A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

ja, azt nem is írtam, hogy szombaton megjött... :( Pedig már épp kezdtünk belelendülni a dolgokba apával...
Eléggé gyenge, remélem hétvégére elmúlik, mert együtt töltünk 4! napot egyhuzamban!!!

Kép
Kép
timi26

Jaj, bocs mindenkitől!!!

Egy 2002-ben elmentett dokumentumot olvastam és hát azóta látom, óriásit emelkedett a CSAP összege :)

Kép
granda

Timi26!

Igen Ceglédre lett beadva, hát nem valami biztató de majd kiderül,csak előbb utalják.

Emese!
Gyerünk ne légy szívbajos.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok, Lányok!
A hétfő gyerekdoki-védőnő-nap, aztán még dolgoznom is kellett kicsit (itthon persze a sz.gépen), ma meg Ádi nem nagyon akar alukálni, úgyhogy csak most jutottam el ide.

Szuperédesek a baba és a baba-mamaképek, köszi mindenkinek mindet!!!!
A két születéstörténetet megkönnyeztem, Regi és Ancsi! Köszönet érte! Igen, az, amikor a babát a pocinkra rakják, hihetetlen. Én imádtam a magzatmáz szagát is, pár napig még rajta volt, sajnáltam, amikor már megszűnt...

Kiskolbi, pocifájás: nálunk is az az alap, az összes többi sírástípus beazonosítását ehhez viszonyítjuk (bár nem jellemző, hogy nagyon máskor is sírna)... Ügyes vagy, hogy rájöttél, mi a picid baja! Nálunk meg az vált nyilvánvalóvá -- és triviális --, hogy Ádi a megivott tejcsi mennyiségével egyenes arányban szenved hasgörcsöktől. Azért volt olyan jó 3-4 napunk, mert a vmiért épp a szopi alatt megjelenő kakilás miatt nem tudott annyit enni, aztán meg elunta a dolgot vagy elaludt. De tegnap, tadamm, a védőnő és az orvos megnyugtatott és kiokosított. A doki szerint bőven elég 15 percig szopiznia, ha hatékonyan megy neki úgyis (a súlya alapján igen), az sem baj, ha nem nő úgy, mint a bolondgomba (1,5 hónaposan 5700 gramm :shock: )... csak a többi anyuka megnyugtatásaképpen írom le, hogy a doki szerint havi 600 gramm hízás "van előírva", és a nagy babáknak a súlyukat nem kell megduplázniuk (féléves korukra, asszem). Szóval Banitának van tökéletesen igaza! ;-) A védőnéni meg azt mondta, hogy az ügyes babák az első 5-7 percben kiszopizzák a lényeget úgyis a ciciből. Erre ma hajnalban példát is láthattam, 5 perc után vmiért Ádi az egészet visszabukta, a visszajött tej komplettül eláztatta az ölemet meg az ő vállát is, azt sem tudtam, hogy ennyi tej belefér, hát még azt, hogy mindezt pár perc alatt szlopizta be!

Ádi legújabb szerelme egy bárányos csörgőszerűség (szaknevén: utazójáték), ami azért is remek, mert sokat nyújtózik álmában, beveri a kis kezét ebbe, a bárányok megcsörrennek, és erre általában meg felébred és sírva fakad... a bárányok meg hallgatnak... ;-)
Illusztráció:
Kép

Kép
Kép
irina

Ja, azt hittem, ma meztelenül marad Ádi, mert háromszor öltöztünk át (a többi ruci meg a szennyesben dekkolt): a hajnali gigantikus bukás után, egy kipisilés, majd egy orbitális kakitruttyantás után -- megértettem a pelenkát is: olyan nincs, hogy az ilyen szuperszonikus sebességgel kijövő kakit BÁRMI felfogja... :lol:

Gremese, nálunk a kézi orrszívó nem vált be -- ott kezdődik, hogy be sem fér normálisan a babóca orrába, akkora a szívófeje (!). A porszívósat meg nem merem még bevetni. Kakit nem látok az orrában amúgy és nappal semmi szörcsi (az a gyanúm, éjjel is csak valami visszabukott tejcsimaradvány liftezik a garatüregében), úgyhogy még várok ezzel.

Kifizetések: nekem is már megjött minden, de valszeg azért, mert a mhelyem kifizetőhely.

Kép
Kép
irina

Ja még a mérlegelésről:

Mi is béreljük a mérleget, bár a tesómnál és nálam is várható 2. baba miatt venni szerettem volna korábban, viszont a férjem szerint elég gagyikat lehet kapni 22 ezerért (meg még drágábban).
A védőnő azt javasolta, hogy minden nap ne mérjem Lindust, ne parázzak és igaza lett, mert az első héten 7 nap alatt csak kevesebb, mint 100 g volt a súlygyarapodása, míg a 2. héten már 4 nap alatt hízott több, mint 200 grammot. Így most kedden és szombaton mázsáljuk a kis drágámat.

Egyébként én először a kancsalságtól megijedtem a kórházban, mert még nem tudtam róla semmit, aztán hazaérve a védőnő meg valami könyv megnyugtatott :)
Íme a mi bandzsítós nyerő fotónk:
Kép

Kép
granda

Irina! Ne parázz az orrszívótól! Egyáltalán nem brutális, nagyon szépen kiszedi a trutyit. Kicsit félelmtes az egész, nálunk Apa dugta az orrába, össze-vissza nyavalygott, hogy jajujaj...., én meg határozottan mondtam neki, hogy CSINÁLD! Fogtam ölben Zsófit, közben putyogtam neki, ő csak lesett, és szépen tűrte a dolgot. Egyáltalán nem vészes.
Nagyobb a füstje, mint a lángja! :wink:

Ha nem látsz kakit az orrában, akkor éjjel valóban a tejcsi miatt szörcsög. A következő szopinál azt lenyeli, így tisztul ki a nózija.

Kakitruttyantás! :lol:

Granda! Nagyon jó a bandzsi-kép! :lol:

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy az első pár percben kiszopizzák a szükséges mennyiséget, utána csak nyammognak, majd nyugicumiznak.
És egyébként sokszor félelmetes a visszabukott mennyiség, de az egyáltalán nem sok.
Én am voltam így, Zsofka telezabálta magát, majd böfi helyett eláztatott. Óvatosan forgattam, hogy letöröljem az arcát, hát.... ment a kanapéra, lábamra... Mindenhova....
Apája kicsit putyulgatta, most meg alszik édesdeden. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi lányok a biztatást és a tanácsokat! :)
Most már jobban vagyok. Sört iszom, teát pedig holnap reggel főzök le magamnak. Kipróbálom. Bár ma úgy nézett ki, hogy egy ciciből is jóllakott a Drága minden evésnél.
Délelőtt végre eljutottam fodrászhoz. Végre úgy érzem emberi (asszonyi :lol: ) fejem van. 3 és fél órát voltam távol. Még sosem hagytam magára ennyi ideig Botondot! Addi g apája vigyázott rá.
Háááát! Nem volt szerencséje. Nem a "végigalszokszpotólszpiig" három órát fogta ki. :D Végig sírós volt. De lehet, hogy csak hiányoztam neki :!: :?: :lol:

Granda!
Jól megijesztettél mindenkit azzal a családi pótlék összeggel. :lol:
Még tartom magam, és nem bérelek mérleget!

Ma a fiam belekakilt a markomba! Szó szerint! :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Mamik!
Móni! Cuki a Babácskád! :lol:

Regi! Nagyon szépek vagytok Szelinával! :lol: És a szüléstörténeted is :lol:

Emese! Hát tényleg szerencsés vagy! Ennyi segítséggel vagy körbevéve :shock: ÉS nagyon édesek vagytok Zsófkával :lol:

Timi! Nálunk ilyen kavarodások minden második nap vannak, egyszerűen képtelen vagyok egy rendszert kiépíteni, egyszer már azt hittem, hogy na most sinen vagyunk, aztán másnap borult minden :roll:

Na majd folyt köv. hív az én Hercegem... :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hello Lányok,

jaj, bocsi, lehet, hogy félreérthető voltam OEP-ügyileg. Szóval nem a MÁK-ban intézendő anyaságira meg CSP-re gondoltam, azon már túlvagyunk, ha "mák"-unk van még pár hét és utalják... :lol:

A TGYÁS-ra gondoltam. Milyen nyomtatványokat kell kitölteni? És azt ugye a munkáltató adja le, nem nekünk kell sorbaállni?

Valaki már intézte ezt?
Köszi előre is a segítséget.

silka
silka

Silka

Ehhez mit szólsz?:
Folyósítás:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

Mintatár (nézd meg a biztosítottak által használandó nyomtatványok alcímet):
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Meg talán ez? (de érdemes utánanézni, mert van, ami csak egyéni vállalkozókra vonatkozik):
1192557671.3596.doc

Kép
granda

Kép
granda

Ancsi! Neked is megható a szüléstörténeted! Köszi! És szuper kis családod van, Édesek a Lánykák :lol:

Emese! Hihetetlen édes Zsófka, és ezek a kommentek :lol: :lol: :lol:

Banita! Azt írtad ne adjunk pótlást, mert csökken a tejci, de akkor mit tegyünk ha éhes a Baba, és nincs elég tej? A legutóbb annyit volta a cicimen Noel, hogy begyulladt a mellbimbóm, tehát én már azt is kipróbáltam, hogy szinte egésznap szoptatom, bimbóvédő: kalap kaka, nekem nem jött be... :roll: Egyszerűen biológiailag nehezen indul be a tejem, például érzem, hogy csak a mellem külső felén van tej (hónaalj környéke), vagy ez normális?

KőszegiTimi! Noel is szokott így aludni, nagyon cukor a kicsi fiad! :lol:

Irina! Nagyon aranyos Ádika a bárányokkal! :lol:

Granda! Tündéri a kis Linda :lol: !!!

Sense! Igen, a Babák nagyon megérzik ha elmegy az Anyukájuk, én csak a babakocsitárolóba mentem le az első héten 10 percre, Apa azt mondta, hogy ahogy kiléptem az ajtón felsírt a Drága

Ime az 1 hónapos Noel Baba: Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

JA! A múltkor én is így jártam Noellal a szopi közben :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Mármint, hogy mindketten megijedtünk :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heni81 : a C&A-ba vettük és 4990.- volt. Nagyon tutti csak egy a bajom vele, hogy gombos. Igaz eddig nem volt gond az öltöztetésnél de lehet, hogy ha lesz kedvem és erőm akkor kicserélem a gombokat pattentra vagy zipzárra.

Lányok remélem jó éjszakánk lesz mert már ránk férne.
Párom már most durmol én meg megyek is utána.

Ja és a vasárnapi mérlegelés óta ismét híztunk 120g-ot.
Még a végén michlen babám lesz ( nem biztos, hogy így írják ).

Holnap utazik a tesóm Rómába és már teljesen bevan zsongva, hogy ott tök jó Diesny bolt van és egy csomó mindent fog hozni Ádámnak. Na majd ha megjöttek akkor dobok képet, hogy miket kapott az én királyfim.

Mindenkinek kellemes és nyugodt éjszakát.
20200310173350

Sziasztok!

Nézem a Született feleségeket, csak egy gyors bejelentkezésre futja.

Szegény Laura már 3. napja nem kakált :cry: ! Remélem holnapra már produkál valamit!

Anitja!
Az sem jó, ha egész nap mellen van a baba, mert csak feláztatja a mellbimbót. 10-15 perc után vedd le Noelt a melledről, ne hagyd, hogy nyugicuminak használjon :lol: ! De akár 1,5- 2 óránként megszoptathatod, ha úgy igényli. Aztán beáll a kereslet-kínálat és 3-4 órát is kibír egy ekkora baba két szopi között.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

K.Timi!
Nekünk is hasonló overálunk van, csak patentos. Majd dobok fel képet. Én turiban vettem 1000 Ft-ért.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Itt a kép az overálról, és benne a 4 hetes Lauráról :lol: :
Kép

Kép

Kép

Kép
banita

Anitja!

Noel baba gyönyörű! Gratulálok az 1 hónaphoz!

Sense!

Én a múlt héten voltam fodrásznál, nekem 1,5 órát vett igénybe, de apa is hasonlóképp járt. Aludt egy kicsit Marci, aztán összekakilta magát. Mivel addig még nem cserélt pelust, várt egy kicsit, de nem bírta tovább, ki kellett cserélnie EGYEDÜL!!! Aztán csitult a bömbi és jöttem haza etetni.

Anyasági: én szeptember közepén kb. 1 perces várakozás után intéztem egyik keddi napon és a következő hét hétfőn itt volt a pénz. A határozat, hogy jogosult vagyok az anyaságira csak utána rá két nappal érkezett meg!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Anitja! Szerintem is légy óvatos a sok szopival, mert csúnya dolgok lehetnek. Nekem akkor repedt ki teljesen húsig a mellbimbóm, amikor egész nap ciciztettem Szelit! 3/4 órákat rajta volt a cicimen, és ezt 1-2 óránként, hogy beinduljon a tejci.

Szépek a babák!

Én még nem kaptam lóvét.

Dobok egy képet. Nézzétek, milyen ügyesen tartja a buksiját egyedül!!! :lol:

Kép

Megyek, mert hiányol a drága!

Kép

Kép
regcsiken14

És a bandzsítós kép:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Anitja!
Köszi az esti linket pár videot megnéztem és feldobódtam,
kicsit rám fért.
Már at hittem lábalok a náthából és estére nem mertem megszólalni valami borzasztó lett estére a hangom.

Babucik csodálatosak és ezek a bandzsítos képek nagyon jók.

Regi!
Még én sem kaptam semmit sajnos.

Banita!
Ildike nekem is ugy szokott kakálni.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Regi! Szelina teljesen olyan, mint Te kicsiben! Haláli a bandzsítós kép! :lol:
És persze gyönyörűek vagytok együtt!!!!! Látszik, milyen boldog mami vagy!!!! :wink:
Gyönyörűen tartja a kis fejecskéjét, kis erőművész a kisasszony!

Kép
Kép
Kép
gremese

Hörcsög! Mennek a gyógyenergiák! +++++++++++++++++ :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Banita! Nagyon klassz az overál, és milyen cuki benne Laura!!!
Én babaruhákat 99%-ban a teszveszről veszek, nagyon jókat találni. Most is vettem párat, mert már a 62-eseket hordjuk. Ezek jönnek fel ugyanis a hurkáinkra. :oops: :D

Tudom, hogy kakilni kell, de ezek szerint Laura ennyire szuperül hasznosítja az anyatejcsit?!

Én úgy örülök, hogy végre eljutottunk Apával oda, hogy tudjuk, Zsófi mikor miért sír, mikor mi a baja, és már nem találgatunk, hanem egyértelműen tudjuk, mi kell neki. Tegnap töltöttük be a 8. hetet, és ennek az állapotnak az eléréséhez bizony kellett minimum 6 hét.
Anyukák kitartás, lassan kiismeritek a babáitokat.

Képzeljétek, pár napja annyira jók a reggelek.
Zsófi úgy ébred, hogy fészkelődik, tekereg, kicsit nyöszizik, de nem sír.
Mikor erre felébredek, magamhoz veszem, és mondom neki, hogy jó reggelt Kicsi Csillagom, hatalmas mosolygásban tör ki. Olyan cuki. Én még kettőt nem látok, de ettől egyből felébredek. :D
És már egyre többet mosolygunk és nézelődünk. Persze egyedül a nézelődés a kiságyban unalmas, max. 5 percig bírja. Bezzeg Anya és Apa vállán függőlegesben! Az az igazi! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Silka!
Tgyáshoz kell :
Liza szül anyakönyvi kivonata
kórházi igazolás a szülésről(elméletileg adták mikor a zárót megkaptad)
kiskönyved a terhesgondozásról
foglalkoztatói igazolás (nagy rózsaszín 4 oldalas papír)+odaadtam a rózsaszín OEP kiskönyvet is
Én küldtem még Robival a folyószámla szerződést is nehogy azt találják ki h. mivel nincs ott azért hiánypótlás kell,vagy postán küldik a pénzt+írtunk meghatalmazást is a biztonság kedvéért+a személyim,Taj és adókártyám is nála volt biztos ami biztos alapon :)

Anitja!
De édes Noel :) Végre egy egész alakos kép Róla :) Jó volt a videó :)

Regi!
Mikor magadra kötöd Szelinát akkor fekvőpozícióban szokott lenni?
Annyira aranyosak a képek :)

Anikó80!
Párom profinak nem mondható fotós,15 évig fotósboltban dolgozott,idős kollegájától minddent megtanult+fotozott sok koncertet+zenekart+ esküvőt :) de érzéke van hozzá :) meg canon gépeink vannak ezeket amiket felraktam digit.tükörreflexessel csinálta.

Granda!
mellgyuszi elmúlóban? Családi pótlék 2004-ben volt 4900 Ft :shock: szerenccsére most kicsit több :)

Timi26!
Jó hétvégét Nektek :) Csak édes kettesben lesztek?Vagy gyerekeket is viszitek?

Irina!
Doki mit mondott szájpenészre? Születéstörténet meg készül már elkezdtem :) Bárányok hallgatnak :) :)

Kiskolbi!
Szerintem minden anyuka paramama vki kevésbé vki jobban,de ez természetes :) Majd a másodiknál minden egyszerübb lesz talán :)
de jó h. leírod tapasztalataidat mert sokat lehet tanulni belőle :)

mék mert nyekereg gyermekem vmiért :)

vera

KépKép
viranka

Sziasztok

A röpke egy hét alatt anyósomnak sikerült ölbekapós babát csinálnia Lindusból :evil:
Addig tök jól elnézegetett a kiságyában, ha épp nem aludt, meg zenéltünk neki, ha épp nem a házimunkát csináltam. Tegnaptól ordítva követeli, hogy vegyük ki a kiságyból, persze a felvétel után gombnyomásra elhallgat... Mindezek miatt tegnap este a férjemmel hagytuk egy kicsit sírni, csak mikor már nem bírta a szívem, úgy sajogott, vettük fel. Ma meg azt a trükköt alkalmaztam, hogy hagytam a cicin elaludni, aztán ölben hagytam még 10 percet és így nem vette észre, amikor a kiságyba raktam. Ugye nem vagyok kegyetlen? :oops: :shock: Csak hát láttam a tesóm kisfiát (aki egyébként tüncibünci), hogy a húgom még vécézni sem tudott kimenni, annyira Anyura szokott...

Gremese
Én is az internetetn, vaterán vettem overált, bár ez téli:

Kép Kép

Kép
granda

Viranka
néztem, hogy Veled meg Sense-szel szültem egy napon :D
Gratulálok, úgy tudom, sikerült hüvelyi úton életet adnod nagy babódnak :)
Mellgyulladás: köszi, úgy néz ki, 3 napos történet volt, fájdalmam már nincs, de tejcsi se annyi abból a mellből...

Kép
granda

Hörcsög! Mielőbbi jobbulást!

Emese! Az apja családja szerint meg tiszta apja, mikor pici volt. Én nem tudom, mert róla nem láttam képet. De neki is elég fekete a haja (bár elöl nem nagyon látszik… :wink: )!
Dobok képet apuciról is. Úgy imádja!!!

Kép

Ez bíztató, hogy a 8. hétre tudjátok miért sír. Nekem is az az érzésem még, hogy néha csak találgatok. Meg elneveztem a sírásait: van a kotkodács (ez az éhes vagyok asszem), meg van a nyúzott macska (ez meg a kakilós sírása). A többit még nem neveztem el. Bár ezen kívül még van a „foglalkozzál velem”, az sokkal lágyabb. Meg ki tudja még??? :roll:

Ti egyébként hogy szoktátok szórakoztatni??? Én néha énekelek neki, meg szoktunk körülnézni a lakásban. Van, hogy leteszem az ülcsibe (ahogy Timi mondaná), és nézelődik. A kiságyban sajnos nem szeret, pedig van neki körforgója, viszont a pelenkázón van, hogy fél órát is simán elvan. Pedig ott nincs is semmi érdekes... :shock: Legalábbis számomra... :wink:

Szelina sose sír ébredéskor. Csak nyekergés, nyögdécselés van. Aztán amikor kiveszem, pelenkázom, utána kezd el sírni, hogy éhes. :shock:

Viranka! 1. Keresztezett hordozás 1. variáció. (Ezt már 2 hetes kortól lehet használni). A fekvőt nem próbáltam, de lehet, hogy az is jó.

Mostanában nem kötöttem magamra, mert (lekopogom), sokszor jól elvan. Bár délelőtt kicsit nyügi volt. 3 órán keresztül nem volt jó neki sehogy sem, de csak nyüglődött, nem sírt folyamatosan. Nektek is szokott ilyen lenni??? :roll:

Granda! Nekem külön módszerem van a kiságyba tételre. Mikor elalszik az ölemben, úgy teszem át, mint valami habos sütit egy tálcáról. Alányúlok a két tenyeremmel, és ugyanabban a helyzetben óvatosan behelyezem a kiságyba.
Én egyébként attól félek, hogy teljesen megszokta ezt az ölben elalvást :? . De a büfi miatt muszáj az ölembe vennem, és ilyenkor meg pár perc alatt be is alszik.

Néha hagyom sírni én is. Pl. ha zuhanyozok éppen, és hallom, hogy rázendített, igyekszem elkészülni, de nem pattanok ki vizesen a kádból...

Kép

Kép
regcsiken14

Regi! Akkor is tiszta anyja!!!!! :twisted:

Szórakoztatás: Legtöbbször természetesen kézben, és függőlegesen vállon szeret lenni, onnan tud nézelődni. Nézi a berendezést a szobában, a kupáimat nagyon szereti, mert azok csillognak, valamint a TV-t is szokta bambulni pár percig, mert az is mozog, színes és hangot ad. A kiságyában egyedül öt percig elvan, utána jön a VEGYETEK KIIIIIII!!!!!!! Üvöltés. :D
A pelenkázó szélén is vannak plüss állatok, meg csörgő, azoknak szokott magyarázni. Van egy mosolygós kiskutya ott, annak nemhogy magyaráz, de még mosolyog is neki. Meg kell zabálni, olyan édes. Mindkét oldalon van néznivaló. Ott nagyon jól el tud lenni, akár ott is hagyhatnám - de ugyen pelenkázón nem hagyunk gyereket.

Ilyenkor érzem azt, hogy egy pihenőszék sok látnivalóval, meg lógó kütyüvel jó lenne neki.
Ezen még gondolkodom.

Amikor nálam van, és nincs energiám már szóval tartani, akkor lepasszolom Apának, aki mászkál vele, ringatja, és énekel neki mindenféle random-ra született dalocskát.

Amikor már nem tudjuk "szóval" tartani, és semmi nem jó, mi meg nem tudunk újat kitalálni, akkor letesszük a kiságyba. Olyankor üvölt rendesen, de nem vesszük ki, és meg is nyugszik, általában elalszik.

Minden esetre a nézelődés nagyon megy, és az éneklés-dumálás, arra nagyon figyel, és hatalmasakat mosolyog. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nemrég adták vissza az áramot. Hihetetlen kényelmes az ember lánya! Fél napra elveszik az áramot, és rögtön alig lehet létezni.
Kénytelenek voltunk átruccanni anyumékhoz.
Kezdődött azzal, hogy nem tudtam a pici orrát kiszívni, szegény alig kapott levegőt már. Aztán nem kapcsolt be a fűtés, pedig reggel igen hideg volt. Nem tudtam bekapcsolni a mosást, a tápszert forró ízben melegítettem meg (még jó hogy kombi gáztűzhelyünk van), nem tudtam elmosogatni, és Rebeka is nyöszörgött, hogy tv-t akar nézni!
Na, de túl vagyunk rajta, legalább kiruccantunk egy kicsit. Vittük a babakocsit is, így jó nagyot csavarogtunk a városban. Most meg azt sem tudom, hol áll a fejem. El vagyok csúszva!

Viranka: együtt megyünk Miskolcra mindannyian, anyósom fog vigyázni a gyerekekre, mi pedig császkálunk, randizgatunk.

Regi: tényleg apájára is hasonlít Szelina. Nálunk Rebekánál volt így: ha velem volt, azt mondták, rám hasonlít, ha az apjával, akkor meg őrá. Viktorka meg kiköpött apja! Ha velem van akkor is azt mondják!

Kérek vudut, hogy péntekig megjöjjön a lóvé, mert az összes tartalékunkat feléltük! Nem hogy Miskolcra nem tudunk menni, még kenyeret se tudunk venni!!! :( :oops:

Kép
Kép
timi26

CITROMLÉ csuklásra? :D :D

Anyukám is ezt mondta, de így hogy Emese anyukája is ezt mondta gondoltam én is kripróbálom.
Nálunk a csuklás mindíg elalvás elött 1 másodpercel kezdődik amitől aztán felébred és kezdhetem elölről az altatást.

Na beadtam az citromlét. Apám!!!! :shock: :shock: :shock:
Mintha gyilkoltam volna.Percekig visított és folyt a nyála!!!!Én meg szorítottam magamhoz. Hát a csuklás tényleg elmult de hogy ilyen éber még egy csuklástól se volt az tuti. :D :D

Timi
Kép
Kép
nyerkit

csuklás:

Nyerkit A dokim azt javasolta hogy két kanál tea két kanál citromlé keverékével kell próbálni elmulasztani. Nem annyira koncentrált, így nem olyan borzasztó, visztont az emésztésének is jó. Próbáld így.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó, Lányok!

Anitja: Noel valami tünemény! És milyen nyugodt babácska! :D

Banita: Laura nagyon édes, szép az overálja is nagyon! :wink:

Szelina: gratulálok a buksitartós pici Szelinádhoz! Szépséges leányzó, elhiszem, hogy az apukája odavan érte! ;-)

Viranka: köszi, hogy kérdezed. A doki annyit mondott szűkszavúan, hogy ő is úgy látta, már nincs penész. Annyira azért nem vizslatta meg. A férjem szerint a korrekt eljárás az lenne, ha mintát venne, laborba küldetné analízisre, majd a lelet alapján formálna véleményt. Realista egy ember a férjem, mi? ;-) Én azért még mintha láttam volna egy pici fehér telepet a szájában, azt ledörzsölgettem, meg naponta párszor találomra lekezelem a mellemet is, így jelzem a gombáknak, hogy nem is érdemes próbálkozniuk.
Nagyon várjuk (többen is, mint látható) a születéstörténetedet! ;-)

Ma nagy sétát tettünk, Ádi persze nem aludt alatta... ;-) Egyre többet van fent, bár vannak napok, amikor meg egész nap csak szunyálna... úgyhogy még mindig változatos az élet.

"Megfertőztetek" a netes vásárlással, úgyhogy vettem Ádámnak ma egy pihenőszéket, ha megjön, megírom, milyen. De licitáltam egyebekre is, tényleg nagyon jó áron vannak dolgok. Mert az eszem megáll attól, hogy szinte bármit szeretnék (kenguru, játszószőnyeg), az a Brendonban 12 ezertől indul
:evil:

Egy kérdés: szerintetek érdemes fülhőmérőt venni? A popsis hőmérést kiváltandó gondoltam erre, bár a védőnő nagyon a sima hőmértő ajánlotta (mondjuk értem, miért). A sima digitális semmit nem ér, nekem az minimum másfél fokkal mindig kevesebbet mér a reálisnál.

Búcsúzom egy "Ádi nyújtózkodik" képpel :lol: Kép

Kép
Kép
irina

Hm... bár így olyan, mintha Ádi lógna egy sárga izéről... :lol:

Kép
Kép
irina

Lányok! Tuti tipp: kisujjamról körmöt levágtam, simára lereszeltem és 4 órás nyűglődés, sírás, sípolós üvöltés után 3 perc alatt elaludt, hogy a szájába adtam a kisujjam (körömmel a nyelve felé) - Nálunk sajnos a cumi nem jön be, a kis ujjacskáját meg még nem tudja szopizni.
Banita! Most nem a cicimet használom nyugicuminak, hanem az ujjamat :lol:

Regi! Cuki Apával Szelina :lol: Tényleg hasonlít, de azért inkább Rád :lol:

Irina! A látszat csal néha :lol: Tud azért sípolós-lilafejű is lenni :lol:
Ádi is szupernyugis a képen :lol: , és nagyon Édes :lol:

Ma voltunk védőnéninél, úgy néz ki koszmós lesz a Drága, a szemöldökénél vannak pörsenések, viiiiiiiiszont 4600gr :lol: 410gr-ot kapkodtunk fel egy hét alatt :lol: , mostmár teljesen megnyugodtam, jövőhéten nem is megyek már mérésre.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Gremese ajánlom a www.jatszvelem.hu pihenőszékeit, nagyon jók, Petyuskám még csak egy hónapos, de tudja értékelni. Ma is bealudt benne, nagyon nyugtatja a rezgő funkció. Kép

Heni
KépKép
heni81

Irina! Nagyon édesen nyújtózik Ádi baba! Micsoda gombóc! :lol:

Anitja! Teljesen jó ötlet szerintem! Főleg, ha Noelnek is bejött a kisujjad! :wink: Egyszer én is az ujjammal szopiztattam Szelit, még pár napos volt.
Látod! Kár volt aggódnod! De jó, hogy ilyen szépen gyarapodott!

Kép

Kép
regcsiken14

Bocsi, de sikerült feltenni a képeket, úgyhogy most behozom a lemaradásunkat:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És végül az egyik kutyus 1 hetesen:

Kép

Bocsi ha sok volt! :oops:

Jó éjszakát!!!

Kép
Kép
timi26

Heni! Petyuska nagyon aranyos, ahogy figyel!!! :lol: Ez a rezgő funkció tényleg jó lehet! :wink:

Timi26! Fantasztikusak a képek!!! Ahogy alszanak meg fürdenek Rebekával, tündériek!!!!!!! :lol: De várom már én is, hogy Szeli ilyen édesen mosolyogjon!
A kutyus is cukifalat! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

sziasztok!

Timi, Regi, Irina + bandzsítósok :) !
Minden baba tündéri!

Granda!
Nálunk is ez a helyzet. Pár napja Botond csak kézben érzi jól magát. Főleg napközben. Egyre kevesebbet alszik, és a fenmaradó időt ölben kívánja tölteni. Mondjuk mi szoktattuk rá, mert amint megnyikkant, vagy Apa vagy én már fel is kaptuk. Nem beszélve a nagyiról. Most pedig nem tudom mit tegyek. 10 percnél tovább nem bírom hallgatni, ahogy sír. Akkor felveszem. 10 mp alatt megnyugszik és már szendereg is. Amint újra leteszem, kezdődik minden előlről. Nem szeretném, ha "kar-függő" lenne. Van ötletetek, hogyan lehetne megoldást találni? HELP!!
(most is is durmol az ölemben :) )

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok Anyukák!
Már rég jártam felétek, mert a gyerekek mellett nem nagyon jut időnk sokszor még az evésre sem. Nem tudom, Vadvirág hogy bír az ikrekkel és a többi lurkóval, de nekünk még ezzel a két gyerkőccel sem túl egyszerű... Sajnos a Gergő elég hasfáfós, sokat sír, Zsuzska pedig nehezen alszik el, ő meg azért sír és ez megy hol egyszerre, hol felválváltva. Persze azért vannak nyugisabb napok is...
Viszont szeretnék tőletek segítséget kérni. A védőnéni szerint Zsuzskát a köldöksérv megelőzése miatt ragasztgatni akarják. Spock doki szerint ez már elavult és nem sokat érő módszer, és egy ismerősöm is mondott hasonlót. Nálatok nem merült fel lyen probléma? É nem szívesen ragaszgatnám feleslegesen a kislányomat, így is olyan kis érzékeny a bőre. Segítsetel légyszi!

Kellemes babázást mindenkinek!
Puszi
Gica

Kép
gica1

Sense! Én az esetek többségében olyan 10-15 perc után le tudom tenni a kiságyába, ha az ölemben alszik el. Próbáld meg, hátha Neked is sikerül! De meg kell várni, hogy mélyen aludjon, mert különben felkel, és kezdi elölről a nyügit. :wink:

Gica! Üdv. Elhiszem, hogy nem sok időd van az ikrek mellett!!! Én nem is tudom, hogy mi ez a ragasztás, úgyhogy sajna nem tudok hozzászólni. Esetleg (ha nem felejtem el) megkérdezem én is a védőnőmet.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Tegnap este 8-kor lefektettem Laurát, utána a srácokat. 9 órakor látom, hogy ég a hálószobában az egyik lámpa (este ott alszik Laura utazóágyban). Mondom mi a franc lehet, én leoltottam. Bemegyek, látom apa ott birizgálja Laurát. Kérdezem tőle, hogy mit csinál itt, felébresztette a babát? Erre ő: "-Bejöttem, és ébren volt, nézelődött. Biztos unatkozik..." Ő pedig úgy gondolta, hogy akkor szórakoztatja a drágát :lol: . Felvilágosítottam, hogy ennek talán nem most van itt az ideje :wink: . Ő elbabázgat, én pedig majd szívok miatta, hogy este nem akar elaludni. Örülök neki, hogy a két fiú sem lett semmilyen altatási procedúrához szoktatva, hanem maguktól aludtak el. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az "Aludj jól gyermekem" című könyvet. Benedeknél sokat segített.

Gremese!
Igen, jól hasznosítja Laura az anyatejet, de ilyen még nem volt! Eddig minden nap kakilt. Most végre 4. nap után estére lett kakija, és most reggelre is bekakált. így minden visszatért a normál kerékvágásba, alszik a reggeli szopi óta, mint a bunda, már nem kínozzák a szelek :wink: .

Irina!
Ádi fél kézzel húzódzkodik :lol: . Nagyon édes kis vasgyúró!

Regina!
Szelina akkor is tiszta anyja bárki bármit mond :lol: !

Timi!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök :D ! Viktorka tényleg kiköpött apja, Rebeka meg olyan, mint a kaméleon :lol: .

Anitja!
Na látod, minden rendben van, ne stesszeljél! Noel szépen nő, nyugodt, kiegyensúlyozott baba, úgyhogy feljtsd el a mérleget egy darabig :lol: !

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!!!!!!

Nyerkit! Nagyon sajnálom, hogy az ötletem csak olaj volt a tűzre, ne haragudj! :oops:
Anno én mikor picike voltam, és kaptam citromlevet, nagy fancsalgások közben lenyeltem, és megszűn t a csuklás.
Zsófinak úgy adtam, hogy kanálra tettem 3-4 cseppet (rendes citromból) és úgy adtam a szájába. Alig változott az arca, nagy hukk-olások és nyelések közepette legyűrte, majd abbamaradt szinte azonnal a csuklás. Apa, mikor ezt meghallotta, hogy tömény citrommal "etetem", rögtön rávágta, hogy ne szadizzam. De mikor a második alkalommal a szeme láttára hagyta abba a csuklást egy másodperc alatt miután lenyelte, a következő alkalommal már ő kiabált, hogy hozzak azonnal citromot.
Miután megette, adok neki teát, hogy leöblítse.

Viranka! KÉRÜNK SZÜLETÉSTÖRTÉNETET!!!!!!!!!!!!!! :D

Anitja! Nincs itten semmi hiba! Gyönyörűen gyarapodik a kis Noel!!! :wink: Csak így tovább!

Gica1! Én nem értek hozzá, de köldöksérvet (miután még ki sem jött) miért kellene megelőzésképpen ragasztani? Vagy nagyon kidudorodik ha sír?

Heni! Köszi az ötletet, mindenképpen megnézem az oldalt, és közben várom majd Irina beszámolóját is a pihiszékről, bár az is megnyugtat, hogy Petykának nagyon bejött! :D

Ujjszopi! Akkor is szokták javasolni, hogy dugjuk be az ujjunkat a baba szájába, ha "bénázik" szopi közben, ha úgy viselkedik, mintha elfelejtett volna szopizni.
Ilyenkor bedugjuk az ujjunkat, és a nyelvén végighúzva, miközben csavarunk egyet az ujjunkon, végighúzzuk. Ilyenkor olyan kis öblös lesz a nyelve, mint amikor szopizik, és újra menni fog neki.

Timi26! Nagyon klassz családod van! Kár, hogy csak ennyi képet tettél fel. Rebus viszont csodaszép!
És jó a mozaikos kádatok! :wink:

Sense! Nálunk mellkason elalvás van, de én megvárom, hogy annyira aludjon, hogy le tudjam tenni.
Ha felületesen alszik, és miután letettem felébredt, hagyom kicsit bömbizni. Sokszor bealszik így, de ha nem, akkor vissza mellkasra, és másodszorra már le tudom tenni.
A lényeg, hogy jól bealudjon, úgy tedd le.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Megjöttünk a nagyszülőktől,és baromira elmaradtam a házimunkámmal.Megérem elolvasgatni,miket írtok.:) Pedig mindenki babázik,nem itt ül a gép előtt..:)
Hát rájöttem baromira elegem van a kétlaki életből,hétvégén siófokon,a hét többi napján pedig márián az ide-oda cuccolás idegileg fárasztó.

Ma voltunk méreckedni 5,240gr-ok vagyunk és 64cm.Nagyon sokat gyarapodtunk,túl sokat.Hogyan lehet egy szopis babának megszabni,hogy csak ennyit és nem többet? Így is van,hogy 5 perc alatt megeszi amire szüksége van.
Fáj is a poconk hajnalonta,de napközben semmi gond,ez is érdekes számomra..

Baromira elfáradtam,már bocsi a panaszkodásért..Be is fejezem még mielőtt nagyon belekezdenék..

Az orrtrutyira meg,nekünk is volt az első 2 hétben,erre nekem azt mondta a védőnőm,hogy ne porszizuk,mert úgyis tisztul stb.De bevallom inkább kiszivatam a kis orszivonkal,minthogy szegénykém ne kapjon tőle levegőt.

Na most pihizek egy kicsit...:)
varga tünde

Gica! Megkérdeztem a védőnőmet (mert pont itt volt). Ő a ragasztást javasolná, mert semmilyen hátránya nincsen, és nyugodtabb lehetsz, mert ha sír, kidudorodhat jobban a köldöke, és a pelenka is bizergálhatja. Csak arra kell figyelni, hogy mindig máshol legyen a tapasz. De egyébként magától is helyreáll, csak lassabban.
De most Zsuzskának ki van dudorodva a köldöke???

Kép

Kép
regcsiken14

Egy pár kép emmácskáról, aki most éppen édesen alszik. Ma 6hetes!! Wow hogy telik az idő. Be is jelentkezek a 6 hetes kontrollra meg csípőszűrésre, ja és a nőgyógyhoz az én 6 hetes kontrolomra. Nem nagy örömmel. :-( a varrat szedés után azt mondtam hogy most egy darabig ne nyúljanak hozzám. Semmi kedvem megint dokihoz menni, bár jó fej és család barát, de nem akarom hogy kotorásszon bennem. Vki aki volt már 6 hetesen, milyen a vizsgálat? Mint amikor a méhszájat nézte? Az sem volt kellemes. :-(
szép napot! Ma még süt, holnaptól már zima lesz. :-((((
sziasztok
Kép Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Huu megvan a születés történetünk.
Megpróbálom felrakni,és ha valakit érdekel olvassal el...:) Dominik születése
varga tünde

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: