A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Vki tud ajánlani vmit hajhullásra,mert már kezdek aggódni annyira hullik a hajam.
pillangó7

Andrea! Remélem, hogy hamarosan másként fejeződik be a történet. :D

Képzeljétek el! 3 kg-mal könnyebb vagyok. 8) :D De még így is Tonna Madonna a fedőnevem. :?

Nenőke! Nekem is szokott kicsit görcsölgetni a hasam. Szerencsére csak ennyi.

:wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!
Kata: Jobban van már Egon? Gyógypuszik mennek neki+++++++++++

Nenőke: Nem kapott pincúr oltást a napokban?? Zalán szerdán kapott szurit, tegnap ugyanígy viselkedett szinte egész nap... De cserébe éjjel aludt :D Este 9től eggel 7ig :D

KinderAndi: Én még nem olvastam el a szülésszotrid, mert nem volt rá időm, de pótolni fogom, nagyon kiváncsi vagyok rá :D

Ckat: Nekem is teccik a huzat :wink: És nagyon jó áron vetted!!

Szuperek a képek csajok, bitzi jó lehetett a tali! Sajna nekem Pöst messze lenne (és költséges) csak egy talira felugrani :lol: De majd tavasszal megejtem valamikor 8)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

KinderAndi! Ez a szüléssztori így reggel... Nagyon komolyra sikeredett, szerintem mindenkit megríkat!

Kép

Kép
monccs

Pillangó: Sztem ezt a szülés utáni hajhullást csak a padló állítja meg :cry: Én vettem Vichy hajhullás elleni sampont, de szvsz semmit sem ér...
Viola után Varga cseppeket használtam, az se segített, csak amikor már véget ért ez a durva "fiziológiai" hajhullás, akkor segített a regenerálódásban!
Ilyenkor szinte megkopaszodik az ember lánya :cry: De majd jönnek a pici babahajak és visszanől (ha minden jól megy) :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy:
-Lehet, hogy te leszel a következő!
Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...

Andrea
Kép
kindernay

Kata! Egonkának gyógypuszikat küldök. Nagyon rossz érzés, de ez hamar elmúlik, kitartás!

Oltás: amit egyre sűrűbben hallok anyukáktól és elgondolkodtat az a Hepetitis elleni védőoltás. Most legutóbb is erről hallottam egy ismerőstől. Uszodai szerzemény, gyerekúszásra járt a fisfiú, aki még ovis. :( Azt nem kérdeztem, hogy melyik uszodába jártak. Rákérdezek.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Andi, elolvastam a szüléstörténetet, teljesen meghatódtam!

KépKépKépKépKép
uxi

A topik legfiatalabb babája és a topik legfiatalabb nagytesója :wink: :
Kép

"Pussz!"
Kép

"Fölvesszük Benikét!"
Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Enikő, nem kapott oltást. Lehet, hogy amit Andi mond, a telihold, nem tudom, eléggé érzékeny a frontokra is. Most aludt egy kicsit, most meg csöndben nézegeti a kezét az ágyikóban. :lol: Ha valami betegsége lenne, annak csak lenne valami tünete, ugye?

Kép
nenoke

Jajjj Andi...Micsoda érzéseket, gondolatokat kavartál fel bennünk!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Gyors bejelentkezés.
Borzalmas éjszakánk volt megint, szinte semmit nem aludtam..én nemtom, hogy mi van de ez már 2 hete tart :roll:
Most megyek lefexem, hogy tudjak pihenni..
Reggel itt bőgtem a fáradtságtól :cry: Használhatatlan vagyok. :(

Igen telihold volt, már fogyó hold van..Nagyon bízom, hogy hamarosan megint beáll a régi rendszer éjszaka de legalábbis jobb lesz.
:wink:

Uxi!
Édesek a gyerkőceid, nagyon!

Kinderkét később elolvasom.
torolve_20131003125716

Ja, nem hiszem, hogy az oltás és azt sem, hogy a front..2 hete nem tarthat a front..
torolve_20131003125716

Gurgi fogacska?

Andrea
Kép
kindernay

Gurgi, sorstárs !

Nálunk is mind2 gyerek rosszul alszik éjjel (főleg Emi, ő meg hisztijeleneteket is rendez), mosott rongy vagyok. :cry:

Beni 5-6 szor szopott már 3 napja éjszakánként, most csökkentette, de már meg Emi is ébred újra, úgyhogy ugyanott vagyok... Bár inkább Beni szopjon ötször, csak Emi ne ébredjen fel...

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi! Nagyon édesek a gyerkők! :D Nálunk is megpróbálták a gyerekek felvenni Gabit, de én határozottan nemet mondtam. Peti talán már ügyesen fel tudná venni, de ezen Ádi id felbátorodna, de ő még kicsi hozzá. És nálatok ki kire hasonlít?

Nenőke! Tegnap nálunk is később aludt el Gabi. Ez volt eddig az első "későn" elalvása. Sztem is álmodhatnak már rosszakat. Nálunk is volt már olyan, hogy halk nyüszögésre mentem be a szobába. Azt hittem, hogy Gabi felkelt, de nem. A szeme csukva volt és néha mosolygott, majd sírásra bigyedt a kis szája, nagyokat sóhajtozott, fejét forgatta és utána megint mosolygott. Ezek után derűsen ébredt. Én csak az álomra tudok gondolni.

Hajhullás: nekem is van és egyik napról a másikra kezdődött. De már tudom, hogy ez nálam 3 hónap és elmúlik. Mindenesetre idegesít, hogy amerre csak megyek mindenhol a hajamat találom. A legdühítőbb amikor Gabókám kezében vagy ruháján látom, pedig össze van fogva. :?

Lynia-Emi! Hogy van Maja? Erre az étvágytalanságra mit mondott a dr.bácsitok és a védőnénitek? A súlya alapján nem valószínű, hogy éhezik, de hasonló helyzetben én is elkeserednék és már minden rosszra gondolnék.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Andi! Nagyon szépen írtad le! Köszönjük, hogy részesei lehettünk! Ez olyan szép: Anya lettem. Nincs tűzijáték, nincsen konfetti, nem peregnek a dobok. Fázom. Fáradt vagyok. Nézem Őt, Ő néz engem.

Nenoke! Igen, volt görcs, mensi nélkül. Sőt, hiszti is volt, mensi nélkül ;)
Dávid esetleg rosszat álmodott.

Hajhullásra tegnap védőnő azt mondta, A vitamin hiány. Sütőtök, répa. Nemtom.

Uxi! Édesek! Már csak pár hónap, és megtérül az eddigi fáradtságod: egyre többet játszanak majd együtt. Nézd őket sokat!!! ;)

Gurgi, Uxi! Sajnálom az éjszakákat! Rémes lehet.

Ádám közepesen jól viselte a 4 hós oltást. Eddig mindig aludt 2-3 órát oltás után, tegnap nem. Pedig délelőtt voltunk Ringatóban, és amiatt is sokat kellett volna aludnia… Délután félóránként cici. Csak 8kor aludt 25p-t egyben. Párocska későn jött, de ő akart fürdetni (több, mint 1 hete nem tudott), így csak fél10kor kezdtük a ceremóniát. Viszont Apával nagyokat viháncolt! Megint nehezen aludt el (3/4 11), a héten már volt ilyen. De aludt 8 órát, aztán szopi, és még egyet. És most is alszik már jó félórája.
Vendég

Rita, tökre sajnállak a rossz éjszaka miatt! :(

Andi, Nenőke csatlakozom a nehezen aludt el, de felsírt éjszaka álmában táborához. Marci is jóval 10 után aludt el, pedig 9kor szokott. Ő is "holdérzékeny", de nem is tudtam, hogy telihold van, most nem világított be.

A fürcsit is elkéne tolni 9re, mert óraállítás lesz, és nem szeretném, ha 7 kor a fürcsiért sírna.

Bori és mekkora Ádám? Úgynéz ki hétfőn, mi is megyünk Ringatóba, igaz ide Pestújhelyre, de tisztára felkeltettétek az érdeklődésem. :D

Tücsi, hogy sikerált fogyni? Gratula hozzá!!! Nekem is lekéne dobnom egy 10est. :roll:

Uxi, nagyon aranyosak a gyerkőceid!

Ceniko, nekem bejött a Vichy, most is azzal mosom. A páromnak meg a Varga cseppek jött be. :lol:

kispiskóta

Zsú! Már jóval kevesebb kajával is beérem. De a súlyomat illetően az indulási súlyomhoz képest 6 kg van rajtam, az ideális súlyomhoz képest pedig 16.
A Te szüléstörténetedre is kíváncsi vagyok főleg, hogy nem akárki volt az anesztesed. :wink: Óraátállítás mikor lesz?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Zsú! Ádám tegnap 7150 g, és 65 cm (már 4 hete 65cm-t mérnek, pedig kinőttük a 68as rucikat is...). De egy nagyobb papika, és megvan a születési súly 2x-ese. (3610g volt)

Emma! Csatlakozom én is ahhoz, aki javasolta, hogy a súly táblába írjuk oda a születési súlyt, és a hízást százalékban is. Szívesen segítek számolgatni!

offoffoffofff
büdös k. annyát az összes árpádsávos pattogónak. ezekre kell elb.ni az adót? mennének inkább dolgozni! grrrr :evil: :evil:
on
Vendég

Hajhullás nekem is van! Szerintem csak az idő oldja meg, ilyenkor az a mennyiség hullik ki ami a terhesség alatt nem!

Uxi: nagyon édesek a gyerkőcök! Látom nálatok is bejönnek a mega bloks kockák :lol:

Enyém gyerekek most ujságot vagdosnak :lol: Eléggé szemetelős elfoglaltság, de legalább csend van :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Tücsi: ügyes vagy a fogyással :wink: Nekem kb egy 20-ast kéne leadnom, hogy meg legyek elégedve magammal :oops: De én állandóan éhes vagyok :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Bori! Tényleg, Ti is tegnap kaptatok szurit. Ádinak is puszi a szuri helyére. Méretekre mit mondtak?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kérdeztem a dokinénit, h a tokák ellennére nem kevés-e ez a hízás. Azt mondta, még belefér, és a mozgásfejlődés ugrásával még kevesebb lesz. És ugyebár Ádámka már imád forgolódni, szóval a raktározás már kevésbé sikeres ;)

Jövőheti tali hol, mikor? Mennék az ikeába is. De ha Ádám nem alszik, márpedig nem szokott, akkor nem igazán kedveli a babakocsiban fetrengést. És az ölemben is csak rövid ideig van el. :roll:
Nemtom. Én még mindig lemaradtam itt. De megyek bárhová! Csak nem akarok olyan durci lenni, mint múltkor az örs vezér-ikeában voltam. ;)
Vendég

Az én Domim is pár napja nehezen alszik el.Ő is este 9-kor aludt el,de 2 napja lesz vagy 1O mire elalszik.Pedig álmos,mert látom a szemén és mégse tud elaludni.Remélem csak átmeneti.

Most utána olvastam a neten a hajhullásról és eltarthat 9 hónapig is.E z teljesen normális,de addig marad-e egyáltalán még hajam?
pillangó7

Bori! Ez tényleg szép! A hosszát pedig simán el lehet mérni, ha nincsen kinyújtva mkét térdecske. Mérjétek Ti meg, már csak megnyugtatásként.
Offal egyetértek. Sajnálatra méltó, de ugyanakkor nagyon bosszantó. Remélem, hogy az én gyerekeim nem fognak ilyennek még csak a környékére sem menni. Sztem ezeknek a semmirekellőknek kellene helyreállítaniuk, megszerelniük -persze fizetség nélkül- azt, amit tönkretettek. Valószínű, hogy ezek után már nem lennének olyan tökösdanik.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Brigi! 4 gyerek mellett, ha már nem lesz olyan nagyon jó az étvágyad, hamar lemegy. Sztem.

Pillangó! Bízzunk benne, hogy nem közülünk választják ki a kopasz énekesnő utódját! :lol: Biztos, hogy marad hajad, mert nem csak hullani fog a hajad, hanem a kihullottak helyén nőni is. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Uxi: nagyon szépek a gyerekeid! Emi milyen komolyan végzi az "anyai teendőket". Gondolom intézné a kisöcsit rendesen.

Bori: egyetértek. No komment! Ez már tényleg felháborító.

Azta mindenit nem szép méretei vannak Főninek!

Tücsi : én is irigykedek a leadott kilók miatt, nekem is kéne mint Zsúnak egy 10-es (legalább :wink: ).

Emma: küldöm az adatokat én is, ma lesz méricskélés! Péntek van.. körömvágás, fülpucolás, méricskélés... :lol:

Andrea
Kép
kindernay

Pillangó nekem nincs hajhullás ezért nem is tudok tanácsot adni...
Domi mekkora már?

Andrea
Kép
kindernay

jaj én nem akarok ma már senkit megríkatni, de olyan szép ez az írás...

1193392295.2326.doc

Andrea
Kép
kindernay

a jó k. életbe!
rendeltem gyerekruhát neten, hát tökmást küldtek! összecserélték a rendeléseket! a kedvencem egy rózsaszínű királylányos pulcsi :evil: zalán faszán nézne ki benne :x
és anyám már előtte kiakasztott, szóval klassz napom van

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Délelőtt megint aludtam Bálinttal.... Ébredés után Bálint szopizott, majd beszélgettünk, meg mosolyogtunk egy órát, és most újra alszik, kint az erkélyen.

Andi: a szülés történeted tényleg nagyon megható, nagyon jó volt még így is olvasni, hogy tudtam a történésekről, hisz beszéltünk akkoriban róla...

Én még adós vagyok a "történettel", de nekem az a gondom, hogy igazából nincs miről írjak. Velem nem történt semmi extra, persze azon kívűl, hogy megszületett a kis Drágám. Olyan gyorsan történt minden, gondolhatjátok 1 óra alatt lezajlott az egész.... de 1x azért leírom majd....de előtte még meg kellene írnom egy-két házidolgozatot is :?

Hajhullásnak én is utánanéztem, most megpróbálom a béta-karotint szedni, hátha az segít. Állítólag az jó....
Na igen, fogynom is kellene...nem keveset....szerencsére a mérlegünk bedöglött, de nem is baj ha most nem állok rá :shock:
A gatyáim nem jók rám, a kismamás gatyákat hordom :oops: viszont nem veszek nagyobb nadrágokat, mert vettem egy kord gatyát kb. 1 hónapja ( ami jó a nagy "belemre", bocsi) de a hasamon kívűl lóg rajtam, és borzalmasan érzem magam benne, így nem hordom. Én tornázgatok hasra, eddig nem túl nagy sikerrel... :? Tücsi neked hogyan sikerült fogyni?!?!

Bori: Főni jó nagy baba :wink: szépen fejlődik a kis drága. A hosszát vszínű hogy elmérték.. szerintem a múlt hónapban Bálintnak a súlyát mérték el ( tanuló védőnéni mérte) de ez most úgy is ki fog derülni :lol:

Zsú: mosogatógép? szép kis Jézuska ajándék....Majd meglátod milyen nagy segítség :wink: én imádom :D

Uxi: a gyermekeid édesek, látom Emikéd imád anyáskodni.... :D

Gurgi: sajnálom a rossz éjszakákat :(

Megyek kajálni, éhes vagyok. Ma még csak gyümit ettem.
( mostanában ezzel is próbálkozom :roll: )

Majd jövök még, pontosabban próbálok jönni....

Móni

Kép
Kép
moni1973

Húúúúúúúú Andi...... na megyek ...ma már nem olvasok több történetet.

Kép
Kép
moni1973

Andi,Domi hosszát pont tegnap mértük 65cm,a súlya kb.6,5kg.
pillangó7

Koszonjuk az aggodast. Reggel meg volt hoemelkedes, de mar jobb. Az ejszakat ataludta laz nelkul. Akkor ebrdet, mikor apaval reggeliztunk. Biztos o is akart :D
Most eppen elaludt. Ezen kivul, nincs semmi rendkivuli, ejszaka szepen alszik, mint mindig es napppal jatszik. Es meg kaki is volt. :D

Gurgi es a tobbiek, akiknek rossz az ejszakajuk! Nagyon sajnalom, biztos nem konnyu igy a nappal sem. Probaljatok pihizni.

Uxi! Ez a ket gyerkoc gyonyoru. Maris jatszanak egyutt. :wink:

Brigi! Gratula az atfordulashoz. Egon csak akkor csinalja, ha hozzank akar bujni, egyebkent nem fordul. Nehogy ma, veletlenul hason talalja magat... :D

Andi! En csak most fogom elolvosni. Keszitek zsebkendot. :wink:

Emi-Lynia! Ti nem tegnap voltatok oltason?

Es egy mostani kep:

Kép
molkata

Emma: 3 hos adatok: 5420 gramm, de centi nem mertek. Mivel most 62, gondolom, akkor 60 lehetett.
molkata

Lefexem aludni, mire ébredek?? Hogy kalapálnak az ablakunk alatt lévő lámpán.. :twisted:

Viszotn öröm az ürömben, hogy Samu ma hasról-hátra fordult.
Könyökölt, majd oldalra fordult, várt egy darabig és szépen átfordult a hátára :lol:
Gyorsan beírtam a babanaplóba.

Ringatóba mi is megyünk nemsokára a barinőmmel, ide Újpestre.
Nagyon szupi állítólag.

Borii!!
Jövő hét héló!
torolve_20131003125716

Üdv!

Még mindig van 20 oldal lemaradásom, sokat termeltek.

Szerencsére a második Ádám-vizeletben nem találták meg azt a bacit, amit az elsőben, így ez a kérdés letudva (vszínűleg kicsi kaki keveredett a pisibe először). Neonatra kéthetente járunk. Ádám hízik, de nem veheti fel a versenyt az itteni babákkal :cry: Minden evés előtt és után mérem, olyan 90-100 ml az átlaga. Utolsó szopi után fejek, az kb 70-80 ml. Naponta hatszor etetem (most alszik, de fel fogom kelteni, mert az evés a legfontosabb most). Kap min. 70 ml tápot is, így a napi fogyasztás 650-700 ml, ami sztem még mindig nem elég. Ha sok tápot adok, akkor viszont nem éhes nagyon a cicinél. Amúgy jó kedvű baba, gőgicsél, és egyre többet mozog. Jah, és rátértem a HIPP szoptatós teára, mintha több lenne a tejem.

Köszi a sok drukkot.

Hat, Andi! Itt bogok, mint egy hulye. Gyonyoru!!!! Kicsi Botond! Orulok nektek! :P
molkata

Tücsi, megírom mindenképp! Ki volt az anesztesem? Ismered?

kispiskóta

Andi átküldöd?

volt itt a védőnő.13.-án megyünk oltásra aztán nyugi lesz 1 darabig!

Bridzsi

Kép
esztora

Ági: de jó, hogy nem találtak semmit! A hízás nem verseny!!! :wink: Ha hízik az jó!

Itt voltak Annee-ék. Tömzsi kis aranyos mosolygós nagyfiú, gyönyörű kék szemekkel!
Anne+Tömzsi. A háttérben Marci
Kép
Ez az én öcsém

Kép
A fiúk ismerkednek
Kép

legujjabb tudományom

Kép

brigi73

Ági!
Örülök a jó hírnek, pusszantom Ádámot.
Samu se hízik mostanában túl sokat, ő inkább hosszra nőtt, a gének ugyi :lol: lehet, hogy magasugró lesz? neeemnemmm művész :lol:

Kata!
Édes Egonod ezzel a lázmérő tapival..olyan vicces.

Moni!
Köszike.

Ma szeánszot tartunk este, megbűvöljük Samut, hogy aludjon éjszaka.
torolve_20131003125716

Sziasztok Nénik!

Beni vagyok anyu mondta,hogy írjak pár sort mert neki nincs ideje valamit mondott,hogy csinálnia kell.Azt hiszem háztartást említett csak tudnám mi az?!Elolvastam az Andi néni szülés sztoriját nagyon tetszett.Andi néni nem szeretne egy könyvet ki adni?

Kata néni:Holnap akkor ha minden igaz tali de ne tessék otthon hagyni Egont.

Ui:Ma el loptam anyu szemüvegét ime: Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Brigi: Jó volt dumcsizni. Nagyon köszi!:)
Vendég

Itt vagyok. Pici hoemelkedes meg mindig van es az elobb rengeteget hanyt. Elotte oklendezett. Szegenykem. Abban bizom, hogy csak tulette magat es nincs komolyabb gond.
Remelem, helyrejon holnapig. Ha marad a hoemelkedes, akkor lemondjuk a talit, sajna. De azert remelem elmulik. A kedve egyenkent jo. Hihetetlen, hanyik aztan nevet. :D Most meg elalaud.

Jol all Beninek a szemuveg. :D

Agi! Orulok, hogy okes. Az sem baj, ha nem hizik, csak ne fogyjon. Minden rendben lesz.

Jo kis tali lehetett! :D Edesek a lurkok! Es tetszik Samu legujabb tudomanya!

Gurgi! Remelem, sikeres lesz a szeansz. :wink:
molkata

elaludt. :oops:
molkata

Jól áll Beninek a szemüveg :lol:

Kata: puszi Egonkának! Hőemelkedés hess-hess! Ha jó kedve van, biztosan csak túlette magát. Drukk, hogy ne legyen semmi komoly!

Annee: igazán nagyon szivesen :wink:

brigi73

Fórumtéma: Jesszus, mire elolvasok egy oldalt, újra termeltek. Nem bírlak utólérni titeket, és így reagálni sem. Mi lenne, ha nem off meg on-oznánk, egyrészt, mivel van, akinek a kisbetű nem jó, van, akinek meg az kéne, másrészt, mindenki mást gondol offnak és onnak, szóval mi lenne, ha ehelyett a témákat kivastagítva jelölnénk egy-egy bekezdés előtt? Így tudom, pl. ha lakástémáról van szó, hogy érdekel avagy sem. Függetlenül attól, hogy vki off-nak, vagy on-nak gondolja. Hm? Vélemény?

Menstri: ja, mielőtt megint elfelejtem: vki kérdezte, szülés óta nem fáj annyira a menstri, viszont hosszabb ideig tart, mint előtte. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Zsú! Hát nem családtag, sőt rokony kötötte be az EDA-t? Erre célozgattam. 8)

Andrea! Ma másodszorra is :cry: . Olyan szép történet volt a legutóbbi is ..... :cry:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: