A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Steffi, szerintem senki nem szól le benneteket, hogy hogyan alszik a kicsi. Ha Bene nem aludna el egyedül (ami nem igaz, hogy egyedül alszik, mert 1 órát ülünk mellette, és éjjel meg átvánádorol hozzánk), akkor tuti mi is az ágyban altatnánk. Muszáj nekünk is aludni!

Amíg nagyon bébi volt, nem mertem vele aludni, de akkor nem is kellett.

mtunde

Köszönöm mindenkinek. A gyerekorvosunk persze pasi, ezt nem is mondtam eddig. Nem akarom leírni a nevét, de elég jóhírű gyerekorvos, valamelyikőtök talán írta is, hogy jár hozzá a villányi útra. Aki ismeri, az annyiből ráismer.

Két nap után próbálom leszoktatni Zénót a tápszeres mellétáplálásról. Mostmár a 40 gramm helyett akár 80-at is eszik, ha sok időt hagyok neki. Ennél több most nem jön. Próbálok kiegyensúlyozottan táplálkozni, rendszeresen, és sok folyadékot iszom. Ezekben hiszek inkább, a gyógyteákban és egyebekben nem annyira, a sört meg nem szeretem. Remélem, még van esély visszaszokni az anyatejre. És még nincs 6 hetes sem.. Megáll az eszem.

Persze elég nagy a kísértés, amikor sír, látom, hogy éhes, és ott van kinyitva a tápszeres doboz. Megszakad a szívem, de erősnek kell lennem. Ha nem üríti ki a melleimet kemény, kitartó munkával, akkor sose lesz több tejem. :(

Kellett nekem bedőlni egy ilyen fajankónak..

steffi:
én pont fordítva, a teszvesz-en eladtam a szobabiciklit egy csepeli nőnek és konkrétan 2 hónapja nem bír értejönni. Egy hónapig nem is jelentkezett, aztán előkerült és minden hétvégére ígéri, hogy jön, aztán persze nem, de nem is szól, én meg itthon ülök és várom. Aztán néha előkerül, magyarázkodik, meg hogy a kispolskiba befér-e szerintem, (fogalmam sincs), másik héten elromlott a kispolski és szervízben van, de ha megjavítják, akkor már tutira érte jön, stb. Szóval agyrém. Ja, meg hogy nem ér rá egy email írni, mert ő kisbabával van otthon. Ja, hát úgy már értem..

Kép

Kép
zill

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!!! :lol: :lol: :oops: :oops:

Veronikusz: nem klónoztuk, így sikerült!! De azért apukából is van benne, deréktól lefelé rá hasonlít :P :P :D :D

Elvileg nem nagy baj a vesetágulat, legalábbis ezt mondta az uh-s néni. Általában a fiúknak szokott lenni és felnőtt korukra kinővik. Viszont ha kap egy húgyúti fertőzést, akkor gondot jelenthet. A kontrollra azért kell mennünk, hogy megnézzék, hogy szűkült-e 1 hónap alatt vagy a gyerekkel együtt nőtt. (remélem az előbbi)

Gyuzso: megvan neked a Suttogó? Mertha nincs én szivesen kölcsönadom az enyémet......

Steffi: Én így képek alapján azt mondom,hogy még mindig nagyon jasonlít rád Martin.
Szerintem nem gond, hogy együtt alszotok, főleg azok után,hogy hónapokig nem volt hajlandó aludni a fiatalúr. Nemcsoda, hogy magad mellé fektetted. Én egyébként 6 éves koromig aludtam anyuékkal.

Nagyon jók a képek!! Memme Melindája egyenesen tündér a fürdős képen!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem tudok jönni sűrűbben, de Ádámmal küzdünk, mert picit fogyott a lelkem, s nálunk is pótlást szeretne a dokinéni. Most naponta 7x-8x eszik, így remélem ismét gyarapodni kezd. Eddig még mindig nem kapott csak anyatejet szerencsére, kitartóan szopizunk. Ráadásul megint dolgozom itthonról, s minden délután leckeírás van Ákossal, aki változatlanul szuper a suliban, nem kicsi büszkeségemre. :-) Tehát minden rendben, csak átalakultak napjaink.

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon-nagyon jól esik, szemfüles kismamik vagytok ám! :-) Gabi, külön köszönet a szép képeslapért! :D

Leírom a tavalyi szülinapom legfontosabb élményét, erre gondolok egész nap. :-) Egy éve mentem először UH-ra Ádámmal, akkor voltunk 7 hetesek, 9,8mm volt a lelkem :-). Amikor fent várakoztam, hogy sorra kerüljek, éppen akkor hoztak ki a szülőszobáról egy újszülött babát. Igaz kisfiú volt, de csak nyeltem a könnyemet, hogy 30 éve én is ekkora voltam, vajh, mi lesz vele 30 év múlva. Szerencsére minden renben volt Ádámmal, megkaptam a UH képeket, s a munkahelyemen készítettem belőle két másolatot, hiszen estére meghívtuk egy étterembe a szüleimet és párom szüleit, mert úgy gondolom, hogy nem kevés köszönettel tartozom nekik, s a lehetőségekhez mérten szerettem volna ismét elmondani az érzéseimet főlleg édesanyámnak. Virágot szoktam neki venni, de most nem tettem... ehelyett a vacsora kezdetén amikor próbáltam megköszönni az eddigi életemet nekik (nem nagyon ment a könnyeimtől :-)), csak annyit mondtam, hogy a legnagyobb ajándékot szeretnénk nekik adni, amit tudunk, egyelőre még csak fénykép van róla, de hamarosan élőben is láthatják remélem... s megkapták az UH képeket. :-)
Annyira megmaradtak ezek bennem, hogy azt hiszem egyik legszebb születésnapomat ünnepeltem akkor (ezek után este egy kb 60 fős meglepetés buli várt, ahol még a szüleim is ott voltak, pedig azt mondták azért sietnek, mert Ákost le akarják fektetni aludni :lol: ). Tehát csodálatos volt, s elég a gondolat, illetve Ádám látványa, s újraélem ezeket a pillanatokat, annyira összejött ott akkor minden. :-)

Bocs, hogy hosszú voltam, de ma nem tudok szabadulni ettől az érzéstől. :-)

Pár megjegyzés... a mellem nekem is begyulladt pár hete, tehát nem csak az ifjú kismamákat kínozza a dolog, figyelni kell folyamatosan, hogy rendesen kiürüljön.

Ahogy olvastalak Titeket arra gondoltam, hogy nem is a kismamáknak kellene annyira tanítani a szopi fontosságát, hanem lassan az orvosoknak, védőnőknek. Felháborító, hogy ilyen tapasztalataink vannak, azt hiszem írok is erről az lll-nek meg a A Szoptatásért Magyar Egyesületnek (persze, ha lesz 20 percem nyugiban :) ). Talán a Kismamába is megérne egy cikket...

Mivel ma sztrájkolok, van időm, megpróbálok képeket csatolni.

Ja, legyen egyszer délelőtti találka! Lécci-lécci! Lassan talán veszünk valami használt autót, akkor könnyebben mennénk mi is, de a suli miatt csak a de. jó.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Nekünk a péntek jónak tűnik!

Steffi!
Ezek szerint Te is melletted altatod Martint: Hát Emma sem aludt még egy éjjel sem kiságyban, de kiegyensúlyozott boldog baba!
Nekem csak ez számít!

Memme!
A pancsis kép szuper!
Remélem hamarosan tudsz pihenni egy kicsit!

Szombat óta mi is nagykádban pancsizunk és Emmus imádja! Úgyhogy jövő hónaptól megpróbáljuk a baba-uszit!

Hanna!
A mellgyuszi sajna egész szoptatás alatt aktuális...

Ja és most betonozzák az utcát kirázznak a házból...

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Zsófi!
Olyan jó hogy Léna még szopizik!

Orsi

borsa

Vali!
Gyönyörű történet, megkönnyeztem!

Orsi

borsa

Nálunk ez az egy szabály van, amit nagyon betartunk, hogy mindenki a saját ágyában alszik el. A férjemnek van egy óvodáskorú fia az előző kapcsolatából, róla beszélek, nem is annyira Zénóról.

A nővére házassága erre ment rá: a gyerekek még 9 éves korukban is csak a szülők ágyában akartak aludni, a férj meg közben más megoldás után nézett. Csúnya válás lett belőle. Szóval a férjem ezután azt mondta, akármennyire is imádja a gyerekeit, este mindenki a saját ágyában alszik, aztán persze reggel bejöhetnek hozzánk, de este csak mi vagyunk a hálószobában.

Én azért sem hajlok rá, mert nem tudok aludni, ha gyerek van az ágyban, félek, hogy ráfekszem, felriadok minden rezdülésre, sóhajtozásra, ásításra, mozzanatra, szóval akár a kicsi, akár a nagy ott van köztünk, akkor én már csak pislogok oldalra, aludni nem tudok. Állítólag meg fogom szokni, meg úgyse fekszem rá a gyerekre, majd meg fogom látni, de 2 év se volt elég hozzá, úgyhogy szerintem ez már nem fog változni.
zill

Vali: Gyönyörű a történet!! Olyan jó volt olvasni!! Isten éltessen sokáig!!!
Mekkora a súlya most Ádámnak? Nem emlékszel, hogy mekkora volt 3 hónaposan? Csak azért kérdem, mert Ádám is 2700 g-mal és 52 cm-rel szültett, mint Petya és kíváncsi vagyok.

KépKép

KépKép
cukorfalat

vali!
örülök, hogy jöttél és Isten éltessen nagyon sokáig!!!!!! és tényleg szép amit írtál!!!!! ez volt a v30 meglepi buli? emlékszel azt mondtad azért ez a nick (vagy mi) neved, mert a férjed a tárgyba ezt írta mikor ezt szervezte. jól emlékszem?

alvás: a régiek tudják, hgoy martin 6 hós koráig szépen aludt, egyedül kiságyban ráadásul 13órákat éjszakánként max 2 ébredt.. aztán jött ez a törés az életünkben meg ő is hirtelen jó pár hónapos fejlődést muatott be pár hét alatt. és én kb 2 hét után úgy szét voltam esve, hogy már a dokink is azt mondta vegyem magam mellé. így jobb lett a helyzet, dehát mondom annyira nyugtalan, hogy még így is van, hogy 10x ébred egy éjszaka rájönni még nem sikerült miért. tudom, hogy nem néztek le...ha meglesz a rezgő nyár jövök a hírekkel!!! na megyek porszívózni!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi, úgyanolyan etetőszéket vettünk, mint nektek van!! Láttam a képen,h ogy nektek is Chicco Happy Snack van, nekünk is és ráadásul még a huzata is olyan, mint a tietek!! Bár mi nem választhattunk, mert csak ez az 1 darab volt, így 9600 Ft-ért vettük.
Ti mennyiért?

KépKép

KépKép
cukorfalat

Most csak egy kép, mert Ádi nagyon nyűgös... folyt. köv. :-)

Kép itt már fájásokkal, 6 óra múlva pocak a kezünkben :-)

Kép
Kép
Kép
v30

Cukorfalat, Ádám 3 hónaposan 5260 volt, s 60 cm, most 5550 és 65 cm. Eddig ez a max súlyunk, 4 hónaposan is ennyi volt, csak közben visszaesett.

Kép
Kép
Kép
v30

ja, Steffi, szuper a memóriád, gratulálok! :lol:

Kép
Kép
Kép
v30

vali!
gyöngyörőséges!

cukorfalat! hol vettétek iylen potom áron? mi olyan 18-ért a babyplanetben akciósan áprilisban.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

vali!
kösz! :oops: :lol: párom utálja :roll:

gyuzso!
írtam privkót láttad?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vali: Tök jó a kép!! Szerintem Ádám rád hasonlít, illetve a szőke fürtöket tuti tőled örökölte!!!
Köszi, hogy leírtad Ádám paramétereit. Nekem tegnap este Petya 5600 gr volt, a hosszát sajna nem tudom, mert nincs mérőszalagunk a dokihoz meg kedden megyünk.

Steffi: Mi az Intersparban vettük. Hétfőn voltam vásárolni és benéztem a babaosztályra. Ki volt rakva, egyből megtetszett, megnéztem az árát és 16000-ről volt leírva 12000-re, gondoltam, tök jó ár, kb ennyiért kapnék használtat. Hívtam egy eladót és ő mondta, hogy ez az utolsó darab, ezért ennyi. Mondom jó megveszem, megyek a pénztárhoz, ott kiderült, hogy nem jó a kód, vártam kb 10 percet, mire előkerült egy eladó 1 kóddal, ami 9600 Ft-ot írt ki, gyorsan kifizettem és gyorsan eljöttem nehogy rájöjjenek, hogy négsem ennyi az ára :-)))

KépKép

KépKép
cukorfalat

cukorfalat!
hát igen ezt így tanítják! :lol: szép volt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Boldog névnapot, Brigik!!! :lol: Vali, nagyon boldogságos szülinapot neked! Kicsit pityeregtem a sztorin, én 29 leszek (mostanában)... :wink:

Zill, hát egy nagy kalappal, kitartást neked, mindenképp magadra hallgass! Benőkém kapott pótlást hónapokon keresztül, de nekem akkor ez volt megnyugtató (mára van más megoldás), viszont mai napig szopi megy ezerrel. :D

Memme, UGYANÍGY éreztem én is D. Tóth Krisztával kapcsolatban, még káromkodtam is, hogy miről beszél?! Ha Benőke 2x kel(t) egy éjszaka, már összeteszem a két kezem... EZÉRT VAGYOK. Akkor sem szóltam egy szót sem, amikor 8x tette ugyanezt. Nyilván mondanivalója van... :idea: :shock: Apropó, ugyanilyen a könyvünk is. Kötelező olvasmány, ugye, az ő korukban... :lol:

Bocsássatok meg, többre nem futja, de nagyjából olvasgatlak benneteket.

Steffi, drukk megy.

Bene határozottan pakol, borít, négykézláb, kúszva-mászva. Lévén, 31 nm-en lakunk, semmit nem tudok "eltenni" előle, folyamatosan figyelnem kell. :lol:
vbea

Steffi: köszi :lol: Én 12-ért is megvettem volna, de így úgy örültem neki, mint majom a farkának!!

Eni: Köszönöm szépen :oops: Jössz a talira?

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Vali!
Sok boldogságot és kitartást a szopihoz...

Brigiknek meg boldog névnapot!!!!!!!!

Steffi!
Érdekes ami történt nálatok...én ugyan lemaradtam, hogy mi volt, de végülis azóta ilyen nyugtalan amióta volt ez a törés?????

Én sosem itélnék el senkit azért mert gyerkőc mellette alszik, mindenki maga tudja mi jó a gyerekének.
Orsi is sokat volt velünk, merthát ugye fáradtak voltunk és ez egyszerűbb megoldás volt...
De kemény, szenvedős munkával visszavarázsoltuk az ágyába úgy, hogy mostmár ott alszik el és pár órát ott is alszik, de minden éjszaka átjön valamikor....hát mit ne mondjak azért jó lenne néha úgy ébredni, hogy a férjemhez bújok oda nem Orsi rugdossa a fejem...
Azért is szoktattuk át, mert tényleg nem egy házasságbarát megoldás...
Mondanom sem kell, hogy Dani meg tök nyugisan alszik, ő kezdettől fogva csak az ágyában lett lerakva...
Attól félek Orsi egyszer pont rosszkor jön :oops: :oops: :oops: :? :? :?

Zill!
Mi járunk a villányira a Magyarhoz...ő az?????

Szép estét....

Kép

Kép
cukipofa

Steffi,
vettem az adást :lol:

Eni,
már csak 2-3 (?) hét és lesz saját szobája, ahol rumlizhat! de úgyis nálatol fog inkább :lol: :lol:

Vali,
szép történet... köszönjük, hogy megosztottad!
puszi a fiúknak!!

Brigi,
okos vásárlás volt!!! :lol: :lol: :lol:

Zill,
kitartás, 1-2 hét és tejcsárdát nyithatsz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi úsztunk ma, én farkaséhesen jöttem haza: habos forró kakaó volt a bűnözés tárgya :lol: :lol:
már merülünk, imádja, csak ma éhes volt és ez egy férfiembernél kardinális pont :lol: :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Gyuzsó!
habos kakaóóóóóó!!!!!!! Remélem azért nem nézitek nagyon a pucér kislányokat az uszin, mert féltékenyek leszünk! :D

Zill!
Ne aggódj ahol volt tejci ott lesz újra!

Memme!
Ne akadj ki az ilyen cikkeken, nekem az utolsó az volt amikor a tesóm azt olvasta Zsédáról, hogy akkor vette észre 4 hós terhesen hogy nő a hasa hogy már nem fér bele az xs-es farmerba.... fújjjj...

Eni!
Szerintem is azért vagyunk, és ez nem terhes számomra se.

Vali!
Gratulakosnak a jó eredményekért!

Brigiknek, boldog névnapot!!!

Orsi

borsa

Jaj-jaj, nem akartam ítélkezni, bocs, ha így hangzott. Steffit különösen nem akartam megbántani. (És biztos, hogy gáz, de én tényleg félek, hogy ráfekszem éjjel a gyerekre. Egyszer egy hétig nyaraltunk egy olyan helyen, ahol nem volt pótágy. Hát én egy hétig nem aludtam. Komolyan.)

cukipofa: talált. A róla hallottak alapján vakon megbíznék benne, azért is nem értem, hogy ezeket miért mondta. Biztos csak jót akart.. :)
zill

Zill!
nem tudom miért mondott ilyeneket.
Egyáltalán nem rá vall...
Tök fura.
Az tény és való, hogy nem megszállotja a kizárólagos szopinak.
De azért nem tukmálja a tápszert sem.
Nekem nagyon sokat segített abban, hogy Dani tudjon rendesen szopizni, nnek meg is van az eredménye...Dani még mindíg csak és kizárólag szopik...
A 23 év alatt amióta ismerem soha nem tett megjegyzést mellméretemre (pedig nekem sajna alig van valamim :oops: :cry: )

De azt hiszem ő mindíg csak a gyerekek érdekeit nézi, ha éhes etetni kell, ha nincs elég tej akkor jön a tápszer...szte ez nem a világ vége. Mondjuk sztem sem az, csak nehéz egy anyának elfogadni :(
Egyébként én kedden voltam nála az ájulásom után... :D

Na mindegy, azért mert én imádom azért másnak még nem kell...

Ti hozzá tartoztok??????

Kép

Kép
cukipofa

cukipofa: nem hozzá tartozunk, a férjem a nagyfiával kezdett hozzá járni, őrmezőn laktak akkoriban az ex-szel, ott Vili bácsi a körzeti. Szóval annyira bízik benne ő is, hogy hozzá jelentkeztünk be, mert Apa szerint ő a legjobb gyerekorvos a városban, meg hogy ne kelljen 2 helyre vinni a 2 gyereket. Na így. Szóval tényleg biztos csak jót akart, hogy tudjam, mit kell csinálni, ha nem lesz elég a tej, vagy nem tudom, de én azóta tök kész vagyok. 80 grammnál megállok, korábban azért volt 100-110 is néha.

Látom rajta én is hogy tök profi, de az első alkalommal az első megjegyzésére annyira berágtam, hogy.. hogy haragszom rá. Sok tanácsot adott nekem is, azok be is váltak, de a tápszer hallatára megállt a tejtermelésem. Ja, és a mai fürdetésnél már 4320 gramm volt Zénó súlya, vagyis 2 nap alatt 130 gramm hízás tápszerestől-mindenestől. Nem akarok szumóbirkózó gyereket. Én a régi gyerekemet akarom.
zill

zill: én sem hittem el korábban, de az ember tényleg nem fekszik rá a gyerekre.
nálunk alapvetően születésük óta saját szobában alszanak a gyerekek, így nyaralás esetén is csak úgy tudtunk elutazni, hogy mindenkit külön helységbe pakoltunk (így került Mikolt a konyhába :) )
hajnalban, meg anyósoméknál viszont többször magam mellé vettem és veszem Mikoltot a mai napig az ágyban. Tomi csak szörnyülködik, hogy tudok ilyen kifacsart állapotban aludni, mert kezeim össze-vissza tekerednek, hogy ne tegyem rá Mikoltra, de megy. oké, nem ezek életem legjobb alvásai.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Gyuzso:Köszi :lol: :lol: :lol: Még annyit hozzáteszek, hogy amíg vártuk az eldót a kóddal mondtam is a csajnak, hogy 12-re van kiírva. Mondta, hogy rendben, de kód nélkül nem tudja eladni. Mikor 9600-ot mutatott a gép, annyit mondott, hogy egy kicsit olcsóbb... Én nem vitatkoztam... :lol: :lol:
Nem válaszoltál a kérdésemre, megvan a Suttogó neked?

Borsa, Kati: Köszönöm.... :lol:

Együttlavás: Én egyszer egy éjszakai szopi alkalmával elaludtam és arra keltem fel, hogy a gyerek szuzsog mellettem nekem meg a könyököm a gyerek fején...Na ettől kezdva szigorúan szopi után teszem be az ágyába!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

zill!
Na amiatt tényleg ne aggódj, hogy épp csak 80 van pedig van néha 100-110 is...
Dani 200akat eszik és ma du pl csak 60 volt 2 mellből...a 200at egy mellből szokta megenni...
Ilyen van és lesz is mindíg amíg szoptatsz...
Én néha csináltam azt amikor nagyon nem volt tej és nyekergett akkor adtam csak tápszert ésa köv etetésre már termelődött elég tej...tudom, hogy hülyeség, de nekem ez bevát...így párszor kapott tápszert, de aztán mindíg helyrejött a tejmennyiség...
Egyébként Dani most este is csak 100at tudott szopizni, de reggelire biztos megint lesz több tejecske...

Egyébként nekem a régi háziorvos azt mondta, hogy elvileg ahány kiló annyiszor 150 g-ot kell ennie egy gyereknek egy nap :?
Asszem a legtöbb orvos ezt mondja...biztos ezt tanítják az orvosin... :wink:

Kép

Kép
cukipofa

Jó reggelt!

Én vagyok ma az első?
Igaz,nekem nem volt túl jó éjszakám.Nem tudtam elaludni, hajnali 2-ig csak forgolódtam. :(
Most várom az embereket,akik jönnek a tetőre dolgozni.
Anyósomat most reggel vitte a párom a kórházba,hétfőn operálják.
Még jó,hogy Enci még alszik.
MAjd később jövök....
Vendég

Csak,hogy jól induljon a napunk... :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Ráadás...

Kép
Kép
Kép
Vendég

Jaj Gabi!
remélem semmi komoly! Mielőbbi gyógyulást a férjednek! :oops:

Nálunk folyamtban van Szofi saját ágyába való visszaszoktatás. Most, hogy fogzik és kínlódik sokszor nálunk kötött ki már éjfél előtt. Ma 3.40-ig nyomta az ágyában. :D Mire átjött, a férjem már órák óta nem volt itthon. :oops: Így volt bőven hely. :? :D

Képzeljétek! Kata ma megszólalt, hogy kér tejet a cicimből. :shock: Ilyet eddig csak akkor mondott, ha pucéran látott épp. Ilyenkor kinyomok 1-2 cseppet, ő meg elégedettem lenyalja és mondja, hogy "nagyon finom". :lol:

na rohanok. 2004-ben költöztünk be az akkor elkészült lakásunkba, de már javításra szorul. :twisted: Hol mosdó, hol csempe stb után rohangálok. Van hogy csak a 3. nekifutás hoz eredményt a két kis "segítségem" miatt. :oops:

mentem
Szép napot! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Gabi!
Már mi is fent vagyunk fél 6 óta, bár babóca 7-kor vissza aludt.
Gyorsan elintéztem egy pár házimunkát (amit tőle nem tudok) és most egy kicsit én is visszabújok, hátha sikerül kicsit aludni... :)
Mi egyébként jól aludtunk fél 9-től 1-ig majd fél 3-tól fél 6-ig!
Azt hiszem alakul!!! :D

Steffi
Nagyon aranyos Martin (ahogy egy Martinnak illik!!!) sok boldogságot neki így utólag is!
Az alvás remélhetőleg egyszer csak rendbe jön, bár biztosan nem könnyű most.
Egyébként szerintem mindannyian megpróbáljuk a lehető legjobban nevelni és ellátni a gyerekeinket és ez a lényeg!!!!
Nincs két egyforma gyerek, de szülő sem és a családi szituációk sem ugyanazok! Odaadással szeretjük babáinkat és Ők érzik ezt, a többi, hogy hogyan érjük ezt el nem számít!!! :D :D :D
Ne aggódj, gyönyörű a kisfiad!

Zillan
Nekem néha alig 30, ne aggódj, mert attól csak rosszabb!
Pótolni én is pótoltam tápszerrel, mert Áron addig üvöltött amig (éhes volt 80- at és 100-at eszik attól függ), de pár napja minden rendben tejcsi téren pedig én is aggódtam nagyon!
Kipróbáltad már a homeopátiás bogyókat? Nekem nagyon megdobta a tejecskét és sokan esküsznek rá!
A súly miatt ne aggódj a héten mi is rengeteget híztunk dupláját szinte, pedig nem volt tápszer!!! Szerintem ez most ilyen időszak!
A lényeg, hogy nyugodj meg, akkor minden rendbe jön! :)

Gyuzso
Igen, igen valaki tudja hogyan kell élni, HABOS kakaó?!!!Hm...

Memme
Köszi a privit, egy kecskeméti ismerősöm kismama és Ő is hasonló dolgokat hallott, csak kíváncsi voltam.
Valószínűleg a Kútvölgyibe jön Ő is! Köszi!

Hanna

Hanna

Kép
hanna09

Sziasztok!

Szép reggelt mindenkinek, mi nem aludtunk túl jól Emma forgolódott de csak 7 körül jöttem rá hogy nem tud kakilni. Aztán segítettem neki de már nem aludt vissza csak vigyorgott meg dumált :D

Gabi!
Remélem minden rendben lesz az Anyósoddal. Arik a képek!

Hanna!
Látod alakul ez mindíg vannak jobb és rosszabb időszakok. A jók feledtetik a rosszakat!
Tejcivel mi újság?

Zill!
Tejecske?

Veronikusz!
Remélem Ti is hamarosan visszaálltok a régi kerékvágásba!
++++++++++++++++++++++ ezt küldjük :D

Gyuzsó!
Most te vagy a képfelelős!

Orsi

borsa

Gabi!
:oops: úgy látszik még nem voltam magamnál reggel. :oops: :cry: Jobbulást az anyósodnak! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabi,
legjobbakat az anyósodnak!! gyors gyógyulást!! Édesek a képek!!

Nekünk is átlagnál rosszabb éjszakánk volt, már most kómázok, hol a kávém..?? :lol: :lol:

Töltök képeket, szokásos heti Emma-Mica randiról: Kép

közeli fotó:
Kép

KépKép
Kép
gyuzso

Cukorfalat, jó, hog yírtad ezta rákönyöklést, nekem egy ismerősöm nagymamája feküdt rá anno a kisbabájára. Bele is őrölt...
Ez nem riogatás, fogalmam sincs, mekkora volt az ágyuk, stb, de én nem mertem, amíg bene nem volt nagyobb...

mtunde

Borsa, Gyuzso!
jaj!!! annyira édesek a lurkók!! :D Két Kis Szépség! Mit szólnak egymáshoz??? kommunikálnak egymással? Össze akad néha a kezük?

Nálunk Szofi úgy néz Katára mint egy ISTENRE. :lol: Dörgölőzik, bújik hozzá. Kata is folyton ölelgeti, amit néha nem vesz jónéven Szofi. Persze bunyó is van néha. :wink: És mind a két lányra igaz, hogy ha a másikat úgy vélik, hogy bántják, akkor nekimennek az embernek. Tegnap pl. megharapott Kata mert Szofiba csak lefogva tudtam beadni a Béres cseppet. :shock: Kész vagyok. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Vali, Isten éltessen! Köszönjük a történetet. Irigyellek érte.

Cukorfalat, ha nincs nálad Petyáról kép, megmutatod a magadét. :) Gondolom nagyszülők el vannak ragadtatva.

Zill elmeséltem a páromnak a sztoridat a tápszeres doktorbácsiról, mire felcsattant, hogy "De hát ha egyszer jön belőle a tej?" (mármint a ciciből). Ez tényleg ennyire egyszerű. És ha ezt nem érti meg és ilyen hatással van rád, válts orvost. Ne abból induljon ki, hogy mit tanítottak neki, hanem hogy milyen az élet. A TI életetek.

Gabi, köszönjük a képeket! :) Szorítunk a műtéthez.

Veronikusz, hát ez a Kata cicizik dolog ez édes. :) Néha nekem is eszembe jut, hogy Melinda majd biztos befigyel egy-egy cicizésre, hát biztos nem fogom azt mondani, hogy nem. Most is úgy adnék neki, csak harapott, nem szerette gondolom nem volt már jó az íze.

Alvás: szerintem lehet terelgetni a kismanókat, de én óvtam magunkat az erőlködéssel járó frusztrációktól. Amikor szortyogott, gyakran a hasamon aludt, úgy voltam nyugodt (ez még egy-két hónaposan volt). Szerettem vele aludni pl. nappal. Aztán egyszer csak letettünk arról, hogy cicin aludjon el, épp akkor költöztünk át a másik szobába, az apja rakta le mindig az esti szopi után. és bejött. De rosszabb napokon magunk mellé vettük.
Én legszívesebben ma is vele aludnék, de tudom, hogy ez neki már nem lenne jó. Szóval nálunk innkább nekem kellett leválnom róla.

Szo, sztem teljesen különböző, hogy melyik babát mikor lehet elkezdeni valamiféle rend szerint szoktatni akármihez. Tudom, ez lehet a legnehezebb, de valahogy rá kell éreznünk.

Annak azért örülök, hogy szegény B.Tóth Krsztával nem csak nekem lett ellenérzésem. Nem is követtem én rendszeresen egyébként, mert csak akkor veszem meg a lapot, ha nagyon jó receptet látok benne. De néha tetszett a humora, és hát jó ötlet hogy írogasson valaki az anyasága legszebb meg mindenféle pillanatairól. Csak ne arról szóljon már - bármilyen ironikus köntösbe bújtatva -, hogy "annyira nincs gondunk, úgyhogy most csinálok egyet". És olyan erőltetett is lett ettől az egész iromány.
Na ennyi, téma lezárva.

HOL VAGYTOK TI RÉGI FÓRUMTÁRSAK? KÖZÜLETEK CSAK EGYET IS LÁSSAK.

És Monácska pl.?

És ZSUZSÓCI?

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz!
Szoktak mosolyogni egymásra, nézik egymást játék közben, mi meg olvadunk. Micu csak azt nem bírja ha Emma sír mert olyan éles hangja van hogy megijed szegény...

Memme!
Tetszik az amit írtál hasonló véleményen vagyok én is. Tudtál pihizni ma éjjel? Gondoltam rád reggel.

Tünde!
Emma kezdettől velem alszik, de nem jutott eszembe hogy ráfeküdhetünk, értem azt is amit Te mondasz, de nem érzem még érettnek az átszoktatáshoz...
Hogy van a kis picaklakó?

Orsi

borsa

Memme!
ZSuszócinak van felmentése. :D Bizots most is szó szerint ott lóg rajta :lol: Kis Drága! :D

Borsa!
meg tudom őt érteni. Minél kisebb egy baba, annál figyelem-felkeltőbb a hangja. Speciel én is megijedtem a lányokétól anno. :lol: Úgy tudtak sírni néha (főleg Kata) mintha a világvége jönne. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Na várjál. Van felmentése?
Mert megszületett a babó? Én akkor nagyon lemaradtam valamiről...! :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz
Hát igen pont mint világvége előtt :D

Orsi

borsa

Memme!
lehet hogy én tévedek? Zsózsóci Mészis kismama és itt idegeskedett, hogy a doki szabija alatt fog megszülni, aztán vagy 2 hetet még ráhúzott. A terminus is el lett számolva, meg nem is akart kibújni a baba, pedig már a víz is elfolyt. Vagy rosszul emlékszem? Úgy tudom hogy Rita írta meg hogy megvan. De akárhogy is, legalább 2 (vagy 3?) hete tuti, hogy babázik. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jaj! én meg ahogy álomra hajtottam a fejem és elaludtam, Kata kiabált hogy "anyuci felébredtem" :shock: :shock: Bementem, de nagyon koki volt. Két perc múlva már megint aludt. Én viszont mint akit fejbevágtak. :shock: :? :oops:

Különben meg két napja kiszedtem két rácsot az ágyból, mert a kisasszony a saroknál felhúzza magát és átveti a lábait, majd beugrik. :o :shock: Inkább kiveszem, mint hogy fejre essen. Kis Izompacsirtám. :lol: 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Igen, Veronikusz, én is Őrá gondolok. De hogy kerülhette ez el a figyelmemet?
Örülök nagyon, GRATULÁLOK ÍGY UTÓLAG IS ha netán mégis olvasol Zsuzsóci, és ne haragudj. :oops:

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

November elején fogok szülni a Kútvölgyiben, és szeretném megkérdezni, hogy kb. mennyit szoktatok az orvosnak ill. szülésznőnek fizetni, mert nekem az orvos nagyon kitérő választ adott. Nemszeretnék hoppon maradni, de ráfizetni sem szeretnék.
Ha tudtok, kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm.

Ancsa
ancsa83

Szia Ancsa!
én a magánrendelési díj 10-szeresét adtam, már más - nem Kútvölgyis és többedszerre szülő - kismama is azt mondta, hogy ez a bevett szokás. Van olyan doki, aki viszont kinkrétan megmondja hogy mennyi és olyan is van, hogy bárhogy szeretne az ember ennyit adni, de nem tud. Én úgy hallottam, hogy ilyankor se csinált egyik orvos se cirkuszt. Ezek általános, és nem kifejezettem a Kútvölgyire vonatkozó iránymutatások. Nekem nem volt szülésznőm, de az elsőnél az ÜGYELETES egy angyal volt így ő is kapott.

Memme!
csak egy kérdésem van! most hogy 45 percet kellett KAta vizeletének leadásához a sorszámmal várnom, azt szeretném kérdezni, hogy neked is úgyan így kell minden egyes alkalommal labor előtt szívnod???? A kismamák sem fizetősek, mint ahogy a gyerekek sem, de mégis ott kell a postán ácsorogni a sorszámmal???????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

bocsi a sok gépelési hiba miatt! :oops: :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: