Popsikrém: nekünk is van sudocreme, de csak ritkán használom, és mi is csak a gyógyszertárival kenjük, és azt is nagyon vékonyan. Nem szabad sokat, és vastagon krémezni, attól is megbetegedhet a bőre. Fontos a szellőzése a bőrnek!

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Granda, nagyon köszönöm, olyan jó volt olvasni! :D

Kép
Kép
irina

Popsi: mi a szájpenész miatt vettünk anno gyógyszertári bóraxos popsikrémet, de azóta is azt használjuk, nagyon szép tőle a baba bőre (és nem olyan nehezen kenhető, mint pl. a zöld-fehér tubusos pharmás izé). Vény nélkül is kapható, nagyon ajánlom!

Regi, ezek a képek szuperek Szeliről! : Irigy : ;-)

Nektarin, szia, mesélj még magatokról!

Kép
Kép
irina

Kaqk, mi is két oltást adattunk, rákérdeztem, a doki szerint ez így nemhogy rossz, de még jó is (és itt pár mondatos szakmai magyarázatba kezdett, amit most nem tudok felidézni). Nálunk az oltás utáni tünetek ezek voltak: étvágytalanság, aluszékonyság, nyűgösség. De 3 nap után tényleg visszaállt minden. Kitartás!

Kép
Kép
irina

Granda! Nagyon köszi a születéstörténetet!

Popó: Nálunk mintha rosszabbodott volna a helyzet. A pirosságba megint jöttek fehér pöttyök. Most nem kenem Sudocreme-vel, Canestennel sem minden peluscserénél, hanem azt a gyogyótári krémet kezdtem el tegnap óta használni, amit a dokinéni felírt. Nem tubusban, hanem fehér tégelyben van.
Ma reggel csap alatt mostam le a kakis popsiját, hogy ha még gombás, mégse a törlőkendővel kenegessem.

Egyébként egyetértek Mmaricával, nekem már herótom van az összes illatos-csoda törlőkendőtől! :evil: A leg szenzitívben is ki tudja mi a rák van, és azzal törlöm pici Baba popsiját....
Legszívesebben csak folyó vízzel tisztítanám, de az olyan macerás, hogy mindig ki kéne vinni a füribe.....
Ha meg beviszek egy edényt, akkor a kakis vízzel mosom a popsiját.
Vagy használjak törlőkendőt és a maradékot mossam le vízzel? :roll:
Ha egy a gyogyótári krém sem lesz jó, akkor kénytelen leszek elvinni a dokinénihez. Már 3 hete tart ez a dolog.... :?

Regi! Naggggggyon jók a montázsok! Az elsőn behaltam! Olyan, mintha Apa átvetődne a képen. :lol: És a második is cukorborsó! Szeli annyira édes! Csöpög a laptopom! :wink:

Kaqk! Szerintem kicsit leterheltétek Emmácska szervezetét a dupla szurival, mert a két hónapos oltáson egy szurival 5 legyengített vírust kapott. De ha a doki azt mondta mehet, aakor nem lesz semmi baj, a Baba megbirkózik vele. Max többet alszik.
Egyébként korábban Tünde beollózott egy cikket, amiben az szerepelt, hogy oltások után is lehet az, hogy kevesebbet gyarapodik a baba. Gondolj bele, ha Te is beteg vagy, nemigazán eszel. Ők nem betegek kifejezetten, de mégis azok, hiszen vírussal küzd a szervezetük. Nyugi, hamarosan helyreáll a rend! :wink:

Irina! Sokat gondoltam Rátok este, miután nem jelentkeztél. Remélem nem volt megint "ügyeletes" sírás. Hogy vagytok? Ádi és a pici pocija??????

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Zsofkának a Péterfyben volt szájpenésze, amiről nem is tudtam, ugyanis nem közölték velem. Csak a zárójelentésébe írtak be egy Niacin nevű gyógyszert, amit kapott. Ez állítólag elég erős szer. :evil:
Na mindegy, ott adtak bóraxos popsikrémet, mert a szájpenésztől - ahogy áthaladt a bélrendszerén - kiütései lettek. Piros pöttyök. (De most nem az van, hanem pirosság + fehér pöttyök).
Lehet, hogy beszerzem én is ezt a krémet, hátha ez hozza majd a megoldást.
Egyébként szívem szerint pucéran hagynám a popsiját, hogy szellőzzön..

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese
Mi is csak gyógyszertári kutyulmányokkal (fehér tégelyesekkel) kenjük Linda bőrét, eddig még csak használtak. Pelenkatájék szép, de az arcocskája pikkelyesre :!: száradt, mert a tejkiütéseket én sem akartam bántani. Aztán mikor már a fülére is átterjedt, kértünk arckenőcsöt. Délután receptre kikeverték a patikában és - nem túlzok! - már másnapra szebb volt Linduska bőre.
Most egyelőre 3 hónapos koráig nem is veszek mást, bár a Babé termékeit nagyon dicsérik, ezért vettünk egy koszmó elleni sampont.

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: