Sziasztok,
Enikő,
köszi az infot, remélem, minden rendben lesz a barátnőmnél is. Első gyerekes anyuka, kicsit aggódos...

Persze ki nem az elsőnél.
Köszi egyébként, jól vagyunk, Gábor nagycsopis, szeptembertől iskola. Nagyon okos, értelmes, a lányok kedvence, imádom én is.

Én visszatértem a pedagógusi pályához, oviban dolgozom, nagyon szeretem csinálni, kiscsoportosokkal vagyok.
Mint gyakorló pedagógus, és anyuka is, csak azt tudom írni nektek, nyugi az evéssel is, meg a pisivel is. Nagyon helyesek az oviban lévő gyerekek, de bizony van még olyan 4 éves is, akit etetni kell, legalább ebédnél, és bizony van olyan, aki alól szinte kétnaponta, ha nem naponta kell cserélni a pizsit és az ágyneműt. Persze ne ez legyen az etalon, de belefér.
Az evésre hagy írjak én is jó könyv címeket:
Balogh Anita - Budaházi lászló: Egyél kicsim (tök jó receptek vannak benne, még a felnőtt is megeheti, egész pici kortól)
Nicola Graimes: Agyturbó (nagyon tanulságos, és élvezhető receptek vannak benne)
és az abszolút kedvencem:
DE TURCKHEIM, STÉPHANIE; LANGRÉE, AIMÉE:
ÍNYENC FOGÁSOK AZ ŐRÜLET SZÉLÉN ÁLLÓ ANYUKÁKNAK
50 stresszmentes recept, ami tényleg beválik a gyerekeknél
Zita,
épp ma hallottam a kolléganőmtől az óvónénitek esetét. A borzasztó szerintem még az is, hogy alig múlt 30.
Lányok,
A mászással kapcsolatban: ha vmi kimarad a mozgásfejlődés során, sajnos, az
sohasem jó. Később problémákat okozhat. Ha vkinél pl. a mászás kimarad, érdemes nagyon sokat hintáztatni, fontos, hogy sok időt töltsön játszótéren mászókán, ha lehetőségetek van érdemes megvenni különféle mozgásfejlesztő tornaszereket. Persze csak olyan otthoni használatra (nem bordásfalra gondoltam).
pl.
http://www.taneszkoztar.hu/site/cegek/horrt/hor10.htm
felfújható nagylabda stb.
Nagyon jó pl. a trampolin (kicsit nagyobbaknál- először segítséggel, aztán fokozatosan egyedül). Néha beiktatni Játékdzsungeles délutánokat (ez biztos ismeritek).
Vagy csak otthon, "lemenni" a gyerek szintjére és kúszni, mászni, négykézláb lovacskásat, autósat játszani, nálunk még a lassan 6 éves is imádja (az apukája úgyszintén)
A Százszorszépben van csiribiri torna. Hallottatok már róla? Esetleg volt is valaki? Melyik a jobb Bukfenc vagy a Csiribiri?
További kellemes hetet:
Ági