sziasztok
még mi is megvagyunk.
Múlt hét végen voltunk előszök hosszabb kiruccanáson. A nagyszülőkhöz mentünk (kb 120 km) és a hétvégét ott is töltöttük. Tartottam tőle, hogy mi lesz, ha végigordítja majd ott az estét, de anyukám úgy lefárasztotta, hogy esti evés után beájult és aludt est 9-től hajnal 5-ig

, már én vártam, mikor kel már fel szopizni és a 2.nap is hasonlóan jól sikerült.
Nagyon jó volt kimozdulni hosszabb időre. Teljesen feltöltődtem. Anyu hordozta egész nap a kis unokáját (első unoka

) a mi családunkban.
Persze előtte voltak nagy elvei, hogy ne hordozzam egész nap, mert megszokja, és nem tudok majd csinálni semmit, meg ne adjam neki a cumit sokszor, mert rászokik.
Na, persze egész nap le sem akarta tenni, csak szopizásra kaptam meg

Mondtam is neki, ennyit az elveiről

de nem bírt betelni a kiscsajjal
Nekem is jó volt, mert akkor éreztem, hogy azért fársztó az egész napos gügyögés, és egész furcs volt, hogy azalatt a 2-3 nap alatt nem gügyögtem, nem csak a bébihez beszéltem dajkanyelven.
Granda: az én cicim is hasonló, mint a tiéd. Nekem a bal. Egyik napról a másikra, mintha kifogyott volna belőle a tej

kb egyharmada lett a másiknak, márcsak azért is, mert így most a jobb oldaliból szpotatok, ami így kénytelen több tejet termelni. Elég hülyén néz ki. Próbálom rátenni sokszor a picúrt,hogy induljon be újra. Fejem is, bár az elég macerás, nem nagyon szeretek fejni

így már kezd visszatérni belé az élet ( a tej), de egyáltalán nincs benne annyi.
Nem tudom mitől lehet ez. Így most először arra teszem a picit, majd átrakom a másikra, hogy jól is lakjon. De most attól félek én is, hogy nem fog jóllakni egyből, meg azért szurkolok, hogy egész nap termeljen anniyt az az egy, hogy még este is tudjon belőle szopizni.
Tejszaporítás:: én ezeket olvastam: rostos üdítő (őszibarack lé), laktoherb tea, homeopátiás bogyó, alkoholmentes sör és sok ásványvíz

én ezeket eszem, iszom is felváltva, így legalább nem csak vizet iszom egész nap
A homeopátiás bogyó elszopogatása előtt és után 20 perccel nem lehet enni, inni, mert az erős izhatás semlegesíti a bogyó hatóanyagát. Vizet azért lehet, de mást inkább ne.
Mellgyulladás: remélem nem ér el. De nekem is a jobb mellem, iszonyúan viszketett múlt héten. Én azt hittem attól, hogy mivel a balban amúgy sem volt olyan sok tej, ráadásul az is apadni kezdett, így a jobb oldali mivel többet termelt, sokkal nagyobb lett, a bőr húzódik rajta

De elmúlt szerencsére. Bár a jobb oldalán kicsit fájt a mellemnek, de megpróbáltam kimaszírozni, nehogy baj legyen. Meg minden este jól lefejem mindkét mellemet, szinte semmi sem marad benne. Persze ezt elsősorban azért, mert mivel amúgyis épp elegendő tejem van, így este már lassabban folyik, amit sokszor nem bír kivárni timike. Így este a lefejt anyatejet cumisüvegből kapja. És mire jóllakik, addig kiürül teljesen mindkét mellem.
szóval, nem egyszerű dolog ez a szoptatás. És mivel nem mérem evés előtt és után, csak egy héten 1x, így azért izgulok, hogy remélem jól lakik. Viszont sokszor ő is 2 óránként kér enni, lehet hogy azért mert kevés a tejem

és nem tud egyszerre jól jóllakni?
Tápszer nálunk nem játszik egyelőre, remélem nem is kell. Hetente kb 12 dkg-ot hízik, a gyerekdoki szerint ez elég. Most 4 kg-os (2890g-al jöttünk haza a kórházból)