A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zsuzsu!Remélem ezt a privit már megkapod!
Várom mielőbbi válaszod.:)
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Többen kérdeztétek a foglalkozások időpontjait, én meg pár hete kigyűjtöttem a netről az 1-3 éveseknek szervezetteket, bemásolom ide, hátha hasznát tudjátok venni :wink:

JÁTÉKDZSUNGEL
Ringató foglalkozás
Minden kedden 17.00
A foglalkozásokat Szabó Emese tartja.
Mivel a létszám korlátozott, kérjük, hogy az érdeklődők telefonon jelezzék részvételi szándékukat!
A résztvevő gyerekek a foglalkozást követően (és nagyobb testvéreik a foglalkozás alatt is) 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a játszóház szolgáltatásait.

PICIK ÉS NAGYOK
Szülők és gyerekek közös játék-foglalkozása pszichológus vezetésével
Minden csütörtökön 17.00
Páros héten egyéni tanácsadás – páratlan héten csoportos foglalkozás.

Elsősorban 1-3 éves korú gyermekeket és szüleit várom egy olyan foglalkozásra, ahol a szülők együtt alkothatnak a gyerekekkel, játékötleteket gyűjthetnek, és egy kicsit újra maguk is gyerekek lehetnek.
A foglalkozások légköre oldott, könnyed, tartalmában alkalmazkodik a mindenkori csoporthoz. Ha pici gyerekekkel dolgozunk rugalmasan kell terveznünk, nem feladatot adunk, hanem csak lehetőséget. Ha van kedvük, bekapcsolódnak, ha nem akkor ajánlunk nekik valami más elfoglaltságot. A gyerekek számára maga a tevékenység a fontos, nem az eredmény.
A foglalkozásokat Radnóti Katalin tartja.
Mivel a létszám korlátozott, kérjük, hogy az érdeklődők telefonon jelezzék részvételi szándékukat!
A résztvevő gyerekek a foglalkozást követően (és nagyobb testvéreik a foglalkozás alatt is) 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a játszóház szolgáltatásait.

„BUKFENC”
Játékos, mozgásfejlesztő torna 1-3 éves korú babáknak!
Minden szerdán délelőtt 10:00-től

Vidámság és oldott légkör gyereknek, kísérő személynek egyaránt olyan speciális eszközöket használunk egy-egy foglalkozáson, melyek hagyományos játékboltban nem kaphatók.
Az első alkalom ingyenes, csak regisztrálnod kell.

Felvilágosítás:
Dobosné Horváth Tünde
Mozgásterapeuta, fejlesztő pedagógus
70/326-2012-es illetve 30/399-8229-es telefonokon
e-mail: bukfenc.szeged@gmail.com
http://gyerektorna.hu/

Aprók tánca - Táncház
Játékos néptánc - Népi játékok
A foglalkozásokat Kolonics Erika tartja.
A foglalkozások időpontja:
3 éves kor alatt: minden hó harmadik keddjén 10:00

Modern tánc
1-3 éveseknek, Csütörtök 10.00-11.00
Egy kis ritmusérzék, jó zene és kezdődhet a bébi buli.
Vezeti: Kékes-Szabó Marietta

Zene Ovi
Zenés, játékos foglalkozás, daltanulás, körjátékok
Vezeti: Varga Éva
1-3 éveseknek: Péntek 10.00
3-6 éveseknek: Kedd 16.00

Dzsungel bölcsi – Baba Vigyázó
1-3 éves gyermekek megőrzését vállaljuk.
Egyénre szabott módszerekkel, kreatív programokkal, szakemberekkel várjuk az apróságokat.
Minden kedden és csütörtökön 8.30-11.30
Előzetes bejelentkezés előző nap 19.00

Baba – Délelőtt
3 éves kor alatti gyermekek
Hétfőtől–Péntekig 9.00-13.00 között
Játszóházunkat 50%-os 450 Ft/óradíjjal használhatják

További információ és jelentkezés a foglalkozásokra nyitvatartási időben a 62/555-322 telefonszámon, illetve személyesen.

Játéksziget a Százszorszép Gyermekházban
Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9.00-12.00
Szerda: 16.00-18.00
Péntek : 16.00-19.00
Szombaton: 9.00-13.00
Belépőjegy: 500 Ft/ gyermek
Két vagy több gyermek esetén 500 Ft/fő

Csiri-biri Torna
A foglalkozásokra olyan 1-3 év közötti gyermekeket várunk, akik nem tudnak egy helyben ülni, és szívesen fedezik fel a kúszás, mászás, pörgés, forgás, gurulás, futkározás, hintázás, lóbálás, háton zötyögés, vagyis a térben való mozgás örömét. A negyven perces foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a nagymozgások , amiket dalok, mondókák segítségével, utánzó gyakorlatokkal hajtunk végre.
A különböző mozgásfejlesztő eszközök használatával a gyerekek kipróbálhatják a csőben mászást, az egyensúlyozó tölcsért, az érzékelő labdát, a trambulint, a billenő rácshintát, a libikókát és még sok más izgalmas mozgásfejlesztő eszközt. A foglalkozások közkedvelt és elmaradhatatlan kelléke az ejtőernyő, melynek használatával a gyerekek közel kerülhetnek egymáshoz, közösen hajthatnak végre gyakorlatokat, valamint a szülők segítségével gurulhatnak, hintázhatnak benne. Mivel a foglalkozásokon mindenfajta mozgást, gyakorlatot irányított formában mondókákra, dalokra végzünk, elsődleges célunk az, hogy mind a gyermek, mind pedig az őt kísérő szülő úgy érezze, hogy tartalmasan, felszabadultan, jókedvűen töltötte el nálunk az időt.

Vezeti: Hájas Johanna óvónő
Időpontja: Péntek : 10.00-10.45-ig

Ringató foglalkozás
Énekes, mondókás, játékos foglalkozás várandós mamáknak, anyukáknak és három év alatti gyermekeinek.
Egy foglalkozás fél órás. A részvételi díj családonként ... Ft, vagy 5 alkalmas bérlet ára ... Ft.
Részletes információ a Ringató foglalkozásokról a www.falovacska.atw.hu (helyi) vagy www.ringato.hu (országos) honlapon található.
Érdeklődni lehet: a 06-20/542-8145-ös telefonon vagy mesi@ringato.hu email címen.
A foglalkozások időpontja: Szerda 10.00-től

Törpi Óvoda előkészítő csoport
Folyamatosan induló nyitott csoportunkba várunk olyan 2-3 éves gyerekeket, akik heti rendszerességgel megismerkednének a közös játék örömével.

Amit nyújtani szeretnénk:
- otthonos körülmények között könnyebbé tenni az óvodai beilleszkedést,
- barátságos légkörben ismeretnyújtás, egyéni bánásmód, fejlesztés,
- mozgás, egyensúly érzék fejlesztése a Mozgáskotta módszerrel,
- finommozgás, képlátás, térlátás fejlesztése (gyöngyfűzés, összerakó játékok, gyurmázás, festés, ragasztás, tépés),
- beszéd-szituációs játékok (mondókázás, bábozás, éneklés,stb.),
- gondolkodás fejlesztése (színek, napszakok, testrészek stb. megismerése)
- érzelmek, konfliktusok kezelése közös játékokkal.

Vezeti: Sinkáné Kocsis Irén óvodapedagógus, Hegyi Rita szakgondozó
Időpontja: hétköznapokon 9-13-ig
Belépődíj: 1.200 Ft/alkalom
Bővebb információ, jelentkezés: 06-30/384-2722, 62/425-647 vagy 420-278

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Stella: Apukám csantavéri, az én nagyszüleim laktak ott. :)
Amúgy most idefelé volt hatalmas sor és most kivételesen a jugók bénáztak. Ott vártunk 3 órát, a magyar oldalon csak kb. 1-et vagy kevesebbet :) És nem volt bedugulva a 2 határ közt. A nyári tömeg az érthető, meg megszoktuk, vendégmunkások, stb. Ez van ünnepekkor is....no de most?!?!?!?!?!

Enikő: Húúúúúúúúúú, láttuk hogy csak úgy nől a sor mögöttünk, mi mikor odaértünk akkor még annyira hosszú sor nem volt, mi ott álltunk ahol le kell térni kicsit jobbra a határ bejárata felé. A híd után nem sokkal.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Nagyon köszönöm mindenkinek a szobatisztasággal kapcsolatos válaszokat!
Exdeus: a cumi meg a pelus Dórinak való, ez a szöveg mindennapos, rá se hederít, bár fújja kívülről! Szóval ez nem jött be.
jégvirág: én sem akarom erőltetni, nem sürgős, csak az ovi miatt (nem szeretném, ha emiatt nem mehetnénk jövőre), meg lassan nem lehet rá olyan nacikat kapni, aminek a popsiméretébe a pelus is bele van kalkulálva…
bibi26: 20-22 hónapos kora körül Marcsinál is iszonyú hisztis volt a pelenkacsere (na meg minden átöltözés), sokszor ketten kellettünk hozzá, az egyik cserélte, a másik műsorozott figyelemelterelésnek… Mostmár jobb a helyzet, de még mindig gyakori a heves tiltakozás. Pedig azt is fújja kívülről, hogy ki fogja csípni a fenekét, és csípni fog a fürdővíz is! :D

Vérszegénység: én is rengeteg vasat megettem a terhesség alatt, semmit nem javult a vérképem. Szülés után is ettem, pár napja hagytam abba, nekem nem fogja meg a hasam, csak ezért ettem végig a dobozt, ezen ne múljon!

zituska28: pufimellény ügyben is ajánlom a teszveszt. Nekünk 800 forintos van onnan (Ladybird, polárbéléses), tavaly ősszel és idén is jó. Nemcsak használtak vannak, ez pl. új: http://www.teszvesz.hu/item256647331_va ... tben_.html
Mekkora kellene nektek? (Ha nincs tv-es regisztrációd, írj privit, én szívesen keresek neked, és ha tetszik valamelyik, licitálok is.)

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Férjecském foglalt szállást így nyugiban megyünk holnap....

Nóri!
Most, h írod a pelenkázást, eszembe jutott, h már régen akartam kérdezni, h mitől lehet, h a fiam irtózik a peluscserétől. Már több hónapja végig ordítja a tisztábatevést. Nem piros a popsi, puszilgatom közben, mégis amint meglátja a kellékeket elrohan, majd üvölt.....

Olyan jól hangzanak eze a foglalkozások, szívesen mennék...

Edit!
Válaszoltam, vagyis két üzit küldtem

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok Lányok, Babák!

Egy ideje már olvasgatlak benneteket, milyen jó kis összeszokott társaság vagytok!

Lenne egy nagy kérésem felétek.

A Barátnőmnek én javasoltam Novák T.-t de sajnos ma amikor felhivta hogy menne hozzá m.rendelésre közölte hogy dec 5 a legkorábbi időpont, vagy majd a jövő hét hétfőn hivja fel hogy tud -e szerdára időpontot adni......szóval felejtős. (Mondta neki hogy van egy duplacsikos tesztje)

Neki még aki számitásba jöhetett az a Nyirati I. doktornő , igy hozzá kapott időpontot holnapra, és ezzel kapcsolatban kérném a segitségeteket!

Mit tudtok róla? Én azt hogy aranyos kedves doktornő, legutóbb talán nyáron volt valami probléma a szülés levezetésével kapcsolatban("engedte galád módon úgy szülni a Kismamát ahogy neki jólesett") meg, hogy talán Ő a vidéki kismamik doktornője.

Ha esetleg valamelyikőtök szült nála vagy van valami infója kéremszépen ne tartsa magában jó volna minél többet tudni. Akár priviben is.

A Mamák-Babák egytől-egyig gynyörűek a fórumon!

Nekem is van egy 2 éves imádnivaló perszónám aki most kezdett el beszélni hát behalunk neki! És még azt is szeretném kérdezni hogy a Gáspár Z. u-i ovi ba hordja -e valaki a Csemetét mert nálunk az jönne szóba legközelebb!

Köszi Lányok ha végigolvastatok és elnézést az eddigi readonlyért!

Üdv : M. :D
fota

Sziasztok!

Üdvözöllek benneteket!
Jégvirág barátnője vagyok és csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok!
Van egy 11 hónapos kislányom, Dorottya.
Főként szopizik, a kanalas étellel hadilábon áll, tündéri, jókedvű baba. Egyedül jár már pár hete, örökmozgó, huncut teremtés.
Eddig szinte reménytelen volt bármilyen fórumba beszálnom, mert a csajszi nagyon keveset aludt napközben, mostanra (már csak egyszer alszik) rendeződött, így van egy kis időm leülni netezni.

Mindenkinek szép napot!
Hefe
hefe

Sziasztok!

Cseppekhez hasonlóan én is meg szertném nektek mutatni,hogy 1 éve milyen volt baba és mekkorát nőtt!!!!! :lol:

Cseppek!
Boldog szülinapot nektek!(is) :lol:

Enikő!
Zolkája Cseppeknek van!! :wink:

Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe: Ú bazzbazz, bocsika :oops: Összekevertem a szezont a fazonnal 8) Az agyam (helye) elég szita :oops: Azon csodálkozom, hogy a gyerekeimet megjegyeztem :lol: Bár szombatom mamáék kutyáját (aki böcsületes nevén Bojtár) leZalánoztam 8) :lol: No evvan :oops: Télleg bocs!

Hát akkor minden ma/mostanában ünneplőt Isten éltessen :lol:

Fota: Üdv itt :) Én úgy tudom Nyirati dokinő még mindig nem szüleszt, de hátha van aki hozzá jár, én csak hallomásból informálódtam :wink: Mesélj a csemetédről :) Kép?

Hefe: Üdv neked is. Gyönyörűséges neve van a csajodnak :) Kép?

Eldugultam mék vasalni, kb 2 órányi vasalnivalóm van :shock: nagyacsallllád :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Erdeklodnek hozzatapi ugyben: Luca mar ismeri az almat, az oszibarackot, meg kapott mar tejpepet. Mindenhol azt irjak, eloszor a tizorait csereljem le gyumolcsre. Na, nalunk olyan nincs. 9 korul reggeli, utana meg 12kor ebed, ami utan szunya az agyban. Igy mindkettonel jobbnak tartom, ha marad a szopi. 3 korul varialom egyelore a gyumiket. Az almat nem annyira adom most mar, mert szerintem nagyon faj tole a hasa este, felebred, sirdogal. A tejpepet este adom neki. Ugy gondoltam, most johetnek a zoldsegek, vacsira 6 korul azt kapna fozikent, aztan 8kor elaltatos szopi. Szerintetek jo ez igy? Ti hogy csinaltatok? Hatha kapok par jo otletet, amit mi is be tudunk epiteni, vagy gazdagabb leszek nehany tapasztalattal.

Babe most:

Most megyek, jon az esti jatszi :D Kép

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Zita a napokabn hívni foglak telefonon.Ok?

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Fota!
Én is úgy tudom, hogy a Nyirati dr-nő még mindig kivan tiltva a klinikáról. Sőt a múltkor a Vasasba ia az volt ki irva, hogy ott is megszünt a rendelése. :cry:

Csajok!
Valaki adott mmultivitamin rágótablettát a gyereknek?Szeretnék adni Márknak ilyesmit, de nem tudom melyik jó? Marslakócskák, béres aktival kids???? :?:

Norus!
Mint látod, az én fiam idősebb, még se nagyon megy a szobatisztaság.Bilire, wc-re nem akar ülni, ha rákérdezünk, hogy van e kaka, akkor szól, ha már bent van.

Üdv.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zituska,a mostani cora újságban,ha jól emlékszem 1300-1400ft!

Kép
bibi226

GÁBORBABÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!
(várjuk a tortás képeket is szülinaposok!!! :D :D :D )

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok.

Zsuzsu, én már a hétvégéért epekedem, már összepakoltam Peti cuccait nagyrészt legalábbis. Pelusozáshoz passz, nekem most a bugyipelenkán akadt meg a szemem a pelusdiszkontban (Libero, csak sima zacsiban, és 29 Ft darabja), de Peti még elviseli a rendes pelenkát, egészen jól elvan a pelenkázón.

Fota, Hefe, üdv nálunk.

Fota, nekem volt szerencsém Nyirati doktornőhöz, szerintem nagyon rendes, lelkiismeretes orvos, igaz, nem nála szültem, de amikor kétszer voltam nála, meg voltam vele elégedve!

Hefe, jó, hogy rendeződni látszik az alváshelyzet nálatok. Látod, én is ilyenkor netezek, vagy épp du., ilyenkor van alvás.

Csibe, Gábort is Isten éltesse 1. születésnapján!
Jé, ilyen taxink nekünk is van, az utóbbi pár hétben kezdte élvezni Peti, mármint rendesen, eddig csak fejjel lefele volt érdekes ugyanis.

Enikő, akkor ez betegség. Én néha a macskánkat (aki itthon általában a Dögi névre "hallgat") lePetizem, vagy épp fordítva, ha valami rosszban sántikálnak. :?

Macsek, és kilenc előtt mikor eszik Luca? Csak azért kérdem, mert nálunk úgy volt, hogy Peti evett hat táján, utána tízkor volt a tízórai, ami a mai napig gyümi. Az uzsonna nálunk is sokáig varia volt, mert néha Peti is icerificergett, ha olyat evett uzsonnára, ami nem tetszett a bendőjének. Mi is tejpépeztünk, de mióta ehet tejterméket, azóta joghurt a menü.

Zitaaa, én kérdeztem a mi dokinéninket a Cebion multiról, de ő azt mondta, hogy amíg eszik mindenfélét Peti, addig nem látja értelmét, így most Béres cseppet és C-vitamint kap.

Szép estét!

Ági és
KépKép
exdeus

Macsek!
A helyzet nálam is tök ugyanilyen! :) Mondjuk van egy hajnali evés is, ezért az a reggeli, a 9 órás kaját meg kineveztem tízórainak. Viszont a hajnali után a fiam visszaalszik - így én is - és amikor felébred, már nincs türelme kivárni, amíg elmancsolok a pépekkel. Így most délben kap gyümit, de a jövő héten vezetjük be a főzeléket, és akkor már azt kapja majd délben, a gyümit pedig reggel. Csak nem akartam hirtelen sokat borítani az életén.
Amúgy szerintem tök mindegy, hogy mikor adod a kajákat. Én 3 helyen háromféleképpen olvastam, hogy hogy kell kezdeni a hozzátáplálást. Két kaja között, kaja előtt, kaja után... Még jó, hogy nincs több variáció. :) A lényeg szerintem úgyis az, hogy a legkésőbb váltsd ki a legfontosabb szopikat, és akkor adj mást, amikor nem az alváshoz kell a cici.
Egyébként érdekes, az én fiam is nyűglődik sokszor éjszaka, de nem gondoltam, hogy az alma miatt.. De lehet benne valami, mert korábban nem volt ilyen.

Kép
tita80

fota: Nyirati doktórnőnél most voltam pénteken a MÁV rendelőben, én hozzá is jártam sokat, de szülni mást választottam, de nem azért mert bmi gondom lett volna vele, kényelmi okok miatt! Úgy tudom a klinikán van továbbra is!!Amúgy egyik bnőm szült nála és csak jókat mondott!

Csajok: holnap Rékát viszem kivizsgálásra, nem akar sokat hízni és ezért!
Be akarták fektetni, de én nem engedtem, itt lakunk a szomszédban és inkább hordom vizsgálatokra, ezenkívűl a főorvos dokinő is azt mondta, h így is megold6ó és nem látja indokoltnak a befektetést! Úgyhogy holnaptól megyünk....szorítsatok!!! :oops:

Zsuzsu: most akkor az alsó vonalzó mit mutat?????? :roll:

Kép
gyanixi

MINDEN SZÜLINAPOSNAK SOK SOK BOLDOGSÁGOT KIVÁNOK!!!!!!!

KRISZTA!
Tudod a számom???

Zita!
Én marslakócskákat vettem Máténak iszonyat megnőtt tőle az étvágya. :)

Enikő,Exi!
Időnként én is összekeverem a neveket Norbit leMátézom vagy fordítva de Niki is volt már Norbi :lol: :lol: Sőt újabban Mátét a verdákból villámnak kell hívnom úgyhogy mostmár a villám is bekavar :lol: :lol: :lol:

Fota!
Én is csak azt tudom mondani amit a többiek hogy nagyon rendes doki nekem nagyon sokat segitett hogy egyáltalán terhes legyek a Mátéval szóval aranyos.Anno félidőig ő "vitte" a terhességem de mivel gyakorlatilag egy időben születtek a gyerekeink(illetve Mátém sietett de amúgy én is és ő is októberre volt kiirva)igy Vincze doktornőhöz kerültem.
A vasasba már nincs de asszem van magánja is ,de nem tudom konkrétam hogy hol.Ja béna vagyok természetesen Nyirati doktornőről van szó.

Télleg Nem tudjátok Vincze E.mikor szül????

Nixi!
Szorítok!!!Nyugi ....

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok

Macsek! Nekem azt mondta a védőnő, hogy új kaját délután három óra után ne adjak, mert nem lehet tudni, hogy hogy fog rá reagálni. Szóval én az új kajákat mindig délben adom neki. Az almát megfőzöd??? Lehet, hogy nyersen túl savas neki, próbáld meg egy kicsit megfőzni.

Rakok fel képet, végre rájöttem, hogy hogy kell.....

Mindenkinek szép napot!
stella2007

Sziasztok!

Zita:igen tudom,még akkor adtad meg,amikor telek ügyben érdeklődtél tőlem.Akkor mi vettünk telket épp!De már jön a határozat és esünk neki!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kép
stella2007

Niki, én is drukkolok. Remélem, minden OK lesz veletek, és tényleg jobb nektek, hogy nem kell bent feküdnie Rékának, az otthon melegénél nincs is jobb! Szuper, hogy így meg tudtátok oldani.

Tita, nálunk is így volt, hogy anno a "reggeli" (ami volt öt-hat táján) után Peti visszaaludt tízig, de nekem nem volt olyan gondom, hogy türelmetlen legyen, mert bolti kaját evett. :oops:

Ági és
KépKép
exdeus

jégvirág
Tegnap voltam a szülésfelkészítőn és megkérdeztem a klinika látogatást. Azt mondta a védőnő, hogy november végén lesz valamikor és nyugodtan jöhetsz.

Hát kicsit lelombozódtam, amikor tegnap a szülésfelkészítőn voltam, nem erre számítottam. Általános hablaty a 36-40 heti változásokról, homeopátiás szerekről. Az egészet kb 5 percben össze lehetett volna sűríteni... lehet, hogy csak nekem vannak túl nagy elvárásaim...

Kép
sznanna

Mi nagyon el vagyunk havazva, most probáltam kicsit visszaolvasni, nem sok sikerrel. Amugy a szemünk folyton gyulladt, valszeg megint átmosás, v. szondázás lesz tényleg a vége. :(

Macsek! én du.5kor adom neki ezt a napi 1x hozzátápit. Elötte 1 órával szopizik, aztán meg igy kibirja este fél8ig amikor aludni készülünk.

Zita! Vitamintabletta a legtöbb 4 éves kor felett adható, a tájékoztatójában benne van. Én 3 évesen gondolkoztam ezen és belefutottam ebbe. Nem vettem igy semmit, maradt a Cebion. Amugy meg elég sok gyümit, zöldséget eszik.

Szülinaposoknak sok boldogságot!!

Nyirati dr-nö rendel(t) a Petőfin is a Medicenterben. Meg lehet tel. kérdezni van-e ott még és mikor.

Macsek,Stella! nagyon szépek a gyerekek! A videó melyik az albumban, azt nem találtam, megnéztem volna.

Ja és egy kérdés. Van valakinek kondenzációs száritógépe? Kérdeznék pár dolgot. És priviben szerintetek mennyi reális egy orrsövény mütétért?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszta!

Igen leesett amint elküldtem a hsz-t :lol: Milyen suliba jársz?Nekem is jobb este 8 után mert akkor már mindenki alszik
Illetve részben.Máté olyankor a legaktívabbb :roll:

Jövőhét után lesz az orrmandulaműtét Máténak és előtte egy héttel el kell menni EKG-ra .Az 22.Csak épp azt nem tudom hogy az ünnep miatt lesz vérvétel?Vagy vigyem el inkább most pénteken?? :roll:

Zita!
Béna vagyok persze hogy 3 éves kor alatt a marslakócskák nem adható :oops: Bocsi!

Norus!
Köszi a cipész dolgot.Nyélbe ütöttem az üzletet :D

Exi!
Állás?Van valami új?

Csibe!
Édi Gábor baba.Összefutunk valamikor?Hétvége jó nekünk mert akkor itthon van apa És Gy golndolom jobban érintette a motorok terén. :lol:

Képzeljétek!!Norbikám mondja hogy BABA!!!!Eddig egy vak hangot nem volt hajlandó kiadni a száján.Ja és azt is mondja hogy anya!!!
Olyan édik voltak ma kézenfogva sétálgattak a lakásban és össze vissza puszilták egymást...

Kép
Kép
zitacicu2

Csajok!!

Ne nézzetek hülyének légyszi de lenne egy kérdésem.
Szeretnék tanulni mint tudjátok,de nem tudom hogy vajon mire van igény mostanság.
Pl.Fogászati asszisztens,kéz és lábápoló ,,fodrász(???)lakberendező.Mondjuk.Tudom elég nagy az eltérés a szakmák között de ezekhez lenne kedvem.Na jó az angol az alap de önmagában nem sokat érek vele így inkább valami "jó"szakmát választanék magamnak.Sajna arra rá kellett jönnöm hogy a könyvesbolt hosszú távon nem menne,ott 12 óráskat kell bent lenni és mivel J dolgozik igy a gyerekeket csak én egyedül tudom vinni hozni szóval olyan szakma kell amit magamnak tudok csinálni viszonylag laza időbeosztással..

Kép
Kép
zitacicu2

Gyanixi!

Nagyon szorítok! Hány kiló egyébként Réka? Kíváncsi leszek az eredméynekre is, hisz tudod, haonló cipőben járunk :)
Vendég

Sziasztok!

Húh, de régen voltam már itt...

Timika!
Örülök, hogy voltatok ma foglalkozáson. Ha a takinéni még aktuális, nekem van egy barátnőm, megbízható, telefonszámát meg tudom adni.

Sznanna!

Én annak idején az első gyereknél pumpás mellszívóval szenvedtem, majd a végén már kézzel jobban fejtem, mint a pumpással. Akkor megfogadtam, ha lesz még gyerekem veszek Aventet. Így is lett, kézi mellszívóm volt, a DM-ben vettem, ott volt a legolcsóbb, főleg, ha van pontgyüjtő kártyád. Nem bántam meg, 8 hónapig fejtem vele, nekem könnyű volt vele, szerettem.

Szobatisztaság...

Egy biztos, eröltetni nem szabad. Az én fiam, még két és fél évesen nem akart bilire ülni. Persze mindig mondogattuk neki, hogy nagy fiú vagy, bilibe kell elintézni a dolgot. Este, fürdés előtt próbáltuk ráültetni bilire. Egyszer csak belepisilt. Aztán később a többi is ment. Hosszú idő volt. De mindig csak akkor, amikor ő akarta. Aztán egyszer csak közölte, hogy nem kell neki a pelus, vegyük le. Szinte egyszerre lett szoba- és ágytiszta. Sokat mondtuk neki, hogy amíg nem lesz szobatiszta, addig nem mehet oviba. Szeptemberben kezdte az ovit és egyszer sem pisilt be, azóta sem.

Zitacicu2
A Ringatót én tartom, próbáld ki... :wink:

Gyanixi!

Mi újság veletek? Hogy van Réka? Az jó, ha nem kell befeküdni a kórházba, otthon mégiscsak jobban fejlődik. Minden rendben lesz.

Kép

Kép
easabo
Szeged

akit érdekel.Növeszthető ágy.az ágyneműtartó plusz 11.000 de a többi benne van.http://www.monikabutor.hu/listazas.php? ... ezes=N%E9v

Kép
Kép
zitacicu2

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

ceniko: Küldöm a képet! :)

Amúgy ma voltunk tanácsadáson (11hós).
Dorottya 73,5 cm és 9680g.
Érdekes módon csak február 14-ére kaptunk legközelebb időpontot. Én úgy tudtam, hogy 1 évesen van valami nagyobb vizsgálat. most azonban csak súlyt és hosszt mértek. Még fej- és mellkaskerületet sem. Vagy majd 15 hónaposan lesz a "státusz"?

zitacicu2: Olvastam, hogy elég sok állás van lakberendezői végzettségűeknek, de Pesten az IKEA-ban. :D Itt Szegeden nem hiszem, hogy túl nagy kereslet lenne irántuk! Én inkább a kéz- és lábápolóra (műkörömépítő!!!) szavaznék!

Mindenkinek szép napot!

Kép Dorottya
hefe

Hali!

Koszi a jotanacsokat Kaja-ugyben!!!!

Stella: Uj kajat en is csak de. adok neki 4 napig novekvo mennyisegben, aztan atkerul delutanra, mert akkor kevesebb a tejcsim. Az almat ma mar megfoztem neki, azzal kevertem be neki a krumplit, amit ma kapott eloszor. Na, majd latjuk. Egyelore az oszibarack almareszelon reszelve a nyero uzsira.
Stella olyan edi! Jo reg lattam mar kepet rola, olyan sokat valtozott! irigykedtem is, hogy en nem lathatam szemelyesen az Etelka soron.

Zitacicu! Elkepzeltem az ikreidet kezenfogva, annyira gyonyoruek lehettek! Amugy is szivem csucskei az ikrek, kulon vilag, az tuti!!!

Tita! Akkor nalunk megiscsak van tizorai :D Luca is ugyanis a 8-9 koruli felkelese elott meg szopizik egyszer (alt 5 korul, de neha hamarabb, szoval azert ezt eddig nem neveztem reggelinek :wink: ). Mindegy. Ahogy no, majd alakul ez is, addig meg eloszor az uzsit cserelem le, aztan a vacsit, aztan az ebedet.

Niki: Nagyon szoritok!!! Irj mielobb, mi volt?

Pussz

Kép
Kép
-macsek-

Hefe!

Ki tudja lehet Szegeden is lesz Ikea,aminek én nagyon örülnék mert szeretek ott vásárolni.Vannak béna dolgok is de a többség nagyon jó.
Amúgy 10 emberből 9 a kéz és lábápolóra szavaz... :lol: :lol:
Persze nem az a 9 ember dönti el helyettem hogy mi legyek csak jó tudni hogy szerintük mire van igény.... :)

Kép
Kép
zitacicu2

Macsek!

Annyira küólön világ hogy hihetetlen.Regényt lehetne írni az ikrekről (ha még esetleg nem lenne elég),de most kezdenek egymással kommunikálni,na persze én semmit nem értek de úgy rácsodálkoznak egymás mondandójára hogy csak na :lol: :lol:
Este általában egymást szórakoztatják ha nem álmosak szóval alig van sírás inkább csak azt halljuk hogy kacarásznak kiabálnak egymásnak.Ezen kívül még rengeteg olyan élményem van amit le tudnék írni ,de akkor lehetne lapozni...... :roll:
Szóval más nagyon nagyon és szuper!!!!!!

Kép
Kép
zitacicu2

Zita: én a Nutrilite rágótablettát hallottam dicsérni, most azt adom Marcsinak, de csak felet egy nap, merthogy 4 éves kortól ajánl 1-et.

Macsek: szerintem is úgy csináld, ahogy nektek legjobb, úgyis annyifélét mondanak, ahányat megkérdezel, vagy elolvasol.

Dórinak nem írt fel vasat dokinéni, azt mondta, vérszegény, de csak éppenhogy, egyek vitamintablettát (fél Elevitet eszek egy nap) meg husit, ennyi. Úgyhogy szerencsére nem kell küszködnünk a vassal.

zitacicu: örülök! :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok! :)

Zolka babának, és Gábor babának is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!!! :D :D :D
Gyönyörűek a srácok, a megszülettem képek pedig a szívem csücskei! :lol:

Vitamin: Én a Cebion csepp helyett szeretnék vmi másfajta C vitamint adni Botinak, vmi természetesebbet. Ötlet????
Meg magamnak is keresek C vitamint, meg Propolisz tablettát, lehetőleg ne szintetikusat. Most az FLP-ét szedem, de iszonyat drága. :( :(
Meg nem tudja vki, hogy a Hipp natal-t hol lehet kapni? Azt is kipróbálnám! :)

És kérdés hátán kérdés:

Nem értem a GYED GYES kérdést 2. gyerkőc esetén!
Akinek hasonlóan kis korkülönbség van a gyerekek között, segítsen!!!
Szóval most GYEDet kapok, december 21-ig.
Kistesóval jan. 29 re vagyok kiírva.
Mit számolnak ilyenkor, mi után kapok pénzt? És december22 től ugyanúgy meg kell igényelnem a GYES-t, majd januártól a GYÁS-t???
És mi van, ha szülési szabadságként kérem a GYÁS-t a várható szülést megelőző 4 hétig?????
Ááááááááááááááááá, semmmmmit nem értek, vki segítsen, plíííííz!!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak ritkán tudok jönni :oops:

Zituskának szeretnék segíteni. Miért nem íratod ki magad táppénzre a baba megszületéséig? A pénz is több, mintha gyest igényelnél. Aztán szülés után thgyás. Én ezt csinálnám a helyedben. Remélem tudtam segíteni.

Csajszik! A gyerkőceitek aranyosak és milyen gyorsan fejlődnek!!!

Üdv Mindenkinek!
szerika

Szerika :)
Nem értem, hogy írathatnám ki magam táppénzre, ha GYED-en vagyok?
Vagy arra az 1 hónapra gondolsz, mikor lejár a GYED és GYES-t kapnék a kicsi megszületéséig?

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Bocsi, most csak nagyon rövid leszek.

Cseppek :) Csibe :) Nagyon boldog szülinapot kívánok Zolikának és Gábor babának! Az újszülöttes képeket én is imádom!!! :D

Zituska :) A Hipp Natalt DM-ben láttam még korábban. Gyed-Gyes kérdést passzolom :roll:

Niki :) Drukkolok a kivizsgáláshoz!!! Klassz, hogy nem kell befeküdnötök!

Emese :) Klassz volt a mai foglalkozás, vettünk bérletet is :lol: :lol: Jövő héten viszont nem fogunk tudni menni :(
Érdekelne a barátnőd száma, el tudod küldeni vagy hívjalak? És előre is nagyon köszi!!!

Jó éjt!

KépKép

KépKép
timika

Hali.

Petivel ma megjártam a dokit, beteg. Lázas is, így kaptunk antibiotikum receptet, holnap megyek, és kiváltom. Csak gyógyuljon meg...az orrát is szívni kell, de egyelőre nem sok váladék ürül belőle.

Zitacicu, egyelőre semmi. De úgy még sosem volt, hogy sehogy ne legyen. Keresek-keresek, beküldök egy-egy önéletrajzot, aztán várok.

Hefe, nagyon édes lánykád van!

Zituska, mire gondolsz C-vitamin ügyében? Én Petinek Béres C-vitamint vettem tegnap, tablettában, elfogyasztotta, ma volt a főpróba. Ugyan a gyógyszerész ismim ajánlotta a mezei aszkorbinsavat is, de nálunk pont az a lényeg, hogy ne kelljen hozzá sok folyadék, mert azokkal hadilábon állunk. Tehát, amit lehet, azt jobban szeretem neki szilárd halmazállapotban adni. :?
Na én most megnéztem, hát nem elkeserítés gyanánt, de szerintem nem kaphatsz Noémivel, csak GYES-t, mert nem vagy biztosított (hacsak nem egyéni vállalkozó is vagy a GYED mellett pl.), és ugye a TGYÁS és a GYED csak biztosítottaknak jár...de ezt a neten olvasott infokból szedtem össze, állítólag a Babafalvának nagyon jó TB-szakértője van, esetleg keresd őt meg.

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok! Aranyosak vagytok, ma levették a vért, annak egy része megvan és jók az értékek, pisi negatív, szív uh szintén jó! Holnap további eredmények! Szorítsatok!
gira: Réka most 6430gr 70 cm és 2680 gr 50 cm-rel született!
Ti?
Emese: köszi a bíztatást!
Most ennyi! Holnap jövök! :roll:

Kép
gyanixi

Exi :)

Ilyenről még nem hallottam.
Ezt nehezen hiszem, sztem 2. gyerek után is jár a GYEd, hiszen még munkaviszonyban vagyok!

De tényleg fogalmam sincs..... :cry:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Áááá, ez tényleg nem így van. Ha van munkaviszonyod, akkor a GYED alatt is biztosított vagy, ne aggódj, kapsz GYED-et ;)
Vendég

És Szerika úgy gondolta, hogy ha lejár a GYED-et decemberben, akkor menj táppénzre a szülésig. Utána pedig ugyanazt a pénzt fogod kapni, mint Botival.
Vendég

Na mégis úgy döntöttem, hogy kicsit elmagyarázom. Azért lenne jó neked GYED után táppénz a GYES helyett, mert a GYES 24.000 (amit készhez kapok), míg a táppénz megközelítőleg GYED értékű, vagy több. Így abban az 1 hónapban is jól jársz :D Még többet kaszálhatsz, ha valami nyugdíjas nagyszülőt elküldesz közben GYES-re :D Így a GYES és a táppénz is folyik :D Bocsi, de most ásom bele magam a kiskapukba :lol: Asszem mi is elindíthatjuk a 3. babaprojektet ;)
Vendég

Jaj nekem, ez pont a lap tetejére került :roll: .... Hááát izééé, én egyébként törvénytisztelő állampolgár vagyok ám :lol:
Vendég

Megint én vagyok, bocsi :oops:
Megmértem tegnap Rékát... uh, hát ő bepótolja a huga hízását 14,2kg :shock: Ő meg a görbe felső felén tűnt el :D És még én mondom, hogy nem ellentétesek :lol:
Vendég

Reggelt!

Zalán 7:15-ig aludt :D (este 9től, egyhuzamban)

Gira: :lol: Minden oké a mérleggel? Elfelejtettük kipróbálni.. Csajaid túlélték Violát? :lol: 8) :oops:

Zituska: Várom a szszámot :wink:

Pusza
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Niki!

Szuper, hogy eddig jók az eredmények. Majd megnő a lányka!

Zituska!
(már egyszer megírtam, de elszállt ) :(
Nekem a két gyerek között pont két év van. Gyed-en voltam az elsővel. Eredetileg a kicsi 10 nappal későbbre volt kiírva, mint ahogy a nagy betöltötte volna a kettőt. Megbeszéltem a háziorvossal, hogy amikor lejár a GYED, kiír táppénzre, ami a szülés napján megszünik. És a szülés után pedig megyek szülési szabira (TGYÁS). A munkahelyemen is ezt javasolták. Végül Szabi négy nappal hamarabb megszületett, mint ahogy Zoli két éves lett, így nem kellett a táppénz. De így lett volna eredetileg. Ez azért jó, mert a szülési szabira több pénz jár, mint a GYED-re, teát kár idő előtt elpocsékolni. Aztán a GYED a második gyerekkel is ugyanannyi lesz, mint az elsővel. Tehát ne menj GYES-re!

Remélem, segítettem.

Timi és Viki!
Örülök, hogy tetszett a Ringató. Legközelebb, ha jöttök, hozzátok a bérletet is. Képeket feltettem a honlapra. Nézzétek meg! :wink:

Mindenkinek szép napot mára! Niki, szorítok!

Emese

Kép

Kép
easabo
Szeged

Niki,
nyilván érdemes kivizsgáltatni a babát, de valszeg semmit nem fognak nála találni

én is nagyon nehezen tudtam elfogadni, hogy Boldi ilyen, főleg Jozsó után, aki mindenben teljesen átlagos volt

próbálj tényleg megnyugodni, én már túltettem magam azon, hogy kicsi a gyerekem
én 16 kilóval mentem iskolába 7 évesen... és senki nem kereste az okát akkor

berakom neked a súlygörbéjét azért

Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: