A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Tinunál a pont!!!!

Ancsi,
A dokid tényleg marhaságokat beszél... ebből a kiselőadásból kiderül, gőze sincs a homeopátiáról, illetve a működéséről.... egy biztos, a homeos cuccokkal a babának semmi bajt nem okozhatsz...

bezzeg a fájdalomcsillapítót, amit szedettek volna veled a csípődre, azt szedhetted volna bátran, mi?

:evil: ehh..
macskanyu

Macs,
sőt, azt mondta, hogy kenőcsöt is kenhettem volna magamra, holott tudom, hogy ezek a gyull. csökkentők se frankók, szépen felszívódnak.

én eddig főként gyógynövényalpú, tehát nem ásványos cuccot ettem, szóval kissé be is tojatott a nő, legalábbis ahogy nézett rám. úgyhogy azért mindenképp mérséklem a cuccok bevitelét :D.

RHUS TOXICODENDRON-t szedtem a fájásomra, mert ez volt a legjobb a leírás szerint:
Mérges szömörce. Észak-amerikai kúszónövény. Ízületi bántalmak, zúzódások, rándulások, csontfájdalmak.
Tünetek:
Ízületi merevség, duzzanat, fájdalom.

még jó, hogy nem mondtam meg neki, hogy ezt szedtem, mert aszonta volna, hogy mérget ettem :D
ancsipancsi

az előbb Nyuszi kiszedte a szekrényből a régi 19-es szandiját (most kb. 24-es a lába!) és felerőltette. én már csak azt láttam, hogy egy nagyot esik az előszobába, majd botorkál felém. annyira kellett röhögnöm, hullott a könnyem, az egyik szandiból elől a nagylábaujja totál kilógott, a másikba bele se ment a teljes lába, s azzal jött, hogy "majd megmutatom Apának milyen szép vagyok!" :D
ancsipancsi

HELP:
A nurofen szirup jó lázcsilltásra, elég hatékony? Ez a kupozás vhogy nem vált szimpatikussá Adélnál :roll:
Csórikám éjszaka lázas volt, fél3kor tudott elaludni, addig csak bőgött meg nyöszörgött :( úgyhogy benyomtam neki egy germicid kúpot.. Most jobb, csak hőemije van, de készülők az éjszakára és addig beszereznék vmi másik alternatívát. Holnaptól ugye már nem lehet semmit sem venni a hosszú ünnep miatt :roll:

Kép Kép
curse

Köszi csajok: már jobbulgatok... már csak hőemim van, ez simán lehet babócától is. (akiről még mindig csak annyit tudunk, hogy valszeg van....) :lol: :lol:

Ancsi: dokid húh... majdnem csúnyát irtam, de mivel úúúúúri lány vagyok, nem tettem. Szóval ahogy előttem is leirták, elég gáz dolgokat mondott. Homeo mehet, természetesen nem mindegyik, mert vannak olyanok, amik nem, de azoknál külön fel van ez tüntetve, de szerencsére ezek nem a nagy általánosságban használtak. Paracetamol származékokról én is le voltam tiltva Fannival.

Curse: biztosan jó, a Nurofen, én a panadol babyt vettem, de csak azért, mert akkor az volt a patikában. Adélnak jobbálást kivánunk.

Kép
Kép
johanna1975

Curse:
Nurofent vettem én is, de szerencsére még nem kellett használni!
De ha az ünnepek alatt kéne, szólj, van Germicid, Nurofen, Belladonna és van hideg vizünk is :wink: :wink: :wink:
Meg sztem a Tescos vagy Auchanos patika biztos ügyeletes lesz!
(Azt észrevetted, hogy a Corába is nyílik egy gyogyótár? És sztem ügyis lesz az is, mert van kis kiadó-ablakja...)

Ancsi:
Doki érdekes...
Viszont fájdalomcsillapító-ügyben: a szopi alatti fülgyulámra adott a dr algopirin, arra rá van írva, hogy terhesség, szopi közben NEM szedhető... :twisted: :twisted: Viszont a Panadol és társaira az van írva, hogy dr megbeszélés és megfontolás után szedhető. De az lenne a legjobb, ha nem kellene szedni semmit!!!!!!+++++++++++++

nukada

Curse,
Nurofen jó, bár csak 1x használtuk, de abból 100%osan jöttünk ki. És ++++++

Macska,
édes a kismacskád és egyforma sapijuk van Eszterrel!!! (Az a színes csíkos, ami kikandikál a kapucnija alól.)

Ancsi,
Eszter szövege hasonló szituban: "-Apa el fog áááájulni ha meglátja milyen szééép vagyok. " :lol:

Johi,
+++

Zsan,
kiborult babók jól vannaK?

