A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi!
elvileg a Fonyód utcai játszóban is van ilyen 2 nap a héten, amikor ott lehet hagyni a gyereket X órára, de nem tudom hogy működik. ezen kívül a Leányka utcai bölcsődében is működik ilyen, csak még nem kerestem meg őket, pedig L-nek is jót tenne, még ha én addig csak a piacon kóricálnék is :).

és hát igen, az elvek. én is elvből utálok olyanért fizetni, ami ingyen is jár.

a C&A-ban nem túl drága, de jó cuccok vannak, de lehet, hogy vmi ismerős 10 kg-mal kövibb csajszitól kéne pár hóra kölcsön kérni rucikat :), hiszen úgyis fogyni akarsz.

Zsanci!
és a régi rendszerben, amikor még nem voltak drága iskolák meg ovik, nem képeztek zseniket? dehonnem!
ancsipancsi

Ugyan senki nem reagált a múltkori hsz-emre, de azért megint ideírom, hogy még 3 napig lehet játszani és megnyerni a víztisztítónkat :D

http://www.webnyertes.hu/

itt regisztrálni kell, rámenni a PlatinusAqua-s képre, jól válaszolni 3 kérdésre és okt.22-én lesz a sorsolás :)

KépKép
KépKép
lindicita

Na erről már csak 1 gondolat ígérem :)
Nekünk azért a magánovi, mert itt a JóIsten háta mögötti falvakban nincs más alternatíva mint a 30-as csoportlétszám vagy a magánovi. És 37e/hó :) viszont 15-en vannak 1 csoportban és 2 óvónéni van velük 8-tól 4-ig (majd egész nap) és nem kötelező aludni és foglalkozást lehet választani stb apróságok ami szerintem tök jó. DE a lényeg bármilyen módszert kövessenek is valóban a pedagógusokban és a gyerekanyagban rejlik.
( és küldjétek a mókusokat de nem bánom ha már 3 évesen nem tanulja meg a falusi etnikumtól a nemi szervek köznapi nevét)

Kép
akata

Bocs, nem a PlatinusAqua-s képre kell rákattintani, ha nem a sorsolás időpontja alatt található "Részletek"-re :oops:
lindicita

Indi, Curse: nem megyünk holnap Ringatóra a Mupába, mert csajnak hőemje van :( szal reggel pisivétel satöbbi satöbbi....

R
rylie

Gabi,
teljesen igazad van, a pedagóguson múlik minden, bár kicsit nehezebb elképzelnem,h egy agyonhajszolt, nevetségesen keveset (sajnos!!!) kereső ember, majd külön foglalkozik a fiammal vagy a te Dorkáddal. Ettől függetlenül még biztos van ilyen, hiszen ti is megtaláltátok a számotokra legjobbat, és biztos, h én is meg fogom találni a számunkra legjobbat, ami egy állami ovi (a közeljövőben) és iskola lesz. Ez nem is kérdés!!!

BCG:
háát, nem tudom, mindenesetre azért Istiben és Igiben van elég sok közös, és mondta dokinéni, h ez a túlpörgetettség eléggé erre utal (Iginek is nagyon csúnyán gennyes lett a bcg-je, többször is kifakadt) Bár, a születése sem volt épp lassú, úgyhogy még elképzelhető az is, h amiatt van ez az egész....Mindenesetre ártani nem fog, ha kihajtjuk belőle...:evil:

Ancsi,
távol álljon tőlem mindenféle zseni képzés, én csak annyit szeretnék adni a fiamnak, amennyit igényel. Messze van ő a zsenitől, egyszerűen csak kicsit több az átlagnál, de nem szembetűnően.
Egyébként pont ezek a zseniképzők azok, amiktől a hátamon a szőr feláll: Fasori gimnázium, Fazekas, esetleg Radnóti, Apáczai...brrrr... (bocsi mindenkitől, aki ott tanult)
én valszeg sosem adnám ilyen helyre a gyerekemet, mert nálam ez a VERSENYISTÁLLÓ és nem pl. egy waldorf suli, vagy esetleg az amerikai iskola.

de még mindig fenntartom, h az átlagtól eltérővel LEGTÖBBSZÖR (nem mindig persze) NEM tud mit kezdeni az állami rendszer. Nincs hely számára. És akkor még az a jobb, ha az átlágtól felfele tér el a gyerek, mert akkor legalább a tanárok nem cseszegetik, de ha más irányban különleges, azt akár simán be is skatulyázhatják hülyének, nevelhetetlennek, LUSTÁNAK!!!!!!!!! (gondolom azért volt olyan közülünk is,akinek ilyenben volt része...itt van pl. férjem, akinek jóval jobb adottságai vannak, mint nekem, de mivel külföldön tanult, és ott máshogy, ezért igazán le volt maradva sok mindenben, és senki SOHA nem vette a fáradtságot, h segitsen neki, ezért egy viszonylag rossz tanuló emberke lett ,aki folyton lógott, pedig higgyétek el, az eszével SEMMI baj nincs, max ponttal vették fel pl. az eltére akkoriban, amikor még nagyon nagy túljelentkezés volt, és az angol érettségijén NÉGYEST kapott attól a tanártól, aki nála sokkal kevésbé beszélte a nyelvet...ja, és magyarból meg is húzták ,mert ugye külföldön nem tanitanak magyart, itthon meg kevésnek bizonyult a különtanár...hát ennyi. És leszarták, h neki több idő kéne, esetleg elkelne egy-két délutáni korrepetálás, nem...ha nem ment elsőre, akkor az azért nem ment, mert ő hülye, lusta, stb... biztos a szülei is hibáztak, h nem járatták FOLYAMATOSAN különtanárhoz, de sajnos ők nem ebben az irányban érdekeltek, nem igazán értettek hozzá, h mire van szüksége a gyereknek)

Lindi,
megnéztem a linked. Köszi. :lol:
és gratula tesódéknak!!!!
zsancikant

Rájli,
csajodnak gyors jobbulást!!!

Fizetős-nem fizetős témát jól körbejártátok, sztem a lényeg elhangzott, méghozzá az, h a pedagóguson múlik a nagy rész. Lehet az egy Fazekas gimi, ha idióta az oktató, és lehet egy lepukkant szakmunkás, ha neet ott figyel. ;) De ez persze bölcsire, ovira, ált.isire is áll, sztem.
De pl az én főiskolám (elte-állami, bürokratikus, szocpol kaka) egy nagy rakat sz..r volt, ami a szervezést, index, stb intézést illeti; míg a zuram Gábor Dénese meg (alapítványi) csillogott-villogott, na ott tényleg csak tanulni kellett, az indexért, egyebekért megvolt a felelős, beosztott, stb, aki szépen el is végezte a munkáját! Persze ez is csak egy példapár, lehetne az ellenkezőjét is felhozni.
Viszont: Eszter bölcsije állami és jó, az óvija is az lesz sztem (állami), a suli még odébb van. De nem hinném, h ha milliomosok volnánk, csak a pénz miatt járatnám valami nívós helyre, h a sok hülye sznobbal érintkezzék. ELég, ha kifog egy gazdag férjet, de az még odébb van. ;) :lol:
neet
neet

Na, így visszaolvasva magam sem értem magamat, ha nektek sikerült, hajrá. Zsanci jól megaszonta. Viszont a legaljábbnak most kitalálták a fejlesztést, ami meg a másik végleg, tanítok ugyanis "hátrányos helyzetű gyerekek reintegrációja" angolórákat, és hát... a 16 éves, suttyó parasztot is kezelni kell valahogy órán (akinek még nincs meg a nyóc általánosa sem!!!!!!!!), mert ez az új törvény, ráadásul ezek egy osztályba tömörültek, hát egy élmény, amikor kicsöngetnek. Ma pl egy szót sem tanultunk, viszont kiselőadást kaptam tőlük azon témakörből, h milyen különbségek vannak az 500 és a 4000 forintos dzsoint között... a legjobb diák legalább aludt, mert tök másnapos volt. :roll: Ilyenkor elgondolkodom rajta, h kell-e ez nekem? :roll:
neet
neet

Zsanci,
csak még egy, h hazabeszéljek: ha a fenntartó (önkormi) nem ad pénzt a különórákra, nem tud az iskola különórát, mert ugyan ki maradna bent 8.9.stb órában korrepetálni, ingyé?? Szar szar szar a rendszer. :cry: :cry: :cry:

neet
neet

Lányom rákapott a Kisvakondra. A minap még azt mondtam, h egy percig se ül meg (még a tv előtt se), most meg Kisvakonnal kel és fekszik. Elmúlik ez, vagy kezdjek aggódni, és kitiltani az állatot a lakásból? (dvd)
Viszont eljátsza, ami épp történik, nevet, sírást imitál, táncol, stb, ennyi + azért van benne... ;)
neet
neet

Neet,
igen, ez sajnos nem elsősorban a pedagógus hibája (mármint a különóra hiánya) ezt is irtam, h miért is várnám el, h külön foglalkozzon a fiammal vki, aki épphogy kijön a fizujából, kisebb gondja is nagyobb annál, h a fiam "jó neveléséről" gondoskodjon.
Viszont egy pénzes helyen, ahol a tanárt kicsit jobban megfizetik, ott esetleg inkább várhatom ezt el.

Szomszéd nénink meg... :cry: :cry: :cry: :cry:
a fél lakásunk kint van a folyosón dobozokban (könyvek, ilyesmik) mert sajnos nem férünk el 5en egy ekkora lakásban, és az alagsori helyiségek pont az ő fiának a vállalkozásának van kiadva, a félemeleten lévő szemétledobókhoz meg nem lehet a cuccokat rakni, mert "RONTJA AZ ÖSSZKÉPET".
szóval, ez a néni most jól beszólt nekem, h miért van kint a cuccunk még a folyosón, stb...aztán még azt is elmondta, h ő bizony sokszor ráütött az ő áldott jó gyerekére, és nekem is ezt kéne tennem, mert különben bűnözők lesznek a gyerekeim... :cry: :cry: most mondjátok meg, mit lehet ilyenkor tenni????????????????????????????????
nem akarok beszólni végül is szomszédok vagyunk, és nem akarom, h elmérgesedjen a kapcsolat, de mégis...hogy veszi vki a bátorságot, h beleszóljon az életünkbe??????
én most olyan szomorú vagyok...el KELL innen költöznünk!!!!!!!!!!!!!!!!
zsancikant

Curse: ja, így már értem. Marha sokat eszik Adél. :shock: Tündér kb. feleennyit, de mégis iszonyú tempóban hízik. Már nem is adok neki semmi nasit (kölesgolyó), mert így is Buddha-hasat növesztett. :)

Kép
Kép
tinu

Zsanci, és nem mondtad neki, hogy köszönjük, de tessék szíves lenni saját magával foglalkozni, és nem beleütni a vasorrát mások életébe? :evil:

Ma itt volt Bián Nukada és Leni és persze a gyerkők, és bár kicsit kaotikusak voltunk, remélem jól érezték magukat :D
a délután viszont katasztrofális volt, Isti kezelhetetlen volt, meg fáradt is, és olyan dolgokat csinált, hogy nem is mondom el :( és persze Liliróza is egész du. üvöltött, ha le mertem tenni, úgyhogy 6 körül már sírógörcsöt kaptam :(
aztán fürdettünk, vacsi és korai lefekvés, és most imádkozom, hogy aludjanak is...

fizetős vs. állami eszmecserében vki nem mondta még ki az alapigazságot, ill. Zsanci már pedzegette, hogy (mint minden másban) ebben sincs egyetemes szabály, minden gyereknek másak az igényei, amíg az egyiknek szuperjó környezet egy hagyományos szemléletű, hierarchikus állami intézmény, addig a másik gyerek ettől csak frusztrált és totál lúzer lesz, akinek egy életre elveszik a kedvét minden értelmes tevékenységtől, és uez fordítva is létezik, van aki nem bírja a kötetlenséget :wink: De milyen jó, hogy már lehet választani :)
20 évvel ezelőtt a fiamat (a mostani szintjével) tuti kifingatnák egy hagyományos suliban, vagy simán eltanácsolnák kisegítőbe. Most viszont választhatok mást, és az államiba is fel kell vegyék (a létszám 25%-áig kötelesek nehéz eseteket is felvenni), ráadásul ki se rúgják egykönnyen, és akár integrálódhat is :P

Én azzal nem értek egyet, ha vki "elvből" nem fizet, egyrészt mert tényleg semi sincs ingyen és vki mindig fizet (az államot is mi tartjuk el), másrészt mert a tanulás az, amire sosem kár költeni, hogy a lehetőségeink szerint legjobbat kapja a gyerek.
Persze ismerek egy vagon embert, aki azzal kompenzálja, hogy nem foglalkozik a gyerekével, hogy befizeti mindenféle okosbaba tanfolyamra, de sztem ez itt nem az a társaság, ahol ez a veszély fenyeget :)
Egyébként meg lehet, hogy elitista vagyok, de többször is írtam már itt, hogy inkább legyen a fiam egy boldog asztalos, mint egy idegbeteg 12. ügyvéd egy menő irodában.
És sztem attól, hogy vki extrát kap, akár különórát, akár csak szakkört, még nem lesz hibás az értékrendje, nem száll el, ahhoz azért más is kell, meg hát azért van ott a szülő, hogy akkor megpróbálja helyrebillenteni :)

votiv 8)
votiv

Votiv:
Mivel kaotikus 8) volt a helyzet el is felejtettem megköszönni a vendéglátást, meg a finom kajcsit!!!! Már az összes embernek, akivel ma találkoztam, elmeséltem, hogy milyen finomat ettem!!! Az olvadt mozzarelle, nyami!!!!
Remélem a gyerkők nem miattunk lettek ilyenek estére, bár Lilin látszott, hogy nem veszi jó néven, ha más baba van a kezedben... De Réka dettó ilyen...

nukada

mi sztem befoghatjuk... :lol: :lol:
most volt egy USAban élő magyar csávó a TVben, a gyerek ovija 2000dollár havonta :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Jelentem, túléltem a csontropogtatást, és csigolyák helyrerántását, érdekes élmény volt, nemcsak fizikailag, lelkileg is sokat adott....

Ovi, suli, stb:
Én részben Gabival értek egyet, miszerint arra van pénzünk, amire szoritunk (ha valami fontos, akkor másbol lehet lefaragni, szerintem, nekem a gyerekem tanitása fontos lesz, azt hiszem). részben meg Zsancival, hogy aki az átlagtol valamilyen szinten eltér, annak nehéz dóga van államiban, tisztelet a kivételnek, mert persze pedagogus függö minden.

És nem mindegy hogy miröl beszélünk: fizetös különorás csillivilli magánovirol VAGY "fizetös" Waldorf ovirol. (nem mindig értettem mindenkinél, hogy éppen melyikröl beszél) Én alapbol a reformpedagogia hive vagyok, okokat most nem részletezem, soooook van 8)
És azt hallottam, hogy itt Szadán pl. a sima állami ovi havi 10ezerbe kerül ebéddel, egyebekkel. A Waldorf meg kb 15-20, ki mennyit bir beadni. szal nem egetrengetö a különbség....

Zsan,
én B-m olyasmi gyerök, mint Te B-d, követeli a magyarázatot MINDENRE, egész nap a MIÉRT megy, és hihetetlenül vág az esze. nem rám ütött, apja eszét örökölte :wink: Zs azt mondta, hogy ö marhára unatkozott a falusi iskolában, uh kiváncsi leszek B-re majd... :)

Rylie,
Montessorit sajnálom, hogy OTT ennyire angolosak. ez nem általános tendencia... (amugy megsugom, hogy vannak dolgok, amiben a W jobban bejön, pl ez is....)
És olyan a hálozsák, hogy a derékrésznél 2 oldalt összehuzo varrás van. bocs, de nem tudom értelmesebben elmondani :oops: :lol:

KépKép
fibi

és igen, persze persze, minden ugyis gyerekfüggö, kinek melyik illik az egyéniségéhez.

Zsan,
vén banya :( szerintem is költözzetek el. meghirdetitek a lakást?
fibi

RYlie :) nekem igazán szükségtelen szabadkoznod alapból de egyébként is a lehető legtisztességesebb a hozzáállásod: nem tudod megmondani, mikor érsz oda, mert nem ébreszted fel a gyereket. Ez igy nagyon is rendben ban, én se tettem, mig sokáig aludt. Most meg nem megyek délutáni buliba, mert tisztelem őt, az alvási szokásaival együtt. . Szóval rendben van ez igy :)
Sajnálom a hőemet, iletve leginkább a pisivételt. TI mondott valamit? ÉS akkor most alkati szert szedtek végül?
indianyo

Akkor én is javítok: jelen helyzetben (vagyis hogy Bajnival úgyis itthon vagyok) és Gréti esetében (aki átlag normál kislány extra hisztivel megspékelve, de ez remélem nincs összefüggésben a szellemi szintjével) nem adnám magánóvodába.
Aztán lehet azért vagyok ilyen nagylegény, mert az egyik ovi itt van egy köpésre tőlünk, ha felveszik felveszik, ha nem nem, de talonban van egy másik ovi itt nem messze, ami ráadásul egy református óvoda (Halacska), nagyon szimpi óvonénikkel, ahova most szerelt be Peti egy víztisztítót (ingyen!, szóval inkább ajándékozott), úgyhogy oda ha jelentkezünk, akkor tuti felveszik Grétit.
Csak közben meg azt látom, hogy ezek ketten itt úgy elszórakoztatják egymást, olyan jókat játszanak együtt (sose gondoltam volna), hogy Bajninak biztosan hiányozna Gréti társasága.
lindicita

TI-nek mi az igazi neve? Hol rendel? Hogyan lehet hozzá bejelentkezni?
Valaki felvilágosítana? Jöhet priviben is.

Hú Votivia, nem semmi napod volt. Még pár hónap, és biztos tök jól lefoglalják egymást a gyerkőcök. Nekünk pár hete annyira jó napjaink vannak. Pl ma is, csak néztem őket (MOSOLYOGVA!), annyira édesen játszanak már EGYÜTT!

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi,
TInek az a "rendes" neve, h Tóth Ildikó.
Tóvárosban rendel, Kamaraerdőnél/ben.
http://tovarosiorvosok.hu/menuitem4.html
zsancikant

Magán vs. Állami: szerintem minden elhangzott, és mindenkinek van igaza.
Én maradok annál a tézisemnél, hogy alapvetően az óvónőt kell megtalálni, a többi majdhogynem lényegtelen.
Attól, hogy állami, még nem feltételnül lepukkant, hierarchizált ill. poroszos egy intézmény (ld. pl. a miénk, pedig 100% önkormányzati!), ugyanúgy, ahogy attól, hogy alternatív, magán stb., még nem biztos, hogy rá merném bízni a gyerekemet az ottani pedagógusokra (a szomszédos waldorf-óvi és a délelőtti üvöltő-koncert nekem nagyon betett ilyen téren, pedig hanghatásokra olyannyira nem vagyok kényes, hogy a légkalapácsba is belealszom).
És én még trendekben sem gondolkodnék, mert egy dolog az elmélet, és annyira eltérő, más, perszonalizált a gyakorlat, hogy hihetetlen.
És tényleg alapvetően gyerek-függő, és ott követi el sok szülő a hibát, hogy a saját álmaikat-eszméiket-elveiket kergetik ahelyett, hogy a gyerekük igényeire figyelnének.

Én egyébként szívesen fizetek olyasmiért, amit ilyen vagy olyan okból megfelelő minőségben nem kapok meg "alapból", pl. nőgyógyász is ez a kategória.
És valószínű, hogy Marci nem fog állami bőlcsődébe járni, mert holnap megyek beiratni, de egy ismerőst már két hete azzal fogadtak, hogy 2008 szeptemberére MINDEN hely betelt a körzet összes bölcsijében :shock: és már csak várólista van.
Szóval úgy néz ki, Marcinak más megoldást kell találni, mert jövő ősszel én nagy valószínűséggel visszamegyek dolgozni :?

emlegetett Marci befigyel...

v
kisün

Köszi Zsanci! Ez nincs is messze tőlünk :)

A bcg kivezetőszerét simán lehet kapni a gyógyszertárban? Még Grétinek is be lehetne adni?

Annak van jelentősége, hogy mennyire gennyesen fakadt ki?
lindicita

lehet h félreérthetö voltam... az hogy fontos a gyerek tanittatása még nem egyenlö azzal (nálunk), hogy akkor fizetösbe adjuk. hanem amelyik neki jo lesz, talán addigra kialakul, hogy reform e vagy sem. csak azért mert nekem az jön be, természetesen nem fogom eröltetni.

na, az irást sem eröltetem tovább, ugyis a mai élményeken jár az eszem egyfolytában, inkább megyek hunyni...
fibi

Fibi,
nyugi, abszolút általánosságban beszéltem, nem rád gondoltam :wink:
kisün

Fibi! Milyen masszőrnél voltál? A múltkor engem is meglepett vele Peti, az is ilyen csontkovács-masszőr keverék. Nem Ernőnek hívják, akinél voltál?
lindicita

ja, még pont azt akartam irni, mint Kisün, hogy sok szülö a saját (esetleg be nem teljesült) vágyait vetiti a gyerekre, ahelyett hogy a gyerek tényleges személyisége szerint választana neki.

na tényleg L
fibi

Sziasztok!
Rég olvastalak Titeket, remélem, mindenki jól van!
Ha náthás a ded, folyik az orra, köhög, piros a torka, akkor mit használtok? Emma lázas is volt, de már hőem sincs, viszont nem tud egy jót aludni, és félek, hogy a tüdejére húzódik a cucc. Apjuk sajna nem túl homeo párti, de vhogy a doki által felírt antibogyóhoz nem fűlik a fogam. Segítsetek, kérlek! Köszi!
Kátya
kincsimano

Sziasztok!
Érdekes, amit az óvodákról írtok, sztem leginkább Kisün írta meg a tutit, azzal, hogy a legfontosabb, hogy az adott gyerek és az adott óvónő(k) összepasszoljanak. És a fizetős ovikról is hallunk néha rosszat (ld. Votivék csanája), és nem fizetősökről is jót(ld.Kisünék önkormányzatija). És sokszor a körülmények döntenek, mint pl. Marcinál, ahol betelt az össz.hely...
A mi ovink valahol a 2 között van, annyit kell fizetni egy évben,mint egy olcsóbb maszek oviban egy hónapban. (Részletben is lehet, sőt tolerálják azt is, ha vki épp kevesebbet tud, persze, örülnek, ha vki többet.) Felvették Pt a körzetibe is, arról is csak jót hallottam, de mivel ide is bekerültünk (határeset volt), és ez sokkal családiasabb és szimpatikusabb volt, ide jöttünk. Az első szülőin szóba kerültek az anyagiak, az ovi a szülők hozzájárulásaiból, az önk.támogatásából (kevesebbet kap, mint egy önk.i ovi, de azért jelentős a tám.), meg 1%okból tartja fönn magát, és 15 éve tökéletesen működik ez az alapítványi rendszer. És fontosnak tartják-ezt így mondták:az óvónők megbecsülését, tehát valszeg többet keresnek, mint egy sima oviban.
És a lényeg: P mind2 óvónénit nagyon szereti, a gyerekeket is, csak velük még kicsit tartózkodó. :)

Lindi, együtt játszó gyerekeid :)
P tegnap büszkén mesélte egy ovistárs kisfiúnak, hogy ők már tudnak együtt játszani a kistesójával, duplózni szoktak (azaz P épít és magyaráz Bnek, B meg közben rágcsálja a duplókat :) ), a kisfiú (2hós a húga) erre elmesélte, hogy az ő tesója "folyton sír és KISLÁNY"-az utóbbi volt a nagyobb baj vele... :)

Zsan, én ritkán birom ki, hogy ne szóljak be az ilyen banyáknak, szal egy hős vagy...

B ma este átaludta a vacsiidőt, aztán már csak szopit kapott, de nem nyugodott, amíg nem nyalt be egy adag rizspépet barackkal. :shock: P ekkora korában simán ellett volna csak szopival. Egyre többször választja a cici helyett a kanalat :(. Azért éjjel nem tud visszaaludni a cici nélkül :wink: . Annyira furcsa ez nekem, P után, aki 1 éves kora után kezdett el rendesen enni, és 1,5 évesen is naponta többször szopizott (végül 2,5 évesen hagyta abba). Nem egyformák. B pl ritkn alszik el teljesen a kezemben vgy szopival, igazán csak akkor, ha letettem,és szorongatja a kis rongybabáját, eg szopja az ujját. Pnek sosem kellett semmi szorongatni való, és ritkán aludt el egyedül.
B jobban van, ma nem volt hőem, kicsit folyik az orra, és most köhögött egyet, várom, hgy jön-e a nátha után a szokásos köhögés, vagy sem (na,meg lesem a lélegzetét). De vidám, meg sem áll,és sokat eszik. :) Ja,és BESZÉL! Reggel mondta az apjának, hogy "APA", aztán kérdő hangsúllyal, hogy "paa?", és Pt kereste. A rongybabáját "baba, baba!" felkiáltással keresi, és vmi szia -félét is mondot tma integetés közben. Ja, és oppá-t mond,amikor föláll az ágyon belém kapaszkodva, és egy mp erejéig elenged, majd fenékre ül. :)

Tinu, Tünci kapott már kölesgolyót? Én még nem mertem adni Bnek, nehogy félrenyelje. De ha Tnek sikerült elfogyasztani, akkor kipróbáljuk. (Hú, de fog örülni!)

Deni hova lettél? Remélem minden ok!!
rídonli#

nnnna,
totál jól lerágtuk ezt a csontot is, és még mindig egyben a csapat! :lol:

Lindi,
sztem ha már kifakad, akkor az már "durvább" reakció, mint ha csak hegesedik. De sajnos nem tudom.
Kivezetni bármikor lehet, lsd. Igi is most lesz kivezetve :lol: és csak két héttel fiatalabb Grétinél! :wink:

Rid,
édi a kicsi lány!!!

Kátya,
hááát, annyi féle bogyó van.
Nálunk a belladonna az egyik jolly joker, no meg az arsenicum album.
De majd biztos jönnek okosabb tanácsok is!
jobbulást!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Macs! természetesen még nem ovizunk. ez egy lehetőség megismerkedni a waldorf rendszerrel. most indították 1évesnél idősebb, de még nem ovis gyerekek és szüleik számára.

Akata! elektroszerelem :lol:

Neet! amit írsz az óráidról!! :shock:

kölesgolyó elolvad! persze nem mondom hogy add egy maszülött szájába, de szerintem elég "biztonságos" :wink:

az itteni w fix áras + besegítések, ami ugyan nem anyagi.
egyenlőre még nem írnék véleményt. még kóstolgatjuk, s nem akarok korán ítélkezni (persze apjukra rázúdítottam mindent, de neki ugye hivatalosan meg kell hallgatnia :mrgreen: 8) )

részemről is a gyereket figyelem. pl.: ott a hús. szivem és elveim szerint nem adnék neki, de megadom neki az esélyt hogy ő válasszon (hála köpködi :mrgreen: ). persze ezzel a hozzáállással tudatalatt esetleg befolyásolom a dolgot,s csak magamat nyugtatom a nagy liberalizmusommal. szóval folyamatosan dolgozom magamon is.

helyi állami ovit nagyon dícsérik a helyi anyuk, de már most úgy túlvállalta magát, hogy a szemünk előtt válik gyermekmegőrzővé :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi! nekem is volt spirós-csontkovácsolásom. hmmm...nyamiii :lol:

Zsan! azon jót mosolyogtam,hogy nem üti meg,s nézd rád milyen ügyi :D
szomszédnéninek elmesélni milyen három gyerekkel pici helyen élni? sokx csak addig hiányzik az empátia az emberekből amíg bele nem gondolnak (saját tapasztalat)
gödibarbi

még 1 bölcsesség ami gyógyír mindenre:

ez a gyerek ENGEM választott! :lol: :lol: 8) :lol: :lol:

jószakállt!
gödibarbi

még dógom lett, s visszanéztem (úgyis pár dolog kimaradt, mint ált)

Vot! éjszakáitokhoz ++++++++++++
s én is már mindent bevallanék :mrgreen:

Ríd! édesek a kőceid! :lol:

Angi arra gyúr hogy az ő anyukájának legyen a legnagyobb bicepsze :mrgreen: 8) (mostanság kézben nyugszik meg éjszakánként).
gödibarbi

Guten morgó :)

itt is történt annyi "előrelépés", hogy a biai családsegítő elkezdett szervezkedni, hogy a 3 évesnél idősebb, de az oviból kimaradt gyerekeknek (akik elég sokan vannak, tekintve hogy 100 helyre 250 gyerek jelentkezett) vmi elfoglaltságot nyújtson, úgyhogy most gyűjtik a neveket mindennapos (de csak délelőtti) játszóházhoz.
De amilyen most Istók, az is megfordult a fejemben, hogy nem is merem emberek közé vinni :(
tegnap már sírva hívtam a gyerekdokit, hogy belefér-e ez még a primer rosszabbodásba :roll:

ma a változatosság kedvéért 20-23 óra közt Liliróza szirénázott, Istók csak azután jött át, hogy sikerült a kiscsajt visszaaltatnom :?

Rylie, én nem akarok Istivel aludni. én a pasimmal akarok aludni, meg aludni akarok, és legalább éjszakára szeretnék egy kis szabadságot a gyerekektől. Ok, fölkelek hozzájuk, ha kell (Liliróza minima 2x kel éjjel amúgy is), és mondjuk reggel vagy ha rosszat álmodnak, vagy betegek, nyugodtan átjöhetnek, de nehogy már engem túrjanak ki a helyemről :? elvégre én vagyok a felnőtt/mi vagyunk a felnőttek, ő meg "csak gyerek", nem uralkodhat a családon :? oké, ez most úgy hangzik, mintha kölcsönkértem volna Neettől az ostort, pedig valójában nem is, mert fizikailag tehetetlen vagyok a helyzettel szemben, és vmi békés, kölcsönösen jó megoldásra törekednék...

Kátya, ha nincs konkrét nátha elleni szeretek, javaslom az Oscillococcinumot, majdnem minden gyógyszertárban kapható komplex homeós szer vírusos és bakteriális eredetű, influenzaszerű fertőzésekre. Asszem 6 pellet (kis tubus) van egy dobozban. Egyet kinyitsz, és akár óránként is annyit adsz a csajszidnak, amenyit a 2 ujjad közé össze tudsz csippenteni (nem is kell feloldani, nagyon apró golyók, ezt már Emma is elszopogathatja). És ha javul, egyre kevesebbet. Ez megelőzésnek is jó, legközelebb ha látod, hogy kezd kitörni rajta a dátha, máris elkezdheted adagolni :) és gyógyuljatok :)

votiv 8)
votiv

Rídonli: hát én simán egyben odaadtam a kölesgolyót TÜncinek. De vannak, akik megfelezik és úgy adják oda először. Mikor először nyomtam a szájába, akkor látványosan kirázta a hideg tőle. :D Gondoltam, jó, akkor nem lesz a kedvenc. De aztán mikor legközelebb próbáloztam másnap, már vígan ette. És nem nyelte félre, mert elolvad hamar. Pedig akkor még talán foga sem volt. Most is csak kettő van. :wink:

Kátya: miért nem adod oda az antibigyót. Kérdezted a dokit, miért írta fel? Mert ha volt rá oka, akkor biz én beadnám. Az antibigyónak is meg lehet a létjogosultsága (ha egyébként a dokid nem szokott azonnal felírni bigyót, arra értem). Sőt, ahogy belegondolok, én tuti beadnám. :oops: Pont azért, amit írtál, hogy félnék, hogy ráhúzódik a tüdejére. MOndjuk nekünk ilyenkor még csak hörgőtágítót, meg köptetőt írt a dokinéni. Antibigyóról nem volt szó. És meg is gyógyult a gyerek viszonylag hamar. Dehát ő hallgatta a tüdejét, ő tudta, mire van szüksége a babónak... (Bocsi a homeohívőktől, de nekem még mindig nem sikerült megbarátkoznom vele. Eddig minden próbálkozásom ilyen szerrel kudarcos volt. AKár magamon, akár Tüncin próbálkoztam.)

Votiv: megértem az éjszakai hozzáállásodat. SZerintem is jogod van hozzá, hogy a pároddal aludj és nyugodtan. Istinek nincsenek szorongásoldó átmeneti tárgyai?

Kép
Kép
tinu

Szeretnék egy tévhitet eloszlatni : a csana NEM pedagógiai intézmény, az egy gyerekmegőrző. Semmi több. 8 általános és egy 50 ezres 40 órás tanfolyam elvégzése után bárki által végezhető tevékenység. (lehet szeretettel és többet adni, mint csak gyermekmegőrzést, de nem követelmény)Az, hogy Istit kirúgták onnan, az nem pedagógiai okok miatt volt, hanem mert ősszel volt elég egyszerűbben kezelhető gyerek, mig nyáron még Istók is kellett, mert akkortájt kevés a fizetőképőes kereslet. Kétlek, ne emlitséátek együtt a csanát semmilyen ovival. .
indianyo

Zsan, Votiv, Tinu, köszi a válaszokat. Tinu, most helyettes dokinéni volt, nem a mienk, és a torka pirosságával indokolta a bigyót. És a dokinéni nem homeohívő. Ezért kérdőjeleztem meg (még a védőnővel is összesúgtunk, ő sem annyira javasolta a bigyót, bár tudom, ő nem orvos).
Szép napot!
Kátya
kincsimano

Votiv!
"Persze ismerek egy vagon embert, aki azzal kompenzálja, hogy nem foglalkozik a gyerekével, hogy befizeti mindenféle okosbaba tanfolyamra," de ez ugye nem azt jelenti, hogy a nem foglalkozás = állami suliba íratás? a nem foglalkozást a suli utáni időkre értetted, ugye? mivel az állami sulit is mi fizetjük, nincs kedvem kettőt fizetni.

úgy látszik én antiliberális vagyok :), kicsi korától a rendre, a rend betartására, szocializálódásra tanítom Lencsét. személy szerint nem bírom a fenn álló rendtől való eltérést, a linkeskedést, ne adj Isten a szociopatákat. (volt ilyen ismerősöm) a társadalom szabályai mindenkire vonatkoznak. a túlzott liberalizmus anarchiát szül, s valószínűleg ezért jutott oda az egész iskolarendszer, ahol most tart. a mi időnkben szabad volt kussolni és figyelni, és az így volt rendjén, legalábbis bizonyos szintig. ma még az egyetemen is mások helyett sül le a pofámról a bőr, akik végig pofázzák fennhangon az előadást. a korábbi rendszer fenyítési módszereivel (ütlegelés) persze nem értek egyet, habár mióta pedagógus ismerősöm mesélt párat, hogy a egyes kölkök hogyan köpködik, kurvázzák le, vagy ne adj Isten bele is rúgnak, szüleik fenyegetik őt, minden bizonnyal vissza hoznám kicsit a drákói szigort az iskolákba. ellenpontként ott van egy másik ismerősöm, aki dolgozott magániskolában, és rövid idő után sikítva menekült. elmondása szerint ott semmi joga a tanárnak, a gyerekek úgy alázhatják, ahogy akarják, extraliberalizmus van, mondván, a szülők fizetnek, tanárok kussolnak.
magam az arany középút támogatója vagyok, s remélem Lencse egy olyan állami osztályba kerül, ahol a pedagógus kellő szigorral, de egy úttal kedvességggel fogja MINDEN GYEREK számára megtanítani, hogy hogyan illik viselkedni az órákon. ugyanis megfigyelésem szerint Lencse 1-2 nap után asszimilálódik, s ha dúvadakkal van együtt, maga is azzá válik, nem is rövid időre. akkor meg hiába neveltem rendszerető gyereknek, ha rossz példát lát majd a suliban.
ancsipancsi

ó, de persze, ahogy beskatulyázzák majd Lencsit hülyének, mint az anyaját az általánosban, azonnal átgondolom én az elveimet. :)
a szülés óta már rengeteget feladtam, nagyon sokat alakultak a nevelési elveim. szóval ne higgyétek, hogy kínzom a gyerekemet, vagy ilyesmi, végülis bevált a rendszeresség elve nálunk.
ancsipancsi

Kátya: így már értem. :) Akkor hallgass a szívedre! :wink:

Ancsi: szerintem a liberalizmus nem jelenti azt, hogy mindent szabad és hogy a szabályoknak nem kell megfelelni. Egyetértek az elveidben és attól még simán lehetsz liberális. :D SZerintem is fontos, hogy egy társadalomba beilleszkedjen az egyén, nem mellesleg azért, mert neki is ez az érdeke, különben állandóan összeütközik és boldogtalan lesz. Nekem ilyenkor mindig eszembe jut Freud bácsi megállapítása, hogy az az egészséges ember, aki tud szeretni és dolgozni.

Kép
Kép
tinu

Tinu!
köszi, én csak a mostani téma kapcsán szűrtem le, hogy nem vagyok liberális. :)

Votiv!
jut eszembe... teljesen egyet értek ezzel a kínzásos dologgal. a szülés utáni depressziómban nagy része volt a kialvatlanságnak, a hazaérkezéskor már ott tartottam, hogy előtte 5-6 nap alatt összvissz 10 órát aludtam. nem érdekelt a kaja (! :D), nem érdekelt tkp semmi, mindent bevallottam volna, csak hagyjanak egybefüggően pár órát aludni. erre rátett L. hasfájóssága és a fejés. az első 3 hónap nem volt leányálom, meg utána még 3 sem, de azután nem panaszkodhatom, hála a jó égnek. viszont mióta szültem nem merek még egy lakziban se lazán viselkedni, mindig hazajövünk 11 körül, mert félek, hogy L. korán kelt majd és oda az alvásom.
ancsipancsi

Barb,
a spiros azt jelenti, hogy spirituális? :)

Lindi,
nem Ernönek hivják :wink: Ö egy Viktor nevü orosz manuálterapeuta és látó :)

azt is megállapitotta, hogy állitolag pajzsmirigy gyull-om van :roll:

Kisün,
ugy irtam a hsz-em, hogy még nem láttam a Tiéd, szal nem Miattad helyesbitettem, hanem mert átgondoltam az irományom :wink: De látom utólag, egyre gondoltunk :)

Ancsi,
én is az arany középutat keresem, és én is sok minent átértékeltem már szülés óta az elveimmel kapcs. Mert közben a gyerek tanitott meg dolgokra :wink: És én is rendszeretetre tanitom, de EMELLETT még liberális is vagyok, hmm... ez nem tudom, mennyire ellentmondás, avagy megfér egymás mellett a kettö :lol:

KépKép
fibi

Barbi,
nagyon érdekel majd a tapasztalatod és véleményed az oviról! :)
és ez nekem is gyakran eszembe jut, hogy ez a gyerek engem választott - én ebben nagyon hiszek :)

Vot,
amit az éjszakai dolgokkal kapcsolatban írtál, abban nagyon igazad van ám, én is behúzom a féket mindig ha szolgának próbál használni a kölyköm :) (és mindig kicsit tépelődök, jól csinálom-e de ez elkerülhetetlen, akkor sem leszek a szolgája :D ) pedig imádnék az lenni, de hiszem: neki ártanék vele. :wink:

Kép
akata

Sziasztok!

Szülészválasztás előtt állok. Ha van köztetek olyan, aki dr. Bálint Mihályhoz járt és nála szült, nagyon örülnék, ha megosztaná velem a tapasztalatait a terhesgondozással, szüléssel kapcsolatban.

Előre is köszi,
Bori
irob

Tinu,
Nektek is boldog hófordulót :P
és éljen Freud bácsi :lol:

Irob,
Bálint Mihálynál Kisherczeg szült itt közülünk, de ö nagyon ritkán ir. Ugy tudom, nagyon nagyon elégedett volt vele :)
fibi

Fibi!
a pajzsmirigygyulát simán ki lehet mutatni vérvétellel és annak erre irányuló vizsgálatával. nem kellene megnézetned?
ancsipancsi

Tinu, de, minden este/éjjel a macival, a kutyussal, a kispárnával, takaróval és a cumijával érkezik :? :lol:

[quote="ancsipancsi"]V írta:ancsipancsiotiv!
"Persze ismerek egy vagon embert, aki azzal kompenzálja, hogy nem foglalkozik a gyerekével, hogy befizeti mindenféle okosbaba tanfolyamra," de ez ugye nem azt jelenti, hogy a nem foglalkozás = állami suliba íratás? a nem foglalkozást a suli utáni időkre értetted, ugye? mivel az állami sulit is mi fizetjük, nincs kedvem kettőt fizetni.

a nem foglalkozást szó szerint értettem. Van aki dolgozik, van aki tévét néz, bármit, csak ne kelljen a gyerekkel aktívan foglalkozni (mesélni, kockavárat építeni, stbstb), ezért ezt "megoldja" úgy, vagy inkább "törleszt" azzal, hogy elviszi a gyereket egyik nap úszni, másik nap zongorázni, harmadnap csillagászni, negyednap angolra, ötödnap megint zongorára stb. és úgy érzi, ő mindent megtett a gyerekéért. De írtam is, hogy sztem ez a veszély ebben a társaságban senkit sem fenyeget :D

votiv 8)
votiv

Tinu,
Éljen a két fogacska :D

Votiv,
Megértem az éjszakás dolgot abszolút, de vhogy azt vettem ki a szavaidból, h az sem tesz jót Apának meg Neked, h Isti mindig átmegy hozzátok :? Az biztos, h elég matt helyzet :roll:

Ancsi,
Mintha rólam írtál volna :) Nem mersz kirúgni a hámból, mert félsz, h Lencsi korán ébreszt majd. Szóval én is totál így vagyok vele, egyszerűen, ha elmegyek vhova nem tudom magam igazán jól érezni és egyszerűen nem tudom azt sem megérteni, h apa meg hogyan képes felhőtlenül bulizni hajnali 4-ig. Sulis fegyelemben egyetértünk :)

Nuk,
Csajod zabálnivaló :D anyu gyere játszani-s kép nagyon tuti, jót röhögtem :lol:

Rylie,
Remélem, nem komoly a hőemelkedés!!! :( +++++++!!! És egyébként ari vagy, h szóltál, de én még nem ütemeztembe a müpás dolgot, csak annyit írtam, h vmikor elnézünk mi is. Bár most itt Érden is találtam zenei foglalkozást, vszínű maradunk helyi szinten :?

Neet,
Sulis dolog nagyon durva :shock:

Zsanci,
Szomszédnő :evil: De utálom az ilyen embereket, akik mindig okosabbnak képzelik magukat, mert egyébként fingja nincs a másik ember helyzetéről.

Kisün,
Suli témában megmondtad a tutit :wink:

Kátya,
Sajnos én nagyon béna vagyok homeos cuccokban, de látom a többiek már segítettek. Emmádnak jobbulást!!!

Ríd,
Hogy Neked milyen ügyes csajod van :D

Kép Kép
curse

Curse, konkrétan így van. Nehéz úgy házaséletet élni, hogy közöttünk fekszik egy hároméves... de még egymáshoz bújni se lehet. és persze sokat veszekszünk is emiatt a helyzet miatt az apjával, őszerinte persze én rontottam el vmit, hogy ez így alakult, meg én tehetek róla, hogy nem tudunk változtatni :roll:

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: