No, ez egy szép nap!!!!!!
Vicky, hát persze, Karácsonyra muszáj!!!!!!!!!!!!!!!!, és biztos vagyok benne, hogy babás leszel!
Meri, de örülök, hogy hallok Felőled, főleg a jó híreknek!!!!!! Valóban úgy érzem én is, hogy most már sínen vagytok, lelkileg is. Nem csak úgy, mintha..., hanem tényleg!!!!!!!!!! Nagyon örülök! Én is kérek privit!
Adri! Jajj, még nem is gratuláltam Gábor Nagyfiúságához. Hihetetlen, hogy már 6 hónap!!!!!!!!!!!
Nemrég olvastam egy cikket a Kismamában, nagyon szuper volt. Egy pszichológusnő írt az alvásról! Hát Ő azt mondta, hogy nehogy azt higgyük, hogy egyedül vagyunk a többszöri babaébredés terén, mert ez jóval gyakoribb, sőt ez a többség, ha a baba többször is kel az éjszaka. Azt írta, és ez nekem nagyon tetszett, hogy egy kicsi baba idegrendszere még nem elég fejlett ahhoz, hogy egyedül kizárja a körülötte lévő ingereket (mint mi felnőttek), ezért igényli az altatást, illetve az altatási segédeszközöket. Mint ahogy nem tud egyedül öltözködni és enni, úgy nem tud egyedül elalludni. És higgyük el, hogy egyszer ezt is meg fogja tanulni, mint ahogy minden mást is!!!!!!!!!!!! Írta, hogy sok könyv arra ösztönöz, hogy hagyjuk sírni a csecsemőt, és akkor rá fog szokni az esti alvásra. A véleménye erről (pszichológus!!!), hogy ilyenkor a gyermek bizonyos tehetetlenségi állapotba kerül, és azt tanulja meg, hogy a szüleire nem számíthat, és így álomba sírja magát. Ráadásul az ilyen babáknál, kb 4-5 éves korra jön el az az időszak, amikois alvásproblémáik lesznek. (ennek némileg ellentmond, hogy minket is így neveltek még anno, és nem voltak ilyen problémák, ráadásul és nagyon szeretema szüleim, és mindig számíthattam Rájuk). Ettől függetlenül én nem fogom hagyni sírni,!
Tudom, hogy nehéz, Arwen ezt Neked is mondom, de nálunk is hullámzó az éjszakák (van, hogy 4x kelünk, és még altatni is kell a hintában, amár említett tortúrával), de gondolattal talán picit lehet változtatni. Én mindig arra gondolok, hogy Neki most szüksége van rám, azért ébred fel, ráaádul lehet, hogy holnap már sokkal jobban alszik. Igaz, hogy ma csak 4 órát aludta, de elegendő lesz, nem izgatom magam. Mert minél inkább belelovalod Magad abba, hogy ez milyen kevés, annál fáradtabb vagy, és annál ingerültebb. Fogadd el, hogy ma csak ennyi alvás jutott. Ezt azért mondom, mert én így bírkózom meg a mindennapokkal, és egyszerűen tényleg nem vagyok fáradt!!!!!! Amikor azt számolgattam, most csak ennyit sikerült aludnom, akkor olyan szarul éreztem magam, hogy no, kómásan jártam-keltem. De megváltoztattam, és így fitt tudok maradni, a Manóra koncentrálva.
No, Kiscsillag már lszik, most megyek főzni husilevest, már annyira kívánom.
Ja igen Meri, a 2. babóval mi is, ELVILEG 2 évet szeretnénk várni. Szeretnénk Csongira koncentrálni. Nekem olyan rossz érzés lenne, ha most még egy pici Babára kéne odafigyelnem (márhogy az lenne rossz, hogy így Csongit csak csökkentett üzemmódban szeretgethetném). De persze, ha tesóka jönni akar, akkor nem ellenkezem.
Bocs, elfeledtem, Adri. Csongi negyed 8 körül fürdik, aztán cickó kb. 40-50 perc, és végül hinta. Így kb. 21 körül már alszik. Mi próbáltuk a későbbi fektetést, de Nővérkém tanácsára, előbbre hoztuk. Őneki az volt a tapasztalata, hogy minél később fektetetd, annál többször kel, annál nehezebbek az éjszakák. Kipróbáltuk, és tényleg jobban bejött ez a 8-as szopi!!!
Pusza, megyek!