Még jó, h nem ígérkeztünk ma el senkihez: bölcsit kihagytuk, és lányom fél10kor végignyúlt a kanapén és azóta csak egyszer moccant meg. Én meg lábujjhegyen gépelek, de így is fene hangos...
neet
neet

Köszi lányok :) Nuk Neked külön köszi a felajánlást :wink: Akkor beszerzem, de tökre fosok, h vmi pisis dolog van, mert a lázon kívül semmi más tünet nincsen. Úgyhogy elviszem dokihoz a csajt, csak ő is délután rendel és h ad beutalót, nem tudom mi lesz, mert a labor meg csak 4-ig van. Jól tudunk időzeteni ezekkel fránya dolgokkal, mindig ünnep előtt/alatt :roll:

Kép Kép
curse

csak villám üzemmódban, mert sürü az élet...
Gyerköcök nagyon szépek a fotokon :D Orsi, Füli, Levus egyaránt!

Macs,
köszönöm a képeket :D

Deni,
de van még egy tippem, majd megérdeklödöm az utcában (szittyo).

Ildi,
17. kerület szélére megyünk (Rákoshegy), erdö mellett, nyugis környék, de közel van minden (Tesco is pl :lol: , meg Waldorf ovi, stb). A lakoparkban cukrászda, játszotér, minden jo megtalálhato. Ujépitésü sorházi szélsö lakás, saját kertrésszel :)

Leni, Barbi,
igeeeen, tiszta apja a kisebbik :lol:

Curse,
jobbulást!+++
és igen, rám is hasonlit kicsit, mert Zsolóval nagyon hasonló szemünk van (ez most furán hangzik, de igy van) :)

bocs, aki kimaradt, megyek, mert itthon van apjuk, és intézkedünk, bankkal harcolunk jelzálog miatt, pfuuuj.....

KépKép
fibi

ja és mégegy

Zsan meg Macs,
igérem, nem nyaggatlak Titeket többet privikkel!
fibi

köszi a drukkokat, de valszeg nem költözünk... :cry: :cry:
hülye voltam, beleéltem magam...most kicsit nyalogatom a sebeimet, aztán visszatérek...
szar meg minden, de valszeg túlélhető... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

ja, ez lemaradt: 8) :lol:
fibi

NUrofen sztem a legjobb ebben a műfajban! És fogzási fájdalomra isjó. (És nem paracetamolos,mint a Panadol).

Algopirin mehet babával is (bár első 3 hóban nem vagyok biztos), meg szoptatás alatt is (persze, csak ha nagyon muszáj). Ezt a nőgyógyom mondta, amikor 39 fokos lázam volt a mellgyulától. (Nagyobb a molekulszerkezete, ezért nem megy ét a tejbe.) EGy csomó minden mehetne, csak a biztonság kedvéért ráírják, h nem lehet.
rídonli#

Curse, sztem jól teszed,h elviszed, jön ez a 4 nap, amikor nem fogod tudni. Gyógyulást! +++++++++++++++++
rídonli#

Zsan, basszus! ++++++++++++++++++++++++
rídonli#

Hol van Indi és Votiv?
rídonli#

Curse,
gyereke válogatja. nekem most az orvos, a felvetésemre, miszerint, miért van, hogy a Panadol szinte csak 3-4 óra múlva, a Nurofen is csak 2 óra múlva csillapítja a lázat, s a Nuraminozopheum kúp meg mindig rögtön, azt mondta, hogy a kúp magas lázra való, és gyors csillapításra, a Panadol meg Nurofen alacsonyabb lázra, és lassabban csillapít.
úgyhogy, ha látom, hogy hirtelen magasra ment a láza, nem tökölök, benyomom a kúpot, de ez igen ritka. amúgy mindig van itthon Nurofen, mert felbontástól számítva fél évig szavatos, könnyű adagolni a kis szipkájával, úgyhogy nyugisan vegyél egyet otthonra tartalékba és csak használat esetén bontsd fel. ám, ha nagyon magas a láza és biztos akarsz lenni a hatásban, akkor lehet, hogy ne most kísérletezz, hogy Adélnál beválik-e.
sajnos hallottam olyan esetről, hogy az orálisan adható szer egyáltalán nem csillapította, de 4 órán belül nem lehetett mást adni, s kénytelen volt a mama hűtőfürdőzni, mert a láz csak ment felfelé. viszont a topicban is van nem egy történet, amikor teljesen tökéletesen csillapítja a lázat a Nurofen is meg a Pana is.
na és, a Nurofent úgy kell használni, hogy bele kell nyomni a fecskendőt az üveg lukába, fejre fordítani az előzőleg felrázott üveget, s a fecskendőt a kívánt ml-ig húzni. (nekünk már 5 mili kell, de fájd. csillra csak 2,5-öt szoktam adni)

és ha lázon kívül nincs más, akkor lehet, hogy a 3 napos láz. ne foss! :D csak persze ezek mindig hétvége előtt támadnak!!!

Zsanci,
ugyan mi történt most??? :( én egyedül az eladási határidőt tartottam rövidnek, de egy jó lakás, jó áron gyorsan eladható! (és csak azért tartottam rövidnek, mert paraanya vagyok, félteném a foglalót)

Ríd!
szerintem én tegnap Votivot láttam az ablakból, miközben itt írogattam a számítógépemen. el is húztam a függönyt, hogy integetek neki, de akkor már nem voltam biztos a dolgomban, nem láttam őt szülés óta :). csak gyanús volt, hogy Votiv-szerű mama, babával a kezében, Zuziék házába csönget valakihez. úgyhogy , ha ő volt, nagyon jól nézett ki, élt és virult. ;-) csak biztos sok a dolga.
Indiről már nem tudok ilyesmit elmondani, nem láttam, nem hallottam. :( lehet, hogy a többi topicban, ahova írni szokott, fellelhető. remélem nem kellett még otthonról elköltöznie :(

ancsipancsi

Curse,
amit majdnem elfelejtettem: a Nurofen igen praktikus éjjel, mert könnyebb a szájába beadni ugye. úgyhogy a kúpot inkább lefekvés előtt adom, ha már akkor nagyon lázas. ha meg csak éjjel megy fel neki, akkor Nurofent nyomok a szájába, mondván vitamin. :)
ancsipancsi

Ancsi,
az a gáz, h dec. 15-ig kéne az első részletet, 9 millát lerakni, azaz ez már a 2. részlet lenne, de ezt én tartom lehetetlennek, h addigra eladjuk a lakást. Mert ha meg is veszik, majdnem biztos, h ők is kölcsönnel, ami nem valószinű, h meglesz dec 15-ig... :cry:
igy én nem merek belemenni...foglaló megvan, de igy nem merem...talán még meglesz, mikor ezt eladjuk, és akkor újra beszéljük az egészet. Ha nem, akkor lesz más...
de egy ici picit megszakad a szivem, de olyan buta voltam, h beleéltem magam.
azt hittem úgy lesz, h foglaló, és a maradék 90% beköltözéskor.
de nem... :roll:
zsancikant

Zsána,

:( :( :( :( :(
macskanyu

Fibi,
zaklass nyugodtan privikkel, meg bárhogy, amikor tudok,úgy is válaszolok :) és nem is zaklatás :)
macskanyu

Zsanci,
ne add fel! venni lakást úgy a legkönnyebb, ha eladtátok a régit, s max. ideiglenesen albécibe mentek. elárulok egy titkot, ezt a lakást 2006. tavasza óta még nem adták el. akkor miért most tennék? nekik is holt szezon van, a lakás drága is, úgyhogy 99%, hogy megvár titeket. tudod, ha akar, úgyis a tiétek lesz! :)
btw ugyanezek építenek kicsit lejjebb (Campona irányába) másik lakóparkot, ahol a földszintieknek szintén lesz saját kertjük, de szerintem maga a környezet frankóbb lesz, mert lesz kis játszótér középen. itt azért nem lehetett megvalósítani, mert az 5 ház teljesen külön hrszen van. ott egyben marad, és középen lesz játszó, meg kevesbb lesz a garázs, de lesz külszíni beálló is, meg ilyenek. és ha itt vennétek, lehetne kicsit kisebbet is nézni, meg ti választanátok ki a burkolatot (mert ezt ugye már készre csinálták).
remélem sikerült megnyugtatnom téged kicsit! szerintem kezdjétek el gőzerővel árulni a lakást, és utána vegyétek meg ezt :). (a részletfizetésekben teljesen helyes a logikád!)
ancsipancsi

Ancsi,
akkor ezek szerint a részletfizetést épitö/cég válogatja? mert mi még csak a foglalót raktuk le, és nincs olyan követelmény, hogy 2. részletet eddig és eddig kellene. nem is tudom, mi lenne, ha igy akarnák, mert még az sem biztos hogy dec. végére megjön a pénzünk.... a lakás meg évvégére elkészül.... :roll:
fibi

Sziasztok!

Csak mivel láttam, hogy a napokban téma volt, gondoltam szólok, hogy ma du. 15 órától a Lánchíd rádióban (FM 100.3, de neten is hallgatható- én ott szoktam) RJ-vel lesz beszélgetés, a téma pedig: gyerekek és a halál, temetőjárás, stb. Biztos érdekes lesz!

Zsanci!
Képzeld, azt a lakást mi is néztük anno! Vagyis először inkább a mellette lévőt, mert annak jobb a fekvése, de drágább is volt, meg azt gyorsan eladták. Aztán utána jött a másik, amit ti is néztetek, csak aztán több ok miatt letettünk róla.
Ne szomorkodj, inkább nézd meg a másikat, amit Ancsi mondott, biztos az is nagyon klassz és több időtök lenne :wink:

Kép
Kép
manoka11

Fibi,
persze! mikor te eladod a lakásodat, meghatározod, hogy milyen részletekben és mikor kéred a lét. Zsanciéknál az van, hogy már régen kész a lakás, így elvileg azonnal kéne fizetni, de az építő cég ad haladékot. (ami szerintem csak akkor oké, ha vki már eladta a lakását, amúgy egy optimális eladási időt feltételez)
ancsipancsi

Zsan: óóóóó a beleélés és a pofáraesés aaanyira szaaaaaaaaaaar :cry:
Fel a fejjel! Biztos találtok másikat amibe szintén beleéled magad!
Látod Fibiéknek is milyen nyögvenyelősen indult, és azért már a fél lábuk az új kégliben van ;) +++++

Curse: ha pisi lenne, akkor éreznéd a szagát elég erősen, ill pelusozásnál különösen viselkedne Adél, pl hisztizne, hogy nem akarja stb. oda-oda nyúlogatna a nunijához. Ilyesmi.
De a fő árulkodó jel a szúrós szagú pisi! Nálunk én mindig előre éreztem, hogy ez nem "jó" szagú és gáz lesz :?
Szal ha nem büdi a pisije akkor ne parázz, lehet, hogy egy picit a torkára ment valami virus! +++++++
És a hétvégi és ünnepi nyavajákat ismerjük :x nagyon bosszantó és idegesítő egy dolog!

Johi: jobbulást!! ++++++++++++++
Mikor tesztelsz újra?

Fibi: szerintem Ábel rád hasonlít ;)

Mása: képek :) és LEvi mekkora máááár!! És amúgy ő meg tiszta aptya ;)

Leni: én a munkát nem irigylem a lányoktól, csak azt, hogy jó vona ha valaki engem is támogatna anyagilag csak úgy 8)
Nem is értem mikor dolgoztok??? Én a sulis anyagomat is csak tologatom-tologatom.... :roll:

Deni: fáradékonyság az van. és a folyamatos gyomornyavaja. Az előző kezelhető a korai lefekvéssel, utóbbi meg csak elmúlik!

Macs: Barbi nem arra gondolt esetleg, hogy génkezelt kukoricát adnak enni az állatoknak??? :roll: Mármint azt tudom, hogy a tehén nem eszik kukoricát...ööö de valami ilyesmi lehet a dologban, nem?
és Kamilla is csípi a kókuszmatracát, bár ma éjjel másodjára esett ki pofával előre a kiságyából alvás közbe :o nem is tudom mit rakjak oda, hogy ne fájjon neki annyira...
Hová jártok lovazni??? Én is úgy elvinném Kamillát, kiváncsi lennék mit szólna egy lóhoz :)

Indi: képzeld reggel vagy egy órán keresztül próbáltam hívni a MUPAs csajt, hogy mehetünk-e esetleg Ringatni, de nem vette fel a telefont :( pedig ma időben is kelt a gyerek is...

Mai piacjárati jelentés:
Részidő a negyedikre a kocsitól: 40 perc
Nekem kicsit sok volt :x
Közben kétszer kaptam idegbajt és ráztam meg a gyerek grabancát (még jó, hogy jó nagy a dzsekije, van mibe kapaszkodnom) ő persze röhögött közbe megint :?
Aztán nagyon szenya voltam, de elkezdtem neki mondani, hogy bekapcsoltam a Kukorit és ha nem jön én nézem egyedül. Na erre nekilendült (én marha ez a 30. percben jutott csak eszembe), persze négykézláb jött végig fel, olyan volt már mint egy malac, merthogy ez is jó poén :? Persze amikor bejöttünk nagyon szemét voltam, mert mondtam neki, hogy máskor ha ügyesen feljön külön hókamóka nélkül lesz kukori, de igy sajna bukta a dolgot, mert kukori nem bírt rá ennyit várni! elkezdett sírni keservesen és kérni, én meg mondtam, hogy én is kértem tőled valamit a lépcsőházba amire tojtál magas ívből...szal kvittek vagyunk! Aztán viszonylag hamar lenyugodott.
Kiváncsi vagyok mi lesz legközelebb...de ha nem vetem be a kukorit akkor tutti még mindig a lépcsőházba ülünk :x

És tele a lakás parkettalakk szaggal, ami estére már hányingerkeltő :evil:

Na eszek még egy adag jóóó tejfölös káposztát gombóccal!! Nyami

Rylie
rylie

Rylie,
elvileg hallucinogén anyagot tartalmaz az a tetves lakk, nem tudjátok valahogy kinyomatni a huzattal? vagy most nem utaztok el véletlen pár napra Pécsre? mert az lenne a legfrankóbb megoldás. :)
ilyen zsarolásokat én is szoktam, ne félj!
ancsipancsi

Ancsi,
Levi eredetileg is azt nézte ki nekünk, pont a közös játszi miatt, és hogy ugyanigy van kert.
De csak 2009-re lenne meg, de lehet, h most ez lesz...

Manoka,
de furi, vagyis érdekes... :lol: :lol: :lol:
de ti már megtaláltátok álmaitok lakását és ez tök JÓ!

én meg titkon reménykedem, h nem viszi el addig senki, amig ezen túl nem adtunk...
ha meg igen, megyünk a másikba... :lol:
vagy Afrikába, vagy akárhová...

olyan aranyosak vagytok ám!!!
köszi!!!

Fibi,
hidd el, egyszer lesz privi is!!!!!!!!! :wink:
csak egyik sem alszik, nekem meg éghetne a kezem alatt a munka, de nem megy most...

Rylie,
leginkább éjszaka dolgozunk... :wink:

Manoka,
HALLGATNI FOGOM, köszi!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

vagyok és olvasgatok!

Ancsi, engem láttál igen! :) tegnap voltunk Zuziéknál, gyerkőcök jól összemelegedtek, Bazsi és Isti még birkóztak is, meg folyton egymást utánozták :)
homeopátia kifejezetten ajánlott terhesség/szoptatás alatt. Semmilyen káros hatása nincs. DE nem ajánlott a túlzott önkezelés (mindenre bekapok vmit) ill. az elhúzódó v. súlyos panaszok esetén már jobb konzultálni szakképzett homeopatátval, aki lehet orvos, vagy akár szülésznő, homeopata gyógyszerész is.
(jövök neked még egy privivel is, nem felejtettem)

Kocsim használom, bár a kipufogóm szét van rohadva és kicsit már lukas, de ezt időbe telik behozatni/kicseréltetni, de majd megoldódik.

Pasim jövő héten itthagy megint egy hétre, úgyhogy most előre dolgozom.
Nagyon tartalmas, fárasztó időszak ez, de azért gyönyörű is :D
Liliróza már néha négykézlábazik, és bár anyatejen kívül semmi gyümölcsöt/zöldséget nem fogad el még, szereti az ínyét kiflicsücsökkel masszírozni :lol: rengeteget dumál, a kedvenc szava a "kajakajakaja" :P
Istinek nagyon sokat használ a prána kezelés, csak kicsit macera, hogy egy héten most már 2x megyek be a belvárosba, de megéri.
pár perc alatt "összerendeződik" a szeme, mélységesen nyugodt és jókedélyű végig, és szépen tisztán mond szavakat, amiket nem is mondott előtte még soha :shock:
fél év szünet után most megint alszik délutánonként, és teljesen magától :) este is könnyebb vele, a kezelés után átalszik egy éjszakát, aztán lassan leketyegnek a "varázslatok", és megint elkezd éjjel kelni, előbb 1x, aztán 3x, szóval érezhetően akkor van jobban, ha kapja a pránát. itthon is kezelhetőbb, sokkal együttműködőbb, bár néha elszáll még az agya, de már sokkal ritkábban. És Lilirózával is tud már együtt játszani, mindenfélét odahord neki, betömi a szájába a játékait, nagy és okos bátyóként megmutatja neki, mit nem szabad, aranyosak :D

PéterGabi, tegnap sokat gondoltam rátok, "Our Favre" csodálatosan játszott, a bejátszásokon sokszor elérzékenyültem :)
megyek, hívnak a porontyok

votiv 8)
votiv

Zsanci,
én a miénket már akkor kinéztem, amikor még papíron létezett! :D elkezdték árulni valamikor 2005-ben, s évvégén mi is ráálltunk az ügyre. ekkor nagyon távolinak tűnt a 2007. februári átadás, de annyira hamar elröppent, hogy észre se vettem. köv. év áprilisában szerződést kötöttünk, ugye árultuk a lakást, de egyre inkább féltem, hogy mi van ha... szóval jó volt az a sok idő. aztán elmentünk albérletbe , s akkor már tudtuk, hogy fél év és a miénk az új.
a tiéteket is néztem, csak nekem drága volt, és a többnyire Észak-keleti fekvés (jó, van keleti is, csak nem annyira számottevő) nekem nem volt elég. nekem a nappali déli fekvése jön be. úgyhogy áruljátok a tiéteket, s ha kell, úgyis megvár ez, ha nem, akkor majd az új! volt egy figura, aki most vette meg az előző projektjük egyik utolsó lakását, amit kb. 2004-ben árultunk. egy drága maradt, s lám, csak most kelt el!;-) legyél kicsit optimistább, és nézd a jó oldalát, nem kell idegeskedned azon, hogy decemberig eladjátok-e. (nálam ez nagyon nagy gond volt, halál idegroncs voltam, bőgtem, miegymás)
ancsipancsi

Votiv,
h őszinte legyek, nem 100%-ban ismertem rád, mert sokkal kerekebb volt a pofid, nekem meg rossz a szemem. :) és telefonáltál is, meg Istókot én nem láttam, csak Lilit a kezedben, így nem akartam kikiabálni, csak próbáltam integetni. Lencse pihenőideje ez, s én ilyenkor általában a gép előtt ülök :), s az ablak, ami mellettem van, pont arra az utcaszakaszra lát. lehetséges, hogy du. 3-4 körül mentetek el egy Opellal? vagy az már csak hallucináció volt? mert aztán én is alvadtam egyet, s a redőny felhúzásakor pont ment el vki. kocsival, akire megint csak hasonlítottál. :D
a privivel ráérsz, már azt se tudom miről kellene privit kapnom. a homeo szerekkel úgy vagyok, mint a simákkal, csak vész esetén. (mondjuk sima bogyót nem szedtem ezer éve) kiderült, hogy a szomszéd asszonyom végzett laikus tanfolyást, meg hosszú ideje kezeli homeo szerekkel a gyerekeit (én azt hittem ez újkeletű dolog), és tök sokat tudott volna eddig is segíteni, fejből köpött mindent, amit mondtam most neki, hogy miket szedtünk :D.
ancsipancsi

Zsanci!
Ne félj, ti is megtaláljátok álmaitok lakását :D Nekünk sem ment könnyen, Fibiéknek pláne, és látod, jól alakult végül. Szóval biztos mindennek megvan az oka, amúgy meg igaza van Ancsinak, egyrészt a lakás fekvését illetően, másrészt abban, hogy gyorsan eltelik az az 1 év. Most megnéztem ezt a másik projektjüket, és ott is van jónéhány klassz kéró :lol:

Munka: engem is megtaláltak most a fordítósok, igaz, csak egy meló volt, de hátha lesz több is, mert nagyon jól jön a plusz zseton.

Kép
Kép
manoka11

Rájli,
szerintem tök jó ötlet volt bevetni a kukorit, én is szoktam ilyesmiket, hogy "akkor majd én egyedül, te meg csak maradj", viszont az jutott szembe, hogy ha már "megígérted" a kukorit, akkor kellene is adni, mert ez egyfajta pozitív megerősítés. Ha többször is előfordul ilyen, akkor egy idő után nem biztos,hogy működni fog, mert nincs "jutalom". Ha viszont van, akkor egyre szívesebben fogja megtenni, amit kérsz tőle.
Nálunk legalábbis nagyon bejött, pl. autóba bezállásnál, a " mássz be a helyedre és teszek be zenét". (Fülest ezzel lehet motiválni). Eleinte meg kellett várni a zeneindítással amég bemászik, most már rohamléptekkel ül a helyére, kérés nélkül, én meg közben teszem a zenét.
Lovazni ide Fótra járunk, de az nektek gondolom messze van. Merre is laksz? Hátha tudok arratájt is lovakat.. :wink: :D

Manó,
de rég jártál erre :)

Votivom,
de jó, hogy használ a nadi.. :D :D remélem egyre tartósabb lesz a hatása! Lovazni már nem jártok? És lógok egy méllel is.. :) igérem, pótlom :)

Zsána,
ez igaz! ha a tiétek akar lenni, megvár!!! :D :D
macskanyu

Macs!
Ritkán vagyok, akkor is cak rídonli :D üzemmódban, mert érdekel ám, hogy kivel mi van :wink:
manoka11

pattogatott kukorica, mi? :wink: :mrgreen:
macskanyu

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
manoka11

Ancsi: hát igen...estére nagyon gáz már a lakás, mert a klotyón keresztül jön fel a lakk szaga és nagyon erős!! Párom ki is van akadva, hogy miért nem vizesbázisú lakkot használtak, annak nincs szaga :x és a szellőztetés se használ!

Macs: igen, erre gondoltam én is, hogy ma nem úszom meg a kukorit. :) Szal ha felébred a ded, akkor utána azért lesz egy picike. Csak attól félek, hogy ne legyen ez nap mint nap. Szóval jöjjön fel kukori nélkül is és ne csak azért, mert aztán meg alig lehet kirobbantani a tv elől :?

Báj dö véj: van Rumcájszunk is, érdekel valakit??

Mi még mindig Csepel Cityben vagyunk. Ami közel van-lehet lovashely: Érd, Budaörs, Erzsébet, Dunaharaszti
Sóskúton tudom vannak lovak, de az már nem esik a napi mozgásterünkbe annyira.

Manóka a kukoricazabáló :lol:

Zsanci: én éjjel alszom, sőt már 1/2 10kor eldőlök a deddel együtt :)
és semmilyen nyelvet nem beszélek olyan szinten, hogy fordítsak bármit is :oops: mert olyan rossz diák voltam/vagyok, mint akiket Neet is utál (nincs seggem a nyelvtanuláshoz, igy csak az van ami rámragad azzal meg ellébecolok)

Egyébként meg nemtom ki hogy van vele, de spec ha nekem lenne 30 millám akkor én már egy kertes házat vennék és nem egy lakást. :roll:

Votiv: hajrá akkor nadi! Te nem tudnád nadizni Istit?? Annyi mindent kitanultál már, hátha ez is menne, hm?

Betegre zabáltam magam a kápiból, úgyhogy most ezért fáj a gyomrom 8)

R
rylie

És én is teszek fel képet!
Igy gyúrunk mi:
Kép
Kép
értelmesen nézek anyámra
Kép

R
rylie

Rylie, már rég tervezem, hogy elmegyek nadi 1-es avatásra, de 1. kétnapos, és hiába vihetném Lilirózát, nekem ez még kicsit macerás, Isti miatt is 2. utána egy böjt van és azt a szoptatás miatt most nem is vállalom. Egyébként ez a szint még max nekem lenne jó, ami Istinek kell az már a 4-5 szint, azaz 4-5 év tanulás... (persze még akkor se lenne késő)

Macsek, mennénk, de megint költöztek a lovak, és még átszoktatás van hetekig...
mélekkel akkor körbetartozunk :lol:

apropó, eheti Nők Lapjában van 1 nagy cikk a Biai Korai Fejlesztő gyógypedagógusával, Surányi Kornéllal, aki Istivel is foglalkozik :)

Ancsi, én voltam elmenet is :P

votiv 8)
votiv

Rylie!
Látom komoly segítséged van :D
manoka11

Sziasztok!

Üdv Manóka, jó hallani rólad is. :) Pattogatott kukorica. :mrgreen:

Köszi lányok az infokat egyelőre raktározom, hogy milyen homeós bogyót adjak Bendinek. Igazából a leginkább valami immunerősítésen agyalok, mert az lenne jó, ha nem betegedne meg annyit. A fül-orr-gégész ismerősöm szerint a városi gyerekek 50-60%-a általában ősztől-tavaszig szinte egyfolytában beteg. :? Valamit ki kellene találnom, hogy Bendi a maradék 40%-ban legyen.

Barbi, hát igen, amíg szopizott nem volt beteg...de hát nem szophat örökké. Így is 28 hónapig szoptattam...és lehet, hogy ez is egy ok, hogy nehezen viseli az elválást tőlem, bölcsi, szopi vége stb.

Ancsi, érdekes amit a házidokid mondott. Én mindenhol azt hallottam és olvastam, hogy a homeopátia egyik nagy előnye, hogy terhesség idején is lehet alkalmazni. A másik meg a paracetamol azon én is kivagyok akadva, hogy az interneten simán olvashatsz olyan cikket, ami kifejezetten veszélyesnek tarjta terhesség alatt, meg olyat is, hogy csak azt szabad terhesség alatt mást nem. Most akkor döntsék már el! És hát az algopirint is nekem mindenki azt mondta dokik, hogy azt szedhetem, és én azt szedtem a terhesség alatt is meg a szopi idején is, ha beteg voltam. mást nem mertem bevenni csak azt. Ja és rhus toxicodendront is szedtem, mert fájtak az ujjaim és a nőgyógyi javasolta, hogy szedjek, de mondjuk használni nem használt, csak szülés után múlt el.

Nuk

Ez a petefészek ügy nem hangzik jól, de jó hír, hogy legalább tudod mi a baj, meg vannak itt, akik már megoldottak ilyen problémát ezzel az aviva izével, biztos neked is használni fog! ++++++++++

Fibi

Már akartam mondani, hogy ha elköltöztök, egész közel lesztek hozzánk. :)

Zsan

Drukk a lakásprojekthez. +++++++++ ne bánkódj, lehet, hogy tényleg megvár az a lakás titeket!

Én is szívesen elköltöznék innen, mi is mindig álmodozunk párommal, hogy egyszer megépítjük álmaink házát, de egyelőre még csak álmodozunk... :?

Rylie

Kukoris projekt. :) Ma én is neveltem a gyerekem, hogy le kell feküdni délután szépen és aludni kell. És nagyon nyugodtan és határozottan próbáltam ezt előadni, és végül is használt, igaz nem magától ment, hanem be kellett vinni, de aztán már nem szökött meg, hanem kicsit nyafogva ugyan, de bealudt. :)

Ja és ma nagyon jó dolgok is történtek, Bendi ma egész nap (alvásig) pelus nélkül volt és egyszer sem volt baleset... :) leszámítva azt, amikor ő öntötte ki a biliből a pisit, a wc helyett mellé. :lol: De a kakit is így intézte és nagyon elégedett volt magával és nagyon ügyes volt, mert mikor már azt hittem, hogy befejezte, akkor kiöntöttük, de ragaszkodott hozzá, hogy visszaüljön és hát kiderült, hogy még nem fejezte be. :)

Meg mostanában nagyon sokat magyaráz, igaz még nagyon kevés szó van, amit mond, de egyre jobban akarja kimondani a dolgokat, egyre inkább úgy érzem, hogy már nem sokat kell várni arra, hogy elkezdjen végre igazából beszélni. :)

A fotók láttán pedig én is olvadozok mindig, annyir édesek a csajok ezekkel a copfokkal, hát a pasik meg egyszerűen imádnivalóak. :)

Rylie

Nem tuodm a gyerkőcök miért imádják ennyire a főzés-mosás-takarítást, de Kamilla is imádnivalóan gyúrja azt a tésztát. :)

ruz
ruzicsky

Nuk,
Rékád sem vacakol fognövesztésben, kitartást!!!

Zsanci,
Kocsisborulás :( És a lakás miatt tényleg ne legyél elkeseredve. Én is hasonló cipőben jártam, totál odavoltam egy malomdombi kégliért, aztán mikor meg tudtuk a fizetési feltételeket, úgy döntöttünk, nem kell, mert kivitelezhetetlen lett volna. És azóta baromira nem bántam meg, h nem mentünk bele. Lett egy 2x akkor házunk 4x akkor telekkel és persze mindezt 5 millával olcsóbban.

Ildi
Fülfájás :( Az annyira nem jó, gyerekkoromban nekem is állandóan fájt a fülem és nagyon rossz volt :( +++++++!!!!

Johi,
Bulást Nektek!!!

Macs,
Punk öltözet :lol: És annyira szép a csajod, nagyon jól áll neki a copf :D

Ancsi,
Köszi a csimmás dolgot :) szerintem én is ezt láttam a c&aba, de talán micimackó nem volt rajta. Háziorvossal meg ne foglalkozzál, szerintem nem ért a homeos dolgokhoz és hülyeségeket beszélt. Nekem pl. azt mondta a házidokim, h egy fél algot simán bevehetek (akkor épp pocakos voltam), ha vmi olyan fájdalom van. Viszont mikor a hátam nekem is sajgott, a gyulladáscsökkentő krémet egyáltalán nem javasolta.
És nagyon köszi a lázcsill-os dolgot, tök jól leírtad, most már én is okosabban fogom használni :D

Neet,
Durmoló Esztid :)

Rylie,
Köszi a pisis dolgot :) utóbb rájöttem én is, h azért azt csak érezném a pelusán :? 40 perces részidő :shock: Szerintem elég jól bírtad, én tutira előbb fel adtam volna. Imádnivaló a segítőd :D

Votiv,
Szupi, h Istinél használ a nadi és gratula a 4kézlábas Lilikédhez :D

Voltunk dokinál. Vmi vírusos nyavaja, torka piros. Egyenlőre semmi kúra, ha szombatig nem változik a láz, akkor antibogyó és hétfőn vissza. Most legalább az egyéves státusz vizsgálatot is megejtettük. 8520 gr és 80 centi a csaj :D
Mindesesetre nagyon nyügi, felváltva fekszik rajtunk, máshogy nem jó neki és már megint kezd lázas lenni :(

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Olvasgatlak ám Benneteket, csak írni, hát ritkán van időm! Ezerrel készülünk a decemberi babaprojectre, voltam már dokinál, hogy tutira minden rendben legyen, tenyésztés+ rákszűrés, lassan meglesz az eredmény is.
Hát, drukkoljatok, hogy hőn szeretett kórházatokban szülhessek, mert még nem biztos, hogy dokim nem lép tovább (vissza) a régi MÁV-ba, ami most szuper felújított szülészettel stb. rendelkezik és igaz, hogy szültem ott már 2x, de már nagyon beleéltem magam a Sz.Imrébe! Mindegy, al ényeg a baba, meg, hogy egészségesen megszülessen, nem is akarom túllihegni a témát. Majd kiderül!

Zsanci!

Tudom, nálatok is tombol a Thomas-őrület, a jatek-city.hu-n is megjelentek a mozdonyok és sínek, a műanyag és a fa változat is, és lényegesen olcsóbb, mint a Lurdy-ban, ahol mi eddig vettük! Persze nyilván sok helyen lehet kapni, de itt elég nagy a választék

Márti!
borossné becz márta

Curse: úgy tűnik, beértünk titeket súlyban. :shock: Biztos, hogy jó számot írtál? :shock: :shock: :shock: Adél ennyire karcsú?

Kép
Kép
tinu

Rájli: micsoda munkaerő, nagyon jók a képek. Mi készült belőle? Biztos fincsi lett. Következő teszt az már doki lesz és UH, csak még várok vele, ahogy tanácsoltátok.

Zsanci: ne szomorkodj, lesz majd nagyon jó lakás. De a beleélés és utána huppanásnál, valóban nincs szarabb.

Macs: én is zenével szoktam motiválni dedet, ha meg hazafelé jövünk, akkor tincitáncival.

Votiv: Jó, hogy használ a nadi. Nadi avatást javaslom, nekem már kéne háramsra mennem, de nagyon távolinak tűnik még a dolog nekem.

Kép
Kép
johanna1975

Johi,
pedig azt mondta T, hogy mehetnél már a hármasra :wink:

én jövöre szeretnék menni elkezdeni, addigra Á talán kevesebbet fog szopizni már. (bár most is kibir 3-4 orát cici nélkül)

Rylie,
csajodon annyira jot nevettem, nagyon édes :D

Curse,
Adélnak +++++

Ruz,
már én is gondoltam erre, h jo közel leszünk :D
fibi

Votiv: nem kell böjt, csak néhány dolgot, kell elhagyni egyes után.
:lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

HELP!
mit lehet csinálni, ha a kimosott ruhákbol potyognak az apro fehér mosopor darabkák????? :shock: nem váltottam mosoport, most is Tomi kristályt használtam. (folyékony szerre allergiás vagyok, az nem megoldás sajna)

MÁS:
ma kiraktuk a padlolapokat a szönyegre a nappaliban, és azon mászkáltunk :lol: már annyira szeretnénk ott lakni, de még lehet h akár 3 honap is lehet addig...

Zsan,
programozd be azt, hogy jön egy kp-s vevö, és kicsengeti simán a lovét, Ti meg mehettek fizetni a sok millát :wink:

Vot,
prána nagyon jo, hogy Istinél igy használ :D

B ma fürdés közben: "Figyelmeztetem a fütyimet, hogy még ne pisiljen" :D
fibi

Manoka,
szia :) gyere máskor is :D

Rylie,
én meg hiába tudok angolul, forditani vmiért nagyon nem szeretek. magántanitvány meg nem megy 2 gyerek mellett. igy marad Zs kizsebelése :oops: :lol: (de ha lejár a gyed, vmit muszáj lesz, mert dupla ekkora hitelünk lesz, mint a régi :roll: )

Leni,
Te mit szeretnél dolgozni?
most olvastam a Kismamában, hogy egy anyuka könyvkiadót nyitott. na, azt én is szivesen csinálnám. :)
fibi

ja, és ez az anyuka egy netes forumrol megismert anyatárssal állt össze, és alapitották meg a könyvkiado céget :D :lol: velem nincs kedve valakinek társulni? 8)

na megyek mosogatni, most látom, senki nincs...
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: