A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Irina:
mi is a meningococcus -t adattuk be Marcinak. Az csak 3000? Én valami 8000-re emlékeztem. :shock:
Meg a neis-va-t is, most is befogom ezt a kettőt, csak a többin agyalok. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, ha többet kell belőle beadni, akkor tuti több, mint amit én mondtam. Ádám még nem kapta meg, ezért nem tudom, hogy ismétlőoltás-e. De az ára tényleg 3 körül volt, bár a blokkot már nem találom...
A NEIS-VA mire van, nem tudod?

Kép
Kép
irina

Irina:

http://www.pirulapatika.hu/220151483/betegtajekoztato

az a baj, h én máá nem emlékszem rá, h mi mennyi volt. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Megnéztem a kiskönyvét, még ezt kapta:
http://www.pirulapatika.hu/220178299/betegtajekoztato

Kép
Kép
h@jni

Hajni: simán felírta, ezt is lehet újszülött kortól adni. Egyébként bármelyik tápszert csak 6 hónapos korig tudják felírni, utána ki kell perkálni a dupláját! :( Bár addigra már nemcsak tápszert esznek, így kevesebb fogy belőle.

Védőoltás: Rebeka sem kapott, Viktorka sem fog kapni. Én marhára félek az esetleges mellékhatásoktól. A kötelező oltásoknál is, de nem tilthatom meg, max izgulok.
Egyébként bárányhimlő ellen miért kell beoltatni? Nem az a jó, ha gyerekfejjel átesnek rajta?

Kép
Kép
timi26

Timi:
nekem a doki simán felírta 1-1.5 évesen is a Ha-t.
én soha nem adtam sima tápszert Marcinak. bár ugye nekünk ott volt a bőre, szval az elég indok volt gondolom a dokinak.
én szeretném azellen is beoltatni, ha nem muszáj ne kapja el. :oops:

Kép
Kép
h@jni

ja, amugy ezen ugyis kiakadtam.
a sima tápszerre amit 6 hós korig írnak fel 55 % a támogatás. a Ha-ra meg csak 25 %. szval amit mi eszünk így 2011 ft, amugy meg 2600 lenne. hát .... :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, köszi, megnéztem a hűtőben, én is a NEISVAC-ot vettem meg, az van a meningitisre. A másikat nem ismerem (Infanrix stb.), de rá fogok kérdezni a gy. orvosnál.

Én is agyam eldobom azon, milyen drága a tápszer (nekünk most nem kell, de akkor is, bármikor szükség lehet rá), a pelus. Az utóbbi persze nem kötelező, de az előbbi??!!! Mintha fakultatív lenne... :evil:

Kép
Kép
irina

Irina:
akkor a neisvac a meningococcus . :)
A másik nem tom mire van, Marci 1.5 évesen kapta.

Kép
Kép
h@jni

Viszont a neisvac 6846 ft/db. És mi 3-at kaptunk.
Neked hogy volt 3000?? :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, akkor lehet, hogy az utóbbira még ráérünk. De akkor is rá fogok kérdezni! ;-)

Kép
Kép
irina

Hajni, megtaláltam a blokkot, nekünk receptre írta fel a doki (azt hinném, anélkül ki se váltható): szerepel a blokkon a szuri teljes ára (6846,-), meg a támogatott (3162,-). Ez kevesebb, mint a teljes ár fele... ezek szerint Veletek a teljes árat fizettették ki. Kérdés, hogy miért... :?

Kép
Kép
irina

Viszont, Hajni, sokkoltál azzal, hogy ebből 3 kell...

Kép
Kép
irina

Irina:
nem mondta a dokid??
Ha féléves kor előtt adatod akkor 3, ha fél-1 éves kor között akkor asszem csak 2 kell.

Kép
Kép
h@jni

Nem, de mindegy, erre mindenképpen be akarom oltatni a picikémet. :D

Kép
Kép
irina

SZiasztok !

Gyors bejelentkezés mert nem vagyok jól sajnos engem is elért a nátha. Folyik az orrom és fáj a torkom.

Tegnap este az én drágám fél 8-kor fürcsizet utána kaja és a következő kajáig egy hangot sem aludt.
Aztán 11-kor megkapta a következő adag kajáját már közbe bele aludt és fél 12-kor már úgy aludt, hogy folyt a nyála a drágámnak és most reggel fél 7-ig aludt a drágám.
Igaz éjszaka egyszer kétszer én felébredtem mert furcsa hangokat hallotam de aludt szépen.
Lehet, hogy sajna neki is tele az orr ezért ma valahogy kiszívom neki.
Annyira tartok ettől a porszívós orrszívótól.

Ti, hogy használjátok ? Nyomtok elötte tengervizet az orrába, hogy fellazítsa a taknyot ?

Na megyek is pihizni nincs kedvem, hogy Ádám is elkapja így sajna ma lehet sokat fog sírni mert nem lesz sokat a kezembe.

Üdv mindenkinek és kellemes napot.
20200310173350

Jó reggelt!

Timi Ne félj használni az orrszívót. Nem fáj nekik, kipróbáltam :roll: :lol: Én nagyon kevés fiziológiás sóoldatot fecskendezek előtte a nozijába és az kellőképpen fellazítja a taknyot neki. Ezt még a kórházban a csecsemősök mondták. Mondjuk hál istennek eddig még csak 2 alkalommal használtam :wink:
A doki meg azt mondta, hogyha csak náthásak vagyunk és nem lázasodunk be ugyanúgy foglalkozzunk a gyermekkel, szopi, játék, hozzábújás. Mert edződik a kis szervezete és nem törvényszerű, hogy elkapja. Sőt segít majd neki a későbbiekben leküzdeni egy erős vírust.

Na megyek. Ébred a picur :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi : tegnap bepróbálkoztam kicsit több kajával. Hát nem jött össze mert egész végig fájt a pocija tőle és még bukott is tőle rendesen.

Lányok valakinek van refluxos gyereke ?

Tegnap este etettem a drágámat és kaja közbe kivettem a cumit a szájából mert pihizünk kaja közbe és sugárba nyomott ki egy adagot Ádám.
Most kicsit parás vagyok, hogy nehogy refluxos legyen. Igaz ezt még csak egyszer csinálta.
20200310173350

Sziasztok!

KTimi: próbáljatok meg tápszert váltani. A Bebától anno Rebeka is sokat bukott! A Milupa Milumil HA start az nagyon jó és az is hipoallergén. De beszéld meg a gyermekorvosoddal.

Kép
Kép
timi26

Timi : most beszéltem a doki nénivel és azt mondja, hogy lehet túlterhelt a gyomra. Most fél 10-kor kellene ennie és azt tanácsolta, hogy most ne adjak neki enni hanem csak max vizet, hogy ürüljön a gyomra kicsit.
Tegnap váltottuk ki a 3 doboz tápszert. De hétfőn jön a doki néni akkor majd megkérdezem tőle, hogy mi lenne ha váltanánk.
20200310173350

Sziasztok csajok! Bocs hogy csak így hirtelen de kisfiús anyukák segítsetek. Kipisilés. Lehet hogy volt már téma de ki milyen pelust használ, és van valami egyedi tippetek, mert már kezd idegesiteni hogy a drága Valter babát mindig át kell öltöztetnem. Most 4 kg körül van, de melyik a jobb a Libero v. Pampert v. Huggies v. Baby Love? Vélemény??????? :shock:
hajagosné szabó éva

Éva: én már feladtam. Bármilyen pelenkát veszek 1-2 napig jó, utána kezdődik a kipisilés. Annyit tudok tenni, hogy a becsomagolásnál jól eligazgatom, és sűrűbben cserélek pelust.

Kép
Kép
timi26

Kőszegi Timi: Nálunk is volt, ugyanígy eddig egyetlenegyszer egy ilyen sugárszerű bukás. Szerintem ha nem ismétlődik, nem nagy gond, de persze a gyerekorvosnál érdemes rákérdezni. Amúgy az én Ádámom elég bukós. Akkor épp jóval több jött vissza és elég lendületesen. De bukott már vissza nagy mennyiséget fekve is, szopizás közben. De csaknem 2 hónap alatt ez a két alkalom volt ilyen összesen.

Éva: nem vagyok nagy pelusszakértő, de látom, hogy Ádi elég sokat pisil, egészen bedagad a pelus (ezért nem értem soha az olyan írásokat, amelyekben azt taglalják, hogy milyen rossz a papírpelenka, mert az anya nem látja, pisilt-e a gyerek -- hogy a csudába nem látnám, hogy a pelus fél kilóval nehezebb és ki van dudorodva???). Most váltottunk Pampers 3-ra, illetve kipróbálom a Libero Midit (a csajok ajánlására), mert Ádám elérte a 6 kg-t és a Pampers 2-t már alig tudom ráadni. Én nagyjából elégedett vagyok a Pampersszel, de a Libero tényleg jobbnak tűnik (csak hát nagyon drága...). Ami eszembe jut: fütyi lehajtása, a baba derekánál jól összezárni a pelust (van, hogy 10-szer zárom újra), persze ne legyen túl szoros.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!

Látom a tápszer a téma. Mi is tápszeren élünk. :( Mi a Mildibét esszük. Eszerint a korabeli babáknak 130 ml az adagja napi 6x-i étkezéssel. Ezt a mennyiséget nálunk Gergő megeszi, de Zsuzska legtöbbször csak 100-at bír megenni, és ő mostanában sokat bukik is. Nem tudom miért. És nálatok nem szorulásosak a bébik? Nálunk jó, ha 2 naponta van kaki. A védőnőnk szerint tápszeres babáknál a 3 napos kakimentes időszak is elfogadható, de úgy sajnálom őket, mert nagyon tudnak szenvedni. Puki az van, de csak nyomnak és nyomnak, de hiába... :(

Éva!
Nálunk úgy ahogy a Libero vált be. A többiből mind kijött a pisi. Ebből is néha, de jóval kevesebb átöltözés szükséges mióta Liberózunk. :wink:
Puszi
Gica

Kép
gica1

Oltás: A mi dokink nem pártolja az oltásokat. Mi homeos bogyókat kapunk. BCG-re adott is valamilyet. Persze az kötelező oltás, úgyhogy megkapta Szeli is!

K.Timi! Nem mindegy, hogy bukik, vagy sugárban hány… Most melyik volt??? :roll: Ha adagot növelsz, csak lassan, fokozatosan csináld. De lehet, hogy tényleg nem jó neki ez a fajta tápszer. :?:

Hörcsög! Ildike csuda édes a fülbevalójával! :lol:

Irina! Ott az egy kis mosolygi? :wink:

Bejelentkeztem a 6 hetes kontrollra. Kivi vagyok, mit mond a doki. De én már alig várom, hogy fürödhessek! Nyáron még elment a zuhanyozás, de ilyen hidegben már nem szeretek! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Gica! Tápszernél elvileg csak az elején szabadna szorulásnak lenni, amíg hozzá nem szokik. Szelinek napi 3 kakija biztosan van egy nap. Anyatejnél lehet 3-4 nap kakimentes, de a tápszernek mindenképpen van salakanyaga... én úgy tudom... :roll: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Van egy iwiw meghívóm kéri valaki?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csajok köszi a válaszokat, hát akkor Libero és fütyi lehajtás marad. Csak annyira féltem fel ne fázzon mert általában ezt a kipisilést éjszaka műveli.
Még annyit hogy a hasfájásra csak akkor adtok például Espumisant ha el kezd görcsölni? Arra gondolok mi van ha minden nap görcsöl egy kicsit???? A Valti baba nem teljesen hasfájós (szerintem) de néha beindulnak nála a fájdalmak. Napi egy elég neki??? Hat az úgy egyáltalán?
hajagosné szabó éva

Regi:
én is gyűlölöm a zuhit. :(
De ez van, majd nov 5-én máá fürdök. :wink:

Tápszer:
én ezt nem értem:
Mi Humana HA Startot eszünk, annak az adagolása:
hét: orvosi utasítás szerint
2-8. hét: 90 ml víz + 3 kanál por= 100 ml kész tápszer napi 6x
3. hónap: 120 ml víz +4 kanál por= 130 ml kész tápszer napi 5-6x
4. hónap: 150 ml víz + 5 kanál por =170 ml kész tápszer napi 4-5x

A H-ban Milumilt írtak, de a dokink váltott, ő a Humana-ra esküszik, azon az adagolás:
2hét: 90ml víz+3kanál por kész tápszer 100 5-6 étkezés
1hónap: 120ml víz 4kanál por kész tápszer 135 étkezés 5
2hónap: 150ml víz 5kanál por 165 a kész tápszer étkezések száma 5
3-4hónap: 180ml víz 6 kanál por kész tápszer 200 étkezések száma 4-5
4hónap: 210ml víz 7kanál por a kész tápszer 235 étkezések száma 4

Lilla 6-7x eszik 125-t és mindenki baszogat, h sokat eszik. :evil: :evil:

Összehasonlítottam az összetevőket kb. ugyan az. Most akkor mennyit kellene ennünk??

Amugy 4000 g és 51 cm. Szval hízik, túl sokat is állítólag. :oops:

Pelenka:
nekünk Pampers van, nem szeretem, de ebből kaptunk 4 csomagot, így elhasználom. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Köszi az infókat!

Kép
hajagosné szabó éva

Hajni! Nem semmi. Ki érti ezeket a tápszeradagolásokat... :roll: Mindenesetre én úgy adok, ha Szeli már nem kéri, nem eszi meg... Az a biztos. Bár az én védőnőm nem cseszeget igazából semmiért. Megkérdezi mennyit eszik, de nem szól rá semmit, csak egyetértően bólogat. A baba úgyis tudja. Nekünk felnőtteknek sem egyforma az étvágya.

Beba HA Start Aktív:
1-2. hét: 90 ml vízzel napi 6x
3-4. hét: 120 ml vízzel napi 6x
2. hónap: 150 ml vízzel napi 5x
3-4. hónap 180 ml vízzel napi 5x
stb.

... szóval totál nem egyformák...

Kép

Kép
regcsiken14

Éva! Szerintem próbáld ki a Rossmanos Babydreem pelust, nekünk nagyon bevált, egyáltalán nem pisil ki, néha csak azért kell öltöztetni mert összetejezi magát nagy mohóságában, ugyan is én bimbivédővel szoptatok, mert nem tudja bekapni a bimbim és abban felgyülemlik a tejci és ha közben elenhedi kiömlik és csupa tejesek leszünk.

Nem gyözöm handsúlyozni a pihiszék szuperségét!
Reggeltől nyüglődik a drága, olyan kis nyügi, most meg beletettem, és már alszik is. Tegnap egész nap aludt benne.

Tejből(anya) tudni, hogy kb. mennyi az a mennyiség amit meg kellene ennie?

Heni

Heni
KépKép
heni81

Pontosan hat hét elteltével már "normális" életet lehet élni? Vagy meg kell várni az orvosi vizsgálatot? Kép

Heni
KépKép
heni81

Igy alszik benne: Kép

Heni
KépKép
heni81

Heni! Meg kell várni a vizsgálatot, ha minden oké, akkor... :wink: Apa már alig várja, de közöltem vele, hogy nekem még fáj mindenem, úgyhogy sorry... :?

Péter nagyon cuki a pihiszékben! Én Szelit autósülésbe szoktam csak tenni (persze azon nincs rezgő funció), de elvan benne, nézegeti a játékait, és már beszél nekik! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Regina, Hajni, Kőszegi Timi!

Lehet, hogy lemaradtam az elejéről, de kevés a tejetek vagy egyáltalán nincs és emiatt tápszereztek? Vagy védőnői, orvosi javallatra valami miatt? Én ugyanis csak Linda súlygyarapodását mérem, azt, hogy egyes étkezésekre mennyi anyatejet puszil be, azt nem nagyon... Rosszul teszem? A férjem folyton tápszerezni akarja Lindust, de a kislányunk súlygyarapodása a védőnő szerint tökéletes.

Szóval hogy van ez a tápszerrel? Ja és ha elapad az ember (lánya) teje, akkor azonnal másnaptól lehet tápszerezni?

Bocs, ha sok a kérdés, de tök tájékozatlan vagyok e téren, mert mindig csak a szoptatásról olvastam vagy 200 kg irodalmat :)

Kép
granda

Granda: az anyatej általában fokozatosan apad el. Ilyenkor kell kiegészíteni tápszerrel. Ha valami véletlen folytán teljesen elapad, akkor jöhet a csak tápszer. De csak ne apadjon el!

Az elején én is próbáltam tartani, ami a dobozon van, de kevésnek bizonyult. De szerintem a mennyiség a baba súlyától is függ. Valószínűleg egy nagyobb baba több kaját igényel, mint egy kisebb súlyú.
Viktorka 6 kilo, 1 hónap alatt hízott 1,2 kilót. Hogy mit fogok én ezért kapni a doktornőtől!!!
Többek között ezért is fogom elkezdeni 3 hónaposan a hozzátáplálást. 5-6 hónaposan már ki akarok váltani 1-1 tápszeres evést "rendes" kajára. Így kevésbé áll fennt az elhízás veszélye. Persze tudom, hogy ennek is vannak veszélyei... de nálunk senki nem allergiás, Rebeka sem lett az, bízom magamban...

Kép
Kép
timi26

Granda:
nálunk több ok miatt is az van.
1, a vesémmel baj van és gyógyit szedek majd rá
2, a gyerek kihánnya a tejet, áll. elvan sorvadva a mirigy ( Anno Marci is kihányta, de ő 2 hósan, addig ok volt a tejem , vszinű akkor sorvadtak el )
3, mivel ez van ezért nem fejtem, semmit nem tettem azért, h legyen, így nem is nagyon lett. ( félt a doki a mellgyuszitól így nem engedte)

Röviden ennyi.

De Neked miért akarja a férjed tápizni?

És most megpróbálom a 120+4-es variációt, mert a 125 ml-től egyszerűen nem lakik jól avgy nem tom, de m2-2.5 óra után visít, h éhes... :?

Kép
Kép
h@jni

Granda! Nekem már a kórházban megállapították, hogy kevés a tejem (illetve már akkor szinte alig volt), aztán tápszeres recepttel jöttünk haza. Utána a védőnő mondta, hogy ne adjak neki tápszert, mert akkor pláne nem indul be a tejem, és Szeli se fog tudni rendesen szopizni a cumisüvegtől. Így egész nap ciciztettem, ciciztettem, tápszert egyáltalán nem kapott. Azt hittük, beindult a tej, mert Szeli jókat aludt és volt, hogy tejes volt a szája, csak éjjelente sír inkább (azt hittük, a hasa, utólag kiderült, hogy éhes volt szegény). Aztán a 11. napon mentünk lemérni, és akkor jött a döbbenet. Nemhogy felhízott a születési súlyára, hanem fél kilót fogyott. :evil: Ez pedig rengeteg. Úgyhogy megint elkezdtem adni a tápszert neki. És szépen lassan elszokott a cicitől, már nem kellett neki, mert alig jött belőle valami, és csak türelmetlenkedett. Így már csak tápszerezünk sajna.

Szóval szerintem Nálatok semmi gond nincs!!!
(Egyébként az én párom is tápszerpárti... ki tudja, miért... :?: Persze ezt már csak akkor mondta, mikor nem volt tejcim, szóval ő egyáltalán nem befolyásolta, hogy tápszerezzünk. Nem is tudta volna! :wink: )

Timi26! Elhízás veszélye??? Jaj!!! Azt én sem szeretném! :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Szoktam kapni a Pamperstől hírlevelet időnként, most is kaptam egy témába vágót, megpróbálom bemásolni, remélem segít:

A kis emberke egyre nagyobb igényei

MINDIG ÉHES
Az első év alatt a baba gyorsabban növekszik, mint életének bármely későbbi szakaszában. A hirtelen növekedési szakaszok következtében sokkal éhesebb, mint egyébként. Ne csodálkozzunk, ha néhány hetenként mindig van egy pár nap, amikor a kisbaba különösen nyügös, és úgy tünik, hogy nem elégszik meg a szokásos tejadaggal. Aki szoptatja kisbabáját, tapasztalhatja azt, hogy a kisbaba a hosszú etetés után még mindig éhes és sír, pedig már teljesen üres mindkét mellünk. Ilyenkor nagy a kísértés, hogy tápszer-kiegészítést adjunk a babának, pedig nem ez a megoldás! Szervezetünket a tejtermelés fokozására kell ösztönözni, hogy eleget tudjon tenni a baba növekvő szükségleteinek. Amikor úgy érezzük, hogy a baba ilyen növekedési szakaszba került, akkor a szoptatások számának növelésével tehetünk eleget a baba igényeinek. Így kap jelzést a szervezetünk, hogy serkentenie kell a tejképződést. Igyunk sok folyadékot és pihenjünk minél többet, ezzel segíteni tudjuk szervezetünket e fontos feladat elvégzésében. Nem szabad kétségbe esni a baba szokásaiban bekövetkező, átmeneti „müködési zavaroktól”. Ezek mindössze egy-két napig tartanak, amíg a tejképződés alkalmazkodik az igényekhez.

VAN ELÉG ABBÓL A FEHÉR FOLYADÉKBÓL?
A tápszert sokkal lassabban dolgozza fel az emésztőrendszer, mint az anyatejet, ezért a tápszerrel táplált babáknál hosszabb idő telik el két etetés között, de a szoptatáshoz hasonlóan, a babák napirendjében is lehetnek különbségek. Kéthónapos korban egy átlagos baba 24 óra alatt 6-7szer iszik 1,2 dl tápszert. Mégis fontos az, hogy az etetések számát és mennyiségét a babánk igényeihez igazítsuk, s ne a csomagoláson olvasható útmutatóhoz. Minden gyermek más. Általában azt lehet mondani, hogy a baba igénye – függetlenül, attól, hogy tápszerről, vagy anyatejről van-e szó – függ a testsúlytól és mozgásmennyiségtől, valamint egyéb tényezőktől is, mint pl. a hirtelen növekedési szakaszok vagy a meleg idő. A legfontosabb dolog az, hogy gyermekünk boldogan és rendszeresen egyen, és naponta 6-7 nedves pelenkája legyen. Mindig etessük meg a pici babát, amikor sírással jelzi, hogy enni kér. Viszont az is igaz, hogy nem minden sírásnak az éhség az oka. Elég nagy a kísértés, hogy sírás esetén mindig tejjel próbáljuk a babát megnyugtatni, még ha sok esetben teljesen másképpen kellene is próbálkoznunk

Kép
Kép
timi26

Regi:
ne félj az elhízástól. :)
Nekem ugye Marci is tápszeres volt.
Úgy hízott, h az első 4 hónapban havi 1 kg-ot, majd havi fél kg-ot, és fél-1 éves kora között pedig összessen 1 kg-ot, pedig ő még 1 évesen is tápit evett napi 2x-3x.
3250 g-al született, fél évesen volt 7780 g, 1 évesen 8860 g. Most 2.5 évesen 11 kg-nál valamivel több. Bár ő picike, 88 cm. :)
Szval a hízás nem tápszer/anyatej függő hanem inkább alkat kérdése.

Kép
Kép
h@jni

Lányok, én tudatlan vagyok: VAN OLYAN, HOGY ELHÍZOTT CSECSEMŐ (nem kisgyerek, kimondottan 6 hónapos kor alatti babákra gondolok)? Most komolyan. (Átlapoztam pl. a Kismamák nagykönyvét, hát a legkülönbözőbb "husijú" babák vannak benne, méghozzá igen sok. Van vékonyabbka, majd elguruló, közepes stb.

Én amúgy a saját paráztatásomat elkerülendő nagy ritkán mérem csak meg, hogy mennyit evett a baba, inkább hetente párszor megnézem a súlyát. :roll:

Kép
Kép
irina

Helyesbítek, mert nem lett vmi értelmes: szóval nem mérem le Ádit naponta többször, csak hetente kétszer-háromszor.

Kép
Kép
irina

Hajni! Akkor megnyugodtam! :)

Irina! Szerintem is elég hetente mérni a babákat. (Én sokszor el is felejtem, mert látom a pofiján, hogy egyre pufókabb.) Viszont aki biztonytalan a tejcijében, szerintem nyugodtan mérheti etetések előtt és után!!! Persze csak, aki nem parázza túl!!! Mert állítólag át lehet esni a ló túloldalára! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Timi26! Ez tök jó, amit bemásoltál!!! Szerintem tök igaz! :lol: Köszönjük!

Látszik, hogy jót aludtunk éjjel... :wink: pörgök ezerrel! Meg persze nincs kihez szólnom, csak Hozzátok! :shock: Szeli meg szundít.

Kép

Kép
regcsiken14

Tényleg senki nem tudja ml hogy mennyit esznek ezek a lurkók? Ugyanannyit mint tápszerből? Engem ez most valahogyan nagyon érdekel. Ugyanis mindig azt hiszem nem elég a tejci, de akkor sirna ugye? 250 g hizott eddig hetente. Az elég?
Heni

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Regi!
Míra haja csak akkor kunkorodik ha ugrál :( Sajna tőlem nem örökölte a hullámokat :(

Hajni!
Én szerintem csak a pneovar(asszem így írják) oltást fogom beadatni(ha Apuka is beleegyezik) Bálintnak. mert Míra óvis s most kicsit paramama vagyok,hiába szopizik a kicsi.A dokinéni ajánlotta elméletileg védi az olyan betegségektől mint pl. kötőhártya gyull,tüdőgyuszi,középfül gyulladás.Viszont rohadt drága kb 14 ezer/db.S azt hiszem ezt 2 v.3 kell adni neki. Mírának semmilyen plusz oltást nem adattam be.

Irina!
teljesen megbíztam a dokimba s ha eltörte volna a kulccsontját biztos úgy lett volna jó.De csak a súly avolt nagy mert minden mérete fej-mellkas 36 cm volt a záró szerint. Nekem is van barátnőm akinek a 2.fia 5 kg-val született,nálam kb. fejjel alacsonyabb s csak egy kicsit repedt :shock:
Elhízott csecsemő meg szerintem nincs.Majd keresek Míráról képet,ő iszonyat hurkás volt,de iwiwen Gerse Míra álnéven képeknél találsz Róla 1-2.

L.Móni!
Jót mosolyogtam a plakátokon :) De ez tuti jó módszer,szerintem minden a fejben dől el :)

Granda!
Ha hízik Lindus ne adjál neki tápszert! Ha úgy érzed estére kevesebb akkor 2 ciciből szoptasd.

Heni!
Nagyon édes Péter ahogy alszik :) Anyatejből is változó mennyit eszenek a babák.Miminél változó volt(akkor mértem meg írtam :) )volt h. csk 40 gr-ot köv szopizásnál meg 100-at evett.De ha hízik és kiegyensúlyozott és nyugodt baba akkor nincs miért aggódni.

Jövő héten megyünk mázsálásra,meg dokinéni megvizsgálja Bálintot :) Kíváncsi leszek mennyit hízott a lelkem :)

szép napot :)
vera

KépKép
viranka

Heni Az nagyon jó :lol: Tegnap mondta a védőnő, hogy heti 150g az átlag. Tehát ti felette vagytok :lol: Tejből kilonként 150 millit számolhatsz. Grétikém most 4420 g neki 660-at kellene megenni egy nap. Mostanában kicsit mohóbb és ezt túlteljesíti :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Regi: igazad van! ;-)

Viranka: Hasonlítunk :-) én is nagyon megbíztam a dokimban, utólag sem győzök csodálkozni azon, hogy én, aki a szülés előtt elleneztem minden olyasmit, hogy EDA, kinyomni a babát (a pocakot nyomva), oxytocin, beöntés és hasonlók, ott magától értetődőnek vettem (persze a természetesszülés-pártiak nyilván rosszul lennének ezt hallva, a vicc az, hogy én magam is az vagyok 8) meg aztán Léboyer-nál is olvasni ezekről mint néha szükséges dolgokról, pl. a hasnyomást bábák is alkalmazzák, ha már nagyon fáradt a kismama a kitoláskor). A saját teóriám az, hogy pl. azért nem tágultam 8 órán át szinte semmit, mert még nem ért be a kórházba a dokim és a szülésznőm, és nélkülük nem akartam megszülni.
Ja, Ádi feje 35,5 volt, mellkasa 36, szóval tényleg nem volt vészes.

Lányok, a "mennyit egyen a baba" kérdéshez: a Suttogóban ez áll (+mennyi ideig szopizzon):
4-8 hetes: legfeljebb 40 perc (60-140 gr)
8-12 hetes: legfeljebb 30 perc (100-170 gr)
3-6 hónapos: legfeljebb 20 perc (140-220 gr)
Ezek elég nagy intervallumok, azért, ami a babák különbségeit ismerve érthető.

Kép
Kép
irina

Viranka, Mírát meg fogom nézne, csak épp lehalt az iwiw... :shock:

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: