szandra29: és milyen a Temető utcai ovi?
szilde: Pont 2 év van köztük, nem is olyan kevés… Nem könnyű, de hányan végigcsinálták már előttünk!

Azért vállaltuk így, mert egyrészt már 34 vagyok, nem nagyon halogathatom, másrészt senki se garantálja, hogy ha a nagy 3 éves, akkor könnyebb. Meg nem akartam, hogy akkor szülessen, amikor Marcsi oviba megy, nehogy úgy érezze, hogy ő el van paterolva itthonról, mert ott a kicsi. Vannak dolgok, amiket nem lehet összehangolni, egyszerűen ki kell várnia egyiknek a másikat, hiszen nem tud az ember kétfelé szakadni. Szerencsére csak az idő meg az energia oszlik, a szeretet nem!

Bizonyos szempontból nagyon más, én sokmindent másképp csinálok Dórival, mint annak idején Marcsival, egyrészt azért, mert igazodunk Marcsi napirendjéhez, másrészt mert már van egy kis tapasztalatom. Szerintem készülni nem lehet rá, úgyis megoldod valahogy, na meg olyan sokmindent nem tudsz előre, hogy milyen lesz a kicsi, és egymást hogy viselik stb.
sznanna: kinek ez válik be, kinek az. Nekem is Avent kézi van, én használtan vettem, igaz, ismerőstől, jól bírja, bár én nem használom sokat. Sógornőmnek elektromos Medela van, ő is elégedett volt vele. A kórházi hálóing több szempontból hasznos… Ha csak ezért vennél hálóinget, mert egyébként nem használsz, felesleges szerintem.
zsuzsu72: Marcsi vérszegény volt 2 hónaposan, Maltofer cseppeket meg folsavat szedett, de elég kínlódós volt, és ment a hasa tőle, úgyhogy önhatalmúlag nem adtuk neki tovább. Dóri vérképe majdnem pontosan ugyanolyan lett most, szerdán megyünk dokinénihez, majd megírom, most mit ajánl. Szinte biztos, hogy ír fel vasat neki is. Szerintem felesleges, ez a természetes állapotuk.
Ötleteket várok szobatisztaság-ügyben! Sehogy nem állunk Marcsival, nem hajlandó se bilire, se wc-re ülni, nem szól, ha bekakilt, sőt, letagadja.

Nem zavarja, ha benne van kakiban-pisiben, pedig adott a nedvesség-érzés is, mert mosható pelust használunk, nem száraz a feneke pár óra után… Van lépcsős szépszínes WC-szűkítőnk is, nagyon tetszik neki, fel is tud rá mászni, de ez se olyan csábító, hogy levegyük a pelust, és ráüljön. Nyáron nem lehetett egyszál bugyiban járatni, hogy úgy gyakoroljunk, mert nem engedte levetni a pelust, de a ruháit se. (Pancsoláshoz se!) Ha valaki tud okosat, ne kíméljen!