A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Timi: a papaverines oldatot napi 4-szer kell adni a kicsinek, kaja előtt, egy kávéskanálnyit. Édes az íze, úgyhogy Ádám élvezettel cuppogja be (és így remekül be lehet vele adni a keserű K-vitamint és egyéb izéket). :-) A doki szerint emellett még lehet adni neki mást is (Espumisant stb.), de én nem akarom keverni őket, elég az, hogy egyáltalán ezt adnom kell.
Gripe Water: vhol azt olvastam, hogy nálunk kivonták a forgalomból. Én elcsíptem egy üveggel, igaz, az az egy volt a patikában, nem tudom, hogy azért-e, mert az előbbi pletyka igaz, vagy mert nem veszik nagyon. Mi még nem vetettük be, az a vésztartalék. Az íze állítólag nem vmi klassz, el kell keverni vmivel.

Kép
Kép
irina

Emese: köszönöm. Ja, és még mára meg is betegedtem. Úgyhogy az anyasági segély reszkethet a bankszámlámon!!!!!

Sajnos nem tudtam visszaolvasni, csak ezt az oldalt. Látom sokan küszködnek a cicijükkel, én lesz@rom. Mindeg mellre teszem a lányom, ha van benne, ha nincs. Álatlában 20-30-kat tud szopizni. Ma felhívtam a védőnőt, hogy beteg vagyok, mi legyen? Erre azt modta, ahányszor csak tudom tegyem mellre az ellenanyag miatt. Hna, így is lett, egyből 50-et szopott. Nem is értem hogy lehet?
Vendég

Ez borzasztó! Mindent a neten rendelünk. De még szerencse hogy igy megtudjuk oldani. Nagyon modern anyukák vagyunk!
Pedig én már úgy elmennék shoppingolni! Hiánzik a nyüzsgő életem.

Heni
KépKép
heni81

Irina a papaverines oldatot gyogyótárban lehet venni? Az espu. már nem igen hatásos szerintem. Tegnap este is nagyon sirt a drágám, alig lehetett megnyugtatni.

Emese szuper az oldal!!!!én is rendelek valamit.

Heni
KépKép
heni81

Era! Én a seggére vertem az anyaságinak a ruhákkal, meg Zsófinak a pihiszékkel, játszószőnyeggel, csörgővel. Valami aprópénz maradt azért. :twisted:

Heni! Nagyon kényelmes a neten keresztül vásárolni, az tény, de a shoppingolós feelinget ez nem tudja helyettesíteni. Én, ha elmegyek valahova, igyekszem vissza ezerrel, nem tudom kiélvezni a szöszögést a sorok között. És általában muszáj dolgokat intézek, mint posta, bevásárlás.
Ilyenkor Apa vigyáz a Babára.

Én úgy tudom, a fiúk hasfájósabbak, mint a lányok, úgyhogy fiús anyukák, megy a gyógyvudu ezerrel! +++++++++++++

Kép
Kép
Kép
gremese

KTimi! Szegénykém! Nagyon nehéz egy kisbaba mellett gyógyulni. Ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő segítség. Látom, nálatok van, így remélem hamar rendbejössz! Az éjszakák meg lassan alakulni fognak! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni, nem tudom, hogy az oldatot külön is árulják-e, szerintem csak receptre megy, nálunk a patikusok keverik ki helyben (vicces pl. az is, hogy bóraxos popókenőcsöt is receptre adnak csak, de a bóraxos glicerines ecsetelőt nem, amivel Ádi száját kenegetem -- rém logikus, mi?).

Gremese, nagyon köszi a vudut! Már számolom a heteket visszafelé a 3. hónapig (jó, tudom, valszeg nem fog azonnal és egycsapásra elmúlni a pocifájás, de azért reménykedem).

A nyüzsgés nekem is nagyon hiányzik, de én sem tudom élvezni, ha nem a babával vagyok (ha meg együtt vagyunk el, azt sem, mert folyton aggódom miatta, hogy ez biztos rossz neki, mert nem a kis ágyában pihen otthon; ráköhögnek, megfázik, éhes lesz -- szóval tiszta stressz, akkor már jobb itthon lenni). De majd ha már menni tud és tejen kívül mást (is) eszik, nekivágunk a világnak!

Era, gyors gyógyulást kívánok!!! És fel a fejjel!!! :wink:

Kép
Kép
irina

Timi, jobbulást Mindkettőtöknek! Megy a pozitív enerdzsi! 8)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Megvagyunk, csak vissza kellett menni a dokihoz ellenőrzésre. Minden rendben van, csak a porszívótól nem tudunk megszabadulni gyakorlatilag már 3 hetes kora óta!

Reggel balesetünk volt, ugyanis áthidalós szekrény van az ágyunk felett. Épp etetni akartam fellendítettem a picit, hogy az ölembe vegyem, és eltaláltuk a szekrény élét. Mindketten frászt kaptunk, úgy elkezdett üvölteni, hogy azt hittem beszakadt a kutacsa. De szerencsére nem komoly, csak az ijedségtől üvöltött.

Nekünk is megjött minden elmaradt pénzünk, de én vagyok olyan hülye, hogy az anyasági egyik feléből bevásároltam élelmiszert, a másik felét meg eltettem karácsonyra! :shock: Magamra meg nem jutott... :oops:

Jövök még, csak etetek meg ilyesmi!

Kép
Kép
timi26

Emese! Ki szabad nyomni a BCG oltást????????? :shock: Én valami olyat hallottam, hogy nem nagyon szabad hozzányúlni.
Többiek?
Azt tudom, hogy a rucikat jobban kell vasalni azon a részen a fertőtlenítés miatt.

Én már voltam vásárolni babakocsival. Nem bírtam ki. :oops: Kellett minimum egy nadrág meg egy télikabát (a tavalyiak nem jönnek rám, + 10 kiló... :cry: ). De nem keseredek el, majd megyek úgyis tornázni, és majd fogyózok is. :!:
Szóval elmentem a babakocsival. Össze-vissza rohangáltam a ruhák és Szeli között, hogy ellenőrizzem, minden rendben. De Szeli nagyon jól elvolt. Szerintem az is besegített, hogy szólt ott a zene! Végül sikerült találnom egy csini kabátot! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Már kifakadt, én csak s maradékot "segítettem ki".

De jó, hogy így tudtok együtt vásárolni! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese! A szükség nagy úr. :wink: Sok mindent meg kellett így egyedül oldanom, és szerintem elég jól sikerül! :lol:
Már voltam úgy is élelmiszert vásárolni, hogy Szelit magamra kötöttem elöl a hordozó kendővel, a hátamon meg a hátitáska, úgy cipekedtem haza... :shock: Abba a boltba, ugyanis nem fér be a babakocsi. De rájöttem, hogy itt a közelben nyílt egy Spar, most már oda járok! Ott szinte mindent megkapok. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Hajni, még mindig nagyon gyönyörűek a gyerekeid!!! :D

Fú, Regi, irigyellek, hozzánk a legközelebbi normális ruhabolt több mint egy órányira van tömegközlekedéssel :shock:
Na, alig várom már, hogy Ádi akkora legyen, hogy elmehessek megtanulni autót vezetni, mert ez a röghöz kötöttség már a terhesség alatt is az agyamra ment...

Én most próbálok spórolni, mert a terhesség alatt egy csomó pénzt elvertem rucikra (olyanokra, amiket pocakkal meg anélkül is lehet hordani), mondván, nem akarok úgy kinézni, mint egy bálnaszerű lény zsákokban. Jut eszembe, a karácsonyi ajándékokat is ezek szerint a neten keresztül kell összevásárolnom a családnak (plusz amit a férjem bevállal, hogy megvesz helyettem). Ha tudtok jó oldalakat ajánlani, ne habozzatok megírni a címüket! Könyvvásárlásra én a bookline-t használom, másnap itt is vannak a könyvek (még itt, a 23. kerületi prérin is!).

Most mondta egy barátnőm, hogy a babák attól is szörcsöghetnek, hogy vékonyka az orrjáratuk, és persze az orrkaki is jobban termelődik ettől. Így jöttem rá, hogy Ádám nem is náthás. :roll:

Kép
Kép
irina

Irina! Hol laksz Te??? (Csak költői kérdés!) Ha ilyen messze, akkor tényleg jól fog jönni a jogsi. Nekem van, de azóta nem is vezettem, mióta letettem a vizsgát... :shock: kb. 6 éve... :oops:
Én is olyan rucikat vettem, ami nem csak pocakosan jó, de akkor még nyár volt... :roll:

Megyek vasalni, amíg még alszik a picim. Aztán jönnek az unokatesók látogatóba (1,5 és 3,5 éves szőkeségek)! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ja! Ez a ruhabolt egyébként nekem is elég messze volt. Kb 3/4 óra gyalog (a buszra nem tudom, és nem is akarom a bacik miatt feltenni a babakocsit). Persze akkor még jobb idő volt... A közeli ruhaboltokba szintén nem tudok kocsival bemenni... Azért ez elég gáz szerintem...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Jöttem lejelentkezni..

Gyors eszmecsere:

Na hol kezdejm annyi mindent leszeretnék írni.. :?

Szóval rájöttem,hogy ha nem eröltetem és csak iszom amennyit éppen megkívánok mégha nincs is meg a napi 2-3L ,akkor több a tejem mintha erőltetve iszom és lenyomok 3-4L!!!
Mondtam is a védőnőmnek és hát igen van,akinek a túl sok folyadék inkább apaszt mint,hogy nővel.

Arra jöttem még rá,hogy a teák és a homeosbogyesz is rossz a fiamnak.
Mert mikor ettem a bogyeszt,annyit pukizott és görcsölt,mint még soha!
Vettem a laktoherp tea helyett dmes bio teát,na ittam belőle 2 filtert és kapásból nem volt 1 nap kakink,holott mindig volt 2-3 napjában!
Szó-szó nem iszok teákat.
Amúgy megnéztem a laktoban csipkebogyos osszetevő van ,a dmben ugyan az,csak nincs benne csipkebogyo..Na ezt jól leírtam.

Nem ihatok tejet,mert attól is fáj a pocakunk,sőt csokis dolgokat sem,mert fogja a hasunk.(ez nekem sem jó az aranyerem miatt :cry: )

Amúgy nekem Bence után jött elő az aranyam,és most is előjött,de most felkészülve kúppal és krémmel mentem szülni (sperti),baromi drága de használ,mert a szőlőfürtjeimet vissza is varázsolta.Teljesen eltűnt..:)

Mellszívó NEM mindegy,hogy milyen,erre most jöttem rá.
Elvoltunk siófokon és oda nem pakoltam el,gondoltam nem kell,de mire oda értünk a bal mellem beton lett,ahogy Gremes mondja.:)
Teljes para,megetettem Dominiket még akkor is az maradt,így kézi fejés.Na mire eszembe jutott a barátnőm,felhvtam és mivel neki nem kell már,költsön adta az Aventos kézi mellszívóját.
Nekem itt márián medelana szívóm van,azzal egy kajcsi után max. 10ml tudtam kiszedni,ezzel az aventossal meg a háromszorosát is akár!Arról nem beszélve,hogy ezzel még élvezetesebb is nem cincálja szét a bimbit.
Most ezt használom,és bevált.Szépen lassan növeltem a tejmennyiséget,és most már elértünk odáig,hogy van 180ml.ket szopizik meg lefekvés előtt.Ezzel a mennyiséggel majdnem 5 órát alszik.Azt hiszem ezt fogom tenni,amint kevesebbnek érzem vagy látom,hogy kevés a mennyiség mellszívóval rádolgozok és oké a helyzet..:)

Amúgy az espumisant adtam Dominak és jól bejött,most vettem a dmes water izét kipróbálásra,most akciós 1200ft kettő nagy üveg,eddig jókat pukizott és alszik,remélem ez is segít..:):)

A Gremese álltal ajánlott sörike kapható a tescóba 6 db kiszerelésben,úgy 186ft körüli áron..:)

Én is vettem és rákaptam,jól behűtve,hhhmmmmm..:D:)remélem nem lesz sörhasam..:D:D:D:D

Pelenka mi tescosat használunk,egy csomonk van 3-5kg,kaptunk és vettünk.Kipisilni nem pisilt ki belőle..:) És nagyon jó áron lehet venni..
Most váltok 4-6kg midi aszem,mert kicsi a 2-es.
Úgyhogy most dobok fel vagy 2 csomag bontatlan eladásra,meg a maradékot, mert eléggé szorítja a husikánkat már..:):)

Egy kérdés,ki hogy tárolja az anyatejet gyűtéskor?? Mármint egyből hűtőbe kerül,vagy kihülés után?? Mennyi ideig tárolható csak sima hűtőben,aztán mélyhűtő?Összeönthető-e a reggeli és az esti mennyiség stb..

Huu Timi26 szép lehetett az a fejkopi,biztos a frász kerülgetett téged is..

Annyira féltem a kis fejét én is Dominak,meg állandóan nézem a kutacsunkta.
Csajok van nektek is úgy,hogy egy nagy kakilás után kicsit bejebb van?
Annyit szopizik meg minden,éd mégis engem idegesít,kicsit..

Na most ennyi..:)
varga tünde

Regi, háromnegyed órát gyalogoltál rajtad a piciddel? Ez igen!!!
Mi Budapesten a 23. kerületben, annak is a legeslegszélén lakunk (Dunaharaszti egy köpésre van tőlünk). Innen a belvárosba bejutni, ha minden flottul megy, oda kb. egy óra tömegközlekedéssel (gyaloglás a hévig, hévvel utazás, villamossal utazás). Oda-vissza 2-3 óra, csecsemővel ez szerintem megoldhatatlan.
A helyi sztk-ba elmenni oda-vissza egy óra gyalog. Van ugyan hév, de mire feltuszkolnám a babakocsit, ránkcsukná az ajtót... Kengurut hajkurászok a neten, csak amit legutóbb kinéztem, elvitték előlem a vaterán... :shock:

Vezetés: nagyon hamar bele lehet jönni (persze mit értek én ehhez?). A férjemnek gyakorlatilag csak a jogsija volt meg, gyakorlat nuku, de pár hét alatt belerázódott. Majd lesz, aki tanítson. :wink:

Igazad van a nyárral meg a nyári ruhákkal kapcsolatban (jövőre is jók lesznek, ennek örülök)... ;-) Most télen, ahogy elnézem, csak minimálisan fogok kimozdulni, ezért most próbálok nem venni rucikat. Ami nagy szó, mert imádok pl. turkálókban vadászni.

Na, dógozom egy kicsit, amíg Ádi alszik.

