A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina milyen igazad van. Én is ugy mentem szülni hogy megmondtam a páromnak, hogyha a doki megakarná nyomni a hasam akkor azonnal küldje el a sunyiba.Valahogy attól paráztam a legjobban, meg féltem nehogy emiatt baja lesz a babámnak.
Aztán amikor a kitudja hányadik nyomásra se történt semmi és én már teljesen készvoltam, odajött a doki a fejemhez és mondta hogy segit tolni kifelé a babaát. Hát én már csináltam is a helyet az ágyon hogy jól hozzáférjen a hasamhoz. Ha a párom azt merte volna mondani hogy ezt ne csinálja, valószinüleg én lettem volna a leginkább felháborodva, hogy nem látja hogy segítségre van szükségem.
Én erről azt gondolom, hogy amíg az ember nem tudja mire is számíthat addig lehetnek elképzelései, aztán amikor ott van, a helyzet hozza a megfelelő döntéseket.
Persze továbbra is azt mondom ok nélkül ne avatkozzanak be, de én akkor és ott ugyérzem a doki pontosan jól átlátta a helyzetet.

Egyetértek.A pihenőszék isteni adomány. :D :D
Beleteszem Picurit elkezd himbálózni a feneke és már alszik is.

Mi valószínüleg a rota vírus elleni oltást beadatjuk a Kicsinek meg a bárányhimlő ellenit.
A bárányhimlős az örökre védettséget ad ugye? Mert azt nem szeretném hogy emiatt felnöttként kelljen izgulnia.
A rotásban meg azért gondolkodom mert a testvérem gyerekei átestek rajta.Teljesen igaz, hogy csak arra kell figyelni, hogy nehogy kiszáradjanak. A háromévesnek még megis lehetett magyarázni, hogy miért kell innia meg ha másként nem ment megigértek neki ezt-azt ha iszik. Viszont a másfélévesnél ezt már nem tudták alkalmazni. Egyszerűen nem volt hajlandó semmit megenni vagy meginni. Pedig a sogornőmnek még teje is volt, de szopni sem volt hajlandó. Emiatt több mint 1 hétig infúzióra volt kötve a kórházban. Aztán jobban lett, de 1 hét múlva visszaesett és ujabb 1 hét infúzió. Közben hihetetlen módon lefogyott.Kis csont és bőr lett.Arról nembeszélve hogy éjjel-nappal fosott és hányt.3 hétig. Lelkileg is nagyon megterhelő volt a tesóméknak.
:(

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Hát ja! Nem biztos, hogy az a jó, hogyha szorul az a baba. Nekem is rásegített a doki, és szerintem jót tett vele. Persze itt is az a nem mindegy, hogy ki az orvos. Mert lehet ezt barbár módon is, és normálisan is csinálni...

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönöm az infókat, hát lefejtem 110 ml, beverte mint semmit. Az én gyerekem amúgy nem az 3 óránként evő, gyakrabban szokott, éppen ezért gondoltam nem eszik eleget, mivel hamar kiürül. Mérni meg ugye csak hetente szoktam.

Heni
KépKép
heni81

Lázcsillapitót lehet bevenni? Melyiket ha igen? vagy csak homeósat?

Heni
KépKép
heni81

Regi: :)

köszi mindenkinek az oltásos hozzászólást. :)

Szülés:
nekem nem volt semmi, bár idő sem lett volna rá. :)
De Marcinál volt oxi is, a doki is nyomta kicsit a hasam, de én sem bántam, nem fájt és akkor már csak az volt a lényeg, h a baba kint legyen, nehezen jött. 36-os feje volt ami hozzám képest elég nagy...

Kép
Kép
h@jni

Nyerkit: én ugyanazt mondtam a férjemnek, amit Te a tiédnek (kb. így: most felsorolom, miket ne hagyj az orvosnak: belenyomni a hasamba, kérdezés nélkül gátat metszeni stb.). Na aztán ugyanaz volt, mint Nálad! ;-) Egyébként teljesen más, hogy belekönyökölnek-e az emberbe meg ráfekszenek, vagy normálisan segítik a hasat nyomva a babát kijönni.
Rota: tudom, szörnyű, a kisbabák még nem vehetők rá, hogy igyanak. A gyerekorvosunk szempontja, amikor beszámoltattam, az volt, hogy melyik betegség úszható meg viszonylag jobban, ill. kezelhető. Ő sem rejtette véka alá, hogy a rotával kisbabánál be kell menni kórházba és infúzió. Nem tudom, én sem döntöttem még, több ok miatt sem. Az egyik az, hogy más kismamáktól úgy tudom, ilyen hányós-fosós betegség még van pár, mindre nem lehet beoltatni a babát, és ugyanaz lesz a dolog vége. A másik, hogy nálunk nincs kistesó, menni nem megyünk jóformán sehová, kicsi rá az esély, hogy elkapja. Bár persze a család hazahozhatja.

Heni81: cselesek azért a babák, nagoyn hamar nagyon be tudnak kajálni ám! 8)

Kép
Kép
irina

Most megnyugodtam. 100 ml tejci után igen csak orditott még! Odaadtam a cicimet, ivott még kb.6-10 slukkot, azóta igen nyugodt. Hát akkor kb. 120 ml lehet az adagja. Többet nem parázok ezen, ha nem sir szopi után, akkor elég neki a tejci. Pedig már izgultam.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok Mammikák!
Csodaszépek a Babák! És micsoda Hölgyek fülbevalóval :lol:

Móni, Emese! Jó, hogy már itt tartotok, hogy ennyi tejcit raktároztok, hogy csináljátok? Én nem tudok rendszeresen fejni, meg sokszor már későnek érzem, és félek nem lesz elég a következő szopihoz! Pedig olyan szupi készüléket vett a Párom :roll:
Tényleg, már akartam kérdezni: ki hogy fej?

Gica! Biztos nagyon nehéz, de olyan csodálatos lehet egyszerre kisfiút és kislányt babusgatni, tudsz esetleg képet feltenni? Olyan kiváncsi vagyok Rájuk :lol:

Hajni! hogy hízhat egy baba túl sokat? Én ezt nem értem, hát nem örülni kéne neki? Ne is törödj velük, Lilla tudja mennyi kell neki.

Granda! Én alapvetően szoptatok, de azért tápszert is adok neki, amolyan hígabb verziót, káros anyag nincs benne, sőt!!!, és van, hogy kiszívja mindkét cicót és még enne, ha nincs lefejt tejem, várok egy kicsit, hogy ne keveredjen, majd adok neki tápit, egyébként imádja, főleg jó melegen, nagyon jókat szundít utána :lol:

Regi!Timi! szerintem is a hízás alkati dolog, és különbenis egy csecsemő hurkás általában :lol:

Puszi!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Még mindig szarúl vagyok de olvastalk titeket.

Nektek milyen napotok volt ?

Nálunk ma manó nagyon hasfájós.
Egésznap összesen 2 órát aludt.

SZegénykém már tök fáradt. Mire elalszuk jön egy újabb hasi görcs és attól felkell szegénykém.

Remélem az éjszakánk kicsit jobb lesz mert én is marha fáradt vagyok.

Mindenkinek kellemes és jó éjszakát.
20200310173350

K.Timi! Szegénykék! :cry:
Jobbulást!!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Hello Anitja,

Te milyen tápszert adsz Noel babának?

Köszi :)

Anita (granda)

Kép
granda

Köszi a tápszeres infókat, lányok!

Nálunk csak azért merült föl ez a lehetőség, mert hát ugye volt a mellgyulladásom és azóta is csak egy ciciből szoptatok...

Hasnyomkodás szülés alatt: én meg 9 hónapig természetes szülésre készültem :) de az orvosi kockázatok hallatán cseppet sem elleneztem a császárt, szintén Linda érdekében. De legalább volt időm lelkileg rákészülni a 40+2 időben...

Timi
Jobbulást!

Bukás
Mi is sokat bukunk, de valahol azt olvastam, hogy anyatejjel nem lehet túletetni a babát...

Anitja

Mellbelövellésnél fejtem a kórházban, meg hazajövetelkor 1X, mert úsztam a tejben, erre ébredtem éjjel. plusz ma reggel, mert iszonyatosan feszült a jó cicim (a rosszban változatlanul nincs tej)
Mindháromszor kézi mellszívóval, tesómtól kaptam kölcsönbe.

Heni

Lázcsillapító gyereknek vagy Neked?
Ha Neked kell:-(DE konzultálj az orvossal, ez a leghasznosabb)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... atas-alatt

Kép
granda

Kőszegi Timi: drukkolok, hogy megnyugodjon a pici poci! Mit használtok rá?
(Nekünk a doki felírta oldat után lett elviselhető a helyzet, persze vannak jobb és rosszabb napok is, de minden nap van pocifájás...).

Kép
Kép
irina

Szia, Anitja! :D
Én nem fejek... :oops: nekem nem nagyon megy kézzel, a géphez képest, amit vettünk, a spanyolcsizma felüdülés lehet (újat venni meg nincs pénz, ez is rém drága volt, ne is vegyetek ilyet: Pesztonka), meg most szükségét sem érzem. Persze így nehezebb kimozdulni, mert nincs mihez nyúlni. De, jelentem, egyszer már szoptattam nyilvánosan (egyetemi aulában), persze igyekeztem diszkrét lenni. Tök jó érzés volt! :wink:, de azt nem mondanám, hogy ezt bárhol meg lehet oldani. Tudom, hogy minden cikk erre buzdít, és engem nem zavarna az, hogy előkapjam a cicit, de az már igen, hogy megbámuljanak. Lehet, hogy ezen egyszerűen át kell lendülni (és frappáns visszavágó mondatokat kitalálni :lol: ).

Kép
Kép
irina

Granda: a másik ciciddel mi a helyzet? Elapadt benne a tej? (Mostanában elég fura a jobb mellem, csak ezért kérdezem... jobb mindenre felkészülni...)

Kép
Kép
irina

Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
h@jni

Jut eszembe, hülyén (=pontatlanul) fogalmaztam: természetesszülés-pártiak alatt fentebb a gyöngéd születést, otthonszülést, beavatkozásmentes szülést pártolókat értettem. Nem a hüvelyi szülést, az sokkal tágabb kategória. Nem gondolom azt sem, hogy csak a hüvelyi szülés "természetes", bár a köznyelv az utóbbit a hüvelyi szülés szinonimájaként használja.

Pocifájásmentes, náthamentes jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Granda köszi az infót, nekem kell a lácsillapitó. Két napja feszült a bal mellem, tapintásra érzékeny, ezze ma délután semmiből semmi 38 fokos lett a lázam.
Én sem fejtem soha, itt az eredménye, ki kell szivatni a maradékot!!!!

Granda neked mennyire volt komoly a mellgyuszi? antibiotikumot is szedtél?hogyan múlt el?

Heni
KépKép
heni81

Irina : mi az oldat neve ?

Köszike mindenkinek remélem holnapra jobb lesz a helyzet.

Megyek pihenni.
20200310173350

A 4 nap jó volt, de nem volt netünk, úgy éreztem mintha nem lenne fél karom. :)
meg anyós is boldogított minket és néha kicsit nehéz vele. igyekszem türelmes lenni, mert tudom, h. magányos.

Hajni
Én örülök neki, hogy végül leírtad a véleményed. És nem is érzem úgy, hogy bármelyik ellen is nagyon ellen véleményem lenne :)
Mi egyedül a szülői ágy csapdájába esünk bele néha, de csak akkor, ha van valami baja és rosszul alszik (de az elalvást este mindig a saját ágyában kezdi)
És ffúúú megnyugodtam, hogy nem baj, ha nem minden nap hajszálra ugyanakkor fürdik pl., mert ezt kivitelezhetetlennek érzem :) nem akarom megszabni neki mikor, hogy eszik.
Persze magatól is elkezdte tartani a kb 3 órát a kaják közt, de van, hogy ez 2 és van, hogy 4. :)
Ezt már hallottam más anyukáktól, hogy az elvek sorra dőltek meg :) talán ezért is nem próbálok meg bebetonozni semmit :) ez is tök jó, hogy te is leírtad ezt.
Azért az a 8-10 hét olyan hamar eljön :) Lilla ma lett 6 hetes!!!! :)
ez a borsó nagyságú izé elég bizarul hangzik...:(

Sajna mint azt korábban írtam én sem tudom annyit cipelészni a kisasszonyt, pedig szeretném, mert így lehet neki a legjobban a lakás minden pontját megmutatni neki, ami
láthatóan nagyon érdekli. Így a hordozót teszem mindig oda, ahol én vagyok, vagy az ölemben csücsül, fekszik vagy valami.

Ja amúgy köszi csajok a linkeket, már nem tudom kik tették fel :) mi is hamarosan egy pihenőszék boldog tulajdonosai leszünk. Hát remélem bejön. Ha nem legfeljebb elpasszoljuk. :)

Köszi a Lili dicsiket.

Irina
Annyira egyet értek. Nekem is ez a legnagyobb bajom. Azért az embernek megvan a dolga és talán csak ez az amiért annyira arra törekszünk, hogy már ilyen kis
korukban el legyenek egyedül :(. Én azért legalább azt a 2-3 órát amit ébren van bizonyos etetések közt próbálom rá szánni.
Na és ha fáj a poci akkor csak ő van és masszírozom, amíg el nem múlik. Persze közben hasadozik a szívem.

Nyűgi sírás: én is inkább így hívnám (kösz Irina). Amúgy ilyenkor ruhát mindent ellenőrizni kell, mert a barátnőm eccer járt úgy, hogy a ruci nyomta a babát és azért nyűgizett.
És nekem az is szokott segíteni, ha énekelek neki. Persze nem mindig :) de próbálkozni, meg ötleteket adni lehet.
Az a vicc, hogy mire jön a 2. addigra ezeket elfelejtem :).

Amúgy poci fájás..kop, kop, kop, de azért nekünk nincsen minden nap. Azért az Emese teája néha kirobbanó eredménnyel jár :) de nem igazán azonnal.
Viszont Emese tegnap gondoltam rád, amikor még a hátunk közepe is kakás volt és épp itt volt egy pasi, aki az internetünket buherálta :) én voltam egyedül :)
jó poén volt. A pasi vajon minő szagokat érezhetett :).

Lehet intim kérdésem?? Valaki próbált már apára ráugrani? És mennyire volt gááz???

Sense
Ott, hogy minden baba más :) Lili pl. legtöbbször elalszik egyedül is. Ha fáradt leteszem még egy kis gőz kieresztő nyüszi és alszik is.
Húú micsoda pasi. Mondjuk nekem is segít a férjem amikor tud, de neki pl listát kell adni, mert nagyon szereti elszöszölni az időt :). Ezt külön ő kérte. :)
Ne viccelj a paprikás csirke nokedlivel nem is eccerű :) én csak paprikás krumpli bonyolultságig jutottam eddig :) gratula!!
Aranyér, ha nem dúrva kenőcsös kezeléstől is visszamegy. Azért tudom, mert anyumnak is volt.

Amúgy sírni én sem hagyom, de ha nyüszizik nem kapom ki rögtön, előbb megvárom mi lesz ebből. Aztán amikor elkezdi magát a sírás felé hergelni, akkor inkább felveszem.
Mert ha egyszer behergelte magát :)..érthetően nehezebb megnyugtatni :)

Amúgy ami a vigyort illeti, ma bementem a szobába visszaadni a cumiját és ahogy felé hajoltam olyan mosolyt kaptam, hogyha nem lennék tiszta takony össze
vissza puszikáltam volna :)

Fúú csajok és gáz, ha etetés után vagy közben van a peluscsere??? Csak mert Marica írta, h. etetés előtt.

Marica
Nagyon csini ez a ruci Linikén :)

Gremese
Házimunka :) hehe ez ismerős :) én is tojok a házimunkára én a nagy tisztaság mániás :)

Timi
:( jajj gyógyuljatok meg!!

Regi
:( fúú sajnálom az aranyeret. A keresztcsont fájás a bébi cipeléstől is lehet. Lehet nem bírja a te derekad sem.

Niki
kapunk dögös képet?
jajj a 2. kép apával nagyon klassz.

viranka
miráról ez a kép csúcs. látszik, h. apa igyekszik a pillanatot elkapni :)

granda
naaagyon jó

Oltás: na egy biztos nekünk bárányhimlő ellen tuti be kell oltani, mert én még nem voltam és a terhesség alatt is figyelni kellett nehogy olyan helyre kerüljek.
Szóval azt neki is meg nekem is, ha már nem szoptatok. De csak ezért.

Úristen a pasik nőnek mint a gomba itt a 6 kg-val :). Mi meg csak 4,5 kg :) de azt is elég cipelni :)

Éva
Lilla sem az a tipikus hasfájós. Nem mindennap fáj neki és nem mindennap u.olyan intenzitással. De lehet, h. ez azért is nem jött ki annyira,mert mi is szedjük
az Espumisant (5 cseppenként etetés előtt a 25 cseppet/nap) és az Emese féle teát is isszuk. A védőnő azt mondta az Espumisannal ártani nem árthatunk neki, hát
én inkább adom. Mellesleg a múltkor anyósom állati erős hasgörcsén is segített 1-2 órával bevétel után, szval tuti jó. Végül is csak annyi, hogy jobban jön a puki tőle.

Heni
Hahah én is ezt kérdeztem :) mármint párunkkal együttlétre gondoltam :)

A múltkor nem sikerült a megvett ruciról a képet feltenni :)

Kép

és a pihiszék:
Kép

már alig várom, hogy megjöjjön.

KépKép
KépKép
fleur

Télleg meséltem a múltkor, hogy volt egy 1 napos pirim :shock: :? valakinek volt ilyesmi???

KépKép
KépKép
fleur

Granda! Milupa Milumil HA Start, ezt írta fel a gyerekorvos.
Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heni
Sajna a szoptatás elején besebesedett a mellbimbóm, a jobb oldali fájdalmasabb volt, ezért onnan kevesebet kapott Linda. Emiatt (gondolom) eltömődött a cicim és 2 nap viszketés után (gyakorlatlan vagyok ugye) harmadnap piros folt /babatenyérnyi/, negyednap holtfáradtság és 38,6 láz (amúgy szerintem lelki okai is voltak, anyósom miatt...). Folyamatosan kevesebb lett a tej, teljesen összement ez a cickóm, a többiek ajánlására próbáltam volna fejni, de nem jött semmi... Időnként ráteszem Lindust cumizni, mert már csak arra jó :?

Fleur

Nekem is az ilyen rucik tetszenek :)

Hajni
A nagyfiú szeme a Tiéd, ugye? Lilla gyönyörű :)

Kép
granda

Fleur:
nekünk is iylen székünk van.:)

Granda:
igen, Marci szeme olyan, mint az enyém. :wink:

Kép
Kép
h@jni

en ugy tudom, h 0 eves kortol csak a fekvo pihenteto szeket lehet hasznalni, mert hosszan ultetni nem szavad! a mienkbe van egy betet, mint az autosulesbe. rakok kepet ...
Kép pihiszek

Pelenkacsere: azert kajcsi elott, mert ut nem szabad nagyon nyomorgatni szegenyket, h nehogy kihanyja stb - nekunk sem jo kaja utan tornazni ...

Kaja: mi vagyunk a masodik legidosebbek itt, Linike 5szor eszik, nagyjabol mindig atlagban 150-et. normal helyzetben 3szor cici 100-130 kozott, 2szer tapi 160 korul. Humana HA-t eszik, most 6 kg. sajna egyre rosszabb a cicihelyzet, mostanaban 3szor 60-80 kozott cici kiegeszitve 150-re tapival+2szo 150 tapi. haaata siralmas nekem, mert en nagyon imadok szoptatni.
mar midnent csinaltam, amit tanacsoltataok, most ba legutso otlet az volt, h elmentunk wellneszelni, nem vittunk merleget, semmi massal nem foglalkoztunk csak pihiztunk setelatunk, bmikor szoptattam bmeddig, de nem igazan valtozott a helyzet, folyamatosan apad. :(

Linike kommunikal, annyira aranyos es imadnivalo. kedvenc szorakozasunk, h egyutt fexunk az agyikoban apuci Lino es en - es ennel nincs jobb a vilagon!

egyuttalvas: Meg velunk alszik, de kb 1 het mulva at akarom koltoztetni a szobajaba, van olyan aki mar megtette? hogy vieltetek? mert aki egybol kulon rakta konnyebb, mint igy. most mar nekem lesz ez nagy tores ...

Kép

Kép
mmarica

Egyszerűen neeeemtooook aludni!

Nappal meg tök álmos vagyok, de akkor sem tudok... :P

Kép
granda

Sziasztok!

Fleur, Hajni!
Én is ilyen széket rendeltem Laurának :) ! Nekünk még nem érkezett meg (vasárnap rendeltem), pedig már nagyon várom.

Hétfőn Pesten voltunk, megnéztük a Titanic kiállítást, hazafele voltunk a repülőtörténeti emlékparkban is. Dobok pár képet.

Így aludt a kis tokás az úton:
Kép
pilóták:
Kép
tesók:
Kép
Balu és Laura:
Kép
Beni és Laura:
Kép

Ez lenne a szopóreflex :lol: :
Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Hello Lányok,

végre alszik az egész család :lol: Apa az egyik, a kislányom meg a másik szobában. Én meg végre gépközelbe kerültem :lol: és írok, pedig aludnom kellene... de hát nekem sem megy parancsszóra :lol:

Látom, a kajatémát boncolgatjátok ezerrel. Akkor én is hozzáteszem a magamét. Mi már a kórházban elkezdtük a pótlást, mert a 3. napra 10 %-ot meghaladta a súlycsökkenés. Pedig egész nap (2. naptól a császár miatt) cicin volt és szopizott is, de aztán kiderült, hogy csak cumizott, mert nem volt benne semmi. Tápszerrel jöttünk haza, de minden kaja cicivel kezdődik. Van, hogy 10 jön ki belőle, de az élményt megkapja :lol: Úgyis sikít, ha üres a tartály :lol: akkor gyorsan bekeverem a tápszert. Mi a másik véglet vagyunk, nagyon nem szeretünk enni. (Nem is tudom kire ütött ez a kislány, de nem a szüleire :lol: ) Kb 3 hetes korától napi 5x eszik. Kb 110-et/alkalom. Még most is. (Pedig most már napi 700 lenne az adagja) Védőnő folyamatosan cseszeget, hogy tömjek többet belé. 3 hetes kora óta 6-8 órákat durmol éjjel, úgyhogy kimarad egy kaja. Megpróbáltam azt is, hogy ha fent volt, 3 óránként cicit/cumit tuszkoltam a szájába. Na, ezzel csak azt értem el, hogy nem 5, hanem 6 kaja volt, de az 5-re 60-at, a 6-ra 50-et evett, tehát egy grammal sem többet. Nem hülye ő, hanem gyerek :lol: Már nem görcsölök ezen, mióta a 6 hetes vizsgálaton a gyermekorvos megállapította, hogy gyönyörűen fejlődik és makk egészséges. Ő ennyit eszik és kész. Van amikor többet hízik, de van amikor éppen 10 dkg-t. 3,5 kg-val jöttünk haza, 6 hét után 4,6 kg-t mutat a mérleg :wink: Szóval tényleg nem érdemes megrögzötten a tápszeres doboz iránymutatását követni :lol:

Fleur, azt hiszem Te írtad a kaja közbeni/utáni peluscserét. Hát nálunk is ez jött be. Eleinte én is mindig ezzel kezdtem kaja előtt, de nem igazán értékelte a kiscsaj. Inkább enni akart. Általában kaja közben ébred föl annyira, hogy nekiáll trotyikálni. Ha nagy adagot rakott a pelusba, akkor megszakítom a kaját egy büfivel és gyorsan pelust cserélek. Ha csak egy kicsi adag volt, akkor meg a kajci végén teszem tisztába. De már olyan is volt, hogy éjjel felébredt, nyüszizett 2-t, mire odaértem már vissza is aludt, úgyhogy nem piszkáltam. Reggel vettem észre, hogy az utolsó pár órát egy kis kakival együtt töltötte. Úgy látszik, őt még ez sem zavarta :lol: Persze én nagyon sajnáltam reggel szegénykét :lol:
Ja, és mákunk van pelus ügyileg, mert még 1x sem folyt ki belőle a pisi. (Kaki is csak 2x, de akkor én bénáztam el a csomagolást) Baromi jól beszívja a pelus. Időnként megdöbbenek milyen nehéz lesz, 1x lemértem, 20 dkg-t (!!!) nyomott. Amúgy liberozunk

silka
silka

Nagyon szuperek a pihiszékek, mi (még) nem vettünk, én a hordozóba rakom be 2 napja és azt ringatom. Remélem ez is beválik :lol:

Azt akartam még kérdezni, hogy vki iratott már föl fogigátlót? Állítólag csak 1 félét lehet szedni (cerazette ?). Azt hallottam, hogy ez csak addig véd, amíg először meg nem jön. Utána szopi alatt nincs egyéb lehetőség. Ez igaz lenne? Vkinek van róla infója? (Míg el nem jutok a dokimhoz)

Megyek, elteszem magam holnapra (vagyis mára).

silka
silka

Granda kaptál rá valamilyen antibiotikumos kezelést is?
Az én bal cicim hónaj felőli része nyomásra érzékeny, csomó, vörös folt nyincs. Tegnap délután 38 fokos lázam volt, amit lázcsillapitóval megszüntettem. Folyamatosan masziroztam egész este, meg fejtem amennyire csak tudtam.De a végén már egyáltalán nem jött belőle semmi, pedig ugy éreztem, hogy még van benne.Reggelre annyi tej lett benne, hogy szinte folyt ki belőle a tej.
Tegnap már mondtam a barátnőmnek, hogy a szoptatáshoz is lassan iskola kell. Nagyon nehéz dolog.
amúgy az én hibámból van az egész, mert pár napja észrevettem, hogy a jobb cici nem termel annyit, irtam is nektek. Gondoltam ha többet szopiztatom, jobban beindul a tejtermelés. Igy állandóan a jobb mellel kezdtünk, igy a bal soha nem ürült ki teljesen.

Ezek után csajok figyeljetek oda a cicikkre!

Heni

Heni
KépKép
heni81

Mit csináltatok Ti este??? :shock:
Csak győzzem vissazolvasni. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Bocsi, hogy belebeszelek a topikotokba, en igazabol oktoberi babas vagyok (de nem sokkal maradtam le, a kisfiam okt 2.-an szuletett), de lenne egy kerdesem:
A pihenoszekeket nezegetem, en is erre vagyom Matyinak, neztem a hiper-szuper hintakat is (esoerdos, stb), lattam csak rezgo pihenoszeket, meg rezgo-hintaztathatot, meg rezgo-hintaztathato-elektromos hintasat is (3
in1). Mind Fisher Price. Na most vegkepp nem tudom melyik a jo, es Ti melyiket dicseritek...a magatol hintazas a fontosabb vagy a rezges???? Es ha nem titok hol rendeltetek? Brendonban? Vagy Teszvesz-en? Es ez is csak annyira vizszintes, mint az autos hordozo?

Elore koszonom a valaszokat, mindenkinek hasfajas-mentes napokat, ataludt ejszakakat es sok-sok napos seta-idot kivanok !!!

szoszi (+Balazs 3 eves+Matyi 3 hetes)
szoszmosz

Szoszi,

a www.jatszvelem.hu weboldalon rendeltem a pihiszéket. A rezgő funkció volt az elsődleges szempont, mivel az nyugtatja a babát. Nekem Péter hasfájós, ezért is kapta a széket, hogy kicsit nyugtassa meg. Nálunk bejött. Sokat alszik benne. Igaz félig ülő pozicióban van. Nem annyira mély mint az autósülés, attól kényelmesebbnek tűnik.
Tényleg vannak szuper dolgok, ezt neked kell tudni eldönteni, hogy anyagilag mennyit tudsz rászánni.

Heni

Heni
KépKép
heni81

Fleur! Ha kaja közben rottyant, akkor utána is kénytelen vagyok pelust cserélni, de akkor szigorúan böfi után, és nagyon óvatosan, nehogy felkavarjam a kis gyomrát.
Nagyon csini a ruci!!! :lol:

Keresztcsont: Rájöttem, hogy egyszer rosszul mozdultam, azóta fáj :( , de már enyhül szerencsére. Aranyér is javul! Hurrá!!! :D

Granda! Még visszajöhet a tej abba a cicidbe!!! Csak cumiztasd nyugodtan!

Mmarica! Igaz, hogy csak egyenesen jó, ha fekszenek, de azért én is beteszem az autósülésbe néha Szelit. Bár nekünk is ki van párnázva, minél egyenesebb legyen a hátának.

Banita! A fiúk biztos nagyon élvezték!!!
Hogy szeretik a kis hugit!

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Kőszegi Timi: pocifájásra: Papaverines oldatnak hívja a gyerekdoki, amit felír Ádámnak a hasára. Papaverin és vmi szirup van benne. Nekünk ez az egy, ami még viszonylag hat a pocira.

Fleur: áh, dehogy fogod a második babád idejére elfelejteni ezeket a dolgokat! Épp hogy Te fogod majd a kórházban okítani az elsőszülő kismamákat. :lol:

Peluscsere kaja előtt vagy után: én átálltam éjjel a kaja utánira. Így megúszom, hogy a holt szomjas/éhes baba végigordítsa a kaja előtti tisztába tételt. Kaja után természetesen büfi, és csak utána peluscsere. Eddig bevált.

Timi26: hogy vagytok???

Banita: szépséges gyerekeid vannak, rengeteg örömöd lehet bennük!

Mmarica: egek, micsoda mesebeli babaszoba! Ez igen! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok Anyukák!

Kérdésem lenne, bár lehet, hogy már volt róla szó. :oops: Úgy látom, lassan kifakad a gyerekek BCG oltásának a helye. Ti mivel kentétek be, ha rgyáltalán bekentétek. Vagy mit kell vele csinálni?

Bocs, de most nem tudok visszaolvasni.

Pusz
Gica

Kép
gica1

Gica, BCG: amennyire tudom, semmit a világon (védőnői, gyerekorvosi vélemény). Ha kifakad, fel lehet itatni, esetleg leragasztani, hogy ne kenjen össze mindent. Nekünk most úgy néz ki, hogy egy nagy piros rondaság, közepén fehér, még nem fakadt ki. Nem nyúlok hozzá, majd leszárad...

Kép
Kép
irina

Ti aztán tudtok írni..... :shock:

Gica! Nekünk kifakadt, tök sok sága színű genny jött ki belőle. Először nem ragasztottam le, de miután láttam, hogy egy luk lett a helyén, leragasztottam.
Ja, mikor kifakadt, kinyomkodtam rendesen, a végén már vér jött.
Most nagyon szépen visszahúzodott, egy pötty varr van a tetején.
Nem kell kenni semmivel, ha nem akarod, le sem kell ragasztani. Nekünk is véres-trutyis lett a ruhácskája először, de hát mire való a mosógép... :wink:

Olvasgatok, osztán rejagálok is.

Kép
Kép
Kép
gremese

Peluscsere: Ez az egyik rendszer, amit szeretnék foganatosítani. Következetesen minden etetés előtt pelust cserélek. Néha lilává üvölti a fejét, mert nagyon éhes, akkor sietek. Éjjel is van pelcsicsere minden szopi előtt. Ha közben rottyant egy nagyot, akkor abbahagyjuk a szopit, böfike, utána tisztába teszem, és folytatjuk a szopit. Olyankor nyugodtabb, és hamar be is alszik. (Már amikor bealszik...)

Ha meg kakis - szopitól függetlenül, azonnal cserélek.

Nem tudom mitől van, de nagyon piros-kiütéses a kakilója körül. Ma jön a védőnő, majd megkérdezem, mit csináljak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Történelmet írtunk, mert most éjjel először a baba születése óta (aug. 21.) egyhuzamban aludtam 6 órát! Jejujeeeee!!!!!! :D
Este 10-kor feküdtem le, akkor leszívtam a jó ciciből a maradék tejcsit, hogy ne pangjon, a másik jó állapotban volt, és 4-kor keltünk szopizni.
És ami a legjobb, hajnali 1 óra felé nem ébredtem fel arra, hogy szétdurrannék. :D Csak 4-kor, de akkor Zsófika is kelt.
Utána 5-8-ig még alvás volt. Szóval aludtam 9 órát! :twisted: :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Kérünk helyzetjelentést!!!!!!

Motiot! Jelentkezz!!!!!!

Gica!
Nagyon kérünk az ikrekről képet, és természetesen olyat is, amin az anyukájuk is rajta van!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese, szija, örülök a Nagy Alvásnak, csak így tovább! ;-)
Peluscsere: sajna nálunk állandósult, hogy Ádi hasgörcsöl szopizás alatt (kb. 2 hete van, előtte nem volt egyáltalán), rotyizik is, úgyhogy nálunk praktikusabb a szopi után való pelusozás. Bár eltűnnének ezek a görcsök, mert néha a szopizás is rémálom, nem tud tőle szegény baba rendesen enni, plusz közelharcot folytat a mellemmel és a bimbóval.

Kiütés: nálunk a gombától volt, de lehet pelustól is -- igaz, akkor miért épp most jönne ki? Ti, ha jól tudom, végig liberót használtatok, nem?

Kép
Kép
irina

Igen, nálunk liberó van. gyanakodtam a teában lévő kicsi citromra, azt elhagytuk, de nem javult a helyzet. szájpenésztől is lehet, de nem látom, hogy lenne. a kh-ban volt neki, kapott rá gyógyszert, de ott más kiütések voltak.

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!

te vagy ennek a topiknak a királynője, meg a mi pátrónánk. Nagyon örülünk, hogy vagy! Nagyon sok hasznos tanácsot adsz nekünk és odafigyelsz mindenkire!

Szuper csaj és anyuka és barátnő ( Virtuális) vagy!

Szerintem mindenki egyetért velem!

Heni
KépKép
heni81

Emese: Honnan rendeltél magadnak rucit?
Vendég

Sziasztok lányok !

Mindenkinek köszi a választ.

Irina : ezt az oldatot , hogy kell használni ? Szerdán jön a doki néni akkor íratok fel vele ilyen oldatot .

Tegnapi napot túl éltem. Estére sajna felment a hőm is.
Egésznap üvöltött az én drágaságom és én meg dög beteg voltam így anyukám pesztrálta egésznap csak az etetés maradt rá.
Délután hazajött a párom a munkából és leváltotta anyukámat. Onnantól ő rázta a kicsi fenekét. Tegnap nem tudom mi volt biztos a hasa is fájt meg érezte azt is, hogy én nem vagyok jól meg lehet az időjárás változás is betett neki.
Egésznap bömbizet aztán este pancsi. Következő kajáig fent volt utána negyet 11-kor megetettem apa böfiztette és fél 12-től hajnali fél 6-ig aludt a drágám.
Gyors kaja utána böfi és már aludt is vissza negyed 7-től egészen fél 10-ig. Akkor már én keltettem enni és most is alszik az én kicsikém.
Lehet, hogy a tegnapi egésznapos üvöltéstől úgy kimerült, hogy most piheni ki az egészet.

Az oltás helye nekünk is kezd alakúlni. Kicsi piros pötty ami kezd kidudorodni.
Ja és a legjobb este fürdésnél vettük észre, hogy a lábán a nagyujjánál a körök bevan gyulladva.
Hívtam a doki nénit és Bepantennel kell kennem.
Annyira sajnálom mert tudom milyen szar ha az ott gyulladt és az tökre tud fájni.
Főleg úgy, hogy imád hason aludni (álltalában csak azon alszik még éjszaka is ) és tornázza fel magát az ágyba és a lábacskájával nyomja magát így mindig dörzsölödik neki.
Próbáltam gézlapot a lábujja köré tekerni de peluscserénél már még nincs rajta.

Van esteleg valami ötleltetek, hogy mit csináljak vele ?

Valaki használja már a Grape Watert ?
20200310173350

Heni!!!!!!!! Ne máááááááár!!!!!!!!!!! :oops: :oops: :oops:
Itt mindenki szuper egytől egyig, mindenki nagyon hasznos infókat oszt meg, én legalábbis sokat tanulok másoktól! És mindenki szupi barátnő, megértő fül és lelki szemetesláda! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Elmesélem a MI esetünket: Anyuka tök depi, már kidobálta a rucijai 90%-át kb két hete, hogy majd veszek újakat. Azóta csak mélyült a depi, mert boltba nem jutottam el. Mindegy, 180 fokos lendületet vettem, szépségterápia!!!! SZőrtelenítés, pedi-manikűr, séró belövés,aromafürdő, szexi bugyi, mélyen dekoltált feszülös felsőt felkap, aztán várja Apukát haza..... Beatrice nyügi, felveszem, hát nem belebukott a dekoltázsomba????

Szóval szeretnék magamnak valami léleképítő új rucit, a netről, de honnan? HELP?
Vendég

Era! :lol: Hajrá! Ne kíméld a pénztárcát!!! :twisted:

Kép
Kép
Kép
gremese

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: