Sziasztok!
Jobbulást az összes fejfájósnak, remélem csak valami front és gyorsan elmúlik! És a nemalvósoknak meg mi is küldjük az álommanókat!
Emano! Kenguru-kendő-babakocsi: szerintem se vegyél rögtön kengurut, hanem próbáld ki először. Én személy szerint a kendőt javaslom, sokkal tovább tudod használni, és olcsóbb is. És ha babakocsi, akkor: a könnyű kategóriában (5-6 kg) ezek vannak: Chicco Ponee xs (ez van Steffinek és Tündének), Neonato Piuma=Cam Portofino (pont ugyanaz, csak más van ráírva, ilyen van nekünk), Peg Perego Aria, és van a Graco Citisport, aszsem azt Barbiék vettek most. Ezek kb mind ugyanazt tudják, az áruk is hasonló, 30-35ezer között. Én úgy emlékszem, hogy ezek közül csak a Neonato=Cam dönthető teljesen vízszintesig, ehhez van lábzsák és esővédő is, mi nagyon szeretjük. A Peg Peregora rá lehet kattintani hordozót, gondolom csak a sajátját. Remélem segítettem.
Gyuzsó! Mi is a Kalovits féle uszira járunk, de asszem nem ugyanoda, mi a Rubinba! Mi is nagyon szeretjük!
Hanna! Én sem hagytam soha sírni Lénát, aludt sokat a hasamon, és igény szerint szopizott, úgy aludt el. És attól nagyon tartottam, hogy majd a cici lesz az első szava, és ha megtanul mászni, akkor majd odajön, felhúzza a pólómat és kiszolgálja magát... De nem! Mindig lelkesen szopizik még mindig, ha megkínálom, de nem követeli magának, pedig már igencsak tud követelőzni...

Szóval, nyugi, jól csinálod, olyan pici még Áronbaba!
Fürdetőkrém: mi még azt használjuk, nem bonyolult szerintünk, vízben oldjuk fel mi is. Volt, hogy nem azt vettünk, hanem niveát, de nem éreztem különbséget és ez sokkal olcsóbb...
Mi ma délelőtt kimentünk az állatkertbe, vettem éves belépőt, így majd sokat fogunk járni. Lénának szerintem a maga módján nagyon tetszett, minden állatra lelkesen mondta, hogy vau-vau...
Nagyon elkezdett beszélni az utóbbi időben. És néhány szót már meg is lehet érteni. Mondja, hogy hinta (ezt már nagyon régóta), szia (=tia), autó (=oto), ott, azt, és ma egyszer azt is mondta, hogy cipő. Ja, meg azt is hogy apu. Bezzeg az anyut...
Már régóta el szerettem volna indítani két körkérdést.
1. Főleg azoknak szól, ahol már "rendesen" kajál a babó. Kiváncsi lennék a napirendetekre, mit és mikor eszik, mikor alszik, részben ötletgyűjtés céljából...
2. Akik már járnak, vagy majdnem járnak: miben van otthon a gyerkőc? zokni? benti cipő? szandál? Egy ismerősöm volt ortopédorvosnál 1 éves kontrollon, és a doki azt mondta, hogy mindenképp bokatartós szandál legyen rajta otthon... Vélemények?
És, hogy elkezdjem a válaszokat:
1. Léna hajnalban szopizik (6-7 körül), utána még visszaalszik 8ig, ezt a szopit lassan szeretném elhagyni. 8-9 körül reggeli, egy joghurt vagy kefír, víz. Mostanában elkezdtem dúsítani zabkorpával, ízlik neki. utána 12 körül tejpép, aztán szunya 2-3ig, akkor ebéd. Aztán 5 körül uzsi, ami gyümölcs, majd fél8-8 körül vacsi, ami kenyér, vaj, sajt, paradicsom, néha az ebédről megmaradt főzelék. Amin változtatni kéne: még alvás előtt kéne az ebéd, csak olyankor már annyira fáradt, hogy nem eszik főzelékből annyit, mint a tejpép, ezért viszont nem is lakik jól, és nem alszik annyit, mintha alvás előtt tejpépet kapna. Remélem érthetően fogalmaztam...
2. Fent említett ortopédorvos tanácsára Léna most szandálban van itthon, igazából nem zavarja, de mindenhol mást olvas az ember, kiváncsi vagyok a váleményetekre.
Bocs, hogy hosszú voltam...