Kép
Kép
irina

Tünde: anyatej tárolása:
https://www.babanet.hu/faq/szoptat26.php

Hasznos tanácsok még:
http://www.lll.hu/leche

Rám jók lettek a régi ruhák, mert hát ugye a diéta miatt a szülést követő 2 hét után lement minden.... Most örülök, de a diéta macerája alatt nem vigadoztam... :)

Kép
granda

Köszi Granda..:)
varga tünde

Hello Lányok,

Gripe water: én gyógyszertárban vettem 1500 Ft körül, rá két napra láttam, hogy a DM-ben 2 db-ot adnak ennyiért. Egyébként baromi hatásos, csak nálunk egy bibi volt: iszonyat nagyokat bukott tőle a kis drága. 2 textilpelus/kaja volt az adag, úgyhogy az üveg felénél abbahagytam. Azóta max 1-2 kortyot bukik vissza, mint gripe water előtt.

Hétvégén én is elugrottam egy órára ruhanézőbe, mert nem nagyon jönnek rám a terhesség előtti cuccaim (no meg nem is öltözhetek vasalt élű szövetgatyóba, blúzokba meg kosztümbe :lol: ) a terhes ruháim meg mind rövid ujjúak, meg nyáriak. Szóval leszögeztem, hogy siralmas a kínálat és teljesen magam alá kerültem, mikor szembesültem vele, hogy mekkora méret kell gatyóból. Így marad itthonra a jó kis melegítőnaci meg az egy szem vastagabb terhesgatyóm :cry: :oops:

silka
silka

Rám is jók a régi cuccaim, sőt én még fogytam is, aminek nagyon örülök:-)

Heni
KépKép
heni81

Elment a védőnő, és én már a gyogyótárat is megjártam.
Ugye említettem, hogy Zsófinak piros pöttyös a popsija.
Nos: gombás, de nem vészes. A gombák a meleg, nedves helyet szeretik, erre az egyik legalkalmasabb hely egy telipisilt pelus.

Kezelés: Kakit csaípvíz alatt lemosni, a kiütéses részt Canestennel bekenni, majd a többit, amit amúgy is szoktunk, Sudocreme-mel. Mi eleve azt használjuk, de vennem kellett, mert fogyóban volt. A DM-ben most akciós. (Nem olcsó).

És mivel szép hurkáink vannak, azt a következő módon kell ápolni:
Fürcsi előtt olajos vattával áttörölni a redőket, majd fürcsi után behintőporozni.
Vettem Gabi hintőport, mert arra az van írva, hogy színezék és alkoholmentes, a Heim Pál szakemberei tesztelték, és adták nevüket.

Kép
Kép
Kép
gremese

Oltások:

1. Rotavírus ellen: Rotarix. Gy.orvos felírja, gyogyótárban kiváltani. Mi is beadhatjuk, mert nem szuri, hanem a szájba kell fecskendezni. Csak 24 hetes kor alatt adható be, 2 db kell, egy hónap különbséggel kell beadni.
Kiszáradást okoz a vírus (hányás, hasmenés).
Ára: 18.000 Ft/ db. :shock:
Egy csecsemő, akit nem cincálnak túl sokat, otthon van, és anyatejet eszik, védettnek mondható. Viszont ovis korban bármit összeszednek, és egy 5 évest egy kórházi ágyon látni infúzióra kötve....
Viszont most kell beadatni. Ez egy új dolog, egy éve létezik a vakcina.

2. Meningococcus=Vírusos agyvelőgyulladás: Bármikor beadatható, 1 éves kor alatt 2 szuri kell, 1 éves kor felett 1 db.
Ára: 4.000 Ft/db.

3. Pneumococcus (Vérmérgezés, agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, középfülgyulladás)
Adagolás: 2-6 hónaposnak: 3 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
7-11 hónaposnak: 2 szuri + 1 emlékeztető 2 évesen
12-23 hónaposnak: 2 szuri, nincs emlékeztető
2-5 évesnek: 1 szuri, nincs emlékeztető
10 évesnek: 2 oltás, egy emlékeztető

Mivel ez is "közösségi" betegség, mi ovi előtt adatjuk be, így a 2-5 éves kor között 1 db szuri kell.
Ára: 18.000 Ft/db. :shock:

És ezekre nincs támogatás!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Hát kedves "anyatejet rendszeresen fejő" anyukák! Le a kalappal!!!!

Tegnapra elterveztük az első nagy bevásárlást Apával. Mondván, hogy pár órára majd a Nagyi vigyáz Botondra. Még szerdán csináltam egy próbafejést (avent isis kézi mellszívóm van). 65 ml-t sikerült az egyik cicimből 3/4 óra alatt kipréselni. Gondoltam elég lesz. Aha. Délután megkínáltam a fiam először életében cumisüvegből. Rögtön ment neki. KB 4 perc alatt eltűnt a 65 ml az üvegből :shock: :shock: . Majd jött az éhes maradtam ordítás.
Na ekkor rájöttem, hogy valamit tennem kell, ha másnap kb 6 órára le akarok lépni (bp-re mentünk). Így másnap reggelig minden egyes szopi után fejtem a másik cicimből. Összesen 2x80ml.
Hogy ez micsoda egy gáz meló!!! Szoptatni imádok. Na de ez!!!!! Katasztrófa.

Nagy bevásárlás megvolt. Hát anyagilag sokkal jobban jövünk ki, ha én inkább itthon maradok... :lol:

Ruhák:
Gyakorlatilag nincsen ruhám. És sajna nem túlzok. +10 kilóval jöttem haza a kórházból. A szüléssel és az ott töltött pár nappal 11 kiló távozott. Az első 2 hétben nem zavart. Már nagyon idegesít. Ráadásul a mozgás is hiányzik. (Na nem mintha na sportoló volnék :oops: ) De nem tudom, hogy meddig maradok ekkora bálna, hogy beruházzak-e XXXXXXXL méretű cuccokra.

Alvás:
Botond egyre kevesbbet alszik nappal. Inkább csak szundikál 10 perceket. A többi időt pedig nézelődik. Hát többnyire az ölemből, vagy a vállamról. Ilyenkorra pedig már teljesen ki van merülve. És megy a nyügi.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Gica: en is ugy tudom, h semmikeppen sem szabad az oltashoz nyulni bmilyen is, majd magatol megjavul. nem faj neki, ha igy teszunk, erheti viz, nem kell bekenni sem! en annyit csinaltam, h gyakrabban csereltem rajta a badyt. nekunk ketszer is kifakadt, de mar tokeletes :)

kaki: mi kakai utan elso perctol lemossuk, mert utalom a nedves torloket, amiket arulnak, ugyh csakis utazasnal hasznalom, ill kaki utan azzal torlom le, de ut rogton kismuanyag"kad" es kisfurcsi. dobok is egy kepet

kaki utan :) Kép

Kép

Kép
mmarica

Gremese, kezdek összezavarodni a védőnői tanácsoktól: nekem épp eltanácsolta a hajlatok púderozását (úgy csináltam, ahogy írtad). :shock: Ki érti...?
Rota: nem tudod, a Rotarix többféle Rota-vírus ellen véd? Mert úgy hallottam, többféle van, és ezek mind elkaphatók.

mmarica: Karolina valami kis csoda, nagyon édes!

Rucik és méretek: tudjátok, lányok, én már lassan röhögök azon, hogyha vki nem fér bele a magyar sztenderdbe (mely helyenként szerintem még a hollywoodit is veri), vagyis nem 34/36-os (max. 38-as) ruhát hord, és nem 60 kg alatti, az valami képtelen lény. Hát juszt sem érdekel, 180 cm-rel sosem leszek 50 kg és 38-as. ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Bár csak így tudtam be másolni de nézétek meg
megéri nagyon szép és aranyos.
Hang is van hozzá.

https://mail.google.com/mail/?realattid ... 96b34da1ad

Minden baby tündéri.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina! Ennyire részletesen nem kérdeztem - hiszen azt sem tudtam, mit kell kérdezni -, de ő sem mondott többet a rotáról.

Amikor először járt nálunk a védőnő - és Zsófi még nem volt hurkás -, kérdeztem, hogy kell-e kenni valamivel a babát, ő azt mondta, semmivel!
De most már szép redőkkel rendelkezünk, és azért kell rájuk figyelni és szárazon tartani, nehogy bepálljon, és esetleg ott is megtelepedjen a gomba.

Rucik és méretek: Normál állapotban én 178 cm és 70 kiló vagyok. Amint kimondom, hogy hetven kiló, nagy kidülledt szemeket látok. Most 76,5 kiló vagyok, ezért nem jönnek rám a ruhák. 38-as méret? :lol:
Cipőből is 41-es.... :wink:

Itt egy hetven kilós kép:

Kép 2006 jászberényi röpitorna

Kép
Kép
Kép
gremese

Most meg melegítőben vagy abban a terhesgatyámban járok boltba, aminek 4 hónaposan még éppen jó volt rám a pocakrésze... :oops:
Azok a ruhák, amiket rendeltem, meg 40/42-es méretűek..... :D
De kit érdekel? 81 kilósan jöttem haza a kórházból, most vagyok 76,5, közben csokit eszem, meg mákos gubát, meg rakott palacsintát.
Életemben ennyi édességet még nem ettem, mint ezalatt a 10 hét alatt.
No persze ott a másik fele, mikor annyi a teendő, hogy nem jutok el enni. Ma is 8-kor keltünk, de 13h-kor reggeliztem....

Ja, és azon szoktam kiakadni, mikor bemegyek egy boltba pl. nadrágot venni, és a combom közepéig tudom felhúzni a legnagyobbat. Azután ellibben mellettem egy 40 kilós "sztikletti", aki ugyanabba a nadrágba, mint amit én próbáltam, kétszer belefér. Keresztben! :evil:

Nem savanyú a szőlő, hanem miért nem tartanak emberi méretű nadrágokat???????

Kép
Kép
Kép
gremese

Na megyek, Zsófit 8-kor tettem le aludni, ilyenkor nekem is csatlakoznom kell, ha ki akarom magam aludni.

Ádámok! Ne fájjon a pocitok, hagyjátok Anyukákat pihenni! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!
Engem is ez idegel ki. Hogy eddig is XL-es volt a legtöbb ruhám. (kb ugyanazaok a paramétereim mint neked!) Nagyobbat nem is gyárt a legtöbb márka. Így most sok XL-es lettem. De akkor hol vásároljak!? :evil:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Lányok,

ha esetleg rátaláltatok a sok XL-es méreteket kínáló boltokra, akkor nekem is áruljátok el a titkot! Légyszi, légyszi!!! (szinte le sem merem írni, de veletek ellentétben nekem még a magasságom is hiányzik a sok XL-hez a magam 161 centijével :oops: ) De végül is mindent magamnak köszönhetek. Szülés óta csak káros dolgokat kajálok, egyszerűen nem kívánok mást meg sokszor épp hogy csak egy felvágottas szendót van időm bekapni meg persze csokit. :oops:

silka
silka

Irina! Ja! nem bocsi! Lehet, hogy félreérthető volt... :oops: A ruhaboltba gyalogoltam babakocsival 3/4 órát. Amikor rajtam volt a kendővel, akkor csak ide a közértbe mentem!

Kép

Kép
regcsiken14

Én tudok jó boltot, még XXXXL-es nagyon csini, és kényelmes rucik is vannak! (Oda voltam hajlandó ennyit gyalogolni babakocsival.) Lehet, hogy Ti is találtok a közeletekben: Vögele. Már kaptam törzsvásárlói kártyát is! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Én 173 cm vagyok egyébként, és 70 kilóval kezdtem a terhességet, most 80 vagyok, 90-nel mentem be a kórházba. Egyelőre nem idegesítem magam, majd csak letornázom... Remélem!!! :roll:

Most tettem le Szelit harmadszorra. Szegénykémnek olyan hascsikarása volt, hogy nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára. Utána telerakta rendesen a pelust. Szegényt nagyon sajnáltam, de túl vagyunk rajta. Nem irigylem a pocifájós anyukákat... nagyon rossz érzés... :cry:

Most már asszem elteszem magam holnapra.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi hát gondold el, hogy nálunk ez napi dolog, tegnap is volt egy olyan komoly görcse, csak úgy orditott. Én már nem tudom, hogy mikor múlik ez már el. Lehet hétfőn feliratok már neki valamit az orvossal, mert az espu szerintem már nem hat. Ráadásul tegnap folyamatosan mindent ki is hányt. Betegnek nem tűnik.

Súly: az igazat megvallva én kicsit túlsúlyosan 76 kg val kezdtem, 82 kg val mentem szülni és most 68 kg vagyok. Nem tudom hogyan sikerült ennyit leadni, véletlen szerintem.

Szopi:nagy gondom van. Valami bibije van a cicimnek, mert a gyerek nem tudja kiszivni. Egy pár percig szivja, majd nem fut neki. Valószinűleg lusta szopizni, mert meg ha megfejem még lejön egy 50 ml. De ez eddig nem volt igy, sőt ez volt a "jó" cicim. Már defektes cici lett. El lehetnek záródva a járatok, vagy mi a csoda lehet?

Alvás:igyekszek a gyerekkel együtt menni én is, bár ő kb 2 kor kel,cici és szunya, majd 5 től nyügi, de akkor apa kel fel hozzá és engem már csak ha éhes akkor kelt.

Tejszaporitásra akkor mi a legjobb?

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok, Csajok!

Gremese, köszi, bejött a vudu, mostanában sokkal jobbak a napjaink, már ami a pocifájást illeti. ;-)

Súly és méretek: na, én is bedobom az adataimat a kalapba ;-) 74 kg vagyok 180 cm-hez egy jó ideje (ezzel kezdtem a terhességet). Így kb. 42-es ruhákat hordok (azért kábé, mert ugye a számozások... van, ahol a 44-es is kicsi rám, és van, ahol a 40-es is nagy), alul és felül is, aminek azért örülök, mert régebben a kettő eltért (fent vékonyabb, lent dúsabb), és úgy még nehezebb volt ruhát kapni. Farmert venni kész tortúra volt.
A legtöbb ruhaboltban esélyem sincs normális ruhát találni ekkora méretben (talán a Promodban, de az meg nagyon drága nekem, viszont nagyon szeretem ;-)), de kérdem én, milyen boltok azok, ahol 36-40-ig terjednek a méretek?!

Amint meghallja vki, hogy 70 kg felett vagyok és 42-es méret (anélkül, hogy látna), egy nagy tehénre gondol, ha viszont látnak és megmondom az adataimat, elképednek, hogy nem lehetek annyi. Én amúgy nem hallottam még, hogy Los Angelest kivéve bárhol a világon ennyit kínlódnának azzal az emberek, hogy mi az ideális testsúly. Én így jól érzem magam, azt eszem, amit megkívánok. Nyilván soha nem fogok strandszépségversenyt (meg semmilyen más ilyesmit) nyerni, de nem is akarok. :-)

Úgyhogy engem egy dolog zavar nagyon: az a korlátoltság, ami a témát övezi.

Ja, még egy jó dolog eszembe jutott: szomszédasszony meglátott 3 héttel a szülés után, aszongya: "jól megerősödtél fent". Na vajon szoptatós anyaként mitől? :lol:

Kép
Kép
irina

Heni81: csak egy ötlet a szopizós problémához: és ha nyomod/maszírozod a melled (a mirigyektől a bimbó felé), miközben a babád eszik?

Kép
Kép
irina

Regi: ruhaboltba babakocsival gyalogolni háromnegyed órát is szép teljesítmény! ;-)

Kép
Kép
irina

Szoptatással kapcsolatosan:
http://www.lll.hu/

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

Tegnap estétől ma reggelig a produkciónk:

Zsófit letettem: 20.00, én lefeküdtem: 22:00.

Mesike felkel, mert beton a cickó (még a defektes is :D ): 24:00 vagy inkább 00:00. Zsófi baba alszik...

Mesike szintén ébred, mert szétdurran: 05:15. Megy fejni egy kicsit. Hopp, Zsofka kajabál, mellszívó hűtőbe, rohan be, peluscsere, szopika.
Hosszadalmas altatás: visszaalvás: 06:30.

Mesike ébred: 09:00. Mire? Légkalapács, Bobcat, marják az aszfaltot, és verik szét az agyamat. :evil:

No de sz.rni rá!

Fél 10-es állapot, Zsófi cica még mindig alszik :shock: , én aludtam összesen: 9,5 órát! :mrgreen: , éjjeli fejések eredménye: 220 ml, ami már jégkockazacskókban a hűtőben.......

Mehetünk futni a maratont! 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni! Én azt szoktam csinálni, ha Zsófi már nem szívja a defektes cicit, akkor két ujjal csürüszkölöm a szája felé, és hallom, hogy nyel. Kicsit rásegítek. Kizárólag a hónalj és mell alatti részeket nyomkodom neki, mert onnan jön ki nehezen, és én egyelőre a luk hegesedése miatt (most dudor van ott), nem tudok hónaljtartásban szoptatni, hogy onnan is kiszívja, mert onnan még nem tudja rendesen bekapni.
A jó cicire most már odafigyelek (illetve arra is), kifejem a maradékot, hogy ne pangjon (ugye én nagyon parázok a mellgyuszitól - jogosan), majd kar-, ill. hónaljtartásban szoptatom. Általában egy szopi alatt sikerül váltani, olyankor a tartáscserét egy büfikézés választja el.

Kép
Kép
Kép
gremese

Korábban volt egy 18-as karika kérdés.
Nos, előző héten egymásra ugrottunk Apával, aminek az lett az eredménye, hogy nekem annyira fájt, hogy még a könnyem is kicsordult, ő meg marhára megijedt, hogy fájdalmat okozott.
Egy barátnőm mesélte, hogy neki 3 hónapnak kellett eltelnie ahhoz, amíg nem érzett fájdalmat, és élvezetes volt az együttlét.

Vasárnap hozzák az új kanapénkat, majd jól felavatjuk. :oops: :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép jó reggelt :)

Én 175 cm s most 82kg :(
Versenysúlyom 70kg volt aztán visszamentem dolgozni ott rámjött pár hónap alatt 5 kg :shock: Szülni 92-vel mentem be ebből 10 lement :),de a legtöbb a hasamon van, farmerem csípő (azt hordom) :) no meg van egy halványlila kord gatyám :oops: de ebben az időben nem veszem fel :) Szerintem farmert Takoo,felső C&A :) legalábbis itt szoktam kapni megfelelő cuccokat :) néha Jeans Clubba is ki lehet fogni jó felsőket.
S Míra után én nagyon sokáig 80kg voltam de akkor máshogy voltam dagi :oops: . 1 éve fogyóztam(életemben először) és akkor ment le a felesleg :)

Irina!
Nyilvános szoptatás :) Nagyon ügyi vagy :) Westendben nagyon kultúrált volt a baba-mama szoba 1,5 éve én mindig oda ugrottam be Mírával :) mondjuk a vonat onnan indul a nyugatiból :) :)

Heni!
nekem a kórházban pl. a jobb cicmet nem volt hajlandó elfogadni Bálint :shock: akkor mondták h. kiválasztják az egyik cicit a másikat meg nem akarják elfogadni. nekem a mai napig fáj az elején ha a jobb oldaliból szoptatok van rajta egy pici seb :(

Hajni!
Csillagszemű Marcid gyönyörű :) Lilla is szép :) De a fiad szemei ... :oops:

Apa elment Szlovákiába esküvőt fotozni,s csak holnap jön :(
sír a legkisebb :( szép napot :)

vera

KépKép
viranka

Ruha: Szerencsére - ahonnan rendeltem a rucikat -, vannak nagy méretek is, így tudom frissíteni a ruhatáramat.
Amúgy nekem van XXXL-es pólóm (kb. M-esnek felel meg), és S-es felsőm, ami XL-esnek felel meg.....

Kép
Kép
Kép
gremese

A gyerekem 12,5 órája alszik..... :shock:
Megnézem már mi a szösz van....

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka,
köszi a westendes tippet, akkor ott vásárolok, ha eljutok oda karácsony előtt (bár nekem a W. túl nagy, a kisebb plázákban jobban szeretek lenni).
Megnéztem Míra képeit a wiwen, nagyon édes!!! Főleg a "2005" fedőnevű kép tetszett! :lol:

Nekem lóg kissé a hasamon a bőr, nem tudom, ez hasizomgyakorlatokkal javítható-e... nálam sporthoz jobban értő szóljon hozzá! Gremese?

Kép
Kép
irina

Gremese, nekem már mondta lányismerős, hogy ő nem vesz fel 40-42-es ruhát, mert pszichésen kiborítja... úgyhogy a legtöbben a számok bűvöletében élnek (kilók, ruhaméretek), tök függetlenítve magukat attól, hogy amúgy az X ember kedves, ápolt, igényes, jó ránézni. Mindez másodlagos lesz, mert egy szám "agyoncsapja". Szerintem ez kimeríti az ultrasznobság kategóriáját, kár, hogy nemzeti szinten űzzük.
Egy barátnőmnek azután mondta egy pasijelölt, hogy "kicsit fogyni kellene", miután meghallotta, hogy hány kiló. Addig tetszett neki a lány. Ez utóbbi mondjuk szerintem már az elmebeteg kategória, bár sajnos nem ritka.
Tényleg nagyon érdekes, hogy önmagában a súly van széjjelmisztifikálva, én pl. semmit nem tettem azért, hogy visszafogytam csaknem az indulósúlyomra, tuti, a szoptatástól van, mert nyomom be ezerrel a csokikat és kekszeket (aki nem hiszi, annak napi kimutatást adok -- ha dietetikus az illető, szörnyet fog halni ;-)). Mégis a környezet ájuldozik, hogy "de ügyes vagy". Ha viszont nyomtam volna a Béres Alexandrákat nulla vagy kevés/kisebb eredménnyel, akkor mindenki sajnálkozna.
Engem az egész súlytéma két szempontból érdekel: egészségügyi és ruhavásárlási szempontból. Az utóbbit megkeseríti a hazai mentalitás. Szerintem a "41-es lábméretre nincs cipő" problematika is idetartozik, csak a lábméret még nincs annyira stigmatizálva, mint a többi (bár ugye volt erről egy jó rész a Miért éppen Alaszka c. sorozatban, ahol az öregecske férj egyszer csak rádöbben, hogy a szőke bombázó feleségének, Shelley-nek "túl nagy a lába" -- bár ezt gondolom karikatúrának szánták ;-)).
Na lepattanok a témáról!

Kép
Kép
irina

Irina
Ha nem haragszol, még én is hozzászólnék a súly témához, mert ugyan nem most, a terhesség alatt, de pont az esküvőm előtt :) engem is érintett. Összesen 5-6 kg volt rajtam (de az látszik, mert 162 cm vagyok), de már kaptam a megjegyzéseket. És kiktől? KIZÁRÓLAG molett, ne adj isten középkorú hölgyektől, na meg a pocakos főnökömtől.... :!: Mindezek közben én istenien érzetem (volna) magam, azért a beszólások - odáig, hogy nem vagyok-e terhes!- megviseltek, hiszen hát hiúság, asszony a neved. Mégsem ezek miatt, hanem egészségügyi és ruhaokokból kezdtem sportolni (az ülőmunka és a nosport miatt híztam meg), úgyhogy egyetértek Veled, engem is csak ez a két ok vihet rá a fogyásra.
És valóban, Magyarországon is túlbecsülik a téma jelentőségét, de tapasztalataim szerint ez szerte Európában igaz, a fogyasztói társadalom, reklámok, ...stb.
Engem a várandósság elején kikészített egy kismama-társam, mert folyton azt kérdezgette, nem félek-e az elhízástól, hogy fogok tornázni, stb. Mondtam neki, hogy ez cseppet sem érdekel, mert most nem ez a fő szempont :) 2 megoldás van hízás esetén: vagy zavarja az embert és akkor torna, kitartás, egyebek, vagy nem foglalkozik vele és úgy is jól érzi magát. Szerintem a molett, meg a csinos kismama is szép, mert képes volt egy gyermeket világra hozni, amire nagyon sok nő csak vágyik!

Kép
granda

18-as karika:
szigorúan betartom a 6 hetet, de hát az ugye nekünk még nem járt le :?

Pocifájás
Nálunk is van, de az alapos büfiztetés etetés után sokat segít. Még nem adtam rá Lindának semmilyen szert.

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: