A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na ma mindenki gyertyázik?

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Mi nem. Majd itthon gyujtunk egyet.

Hogy van a mi kis Benink?
molkata

Mütyürke :)
Orrszívás mindenképpen. :) Esetleg homeos a köhögésre. :)
Eleinte én is hígítás nélkül adtam a vitamint, de aztán megkóstóltam és azóta egy kis gyümilébe teszem. A gyerek ugyanúgy fintorog, de a lelkem nyugodtabb. 8)

Kata :)
Ha be an száradva vagy sűrű, akkor érdemes.Ha folyósabb, akkor kijön anélkül is. :)

Gyertyázás: Előszőr azt hittem tornáztok. :lol: Utána esett le, hogy halottak napja van. 8)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

halihó

amúgy igaz Mütyürke! szerintem is, jól megfogalmaztad, és én maradék vagyok asszem :D sebaj, én pl sosem voltam az a nagy dumás emberke

egyedül vagyok!!!!!!!!!!!!!!!! jól jött, Szili elvitte anyósékkal a temetőbe lurkót, igaz csak 1-2 óra, de pihi, mert még mindig rosszul vok :(

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

MÜtyürke, érdekes volt a topik-élet elemzésed:wink:.
Talán még annyit, hogy babás fórumokon (egalábbis a babanetes tapasztalataim szerint) érdekes módon a legtöbbször a tápláláson robbant ki a harc. (hozzátápi, tápszer)

Én anno a 2005. őszi babásban kezdtem, majd átmentem a télibe, mert az ősziben állandan puskaporos volt a hangulat, nagy tápizók- szoptatók, meg hozzátáplálós háborúk voltak. Végülis néha visszanéztem, és vagy kétszer szétszakadt a topik. Mióta nem kérdés az etetés, a kedélyek is elcsitultak. :wink:
A másik, ahova írok már 2,5 éve, a 2005/2006 téli, ott sosem volt egymásnak esés. Valahogy másabb társaság verődött össze, a mai napig nyugi van. Szóval függ a dolog a "topikpopulációtól" is.

Még valami: szerintem sokaknak azért jelent sokat egy topik, mert gyakorlatilag egész nap ez az egyetlen hely, ahol felnőttekkel "beszélgethet". Nekem most nincs annyi időm, de mikor Emi kicsi volt, én is babanet-függő voltam, egész nap bezárva egy csecsemővel, nulla ismerőssel a környéken...

KépKépKépKépKép
uxi

Lynia, én is "maradék" vagyok. :wink: .Nincs sok időm, Emi gondoskodik az egész napos foglalkoztatásomról :D :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Beni ma 1 éves! :D
Pontosan 1 éve fogant. :wink: S a kis huncut megvárta az augusztus elsejét, hogy pont 9 hónap múlva szülessen.

KépKépKépKépKép
uxi

Mütyürke! Érdekes az elemzésed. Nem feltétlenül gondolom igaznak (fáj az igazság....). Nem hiszem, hogy aki keveset jön, meg tudja ítélni, milyen a függők hozzáállása.
Rendkívül groteszk dolog, SZERINTEM, hogy ennyire magánéletbe csapott át a dolog.
De most, hogy a "preferáltak" és a "pozíciónálók" otthon duzzognak, legalább nem lesz off.
Én megpróbálok leszokni a függőségről. Rég óta le akartam állni a babanettel, talán most sikerül. És akkor még hálás is leszek a botrányért ;)
Csak k. szar egész nap egyedül otthon. De felrázott a katyvasz, és több időt fogok fordítani az egészséges világnézet és gyereknevelés kialakítására.
Vendég

Uxi! Grat Benihez!
Vendég

igazad van uxi, én is voltam már más topik tagja az évek során.. és valóban nagy a szórás :roll:
nem ragozom tovább.. :wink:

bori :wink: nálam pont ezt a "ha van kérdésem-közlendőm jövök" funkciót látja el ez a topik. ettől még lehet jó hangulat :) lehetnek szimpatikusak emberek... :lol:

egcsi, köszi! én így hogy csak szoptatok, nem merek gyümölcslevet sem adni, de talán egy gyenge babateaval megprobalkozom :roll:

jah orrszívás: nem szoktam előtte fújni semmit... lehet hogy kellene? :wink:

KépKépKép
mütyürke

sziasztok

már akartam kérdezni, hogy ti mekkora pelenkát használtok?
most konkrétan a 7kg körüli babósokra gondolnék!? mi eddig a pampers 4-9, de most vettünk 7-18 és komolyan mondom nem nagy és sokkal jobb! a kisebbel az volt a bajom, hogy rövid, már amolyan csípőgatyónak ment le! és persze így egy nagyobb robbanásnál (még közepesnél is) tuti, hogy 1 centivel feljebb ment a cucc hátul a ruhájára! akkor hogy a fenében lehet jó az 9ig? ha már 7nél gázos a dolog!?

lynia-

Lynia mi is kicsit múltunk 7 kg és kell a nagyobb pelus, mert az előzőnél ruhasikálás volt naponta... :lol:

Kép
m.andrea

Lynia: hihetetlen, de én szinte még sose vettem pelenkát. A bátyám van olyan praktikus, hogy mindig pelust hoz, nem szőrös állatkákat. Pempörszöt szokott hozni, most 4-9ig fogyott el. Gondoltam megveszem első pelust, mire Anyósomék beállítottal liberó 7-14ig-el. Most kezdtem el azt használni. jó. Az igazság az, hogy a csalafintább kaki gondolom ebből is kifut... egyébként idáig meg voltam minden pelussal elégedve

Tényleg: milyen mosószert használtok színes vagy fehér rucikhoz, melyik szedi ki a kakit?

Mütyürke: szociológus vagy?

Bori: "egészséges világnézet és gyereknevelés kialakítására" hogyan készülhetek fel mindenre? Erre létezik irodalom? Hogyan kezdhetnék én is ilyesmibe bele? (...gondolom, most hihetetlen, de első dipim tanári dipi...csakhogy a zeneművészeti felsőoktatásban egy szó se esik a gyerekekről, csak hogy a gyerek hogyan játssza jól Mozartot...jelenleg ezen információkkal sokra nem megyek idehaza...)

Egcsi: I'am semleges 8)
ckat

Én vanish mosószappannal sikálom, aztán mosom géppel!

Kép
m.andrea

Mütyürke: a babatea jobb, mint a sima forraltvíz? Vagy oka van a választásnak (egészségesebb vagy szorulás ellen...)?
ckat

m. Andi: aha, sikálod. Én leszedtem a nagyját, beleraktam estére vanish-es vízbe, gondoltam kiázik, mint a reklámban :roll: aztán nekem is megfordult a fejemben, hogy rádolgozzak, de ennyiért szedje ki rendesen! ...naiv vagyok... megpróbálom és is sikálni :?
ckat

Ckat először én is így próbáltam.... :roll:

Kép
m.andrea

Estét!

Mi még a 3-6-kgos pelust használjuk, de már csak pár darab van, ha elfogy akkor megkezdjük a 3-ast!

Bori: A soraiddal kapcsolatban eszembe jutott, hogy már régebb óta azon agyaltam, hogy a dajkákat, óvónéniket, tanítónéniket, jónéhány évig tanítják arra hogyan kell a gyerekekkel foglalkozni, nevelgetni...stb
Ezt egy szülő, aki nem ilyen pályán nyomja, nem tudja. Egyszerűen csak ölébe pottyan egy baba és nesze neked....
Jó, vannak szakirodalmak, internet, babás lapok, család, tanácsokat osztogató ismerősök...stb de alapvetően mindenkinek magának kell rájönnie ezekre a dolgokra...
Egy csomó minden van amit eltervezel a baba előtt még, hogy te ezt így meg így fogod csinálni, és elveid lesznek meg minden. Aztán amikor ott vagy a szituban, nem biztos hogy tudod kezelni a helyzetet,illetve nem úgy ahogy azt előtte eltervezted! :roll:
Az első gyerek arra "való" hogy begyakorold, hogy majd a többivel hogy kell -szerinted- helyesen bánni :lol:
Hmm bocs , ha senkit nem érdekelt...de azé leírtam 8) :lol:

Off:
Csajok vettünk egy új monitort, ma izzítottuk be LCD és valami nemokés vele...A betűk olyan furák, mintha duplák lennének, vagy "árnyékuk" lenne... Tehát olvasható rajta minden, csak zavaró, mintha minden betű duplán lenne gyorsegymásutánban...
Remélem érthetően fogalmaztam, nem vagyok épp toppon 8) :lol:
Ha tudnátok hol lehet állítani ezen, ne kiméljetek :lol:
Köszike előre is!
On

Nagyon sajnálom, hogy sokan nem írnak már :cry: Hiányoztok, pedig nem mindig tudtam követni a topikot úgy pörgött (nekem is állandó programot biztosítanak a kölkök+háztartás+házastárs :lol: :lol: ), de most olyan rohadt car :cry: . Akik az ominózus eset miatt "elmentek", gyertek vissza, de nagyongyorsan és írjatok úgy mint régen. Ez parancs! :D :oops: :!: :idea:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ckat :)
Csalafinta kaki :lol: Ma nálunk volt egy ilyen, Bence háta közepéig jutott, ott elkaptam a kis büdöst! :D
Huggies 7-13 kg-t használunk, pedig csak alig vagyunk 7 kg. Egyáltalán nem nagy. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó, hogy írtátok ezt a pelus dolgot.
Asszem méretet kellene váltanunk, mostanában minden reggel úszik a hálózsák. Pedig a dm-esnek ezt a 4-9 kg méretét nagyon szerettem, Eminél jó sokáig ez volt, meg lehet nézni, mit csinál rajta a kiskacsafigura :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Ceniko! épp nézem az ikea.hu-t hogy mire ill. melyikre is gondolhattál. Így, hogy csepphinta nincsen, van kagylóhinta. Nézd meg légyszi, aztán értekezzünk :D (játékos bútoroknál néztem)
ckat

Uxi: teljesen beindult a fantáziám, mit csinálhat a kacsa egy peluson??? :shock:
ckat

Ckat: Én háziszapannal sikálom (szvsz ugyanolyan mint a Vanish, sőőőt :lol: ), miután már fél napot ázott mosószeres forró vízbe :? Aztán sima mosás, folyékony Persillel...De nem mindig jön így se ki.. :evil: :(

Szivvi: Amióta adom Zalánnak a napi adag (kb 100 mili) kamilla teáját, azóta minden nap van spontán kirobannós kaki :lol: (kopkopkop)

Uxi: Beni jól kiszámolta :lol:

Mütyürke: Szörcsögéssel hogy álltok? Nekünk Fenistilt írt fel a doki (ahány kilós annyi csepp, napi 2x) meg Cebiont adtam neki én is 2x10 cseppet! És sok sok orrszívás...

Molkata: Én csak akkor fújok be Sterimárt orrszívás előtt a nóziba, ha keményebb (sárgászöldes változat) odabent a cucc, könnyebben kijön... ha folyékony tipusú a takony,akkor simán csak rácuppantom az orrlikára :lol:

ceniko
Szeged

Enikő :)
Monitorügyben passz. :? Talán Manó vagy Wladek tudná...
Azt viszont ne felejtsd el, hogy az óvónéni, dajka, stb. nem a gyerek anyja. Tök máshogy állsz a saját gyerekedhez, mint a máséhoz, sőt a gyerekek részéről is más a reakció. Berci a daycare-ben, mikor elviszem, egy angyal! Itthon kevésbé :roll:
Egyébként egyetértek, vannak elveink, aztán megszületik a gyerek és változnak a dolgok. :D

Edina

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Ckat: Ez:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50054095

Vagy ami a honlapjukon van, az az áruházban is van? Itt Szegeden sajna nincs Ikea (de mintha rebesgették volna hogy lesz, csak kérdés, h mikor???)
Köszi ha megnézed van-e!! :D

ceniko
Szeged

Egcsi: Ez is igaz....de egy pedagógus is lehet anya, én most konkrétan erre gondoltam :wink: Neki talán egy picit "könnyebb" meg előtte már gyakorolt :lol:

ceniko
Szeged

Ceniko: ott azt írja hogy van (mellette van egy választás gomb, ottan a pesti áruházat kiválaszt, majd "ellenőrizd raktárkészleten". Ennek nem merev az oldala, így is jó? Holnap vagy holnapután leugrom.
ckat

Ckat: Hja ha a honlapon írja (jó balfék vagyok, hogy nem tűnt fel, bocsika :oops: :lol: ) akkor köszi nem kell. Tesóm elmegy megvenni, csak azt akartam lecsekkoltatni van-e! Nem tudtam, hogy a honlapjukon rajta van az árukészlet :oops:
De nagyon édes vagy,hogy segíteni akartál! Tündér vagy :wink:

megyek lefexem hulla vokk, a tegnap esti barátnős buli jó hosszúra sikeredett 8) :lol:
jóéjt

ceniko
Szeged

ceniko: monitor-ügyben csak így láttatlanban: próbálj meg felbontást állítani. (start menüm, vezérlőpult, képernyő v. megjelenítés (magyar windowsban), pontosan nem tudom. angolban a control panel/display -ben van). valószínűleg olyasmire kellene hogy 1280x1024.

Ha ez nem stimmel, akkor olyan furcsán göcsörtösök lesznek pl. a betűk.
ckat_apa

sziasztok!

Pelenka: mi a huggies 4-9-t használjuk, de kezd kicsi lenni, azt hiszem váltok méretet én is ha azt mondátok hogy nem sokkal nagyobb a következő méret.

orrszívás: hát Lilla most nagyon szörcsög, de ami vkijön az fehér színű, sokszor jön ki az orrán a tej lehet hogy emiatt szörcsög ennyire de hiába szívom kijön valamennyi de továbbra is szörcsög, amúgy semmi baja jövőhéten szuri majd megkérdezem a dokit.

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Mütyürke, én nem osztom a véleményed. Ezzel a topiccal semmi gond nem volt egy bizonyos pontig.... .

Pelenka? A Pampers Active fitt 4-9 az nagyobb, mi ezt használjuk. Vettem Libero 7-14ig, de az meg nagyon nagy még. Lehet, nem annyira hurkás talán a combija?

Mosás:Én is Vanish szapannal sikálom, majd Vanish folyékonyba áztatom és végül így mosom. Nekem bejött.

Sterimar:Én heti egyszer befújok és kiszívom (de a Fluimar jobb szerintem). Ezt a dokink mondta, mivel ezeknek a babóknak még érzékenyebb az orrnyálka hártyájuk. Marci mindig tüsszögött, de nem azért, mert náthás volt, hanem, mert az apró porok bántják még az orrát.

Enikő nekünk is ilyen monitorunk van, de nincs vele semmi gond. Majd megkérdem Danit. :wink:

Rólunk: Szerdán voltunk koponya és hasi uh-n. Semmit nem találtak, minden rendben van. Olyan édes volt egy hangja nem volt neki!

kispiskóta

Jó reggelt!

Pelenka:
Köszi MAndi és többiek! Jó tudni, hogy nem egyedi eset!
Pedig azt hittem hú 18kg-ig, ki fog esni a lábánál belőle a gyerek! Haha, persze pont jó! És ez maxi, ez után 1 méret van ahogy néztem, na akkor mit csinálok?

Ckat: mi is csak a 2. csomagot vettük, eddig tényleg mindenki hozott, de már elfogyott sajna, kis pelenkapusztító lányom van!

Mosás: én sima babaszappannal kiszedem frissen, aztán irány a gép, és mindig kijött eddig!

lynia-

Sziasztok,
nálunk is megvolt a gyertyagyújtás...

Az oltást nagy nehezen átvészeltük kicsi hőemelkedéssel és extra nyügivel 1 napig.

Zsú: ti hogy alszotok este? simán elalszik Marci? Mi elég sokat nyügősködünk mire bealszik, kb. f9 körül fektetem és 10-ig nyüszög?! :shock: Ez kb. egy hete van, még nem csinált ilyet, nem tudom mi lehet a baj?

Mosás: vanish ráspricelem és utána gép általában kijön, ha nem mégegyszer ism.(fehér BIP mosószer, vagy DOMAL és öblítőnek fehér Silan vagy fehér BIP)

PElenka: mi most a pamperst használjuk néha, de kifolyik a cucc, mert nincs hátul gumi, viszont a Libero 4-9 szétszorítja a combit, azt mondod Emi, hogy jó a következő??? Mert akkor én is kipróbálom ma, mert Döndinek kijött a kukija mellett egy pattanásszerű valami, nem tudom mi lehet vagy mitől jött ki? :shock: Bekentem neugranormannal az jó?

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Mosás: Először áztatás+dörzsi, be a mosógépbe és álltalába kijön. Ha nem akkor mint Andi is ismétlés :lol:

Pelu: mi most Tescos 4-9kg ig használjuk. Egyenlőre jó, és remélem még jó lesz egy ideig mert anyós tegnap vett 2nagy csomival :lol:

Nekünk elég jól telnek a napok. Samu egyre többet van ébren, de szerencsére jól elszórakoztatja magát Meg nézi, hogy mit csinálnak a nagyok. Szerintem most tanulja, hogy kell majd rosszalkodni :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Kép

Andi ha megnézed, igazán nem nagy a különbség! hosszra kb 2 cm, na meg a pát szélesebb és ennyi! :wink:
én el nem tudom képzelni, hogy jó ez egy 18 kilósra??? :shock:

többgyerkőcösök, mi a tapasztalat? vagy csak nekem hihetetlen ez?

lynia-

Jó reggelt!

Andi! Lillának is volt ilyen pattanásszerű valami ,fehér volt a közepe csak neki az orrán én nem kentem semmivel és egy pár nap alatt elmúlt, már nem tudom mit mondott a doki miért van, de arra emlékszem hogy semmit nem kell nagyon tenni vele, bár a krémmel biztosan nem ártasz neki, attől csak jobb lehet.

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi: én utálom a pamperst :oops: és szerintem tuti nem jó 18kg-ig :roll: A múltkor Máté anyóséknál volt és elfelejtettem pelust küldeni :oops: hát természetesen kellett. A szomszédtól kértek egyet, az volt ilyen, hát 2órát nem bírt ki a gyereken, mire hazaértek tocsogott a pisiben :twisted: Pedig a Máté csak 13kg!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi, ezek szerint jól gondoltam akkor!
nekem eddig nincs vele bajom, a libero túl vastag, pennyset próbáltuk még az oké volt, lehet elfogy ez és áttérek
a tescos jó???

lynia-

Jó reggelt!

Pocsék éjszakám volt. Andris beteg.:( :( Nagyon összefázott. Kutyaugatás szerűen köhög.:(
Gyertyagyújtás megvolt tegnap. Az ember sokmindenen elgondolkozik a gyermeke sírja felett.
Ha nem bánjátok, hozok pár képet mindjárt.

Annee
Vendég

Nem lehet, hogy a pelenkaváltás miatt jött ki neki a cucc? Megnéztem és pont ott dörzsöli a lábát (pampers 4-9) ahol a kiütés van. Tudom, hogy sokan használjátok, nem is a pelenkát fikázom, csak lehet, hogy nem bírja? Más az anyaga mint a liberonak. Nem tudom.

Andrea
Kép
kindernay

Nekünk eddig bejött a tescos. De csak a lila :lol: Elég vékony, nem szorít, és még soha nem folyt ki belőle semmi! És az ára sincs az egekben :oops:

brigi73

Sógornőm kislányával:
Kép

Peti és Andris Kép

Andris: Kép
Vendég

Andi: elméletileg lehet! Én kiütésekre vagy popsipirosodásra a bepanthen kenőcsöt kenem rájuk és álltalába 1nap alatt elmúlik. Máténál a nagyon dúrva felmarródást is max 3nap alatt teljesen meggyógyitja!

brigi73

Jóreggelt!
Egész jó éjszakánk volt. Zalán reggel 6kor szopizott de belealudtunk 8ig :D 8kor arra keltem, hogy Viola simogat :lol: Kimászott a kiságyból és átjött :lol:

off
Ckat apa és Manó: Nagyon köszi az infókat sikerült megigazítani a betűket, szuper lett :D! Még egy kérdésem lenne,ha nem gond, hogy a monitor alsó részén sokkal fakóbbak a színek, mint a felső részén.. Pl ha tekerem le ezt az oldalt, a vonalzók ha fent vannak a monitor középső-felső részén sokkal élénkebb színűek... Ez mitől lehet? :oops: Amúgy egy vadiúj Samsung 19" -es monitorról van szó.
on

Brigi: A tecsós lilát én is szeretem, sztem ugyanolyan minőség mint a pampers, sőt nekem a Lidl-is is bejön. Violám 18 kilós, neki pampersből a 6-os méretű kell. Kizárt, hogy rámenjen kisebb,max tangabugyinak :lol: de sztem be sem érné....
Most a Rossmannban akciós a pelenka (saját márkás) vettem egy csomaggal próbára (Violának) 1990 ft egy zacsival...

Kinderandi: Lehet pelenkakiütés nem? Arra a Sudocremet javasolják. Minden gyerek más formájú, ezért mindenkinek más pelenka felel meg. Én szeretem a Pamperst, Zalánnak jó. Keskeny alul ami jó, mert nem terpeszti túlzottan szét a lábait... Sajna volt már rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Ezért neki (ilyen pici méretben)pelenkadiszkontban pl nem veszek pelenkát..

Zsú: örülök, hogy minden volt az UH-án :D

ceniko
Szeged

Zsú: .....minden oké volt... ez kimaradt siettem, V letámadta Zalánt meg kellett mentenem.... :lol:

ceniko
Szeged

Zsú: még én sem írtam:oops:, bocsi Nagyon örülök, hogy minden rendben volt az uh-on!

brigi73

Uxi: Köszi a vonalzós infókat, nagyon tecc :D . Amikor terhes lettem Zalánnal, akkor próbáltam a lilypie-on még egy vonalzót betenni nem engedte a babanet... mondjuk a csajok fényképesek voltak... :roll: Akkor tértem át a babafalvára... :wink: De ez így király :lol:

ceniko
Szeged

Azt nézem, hogy még egy 4. is elférne :lol: :lol: :lol: Hmmm :lol:

Apa horgászni van, fogott pontyot, kiszaladunk érte, hogy alvásidőbe megpuceváljam... 8)

Addig írjatok sokat :)
Pusza
E

ceniko
Szeged

Tudja valaki hogy hogy is van ez a vizitdíj rendszer?
Ha valaki indokolatlanul veszi igénybe az ügyeletet akkor 1000 ft a vizitdíj? Vagy ez gyermekekre nem vonatkozik? Azt hiszem el kell vinnem Andrist az ügyeletre. Rettenetes hangja van levegővételkor.:( :( :( :( Félek, nehogy tüdőgyulladása legyen. Láza nincs.
Vendég

Annee 18 év alatt nincs vizitdíj! Szerencsére! :wink:

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: