A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Tücsi! A solymári waldorfban voltam óra látogatáson. Imádnivaló ott lenni. De nemtom, mennyire szerencsés a valóságtól távol álló rendszerben felnevelni a gyerekeket. Én asszem, csak ovinak fogom választani. Suliból más alterost keresek. Talán. Rogerses, vagy Kincskereső teccett a legjobban.
Solymáron nekem aszonták, 18 évesig viszik őket, aztán van még 1 év érettségire felkészítő év. Az ő módszerük ugyanis nagyon átfogó tudást ad, de a mértéktelenül lexikális tudásra alapuló érettségire nem készít fel. (röviden: waldorféknál pl nem az a fontos, mikor volt a mohácsi csata (persze az is), hanem az, MIÉRT, kik, hogyan küzdöttek. Sztem ez utóbbi fontosabb. Nagyon sokat kéne átemelni a módszereikből. Meg a mozgás, zene, csoport foglalkozások stb. Szal én még 6 évet vacillálok ám ;) )
Nekem a tv-ellenességük nem tecc. Párom is, én is filmeken, reklámfilmeken dolgozunk. Kicsit álszent lenne tv nélkül az életünk…

Egcsi! Mellétápinak tejbegríz? Hm, végülis csak tehéntej, meg gabona van benne…. Érdekes elméletek ezek…
De azt mondjátok, szüleinknek azt mondták, 3 hósan jöhet a mellétáp? Akkor ezért kérdezi Anyósom minden találkozásunk alkalmával, hogy adok-e már neki vmit? (grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr)
Vendég

Szivvi: Pankának köldöksérve van, arra mondta a dokinénink a köldöktapaszt. A neve POROFIX, olyasmi, mint a leukoplaszt, de sokkal puhább, bőrbarát. Azt mondta a doktornéni, hogy minél tovább van rajta, annál jobb, figyelni kell körülötte a bőrt, és ha pirosodik, akkor le kell venni és az egész bőrfelületet be kell hintőporozni, pihentetni kell, és fel kell tenni egy új tapaszt. Egy csomagban 1 db van, kb 200 Ft. Gyógyszertárban nem mindenhol van, gyógyászati segédeszközboltban kell megnézni. Nekünk úgy néz ki, beválik, nem jön ki annyira a köldöke, ha sír vagy erőlködik.

Kép
zsuzsi**

Lilkónak is kidagad a köldöke picit? Ne ijedj meg, megúszható a tapasszal műtét nélkül...

Kép
zsuzsi**

Bori! Nagyon sok dolgot írnék szívem szerint, de talán másokat untatnék ezzel. Lehet, hogy inkább kivárom a következő talit. Hol is lesz? :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

De engem is érdekel, én meg nem tok menni talira :(

Kép
kissmanó

Emi :)
Lillusnak jobbulást! Szegényke! :?

Bori :)
Az illető a barátnőm anyósa. Mikor megszületett az unokája, ott laktak velük. Szegény Emily állandóan sírt, most már sejtem az okát. Szerencsétlen gyereknek fájt a hasa. 2,5 hónapos korától kapott tejbegrízt! :shock:

Tücsi :)
Csatlakozom Manóhoz. Engem is érdekel és én se valószínű, hogy eljutok talira. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hi-hi-hi.
Egcsihez képest nekem sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy talicskázhatok veletek.

Emi_25: télleg, mielőbbi felépülést a kis hurkincás babónak. Ne már a hurkák lássák kárát (na meg a tejüzem - fejjél addig jó sokat) ennek a fránya oltásnak.

Tejbegrízet lehet ám tápival is készíteni. Csak ahhoz még teljen el legalább 5 hónap. Ugyanis a gríz az ugyi gabona, ha gabona akkor glutén, ha glutén potenciális allergia (cöliákiáról ne is beszéljünk). Szal oké, csak tartsuk ám be a kucsma szalmakalap időjárás megfelelő társítását.

Kép
kissmanó

Esztora: hoppá... :lol: akkor nem kérünk szelecskét! Botond is nyügős a széltől, utálja ha az arcába fúj, meg amúgy is.

Manó: én a melegítőből a LINDAM nevezetűt vettem és eléggé meg vagyok vele elégedve, a hütő részét meg tudom akkuval hurcibálni... Az autósnál meg a TEFAL -t fogom megvenni, állítólag jó.

Tücsi: engem is érdekelne...

Waldorf: ha kislányom lenne akkor szimpatikus mert nagyon tetszik a "finom" tanítási módszerük, de én csak óvodába... az iskola nekem sem szimpi...

Na jó éjt, (most végeztem a takarítással)

Andrea
Kép
kindernay

jó reggelt mindenkinek!

felkelltünk hogy Apa tudjon még aludni,Nyuyni játszik én meg netezek addig.

KinderAndi nekem Tefal van autósban és tényleg tök jó (egy ideig termosznak is használtam) lehet benne cumisüveget meg bébi ételt is melegíteni.

óvi nálunk már adott (lassan jelentkezünk hogy bekerüljünk majd)
iskolával megvárom milyen képességű lesz Nyunyi ahova én is jártam matek ,angol tagozatok vannak ha érdekli mehet de ha inkább sport lesz a favorit vagy zene akkor arra indulunk majd.

Bridzsi

Kép
esztora

Jó reggelt,
Esztora: akkor rástartolok a Tefal-ra... Már most jelentkezni kell az oviba???? Én az ovodánál "sportos" -ra szavazok, jó sok van a környéken, majd meglátjuk... Azért durva, hogy van ismerősöm aki 50 e Ft-ot fizet havonta az ovodára...

Andrea
Kép
kindernay

nagyon jó kis ovi van itt az utcánkban a város másik végéről is hozzák ide a gyerekeket. (2006 nov.-ben már 2008 szept.-re voltak jelentkezők :lol: )

Bridzsi

Kép
esztora

Zsuzsi
Köszönöm! Lilkónak is sérve van, a védőnő mondta, hogy tapasszam le egy vattabúbbal, a dokinő meg azt mondta nem kell vele foglalkozni...De ezt a tapaszt egyik se mondta :x Én meg féltem, hogy a sima tapasz kieszi a kis bürkéjét :( De akkor veszek ilyet, nehogy jobban kijöjjön, meg nem is túl esztétikus..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Ez a tapasz két részből áll, le van rajzolva, hogy hogyan kell feltenni. Az egyik részt át kell fűzni a másikon, jól meg kell húzni, hogy a bőr ráncolódjon, mert úgy ráhajlik a sérvre, és visszanyomja, Próbáld ki körkörös mozdulatokkal visszanyomni a sérvet (nem fáj Lilkónak), és úgy ragaszd rá a tapaszt. Szerintem Apa segítsége is kell. Sokkal jobb ez a módszer, mint az, hogy később műtét kelljen...
Örülök, ha tudtam segíteni. :)

Kép
zsuzsi**

Helloka! Bejottunk apaval a munkahelyere, mert vmit kellett csinalnia, de mindjart megyunk is setalni.

Waldorf! Hat, en hallottom jot is rosszat is. Szivesen megneznem kozelebbrol. Veszpremben mar csinalnak kozepsiskolat is belole. Az ovodajuk nem tul jo, mert minden problemas gyereket felvesznek, igy nagyon sok az olyan gyerek, akiket mas ovodabol eltanacsoltak, vagy nem tudtak beilleszkedni. Viszont, igy mar nem nagyon tudnak az ovonok dolgozni. Az iskolanak az egyik kolleganom ferje az igazgatoja. Hat, a tevenelkuliseg nagyon jatszik naluk, a kolleganom pl. eloadasokat tart ateve karos hatasairol. Sztem, nem lehet es nem is kell teljesen kikuszobolni, mert az is oka lehet kesobb annnak, ha a gyerek nem tud rendesen beilleszkedni a korosztalyaba. Persze, nagyon szurni kell az adasokat. Na, o ezzel nem ert egyet es viztazni sem lehet vele.
Es pl. az ovodaban nincs fekete szin. A gyerek nem kaphat fekete ceruzat, mert szerintuk art a a szemelyiseguknek. Sztem, meg valahogyan ki kell adja magabol a szorongasat, a duhet, az indulatait is, es inkabb rajzokban.... Szal, vannak hibai. En sem adnam oda. Az iskola mar szimpatikusabb, mint az ovoda, de en biztos elmegyek majd elotte szetnezni es orat latogatni is a kiszemelt iskolakba.

Ovoda teren olyan elveszet vagyok itt. Nem ismerem oket, a koncepciojukat sem... pedig itt is hamarosan valasztani kell. A velemenyem az, hogy nem intezmenyt, hanem oovonot kell valasztani. Mert minden intezmenyben lehet nagyon rossz, vagy nagyon jo szakember es ez hatarozza meg, hogyan fogja erezni ott magat a gyerek.
Nagyon sok jo es rossz tapasztalatom van ezen a teren.

Na, megint sokat irtam....

Egon meg alszik, de mindjart megyunk a kozeli Exotischer Gartenbe setalni. Nagyon szeretem. Miota Egon megvan nem is voltunk.

Puszi nektek!
molkata

Szivvi: hogy fog benne mutatni a köldök piercing???? :lol: De félretéve a viccet, azért kicsit dühítő, hogy a doktornő szerint "nem kell vele foglalkozni".

Kata: látod én meg pont az ovit támogatnám (ha kislányom lenne)... itt Solymáron nagyon jó az óvodájuk. Meg valahogy én úgy vagyok vele, hogy amíg gyerek a gyerek játszon sokat, utána ha jön az iskola már úgyis sokkal több kötelezettség van, elég akkor rendszabályozni (itt nem a nevelésre gondolok). Nekem szimpatikus , hogy sokat foglalkoznak velük, gyurma, festészet, színjátszás, gesztenyebábu készítés, bábkészítés, falevél gyűjtés stb. Sok ovodában kirakják a gyerekeket az udvarra, aztán találja fel magát... Ettől függetlenül CSAk ha kislányom lenne járatnám waldorfba...

Andrea
Kép
kindernay

ja nem is mondtam faszomkarate, felfáztam... hogy mitől? (remélem csak felfázás)

Andrea
Kép
kindernay

MANÓ: ha ételmelegítőt veszel nem lenne érdemes olyat venni (Philips, meg Bébé) amelyik otthon is és autóban is használható?

Andrea
Kép
kindernay

Ani
Azért is! :lol: Meg télleg nem szép, teljesen ki van dülledve :(

KépKép

KépKép
szivvi

Bocs természetesen: Andi :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Botondnak meg befelé megy, de olyan mint egy csík... Ez legyen a legkisebb bajunk! Kép

Andrea
Kép
kindernay

Na. lopok kis idot itt a kereszteloi bulirol, ha mar mux a szgep.
Andi: nekem olyan kell foleg ami 220-rol mux, a kocsiban van invertorunk, tud az maganak csinalni a 12-bol 220-at. Szal en csak 1et veszek. S nagyjabol eldontottem, hogy Avent lesz.
Mert van egy csomo olyan etelnek valo izemize, azt is meg kell tudjam melegiteni valahol.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Én anyós is azzal nyaggat mindig, hogy nem adok még vizet+teát? és mindezt azzal ... hangsúllyal! Hát nem szomjas ez a gyerek? :evil:

Tápszerek, gondoltam annyira téma, megnézem mi a kínálat, csöppet meglepődtem!
Tejpépek:
Humana: Bourbon-vaníliával, almával és bodzával, őszibarackkal és maracujával
Nestle: Rizses, Stracciatellás (igaz ez 8hós)
Milupa: gabonával Vaníliaízű-almás, gabonával Stracciatella, gabonával Kekszes-piskótás, gabonával Csokis, gabonával Körte-kétszersülttel

Most komolyan normálisak ezek? Még a sima egyszerű banános és az almás tűnik a legemberibbnek!

Én még ovin és sulin nem agyaltam, itt nincs is sok választási lehetőség, szóval adott lesz!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Na, megint megneztem az operahaz fantomjat. :D

Mano! Hogy oldottad meg az evest? Ugyesek vagytok ti Gretivel! :wink:

Andi! Nekem a legnagyobb gondom, a magatartas es egyeb problemas gyerekek miatt van. A fekete ceruzat megkapna itthon. :wink: Es sztem, a kisfiuknak is kijar a sok jatek. :wink: :D Szal, en is olyan ovodat szeretnek.

Na, ebredezik. Megyek.
molkata

jó hogy nem kezdik egy jó kis mustáros sertéssült péppel!

lynia-

Lynia, jaja! rémes, hogy a marketing mindent elad... lehet, nem mindenkinek vicc az, amit Gurgi Atija mondott: karácsonykor kezdjük a hozzátápit turmixolt halászlével :D :lol: :lol: :lol: :lol:

jönnek anyósék... illetve nálunk após a mumus. jaj, cegény én ;)
Vendég

Emi!

Hát igen elég durvák, de én néztem a milupának van sima vaniliássa is, én mondjuk HIP-et vettem, őszi meg sárga barackos, Boginak úgy néz ki izlik, illetve jobban mint a répa...

Pillangó!
Mi a helyzet Nálatok, hogyan fogadta kisfiad az almát?

Egy kérdés Tőletek!
Bogi úgy néz ki felismeri az idegeneket és sír!
Pénteken aputól ilyedt meg, szerintünk, és elkezdett ordítani, vasárnap fogalmam nincs hogy anyóstol vagy apóstól, de akkor ordított, ma volt nagynéném felvette picit dajkálni, egy pár percig tűrte rémült képpel, aztán lebiggyedt a szája és már jött volna az ordítás, csak ideadta nekem, már nem is volt gond.

Ti tapasztaltatok már ilyet?
Anyám azt mondta, hogy csak olyan 6hónapos kora körül kellene hogy felismerje az idegeneket, az okés hogy a csecsemős nővérek azt mondták hogy szerintük túlhordtam Bogit, de 3hónappal??? Laughing Laughing Laughing
Lehetséges az, hogy ő már felismeri az idegeneket?
Szerintetek?
Vendég

Nyunyi tereget:
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!Négy nap kellett,hogy visszaolvassam az egy hetes lemaradást!Ti aztán termeltek... :D Nagyon szépek a babák,öröm nézegetni őket, mind nagyon sokat nőtt!Zsuzska tegnap duplázta a születési súlyát,most 6880g! :lol: Igaz múlt heti téma, de mint óvónő reagálok:nálunk vegyes életkorú csoportok vannak, az önálló popsitörlést minden gyereknél máskor kezdtük, Volt aki már három évesen akarta, a másik még öt évesen sem. Mindig úgy csináltuk, hogy az utolsó törlés(ek) a felnőtteké voltak, még akkor is mikor már egész jól ment (a bugyi és a popsi védelmére :lol: ) ja, regisztráltam a Hency féle topikon, de azt írja, nem aktív a regisztrációm, mi a teendő?

Kép
m.andrea

Hency szerintem is felismerik őket, mert én ugyanezt vettem észre Zsuzskánál.Tegnap pl. volt nálun az uncsitesóm, ő lesz a Keresztanyu, de sajna messze laknak(Miskolc) így ritkán jön. Szegény kétségbe volt esve, mert amint a gyerek látta vagy hozzászólt, bőgött... :roll: Úgyhogy kicsit izgul mi lesz a keresztelőn....

Kép
m.andrea

m.andre!

Mindjárt utánanézek és aktivállak!
Szal azt mondod a Te kislányod is sír?
Jaj most egy picit megnyugtattál, akkor nem csak Bogi csinálja, bár a nagyszülőket látja minden hétvégén, igaz nem sokáig vannak itt, de látja őket, viszont rajtuk kívül senki mást.
Hozzánk nem nagyon jönnek vendégek, csak ritkán, össze vissza laknak a rokonok, bár nemrég az uncsitesóm jönni akart, de megtudtam hogy beteg, így kitaláltam valamit, hogy nem leszünk itthon, nem igaz hogy nem éri fel ésszel, hogy betegen nem megyünk babát látogatni...
Vendég

Andi!
Aktiváltalak, mostmár be tudsz lépni!
Vendég

Henchy:Szerintem tuti fel ismernek minket és az idegeneket.Tegnap voltam anyóséknál Beni látja öket max.2 hétbe egyszer nos szegény babám úgy sírt ha ölbe vették.Nálam meg Apánál egyből nyugi volt.Anyós meg sírt,hogy jaj mit csinál ö rosszul mondom neki talán nem két hetente egyszer kell unokázni....Ma meg bent voltunk anyunál a kórházban fel ismerte anyut és egyből mosolygott rá.

Kata:Nekünk hála a jó égnek nagyon ritkán kell Sab csepp így még van egyébként mond a dokinak fel kell,hogy írja.Tudod az a lényeg,hogy minden fel legyen írva.Mert csak akkor ingyenes mi minden fel íratunk babócának.Minek fizessek ha nem kell.

Esztora:Nagyon aranyos Nyunyi! :P

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Esztora naggyon jóóó ez a kééép! zabbantanivaló ez a pasi! :D

Hencsi még a barackos oké, mert azt nem keverték holmi straccatellával!? nem kéne az alapokkal kezdeni? alma, répa ... sorolhatnám egyszererre csak egy!

én naivan azt hittem, hogy tejpép=pép ami tej ízü! szóval hogy a lényege nem az íz, hanem hogy más az állaga! és ez bevezetné majd a pürésített dolgokat, de ezek szerint tévedtem!
nincs is sima natúr?

lynia-

idegenek: Maja is felismer minket! idegenekkel edig nem volt gondunk, szinte minden barátunk dajkálta kicsit és senkitől nem ilyedt meg! :D sőt, mindenki dícsérte, milyen kis nyugodt!

lynia-

bocsi, már "késő" van, szal eddig és ijed :roll:

jaaaa, Bori jó ez a halászlé tényleg, de asszem Maja székelykápival kezdi :wink:

lynia-

Na megjöttünk a vendégségből... no komment!

Nyunyi nagyon cuki, milyen szépen üldögél!

Hencsi: nálunk is van "idegenfelismerés" szerintem a gyerekek alapból tudják, hogy ki tartozik hozzájuk.

Kata akkor egyetértünk... :lol: nagyon szeretném Botondot, valami "sportos-játékos" oviba iratni, és sajnos mindenhol lesz olyan gyerek akinek majd nem örülünk. (Én nem nagyon "támogatom" az angol ovit. )

Manókám: jól van, ha döntöttél, döntöttél. Én az AVENT melegítőt nem ismerem, viszont a LINDAM nekem nagyon bevált az csak 220-as és hütő is egyben.

Én meg TEFAL-t szeretnék venni autósat valaki nem tudja hol lehet kapni, mert a Brendon nem forgalmazza.?!

Emi: szerintem is borzalmas én a HIP bio cuccokról hallottam, hogy jók, van baba szakácskönyvem majd írok recepteket, bár biztos itt is van a neten.

Na Bori milyen volt a nap?

Andrea
Kép
kindernay

Emi nekem ez a kettő szimpatikus (de én csak vészhelyzet esetére adok neki előregyártottat - inkább főzök)
http://www.hazipatika.com/store/list?fr ... %5B%5D=169
http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ?keyword=Bébiétel

Andrea
Kép
kindernay

Andrea
Kép
kindernay

no és mégegy bébiétel ami bio...
http://biobarlang.hu/shop_art.php?shop_ ... cat=534417

Andrea
Kép
kindernay

http://www.tefal.hu/tefal/products/prod ... =228032333

de szerintem nem ilyenre gondoltál Andrea

Kép
kissmanó

a brendonos nem jön be Andi, pedig az egészet írtam be :?

a bio nem rossz, tuti jobb, mint a sztracsis cucc!

nemtom mi lesz velünk, mert fogyóban a tejcim, lehet nem fog menni a csak tejci 6hóig :(

lynia-

Háj! Meggyüttünk. Jó volt, szép volt, rövid volt.
Képeket most nem mi csináltunk hanem Pisti nagypapi, Ati apukája, ő fotós ugyanis. Majd lesznek nagyon kafa kis képek amiket ő készített Sameszról.
No de azt megsúgom, hogy Gyuri nagypapa és Samu nagy haverok, apukám nagyon sokat játszott vele.. :lol:
Majd visszaolvasok, sztem holnap.

Csókolok mindenkit..
Ja igen, pinészemküzdősport nem rossz-nem rossz de azért a faszomkarate az velősebb..höhh :lol: Wladek :lol:

Csüsz
torolve_20131003125716

Andi! Most vagy a Tefal honlapja a maradi, vagy nem tom. De sem a Mo-i sem a Ro-i Tefal oldalon nem találok cumisüveg melegítőt autós funkcióval. Tuti van?
Szerintem ha van cumisüveg melegítőd, akkor egy síma mezei invertorra kellene beruházni, azt másra is hasznosítani tudod alkalomadtán, s nem pedig két cumisüveg melegítőd van. Csak egy javaslat amúgy.

Kép
kissmanó

Bori :)
Nálunk is após problem van. :? Minkét részről, de hát ugye az Y kromoszóma... :roll: :D

Hencsi :)
Szerintem lehet. A szakirodalom már elavult, ezek a gyerekek már fejlettebbek. :D

Esztora :)
:lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Manó köszi a segítséget odáig eljutottunk,hogy már majdnem feltegyük a képeket csak nem tudjuk,hogy kell lekicsinyíteni.Ebben tudsz segíteni?Vagy vki?

Tücsi Domi 2.-án volt 3hós.

Emi oltás után beszoktad borogatni a kicsike lábát?Ha nem próbáld ki,
hátha nem fog ennyit szenvedni.

Domi először meg volt lepődve a kengurutól de utána elaludt benne,úgyhogy úgy néz ki bevált.

Henchy, még annyira nem lett Domi kedvence a reszelt alma pedig meg is cukroztam,de a gyümi levet nyeli rendesen.
pillangó7

Pillangó:

www.szoftverbazis.hu-n találhatsz képszerkesztőt:

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/index.html?id=OW12

ez magyar változat, gondolom fog menni. ha nem, akkor még mindig él az ajánlat. pussz

Kép
kissmanó

Pillangó: egy tanács: ne cukrozd meg a Dominak adandókat. Nem szükséges nekik még, miképp a só sem először a kajájukból. Inkább keress olyan gyümölcsöt (jelen esetben almát) amelyik nem savanykás, hogy ne tűnjön neked drasztikusnak ha nem cukrozod meg, inkább a gyümölcs cukortartalma legyen meg.
De ha te úgy látod jónak, akkor nem szóltam semmit, ne érts félre, csak jót akarok. Gondold el, ha már most extra cukorhoz szoktatod, mi lesz később? Meg a kicsi fog csírácskáknak nem tesz jót a cukor. Még akkor sem, ha icipici mennyiségű almát eszik, amiben icipici a cukor tartalom. Észre sem vesszük, s nőnek az adagok.

Kép
kissmanó

KinderAndi ha beállítod hogy a Sz.fehérvári áruházat nézzed akkor ott van.múltkor láttam is,de holnap megyünk megnézzem?
nekem ugyanez van (szivargyüjtőről lehet üzemeltettni)
ha erre gondoltál én szívessen megveszem neked!aztán az Ikeas talin oda adom.
Kép

7490Ft itt nálunk.

Bridzsi

Kép
esztora

Hihi. Anyós-após dresszírozva, nekem gyereknevelés terén nem mernek beszólni. Max hátam mögött mást tenni, de hát tudjátok: ha nem látom, nem bánom. Bár volt már olyan, hogy gyermekem tette pontra: nekünk nem szabad cukorkát, romlik a fogunk mert rágjuk. Nem szabad kólát kicsi gyereknek. S nem szabad barna csokit.
S akkor itt válaszolnék annak aki kérdezte, hogy miért mehet a fehér csoki, míg a barna nem. A kakaó miatt. Egyszerűen az nekik még túl megterhelő, hónapokba telt nekem, míg rájöttem, hogy az Edina hasfájását a tejbe tett kakaó okozza. Na azóta kakaó száműzve.
Futottam egy kört, míg anyós megértette, hogy nem föltétlen a csokija ellen van kifogásom, de ha már adja, akkor gondoljon arra mi nem árt a gyereknek. Egy darabig fennhangon mutogatta nekem, hogy fehér csokit hozott.

Másik, mai anyós sztori, ami kicsit meg is sértett. Eddig a két nagy keresztelőre semmit nem kapott tőlük. Erre ma, mikor a lányának a kislánya lett keresztelve, beállítottak egy fa járókával. Ráadásul el is mondta, hogy megkérdezte Zsuzsit, mit vegyenek Ingridnek. Oké. Vegyék, hisz a lányuk. Bár azért Edina, Adrienn épp annyira unokájuk mint Ingrid.
Após meg megemlítette, hogy majd jövő nyáron megy mind a 3 unoka Brassóból. Aha, közöltem, hogy téves kijelentés. Majd anyós megetesse mint anno 1,5 éves Edinámat, mikor a pelusban ép zöldbab szemeket és dinnyemagokat találtam. Adriennt alig engedtem 2 évesen ilyen előzmények után. Grétuval sem lesz másképp.

Hencsi: igenis tudják anyát, apát, tesót a picurok. Meg akiket szinte napi rendszerességgel látnak. Pl. mikor anyumnál van s éhes, ha hallja a hangom, már felderül a szeme: érzi a pocija nem sokáig fog korogni.
Edina egyáltalán nem zavartatta magát az idegenekkel. Bárkivel bármikor, bármilyen korától szívesen elment, elvolt.
Adrienn az ellentét. Ő kezdettől fogva nagyon anyás volt, anyámat még elfogadta, de aztán mást senkit. Ha elmentünk valahova s nem látott, már ordított. Nem kellett senki az ölébe vegye. Pisilnem is csak úgy lehetett, ha addig az apjánál volt, ne lássa, hogy hiányzom. S ez fennállt olyan 1,5 éves koráig. Hát remélem Grétu nem ilyen lesz, bár ma egy kicsit vadóckodott, nem minden idegent preferált. Igaz, kivételek voltak.

Kép
kissmanó

nem szivargyüjtő hanem gyújtó :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: