EMENDORA: drukkolunk!! Úristen, mi elvileg együtt szültünk volna

akkor már én is mehetek bármnikor???? na jó, ezt eddig is tudtam...de így most ijesztőbb kicsit
H.Anyagkönyvi: bocsi, ha nem 30 nap, nekem is úgy mondta vki tuti infoként. Egyébként meg a 300 napnak is van logikája, ha belegondolunk.
én is voltam tegnap a MÁV-ban, néhány info:
- nem kell ruha a gyereknek a kórházban, mert lehet, hogy elkavarodik (szóval adnak)
- nem kell légzésfigyelő, mivel úgysem engedik ki éjjelre
- a baba-mama szobában sincs a gyerek 11-6 ig éjjel, de napközben állandóan
- a gátmasszás otthon + málnalevél tea max. 5%-ban segít (elég szkeptikus volt a doki:)
- viszont fontos, hogy a szüléskor a szülésznő nagyon sokat segíthet a masszással (vidd az olajat!!, és kérd a használatát!!!)
- a gátmetszés majd adja magát, ha muszáj úgyis vágnak
- - ha baba van a szobában, akkor neked kell kijönni a látogatóhoz! (de ezt sokan megszegik persze)
- császármetszésről már csak akkor döntenek, ha már teljesen ki vagy tágulva, és a méhszáj eltűnt,
tehát a vajúdást végig kell csinálni. Akkor van császár,ha a gyerek rosszul ékelődik be, és nem jut a csatornába.
Ha már bejutott., onnan csak előre mehet, vissza nem ! (vákum, fogó, vagy simán)
Amúgy külön vajúdó a MÁV-ban sem nagyon lesz, csak ott ugye van társalgó, meg kb 1 szülőszoba akkora, mint
a Szabolcsban 3-4 együtt. DE A LÉNYEG!! hogy most már ne agonizáljunk, hogy ott szülünk. Az ott dolgozókról
csak jókat mondtak. El kell vonatkoztatni a 70-es évek és az omladozó falak látványától. Ez a legfontosabb, és inkább
rá kell hangolódni a szülésre!!!!
Én pont lecsúszok a - nem kell ruha a gyereknek a kórházban, mert lehet, hogy elkavarodik
- nem kell légzésfigyelő, mivel úgysem engedik ki éjjelre
- a baba-mama szobában sincs a gyerek 11-6 ig éjjel, de napközben állandóan
- a gátmasszás otthon + málnalevél trea kb 5%-ban segít (elég szkeptikus volt a doki:)
- viszont fontos, hogy a szüléskor a szülésznő nagyon sokat segíthet a masszással (vidd az olajat!!, és kérd a használatát!!!)
- a gátmetszés majd adja magát, ha muszáj vágnak
- - ha baba van a szobában, akkor neked kell kijönni a látogatóhoz!
- császármetszésről már csak akkor döntenek, ha már teljesen ki vagy tágulva, és a méhszáj eltűnt,
tehát a vajúdást végig kell csinálni. Akkor van császár,ha a gyerek rosszul ékelődik be, és nem jut a csatornába.
Ha már bejutott., onnan csak előre mehet, vissza nem ! (vákum, fogó, vagy simán)
Amúgy külön vajúdó a MÁV-ban sem nagyon lesz, csak ott ugye van társalgó, meg kb 1 szülőszoba akkora, mint
a Szabolcsban 3-4 együtt. DE A LÉNYEG!! hogy most már ne agonizáljunk, hogy ott szülünk. Az ott dolgozókról
csak jókat mondtak. El kell vonatkoztatni a 70-es évek és az omladozó falak látványától. Ez a legfontosabb, és inkább
rá kell hangolódni a szülésre.
Én pont lecsúszok a MÁV-ról, de a novemberieknek van már esélye. Azt mondták, hogy 3 heti munka van hátra + költözés.