Sziasztok!
Ma végre lett volna egy teljes napunk 4esben, erre beállítanak Anyósék. (Na jó, telefonáltak előtte, de nem kérdeztek, csak bejeletették,h jönnek.) Grrr!
Moni, babaszoba.hu-n érdemes keresgélni hordozót! Van egy anyuka az oviban, aki fémvázas hordozóban hozza a kistesót, amikor a naggyal jön az oviba. Akkor jöttem rá az előnyére, amikor az öltöztetéshez értünk: én kendővel nehezen hajolgatok már (amíg kicsi volt B, addig könnyen ment) h segítsek Pnek öltözni,ő meg csak letette a kicsit a hordozóval, aki vidáman nézte a gyerekeket.
Ancsi, nagyon örülök,h jobban vagy! Sztem ez azt mutatja,h van javulás, nem lesz ez így végig!
Neet, ahol tanítasz nincs véletlen egy M.Erzsébet nevű jófej föcitanárnő?
Eszci szuperéses a képeken,mint mindig!
Temető-téma: húúú, ha látnátok mi van Nagyanyósoméknál vidéken! Férjemmel azon szoktunk röhögni, hogy temetői halloween-party. Mindenki kiözönlik a temetőbe (ebédelni azért hazamennek), de komolyan, délelőtt is meg délután is jönnek a mindenfelé szétszóródott földik, az öregasszonyok meg strigulázzák,h ki van jelen... aztán indul a pletyka, meg lehetőleg a gyerekek, unokákkal való dicsekvés... Mi ez, ha nem party?
Inhalátor: kis kütyü, gyakorlatilag olyan,mint az uh-s párásító, sóóldat kell bele (vagy Salvus víz, az természetes), és pár perc után ömlik az anyag az orrból, fölszakad a trutyi a légutakban. Szuper, csak a gyerek nem akar nyugton maradni.
Fibi, altatás: kb. uaz, mint Deniéknél. B nem alszik el a kezemben, max.szendereg, ha lerakom sokszor nem is reklamál, hanem bekapja az ujját, szoroműngatja a kis rongybabáját, és elalszik. P meg csak kézben tudott elaludni (vagy cicin,de az uaz),, ráadásul csak akkor lehetett letenni, ha már nagyon aludt. (Mennyit álltam vele....) Bvel úg yindult,h ugye soxor vagyok velük egyedül este, így a B nem aludt el a neki kijelölt időben a kezemben, akkor muszáj volt letenni,h P is meg legyen fürdetve, meg ne kattanjon ki a féltékenységtől (ezesetben némileg jogosan, nem lehetek egész este Bvel csak). Azért néha sírt ilyenkor, de volt, h belealudt (ekkor volt némi lelkifurim). Olyan is van néha,h nem alszik el, de közben Pt "lerendezem" és elalszik, akkor kiviszem magammal a gyerekszobából, kis szopi, és köv.próbálkozásra tutira alszik.
Sztem ez nem kényeztetésen múlik, hanem inkább a gyereken. Pnek sosem volt cumi/állat/pelus vagy ilyesmi, amivel alhatna, csak én. Bnek 2 hós korától ott az ujjszopás, aztán pelusozott, most meg van egy icipici babája, azt szorongatja, és neki ez elég. Nem hiszem,h nagyon károsítanám ezzel, kifejezetten kiegyensúlyozott baba (talán jobban,mint a nővére volt). Azon szoktam gondolkodni, h ez vajon menniyben áll összefüggésben azzal,h egyikük 1.másikuk 2.gyerek? Mit gondoltok?
Zoo-játszó nem lesz a héten? Szünet van az oviba, talán könnyebben eljutnánk. És Pnek kéne program. Bár ő már megmondta,h táncházba akar menni.