A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Már elég régen nem jártam Felétek, de valamit szenvedett az internet itt nálunk, úgyhogy csak most sikerült "ideérnem" Kép

De most! Kép

Minden friss babócásnak óriási gratula, látom azért szépen sorban bújnak ki azok a pocaklakók.. Kép jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Szép az új tábla, alíg várom, hogy majd friss infót küldhessek a babatáblába... Kép

Bár ez még jócskán odébb van, de már nem kell sokat várni.

Minden finishesnek megadrukk, használjátok ki a "lehűlést" és pihenjetek ami a csövön kifér.

Képzeljétek rámjött a fertőtleníthetnék (hú de szép szó Kép )
nekiestem a konyhának, és ha minden jól megy a héten a kamrát is rendbevágom.

Igaz, hogy gyerekszoba mint olyan még a holdban sincs, de sebaj, mire a Huncunás megérkezik, biztos meglesz Kép

Csütörtökön megyek dokihoz, aki ezután egész júliusra elhúz szabira, szóval remélem, hogy az augusztus közepéből nem lesz július vége, már ami a babázást illeti Kép

A friss kismaminak gratula, vigyázzatok magatokra, és jó pocaknövesztést kívánok!

Bocs, hogy ilyen szerte-szana lett az írás, de jómagam is ilyen vagyok, kicsit szétszórt, meg várnandós is, úgyhogy ez amolyan halmozott helyzet Kép

Karmen:
A masszázstól nem lehet bajod ha szakember végzi, és tudja, hogy milyen állapotban vagy. Az tény, hogy az elején fokozottabban ki van téve a baba-mama a veszélyeknek, de a vége felé már kifejezetten üdítő lehet!
A múlt héten voltam és holnap is megyek, kifejezetten kismama masszázsra, ahol a hátam, a derekam, a nyakam a vállam, a keresztcsontom masszírozza a masszőr, és mindezt úgy, hogy egy széken ülök lovaglóülésben a támlára támaszkodva. Ezután a lábfejemet is megmasszírozta, meg a lábszáramat, és kifejezetten jó volt a lábgörcsök miatt, meg a lábdagadás végett. Finom mozdulatok voltak, nem dögönyözött szét Kép

Egyébként pedig, az én véleményem mindvégig az volt és lesz is, hogy ha neked jólesik valami, akkor ne foszd meg magad tőle, persze ne most kezdj el lovagolni, és ne most vágj bele vegyi kutatásokba Kép

Az eleje nekem úgy indult, hogy bármikor elvetélhetek, szigorú fekvésre voltam kárhoztatva, ennek ellenére havat lapátoltam, majd talicskáztam, mert az esett jól.
(persze erről a dokinak és a védőnőnek nem meséltem Kép )

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyújtottam, ez a hátránya, ha ritkábban jut az ember a fórum adagjához! Kép

Mindenkinek jó egészséget, a top 10-nek megadrukk, és vigyázzatok magatokra!!!

Puszka
Tündér
32+5
tündér

Karmen,
Elvileg terhesseg alatt nem javasolt a masszazs, de mit ne mondjak, en barmikor kaphato lennek ra, ha valaki ily modon szeretne kenyeztetni! Szerintem egy sima kis hatmasszirozas nem arthat meg, ha neked is kellemes es el tudsz lazulni! Biztos a babad is elvezi, ha neked tetszik!

Doris,
Teljesen elerzekenyultem a babaid lattan! Olyan csodalatos!

Kaska,
Hogy te miket nem alkottal, es mekkora pocit novesztettel?!?!
Neztem a babas tablat, kicsit eltolodott a nemek aranya: sokkal tobb a kislany, mint a kisfiu!

Kispocisok, panaszkodtatok a hanyinger miatt. Stadelmann: A ba`ba valaszol c. konyveben van par otlet az elmulasztasara (aromaterapia). Ha erdekel, bemasolom az erdekesebb reszeket!

Zsuzsi
Zsuzsi
zsuzsi74

Hali!

Zsurló, Kaska!

Nekem a Gábort 4 kg feletti babának jósolták és fél kilóval kevesebb lett, ami azért nem mindegy a kitolási szakban. Engem fõleg az a tudat bénitott meg, hogy 4 kg feletti baba hogy fog kiférni? Folyton ez járt a fejemben mikor nyomnom kellett volna. Jól el is húzodott a dolog pont emiatt vagy fél-1 órával (nem tudom pontosan mennyivel.) Vagy 6x futottunk neki és mindegyik alkalommal nyomtam vagy 10x-15x. Aztán kiderült, hogy szó sincs nagy babáról. 3540g-al született és 55 cm-el. Aztán végülis csak sikerült kikapcsolnom az agyam és nem gondolni arra hogy mekkora lesz, már túl akartam lenni rajta és akkor végre sikerült jól is nyomni.
Tényleg, ezt jó is ha "eszben" tartják azok a kismamik akiknek nagy babát jósol az UH, hogy akármi van, ha igaz, ha nem, a szülés alatt verjék ki a fejükbõl, hogy mekkora lesz/lehet, mert megbéníthatja a tudat.Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Kicsit vissza olvastam.

Nicki!
Õszinte részvétem a Nagymamád halála miatt, de biztos vagyok benne,hogy mosolyogva távozott tõlünk, mert már elvégezte idelent az összes dolgát. Az is lehet, hogy nem véletlenül ment el, lehet, hogy szeretne újjászületni, és az sem kizárt, hogy a Te kisbabádban. Az élet egy örök körforgás...

Doris!
Kép Én is megkuksiztam végre a két kicsi babácskát. Nagyon nagyon szépek, olyan jó látni õketKép Nem biztos, hogy Téged is szét fognak rugni belülrõl. Látod Kaska Violája nem kínozza a mamáját. Bezzeg a fiam!Kép Általában hajnali 1-3-ig bulizott, de akkor köbejárta a belsõ szerveimet.Kép De fõleg alul nyilalt, úgy hogy én pattogtam a székbõl felfeléKép Fájt-fájt, de egyben jó is volt, mert éreztem, hogy van, és jól van. A szülés jobban fájtKép De az is hol van már. Még ennek ellenére is összesen 4 babát tervezünk, szóval még 3 kismamiság van elõttem, ha minden jól megy, ami azért biztató nem, hiszen akkor nem is lehet olyan rémes az egész?!Kép Ikreknél nem tudom hogy van, de általában nagyon ritka, hogy nagyon nagyra nõjjenek és hogy végig a 40. hétig bent maradjanak. Általában maguktól is elõbb jönnek. A legtöbb ikerterhesség úgy a 37. hétig tart.
[url=http://mama-baba.freeweb.hu/ikrek.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/ikrek.html[/url]

Kaska!
Igen az az alul matatás kifejezetten "jólesõ"Kép De hát nem minden babóca egyforma.

pusz
sasha

Kép
sasha

Doris,

köszi a választ, szerintem másoknak is érdekes volt olvasni, de azért lehet hogy majd írok valamikor privát e-mailt is. Tényleg nagy elismerés és lehetõség ez a párod számára, büszke lehetsz rá! KépSzerintem is gyönyörû és tiszta ország Svájc. Az idegenellenességet egy 10 éve ott élõ horvát származású ismerõsöm mesélte, nemrég visszahallotta egy kollégájáról, hogy azt mondta rá: "minden szerb bûnözõ". Kép Na de õ is túllép az ilyeneken.
Én is láttam az ikreket, hát ez egy csoda! De maga a várandósság csoda, ahogy 'maguktól' fejlõdnek, növekednek a kisbabák! Kép

River
river

Sziasztok!

Hétfõn nem vagyok és olyan termés fogad, hogy alig bírom végigolvasni.

Friss anyukák, nagyon gratulálok!!! Nagyon ügyesek voltatok.Kép

Top6 megy a drukkkkkk! Sokat gondoltam rátok. Évi, Kaska el se tudom képzelni, hogy ilyen gyorsan elrepült az idõ. Már én is 26. vagyok. Kép

Kispapa, egyre figyelmesebb, mi a babócával növekszünk és már kommunikálunk egymással. Imádom ez a kis pocaklakót.

Képzeljétek, tegnap voltam dokibácsinál és találkoztam kismamákkal. Ültek egymás mellett és panaszkodtak, hogy elegük van, mert mindig van vmi ami fáj, stb.....
Olyan furcsa volt õket hallgatni. Azokra gondoltam, akiknek nehezen jön össze (sajnos van egy pár ilyen ismerõsöm és nekem is eltartott egy ideig). Azért jó köztettek, mert itt tényleg a mának örülünk!!!!! KépKép

Évi, Kaska kitartás, hamarosan a kezetekben tarthatjátok a babátokat, ez annyira megható.
A szüléstörténeteknél is mindig elsírom magam, még jó, hogy nem látják.Kép

Évi, már csak 6 nap, mert hétfõ, kedden szabi és péntek az utolsóKépKépKép
Utána ritkábban, de azért netközelben leszek, hogyan is tudnálak hanyagolni benneteket, ez már szenvedély!!!

Cory, most biztosan élvezitek ti is a jó idõt. Hogy bírod? Gondolom Balu fölös energiái felszabadultak, hogy hûvösebb van? Nekem is egyre jobban dagad a lábam. Hiába minden.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Anikó
24+4
eancsi

Jajj!

Doris!
Engem is érdekelne, mi újság van még ott Svájcban, mert tényleg jó hallani, hogy létezik egy olyan ország, ahol az emberek figyelnek egymásra, figyelnek a környzetükre. Szerintemnyugodtan írhatsz ide is, hiszen ahogy látom sokakat érdekelKép Jó lehet ott.

pusza
sasha

Kép
sasha

Sziasztok, lányok!

Micsoda babaesõ volt itt!

Gratulálok minden új babához, és sok boldogságot kívánok!

Finisben lévõk: drukk - drukk - drukk!!!!!

Beu
beu

Sziasztok!

Huha!Jó sok olvasni valót csináltatok nekemKépDe végülis így jó,hogy pörgünk,nem igaz?KépKép

Nelli!KépÖrülök,hogy te is és a babád is jól vagytok!KépCsak így tovább!KépAz UH-król tényleg nagyon megoszlanak a vélemények,de én úgy vagyok vele,hogy ami kötelezõ azt megcsinálom,de amúgy is annyiféle vizsgálatra berendelik a kismamát,így én nem vágyom arra,hogy hetente nézegessék a babócámat.Azt nem tudom,hogy ez ártalmas-e lenne neki,de mivel már két terhességen túl vagyok,és nem sokat változott a helyzet azóta,így ezzel a babócámmal is megpróbálok nyugodtan ülni a seggemenKépA fogorvos miatt pedig én is szurkolok!

Karmen! A nyílalásokat néha én is éreztem,még néha érzem is,de úgy tudom,hogy ez teljesen normális.Persze ha nagyon fáj,és mellé még görcsök is társulnak,akkor azért mindenképpen menj el a dokidhoz,hogy megbizonyosodj arról minden a legnagyobb rendben van veletek!

Nicki!KépDe jó,hogy te túl vagy azon a fránya AFP-n!KépNagyon rossz volt?Vmennyire rémlik,hogy milyen is lenyelni azt a löttyöt,de azért nem érzem már a számban az ízétKépDe ha te is kibírtad,akkor csak lebírom majd én is gyûrniKép
Gratulálok a felvételidhez!
A nagyid miatt õszínte részvétem,remélem hamarosan helyre jössz lelkileg!

Doris!KépÉn is meglestem a babócáidat,olyan jó látni õketKépKép
Szorítok,hogy sikerüljön betartanod a helyes étrendet,én bizony néha elcsábulok egy egy finom falatnak,habár én soványka testalkat vagyok,szóval nem hiszem,hogy pár finom falat megártana a súlyomnakKépDe azért tudom,hogy szülés után nem könnyû megszabadulni a pocaktól,így próbálok én is jobban odafigyelni,hogy mit eszem,és mennyit?

Boróka!KépKicsit összezavarodtamKépA táblázatban 14+6napos vagy,a neved alatt pedig 15+5 napos.Akkor most melyik is a pontos?

Sashával egyetértek,bizony néha én is kaptam belülrõl olyan rúgásokat,hogy a fülem ketté állt,de azért kilehetett bírniKépDe persze az is igaz,hogy ez is változhat a kismamiknál,biztosan nem egyformán rúgdosnak a porontyaink minketKép

Tündimami!KépÖrülök,hogy jól vagytok,csak így tovább!Kép

Nálam amúgy pörögnek az események.Beindult a festés,a kutyám nagyon betegKépSzegényt nem lehet egyedül hagyni,mert a másik macerálja,szóval unatkozni nincs idõm.Most csak lazításképpen ültem le babanetezni,de folytatnom kell a munkát.Ja!És van még két rosszcsont fiam is,akik percenként benyújtják az igényeiket,hogy anyuuuuuuu,hozz be az innimet,vagy anyuuuuuuu,vakar a lábam kenjük beKépKépKépSzóval az élet szépKép
Na megyek dolgozgatni,legyetek jók!
Rita
15+6
rita01

Sziasztok LányokKép
Dorki, semmi gond én azért duom, hogy mindkettõre gondoltálKép
BellaKép
Köszönjük szépenKép 1 cm eltérés van köztük és ez az elsõ harmadban állitólag nem túl szerencsés... Szerintem minden rendben van VelükKépTi jól vagytok?
BarbiKép
Örülök, hogy néha ráakadsz a hazai izekreKép És még jobb, hogy minden rendben van VeletekKép
KaskaKép
Jót mulattam a soraidonKép Ne félj, a szülés elsõre sikerülni fogKép Az üvegfesték nem mérgezõ belélegzénél. Én ugyanis azért hagytam abba, mert ráirták, hogy mérgezõ anyagokat tartalmaz és zárt térben ne dolgozzunk vele. MOndjuk az enyém olaj-alapú volt. Azóta kézimunkázomKép Svájc tényleg gyönyörû, a táj leirhatatlan és minden ragyogóan rendben van tartva. Szokatlan, hogy sehol nem lopnak (mi kisvárosban lakunk)az üzletek elött zárás után és hétvégén is kint maradhatnak az ásványvizek, növények, virágföldek...stb mert senki nem viszi el azokatKépRengeteg a játszótér és az iskolás gyerekek egy jellegzetes fényvisszaverõ pántot hordanak a nyakukban igy bármely autós könnyen észre veheti õket sötétben is. A gyorshajtást szigorúan birságolják....Nekünk 3 hét alatt sikerült 3 gyorshajtásos papirt begyüjtenünkKép 56, 58, 61km/h sebességgel. Ezekbõl levonták a 10%-ot igy a fennmaradt minimális sebességért is húzós összegeket kértek el. Legjobban az 1 km/h-ás sebesség túllépésen nevettemKép Most a 3. után már nem nevetgélek de tény, hogy itt nem látni összetört kocsikat és mindenki nagyon nyugalmas tempóban vezetKép
KarmenKép
SajnálomKépDe jó, hogy még idõben kiderültKép
NelliKép
Gratula ababóhozKépÉs sok erõt a következõ fogorvoshozKép
ZsuzsiKép
Köszi a kedves szavakatKép
SashaKép
Ne megnyugtattálKép Nem bánom én ha szétrúgják is az oldalam csak egészségesek legyenekKép Igen, ezt már tudom, hogy Õk hamarabb érkeznek valószinüleg mivel szûkösebb a helyKép
RiverKép
Köszi a dicséretetKép A Páromra nagyon-nagyon büszke vagyokKépA világ végére is elmennék Vele, de azért nem bánnám, ha Svájcnál távolabb nem akarna mozdulniKépA babák és a babavárás tényleg egy CSODA! Ha belegondolok ezen a fotón 5 és 6 cm-esekKépSzinthe hihetetlen!Kép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok ismamik!

Csal egy nap legyen lusta malacka az ember lánya és már nem is lehet titeket követni! Kép Na de nem fogtok ám ki rajtam.Szépen kinyomtattam a tegnapi + mai termést és lassan, de biztosan válaszolgatni fogok.

Mi még mindig egyben vagyunk.Nekem annyira rossz ez a bizonytalanság.Kár,hogy a szülésre nem lehet úgy bejelentkezni,mint a fodrászhoz,kozmetikushoz vagy akár a fogorvoshoz. Kép NEm merek már nagyon semerre sem elmenni,nehogy ott jöjjön rám a szülhetnék,ahol éppen nagyon nem szeretném. Ha lehetne választani az idõpontok közül,mi a holnapot néztük ki...hát nem tudom mi lesz,reméleme babaesõ. Kép Egyébként meg csütörtökön megyünk dokihoz. egy kicsit tartok a túlhordástól,mert nem szeretnék indított szülést.Olyan jó lenne,ha szép rendszeres fájásokkal indulhatnánk a kórházba. Kép

Hoztam híreket Ellimamiról,
Kevin Péterrel együtt jól vannak,bár a fiúcska estére besárgult,így éjszaka szoláriumozni volt kénytelen. Kép Remélem hamarosan otthon lesznek szépen hármasban! Kép

Nicki,
részvétem a nagyid halála miatt. Kép Én 8 éve vesztettem el a nagyimat,azóta sem telt el nap hogy ne gondolnék rá.Így minden nap velem van.Sokszor álmodom is vele,amikor mindent elmesélek neki,ami addig velünk történt.Úgy érzem õ is tudja,hogy mi már csak így tudunk találkozni és nekem ezek az álmok nagyon valóságosak,hiszek bennük és nagyon-nagyon jó!!! Kép
Tényleg,veled,hogyhogy itattak cukros lötyit az AFP-n?!?! Az csak egy vérvétel,vagy nem?!?!? A terheléses cukros vérvételen kell enni,inni?!?!?
Gratula a felvételihez! Kép

Doris,
elképesztõ mennyire más mindenkinek a testfelépítése,alkata,méretei,ha nem olvasnám,el se hinném.Annyi idõs terhesen,mint te vagy most én kb 55 kg voltam és én is 163cm magas vagyok. A akkori pociméretemet nem tudom,arra mondjuk még emlékszem,hogy szinte nem is látszott. Kép (ez egy kicsit zavart is) Most mindennapos kismamaként 39+5 hetesen, 102cm.Mindezek az adatok semmit nem számítanak,nem kell megijedni, mindenkinek más és más. Kép

Magdi,
mi újság veletek? Szüléshez,vagy a hétvégéhez menjen a drukk?!?! Kép

Kaska,
ha más nem is,legalább az már tuti,hogy a jövõ hétvégén már babázol. Kép Azért ez mindenképpen jó hír!!! Persze megy a drukk,hogy Vilcsi mihamarabb jöjjön magától!! Kép
A heteknek és napoknak a száma engem is mindig megdöbbent (milyen sok),pedig 9 hónap alatt igazán hozzá lehetett volna szokni,hogy egyre csak nõ. Kép Valahogy kispocisan annyira hihetetlen volt,hogy egyszer mi is eljutunk idáig.

Nelli,
én kb másfél-két havonta jártam védõnénihez.Mindig beillesztettem egy idõpontot a dokim idõpontjai közé,így nem kellett olyan sok idõt várni a vizsgálatok között.Mindig volt egy "plusz" találkozási lehetõség a babával.Vagyis volt egy plusz lehetõség,hogy csak vele foglalkozzunk. Kép Rendes védõnénim van,akivel bármit meg tudok beszélni szerencsére és teljesen egy hullámhosszon vagyunk. Kép Ha menni akartam felhívtam idõpont miatt és már mehettem is. Kép Egyébként úgy tudom 4 látogatás kell,hogy
legyen(te mész védõnénihez ,õ meg bepecsétel),mert akkor látják,hogy nem hanyagoltad el a terhesgondoznak ezt a részét sem és ez az anyasági támoghatáshoz kell.

Tina,
a klíma mindig jól jöhet. Kép akár jövõre is. Kép

Karmen,
a nyilalások teljesen normálisak.Anno én is betojva rohantam haza a munkahelyemrõl,hogy pihenjek,mert azt hittem baj van,de a dokim megnyugtatott,hogy ez teljesen természetes. Nyúlnak a méhszalagok.

Doris,
pocaklakóid tündériek.Hihetetlen ez a látvány.Ilyet aztán csak tényleg ritkán láthat az ember lánya. Kép Percekig nézegettem õket. Kép Még a kispapának is megmutattam! Neki is tetszett!!

Boróka,
további boldog pocinövesztést. Kép

Doris,
ahhh...már értem. Kép Ezek szerint azt is kórháza válogatja. Kép

Babajaga,
gratula mégegyszer Sophie-hoz. Örökre maradjon meg ez az euforikus állapot!!Kép

Bella2,
jó pocaknövesztést. Kép

Barbi,
a köröm és hajnövésben tuti van valami,mert nekem is mindkettõ úgy nõ,mint a bolondgomba. Kép De sajna lesz ez még így se!!Kép

Angi,
tündéri babótok van!Gratula mégegyszer! Gyors felépülést! Kép

Karmen,
a nászútunkon 24 hetes terhes voltam és mivel Wellness hotelben voltunk,nekem is volt részem kellemes masszázsokban.Egyáltalán nem ártott meg,sõt....Ha a masszõr tudja,hogy kismama van a kezei között,akkor annak megfelelõen kell masszíroznia,feltéve ha tudja,hogy azt hogyan kell.Ne aggódj,nem csináltál bajt,csak tényleg mindent meg kell elõre beszélni a masszõrrel.

Tündér,
üdv újra itt. Kép

Anikó,
már alig várom,hogy itt legyen az a hamarosan. Kép
Az idõvel aztán nem lehet versenyezni.elrepül az,ha szeretnénk,ha nem. A sopánkodó kismamikat én se értettem soha.Nekem nem volt olyan egetregetõ kellemetlenségem a 9 hónap alatt,amire azt mondtam volna,hogy na ne,ebbõl már elegem van. Mindig mindennek megvan az oka,hogym iért történik,még ha az egy kicsit kellemetlen is. Kép Valahogy és valahol a babónak is el kell férnie és meg kell nõnie. Kép
Jó pihizést a hétvégétõl,addig meg kitartás!!! Kép

Bocsi ha túl hosszúra sikerültem,dehát így jártam,lusta voltam tegnap jönni. Kép

üdv mindenkinek
remélem hamarosan pocakon kívül lakó babás hírrel is szolgálhatok. Kép

Évi + Petra baba_39+5
Kép
Évi24

ÉviKép
Szép nagy számokat irtál a neved melléKépTe jó ég!Mindjár tszülni fogtokKép ÉN egy "kevéske" felesleges kilóval inditottam a terhességemet. 56 kg.voltam mikor elkezdtük a stimulálást és 60 kg lettem mire kiderült, hogy terhes vagyok... Tudom, hogy ez rengeteg de én tényleg folyton feküdtem és ettem jóizûen igy sikerült két hetes terhesen 60 kg-ot nyomnom. Azóta két és fél kg jött rám és remélem tudom majd tartani az ésszerû étkezés menetét mert nem szeretném veszélyeztetni a babák egészségét. Tény viszont, hogy nagyon hamar kezdett égni a gyomrom és még a mai napig nagy mértékû éhségrohamok törnek rám. Elég pár falatot ennem viszont azt nagyon gyakran teszem. A 12. héttõl leállitották a hormonokat igy abban bizom ez is segit normálisabban táplálkoznomKép
RitaKép
Szép, mozgalmasan telnek a napjaitokKép Vigyázz Magatokra nagyonKép

doris

Szerintetek meddig KELL bent maradni a babának? Mikortól születhet meg biztonsággal?

Saci

35
charlottee

Sziasztok!

Két percen belül elkészül az ebédem (túrógombóc), szerintem Zsombi is felébred addigra KépKép

Doris
Biztosan szép helyen laktokKép A babusok pedig rohamosan fognak nõni KépKép Milyen jó lesz majd, amikor már Te is érzed, ahogy mozognak Kép
Egy barátnõm Ausztriában lakik egy kisvárosban, teljesen úgy tudnám leírni a helyet, ahogyan Te írtad le, ahol laktok. Tisztaság mindenütt, nincsenek csikkek a földön, tényleg mindenki normális tempóban vezet, ami számomra érdekes volt, hogy pl. újságos bódé nincs, a napilapok egy mûanyag tasakban vannak oszlopokon, alatta kis dobozka a pénznek (becsületkassza), és beledobja a pénzt, aki elveszi az újságot. Itthon ezt nem lehetne megcsinálni. Másik: bio termékeket a termelõ viszi házhoz, a cuccot leteszi az ajtó elé, ha nem vagy otthon, majd fizetsz késõbb. Itt letenné az ajtó elé, gyanítom 5 percen belül még a ládát is elvinnék Kép.

Kaska
Milyen ügyes vagy! (Megnéztem a profilodat)
Jól nézel ki, a talin még egész kis szolid pocid voltKép
Mire jó az a mandala?

Sasha
4 gyerek?Kép Én csak álmodozok a harmadikról, Apa egyelõre hallani sem akar róla (én 2-3 éven belül megszülnémKép)

UH-os súlybecslés
Szerintem sok mindentõl függ, pl. gép állapota, orvos tapasztalata stb. Pl. a lányomat annak idején a szülés elõtti napon a gép 3,5 kg-nak "mérte", a szülésznõ másnap szülés közben hastapival bõ 4 kilót jósolt. Akkor már több, mint 10 órája szenvedtem, meg is ígértem Apának egy eltávolító mûtétet, ha 4 kg felett lesz a lányKép Szerencsére Szandi az arany középutat választva 3,75 kg-val született.Kép Most 4 kg körülinek jósolták Zsombit, 4050 g-mal született. Tehát elsõre nem jött be, most bejött.
Egyébként most nem is attól paráztam, hogy hány kiló lesz Zsombi, hanem attól, mekkora lesz a feje, Szandi ugyanis 37 cm-es fejkörfogattal született(élmény voltKép), Zsombikám pedig 38-assal (és gátvédelemmel)Kép

Közben elkezdtem ebédelni, úgyhogy megyekKép

Mindenkinek minden jót, Top 6-nak drukkKépKépKép, többieknek jó pocakosodástKépKépKép

Toffifee + Zsombi (aki hagy ebédelni KépKép)
toffifee

Saci!

Ez írtó nehéz kérdés szerintem, de én úgy tudom 30. hét a nagyon minimu, de ilyenkor még inkubátor, gépek, sok probléma adódhat, amit az orvosok szoktak mondani aza 37 hét, amikor már nem is számít tul képp koraszülöttnek, ha megvana súlya. A kettõ között a magán véleméynyem szerint a 34. hét az amaikor már ha megszületik nagyon nagy eséllyel nincs komplikáció.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Súlybecslés:

nekem az Uh kb jónak saccolta. Az orvosok hastapival vajúdás közben viszont egytõl egyig 4 kg-os babát jósoltak, pedig kb 3-an vizsgáltak meg (ügyeletes, saját, mûszakvezetõ fõorvos). 3400 gr lett az Uh saccolta jól.
Az Uh egyébként a hossz adatok alapján saccol, tehát akkkor méri el álalában ha a baba méretei nagyobbak vagy kissebbek az átlagnál, vagy a magasságához képest duci vagy sovány. Ezért mondják hogy +/- fél kg.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok Pocakosok!

Amikor ezt a topicot olvasom, mindig feltámad bennem a vágy, hogy újra legyen Pocaklakónk!
De hát még várunk, egyrészt a császár miatt, másrészt meg Levi még elég kicsi, elég Õt is pesztrálgatni pocak nélkül Kép.
Amig Levit vártuk, úgy éreztem, hogy ez egy természetes állapot, de biztos, hogy nem fogom visszavágyni, aztán meg tessék... Kép. Akkor arra vágytam, hogy végre jóízûen egyek, igyak valamit, ne jöjjön vissza, ne kelljen ülve aludni stb. most meg hiányzik egy jó kis pocakhullámzás vagy csuklás.
De jövõre újra szeretnénk egy apróságot, tehát, ami késik az nem múlik Kép!

Évi24!
Megírom mailben a mobilom számát, majd küldj egy SMS-t, ha már megvan Petra baba Kép! Húú, de izgalmas!
Holnap ügyeletes a dokid, pont jó napot néztetek ki! Beszéld meg a babával, hogy holnap pont "alkalmas" lenne a megszületése.
Szerintem a túlhordás miatt ne aggódj, mert dr. H.-re nem jellemzõ a szülés megindítása. És hát karácsony sincs (mint nálam volt) és szabira sem megy Kép. Akkor miért siettetne?

Saci!
Én úgy tudom, hogy a 26. héttõl már mûködik a légzésszabályozás, a 30.-tól pedig már a testhõmérsékletét is tudja szabályozni, tehát nagyon jó esélyei vannak. De a kérdés az, hogy mit tartunk biztonságosnak Kép? Ma már nagyon jók még a koraszülöttek esélyei is, szóval szerintem kár lenne aggódnod!

Üdv, Virág és a két nap hijján féléves Levente
virga

Én ezt azér kérdeztem, mert most vagyok 35 hetes és mintha lejjebb ment volna a pocim, minden egyre nehezebb, nagyon dagad a lábam, a kezem, kevesebbet mocorog, stb. Kisfiam 38 hétre született - makk egészségesen. Szóval ha 35 hetesen születne vagy 36 (most az UH szerint 2,80) szerintetek nem lenne gázos?

Saci
charlottee

Sziasztok!

Rita, a sasszem!
1 héttel elszámoltam magam így, munka közben (melléütöttem, nem rá!). :-) Vagy mégsem? A legutóbbi UH dec. 5-re írta a szülés idõpontját. :-) De csak hadd maradjon az a jó öreg táblázatos adat. Kép

Képzeljétek! Tegnap felhívott a védõnéni, s bejelentette, hogy 1 hétig szabin lesz. :-))) Na ha hazajön meglátogatom - hátha mesél majd róla, hogy merre csavargott. Ja jövõ héten megyek AFP-re. Remélem az is jót fog mutatni, mert különben irgum burgum lesz! Kép
De szeretnék 1-t aludni most munka helyett!

Finises kismamikáknak, vagy másképp a Top 6-nak mennek a drukkok! Kép

Boróka, 14+6
femõke

Saci!

A 35 héten már bõven életben maradna, ha megszületne, pláne, hogy az UH 2,80-ra becsülte. Ha a lehetséges max fél kilót (tévedési arány) levonjuk akkor is 2,30 a súlya ami szuper. Vagyis ha már túl van a baba a 34. héten és eléri a 2 kg-ot akkor semmi probléma nem lehet!!! Az meg hogy a pocakod lejjebb ereszkedett nem jelent semmit. Akár 1 hónappal elõbb is leereszkedhet. Lehet, hogy még be sincs illeszkedve a feje, csak nagyon fent volt és lejjebb jött kicsitKép NE aggódj! Ha megbízol a dokidban akkor fordulj hozzá, hátha õ jobban meg tud nyugtatni!Kép

pusz
sasha

Kép
sasha

Rita! Milyen löttyöt kell meginni az AFP-hez? Ez lenne a cukorterhelés? Van valami vizsgálat a 16. héten amit akkor kellene, mert én akkor nem leszek itthon, nyaralok.

A mai UH petezsák 14,2 mm, 6 hét 5 nap. Sajna a szive még mindig nem látszott, igy pénteken megint kell UH-ra mennem.
A masszázs nagyon jólesett, de azt mondták ott, hogy vérböséget okoz, ami vetélést okozhat. Igy inkább nem merek menni, majd 4 évet vártunk rá, kockázatot nem vállalok.
Ja este majd lesz kép is fent újabb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

6 hetes terheséggel tényleg nem nagyon ajánlott még masszázsra járni. VÉrbõséget okozhat,ha erõsebben nyomkodnak,masszíroznak deráktájon,ami akár tényleg vetéléshez is vezethet.Vigyázz magatokra.Megküzdötettek ezért a babáért,ahogy olvasom. Jó pocaknövesztést! Kép
Várjuk az újabb UH képet!
Kép

üdv
Évi + Petra baba_39+5
Kép
Évi24

Sziasztok lányok!

Elõször is köszönöm a vígasztaló szavakat, igazán jól esett. Egyedül voltam itthon a kicsivel, õ még nem ért semmit, jól esett valakinek elmondani.

Nelli!
A Margitban kétszer csinálnak terheléses vércukrot a 16. és 26.héten.

Karmen!
Szerintem nem kell aggódnod a masszázs miatt, ha jól esett. Most Hévízen én is voltam masszázson és direkt rákérdeztem hogy nem baj e hogy terhes vagyok. Ott azt mondta a masszõr hogy igazából ezeket a lazító masszázsokat lehet állapotosan is. A komolyabb nyirokmasszázs és társai nem ajánlatosak. Drukkolunk az Uh-ra ne aggódj ebben a korban még csak eenyhe kardinális jelenségek láthatók, pénteken már biztosan látszik.

Saci!
Szerintem nem kell aggódnod, de szerintem kérdezz rá a dokidnál. Õk nagyjából megtudják állapítani a szülés idõpontját már ekkor. Persze csak ha nem történik valami idõközben. Én júliusban lesz két éve hogy szültem,hozzáteszem a fiam 4,2kg-val született a 36. héten voltam a dokinál, remélve hogy azt mondja nemsoká szülünk, mert már nagyon nehéz volt a csemetém. Már akkor azt mondta hogy túl fogom hordani, menjek nyugodtan nyaralni, így is lett. Persze a nyaraláson kívül.

Doris!
Szerintem ne foglalkozz a súlyoddal egy-két kiló felesleg nem számít, fõ hogy táplálkozz egészségesen. Ha majd szoptatsz úgy is lemegy, fõleg ha kettõt! Az elejérõl lemaradtam bocsi, de akkor most Te Svájcban vagy itthon szülsz? Az ikrek általában hamarabb jönnek, lehet hogy találkozunk a kórházban?

Rita!
Érezted már hogy mozog! Én már néha érzem hogy mozgolódik, már alig várom a rugdalózást? Ha lehet jövõ héten megkérdezem milyen nemû lesz a babám. Bár úgyis tök mindegy, egyik héten kisfiút szeretnék, mert ha ránézek Benedekre azt gondolom még egy ilyen tündért szeretnék, másik héten meg egy gyöngyörû göndör fürtös kilányról álmodozom.

Magdi!
Lehet hogy szülsz? Mi van veled? Mehet a drukk?

Cory!
Régen jelentkeztél? Csak nem nyaralsz? Hogy vagy?

Egyelõre ennyit, megyek összeütök valami vacsit a családnak. Szerintetek az normális hogy már ennyi idõs korban állandóan vécére kell járnom? Ha megiszok egy pohár vizet tuti hogy 10 perc múlva mennem kell. Kicsit szar mert akárhova megyek mindig bele kell kalkulálnom hogy 1 óránál többet tuti nem bírok ki.
Dobogósok hajrá!!

Nicki
16+5
Nicki

Sziasztok!

Voltam ma UH-n és nagyon megijesztettek. És most azon aggódom, hogy hétfõig ne legyen semmi gond.
Ugyanis kevesebb a magzatvíz, mint kéne, és a baba is 3-4 héttel elmarad ahhoz képest, amekkorának lennie kéne a 36. héten. Amúgy minden rendben lenne vele, mozog, szíve rendesen ver, keringése jó. Lehet, hogy nem tágul a méhem.
Mindenesetre a Szent Imrében a doki azt mondta, hogy jobb, ha elmegyek az I. sz. Klinikára, és megnézik, nehogy gáz legyen.

A kolléganõm ott szült, az õ orvosához tudtam bejelentkezni hétfõre. És nagyon nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. Lehet, hogy elõbb lesz meg a baba és császár, de az is lehet. A lényeg, hogy egészséges legyen.

Hát most ennyit

Jelenleg zaklatott Tünde
36+5
csibe21

Sziasztok Kismamik!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]1.[/size] Évi_24 [size=-2]2002.09.12.[/size] 39+5 24 év/1.b. Budapest 2003/06/27/ [size=-2]2003.06.19.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 39+2 31 év/3.b. Budapest 2003/06/22/ [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]3.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 39+2 31 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003/06/22/ [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]4.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 39+2 32 év/ 2.b. Budapest 2003/06/22/ [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]5.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 38+6 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003/06/25/ [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]6.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 38+0 18 év/1.b. Szeged 2003/07/01/ [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE N&#337;i Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]7.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 37+6 27 év/1.b. Pomáz 2003/07/02/ [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]8.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 37+5 27 év/1.b. Diósd 2003/07/03/ [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]9.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 37+4 24 év/1.b. Budapest 2003/07/04/ [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg szabolcs[/size]
[size=-2]10.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 36+5 33 év/1.b. Budapest 2003/07/20/ [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház / Dr. Balogh Tibor[/size]
[size=-2]11.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 36+3 32 év/ 1.b. Szeged 2003/07/12/ [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE N&#337;i Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]12.[/size] Tündimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 36+0 24 év/1.b. Pozsony 2003/07/14/ [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Cunderlík[/size]
[size=-2]13.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 35+2 26 év/2.b. Budapest 2003/07/22/ [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]14.[/size] Anita [size=-2]2002.10.28.[/size] 33+1 26 év/1.b. Jászberény 2003/08/04/ [size=-2]2003.08.04.[/size]
[size=-2]15.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 33+0 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003/08/05/ [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]16.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 31+1 25 év/1.b. Pécs 2003/08/18/ [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]17.[/size] Tündér [size=-2]2002.11.15.[/size] 30+4 26 év/1.b. Diósd 2003/08/20/ [size=-2]2003.08.22.[/size] [size=-2]Budai Honvéd Kórház / Dr. Varga György[/size]
[size=-2]18.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 30+0 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003/08/26/ [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 28+5 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]20.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 28+4 29 év/1.b. 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]21.[/size] Kisegér [size=-2]2002.12.06.[/size] 27+4 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]22.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 27+3 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]23.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 25+5 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]24.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 25+4 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]25.[/size] Nyuszimanó [size=-2]2002.12.21.[/size] 25+3 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]26.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 23+5 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]27.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 23+3 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]28.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 23+1 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]29.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 21+4 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]30.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 20+1 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]31.[/size] Bogár [size=-2]2003.02.06.[/size] 18+5 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]32.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 16+5 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]33.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 16+5 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]34.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 15+6 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]35.[/size] Boróka [size=-2]2003.03.05.[/size] 14+6 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]36.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 14+4 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]37.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 13+5 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]38.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 13+4 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]39.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 6+4 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
</pre>
Mostantól egy hétig próbaüzemmódban futunk, hogy kipróbáljuk, muködik-e így. Szóval hogy is van az az így:
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tündimami

És a babócák:
<pre>
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu L&#337;rinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
Urszila Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Leszter Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap
Ányez Benedek 3300g, 53cm 2003.04.14. ( - 7 ) nap 9
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu KépJanka 3120g 2003.06.12. ( - 12 ) nap
Angela2 KépJudit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami KépKevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
</pre>
Mostantól egy hétig próbaüzemmódban futunk, hogy kipróbáljuk, muködik-e így. Szóval hogy is van az az így:
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tündimami

Sziasztok!

EAnikó: Balunak mindig vannak fölös energiái, csak én lassulok le 30 fok felett Kép Most nagyon jó. Nagyon jókat alszom Kép Ma egész nap egyetemeztünk, és tök jól bírtam. Nem is dagadt be a bokám Kép

Évi: ne ülj otthon folyamatosan, mert bekattansz! Én 5 nappal hordtam túl Balut, úgyhogy tudom, milyen érzés. Mászkáltam mindenfelé, de mindig valakivel (vagy a fickómmal vagy olyan barátnõvel, aki már szült Kép). Az elsõ szülés nem megy olyan gyorsan, hogy bárhonnan is gond lenne eljutni a kórházba. Ne menj messzire, legyen nálad mindig feltöltött mobil, ha elindul, hívod kispapit, és elindulsz a kórházba, ott találkoztok! Ne izgulj, nem lesz semmi gond! Nagyon drukkolok! KépKépKép Nem tudom, a dokid mikor indítaná, ha túlhordanád, de engem pl az elsõ héten teljesen békénhagytak. Utána befektettek volna, és a betöltött 42. héten indították volna, de végül szépen beindult magától Kép

Doris: nagyon nevetnem kellett a súlyodon (bocs, de aki látott már engem, megérti Kép). Olyan számokat írsz, amit én utoljára valamikor az általánosban láttam a mérlegen Kép Ne izgulj a súlyodon, majd szülés után ráérsz vele küzdeni Kép Addig jó pocakosodást Kép

Saci: én azt tudom, hogy az anyukám is és a párom is a 30. hét körül születtek, és hát nem manapság, és mindketten tökéletesen egészségesek, és a kórházban sem volt velük küzdés, csak alacsony volt a súlyuk. Nálad már semmi gond nem lenne. Szép nagy a babód, és már készen van a kinti életre.

Súlybecslés: nekem nem volt 30. hét után nagy uh. Csak a dokim nézegetett a végén uh-val, de a súlyát sosem becsülgette, csak a pocakomra rakott kezével, és azt mondta, tapintásra 3kg körüli lesz. 2,9kg lett KépKépKép

Nicki: nagyon jól esett, hogy hiányoltál Kép VAgyok, olvasok, csak el vagyok havazva.

Csibe: nagyon drukkolok, hogy minden ok legyen!!!

Tegnap óta dolgozik a fickóm KépKépKép Érzem is, hogy az elmúlt két napban csak én rohangásztam Balu után. És hát most muszáj idõnként babakocsit emelgetnem. Igyekszem minél kevesebbet. Pl a lépcsõnél kiveszem Balut, és felzavarom egyedül, az üres babakocsit meg felléptetem. Idõnként kicsit furcsán néznek rám az emberek KépKépKép
Ma voltam egyetemen, mindent elintéztem. Még kb 2 hét, hgoy válaszoljon a dékán Kép

cory 23+1

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Évi! már fent is van az újabb kép. Kép

Nicki, köszi, de késöbbi terhességnél én is gondolom lehet, most nagyon félek.

Doris! Én az elsö lombik alatt hiztam 4 kg-t, nem is ment le rólam, sajna. Azóta vigyázok, hogy ne egyek többet, mint
amire szükségem van, ha gyógyszereket szedek.
Most nem akarok koplalni, és tudod hányingerem sincs (kopp-kopp-kopp) de alig van étvágyam. Ill. van, majd éhenhalok, és pl. reggel is jóllaktam egy negyed zsemlével! Férjem is nyaggat, de ha én úgy érzem tele vagyok, mit tehetnék. Neked is volt ilyen furcsa érzeted?

Ja ma az UH-n jót nevettem, mert a növérke gratulált mekkora már a hasam, erre közöltem, hogy sajna nekem is úgy tünik hogy látszik, pedig még nem kellene, amellett még titok kell legyen a cégnél. Igaz már mindenkinek feltünt hogy köpenyt huztam magamra, én a légkondira fogom Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

CoryKép
Köszi a biztatástKép Tudom,hogy nem kell aggódnom a kilók miatt és egyébként is lesz egy életem, hogy ledolgozzamKép
KarmenKép
Amit irsz az étvágyról és az éhségrõl szó szerint igy van még velem most is a 15.hét utánKépFarkas éhséget érzek aztán kb.fél szelet kenyérrel teljesen eltelek. Sokszor kell ennem, de mindig keveset mert akkor tele érzem a gyomromKép Sajnálom, hogy titkolnod kell a dolgot...elég nehéz lehet.

doris

Sziasztok!

Hát még egyben vagyunk. Zsuzsinak most már vagy nagyon igyekeznie kell (ma este), vagy türelmesen meg kéne várnia a dokit(vasárnap estig). Elvileg mivel vasárnapra vagyunk kiírva, ráér, csak pl. Miki 1 nappal korábban jött. De javítja a stasisztikát, hogy Niki 1 nappal késõbb született és a lányok ugye, hátha összetartanak. Kép

Mindenkinek jó pocisodást és a top6-nak drukk.

Magdi
39+2
gallainémagdi

Evi,
Nemreg olvastam valami "statisztikat", ami pont azt taglalta, hogy a szulesek altalaban biztonsagos helyen indulnak be. Ritka az, hogy mondjuk egy szupermarket kellos kozepen menjen el a magzatviz, vagy erezz "hirtelen" egy fajast (ilyen csak hollywoodi produkciokban szokott lenni)! Ha jol erzed magad, maszkalj amerre jolesik, ha rosszul erzed magad (kozelgo szules), akkor ugyis hazamesz!

Csibe21,
Engem pont ugyanezzel riogattak, hogy a baba 3-4 hettel kisebbnek latszik a koranal. Mindezt azt hiszem a 35. heten mondtak. A "sacc" ugy tudom 2 adat alapjan keszul. Az egyik a fejatmero (mi keskenyfeju csalad vagyunk), a masik az also labszarcsont hossza (hosszu labunkrol sem vagyunk hiresek). Magzatvizem nekem is keves volt, de ez mar csak szules kozben derult ki, Miki erkezese elott kb. 2 perccel, amikor vegre megrepedt a burok! Szoval ne parazz, ezek a "saccok" nagyon pontatlanok is tudnak lenni!

Lanyok, egy kerdes: nektek nem tunt fel, hogy mostanaban rengeteg a csaszarmetszes? Szerintetek miert? Ennyire elfelejtettunk szulni, vagy az orvosok machinalnak? Amikor en szulettem, meg 3-5 szazalek volt a csaszik aranya a normal szulesekhez kepest. Most meg valahol hallottam, hogy 40% ???

Zsuzsi
zsuzsi74

Szia Zsu!

Valóban több a császár, mint korábban. Ennek sok összetevõje van, orvos is meg a kismamák is. Kb. 10 % most a császármetszések aránya. A 40%-ról én is hallottam, de nem igaz.

Andi
Dandy

Sziasztok!

Hu, milyen aktivak vagytok most, tok jo :-)
Szupi, hogy Ti, friss anyucik is visszajartok, es olyan jokat es erdekeseket irtok :-)))

Karmen,
sajnos, igazad van, ha bosszankodtal: sok szakembernek nincs pontos fogalma rola, mit lehet es mit nem terhesekkel, es az egyik fele tul ovatos, a masik meg tul laza. Muszaj nekunk utananezni a dolgoknak.
Meg szerencse, hogy a babak tobbnyire nagyon strapabiroak - de tokeletesen megertem, hogy nem akarod tesztelni, hogy mennyire!
Drukk a penteki UHhoz :-) Nekem a legatutobb elmenyem volt, amikor a kis lukteto szivet megpillantottam :-))) de az nalunk mar a 8. heten volt.
Ugy tudom, az AFP nagyon idohoz kotott, es a 16. heten csinaljak :-( ugyhogy beszeld meg a dokiddal, hogy mit tudtok csinalni, lehet, hogy par nap csuszas meg belefer!

Nelli,
profil: rakattintasz a level fejleceben az illeto nevere!
Akkor fogorvos drukk is atnapolva :-) amugy Te kerdezted, hogy hogyan erzestelenitenek? Mert a helyi erzestelenites egyaltalan nem art a babanak.

Tunder,
irigyellek, nekem meg a vasalhatnekom is kezd elmulni, nemhogy fertotlenithetnek :-(

Zsuzsi,
koszi :-)
Majd a nagy szamok torvenye kiegyenliti az aranyt, addig kicsit rozsaszinebb lesz a tabla :-)

Sasha,
Aranyos vagy, hogy igy olvasol minket :-)))
Remelem, sikerul feloldani az ehhez hasonlo aggodalmaimat... Ma pl. felelem kibeszelosdit csinaltam Kispapaval. Mert lehet, hogy csak a felszinen vagyok nyugodt, es melyen bennem egy csomo felelem van, csak nem hagyom elojonni. Viszont lehet, hogy ezert nincs semmi jele, hogy szulni fogok!
Neked hogy fordult a babocad: arccal ki, a hasfal fele, vagy befele? Mert arra gondoltam, talan ettol is fugg, hogy faj-e a rugdosas. Nekem kifele nez, igy az osszes vegtagja elol van, es nem a belso szerveim fele :-)

Eancsi,
tok jok vagytok, hogy szoktatok kommunikalni? :-)))
6 nap, az mar seperc letelik :-)
Neha en is ugy erzem, hogy a folyamatos panaszkodas valami magyar divat. Nem azert mondom, mert ha valakinek baja van, mondja el es ne tartsa magaban. De ha valakiknek mar csak bajuk van... Legszebb, amikor csunyan neznek rad, ha Te valami jot mondasz, mintha megszegned az iratlan szabalyokat! :-]

Rita,
ugy szep, ha zajlik, igaz? ;-) Tenyleg poroghetsz rendesen, de ugy tunik, Te jol birod! :-) Gyerekszaj tok jopofa :-)

Doris,
en uvegmatrica festekkel dolgozom, ilyen feliratot nem lattam rajta. Es amiota idom van ilyesmire, Viola mar olyan nagy, hogy mindene kifejlodott, csak gyarapszik, ugyhogy kulonosebben nem aggodom. Mondjuk ragcsalni nem adnam a praclijaba a festett cuccot, de ennyi szerintem nem art meg neki.
En is orulnek, ha itt is jobban meg lehetne bizni az emberekben.
Hat a "rengeteg" tulsoly szerintem nem itt kezdodik... :-)

Evi,
pontosan ugyanugy erzek a tulhordassal kapcsolatban, mint Te. Viszont engem a jovo heten tuti inditanak, Veled viszont lehet, hogy turelmesebbek lesznek, mar csak a kiirasi ido bizonytalansagai miatt is, nem? Hat remeljuk a legjobbakat :-)))
Ellimamieknak uzenem, hogy puszi es varjuk oket, besargulasnak pedig hess-hess! :-)))
Petra baba es poci hogy viselkednek mostansag? Van barmi ujdonsag? Drukk-drukk :-)))

Saci,
csak megerosithetem a tobbieket. En is ugy tudom, a 28-30. hettol az eletben maradasi eselyek mar nagyon jok, a Te idod pedig mar a komplikaciok szempontjabol is egeszen biztonsagos, kulonosen ilyen szep sullyal :-) Szerintem max. az lehet a 37. hetig, hogy mivel hivatalosan meg koraszulott, biztos ami biztos alapon beteszik egy kicsit inkubatorba megfigyelni, es csak aztan adjak at Neked babazasra.
De ezekbol a jelekbol meg szerintem se kovetkezik, hogy mindjart szulnel! :-)

Toffifee,
hu, jol belekerdeztel :-) A mandala (korbe rajzolt abra) a legosibb es legfontosabb szimbolumok egyike. Mandalakat rajzolni es nezegetni alapvetoen jot tesz a leleknek, segit az elmenyek feldolgozasaban, a belso rendezettseg kialakitasaban. Ha erdekel kicsit bovebben is a tema, anno irtam rola egy "ismeretterjeszto" cikket, szivesen elkuldom!

Virag,
en hiszek Neked, vegul is a Geszti is megmondta: "az szeretnek lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, aki most vagyok" ;-))) De most akkor is nagyon jo lenne mar VISSZAvagyodni... :-)

Nicki,
teljesen normalis, vannak, akiknel a terhesseg elso jelei kozott van a gyakori pisiles :-)

Tunde,
nagyon-nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a babaddal! :-) Az mar nagy orom, hogy jo allapotban van, remelem, hogy teves riasztasnak bizonyul ez a hir!

Cory,
emberek csak nezzenek! Anyosom meselte, hogy o jokat uldogelt a lepcsohazban, amikor kispapam hugat varta, es kicsi kispapa behisztizte magat, hogy marpedig vigye fel az emeletre. Nem allt le vele balhezni, hanem megvarta, amig lecsillapodik. Szerintem nagyon jol csinalta, remelem, nekem is lesz ilyen turelmem :-)
Azert gondolom, nem banod, hogy a parod dolgozik :-)))
Kepzeld, nekem meg ma vizesedett be nagyon a labam, pedig pont jo az idojaras! Nem igazan ertem a dolgot.

Magdi,
hat akkor most leveszem a labam a Neked szolo drukk pedalrol! :-) Remelem, Zsuzsi szofogado kislany lesz :-)

Zsuzsi,
szerintem nem machinalnak, hanem biztosra mennek. Amikor en szulettem, meg nem volt UH, igy sok mindent nem is sejtettek elore, pl. elol fekvo mehlepeny es tarsai, amelyek miatt ma konnyen letrejonnek programcsaszarok. Amugy az egeszsegugyre jellemzo a tulbiztositas, de hat ez nezopont kerdese. Te a termeszetes dolgok hive vagy, de van, akinek meg ez a gondozas is keves.
A 40% szerintem is torzitas. Max 10-20%.

Atyavilag, hogy elment az ido. Ugysem tudnek mit meselni, ez is egy bekes esemenytelen nap volt. Jot terhestornaztam.

Egy kerdes: szerintetek van abban valami, hogy hetvegen rosszabb szulni (az ugyelet miatt)? Anyukam most ezen parazik, de szerintem egy nivos szuleszeten ez nem lehet ok aggodalomra, es meg nincs is itt a fo szabadsagos szezon.

Ja, es meg egy hulyeseg, ezt meg en termeltem ki: mi van, ha pont egy kad vizben ulok, amikor elmegy a magzatvizem? Tuti, hogy akkor is eszreveszem?

Minden jokat, es drukk mindenkinek, aki keri :-)))

Kaska
39+3
kaska

Hello Lanyok,

Szoval a szulestortenet, bar kicsit hosszu lett:

Addig azt hiszem ismert, hogy kedden meg total zart mehszajat talalt a dokim bar mar hetfo reggeltol folyamatosan voltak josloim. Abban egyeztunk meg, ha a fajasok nem allank le legkesobb csutortokon ujra megyek. Szerda este kb. 8-tol 10 majd 8 perces rendszeres fajasaim voltak, megprobaltam aludni, mondvan ha sikerul akkor csak joslo, hat nem tudtam mar aludni. Hajnal 2-tol rendszeres 5 perces fajasokka alakultak, telcsi a dokinak, aki 4-ig sem hivott vissza, mint kiderult lemerult az elem a telcsibe. Ekkor a ferjem ugy dontott indulas a korhazba. Reggel 6-ra ertunk be, ahol felvetel es elso vizsgalat utan kozoltek igen ez egy beindult vajudas, de ZART a mehszaj meg mindig. Jol elvoltunk a szobaba a ferjemmel, beszelgettunk, fenykepeztunk, setaltunk, bar uncsi volt az infusios allvany tologatasa. Ezt rogton bekotottek, mivel nem lehetett tudni mikor lesz a dologbol csaszi.
10 korul attores verge egy ujjbegynyire kinyiltam, akkor mindenki ujjongot, mondvan beindult a tagulas ebbol ma baba lesz. Este 7-ig elvoltam a 3-5 perces fajasokkal, nem igazan volt veszes a fajdalom, bar a gep rendszeresen kiakadt,amikor regisztralta a fajasokat. Ekkor elfojt a magzatviz es ujra vizsgalat, ami bebizonyitotta, hogy meg mindig 1 ujjnyira vagyok nyitva. Na itt azert elszontyolodtam egy kicsit, de a doki a es a ferjem biztatott, majd most beindul a dolog. Sajna nem igy lett 1 oran at 2-3 perces fajasaim voltak, majd szepen elkezdett leallni a dolog, ritkultak a fajasok, rendszertelenne valtak es mivel az elozo csaszi miatt oxitocint nem kaphattam, hajnal 3-kor csaszi mellett dontott a dokim. Ezutan beindult a szokasos gepezet es spinalis erzestelenites mellett 3:55-kor megszuletett Judit.
Ezutal azonban a ferjem vegig ott volt velem, sot amikor ellattak a manokat odahozta es a mutet vegeig vele volt en meg legalabb nezhettem mindkettojuket, annyira csodalatosak voltak, hogy minketten csak sirtunk. Mar 8-kor kihoztak a lanyzot szopni es elso nap 2-3 orankent rendszeresen megkaptam. Masodik naptol pedig mar egyutt voltunk es negyedik nap reggel haza is johettunk.
Bar nagyon termeszetes szulesre keszultem, igy sem eltem meg kudarckent a dologot, azt hiszem ezt nagy reszt a ferjemnek koszonhetem, aki vegig ott volt es tartotta bennem a lelket akkor is amikor bizony elkampicsorodtam a csaszi miatt.

A lanyzo szepen fejlodik, es mar csak szopizunk. En eleg gyorsan regeneralodom a csaladom szerint, de ez koszonheto annak is, hogy 3 nap utan hazajottunk es itthon azert konnyebben megy a dolog.

Ildianyu,
Utolag is gratulalni szeretnek manokahoz es sok-sok tejcsit nektek.

Angi+Jucus
angela2

Sziasztok kismamik!
Azt hiszem a kinézett 18-a már nem fog összejönni,bár még hosszú nap áll elõttünk.Most egy kicsit felébredtem,hogy kispapi elment dolgozni,de gyorsan vissza is fekszem és alszom még egy kicsit,hogy gyorsabban teljen a nap. Kép
Nem is tudom mikor laudtam utoljára egybefüggõen 3 órát,de képzeljétek tegnap és ma éjszaka sikerült. Kép

Nemsokára jövök! Kép

üdv mindenkinek
Évi + Petra baba_39+6
Kép
Évi24

Sziasztok!

Karmen! Ha úgy érzed, hogy árthatsz a babádnak, és erre a legkisebb félelmed is megvan, ne menj masszázsra. 4 év sok idõ, mire ez a kis babó megfogant. Valahol az ember legbelül érzi, mit lehet, mit nem.

Saci! Szerintem is minden rendben lenne, ha most születne meg a babó, ne izgulj! Már szép nagy.

Tünde! Próbálj megnyugodni, és arra gondolni, hogy már mennyire elõre tartasz a terhességben, nem lesz semmi baj. Tévedhetnek a gépek, úgy mint sok másnál. Hétfõre nagy-nagy drukk.

Angi! Még egyszer sok boldogságot Jucushoz. Van egy barátnõm, 3 hét múlva szül, Õt is Jucusnak becézzük.

Doris! Egyáltalán nem vagy túlsúlyban, ezen ne aggódj! Egyél, ami és amennyi jól esik. Szülés után az ikrek majd ledolgozzák Neked a felesleget.

Kaska! Köszi a választ, kipróbálom.

Nekem mára tolódott a fogászat, félek is rendesen.

Nelli
nelli2

Doris! Végre láttam a babócáidat. Annyira édesek! Én is láttam, akinek annyira nincs tárlátása, hogy csak na.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Kaska
én is éppen arra gondoltam tegnap, hogy észre venném ha zuhanyozás v. fürdés közben folyna el a magzatvíz. Remélem valaki fog válaszolni.

Tegnap este voltam CTG. Nem lett valami jó és ezért az ügyeletes orvos csinált egy uh-t. Azt mondta, hogy az jó.
Valaki már járt így, hogy a CTG nem volt jó az uh meg igen? AZ uh-án nézte (nem tudom, hogy kell írni) a flowmetriát. Arra mondta, hogy jó a baba szívhangja.
Csak szombaton lesz a saját dokim és addig nagyon félek nehogy baja legyen a babának. Pár megnyugtató sor most jól jönne.

Tina
39
tkriszta

Sziasztok!

Évi24!
Telcsiszám átment Kép!
Tudok túlhordásról a dokinknál, a 40. hét után gyakrabban jártak ultrahangra. Egyik esetben a kismama kérte, hogy végre indítsa meg a szülést, mert már nagyon elege volt és otthon várta egy nagyobbacska is!

Saci!
Azt elfelejtettem írni, hogy egy ismerõsünknek született májusban babája 36 és fél hétre, egészszégesen és négy nap múlva hazaengedték õket. Még inkubátorba sem került Kép! Szóval ha elõbb jön az sem baj!

Pusza, Virág
virga

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés,aztán megyek aludni. Képzeljétek, éjszaka egy szemet nem aludtam. Tegnap reggel kezdõdött. Egész nap iszonyú keményedéseim voltak, feküdtem majdnem egész nap. Aztán éjjel totál rendszertelenül fájogattam (nem volt kellemes), úgyhogy hajnalig az órát nézegettem és keseregtem, hogy milyen rendszertelen. Most ki vagyok merülve, fekszem is vissza, ráadásul már megint kezd fájni. Volt már vkinek ilyen? Mikor szóljak a dokinak? Pénteken megyek NST-re, addig bírjam ki? Lehet, hogy mire felébredek már el is múlik? Olyan bizonytalan vagyok...

37+6

Sziasztok!

Nicki: Õszinte részvétem a Nagymamid miatt, szerintem Sashanak igaza lehet...

Saci!Kép

Ne aggódj, a babával már nem lehet gond.
Én a második fiamat, Patrikot 2 nappal a 36. hét betöltése után szültem, 2,15kg volt, de egészséges, 4 nap múlva hazamantünk.
tavaly Melissánál fel voltam készülve rá, hogy ismét korábban szülök, fõleg, hogy mindenki mondta: annyira lent van a hasam, hogy max. egy hétig húzhatom...

háát...húztam még 3 hétig, a csajszi a 40. héten bújt elõ, akkor is csak nagy duzzogva...Kép

Zsuzsi!Kép

A bába válaszol c' könyv tényleg szupi, tegnap láttam a könyvesboltban, de nem vettem /még/ meg, mert eléggé kiköltekezett stádiumban voltam, mire a könyvesboltig eljutottamKép

az ára komoly, 3400 Ft, de úgy tûnik, a tartalma is azKépKépKép
tehát legközelebb biztos megveszemKép

Doris!Kép

Ígérem, még ma válaszolok a mailedre, tegnap este már nem kapcsoltam be a gépet, mert "buliztunk"Kép
Patrik harmadszorra is kitûnõ bizonyítványt hozott, és megígértük Neki, hogy megünnepeljükKép

kibontottunk egy üveg pezsgõtKép az ünnepelt is ihatott 1 kortyot, és Legyen Ön is milliomos "junior" társasjátékoztunk...este 11-ig, most pedig hallom már, hogy Melissa ébredezik...Kép

de írni fogok, hosszú levelet tervezekKép

Kata D.V.B.!Kép

Ha bekuksizol ide / miért ne? /
Megkaptam a mailt a csodálatos képekkel, Neked is válaszolok
még maKép / most tényleg Istibizi Kép /

Sasha, Kishúgom!Kép

Négy babóca!Kép
Most Melissát idézem: "Húúú-a" !Kép

Mindent bele, klassz kis csaj vagy, ráadásul idõd is van még bõven, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet!Kép

Nekem, már csak egy babára telik az idõmbõl, hiába nem nézek ki sokak szerint 36 évesnek, azért a biológiai órám ketyeg....Kép

Kaska!Kép

Drukkhegyek Neked, / és a többi finisesnek is!Kép /
bár lehet, hogy Viola / milyen szép névKép/ még túl jól érzi magát odabentKép
ügyesek legyetek!Kép

Tündimami!Kép

Nagyon szorítok Nektek is, nemsokára már babázhatsz, és a mostani félelmeid nyomtalanul eltûnnek majd...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ENERGIÁKAT küldök!Kép

Zsófikám!Kép

te akár a lányom is lehetnél, így a Rád fokozottan figyelek, látom kicsit "eltûntél"...
csak nem???KépKépKép

azért Anyukádnak tudtál segíteni tegnap?

most búcsúzom, még jövök...
használjátok ki a mai hûvösebbnek ígérkezõ idõt pihenésre, erõgyûjtésre, én is ezt tennémKép

de vár a lányom és az állatkáimKép
/ Patrikot azért nem említem, mert az elõbb hallottam, hogy reggelizik, Õ már önállóKépKépKép /

Rita!

Mi a baj a kutyusoddal?Kép
én imádom az állatokat, és nagyon tudom õket sajnálni, ha szenvednek

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Dé!Kép

Amíg tudsz pihenni / ha most tudsz / nincs gond...
ha rendszeressé válnak a keményedések, talán beszélni kéne az orvossal...
ne ess pánikba, ilyenkor már gyakori a "téves riasztás", mesélhetnék rólaKép

lényeg, hogy próbálj aludni, ellazulni, esetleg ülj bele egy kád kellemesen meleg vízbe, ha elmúlik, még biztos nem ARRÓL van szó Kép

Nelli!Kép

azt hiszem a kérdésedre még senki nem válaszolt...
kattints 2x a nevemre a felsõ sorban Kép
így tudod megnézni a profiltKép

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Tina!

Akkor itt a megnyugtatasKép En a terhesseg vege fele hetente 2x mentem ctg-re, soha nem lett jo!, igy mindig elkuldtek utana uh+flowmetriaraKép Mar nagyon untam, de a babaert mindentKép Mindig tokeletes lett minden, es Lacko teljesen egeszsegesen szuletett a 39. hetenKép A ctg csaloka am, mert ha a babad lusta es nem mozog, rossz eredmenyt ad. Ezert kuldenek utana flow-ra, hogy megnezzek, tenyleg van-e valami gond....

Egyszoval nyugi!Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok kismamik!

Szeretnék érdeklõdni, hogy az István kórházban illetve, a Budai Honvédban mit kell enni-inni Kép a terheléses cukor vérvételhez?
2x-er vagy többször vesznek le vért aznap?

Segítségeteket elõre is köszönöm,

Ladybug 21+6
ladybug

Orsoly!

Köszi a megnyugtató választ. Közben felhívtam a vélasztott szülésznõmet (tegnap szabin volt) és õ is mondta, hogy nem rossz az eredmény. Igazából szombaton fogok megnyugodni ha megyek az orvosomhoz, ha addig meg nem szülök.

Akkor mért van a CTG, ha az uh és a flowmetria sokkal jobb eredményt ad? Mért nem csak azt csinálják?
Drukk az elsõ 6-nak.

Tina
39
tkriszta

Sziasztok! Én a szeptember végi babára várók közt szoktam fórumozni a nlcafén, viszont most megkértek egy szívességre, hátha van kedvetek részt venni ilyenben, nekem már túl nagy hozzá a pocakom: 3-4 HÓNAPOS TERHES, 155-163 CM KÖRÜLI KISMAMÁKAT KERSNEK EGY MÁR KÉSZÜLÕ MAGYAR FILM JELENETÉBE. FORGATÁS: 2003. 07. 02. VAGY 03. TOVÁBBI INFO: 0630-9642151 BIHARI MARA, STATISZTASZERVEZÕNÉL.
ÜDV, Kati (+1 Mazsolka)
Névtelen

Sziasztok!

Doris!KépKét gyerköc mellett tényleg mozgalmasan tudnak eltelni a napjaim,de majd megtudod te is!KépA lényeg,hogy én jól viselem,habár azért elég önállóak,és ha nincs kedvem kimenni nekik egy pohár vízért,akkor azért muszáj nekik kimenni,hiszen már egyik sem csecsemõKépA festés pedig az én mániám,eccerûen nem bírom sokáig elviselni ugyanazt a színt a falon,ajtókon,így évente,kétévente változtatunk rajta.De azt észrevettem,hogy ha új baba érkezik,akkor mindent átalakítok,és felújítokKépÍgy volt ez az elõzõ terhességeim alatt isKép
Amit viszont én is hallottam,hogy az ikreket váró anyukák elõbb megszülnek,így tényleg elképzelhetõ,hogy együtt leszünk a kórházbanKépVégülis csak pár napról lenne szó,hogy ha akkor szülnél amikor énKépKépKép

Évi!Köszi a híreket Ellimamiékról!Remélem,hogy hamarosan hazaengedik õket,de sajnos ez a fránya sárgaság benne van a paklibanKép

Nickivel együtt velem is cukros löttyöt fognak itatni a kórházban,ez már évek óta így mûkõdik a Margit Kórházban.16.és 26.héten is.Én azt hittem,hogy ez minden kórházban így mûkõdik,de úgy láccik tévedtem.Enni nem szabad elõtte,csak azt a löttyöt meginni,és rá két óra múlva újra vért vesznek le tõlünk.Viszont úgy tudom,hogy a 26.heti vérvételre már nem kell éhgyomorra menni,legalábbis a terhesgondozási tervben ez áll.

Karmen!Az AFP-nél itatják velünk a cukros löttyöt,de amint látom ezen sokan megvagytok lepõdve,így neked nem biztos,hogy lesz ilyen.De az AFP vizsgálatot cukros lötty nélkül is megcsinálják,de szerintem ezt beszéld meg az orvosoddal,hogy te épp nyaralni leszel,mert az AFP-t tudtommal a 16-17hét környékén csinálják meg.De lehet,hogy ez is kórházra válogatja?Nem tudom.

Nicki!Én is úgy tervezem,hogy az AFP vizsgálat utáni UH-n megkérdezem a baba nemét,habár én a két fiú után most egy kislányról áradozom.De kiváncsi vagyok,hogy neked ki lakik a pocakodban,jó lenne ha már tudnánkKépMozgások?Hát...Nem igazán érzek semmit,habár azt mondják,hogy aki már többedszerre terhes az érezhet vmilyen mozgolódásokat.Én koncentrálok erõsen,néha azt észreveszem,hogy kissé eldeformálódik a hasam,de ennyi,és ez is nagyon rövid ideig tart.Szóval egyenlõre semmi,de a napokban most már én is várok egy egy kisebb rúgás félét odabenntrõlKépKép

Tünde!Én nagyon szurkolok nektek,hogy minden rendben legyen veletek,addig is próbálj meg pihenni,egyél,igyál,lazítsál,mert nem jó ha idegeskedsz!Tudom,hogy könnyen dumálok,de a második terhességem alatt engem is megijesztettek az egyik UH alkalmával,és egy hetet kellett várnom a kontroll UH-ra.Nehéz volt,de próbáltam csak a jóra gondolni,pozítivan állni a helyzethez,és szerencsére semmi baj nem volt mint kiderült az UH-n.

Én a CTG-hez csak annyit tudok hozzászólni,hogy miután levették rólam a szerkezetet átkellett mennem egy dokihoz aki megnézte a papíruszt,és aláírta,majd azt mondta,hogy látom itt egy-két nap múlva szülés lesz.Ezt olvasta ki a méhtevékenységbõl.Hát nem szültem 1-2 nap múlva,de olyannyira nem,hogy túl hordtam a babát egy héttel,és ráadásul a szülés megindítására sem igazán reagált a méhem,így döntöttek a csaszi mellett.Én nem tom,hogy mennyire lehet hinni ezeknek a szerkentyûknek.

Dé!Szerintem mindeképpen szólj az orvosodnak a fájásokról,keményedésekrõl,jobb ha õ is megnyugtat,hogy ez normális,és minden rendben van veletek.A dokid pedig biztosan nem fog leszúrni,hogy minek zaklatod õt ilyenekkelKépNe legyél bizonytalan,tessék szólni a dokidnak,te is nyugodtabb leszel,ha megvizsgál,és megtudod,hogy ez mért is volt,van?

Shelia!Most sok minden összejött a kutyámnálKépTele lett toklásszal,ami gyulladásokat idézett elõ a két fülében,és a két szemében,valamint a bal elsõ lábában.Elis vittük dokihoz,ahol elaltatták,kiszedték a toklászokat,de még maradt a lábában amit elvileg holnap este megpróbálnak kiszedni.És mindemellé még a fejérõl kioperáltak egy rákos bõrdaganatot isKépSzóval szegényke most elég sok mindenen megy keresztülKépDe azért eszik,iszik,a lábát is ügyesen használja,a fején a seb is gyógyulgat,tehát nem hagyja el magát.De álltólag öreg kutyáknál ez sajnos várható,és elõis fordul,hogy kijönnek rajta a bajokKép

Na lányok,én is jó hosszú lettem,bocsi érteKép
Most mennem kell lassan ebédidõ,és a festést is folytatni kell.
A finisben lévõknek ezerrel drrukkolok,olyan jó lenne ha gyarapodna a babás táblánkKép
A hétvégére ma 28-29fokot jósoltak,szóval amit a hét elején hallottam 35-36fokot állítólag nem jön össze,aminek persze mi nagyon örülünkKépKépKép
Rita
16+0(végre)
rita01

Sziasztok!

Jó sok mindent írtatok tegnap+ma, nem is bírtam rendesen elolvasni.
Pedig most megint el kell mennemKépKépKép

Sheila, köszönöm, hogy izgulsz értem, sajna még egyben vagyunk:-((((
Anyunak sikerül az államvizsgája, 5-ös lett, amíg benn volt én vigyáztam Pankára. Töl jó volt, együtt mentünk ctg-re, aztán meglátogattuk a barátnõmet, aki vasárnap szült.

A mai program: vásárlás, tanévzáró.
Legyetek jók!

Ha velem lenne vmi, akkor a család úgyis értesít benneteket!

Pussz: Zsófi(38+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok
Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok.
Kitty vagyok és a "már megint megjött"-bõl jövök. Igaz nem idõztem ott túl sokat, kb. 2 hónapot. 35 éves vagyok, és már van 2 nagylányom (7 és 9 évesek)
És most várom a 3. babót. Most voltam dokinál és 3mm-es a baba, és már mindha a sziv pulzálását is lehetett volna látni. Amúgy 5 hét+1 napos vagyok. Lehet már ekkora a baba, hogy ennyire látsszon?
Azt mondta a doki a 4. hét végi vérvételen, hogy a 4000 HCG nagyon magas.Ki tudja, hogy mennyi a normál érték, és ez mit jelenthet? Babát egyet látott, és talán a terhességi hét is ok, mert tudom, hogy mikor kaptam a tüszõrepesztõ szurit. Már 4.hét +1 naposan látszott a petezsák.Ez normális, vagy mégis idõsebb lehetek?
Ki tudja végeznek-e már nálam magzatvíz vizsgálatot, és az hogy zajlik, mennyire fáj?

Drukkolok a finisben lévõknek, ha lesz idõm visszaolvasok, hogy megismerjelek Benneteket.

Kitty
kitty123

Tina! En mint laikus ugy gondolom, hogy a ctg ugye egy folyamatot nez, pl mutathatja azt is, hogy neha hirtelen leesik a babanak a szivhangja. De elofordul, hogy csak azert mondjak nem megfelelonek, mert a gyerkoc keveset mozgott alatta. A flow pedig csak egy pillanatnyi helyzetkepet ad a koldokzsinor allapotarol, ezert ez nem lenne tul alapos a szivhang vizsgalatara. Na ez volt az okfejtesemKép

orsoly
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: