A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Silka, 3 órán át sírt a babád? Szegényké(i)m... :cry: Tegnap végigolvastam a 2 hónapos kötelező oltás papírjait, egy csomó "nagyon gyakori mellékhatása" van, lehet, hogy Nálatok tényleg is erről volt szó. (Ádám aluszékonyabb és nyűgösebb lett tőle, szerencsére a lázat megúsztuk.) Amúgy túl ezeket a papírokat végigolvasni, főleg nem a magamfajta aggódósnak...

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Irina: Viktorka is 6,5 kiló. Naponta 5x eszik 210 millit. 4-5 óránként. Mikor hogy kel. De van hogy kelés után fél órát is elvan, utána kér enni. Az első kajcsi reggel 6-7 között van, az utolsó 6-8 óra között. És éjszaka nem kel fel. De ő tápszeres. A szopisoknál nem tudom hogy van... :oops:
Úgy tudom, hogy ha rendszeresen van zöld kaki és hurutos is, akkor van gond.

Kép
Kép
timi26

Irina! Nekünk végülis kiderült, hogy a tápszertől zöldes a kakija (most már sötétzöld mindig), így nem tudom, hogy Nálatok mitől lehet.

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi, lányok, megvárom még, h az anyatejesek mit írnak, aztán ha nem változik, felhívom a gyerekorvost.

Kép
Kép
irina

Irina Nekem a védőnő azt mondta a zöld kakira, hogy túlette magát a gyermekem és ne aggódjak. Párszor már nekünk is előfordult és tényleg nem volt semmi gond :) Azt mondta az anyatej nem okozhat gondot neki. He nem nyűgös és nem nyöszörög egész nap akkor szerintem semmi baj nincs Ádikával :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina,

mi vagyunk az alsó véglet szerintem. Napi 5x eszünk, de én tuszkolom belé a kaját 3-3,5 óránként, hogy kijöjjön a hosszú éjjeli alvások között a napi 5 adag. Ja, és 80-135 között eszünk, a napi mennyiség 550-600. Tudom, ez horrorisztikusan kevés a majd' 5 kilónkhoz. Tegnap rá is kérdeztem a dokinéninél. Azt mondta remekül fejlődik (3 hét alatt 45 deka), tehát ő ennyit eszik. :shock: De ennyit is csak borzasztó tuszkolás eredményeként. Egy 100-as adagot cumisüvegből 40 perc alatt nyom be. (Tehát nem is csodálkozom, hogy ilyen tempó mellett nem indult be rendesen a tejcim) Ja, és ha rajta múlna, kb 2x enne 1 nap, mert szinte soha nem éhes a kaja kezdeténél. Szóval ennyit az előírásokról! De azért persze 1000-rel figyelem a súlygyarapodást, mert eléggé frusztrál ez a kevés kaja.

A három órából "csak" kb 2,5 óra volt a sírás :shock: , mert időnként abbahagyta.

Az oltás papírjait honnan szerezted be? Tényleg, meddig kell figyelni, hogy lázasodik-e?

silka
silka

Sziasztok! :)

Nagyon szépek a pocik. :)
Én nem szerettem terhesnek lenni, de visszagondolva olyan jó volt. :oops:
Keresek én is képet, de nekem csak 39 hetes van, utána már nem fotóztunk. :cry:

Kaki:
anyatejeseknél áll. ha túleszi magát is zöld.
Nekünk a tápitól mindig az.

Timi:
210 ml?? Az igen. :) Lilla 6x eszik 150 ml-t és 4600 g kb.

Irina:
Mi 4 óránként eszünk, éjjel néha 5, de inkább 4. :oops:

Na és a kép 39+2
Kép

Kép
Kép
h@jni

És persze a tőlem megszokott fejnélküli. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Fú micsoda pocakos lavina indult el! :lol: Olyan jó nézegetni ezeket a képeket. Én imádtam terhesnek lenni, annyira jó volt! Még a 40 fokban is!

A zöld kaki tényleg csak akkor baj, ha tartósan van. Ha néha-néha, az nem gond. Nálunk akkor volt rendszeresen zöld, mikor a mellgyuszi miatt antibiotikumot kellett szednem.

Van beutalónk csípőszűrésre! :shock: December 10-re... :shock:

Mi változó időközönként eszünk, nagyjából tartjuk a 3 órát, de előfordult már, hogy 2 óra múlva éhes volt, de volt, hogy aludt 4 órát, és utána evett. Idáig még nem volt két olyan szopi, hogy egyforma mennyiséget evett volna.
Az, meg hogy mennyit kell(ene) ennie egy babának - aki anyatejes -, azt hagy döntse el a baba.
Nálunk is van olyan, hogy egyszer felfalnánk a hűtőt, másszor meg csak csipegetnénk. Ha töményet ettünk, utána valami kevéske könnyűre vágyunk.
Az anyatej minősége is változik annyira, hogy más az összetétele délelőtt, és más délután. Egy kiadós zsíros tejciben gazdag szopi után, lehet, hogy kevesebbet fog szopizni. Mert nem éhes annyira.
Szerintem Irina ne befolyásold Ádit, ha nem jóllakott - jól írtad -, úgyis kiköpi a cicit. (Bár én nem tudom elképzelni, hogy megszakítod a szopit azzal, hogy "Drága Fiam, 6 és fél kilós vagy, ne egyél annyit, mert Neked már nem kellene... Megmondta a védőnő! Kész, passz!"

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina!
Itt olvashatsz zöld kakiról. Anyukák írták le a tapasztalataikat.
http://forum.freeweb.hu/forum.fw?mode=h ... Ponyi&h=10

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!! :D

Granda hianyolasanak sosem tudok ellenallni.... :lol:

Mivel ritkabban jovok mostansag, olyan sokat kell olvasnom, hogy mire vegzek vele, mennem kell... :)

Nosztalgia...lanyok, ugy repul az ido!!! Tegnap a korhazban voltunk Raniaval (a hulyek nem tudjak, hol van Magyarorszag, ezert majdnem beadtak neki valami oltast, amit azoknak a babaknak adnak, akiknek valamelyik szuloje fejletlen orszagbol jott... :evil: ) szoval elmentunk a szuloszoba mellett....hat szivem szerint mar most johetne a kovetkezo...Rania mar olyan nagy, es olyan rovid volt az ujszolott-korszak!!!

Viszont lanyok, en terhes nemigen szerettem lenni.... :? Olyan csipo-forgo fajdalmam volt mar a vege fele, hogy alig tudtam menni... Hat, ezert nekem johetne akar 5 baba is, ha a terhesseget meguszhatnam...
Persze, azert rahajtunk majd egy fiura am!!! :wink: :lol:

Kepzeljetek, itt, amint mar tobbszor irtam, nem csinalnak nagy ugyet a terhessegbol es a gyermekagyas idoszakbol sem, a vedonok nagyon lazak, viszont a hason altatast...hat azt nagyon tiltjak. Pont ezert azt mindig komolyan vettem, mert azt gondoltam, ha ezt ennyire mondjak, annak ellenere, hogy milyen lazak amugy, akkor annak alapja van. Viszont kb. 2 hete hason altatom Raniat, mivel szereti, es gondoltam, mar nagy baba es eros....hat a vedono ugy lecseszett.....azt mondta, egyertelmu osszefugest talaltak a bolcsohalallal (amit mondjuk eddig is tudtam), plusz azt mondta, hogy nem keves halaleset tortenik, hogy a baba belefullad a hanyasaba. (En mindig azt gondoltam, hogy emiatt pont a haton fekves veszelyes). Szoval azt mondta ez a noci, hogy amig magatol nem tud a baba forgolodni, addig eszembe ne jusson hason altatni.
Hat azert jol ramijesztett, mit ne mondjak, viszont Rania amiota hason aludt ejszaka, addig ataludta az ejszakat, most 2 napja, hogy ujra haton alszik, felebred enni...

Mit tudtok a menszezrol, annak mindenkepp kell jelentkezni ujra, vagy mindenkinel valtozo...nekem meg nem jott meg.... :shock:

Ja, es Granda, koszi a beszamolot a kedvenc celebritymrol :)

Megyek is, felebredt a kis pokhas tunderem! :)

Sok puszi Nektek!
Niki
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jók a pocakos képek, néha nekem azért hiányzi.
Én sajnos nemtudok pocis képet rakni még valamikor nyár végén elromlott a gép és nemtudom leszedni.
Most is kölcsön gépünk van.

Banita!
Aranyosak a gyerekek.

Menszeszről!
Kisfiam születése után a 8. hónapban jött meg először.
Persze a 6hét kívétel.
A nagyfiam után minden hónapban meg volt.

Úgy néz ki nekem is elő kell vennem a mellszívót nem aért mert kevés hanem a lányom nem akarja elfogadni a jobboldali cickót
vagy ha igen pár korty és már fordul is el,de ez miért lehet nemtudom.
A baloldalit azt szivja rendesen.
Még próbálkozok ha nem megy akkor fejés és cumisüveg.

Ma nálunk is a nyügi a úr valószínű ez az idő.
Ösz-visz aludt kb 5-6 órát.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok,
nagyon köszi mindenkinek a segítőkészségét!
Most beszéltem a gyerekorvossal (csak nem voltam nyugodt), azt mondta, minden, ami miatt zöld kaki mellett aggódnunk kellene, az fogyással jár, úgyhogy figyeljem a súlyát pár napig (ezek szerint mégsem adom vissza hétfőn a mérleget még...). Amúgy szerintem is túlette magát, a ciciprobléma miatt kb. 3-3,5 óránként tettem mellre, így egy nap 8 kaja is volt, és oké, hogy ebből kb. 3-szor (éjjel) csak 5-5 perceket szopott, de hát az az intenzitás, amivel Ádi néha szopizik... fúha. ;-) Azért résen leszek nagyon meg átolvasgatom a Gremese ajánlotta fórumot.

Silka: a védőoltás papírját a doki itthagyta nálunk, a meningococcus elleni fakultatívot meg én vettem meg, így az is nálam maradt.
Láz, úgy tudom, 3 napig várható oltás után max. (72 óra).

Hát, úgy látom, akkor mi tényleg kicsit sokszor eszünk (7-szer általában).

Kép
Kép
irina

Nálunk kb. 2 hete csak zöld kaki van. Eddig fel sem merült bennem, hogy baj lehet, mert a Kicsin semmi változást ne láttam.
De most beijedtem. :cry: Többiknél hogy van?
(ja és csak anyatejet kap)

Niki: sogornőm másfél évig nem menstruált a szoptatás mellet, de itt vannak akiknek már megjött.Tehát szerintem nincs általános szabály.

Irina:szerintem is menjen a védőnéni sunyiba! :evil: Ő mit szólna ha a kedvenc kajáját elvennék előle evés közben mondván hogy eleget ettél már!!
Én akkor etetem amikor kéri.Ha az nem 3 óra akkor is kap.Sőt van hogy evés után 1 órával már megint enne.Vagy talán csak szomjas.Haljon szomjan mert az óra szerint még van 2 órája?Reggelenként én is olyan vagyok mint a kacsa. :D

Hát én se döglöttem a várandósságért de a végeredmény kárpótólt :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Silka, megtaláltam (ill. Hajni már egyszer belinkelte régebben), ezt kaptuk 2 hónapos oltásként, itt a leírása:
http://www.doppinglista.hu/gyogyszer-be ... ?tid=13597

Kép
Kép
irina

A mai hirek:

[quote]D írta:öntött a kormány a családi támogatások differenciált emeléséről. Januártól egy egygyermekes család 12 ezer 200 forint családi pótlékot kap, a kétgyermekeseknek pedig gyerekenként 13 ezer 300 forint jár. A három- és többgyermekes családoknak gyermekenként 16 ezer forint jár, 1100 forinttal több az ideinél.

Emelkedik januártól a gyes és a gyed összege is. Mindkét ellátás esetében 28 ezer 460 forintra nő a havi összeg. A gyermekgondozási díj összege átlagosan 8 százalékkal lesz több, az idei keresetnövekedésnek megfelelően.

Most nem tudom eldönteni sirjak e vagy nevessek:-) :-(

Heni
KépKép
heni81

Irina,
köszi a linket. Sajnos pár mellékhatást kipipálhatunk :cry:

Heni,
remélem a gyed 28 460 Ft-os összege vmi félreértés. Az most fizi függő és max 80 valahányezer. Le fogják ezt is csökkenteni? :shock:

silka
silka

Silka!

A mai világban már azt se tudni ki-kivel van vagy
mit-miért csinál,vagy épp emelik vagy csökkentik.

Pl.:én még nem kaptam anyaságit végül is a lányra semmit de a két fiúra küldték a pénzt ugyanúgy, na akkor most hogy is van? :shock:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!
Nem bánjátok, ha néha benézek? Hiába a 2., sokszor jól esik egy kis tapasztalatcsere:-)
dettyk

Dettyk: egyáltalán nem bánjuk, sőt örülünk neked!
Mesélj magatokról és KÉPEKET is akarunk!!! :D

Silka: ez a gyedösszeg az alap, alanyi jogon jár. Ezt az kapja, akinek nincs munkahelye, vagy 180 napnál kevesebb a munkaviszonya.

Az emelés szerintem ránk nem vonatkozik, legalábbis Rebekánál nekem semmit nem emeltek! Többi nagyobb gyerkőcös? nálatok hogy volt?

Horcsog: én meg Viktorkára kaptam meg mindent visszamenőleg is, csak most Rebekára nem küldték a családit! :shock:

Kép
Kép
timi26

Silka nyugi nem csökkentenek, de emelnek egy kicsit. A gyed a fizud x % vagy max. 80 valamennyi ezer, ezt emelik 8% al januártól! A 3. évben járó pénz összege lesz a 28 ezer egynéhány.

Heni
KépKép
heni81

Detty:
üdv itt is. :)

Timi:
komoly? Én sem kaptam családit Marci után. ( mivel azt eddig másik számlára kértem és most mondtam, h egybe kérem. Így csak 1 gyerek után utalták, de tegnap megjött a GYásom is. :)
Amugy 3 napja hívogatom emiatt a MÁK-ot, de foglalt állandóan, sztem férerakták. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Csajok:
és az emelés vonatkozik a max. összegre is? Vagy az marad annyi mint volt?

Kép
Kép
h@jni

Dettyk!

Hello itt köztünk.
Kérünk egy beszámolot gyerekek szülés stb,
Hol szültél,mikor?
Na persze képeket is.

Timi! Hajni!

:? :shock:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szerintem igen a max.ot is emelik 8% al! Legalább is én ezt igy értelmezem, de hát ki tudja, általában ezeket a dolgokat úgy szokták az OKOSOK megfogalmazni, hogy mi halandók azt ne értsük.
[quote]A írta: gyermekgondozási díj összege átlagosan 8 százalékkal lesz több, az idei keresetnövekedésnek megfelelően.

Heni
KépKép
heni81

Én már megkaptam az anyaságit, a családi pótlékot még nem. Viszont a TGYÁS-t még nem intéztük el. Remélem az nincs időhöz kötve. :roll:

Nézzétek a kis Drágámat, mennyire tud örülni egy bocis párnának:
Kép

Zsófikámnak nagyon könnyezik a jobb szeme. Lehet, hogy belekapott. Remélem ez, és nem kezdődő kötőhártyagyulladás. :roll: Most forralt és lehűtött vízzel törlöm neki. (Vattával). Most délután kezdődött, remélem nem lesz komoly.

Nekem még nem volt menzeszem.....

Kaki: Nálunk hol zöld, hol sárga, hol narancssárga. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Igazad van, sokszor fogalmaznak úgy, hogy az ember lánya nem érti, mit is van.
Kíváncsi vagyok ezekre az emelésekre... :roll:

Ha jól látom, akkor egy gyermek esetében a családi pótlék 500 Ft-tal nő? Hm... Talán egy csomag törlőkendő kijön belőle.... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese!

Nagyon édes Zsófka.
Csak nem lesz semmi baj vele.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög! Köszi! :D Én is remélem. Nem látszik vészesnek szerencsére.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok !

Most csak egy gyors kép erejéig jöttem majd később írok.
Ezt a rucit ma hozta a tesóm ausztriából.

Kép na csini vagyok ? A legfiatalabb mikulás.
20200310173350

K.Timi!
De aranyos.
Kis törpe Mikulás.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Huhhhh, akkor megnyugodtam. :lol: Azt hittem 6 hónap után a huszonpárezerrel kell beérnünk. :roll:

Gremese, megy a vudu Zsófi szemére! Egyébként nekem úgy rémlik, hogy 6 hónapon belül kell intézni a TGyást. Még nekem is hátravan. Munkahelyi papírok már rendben, már csak a férjemnek kell eljutni az OEP-ig.

Timi, ez valami hihetetlenül cukor ruha! Kérjük dec 6-án is felrakni :lol:

silka
silka

Ajaj, ma már megint rekord sokat alszik Lizi, előre rettegek az éjszakai altatástól. :shock:

silka
silka

Gremese
Biztos visszafelé nyomta a cicibe Zsófi :)
És mi volt a baba tévén az adás?

Granda
Nincs :) nekünk kb 5 naponta KELL vágni mert akkora lesz neki mindenkit össze vissza kaszabol :)
Jajj ez nagyooon jóóó, de már nem emléxem a dallamára. :( meg lehet valahonnan szerezni?

KTimi
Nekem úgy tűnik már volt. Arra a kis vérzésre azt mondta a doki az menszesz volt.
Én már most sem írom, csak a napi ritmust, hogy lássam van e már némi szabályosság.
télleg nagyon laza a kiskrapek ebben a sapiban :)
Hát nagy ez a ruha :)

Irina
Köszi. :)
Rohangálnak mi?? :) akkor meg nem győzünk mi is utánnuk rohangászni. Az is tuti, h nem fogunk ennyit fent lógni a neten :)

Kiskolbi
Jajj de édes lehetett, rám is szokott néha mosolyogni ciczés közben :) na de nem ennyit :)

Viranka
Annyira király ez a naptár, nagyon profi. Gondlom ezt is a férjed csinálta :)

Heni
Mi igen az államkincstártól, de őszintén még végig sem sikerült olvasni a levelet.

Hajni
A ti Lillátok is tünemény.

Banita
gratulálok! én tuti nem fogtam volna most ablak pucolásba.

na ha már így belejöttetek egri leányka van még rajtam kívül???

Mesék: én sem akarom, h Lilla ezt a sok szemetet nézze, inkább Süsüt meg Micimacit meg ilyenekt. Nálunk nem lesz Minimax :) úgyhogy ezeket fogja szeretni. Most sincs TV-nk
és nem is lesz :) mármint bekötött csatornák (egy jó kis házimozi rendszert díjaznék azért :)

regi
már hogy lenne kevés...
Nálunk nagy %-ban a kiságyában alszik, de az is előfordul, hogy csak ott hajlandó elaludni, ahol mi is vagyunk a babahordozóban. Utál egyedül lenni :)

Irina
Lilla 5 kiló és ő még 3 óránként cicizik, van,hogy picit gyakrabban. Amikor torka szakadtából üvölt nem tudom, hogy tudnám rávenni, hogy ne egyen.
Szerencsére nekem nem mondott ilyet a védőnő, pedig direkt meg is kérdeztem, hogy ez így oké e, hogy néha 2 óránként kéri a cicit.
Na és Emese különben is szuperul leírta...majdnem pont ugyanezt mondta a védőnőm (hűtős cucc)

Ami a gyed-et illeti egyet értek Silkával, ha télleg 28 e körül lesz a 80 helyett az nagyon gááz lesz.

Kaki nálunk sárga.

Annyira jó, hogy raktatok felpocakos képeket :) jó nézegetni :) én is csatlakozom :) ezek közvetlenül a magzatvíz elfolyása előtt készültek.
Én imádtam pocisnak lenni :)Néha úgy tud hiányozni.
Kép

Hát csajok besz@rok a kiscsajon. 3 kis állat van a hordozó fülén egy maci, aminek a hasán van egy kis tükör, egy sárga zsiráf ami csörög és egy fehér kék foltos kutyus, ami csipog. Persze mindegyik vigyorog és ő is rájuk :)
Meg dumál nekik nagyon valamit :)

Hát ma nekünk is érdekes napunk volt :) a reggeli kelés után 7 óra összesen 2 órát aludt egész nap hmmm na ilyet sem csinált még. Hát nyüszis is volt estére.
De ha minden igaz most alszik.

Mindenkinek, aki újított szuper az új avatar és vonalzó képe :)

Lakcímkárty már megjött, az adókártyához kell valamit intézni?Na erre már válaszoltatok.

Én is állandóan puszilgatom Lillust :) megnyugodtam Emese, hogy nem csak én fogom elkoptatni a gyerekem :)

Már olyan kis szociális ma kb 1 órán keresztül kellett, hogy én legyek a kutyus szócsöve és a dalokon keresztül, mondókákkal meg mindennel szórakoztassuk. De azokért a boldog szemekért, meg mosolyért megérte :)
Mennyi sületlenséget összehordtam neki :)

A boci boci dallamára mindent dalba lehet önteni :)

Karácsonyi láz KépKép
Idén a nagy vásárolgatási mizéria kimarad, szinte mindent neten rendelünk meg (bár már tavaly is nagy részt neten intéztem a dolgokat), már meg is van kinek mit. Mondjuk azért ez így sokkal kényelmesebb, de azért egy karácsonyi hangulatú mászkálás jól esne. Szerintem azt meg is ejtjük manóval :) Már azt is elfelejtettem, hogy a boltok ilyen hamar már elkezdik a karácsonyi lázt. Mivel a dokim a Nyugatinál van tegnap beugrottunk a West Endbe. Hát el voltam ámulva, hogy már karácsonyi díszítés van. :)
Azért idén még nem igazán fogják felfogni a picúok, hogy karácsony is van.
És húú 1 éves fogantatási évfordulónk lesz karácsonykor :)

Minket is utolért a koszmó, de Babé samponnal úgy látszik pár nap alatt nagyon sokat javult a helyzet, szinte már nincs is :)

Tegnap nődokinál minden ok volt :) megint jó mozgalmas napunk volt, de úgy látszik az én lányom ezt szereti :) A dokibácsi, meg a szülésznő is megcsodálták :)
szülésznéni kezében szépen összefosizta magát, gatyó meg minden csupa trutty lett :) a férjem meg megsértődött, mert a szülésznő helyzetbe hozta, hogy vajon tud e pelenkázni :) (engem még a doki vizsgált) és kicsit irónikus hangot
ütöttek meg szerinte az asszisztens csajszival. Na pedig tud a drágám. Mondjuk az marha jó, hogy ő volt egyedüli pasi,minden nő őt nézte és a budin kellett elkezdenie a pelusozást a WC ülőkén,mert nem mondták neki, h
a másik rendelőbe bemehet mert az üres ...grrr..KépKép

Aztán meg csípőszűrés hát úgy felhúztam magam, h nem is igaz. Ugye már a védőnő előre jelezte, h hát el kellene menni ezen a héten...persze nekem a nődokihoz már 6 hete megvan az időpont és már így is a 8. héten mentem, mert nyaralt.
Jó megpróbálom..erre rohanunk mint állat, mert a dokinál 2 órát kellett várni, 5 re odaérünk (2-fél6 ig van rendelés amit reggel 10 kor tudtunk meg ott, mert elfelejtette a védőnő és a dokinő mondani, a csütörtök nekem még egész napot jelent)
felbőszült nyanyák és taták serege, h mit képzelünk mi, h mi csak úgy bemegyük..mellesleg ezt is elfelejtették közölni, h ez nem csak csecsemős rendelés.
mer' ő már itt vár 12 óta és csak mondta és mondta azt hittem már leütöm. Az egyik szobától küldenek a másikig, hogy ott még fogadnak minket ott ácsingózunk 15 percet aztán ott is közölték, hogy sorry de nem férünk bele.KépKép
Hát marha jó:
1) hogy lehet 6-8 hetes gyerekekkel 2-fél6 közé tenni rendelést KépKép
2)ha már külön nap van akkor minek aznap fogadnak minden orthopéd beteget??????Ezen a területen amúgy is mindig nagy a tolongás..KépKép
3)ha már azt mondják 2-fél 6 akkor hogy lehet, h oda megyek és elküldenek..KépKép
na szval eléggé bepörögtem.

Szerencsére a védőnővel ma beszéltem és azt mondta jó lesz még az oltás utáni héten is.

A férjem ma elutazott 3 napra egy konferenciára, úgyhogy csajszival egyedül leszünk :(
Nagyon gusztustalan idő van :( nem tudok sehova menni, mert esik az eső :(.

Remélem ti majd felvidítotok
KépKép

pusza jóccakát

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Végre feljutottam hozzátok!

Próbáltam visszaolvasgatni az éppen aktuális dolgokat. Olyan jó nézegetni a képeket! :D Nekem olyan mintha ezer éve szültem volna. Viszont tényleg csak a szép dolgokra emlékezem. A rosszakat száműztem. :D Sajna volt éppen elég de maximálisan megérte!

Mi jól vagyunk.Zéti olyan jó baba,semmi panaszom nem lehet rá. Néha nyűgi,de nem vészes.
Sajna a vérnyomásomra 3x1 gyógyszert kell szednem és kivizsgálnak majd ha nem szoptatok már. Nem tudom mitől lehet,tényleg csak frontra jön elő...Nem merem nem szedni,mert már 2x voltam nagyon rosszul.

:cry:

Párom utazik 24.-én Texasba és dec. 19.-én jön majd haza. Rossz lesz nagyon, ráadásul mindketten nagyon szeretjük a karácsony előtti készülődést és most ő kimarad belőle. Nekem sem lesz nélküle az igazi.

Valaki kérdezte a vezetés tanfolyamot. Párom vigyáz olyankor Zétire. Majd a gyakorlati részét is úgy fogjuk megoldani.Vagy reggel, vagy este járok majd. Ja és gyorsítottra járok...Mivel tudnak Zétiről ha nem megyek valamiért akkor sincs baj. Tanulni meg akkor szoktam ha manó alszik.

folyt.köv.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

anitja: folratam a kepeteket edibeni

varom a tobbieket is!!

ktimi: edes kis minimikulasod van :)

Kép

Kép
mmarica

Alvás: Zéti fürcsizik 8 körül aztán szundikál kb. éjfélig. Akkor eszik és alszik kb. reggel 6-ig. Evés...aztán vagy reggeli tisztálkodás és hintázás+szundi,vagy még pihi anyával. Ez azt jelenti,hogy kicsit visszaszundizunk együtt. Lusta népség vagyunk. :oops: :D Ha reggel dolgom van,akkor hamar rendbeteszem és a hintában elvan és bealszik picit. Én olyankor haladok legjobban. Délután séta és nagy beszélgetések. Olyan aranyosan beszélget,kis dumazsák. :D
Séta alatt mindig bealszik. Ha nyűgös akkor is kiviszem napirenden kívül mert rögtön megnyugszik.

Cumizni nem cumizik,viszont ha álmos vagy éhes szopizza az ujját. Cumi csak akkor kell ha a kocsiban alvás előtt az overáltól nem tudja a kezét megkörnyékezni. :lol:

Menstruáció: 6. hét után megjött,2 hétig tartott. Dokinál is jártam vele,kaptam vérzéscsillapítót. Most szedek fogamzásgátlót,azóta nem jött meg mert azt folyamatosan kell szedni.

Csípőszűrés: itt nem kötelező. :shock: Zéti állítólag doki szerint rendben van,felesleges vinni. Engem azért piszkál,mert faros volt...Igaz eddig 2 doki is azt mondta minden oké+ a kórházban is a gyerekorvos. Én azért próbálok keresni valami magánrendelést ahol megnéznék,mert már ciki a dokinknak mondani megint...Ja és nem szeretnék órákig ülni a kórházban sem ha nem fontos.

Anyatej:SOS!!!Csajok rengeteg tejem van....Egyszerűen nem tudom mit kezdjek vele már.. :shock: Akartam leadni,de olyan bonyolult a folyamat,hogy hallgatni is szörnyű+drága...Mi van ha végigjárom a tortúrát és mire végzek elapad? A másik: nem tudom kire bízni Zétit napközben amíg a vizsgálatokra elmegyek.Kórházba meg nem vihetem magammal. Lenne anyuka aki elvitte volna ha megcsináltatom amit kell,de neki meg a védőnője nem igazán szereti ezt...Inkább tápszer szerinte.
Mindenki magának dönti el. De nekem annyi van és úgy adnék annak aki szeretné és nincs!
Ciki de én fordítva csinálom. :oops: Kicsit kevesebbet iszok,nem szedek semmi szaporítót de így is van a hűtőben minden nap kb. 4 VIA pohárral azon felül amit megeszik.
Ha ennyi marad sokáig akkor csak le kellene adni...Addig próbálom lefagyasztani. Egyéb ötlet?

Bocsi ha hirtelen túl sok voltam,de olyan ritkán jutok fel.

:oops:

Jó hétvégét mindenkinek,puszi!

Vigyázzatok magatokra és a manókra!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hihetetlen,lassan 3 hónaposak leszünk! :D :D :D

Gremese Zsófi szeme jobban van?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hűha Miléna, te igazi tejcsárda vagy akkor! Sokan küszködünk, hogy több legyen, te pedig csökkentenéd! Az is baj ha sok van az is ha kévés:-(
Ha nem fejed ki akkor nagyon feszit? Mert ha nem fejnéd csökkenne a mennyiség. Mindig csak annyit kell kifejni, hogy kényelmes legyen.

Zsófikának jobbulást!

Mi már az éjszaka átalvása felé haladunk:-)

Heni
KépKép
heni81

Emese
TGYÁS

Az igény benyújtást megelőző 6. hónap első napjáig lehet visszamenőleg igényelni.
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL
http://csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/ ... i_ellatas/

K. Timi
Itt rötyögtünk reggelinél a férjemmel a ruhán. Frenetikus :D :!:

Na maj' visszaolvasok....

Kép
granda

Miléna
Én lehet tudok egy hölgyet, akinek szüksége lenne rá. Eredetileg engem kértek meg rá, de nekem szopi után már nem marad felesleg.
A hölgy örökbefogadta a babát és kizárólag anyatejjel eteti és azzal is szeretné. Én is egy barátnőm közvetítésével hallottam róla, ha szüksége van még rá összehozunk titeket. Csak pár papírt kellene aláírni állítólag.

KépKép
KépKép
fleur

Szeretnék venni pelenkázó táskát pelenkázó lappal, eddig csak Jonsonst láttam amiben termékek is ikvannak, 6500Ft. De azt nem akarom megvenni, mert nem kellenek belőle a termékek, nem akarok J. tenni a gyerekre.

HELP, ha valaki látott valahol ilyen tatyót!

K.Timi nagyon szupi a ruci!

Köszi

Heni
KépKép
heni81

Szia Detty! Üdv. köztünk!!! Szívesen fogadunk minden csatlakozni kívánót! :lol: Mesélj!!!

Én mindent megkaptam, családit, tgys-t, anyaságit! De nekem a munkahelyem intézte (mivel kifizetőhely), így a fizummal (illetve a múltkori táppénzemmel) együtt utalták 3-án. :D

Emese! Nagyon aranyos Zsófi baba! Látszik hogy boldog! :lol: Ez már határozott nevetés.
Megy a vudu a szemére!!!

Nekem sem jött még meg a mensim, pedig tejem már egy csepp sem. A doki azt mondta, hogy ha 2 hónapig nem jön meg, akkor menjek vissza (ezt a 6 hetes kontrollon mondta). Egyébként kaptam egy laborpapírt, mert csak az eredmény után ír fel bogyót, addig kézzel-lábbal védekezzünk… :shock: Mindegy, mert még mindig fáj egy kicsit a gátizmom, így még nem mertünk, de szerintem már nem bírjuk sokáig! :wink:

K.Timi! Micsoda télapó ruci! De édes benne Ádám! :lol: Nem is tudtam, hogy ilyeneket lehet kapni… :roll:

Silka! Én megmondom őszintén, hogy fel szoktam ébreszteni Szelit, ha sokat alszik nappal :oops: . Így sosincs gond az éjszakával. Annyira szerintem nem rossz neki. Fel lehet egy babát úgy is ébreszteni, hogy ne vegye rossz néven. (Bocs, ha valaki nem ért egyet!)

Fleur! Honnan rendelsz annyi mindent a neten? Én csak babacuccokat és könyveket szoktam. De a karis bevásárlás most tényleg kényelmesebb lenne így.
Elég kiborító lehetett az orthopédián!!! :evil:

Az én dokim se szereti az anyatej vásárlását, mert az anyukának lehet olyan betegsége, ami esetleg csak később derül ki (mert azt éppen nem vizsgálják). Ettől függetlenül teljesen anyatej-párti, de ezt kockázatosnak tartja. Rákérdeztem anno, mert gondolkoztam rajta én is, de nálunk nincs is anyatejgyűjtő állomás. :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Fleur! Minden elismerésem az ismerősödé! Örökbe fogad egy gyermeket, és veszi a fáradságot, hogy megoldja az anyatejes táplálását. Le a kalappal!

Ez az egészségügy egy katasztrófa! :evil: Áldom az eget, hogy én protekciós vagyun (Anyu lévén), és mindenhová (ahová Anyu le tudja intézni), soron kívül és azonnal bejutok. Idáig - pl. a nőgyógyásznál - állandóan égett a pofám, hogy beslattyogok a betegek előtt. Nekem ez nagyon kellemetlen volt. De miután a dokim állandóan lecseszett, hogy szóljak, ha ott vagyok, mert ennyi nekünk jár, hát felbátorodtam, és mindig jeleztem, ha megyek. És tudjátok, őszintén bevallom, ezt ki is használom rendesen, főleg, mióta Baba van. A cicim miatt ugye sokat kellett a sebészetre mennem, mindig behívtak. Még szerencse, mert 2-3 óra a várakozás még úgy is, hogy időpontra megy az ember, és ennyit nem tudok úgy várni, hogy otthon van egy pár hetes gyerek. Ráadásul minden beavatkozásnál csurgott a tej a másik cicimből, rohanhattam haza.
A csípőszűrésnél nem tudom mi lesz, ott sorba kell állnunk. Ami tulajdonképpen nem baj, mert a Baba velem van, meg Apa is ott lesz, csak ne legyenek tirpákok.

A Baby TV-n kisgyermekeknek való mesék, bábjátékok mennek. Van, amikor csak színek, meg formák mozognak. Az a lényeg, hogy jó látványos legyen. Idáig kb. 3x engedtem, hogy nézze 2-3 percig, mikor körmöt vágtunk, vagy már nagyon nyügi volt.

Köszönöm a vudu-t a szemecskéjére, ma reggelre sokkal jobb! :D

Granda! Köszi a TGYÁS-os infókat! :D Te vagy a mi informátorunk! :wink:

Én ma reggel rájöttem, hogy rossz nevet adtunk a babának. Sőt, a vezetékneve sem stimmel. Át kell keresztelnünk!!!!!!
Az új neve: Rekl Amálka.....

Aki szeretne mikulásos rucit a babájának (KTimi! Ádi nagyon cuki kis télapó! :wink: ) Az menjen el a Tesco-ba. Tegnap én ott láttam.

Heni! Én azt ajánlom, nézz szét a Teszveszen vagy a Vaterán. Biztosan találsz megfelelőt.

Miléna! Én nagyon szívesen segítenék vigyázni Zétire, pláne, hogy itt mindig kéznél van egy nagyi. :wink: Csak nagyon messze vagytok... :?
Hidd el, nagyon gyorsan el fog repülni az az idő, amíg Párod távol lesz. Most meg Zétivel készülődsz. De az a lényeg, hogy Karácsonykor együtt lesztek hármasban! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Anyu le tudja=Anyu el tudja (jaj, mennyi hiba) :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Regina

Igaz, nem Tőlem kérdezted, de itt egy vásárlós oldal:
http://vasarlas.origo.hu/index.vm
De ha műszaki cuccot vásárolnál, az Electroworld-nek van webáruháza:
http://www.electroworld.hu/is-bin/INTER ... ront-Start
Parfümök (ha ismered az illatot v. kíánságra veszel):
http://www.parfumcenter.hu/

Kép
granda

Sziasztok Mammcik!

Hát tegnap nagy nyügi volt, nem tudtam jönni, Noel egésznap a cicin lógott, estére meg laposra szívta őket :(

Bombajók a pocis képek. Nálunk Apa csinált egy fotósorozatot, majd szüléstörténet helyett felteszem :oops: ugyanis én nem írtam még.

Hajni! A táblát feltehetnéd az iwiwre, illetve Maricának elküldhetnéd, nem? 2007szept@gmail.com az emailcíme.

Irina! etetés: nálunk össze-vissza, de azért nagyjából 3 óránként, hasfájásnál meg hagyom a cicin hagy cumizzon (ez lehet, hogy nagyon rossz szokás, de csak így tudom megnyugtatni), DE egy cicizünk, vagyis arra figyelek, hogy mindig az egyik cicó pihenjen, este viszont egyre többet alszik egyhuzamban, pl ma 7 :shock: órát, persze nyakig tejes voltam mire felkelt, az egyik cicim 10 :shock: órát pihent.
zöldkaki: néha volt, inkább sárga
:roll: lehet az oltástól is, nem?

Szia Dettyk! Üdv itt, és ne csak benézz, hanem Te is írd le a tapasztalataidat!

Emese! gyógypuszi a kis Zsófka szemére!

KTimi
! Csuda kis Mikulás! De édes!

Regi
! én is keltettem már fel Noelt, és szerintem is lehet finoman, simizve, beszélve hozzá, sőt várok mindig egy kicsit, szépen felkel utána magától is, viszont a porszívótól komolyan mondom, hogy visszaalszik :lol: (asszem Te írtad egyszer, hogy nem mersz, mert felébred)

Miléna! Te a lefejt tejed adod Zétinek, ugye? Hogyan fejsz, mivel, mikor? Egyszer már kérdeztem Tőled, de biztos nem olvastad. :roll:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Heni: Nekünk "Gabis táskánk" van. Mi így hívjuk... :oops:
Nem tudom, lehet-e még kapni, mert annó szerencsénk volt. Rebekát teljesen kiszolgálta, mire kinőtte, pontgyűjtőn nyertünk egy másikat, azt eltettük mostanra. Azt hiszem a Brendonba vettük.

Kép
Kép
timi26

Anitja! Igen! Régebben féltem, hogy felébred a porszívótól. Na, mostanra már ott tartunk, hogy reggelente, mikor gyorsan átporszívózom a lakást, és éppen sír, a porszívó hangjától elhallgat, és megnyugszik! :shock: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Granda! Ezer köszönet! Körül is nézek! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: