A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hát én sem voltam teljesen nyugodt, amikor elváltunk ezt elhiheted. Én mindenképp elkezdem akkor is decemberben.

kispiskóta

Anyósom meg azt mondta a Beba az egyik legjobb tápszer. (összetétel meg ilyenek)

kispiskóta

Annee: Sajnálom nagyon Tömzsit, azt is, hogy ilyen nehéz a helyzet, bár nem tudom, mit higgyek. Az biztos, hogy annyit megérdemeltünk volna, hogy legalább velünk őszinte légy.

Kép
zsuzsi**

Zsú: dokinénink szerint is jó, Panka nagyon szereti... most akkó mi vaaan??? Tényleg nagyon jó az összetétele.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi én nem értek hozzá, anyósom gyógyszerész, ezért nekünk is ilyen van itthon. Azt tudom, hogy Marcinak tápszer nélkül is sokszor zöld a kakija.

Rita :lol: Milka után lelket nyugtató sali

kispiskóta

Zsú: Ha anyósod gyógyszerész, akkor bizti tudja, hogy mi a tuti. Kicsit megnyugodtam. :) Köszi

Kép
zsuzsi**

Gurgi!

A humana recepttel nyolcszázvalamennyi, a nestlé beba duplája...

Zsuszi.
Nálunk is pont ez volt, veszett sötétzőld volt és iszonyat büdi, még írtam is, emlékszel Tücsi?
Zsuzsi, nekem a dokinéni azt mondta ez normális, de ha megnyugtat akkor ír fel másik tápit, hát megnyugtataott, mert szerintem ez nem volt normális, pláne, hogy tele volt fehér darabokkal is, az csak azt jelenti hogy nem tudja rendesen megemészteni nem?
És természetesen amióta a humana-t eszi, komolyan mondom alig büdi a kakija, és olyan halvány sárgászöld, sokkal nyugisabb, nem erölködik napokat a kakival, szal nekünk tuti nem volt jó, akárki akármit mond nekem.

Zsú.
Én is azt hittem hogy milyen jó, olyan szépeket meg jókat írnak a dobozán, hát én csalódtam benne.
Ja és képzeld el, anyósom vett Boginak nestlé sütötök bébiételt ami 4hós kortól lehet adni.
Nos én felbontottam, tele van minden féle szarral már bocsánat, totál darabos az egész, ilyen riszdara vagy mi a görcs volt benne meg mit tom én mik, egy rakás mindenféle a csak sütőtökben, hát köszönöm, azt a darabos vackot hogy adjam neki oda, mikor még a másikokat is agyon hígítom és még akkor is öklendezik tőle mert nem totál folyadék, hanem picit sürűbb.
Szal megettem én, mondom ne vesszen kárba, hát azt hittem hányni fogok töle, szal nekem tuti nem kell semmi több a nestlétöl...
Vendég

Zsuzsi!

Én nem akarlak megijeszteni, csak azt írom ami nálunk volt, nekünk a kaki nagyon csúnya sötétzöld volt, majdnem fekete!
Szerintem az nem normális meg a fehér darabok sem benne.
Akkor most ettől miért nem olyan nem?
Vendég

Hű. Hencsi, nem tudom, majd megkérdezem a dokinénit...de köszi

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi nincs mit, kiváncsi leszek mit mond, az én dokinénim szerint normális...
Szerintem meg nem, szerintem egy tápszertől a kakinak nem kell egedetlen bödinek lennie szerintem de még a puki is az volt!
Vendég

Ja, és most jutottunk el odáig, hogy Bogi normálisan meg szivesen eszik és jóízűeket!
Szerintem ez mindent megmagyaráz, legalábbis számomra...
Vendég

kaki : nekünk nincs tápi és mégis néha zöld (gondolom a telhetetlenség átka) és ha szép répa-sárga :lol: akkor is vannak benne kisebb nagyobb darabok, és nos hát amikor ... :lol: :lol: na jó megkímélek mindenkit a részletektől.. :wink:

Tehát Tücsi neked bevált a 0-18 kg-ig autósülés de 7 hónapos kortól?
Emi nektek is ilyen van most és elégedett vagy, és Brigiéknek is bevált a BBC ... aha! Jól van márcsak a töréstesztek érdekelnének.

Szivvi: csak érdeklődöm, mert láttam a neten a C8-at és nagyon teccik... jó lenne... csak hát...

Andrea
Kép
kindernay

Hm..Franc sem tudja mi a jó ill. de az anyatej, na de ha ecce kevés vmit adni kell a babuciknak..

A Humana recepttel 2600, a Beba receptnélkül 2500, szal...nem olcsó..

Szerintem mindenki maga dönti el, hogy mikor kezdi a hozzátápit és nem a védőnő.
Azt olvastam, hogy vannak gyerkőcök akiknek eccerűen nagyobb már a kaja igényük és nem elégíti ki őket az anyatej..--> és ezt nem bébiételes cégek mondják
torolve_20131003125716

Tápi
Én 4 napja nem adom Lilkónak (beba ha), nálunk is írtó büdi pukik voltak, 3 hete meg magától nem is tud tojni. Ma a szélcsővel 3 pelust trotykolt tele :( Annyira sajnálom, úgy nyom szegénykém..Most remélem rendeződik majd a dolog. Csak sajna most megint 2 óránként szopizik...

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi!

Itt meg a humana 1 recepttel nem emlékszem pontosan de nyolcszáz valamennyi, a beba meg olyan 2200 körül van.
Vendég

Szivvi.
Szerintem biztosan rendeződni fog, nekünk is folyton gond volt a kakival amíg a bebát ette, mostmár nincs gond.
Vendég

Hu bakker, szal gond volt a kakival. Nálunk még sosem volt gond, na de eddig nem is kapott tápit az öcsisajt.

Vissza kéne küzdeni a tejcit vhogy.
Bár azt gondolom, hogy nem a tejci lett kevesebb ha Samesz lett éhesebb.
Egy valamit nem értek. Ugye soxor bukott az öcsi, amikor 2 ciciből evett. Szal kapott 1 cicit és amikor rátettem a másikra is utána mindig volt bukó. Akkor nem értem, most van tej vagy nincs tej?
:roll: :shock:
torolve_20131003125716

ha=hanem
torolve_20131003125716

Enni eszem rendesen, inni iszom napi 3 lityót, aztán ott van még a komfortozás is ezerrel..akkor én ezt nem értem :shock:

hu de jó ez a saláta
torolve_20131003125716

Hency, én bevallom nem olvastam el mi van a dobozán, csak megvettem, és anyós csak a tápszerről nyilatkozott, a bébiételekről nem. (ő a saját főzés híve, ezt tudom)

Egyébként az, hogy büdös, szerintem teljesen természetes. Ha elkezdünk hozzátáplálni, akkor is büdi lesz, de nagyon.

Marci is alkot olyanokat néha, hogy... :oops:

Ja védőnő közli, hogy egy hathós gyereknek kb 250et kéne ennie és ezt 4szer egy nap. Erre mondom, hogy Marci ugyan nem 4szer eszik, de az egy lityi lassan megvan. Hathós koráig tuti nem lesz eléág a csak cici. Szerintem. Erre csak forgatta a szemeit.

kispiskóta

Még valami, aztán tényleg törlöm magam.

Nem hazudtam abban hogy szar a helyzetem, és sokszor nem tudok tápszert és pelenkát venni. És néha vacsora nélkül kell lefektetnem a gyerekeimet. Esküszöm bármire hogy ez igy igaz. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tudom, hogy mostmár bármit is mondok az nem hihető...
A hibát ott követtem el hogy most nem erre kellett, és ezt nem mondtam el. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Végtelenül sajnálom.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

......... és vége.......
Vendég

Zsuu!
Forgatta a szemeit :lol: hajrá!

Megyek mert unja a banánt a kisfiam :lol:
torolve_20131003125716

csajok: most ne vegyétek tőlem rossznéven, de azt kell írjam a tápival nálatok a bőség zavara van. nem tudtok választani. itt van a Milumil, Hipp, Nestle, Humana, mrg amit állam bácsi hol ad, hol inkább nem ad az anyatejhez nem jutó bébeknek, ami hazai gyártmány.
én ennyiről tudok, többről nem. sajna

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Annee: eddig nem szóltam hozzá a témához, nem szerettem volna belefolyni. De amit most írtál, felháborít!!!!! Vacsora nélkül kell lefektetned a gyerekeket?!?! És a férjed ezt hagyja?! Azt írod, külön kasszán vagytok.... ha neked elfogyott a pénzed, ő nem ad a gyerekeknek ennivalóra?! Húúúú Annee, ez nagyon gáz.....és az is, hogy te ezt hagyod.... Bocsi. Nem akarok beleszólni, de szedd össze magad kérlek....már csak a gyerekek miatt is!

Minden jót!

Móni

Kép
Kép
moni1973

tápszer téma:

Hencsi, nekünk a Beba HA startaktív ( bifidusszal) nagyon bevált!!!!! Bálint szereti, tény hogy büdi a kaki, de engem nem zavar egyáltalán! Mi vettünk egyszer Humana-t, nekünk az nem vált be, szinte mindig visszabukta az összeset. Úgyhogy szerintem ízlések és pofonok....

Móni

Kép
Kép
moni1973

én meg vagy az embert hagynám ebéd/vacsora nélkül, vagy tényleg sokminden van amit mi nem tudunk.
de azért, a gyermekekért főleg a legeslegjobbakat

Kép
kissmanó

ja, ma egész nap ezt akartam:
Kép

boldog szülinapot Uxi Emijének!!!

Kép
kissmanó

Szivvi küldök neked jókedvet!!!

nagyon jó volt a jóga!Nyunyinak is tetszett igaz a végére elfáradt.
megmasszíroztuk őket kicsit tornáztak is.
remélem legközelebb tudtok jönni Lillivel!

Bridzsi

Kép
esztora

ma visszaolvasáskor alig értettem amit Hencsi írt minap.
de aztán rájöttem.
ma meg mi a 333 :wink:

Kép
kissmanó

Azért az elgondolkodtató, hogy ha egy Apa olyan szép klippet állít össze gyermeke születéséről, mint azt Andris apuka tette, akkor hogy lehet, hogy nem ad pénzt kajára. Mindenki azt hisz el, amit szeretne... .

Tápszernél az igazság Móninál van, vagyis minden baba szervezete másként reagál, és más tápi jó.

Emike Boldog Születésnapot!!!

kispiskóta

Móni!

Én nem úgy fogalmaznék hogy ízlések és pofonok, hanem minden gyerek más, szerintem...
És szerintem akkor sem normális hogy a babának írtó büdi a kakija, az anyatejtől lehet attól függ mit eszik az ember, de a tápitól?
Akkor most miért nem olyan büdös?
Most nehogy félreérts, én nem veszekedni meg vitázni akarok veled, csak a tapasztalatomat írtam le Nektek, szerintem nekünk nem volt jó.

Manó!
Teljes mértékben igazad van, nálunk tápiból van választék, én ezért hisztiztem a dokinéninek, ha már ilyen nagy választék van, akkor miért ne lehetne kipróbálni másikat is, nem?
Egy gyerek sem egyforma, az egyiknek ez válik be, a másiknak meg más.
Bogi a humana-tol nem bukik, a nestlétöl néha bukott, pedig csak legtöbbször 40-50ml-et evett belőle, szerintem nem ízlett neki, vagy nem tudom.

Na, lépek fürcsi idő van.
Vendég

Manókám!
Gratula a 333-hoz! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Hencsi: én sem szeretnék vitázni, távol áll tőlem...én is csak a tapasztalatomat írtam.

Móni

Kép
Kép
moni1973

"Amióta kaptunk új tápit, az előző egy szar volt"

Hencsi drága, nekem csak a fentiekben kiemelt jelző volt egy kicsit fura, mert szerintem azért mert nektek nem vált be, azért még nem sz....
De tényleg nincs ezzel semmi gond, és őszintén örülök, hogy megtaláltátok a Boginak kedvező tápszert!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Ponty az I végére.
Ahány baba annyi szokás :lol:
Kinek ez, kinek az.

Hogy Sziámi barátunkat idézzem: tapasztalat, tapasztalat, tapasztalat :lol:
torolve_20131003125716

Rita te sziporkázol! :lol:

kispiskóta

szerintem Hencsi fogalmazásába az szeretett volna kerülni, hogy az a tápszer Boginak szar volt. s akkor kerek lenne a világ.

amúgy ma estére no tej a cicikben, Gréti meg sírógörcsöt kapott, tápi eccerűen nem kell neki, akkor inkább cuppantott kettőt a cicin, s bealudt. huhh, harc holnap indul előről, bár kezdek beleörlődni ebbe.
bár mára már reálisabb vagyok, nem egész 6 hóig, egyenlőre még csak 6 napig szeretném szopiztatni. s akkor elérnénk már a 4 hót. huhh, de messze van ilyen mércével.

Kép
kissmanó

Andrea! Petikémnek november végén már másik ülés után kellett nézni, mert a hordozóban már a feje is túl ért. Ekkor volt 6 hónapos és már a 68-as ruhákat kinőtte, 74-eseket hordott. Beöltöztetve is elég szűkös volt és a lábacskáit már nem tudtuk hogyan elhelyezni. A biztonsági öv leszorította a lábacskáit és a kinyújtott térdeivel nagyon nekifeszültek az ülés háttámlájának. Rossz volt már nézni is. És ezt a több fokozatba dönthető ülést tényleg sokáig jól kihasználtuk. Amikor elaludtak, megemeltük őket annyira, hogy majdnem feküdtek benne. Nem lógott a lábacskájuk.

Hencsi! Nekem tápszeres tapasztalataim nincsenek, csak azt tudom, hogy hozzátáplálásnál már emberes szagok terjengenek a pelenka felől. De akkor jól ráéreztél a fő okra. Anyai megérzés. :D És ez a jó, mindig hallgatni kell rá. Ami a bébiételt illeti gyakran fel sem ismerhetőek a zöldségek ízei, annyira különbözik az általunk készítettől. Egyébként sütőtök (kanadai) kis krumplival megpárolva nagyon hamar készen van és az íze mennyei! Csak ajánlani tudom!!!!

Zsú! Én még erről az 1 lityiről nem hallottam. Utána kérdezek, mert már engem is érdekel. 6 hónapos babákat elég nehéz minden evés után megmérni, mivel vagy lelógnak a mérlegről vagy egy pillanatig sem hajlandóak a mérlegen nyugton maradni. Ez a mennyiség most engem is elbizonytalanított!

Tápi: Sztem sem ezen múlik, hogy ki a jó anya. Szerencsére bőséges választéka van. És a babák sem egyformák. Van, akinek már az első beválik, van akinél problémát okoz, így náluk esetleg többet is ki kell próbálni. A barátnőm gyerekeinél végül a Humana vált be. Kipróbálták a Bebát, a Nutrilont(jól írom?), meg még valamelyiket és végül ez vált be. Náluk -ha jól emlékszem- az volt a baj, hogy a babák szép mennyiségeket ettek, de nagyon lassú volt a súlygyarapodásuk.

Annee! Én ezért írtam, hogy segíthettünk volna, de nem ez lett volna akkor sem a jó megoldás. Azonkívül a gyerek az egy szent dolog. Ezzel visszaélni és manipulálni másokat ........Nem ezt vártam volna egy 3 gyerekes anyukától.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! Nagyon köszönöm Anyud tanácsát. Végülis nem muszáj a bölcsi, csak olcsóbb lenne, meg sztem jó lenne a közösség is. Havi pár nap lesz, amikor full nem lennék otthon, akkor mindenképpen kéne, egyébként csak a szocialzáció miatt. Megpróbálom máshogy. Vagy korábban elköltözünk ;) Már úgyis belejöttem ;)
Tücsi! Neked is köszi. Tom, hogy csak nézik egymást, de Tökfej azt is csípi. Kaja tényleg ilyen gáz? És nem lehet vmit tenni? Ciki beküldeni a kaját?
Lassan kialakul, hogy bölcsi csak később lesz. De azért körbenézek ezen a környéken is. Bármi történhet, és lehet, hogy házikó is itt lesz (csak 30 helyett 100 év hiteltörlesztéssel ;) ). Szal jól jöhet még egy bölcsis hely. Majd jól átadom Monccsnak, Orsinak, vagy Móninak ;)

XI. ker tali. Elfelejtettem írni: nekem holnap, meg szerda nem jó. Bocs! De a 4 napban full ráérünk, Párocska vmi hókupac alatt lesz… ;)

Emikének szülcsi napcsija van? Isten éltesse sokáig! Nőjön szép nagyra!
Kép

Manó a 3 3 3, háhá, számok királynője ;)
Nem lehet, hogy az íze miatt nem kell Grétinek? Ne küldjünk buszsofőrrel vmilyen tápit? Vagy férjed vett végül többfélét?

Annee! Ne ostorozd magad! Ez van, pont. Ha akarsz, maradj, ha akarsz menj. Ebből jól már egyikünk sem fog kijönni.
A férjed meg kapja be a sajátját!
Vendég

Andi! Tesóm a Bébé Comfort Iseost dícséri. Mondjuk az igazán akkor jó, ha már stabilan ülnek.
De le fog lassulni a növekedésük a mozgásfejlődés ugrásával, szal lehet, nem kell elsietni az ülés vásárlást.
Vendég

Gurgi: szerintem van elég tejed, egyszerüen az van, hogy az anyatejet sokkal hamarabb megemésztik a babák mint a tápit!
A többihez nem tudok szólni, nics tapasztalatom. Remélem nem is lesz. Én inkább kelek éjszaka is 2-2.5óránként és megszoptatom, de nem adok tápit azért, hogy átaludja az éjszakát. Nagyon tápiellenes vagyok :lol:

Málunk ma egész napos nyügi van. Most bealudt, de néha felsír keservesen de nem ébred fel :shock: Nem értem mi van vele, és holnap még oltás is lesz :cry:

Annee: nagyon sajnálom

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Gyermekeim pózoltak.....

Kép

Kép

Kép
Kép
moni1973

na, nem is tippeltetek még, hogy mitől is volt Grétu hajlandó hason pózolni.........

Kép
kissmanó

Móni: nagyon édesek :lol: Blanka igaz hölgy! Neki vqan már vőlegénye? Ha netán nincs kérhetném Marcinak? :wink:

Hozzátápi: szerintem ne várjatok sokat tőle, főleg az első időben! Nagyon kevés az olyan gyerek, legalább is az én ismerősi körömben, ahol rögtön elfogadta a baba a hozzátáplálást és mennyiséget evett! Marci kb 10hónaposan lvett mérhető mennyiséget, Máté meg olyan 13-14hónaposan :lol:

Eminek nagyon boldog 2. szülinapot!!!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Talán tv-t nézet?

brigi73

hmmm
jön Bors és megdícséri a szép csajsziját.
de előtte mi is megcsodáltuk, tecc nekünk is.

meg Bálint is jól elmerengett. háttérben a cumisüveggel

Kép
kissmanó

Brigi: talált, süllyedt.

Kép
kissmanó

Brigi: Blankát Bors már lestipitopizta

Kép
kissmanó

:lol: kár, pedig tecc a kiscsaj a fiamnak is :P

brigi73

Brigi!
Elhiszed, hogy nem azért adtam Samunak tápit, hogy átaludja az éjszakát?? Ha nem mert nagyon sok éjszaka alig aludt, tunk.. kurvára nincs kedvem bizonyítgatni, hogy amilyen jó alvó volt 3 hónapig most olyan rossz lett és sírva ébredt 150szer,azon kívűl amikor sír a gyerkőc és elfogadja, talán éhes volt..talán. Bocsesz.
Lehetsz tápiellenes de ha űvöltene a gyereked az éhségtől nem hiszem, hogy éheztetnéd és nem adnál neki tápit.
Lehet dobálni a kőveket..fasza
Most viszont marhára bedurrant az agyam!
Most akkor miért is vagyunk ebben a topikban??

Zsu!
Sziporka :lol: ez miben is volt??? nem jut eszembe.. :roll:
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: