A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Melinda. Értem én, rossz szokás.
Anno a nagyanyám mesélte, hogy a nagynéném bőgött karácsonykor, hogy az Angyal őt, a jó gyereket (tényleg jó volt állítólag) nem szereti, mert ő alig kapott valamit, míg szomszédság legrosszabb gyereke el lett halmozva mindenféle dologgal. Na, akkor aztán a nagyanyám lerántotta a leplet, s elmondta a karácsonyi ajándékozás valódiságát. Fájt neki, hogy a gyerek többet nem tud hinni az Angyalban, de az még jobban fájt, hogy a gyerek ezt igazságtalanul fogta fel. Utána persze megértette, s továbbra is jó gyerek volt.
Na, kíváncsi leszek, az idén mi lesz karácsonykor, mert ugyi sok elsős gyerek már tudja, Edina még nem, de ha megtudja, s elhiszi, akkor tuti Adriának is lőttek a titoknak. Én azért reménykedem, hogy valahogy elejét vesszük.
Itt Brassóban egyes sulikban az a szokás kezdte felütni a fejét, hogy a kölök szülinapjára nagy felhajtást rendeznek. Kolleganőm lányáéknál már addig fajult a dolog, hogy volt anyuka, aki már töltött káposztát vitt a suliba az üdítők és torta mellé. Hát én ezt nem fogom tolerálni, velem ilyen szokást nem kezdenek. Az szent.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Nem aludtam semmit éjjel, lilára sírtam a szemeim és úgy fáj a fejem hogy alig látok... :( :( :(
Szar napom van...:(

Gurgi: Drukkhegyek Samesznak!++++

Mára dugótnyelt Annee...
Vendég

Manó:Igazad van hihetetlen.Nálunk is az a divat,hogy ki milyen nike,adidas cuccba megy.Van-e mobilja mert egy 7-éves gyereknek az kell.Komolyan szinte nem is iskolába mennek hanem divat bemutatóra.Én büszke vagyok Eminére meg Káderre ök a kis dolgoknak is tudnak örülni.

Most éppen egyik ismerősünk vigyázz rájuk.Mivel Anyu kórházba van.De nagyon ügyesek tanítják a Katit Németül.Aki nem ért semmit Németül.Én szoktam átt menni hozzájuk de nincs velük semmi gond.Emine ha haza ér az ebédnek az asztalon kell lennie utána tanul házifeladat és csak utána hajlandó játszani.Olyan kis ügyes ö olyan mint egy katona tiszt mindennek a helyén kell lennie.Rend,tisztaság csak akkor érzi jól magát.Káder a hercegnö hát neki mindegy minden ö ki legyen szolgálva.De most eldugulok megyek főzni.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Annee
Igenis amit Kati mondott, kezdd el a köröket menni, hogy minnél hamarabb segíteni tudjanak a szakemberek! Nagyon szorítok!!!!
Manó
Töltöttkáposzta :shock: És hogy eszik meg?

Na szal ismét több forduló volt az iccaka. És nem tom mi a baj, de megint nincs kaka, lehet, hogy az..A púpom tele..

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi: ++++++!
Én még az oltásoknál is sírok... :cry:

Hajni,ne légy szomorú, úgy szeretnek itt a csajok.

Nagyon édik a talis képek, édes kismanók!

Manó, vágd le egy levélboríték sarkát akkorára hogy védje a felkönyökölt részt, a továbbiakban ez sakorvédő, nem tudja felkönyökölni, még ha akarja sem :wink: .

Nálunk ma bömbölés van és a szomszédban is fúrnak, hogy teljes legyen a boldogság...
Vendég

Hajni
Sajnálom, hogy ilyen gondokkal kell küzdened. Biztosan megtaláljátok a megoldást! A csajok sok okosat írtak!
Most csak még egy zárójelben: írtad, hogy a férjeddel nem okés minden, azért lehet, hogy a gyermek is megérzi ezt a feszültséget, nem? (bocs, nem bántásból írom)

Szivvi
Ja, én is gondoltam rátok, de havonta egyszer max. kétszer jutunk le Fehérvárra, és akkor annyi minden program van! Annyira kinyúvadtam, hogy nem mentem el a barátnőzésre. majd jövő héten pótolom.

Mobil
ÚÚÚtálom, hogy 6-7 éves gyerekeknél természetessé válik! És minden egyed szülő azt mondja: mindenkinek van, a gyerekem nem lóghat ki a sorból! ha senki nem ért vele egyet, miért van mindenkinek???

Kép
Kép
emma1976

sakorvédő = sarokvédő
Vendég

jé: boríték.
kössz Zsanett.
Éljen a babanet.
egy kérdés: akkor küldöd az emilcímed?

Meg kérdés mindenkihez: akinek megvan az emilcíme az hozzájárul ahhoz, hogy másnak is elküldjem (persze emilben)?
Kinek küldjem, s kinek a címét nem továbbíthatom?

Kép
kissmanó

Manó! Ha a tantónéni, vagy a gyerek nem ragaszkodik a borító látványához, csinálj belőle keményfedeles könyvet! Erős papírragasztóval ragassz rá egy-egy kartont az elő és hátlapra, kívülre, aztán a két kartont is ragaszd össze kívülről még egy vastagabb papírral (éjszakára súly alá). Így lesz befejezve, erős használatra alkalmassá téve egy munkafüzet…
Ha ez nem megy, vannak még azok a régi fajta dossziék, amik 15 éve voltak divatban. Nem lefűzhető, és 2 oldala nyílik. Abból van elég kemény fajta is. Ha annak vágod le a sarkát, az nem jó?

Gurgi! Komoly az a kutya a pihiszéken! Nagypapival vmi nagyon komoly szövetséget köthetnek éppen ;) És milyen pisze orra van Samesznek! Átmosást sajnálom! Sok erőt mindhármotoknak!
Figyi, Te nem is adsz már rugdalózót Samura? A talis képen, meg ezen is pulcsi, gatya van. Nem csúszik fel? Zoknit nem rúgja le?

Az ilyen cukros, adidasos, mobilos (plusz kiégett tantónénik)konfliktusok miatt gondolkodom erősen az alternatív sulikon. Mondjuk waldorf. Csak az meg megint nem jó, mert nem a valós társadalmat képezi le. Asszem. Jaj. Még nem is volt gyerekem, amikor már azon aggódtam, hova fogom suliba járatni. Kezdem megérteni azokat, akik alternatív sulit alapítanak, vagy odaköltöznek vmelyik közelébe...
Vendég

mit küldesz MAnó? flőlem oké, igaz nemtom miről van szó :roll:

banyek, teli vagyok tüskékkelm átültettem a gazokat és akad "néhány" kaktusz is :evil:

csokitéma, én már most rettegek tőle, mert Maja 1szem uncsitesója totál el van kényeztetve! (leányanya volt Sz nővére és otthon laktak kb. 9éves koráig, most 11, szóval nagyszülők...)
+PKU-s, nem eszik rendesen, nyomatja egyfolytában a krékereket, chipseket, csokikat, cukrokat és sorolhatnám, ja és szerintem vizet sosem iszik, csak colát!!!!!!!!!!!!!!! és nem túlzok, tényleg nem iszik mást!
remélem mire oda kerülünk kinövi, vagy megérti, hogy ne Maja előtt, mert ő meg nem fogja érteni, hogy ő miért is nem tömheti majd ezeket magába!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

A lányomnak van 2 pár adidas cipője, az baj?? :lol:
Manó
az enyémet küldheted!

KépKép

KépKép
szivvi

Bori: zoknis kérdés jogos, épp az imént gondolkodtam el rajta, mert ma Grétun is zokni van, s én feszt rángatom vissza.
Szal Gurgi, Andi: nektek nem kell folyton zoknit cincálni vissza a kis lábikóra?

Waldorf oviba adta barátnőm a fiát. S mert utána itt suli ilyen nincs, hát nagyot koppant a gyerek. Meg a szülei dettó. Szal nem tom. Asszem két rossz közül lehet igazából választani (persze ha nincs alteros suli, de itt asszem javarésze az embereknek ilyenről nem is hallott).

Kép
kissmanó

Emi: mindenki emilcímét mindenkinek (ha mán ilyen szépen összegyűjtöttem).
De csak ha publikus.

Szal várok pár napot, s aki nem jelez vissza, hogy az övé privát, akkor majd minden címet szétküldök. Így oké? Remélem.

Kép
kissmanó

Manó, én címem mehet nyugodtan. MIért jobb a fehér csoki, mint a barna? Én azt hittem, a csokik cukortartalmával van a baj, az meg mindkettőnek van.

Zokniügyben nekem az válik be, ha adok rá kiscipőt is, mert akkor azt lerúgja, észreveszem, és ninc sideje a zoknit is lerúgni. De amúgy inkább a talpas rugdalózókat preferálom. Mert amúgy meg a gatyája is felcsúszik, és mindig szabadon van a kis lába.

Kép
nenoke

Szivvi:Nem baj!Enyém fiamnak is van!Nem azzért írtam csak leírtam,hogy min versenyeznek itt a gyerkek!
:wink:

hemej

A mobilon már gondolkodtam, asszem a fischer price-nak van egy jó modellje :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Manó: igen van plusz leírás, baromi egyszerű megkötni én 1x lestem és simán megy már...
Emi: jól megcsomózod és nem enged el, mert legalább 2-3x körbe van tekerve rajtad, aztán érzed ám, ha csúszik a gyerek, plusz a lába be van "kötve" hozzád.
Gurgikám Samu édi-kutyi nagypapival!
Bori: zokniból van klafa ami rajta is marad, meg most, hogy "hidegebb" van mamuszba is nyomulunk! Én csak alvásra használom már a rugit! kényelmesebb tisztába tenni, átöltöztetni stb. meg hát olyan édes!
Szivvi: adidas cipő, nekem is, nekem is! :lol: olyan vagány! Egyébként ugyanannyi mint a sima cipőcske, nincs különbség! Mobil nálam is kilőve, de játéktelcsit tuti veszek neki, nekem is volt, csak még a régi hagyományos...

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!
Én is bekukk picit!
Most volt itt nemrég az új védőnéni!
Kicsit féltem hogy majd milyen lesz, kellemesen csalódtam benne, tök normális meg aranyos!
A hozzátápira nem mondott semmit, csak azt hogy próbáljam még meg a tejpépet, mondtam neki már kipróbáltuk, talán az még ízlik is a Boginak.
Meg azt mondta, hogy béreljek mérleget, és mérjem, hogy a napi 750g kaja meglegyen, és mi van ha nem lesz meg...
Márpedig tuti nem eszik annyit...

Na lépek, Bogi nyafog...

Ja, nálam nincs harag, én nem is haragudtam, csak szarul jött ki, de én nem vok egy sértődős tipus, meg haragtatrtó sem, szal én jövök amikor csak tudok, ha tetszik ha nem.... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szivvi: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

hemej

Zalán 10 óta szunyókál :D :D Ő is kimerült tegnap, nem csak én :)

Kép
Kép
emma1976

Megjöttünk. Sikerült. Annyira nem sírt, szal sírt de nem lilafejesen. Negyedszerre ment át a mosófolyadék. Szal nagyon lent volt a billentyű és nehezen de átment a szonda.
Atika bent volt vele + Ati nagynénije is feljött, Ő fogta le Samut.

Bori!
Köszike.
Én már csak éjszakára adok rá rugit. A pulcsi kicsit felcsúszik de alatta body van. A zokni nem csúszik le.

Köszi a drukkokat csajok!
torolve_20131003125716

Bori!
Érdekes ez a pisze orr, mert a családban senkinek nem ilyen de gondolom majd alakul. :lol:
torolve_20131003125716

Bocsika, csajok nem ertem ra visszaolvasni, de fogok.
Most onzo modon csak magunkrol irok.

Egonnak rosszabb lett a kis bore a combhajlatban, csunnya gennyes foltos. Gyorsan elmentem vele a dokihoz. 2 orat vartunk, mert nem voltunk bejelentkezve (amugy is kell majdnem ennyit varni). Kiderult, hogy gombas. A szajat is nezte a doki, mert ott is megjelenhet szerinte, meg akar az egsz elsoo testen (mellkass, has). Szerencsere mashol nincs. Megint csak Zink kremet irt fel. Meg van itthon, de el fogunk menni du kivaltani. Es azt is mondta, hogy 2 naponta fozzem ki a cumit.
Ti szoktatok 2 naponta fozni? En csak legeloszor foztem ki. :oops:

Sajnalom szegenyket. Ma sokat fogunk pucerkodni, meg akkor is ha mindent osszepisil. Ezt nem mondta, hogy kellene, de sztem nem art.

Na dugulok, mert ehes lesz, de most alszik, mert ott eppen akkor hivtak be, mikor elaludt. Azert jo kedve volt, vegig nevetett a dokira.

Puszika! Jovok majd es vissza is olvasok.
molkata

Gurgi
Ügyes Samu béb!
Kata
Jobbulást Egon bébinek! Én kb hetente vízforralóban melegítek vizet és abba dobom az etető, meg sima cumikat is.

KépKép

KépKép
szivvi

Na, visszaolvastam.

Hajni! Tenyleg nem erdemes sirni. Lehet, hogy mar az is segit, ha beszelsz a pszichologussal es szepen elmagyarazza, mit hogyan csinalt es hogyan ertelemezi.
Nekem volt egyszer egy estem, ahol ketten vizsgaltunk egy kisfiut. Eni kiertekeltem a tesztjeimet es betettem a tasakba, majd ugy adtam tovabb a kolleganonek. Ugy szoktuk, hogy vegezetul osszeulunk es irunk egy szakvelemenyt, majd kozosen beszelunk a szulovel is. Na, benne tularadt az energia es a tenniakaras. Mikor ment hozza az anyuka, kivette az en tesztjeimet is es elkezdte neki ertekelni. A lenyeg az, hogy teljesen megremitette az anyat. Masnap sirva hivott, hogy mi van az o gyerekevel. Alig tudtam megnyugtatni, mert valoban nem volt rossz az eredmeny. Az osszpont lett kisebb, de a gyerek tobb dologban is jobb volt az atlagnal, szal csak egy kis fejlesztes kellett egyes teruleteken. De mivel a kollegano csak a vegpontot nezte, teljesen maskepp jelzett vissza. nagyon pipa is lettem, jol lehordtam, de ze most mindegy. Masnap eljott hozzam az anya es megnyugtattam. Szal szerintem, ha csak a pontszamokat nezzuk, sem olyan rossz a helyzet. Beszelned kell a pszichologussal. Es meg egy csomo mas is szamit. Nem mindegy, miokr veszik fel a tesztet: kipihent-e a gyerek, nem koti le mas a figyelmet stb...azert ezt ismetelni is szoktak. Nalunk pl. tesztet csak a delelotti idoben csinaltunk es csak akkor, ha a gyerek nem volt pl vmi miatt zklatott. Egy kicsit rosszabb eredmenyt pedig ismetelni kell, mert barmi bejatszhat.
Na, megint hosszu lettem.

Mano! Ja, igen...ha kozlebb lennenk.... Azert remelem, hogy hosszabb idore is talizunk majd. Talan nyaron a Balatanon.

Hemej! Mar en is kivancsi voltam, hogy mi a az a csomag a gyerekeknel, mert tobbnel lattam. csak nem tudtam kitol kerdezzem meg.

Erszeny: Egon mostmar szereti a kocsit, vegre! Nezelodik benne. Erszeny esetleg vasarlaskor jatszik majd. Majd meglatjuk. Aszem csak holnap tudjuk kivenni, mert apa nevere jott es o gyakran tovabb marad a cegnel. Addig bezar a posta.

Szilvi! Koszi!

Egon este felt 10-tol reggel 7-ig aludt. Akkor mar en ebresztettam enni. :D

Samu egy hos!

Na, ebred.
molkata

es meg vmi. Pontszamokat adni a szuloknek, sztem durva!!!!!!!!! Mi csak szoban ertekeltunk es mindig eloszor szemelyes beszelgeteskor. Akkor nem tortenik ez meg, hogy egy anyuka igy megijjedjen. Szal, sztem ez kicsit felelotlen dolog.
molkata

Manó, emil mehet.

Anne, ++++++++++

Ma 20:30-5:30-ig aludtunk. :lol:
Igaz, napközben egyfolytában anyahiányunk van.

Gurgi, akkor most már tuti nem kell többször. Phuh.

kétfiús anyuka
babdorka

Ez így olyan rossz, hogy két helyen vagyunk, lemaradok hasznos infókról. Nem lehetnénk egy helyen? Ha babanet nem mindig müxik, legyen lurkoldal, de ez így nem jóóóóó. :(

kétfiús anyuka
babdorka

Annee: Írtam privit :wink:

Sziasztok amúgy :D

Zalán is jól aludt éjjel este 9től reggel 6:30ig húzta a lóbőrt. Most Violához keltem éjjel 2x is. Felsírt, a fogacska miatt, iszonyat nehezen törnek elő a fogai...de picikora óta ez van sajna... :( Adtam neki Nurofent, utána aludt...
Én elkezdtem szedni egy vitamint, és teletölt energiával, pörgök egész nap :lol: . És ha este (mert reggel, este kell szedni) is veszek be akkor nem bírok elaludni :lol: Úgyhogy csak napi 1x,reggel fogom ezentúl...

Mennem kell..

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Á, Lurkoldalon már tegnap óta max a pletyó megy. Szerintem.
Hasonlítsátok össze az ottani s az itteni tegnapi termést.
Babanet eslöprő fölénnyel győz.
Lurkoldal természetesen ettől függetlenül működik míg Robi és Hencsi jónak látják.

Kép
kissmanó

ezt muszáj felrakni: :lol:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kati, én sme igazán főzöm már ki a dolgokat! sztem cumit 3 hete nem, és csak most főztem ki, hogy azért mégiscsak....
de pl a kiskanalait amivel beadom a vitaminokat azokat is csak elmosom jól!

szegény Egon, reméljük hamar eltűnnek!

lynia-

Enikő doppingolsz? :wink:

lynia-

Manó,privi ment
Vendég

Sztem amióta mindent bevesz a szájába, kár bármit is kifőzni...

Hogy álltok a hullahoppkarikázással?
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Uf, lidikóka 7520g, és még nincs 3 hós??? :shock:
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Nem nagyon olvastam vissza, rengeteget írtok :D

Ma voltunk oltáson, nagyon ügyi volt Panka. Egyet sem nyikkant, akkor sem, amikor a doktornéni szúrta, és utána sem. Végig röhögött. Olyan édi. Kapott a köldökére tapaszt, hogy a sérv visszahúzódjon. Remélem, hamar elmúlik.
Vasárnap lesz a keresztelő.

Tökk jók a talis képek. A börsi IKEÁ-ban mikor lesz a tali?

Kép
zsuzsi**

Szóval, hogy álltok a hullahoppal?
Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka: Én sehogy. Totál el vagyok maradva magammal :(

Kép
zsuzsi**

SOS
Ha kamillateát adtam a Lilinek kakakiterelésre, 40 ml elég, vagy itassak még vele?
kössz

KépKép

KépKép
szivvi

Kifőzés-fertőtlenítés téma: mivel nálunk Samu nem cumizik+nem iszik cumisüvegből így nem sterilizálok kivéve néhány játékát mostam le Chicco-s cuccal.

Zsuzsikám angyalom!
:lol: :lol:

Dorka!
Jaja, nem kell többet átmosni. Juhéjj.
Honnan vannak ezek a klassz ikonok? :lol:
Nem ártana hullahoppozni nekem sem :oops: a hasikómról le kéne dobni az úszógumeszt

Kata!
Egonnak küldök egy nagy gyógypuszit a combijára! Egyem meg a kis picurkát...hm.. :(
torolve_20131003125716

Szivvi!
Nem vagyok nagy szakértő de sztem elég.
torolve_20131003125716

Dorka, ezt a hullahoppozást hány percig csinálod és milyen gyakorisággal? Én is neki kellene fogjak... :roll:

A normál hasizomgyakorlatok megengedettek mostmár ennyi idő után?Nálam egyedüli sport a babakocsitolás. :wink: (Az is eléggé lefáraszt.)
Vendég

Szivvi!
Ezt találtam gyorsan de ebben nincsen leírva a mennyiség:
http://www.babanet.hu/faq/gasztro14.php
torolve_20131003125716

Zsanett!
Most már simán lehet tornázni. Én Kickboxozni szeretnék, az nagyon tuti a hasra+derékra de baromi fárasztóó...Norbi+Pesuth Rita féle.
torolve_20131003125716

Gurgikám
Köszönöm szépen! Akkor várok..Vagy segít, vagy, de inkább ezt le se írom

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Nekünk a kamillatea hozta rendbe Panna pocakját, azóta okés. De én úgy adtam neki, hogy kaja előtt csak néhány kortyot, mert a kamilla a bélbolyhokat tönkreteszi nagy mennyiségben. Ne ijedj meg, csak ne adj sokat egyszerre. A 40 ml szerintem nagyon sok. 3-5 korty elég. Ez saját tapasztalat. Minden nap volt kakesz.

Gurgi: :D :D :D Samu egy hős, az tutteroni :D

Sterilizálás: Mivel Panka most tápizik is, így kénytelen vagyok sterilezni. Avent mikrós sterilizásóval csinálom. A cumiját ritkán szoktam, ha eszembe jut...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Köszi neked is! És milyen gyakran, naponta, vagy minden kajcsinál?

KépKép

KépKép
szivvi

Jaj, Szivvi: Majd teszek képeket a csajról mindenképpen... :D

Hencsi: NEm tudom magam regisztrálni a Lurkoldalon, mert a link, amin a nevemet jóváhagyja, nem működik :(

Kép
zsuzsi**

Én minden második etetésnél adtam neki, tök jól bevált. Kicsit langyosan kell adni. A másik trükköm nekem a meleg víz volt, amibe jól beleültettem a gyereket (úgy értem, hogy a fürdővíz melegebb volt, mint 36-37 fok) ez segíti a bélműködésüket)

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: