A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hopp laptetej :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az, hogy a hálószobánkban mi történik számomra is túl intim ahhoz, hogy itt fejtegessem... ezt meghagyom a mi kis titkunknak.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Igazad van! Engem sem érdekelt túlzottam a babakocsis dolog, mert nincs rá igazán pénzünk, hogy kielégítsük az igényünket, de majd mielőtt megszületik a kicsikém,akkor ráérek ezzel foglalkozni. Ha látok olyat ami tetszik és jó árban van nekünk, azt megveszem...ennyit fogok vele foglalkozni....szerintem...

Szerintem nincs a fórum szabályzatában, hogy vannak tiltott témák!!!
És Mamackának igaza van....nekünk már ilyen a személyiségünk!!!! Hozzánk tarozik a hitünk!!! :D

Amikor azok akik nem hisznek Istenben jó éjt puszit adnak a kisbabájuknak és elaltatják....
Akkor akik keresztények, azok együtt imádkoznak a picivel.... :D Szerintem olyan megható amikor egy még alig beszélő kisgyermek imádkozik...Nem???

Na hagyom már a témát....

Mamacka!
Írtam neked pü-t.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

sziasztok!
nálatok, hogy megy az AFP? megmondják az eredményt, telefonon kiadják, be kell menni vagy legközelebbi védőnős időpontban megtudjátok?
na, csak azért, mert engem ma nagyon felba@tak a védőnők :evil:
felhívom a saját körzetit (nem hívtam még soha) aki azt mondta, hogy persze hívjam a központi védőnőket bizti megmondják.azok meg hosszas keresgélés után ( tehát kikereste) megmondja, hogy telefonon nem mondhatja meg. menjek be du 3-ig .dolgozok, de holnap is vannak? igen, de csak 10-ig :evil: -én meg dolgozok :evil:
de annyit még vakkantott, hogy de újra beszokták hívni a mamákat vérvételre ,ha vmi gáz van. de engem érdekel, meg a toxoplazma is!
a saját védőnőmről meg annyit, hogy azt sem tudja, hogy mi az a Echinacea, de azért szeretne még a hónapban látni. köszönöm, de a vérnyomásomat meg tudom mérni, és mérlegem is van!
ez Szeged!
bocs a hosszúért, de már nagyon a bögyömben vannak!
toncsi

toncsi80

Deli!

A mandarin nálam is favorit :lol: :lol: Volt olyan, hogy 1 kg-ot megettem egy nap. :lol:

Szőlő!

2 napja körözöttet reggelizem....Imádom :lol: :lol: :lol:

Kép
adri0422

:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2008.11.21 22:08-kor.

Kép
1bambi

Toncsi!
Ez dühítő tényleg :evil:

Az én védőnő rokon, úgyhogy hív, ha meg van az eredmény. :lol:

Kép
adri0422

[quote="toncsi80"]s írta:toncsi80ziasztok!
nálatok, hogy megy az AFP? megmondják az eredményt, telefonon kiadják, be kell menni vagy legközelebbi védőnős időpontban megtudjátok?

Nekem a dokim fogja megkapni az eredményt .. és majd őt zaklathatom ezért. Azt mondta, hogy a 19-20 hetes UH-n be kell diktáljam az adatot, tehát ki kell szednem belőle az eredményt jövő hét elején ..

És megértelek .. én múltkor a vérvételen akadtam ki .. :? ez a mi kis országunk .. no comment - túl kell élni!

Kép
szösszenet

[quote="adri0422"]A írta:adri0422 mandarin nálam is favorit :lol: :lol: Volt olyan, hogy 1 kg-ot megettem egy nap. :lol:

Én épp azt eszem .. :lol: :lol:
Legutóbb akciós volt a mandarin kilója az Auchanban .. nah .. engem nem kell félteni, 3 kg-mal tértem haza saját fogyasztásra :lol: :lol:

A szagok meg nálam érdekesek .. mert amit eddig szerettem (kávé, kakaó, cukor illata . az édes illatok .. mmm ...) azokat most is imádom. Párom parfümjét, a sajátomat .. stb ..
Nálam egyszerűen felerősödtek a szagok .. amit nem bírtam, attól most hányingerem van, amit szerettem, azt meg imádom :D :D

Az étellel is így van .. új dolgokat nem kívánok ... az eddigi kedvenceim a favoritok most is :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Húú, jó sokat írtatok, míg ma dolgoztam!

Alvás
Én a 6-12. hét között 2 dolgot csináltam egész nap: aludtam és hánytam... :-) Most ez annyiban változott, hogy most dolgozok és alszom! Este 8 körül olyan fáradtság tör rám, hogy alig jutok el az ágyig, aztán fel se ébredek reggel 7-8-ig, attól függ, hányra kell mennem, de akkor is csak óracsörgésre ébredek fel, mert magamtól déig se kelnék fel...

A szagokkal kapcsolatban nekem motanában a tusfürdő, a hajsampon és a fogkrém illatával van bajom, ami csak azért fura mert ezekkel még a leghányósabb időszakomban sem volt semmi gondom...

Viszont étvágyam az van rendesen nekem is, állandóan ennék valamit... És eszek is! Így már sikerült visszahíznom azt az 5 kilót, amit 3 hét alatt adtam le, amikor még a víz sem maradt meg bennem...

AFP eredményét nálunk a védőnő kapja (elvileg 2 hét míg eljut hozzá)

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

na, nekem a káromkodás, meg a kiírom magamból mindig bejön.
ja, nem szoktam senki fejét levenni( csak gondolatban püfölöm), egy bűbáj vagyok. ehhez nagyon értek.
nálam semmit nem változtak a kaják ,illatok.és még mindig rá tudnék gyújtani egy cigire :oops: . nyugi már 14 hónapja nem , meg lehet, hogy soha többé. de az az érzés.... :) üssetek agyon!
toncsi

toncsi80

[quote="zorroné"]
írta:
zorronéÉn a 6-12. hét között 2 dolgot csináltam egész nap: aludtam és hánytam... :-)

:lol: Bocs de ezen most egy olyan jót nevettem, persze neked tudom nem volt ennyire vicces... Én 2 héttel ezelőttig csak dolgoztam meg aludtam most már egy picit többet tudok fent lenni.

Az AFP-ről még nem tudok nyilatkozni, de szerintem az orvosom kapja meg, a vérképemet is ő kapta, kb az AFP után 2-3 héttel lesz úgyis a következő UH, gondolom akkor adja majd oda.

Kép Kép
szõlõ

Toncsi,
Az AFP eredményét nálunk is a dokinak küldik el, a Hepatitis-ét pedig a védőnőnek. A védőnő megígérte, hogy hív, ha megérkezik az eredmény (pedig nem a rokonom). A dokimhoz pedig hétfőn megyek UH-ra, akkor már tudni fogja az AFP eredményét.

Nem semmi, hogy le tudsz mondani úgy a cigiről, hogy közben kívánod. Korábban sajnos én is dohányoztam, de most undorodom tőle és úgy sikerült letennem egyik napról a másikra mintha sose dohányoztam volna.

Kép
emi29

Hát a helyzet nálunk sem jobb.
Én múltkor 3 órát vártam az AFP vérvételre. Nálunk azt vezették be, hogy a saját dokid nem küldhet el vérvételre, csak az a doki, aki a terhesgondozóban van, így szépen végig kell állni a sort ott is. Nálunk a táppénzes papírokat is ott adják ki, egy helyre jár egész Győr és környéke, úgyhogy gondolhatjátok mi van.

Az AFP eredményét nálunk is a védőnő kapja. Ha viszont rossz az eredmény akkor levelet küldenek. Elvileg két héten belül.

Nekem a rosszullétem elmúlt, felváltotta a gyomorégés. A kisfiamnál ez csak nagy pocakkal jelentkezett...

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa, hát ez elég tragikus! :shock: De mi ez hogy a saját doki nem küldhet vérvételre? Fura....

Kép Kép
szõlõ

A mandain most nálam is az egyik kedvenc + az Idared alma. Na abból több kilót is megbírnék enni.

A védőnő a kivit javasolta még. Ajánlom én is mindenkinek a vastartalma + zsírégető hatása miatt :) :)
Meg is hámozok gyorsan egyet :)

Kép
emi29

Hát Szőlő, ezt én sem tudom. Most vezették be. Végülis elküldhet a saját doki is, de akkor fizetni kell érte.
De elvileg szülésnél jöhet a saját orvosom. Legalábbis remélem :!:

Kép
Kép
Kép
felsoa

Szőlő,

az egyik munkatársam ma elment az OEP-hez ugyanazzal a problémával amivel én is küzdök. Elhajtották azzal, hogy a munkáltató az APEH-nek küldje el a bejelentési lapot tértivevénnyel. Ha ez megtörtént és a munkáltató visszakapta a tértivevényt, akkor mehet vissza reklamálni... Az tuti, hogy legközelebb én is velemegyek és addig nem jövök el onnan, amíg nem rendezik a dolgot!!! Közben a párom anyukája, aki egészségügyis és vannak kapcsolatai mesélte, hogy állítólag márciusnál tart a feldolgozásokkal az OEP :( :(

Kép
emi29

Sziasztok!

Ma voltam UH-n. Az eredmények: BPD 43mm, TH 40mm, FL 26mm, normális terhességi hétnek megfelelő. Viszont nem tudtuk meg, hogy ki rejtőzik odabent. A doki viszont azt mondta, hogy ha cipőt akarnánk neki venni, akkor minden szemszögből tudna nekünk adni lábméretet róla. Az egyik keze a szájánál volt, a másikkal hadonászott. A szája szinte végig járt, mintha mondana valamit.
Az AFP eredményem pedig 2,1 MOM. Ami szintén jó. Már hétfőn ott volt a dokimnál, tehát egy hétre rá.

Jól emlélkszem, hogy 1-2 nappal ezelőtt azt írtátok, hogy a magas AFP fiúra utal? Csak mert megnéztem a lányaimat és ott 0,9 1,3 és 1,8 MOM volt az érték. Ez jóval magasabb most. Még reménykedünk.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Emi az remek... Nekem már beküldte a cég, úgyhogy ledumálok megint a barátosnémmal egy protekciós ügyintézést, aztán talán rendbe tudom tenni végre :evil: Most már plusz egy igazolást is kaptam a cégtől amivel tudom verni az asztalra az OEP-ben, az nekem úgyis megy :lol:

Kép Kép
szõlõ

AFP
Nekem és a hugomnál is magas volt az eredmény a fiúknál, be is hívtak minket genetikai uh-ra. A lányoknál rendben volt.
Lehet, hogy tényleg jelent vmit. :)

Kép
Kép
Kép
felsoa

Lányok!

Azt milyen papíron látjátok, hogy nem vagytok biztosítottak?

Kép
Kép
Kép
felsoa

Andi,

nekem a kórházban szólnak mindig, amikor megyek vérvételre :cry: :cry:

Kép
emi29

[quote="felsoa"]H írta:felsoaát Szőlő, ezt én sem tudom. Most vezették be. Végülis elküldhet a saját doki is, de akkor fizetni kell érte.
De elvileg szülésnél jöhet a saját orvosom. Legalábbis remélem :!:

:? Elég nevetséges.... Hát hogy nekem a szülés hogy lesz azt nem tudom.

Kép Kép
szõlõ

Zsuzsa,

Mit értesz azon, hogy még reménykedtek? Fiút szeretnétek, vagy lányt?
Ezek szerint az én AFP-m is készen van már, hiszen mi egyszerre voltunk :)

Kép
emi29

Zsuzsa!

Gratula a jó eredményekhez! :D :D :D

Azt nézem, hogy két nappal vagyok Tőled lemaradva, akkor kb. mi is ekkorák lehetünk? :wink:

Kép
adri0422

[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi az remek... Nekem már beküldte a cég, úgyhogy ledumálok megint a barátosnémmal egy protekciós ügyintézést, aztán talán rendbe tudom tenni végre :evil: Most már plusz egy igazolást is kaptam a cégtől amivel tudom verni az asztalra az OEP-ben, az nekem úgyis megy :lol:

Jó neked, hogy van protekciód. Nem segítene be nekem is a barátnőd? Akkor nem kellene senkire ráborítanom az asztalt :) :)

Kép
emi29

[quote="felsoa"]L írta:felsoaányok!

Azt milyen papíron látjátok, hogy nem vagytok biztosítottak?

Nekem a vérvétel leletére van ráírva, de az OEP szerint az előző munkahelyemre vagyok még bejelentve, szóval teljes káosz.

Kép Kép
szõlõ

[quote="emi29"]J írta:emi29ó neked, hogy van protekciód. Nem segítene be nekem is a barátnőd? Akkor nem kellene senkire ráborítanom az asztalt :) :)

Az a baj hogy ő úgy tud segíteni ha nyitás előtt "belop" a hátsó ajtón, mert ha nyitásnál vesz előre akkor kinyírnak az emberek mindkettőnket.

Kép Kép
szõlõ

Köszi Emi a gyors választ.

Nekem nem szóltak, remélem akkor minden ok.

Kép
Kép
Kép
felsoa

Zsuzsa, gratulálok én is a jó eredményekhez :wink:

Kép Kép
szõlõ

Andi,

egyébként az OEP jogosultságot nem minden egészségügyi intézmény látja csak az, amelyik összeköttetésben van az OEP nyilvántartásával. A nőgyógyászom és az SZTK, ahol a háziorvosom van pl. nem tudja ellenőrizni...

Kép
emi29

Nem baj szőlő. Annyira haragszom rájuk, hogy jobb is ha bemegyek, legalább kitombolhatom magam, amiért nem hagyják, hogy nyugodtan teljen a 2. trimeszterem...
Ha csak eszembe jut, hogy mit művelnek velünk, egyből felmegy a vérnyomásom :( :( Áldott állapot ide, áldott állapot oda, ha a kezemben lesz végre a tértivevény, kicsapom a balhét.
Ja lehet, hogy valamelyik csatornát is megkeresem, hátha akkor rájönnek, hogy mivel szórakoznak...

Kép
emi29

Sajnos ez egy olyan dolog, ami köztudott, mivel az APEH elismerte az adatvesztést.... Persze ez kit érdekel??

Egy jó tanácsot ha elfogadsz, időben menj oda, fél 8kor már áll a sor :?

Kép Kép
szõlõ

Emi!

Hát persze, hogy a fiúban reménykedünk 3 lány után. Ha már egyszer ő totál véletlenül fogant, hátha...

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

[quote="szőlő"]S írta:szőlőajnos ez egy olyan dolog, ami köztudott, mivel az APEH elismerte az adatvesztést.... Persze ez kit érdekel??

Egy jó tanácsot ha elfogadsz, időben menj oda, fél 8kor már áll a sor :?

Egy kismamát csak előreengednek. Főleg, ha nem érzi jól magát :wink: :wink:

Kép
emi29

[quote="kerekes97"]
írta:
kerekes97Hát persze, hogy a fiúban reménykedünk 3 lány után. Ha már egyszer ő totál véletlenül fogant, hátha...

Ja bocs. A lányok is öcsit szeretnének?? Jó dolga lesz a kissrácnak, ha ő van a pocakodban az tuti :)

Kép
emi29

[quote="emi29"]E írta:emi29gy kismamát csak előreengednek. Főleg, ha nem érzi jól magát :wink: :wink:

Úgy legyen! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Kerekes - Gratulálok az UH eredményekhez :) Lényeg, hogy azt megtudtátok, hogy csodásan fejlődik a Baba :)
A neme meg legközelebb reméljük kiderül ..
Még mi sem tudjuk .. bízom benne, hogy a 19-20 hetes Uh-n megmondják :D

Emi
- Ez a TB-dolog ... horror .. én nem is tudom elinduljak-e ezügyben bárhova is ..
Annyi talán az előnyöm, hogy mivel magamnak fizetem az Egészségbiztosítást, így megvannak róla a csekkvisszaigazolók .. jobb, mint a semmi.
Júniusig meg fennállt a hallgatói jogviszonyom ..

Kép
szösszenet

Szösszenet,

Én a helyedben bemennék. Az a baj, hogy az OEP tojik rá mindenre (már bocs a kifejezésért). Egyszer sem jelzett vissza a munkáltatómnak szeptember óta...
Most meg az a baja, hogy a munkáltató neki küldte a papírt és nem az APEH-nek. De erről, ugye nem kell értesíteni a munkáltatót!?
Magától nem fog megoldódni a probléma, csak ha te intézkedsz.

Kép
emi29

Lányok,

én azt hiszem, hogy elteszem magam holnapra. Nehéz napom volt és holnap sem lesz könnyebb. Jó éjszakát mindenkinek.

Emi

Kép
emi29

Toncsi!

Nekem a kórházba kellett mennem az AFP leletért, de csak most először, mert máskor a laborosok beleteszik a dokim dossziéjába, és ő szokta ideadni a labor papirokat.

Jó éjt mindenkinek!Most nagyon álmos vagyok, a párom éjszakábanyúlóan dolgozik itthon, és addig én sem tudok aludni, amíg nem bújik mellém.

Kép

Kép
deli

Sziasztok, jó reggelt :)

Jó korán van, de rámjött a köhögés, és felébredtem. :? Most itt kávézgatok, legalább Dominió nem ébredt fel.

Tegnapelőtt este nagyonn furcsát éreztem a hasamnál, és nagyon megijedtem. A jobb oldalon a csípőcsontom vonalában egy diónyi kemény gömböt, ami mozgatható volt fel-le. :shock: Teljes frászban voltam, ideoda tologattam, ímgnem eltűnt a szeméremcsont alatt. :shock: Rejtély.
A dokim Pécsen, így leghamarabb jövőhéten tudott vona megnézni, így felmentünk Pestre. Szerencsére volt hely egy profi szonográfus hölgynél, aki átnézett centiről centire, és szerencsére semmit nem talált, csak egy gyönyörű babácskát :D
5,5 centi az ülőmagassága, és imád bújócskázni. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szép napot :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt lányok!

Csöppke,

nagyon jók a felvételek és a bébit is tök jól lehet látni :D :D
Gratula!

Kép
emi29

Az alábbi híreket olvastam Kis csillagról egy másik topikban:

"Kis-Csillagot bent tartják még... De jól van! holnap lesz 16 hetes!"

Szorítunk értetek Kis-csillag!!!!

Kép
emi29

Szösszenet: érdekes, én a 20. hét első napján hánytam reggel, pedig tök finomat reggeliztem. Sütöttem sakójtos pogit, Andrissal épp azt ettük, semmi előjel nem volt...egyszercsak iszonyú hányingerem lett és kirohantam a mosdóba. Andris utánam, Apa meg épp zuhanyozott...kellemes családi percek....
Én eddig egyszer se hánytam, de valószínűleg attól volt, hogy siettünk el korán és gondoltam muszáj ennem, pedig még nem voltam éhes....ja, meg görnyedve ültem és a méhem megnyomta a gyomorszájamat....

Nekem már elég nagy a hasam, mert amit Andris kinyújtott, az már könnyen tágul...:)
Sajna én elég súlyosnak számítok....mondjuk erős testalkat vagyok inkáb, mint kövér...csak éppen 65 voltam, mikor férjhez mentem, 70, mikor Andrist kezdtem várni, 85, mikor szültem és sajnos szülés után csak 75-re sikerült visszafogyni...most meg már a 79-et súrolom....nincs valami ötletetek, hogy lehet kicsit visszafogni? Sport, no csoki, no szénhidrát, ugye?:) Ami egyébként sokat számít nálam, az a szoptatás, mert mikor nyáron abbahagytam, tiszta laposak voltak a melleim, most meg iszonyúan megnőttek, szóval szerintem azok "nyomnak sokat a latban":)

Na, megyek, indul a nap!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

sajóktos=sajtos

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Csillus!

Jól látom, hogy Csöppkebabád kisfiúcska lesz?
Vendég

Meli, nem tudom hol látod, nem mutatta meg magát :) A köldökzsinór végig a lába között volt.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

A középső felvételen, ahol a nyilacska is van, de ezek szerint csak a köldökzsinór.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: