A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Hali!

Lynia: azt olvastam, azért gyömöszkölik az öklüket, mert azt tudják legkönnyebben bekapni, hiszen az van a legközelebb a szájukhoz. A tapasztalás első lépése az ízlelés náluk. Aztán, hogy igaz e , azt nem tudom...

Emi25: cuki nagyon a babó, szinte nem is látszódik honnan indul a nuni :lol:
Hemej, az igen!!!!
Tömzsi cukker!
Babdorka, viszont Balázs kipihentnek tűnik :wink:

Nenoke: szoptatós témához: bocsi, rosszul fogalmaztam, nem keveri össze a dokim a kolosztrumot a mostani tejjel, úgy értettem, hogy az elejét szivassam ki mindkét mellemből a gyerekkel. Aztán persze a másodiknál biztos eljut a zsírosabb részig, bár lefejnivaló mindig marad.
Nem tudom, mi a jó... bár bevallom, elégedett vagyok, Bors 6900g (ezt ma mérte a doki oltás előtt) csak anyatejet eszik, és múlt héten végig tiszta nátha voltam Apjukkal együtt és Borsnak semmi baja.

Hencsi, már ne is haragudj, de miért is volt szükség egy "júliusi babák" topikot csinálni külön? Én azért szeretek ide olvasni és írkálni, mert egy összeszokott társaság vegyes témáról beszélget. Azonos problémák az egyidős gyerekek körül... erre ma benézek és látom, hogy megoszlik a társaság. (úgy is mondhatnám: megosztod a társaságot) Én egyedül vagyok itthon, igyekszem minden lehetséges dolgot megadni a gyerekemnek, háztartást is kézben tartani, mint ahogy teszi itt mindenki, egyszerre csak egy helyen tudom tartani a kapcsolatat a külvilággal, és az ez a topik, amit nagyon szeretek. Erre Te csinálsz másikat, amin ugyanez a téma....

Kindernay: :cry: sajnálom a kutyusod
ckat

Hemej :)
Búcsú :) Gyerekkoromban voltam utoljára. Németországban milyen? Mézeskalács, céllövölde, mint nálunk?

Gurgi :)
Vekerdy okosakat tud! :) Modtam már, hogy régebben-megboldogult lánykoromban-pszichomókus akartam lenni? :)

Emi25 :)
Lilla tényleg Michelin baba. Ennyi hurkát..... :lol:

Annee :)
Tömzsikének jobbulást! A képen nem látszik, hogy baja lenne a szemének. Még időben elkaptátok. Antibikás szemcseppet kaptatok? Most olvasom, hogy igen. Meddig nem javasolt közösségbe menni?

Zsú :)
Méhszájgyulladás :( Nem hangzik túl jól...jobbulást!

Kinderke :)
Szegény kutyu. :(

Dorka :)
Balázska :D Vigyorgyár. :D
Mi az, hogy nem törlik ki a fenekét... :shock: Nem normálisak! :roll:
Neurológia :roll: Úgy kell őket levadászni. :?

Ckat :)
69OOg :shock: Nem aprózzátok el. :D

Mennem kell, a fiam tanulni akar! :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi, és 6900g-hoz 60cm társul. Egy golyót szültem :shock:
ckat

Ckat!
Kérlek szépen ne bántsad Hencsit. Most nem a védőügyvédje szól belőlem, de szerintem ha a teljes igazságot tudnád (valószínű nem olvastál mindent figyelmesen), akkor tudnád, hogy bántók a soraid.
Szóval vasárnap majd egész nap nem volt elérhető a Babanet. S nekem már annyira elvonási tüneteim voltak, hogy csináltam egy csoportos levlistát a google-n. Erre Hencsi és férje voltak olyan aranyosak, hogy felajánlották, készítenek egy Babanethez hasonó fórumot, ahol aztán tényleg kedvünkre babatémázhatunk, receptelhetünk, pletyózhatunk és sokminden más. Mert egyre sűrűbben szarakodott a Babanet. S nem meg lenne osztva a társaság, hisz mint írva vala, egész addig nyugodtan folyhat itt is a beszélgetés, míg teljesen meg nem omlik ez a rendszer.
Mivel nekem már sok emilcím a tarsolyomban volt, s mert a csapatot nem szeretném elveszíteni ha megomlik a Babanet, tőled is szívesen veszem, ha akár magánban is, megírod az elérhetőséged.
Remélem nem sértettek meg a soraim, hisz nem ez a cél.
Az én célom csupán annyi, hogy a kapcsolat bármi áron fennmaradjon köztünk, nekem ez a virtuális csapat nagyon is a szívemhez nőtt (bár ugyi veled meg még egy pár csajjal már nem is virtuális csak a kapcsolatunk), ha nem bírok kommunikálni felétek, vagy nem olvashatok rólatok, már tök elvonási tüneteim vannak.

Bori: neked külön boccs az offért, remélem megértesz, ezt nem tudtam kisbetűsen írni.

Pussza

Kép
kissmanó

Ckat! :D Nálatok a közmondás első része nem igaz. Bors nem kicsi, viszont erős!:lol:
Szegény Hencsit most fogadatlan prókátorként védelmembe veszem. Az a másik topic (Lurkoldal)a Babanet rendetlenkedése miatt született Hencsi és Robi (wladek, azaz Hencsi férje) jóvoltából. Tul.képpen egy menekülési útvonal, ahogy manó fogalmazott korábban. Mert hát ugyebár szóval, hm .... babanet függők lettünk és szinte nem tellik el nap, hogy ne társalognánk. És ha nincsen hol, mert nem műxik a Babanet akkor minden bajunk van. :D

Egcsi! És mit tanultok? :D

Óvoda: sajnos nálunk is előfordult, hogy hiába szólongatta Ádikám az óvónénit, végül is maga törölte ki a popsiját. Képzelhetitek, hogy milyen sikerrel....Nem egyszer áztatgattam fehérítős mosóporral a gatyókáit.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Bántásról szó sincs, egyszusszra jött. De megnéztem, és igazából pumpa azért ment fel, mert pl. ma van babanet. Vasárnap én is kerestelek Titeket....és aki csak bejelentkezik néha, nem talál meg Titeket, mivel kb. 3 oldalnyira van csak Hencsiírás, ahol van a cím.
puszi
ckat

Bacca meg. Egy kábelünk szakadásos, elment az irományom küldés közben.
Oké, Ckat. Meggyőztél. Ugyanis Hencsi javasolta, hogy ne csak ő tegye az aláírásába a másik elérhetőséget, amit én nem tartottam jónak. No, de egy ellenvélemény, s akkor módosítok az álláspontomon.
Kérlek véleményezzétek, hogy így megfelelő-e amit alóra beírok.

Pussz

Kép
kissmanó

alóra az alulra akart lenni :oops:

Kép
kissmanó

Manó: tökéletes,
Ckat: valóban ne haragudj Hencsire, én pl sokat Offolok és hát ez itt Babanet, nem off és én azért írok a másik fórumba, mert nem mindenkit érdekel a hülyeségem, na meg receptek és társai ... :cry: és ha szarakodik a babanet én is egyedül vagyok itthon és bekettyózom,ha senkivel (! ) nem tudok egy szót váltani!

Andrea
Kép
kindernay

engem még a hülyeségeitek is érdekel, már egyszer azt is kértem, hogy ne kisbetűvel írjátok, mert nem jól látom. mindegy, szabad ország ta-ta-ratta-ta...
ckat

na meg a receptek: tudod hányszor főztem innen és nem kellett szarakodnom azzal, hogy mit főzzek?????
ckat

De drága Ckat tényleg nem mindenkit érdekel... :cry: és érthető valahol. Gyere és nézz át a lurkó oldalra receptért, itt meg csak babás oldal legyen. Többiek vélemény? Vagy öntsünk ide mindent? Nekem nyolc! Majd pirossal írjuk az Offokat... Vagy mi legyen? BABANET TANÁCSA SZÓLÍTALAK BENNETEKET!

Andrea
Kép
kindernay

Most értünk haza, fél kettőtől úton voltunk.
Holnap tali!
Most ennyit, nagyon fáradt vagyok.
Jó éjt!
torolve_20131003125716

Tücsi :)
Van feladatlapom ovisoknak, azt szoktuk csinálgatni, de ugye még az utasításkövetés nem mindig jön össze. Általában színezünk. A betűket is tanulgatja. 8)

Vélemény: Nekem minden jöhetne ide. Nagybetűvel, esetleg előtte oda lehetne pakolni egy off jelzést, hogy akit nem érdekel ugorjon. Spec. én kíváncsi fajta vagyok, úgyis mindent elolvasok. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Akkor megragadnám az alkalmat: szavazok arra, hogy minden legyen itt, babanet szünetben ott.

indoklásom: nem tudok két helyre benézni, még ezen az egyen is nehéz lépést tartanom, ugyanakkor mindenkire kiváncsi vagyok (mint Manónak is írtam): babára, családra, anyósra (az király volt, még akkor is ha nem reagáltam le, viszont Apjukkal jót nevetgéltünk a sztorikon) hülye szomszédra, mit főz Szivvi, mi a receptje, új kocsi vásárlásra, új lakásba költözésre, hülye ügyfelekre, szaros pelenkára.
ckat

Off.
Apropó kocsi :wink: Ja: ki is tartozik nekünk új kocsi fotóval?
Talán Esztora egy Skodával? Ha nem, akkor bocsi.
On

Kép
kissmanó

Köszönöm szépen hogy megvédtetetek, nagyon aranyosak vagytok, tök jol esett!

Ckat!
Hidegzuhanyként ért a hsz.ed.
Én ehhez csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy NO COMMENT...
Én nem vok az az ember, aki leáll veszekedni, másokat más ellen bujtani, sem feloszlatni a társaságot, így inkább nem is írok erre semmit.

Én úgy vettem észre, hogy ott is ugyanolyan jól érezzük magunkat, és tényleg jókat off-olunk, szal engem és Robit csak a jószándék vezérelt...

Most megyek Bogifürcsi, azt hiszem ma már nincs kedvem ide írni...
Vendég

Mano igen én vagyok igérem pár nap és lesz kép!!!

Hencsi szerintem mindenki oda ír ahova szeretne!ne aggódj szerintem nagyon jó a másik fórum!

Bridzsi

Kép
esztora

Na, elléptem, hogy menyek alukátorkodni a jánnyal, erre látom Hencsi írt.
Most téged kérlek szépen, hogy ne tűrd fel az orrod.
S leírom azt, amit Ckatnak is megírtam: mindkét fórumnak megvannak az előnyei és hátrányai:
Babanet hátránya: minden egyhelyen nyomul, ezért akik (soxor én is, bevállalom) elfelejtünk Off-ot nyomni, vagy kisbetűre váltani, mikor tudjuk, hogy ezért szidás jár, hisz elfogadtuk, hogy erre figyelünk.
Lurkoldal hátránya: ha nem jegyzem meg hány órakor olvastam utoljára, akkor attól való parámban, hogy nehogy valamiről lemaradjak, ne olvassak, hát volt hosszászólás amit 3x olvastam. Bár tény s való, azért tényleg jó dolog a rendszerezettség, ám kétségtelen lehetetlen mindent rendszer szerint csinálni.
Szóval szerintem nehéz eset választani, ha nincs alternatíva az a baj, ha meg van, akkor ismét az.
Most légy okos, Domokos.

Kép
kissmanó

Jó éjjt.
ez most off vagy on?

Kép
kissmanó

Hűha, Lányok, senki ne vesszen össze senkivel!!! légyszi'-légyszi!!!
Én nagyon örülök a másik lehetőségnek, nagyon jó a témák szerinti dumálás!
Henchyék tök aranyosak, és a legjobb szándék vezette őket!

Kép
Kép
emma1976

Hahó! MInt a Babant tanácsának egyik tagja (ugye mindenki az?), én arra szavaznék, hogy ide írjunk mindent, az offokat is off-ként feltüntetve. Hencsi, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szuper, amit Robi csinált, ezúton is köszi mindkettőtöknek, egyszerűen nekem is sok két fórumot nézegetni.

Várjuk a képeket a holnapi taliról!!!!! És irigykedünk, a következőre remélem, én is tudok menni.

KÉpzeljétek, gyerekem annyira szeret fürdeni, hogy fürdés után szopi közben egy akkorát robbantott, hogy pelus feladta, és olyan lett a body, a vékony és a vastag hálózsák is (már éjszakára volt öltöztetve. Kölköt meg újra kellett fürdetni. :lol:

Kép
nenoke

Ja, az kimaradt, hogy szerintem a Lurkoldalt tényleg menekülésnek kéne használni.
nenoke

Nenőke :)
Megakaka. :D Nálunk még nem volt ilyen mindent elsöprő eredmény, de ami késik, nem múlik. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó talit és csokizást a holnap!
Vérzik a szívem... :cry: :cry: :cry: :cry:

Dugultam mára... Jó éjt!
Vendég

szép estét!

köszi az öklös infókat!

egyelőre Borié a nyerő asszem, mert éhes csak nem lehet nagy zaba után és félóránként! szerencsére ujjszopi sincs, cumi megy többször!
ma már sikerült az öklét 4 ujjával bekapnia! lasan eltűnik majd az egész! :shock: :lol: rágcsálta, összenyálazta, aztán annyi :D
végülis nem zavar

az annál inkább, hogy a jobb oldalát a kezével kb 2 napja "nyúzza", meg a aszemét is!
nézegettem, de nem piros a szeme, nincs váladék és semmi ilyesmi, ami miatt esetleg, van egy szúnyogcsípés épp elmúlóban, remélem azzal abbamarad és csak az zavarta!

húú, Ckat 6900 :shock: golyó = Bors kerek mint egy bors! :wink:

ma vettem kamillát, hogy tudjam mosikálni a holnapi fülcsilövés eredményét :lol:
na erre ma fürcsinél Szili megszólal, hogy nem is örül neki! mert bébán néznek még ki az ilyen kicsik, mert még nem lányos, majd 4 évesen! na mondom köszi, előbb is szólhattál volna! igaz akkor is rávettem volna :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Lányok! Annyi sok más bosszantó dolog van az életben, amit mi befolyásolni képtelenek vagyunk. Ez a topic amióta olvasom -mert voltam én lesipuskás is!:D - annyira békés, együttérző, igazán jó hangulatú. (Szánt szándékkal nem írom, hogy volt.) Ne legyen harag, sértődöttség senki szívében! Inkább örüljünk egymásnak és beszéljük meg továbbra is a problémákat!:wink:

Egcsi! Nagyon ügyesek vagytok, hogy már ilyet is csináltok. Az én fiaim mindig csak velem rajzoltattak autókat. Színezni pedig nagyon unalmas volt nekik. Lehet, hogy én nem álltam a helyzet magaslatán.:?

Mindenkinek szép jó éjszakát kívánok!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

mosikálni, komolyna mondom amióta van ez a gyerek azóta olyan hülye szavakat használok! :o
neki is olyanokat mondok, hogy még én is elcsodálkozok! :D

lynia-

ja bocsi, hülyén jött ki, szal az arca jobb oldalát nyúzza!

lynia-

Lynia! A vonalzód szerint Maja mindjárt féléves :D hogy szalad az idő
Emi

Kép Kép
emi_25

Lynia-Emi! Nem vagy egyedül ezzel! :lol:

Annee! Jobbulást Andrisnak! Csokis talicska máskor is lehet!:wink:

Nenőke! Tudsz jönni?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

jaja, Emi szalad az idő, na de ennyire? :shock:
orvosolom is a dolgot!

lynia-

Lynia nálunk is van ilyen "nyúzás" mindig félek hogy belekap a szemébe, nekem főleg akkor csinálja amikor már fáradt.

Emi

Kép Kép
emi_25

Off:
A nagyobbik kisfiam felállt a dohányzóasztalra, persze borult asztalostól. Kérdezem:
- Mi történt kisfiam?
- Lelökött az asztal. :lol:

Többgyerekesek kérdés hozzátok. Berci már majdnem teljesen szobatiszta, éjszaka sem pisil be, viszont kakilni csak pelusba hajlandó. Érzi mikor kell neki és szól, hogy kell pelus. Általában este. Talán 3X kakilt bilibe. Szerintetek eröltessem a bili dolgot?
Már jó lenne csak egy pelusost cserélgetni. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

köszi Emi!

nemtom miért, de szinte egész nap nyúzza, sé én meg kapom el akezét, mert már akadt bele a szemébe is! :?

na lépek dr house-t lesni, jó éjt!

lynia-

Manó! :D Igazi Terrorbori lettem megint, mint fél éve… :D Persze, sok off van, ami igazán mindenkit érint, így az nem is off.
Ezennel a fórum életével kapcsolatos offokat, én, Terrorbori ünnepélyesen on-nak nyilvánítom! ;)
Ez alól kivételt képeznek a „regisztráltam igen-nem-nemigen” verziók ;) mármint ha Ti is így gondoljátok. ;)
Uff
Múltkor benéztem oda, és sok dolgot láttam, ami ide is jöhetne. Bár, nemtom, akkor működött-e babanyet. Szóval azért arra figyeljünk, hogy ne következzen be az, amitől Ckat is fél! Én se tudok/szeretnék több fórumot olvasni Veletek kapcsolatban.
De ez persze csak az én véleményem…
És én ugyebár nagy off-ellenes vagyok. Még akkor is, ha én is offolok néha. :oops: :oops: :oops:
(és Manó, kérdésedre válaszolva, a jóéjt sztem tipikusan off, hiszen ez fórum, és nem chat. De ez megint csak magánvélemény!!! ;) )
Lurkoldal sztem is menekülésnek lenne jó. Én ilyenekben nagyon konzervatív vagyok. Megszoktam a babanyet működését (különösen az oldalszám, és fotó feltöltés funkciókat). A leállásait is!

Andi! Lehet, h Nálatok az éhség jele az ököl rágcsálás, de én is úgy tudom, mint Ckat is írta. Az kezük/öklük az első kapcsolatok egyike a külvilággal. Egyszerűen kéznél van, és még mozgatni is könnyű, plusz a szájába is befér. De ettől még lehet, hogy Botondnál az éhséget (is) jelenti.
Lynia! Ádám is nyúzza magát. Eddig az arca volt a sztár, most a térde. Sztem ez is az ismerkedés jele. Hiszen ők még nem tudják, hogy milyen a testük, hogy egyáltalán mi tartozik a testükhöz, mi az anyukához, és mi a külvilághoz. Vmelyik személyiség elmélet szerint 2 éves korukra tisztázódik számukra teljes mértékben, hogy én nemegyenlő Anyával!!!! Szóval rágcsálják csak a saját öklüket! :D
Gondolkodás fejlődése nagyon-nagyon sematikusan a kézzel kapcsolatban: valami (=kéz) – mozgatni tudom – mozgatni tudok mást is vele – ide tudok vele hozni vmit – hatni tudok dolgokra – más dolgokhoz nem kell – hangokkal is ide lehet hozni dolgokat – kommunikáció, én-hatékonyság

Tücsi! Keringőzzünk? ;) Én inkább mosógépbe akarok kiabálni!!!! 8) 8) 8) 8)
Vekerdy jófej. Meg Popper is. Őszintén ajánlom mindenkinek, mindkettőjüket! De beszélgetni sajna nemtok róluk, mert nem igazán ismerem a műveiket.
Off
Popperhez jártam egy órára. Az az ember annyira nyugodt. És állandóan eszébe jut egy-egy pszichós szempontból érdekes eset. Mintha az egész életet pszichodrámának látná! És tényleg az!
on

Nenoke! Vastag hálózsák nélkül, de nekünk is volt már ilyen dupla füri, dupla öltözés.

Egcsi! Én csak elsőgyerekes, de uncsiöcsim ugyanezt csinálta. Már pelenka nélkül járt mindenhova, de kakiláshoz kérte (mindenkitől, nem csak az anyjától). Tesóm azt a taktikát választotta, hogy ő nem erőlteti, mert rajta kívül mindenki más erőltette. Plusz oviba csak pelenka nélkül lehetett menni. A teljes szobatisztaság, és a teljes pelenka-elhagyás között kb 2-3 hónap telt el. Visszaesés csak érzelmileg terhelt helyzetekben. Viszont nem igazán szeret kakilni… :!:
Megoldást nem tudok, csak leírtam egy tapasztalatot.

Na, behoztam a kevés írást! ;)
Vendég

Tényleg milyen kis terrorista vagyok! Huhh. Ádám előtt én voltam a főni a családban. És úgy érzem, ő is csak a napirend kialakításában lehet Főni... :oops: :oops: :oops:
Vendég

Bori :)
Bence is a térdét markolássza. :) Ja, meg a fejét. Most tiszta karmolás, megint körmöt kell végni. :roll:
Gondolkodás fejlődés: jó, hogy leírtad, megint tanultunk valamit. :)
Pelenkaügyben kösz a tapasztalatot. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Hulla vagyok, de a csajok gyógyulnak senki nem lázas (most már csak a gyógyszert kell elszedniük) és remélem nem esnek vissza.

OFF
Egcsi
Szvsz ne erőltesd, én kétszer már végigcsináltam, Grétivel nemrég pont júniusban gondolta úgy hogy elég volt a pelusból, és tényleg 1 hét alatt elhagyta. Viszont annyira, hogy ő a kakiláshoz se akarta, de se a bilin ülve se a WCn ülve nem boldogult a dologgal csak ha nagyon kellett neki. Kb július közepéig szenvedtünk vele hogy glicerines kúppal hol fél órán át ültünk a WC-n hogy sikerüljön. A pelust nem is engedte fel magára ki is maradt egy fél csaomag XL-es liberó, majd jó lesz Petrusra. De nem én akartam ezt, bár ez a másfél hónap felért egy horrorral. De én azt mondom hagyd rá, mindig mikor kéri a pelust kérdezd meg nem e akar előtte a Wc-re/bilire ülni a lehetőséget add meg neki. Én nagyon féltem hogy Grétivel ilyen problémáim lesznek, meg a kakilás egy központi kérdés lesz, de szerencsére nem, sőt most már csak annyit hallok hogy "anya megyek kakilni majd kiabálok, ha kész vagyok" (na jó nem ennyire tisztán mert vanak betűk amiket még nem tud tökéletesen ejteni jókat is rötyögünk rajta)

Nem tudom ki kérdezte, de a mi ovinkban tanítják a fenékkitörlésre a kiscsoportban a gyerekeket de elenőrizik mit alkottak, itt 4 csoport van mini, kicsi, középső és nagy (Gréti minis, Zsani meg kicsi csoportos) és a kis csoportban kezdik el, a minikkel még nem is próbálkoznak mivel anatómiailag nem képesek rá, egyszerűen rövid a kezük hozzá (bár Gréti elér odáig, és nagyjából sikrül is neki, igaz a Wc is tele van paírral a végére, de nem szabad letörni, had gyakoroljon)

On
Andi
Ökölrágcsa nálunk is megvan sőt az öklendezés is mikor mélyre sikerül dugni. Hamarosan a lábuk következik, azt is megrágják majd csak tudják elkapnia kezükkel :D

Ckat
Bors súlya nem semmi, igai tömör gyönyör :)

Lynia
Nálunk is valami hasonló "nyúzás" megy. Dörzsöli magát, meg tépi hátul a haját, kapaszkodik :D

Na megyek eldőlök nézek egy kis Dr. House-t csiszolom az angoltudásom míg nem lesz hozzá felirat.... (addig sajnos kb felét értem)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Köszi szépen a válaszokat az utazással kapcsolatban!!! :)

Ökölrágás, ujjszopizás, hátul fej markolás nálunk is van. Arcát is mindig nyúzza, nála ez a legjobb jele annak, hogy már álmos. A szülőszöbás képen amit a múltkor tettem fel látszik, hogy talán ez neki még a pocaklakóságból fennmaradt rossz szokás. Szemébe ő is belenyúl elég sokszor.

Jobbulást a beteg babáknak, remélem hamar meggyógyulnak!!!
Szépek nagyon a képek!!!

Tegnap hasonfekve könyvet olvastunk, nagyon édi volt közben :D Éjszaka 7-8-9-10 órákat alszik, úgyhogy nagyon jó baba. Egyszerűen nem tudok betelni vele. Imádom!

Kép egy hajnali foto
Vendég

Bori - csak poén volt. amúgy tom, hogy off a jószakai kívánság. s csak így külön üzenetbe nem is szoktam írni. ha eszembe jut uccsó sornak megy, ha nem akkor kikapcs a gép oszt kész.

Tejecske egészen elszökött. Hajnalban asszem csak evett a jány, de jól nem lakott. Hát idegileg zokni vagyok. Az este is a szoptaníttal cummogott egy adagot, de úgy sem evett vajmi sokat. Ez így nem állapot. Már kezdem magamnak mondogatni a cumisüvegből kajálás előnyeit. Ráadásul a jövő hetem.... na, nem részletezem. Sőt - vasárnap uncsitesónak keresztelő, nem tom hogy lesz a szoptaníttal. :(

Pelus-kaki témában: szerencsére nálunk ilyen (még) nem volt. Ellenben sokat hallottam róla, mikor először mondta a könyvelőnőnk, azt hittem csak egy gyermeki fakszni, avagy anyai gyengeség. De ma már tudom, nem az. Szerintem bármily nehéz is, nem szabad ezen görcsölni, naponta tárgyalni, hogy drága gyermekem, nagy vagy..... bla-bla-bla.... neked nem illik pelusba tojni. Teret kell engedni neki, néha elvezetni a wc-re, bilire, s ha nem, hát marad a pelus. Úgy sem lesz pelusos egészséges gyermek a végtelenségekig. Bár tudom, a pénztárca ennek nem örül, de gyermek ezt nem foghatja még fel.
Nálunk az oltsd el a villanyt ha kijössz a szobádból című szlogánnál vetettem azt be, hogy ha villanyszámlát kell fizetnem, akkor nem marad pénzem amiből gyereknasit vegyek. Ez meg nyerő volt mindig.
Edina későn lett nappalra szobatiszta, addig úgy ugrott fel a biliről, mint akit megcsíptek. Nem is volt hajlandó ráülni utána sem, direkt a wc jött be neki.
Adria sokat bilizett (na nem leszoktatás célból, hanem utána), míg legalább 10 napon keresztül 1-2 kimaradással többször is kiborította (olykor magára) a bilit, mikoris besokalltam, eltettem a bilit, s vettem neki wc fellépő létrácskát szűkítővel. Na asszem 2 hónapja összecsukta, hogy most már feléri a wc-t, nem kell. (ilyent is be lehet vetni kakiláshoz, klassz buli lépcsőzni a wc-hez a kicsiknek). Nálunk ugyanis apa kissé elméretezte a wc magasságot, átlagnál magasabban van az ülőke legalább 4-5 centivel. No, de Grétunak azt már nem kell megvenni.

Ja: óvóda: óvónéni függő, meg gyermeklétszám a csoportban, hogy hányszor törli ki a feneküket. Ellenben kedden felment a cukrom az oviban: hétfőn ugyi reggel a gyerek viszi a zsákját, benne törölköző, pizsama, de hétfőn nem alszik ott (meg szerdán sem), megy kirándulni. Persze apája nem adta a kezébe, hogy jányom vidd be a csoportba a törölköződ s a pizsamád, kedden meg a gyerek önállóan ment be az oviba, pizsi+törölköző maradt a zsákba. Mikor délben megyek érte, kapom is a szemrehányást a jányomtól, hogy nem raktam se pizsit, se törölközőt. Mondom, hogy dehogynem. S itt jött a vén banya (sajna nincsenek óvónők, hiány van belőlük, oszt pótolnak ahogy tudnak), s kérdi hogyan felejthettem el pakolni a gyereknek. Mondom, hogy á, van, csak lenn. Mire ő: há most azonnal hozzam fel. Mondanom sem kell, Grétu székestől a kezemben, s rohannunk kellett Edina után, épp ő volt kirándulni. Beintettem a nyanyának, hogy most tuti nem. Kíváncsi vagyok, mikor és mennyire fogja a gyermekem szívatni miattam. Mert ha megtörténik, kibukok.
Megyek, főzök kicsi teát magamnak.

Kép
kissmanó

Baccameg. Ha úgy számolom, hogy ma 14 hetes a csajom, akkor qrva kevésnek tűnik ennyi szopika.

Kép
kissmanó

szebb jó reggelt!

nem hiszem el, amikor megyünk vhova akkor mindig sz@r idő lesz, múltkor szakadó esőben a dokihoz, most meg első érzésre még azt is elhinném, hogy közel van a 0-hoz a kinti hőmérséklet! és még totál fekete az ég is :evil:
kaphatom elő a lábzsákot, na meg esővédő, jajj, de nem fogom szeretni a telet!

ha már teafőzés: tegnap akarok főzni, erre nincs, jajj de jó, gondoltam ott van a csipkebogyós ami vmelyik védőnői csomiban volt! ja persze, lejárat: 2006.08hó! hát normálisak!??????????? én meg novemberben kaptam! hát ha az a céljuk, hogy ne vegyek pickwicket, elérték ezzel a mintával!!!!!!!! :twisted:

fú, ma reggel csak offolok és puffogok :roll:

lynia-

Jó reggelt!

Remélem mindenkivel minden ok.Mi jól vagyunk Beni éppen altatja magát.Csak gyorsan leírom a véleményem.Sajnos én sem tudok két topikba írni de visszont NAGYON jó,hogy van a másik hála Hencsynek és Robinak.Sokszor rossz a babanet és jó tudni,hogy van egy egy másik topik is ahova írni lehet.Meghát jónak találom hogy vannak receptek is.Hencsy én örülök a topikodnak.:-)

Egcsi:Hát itt a búcsú nagyon klassz.Komolyan olyan mint egy kis vidámpark.Akik jönnek árusok azok az oktoberfest-röl jönnek Münchenből.Irtó színvonalas de azért van mézeskalács is cél lövölde ,zsákba macska ..stb.

Mindenkinek kellemes napot.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Jó reggelt!:)

Csajok! Mit csináljak??? Andris szemével ma reggelre semmi nincs!!!
Ha tényleg kötőhártya gyulladás lett volna, az egy nap alatt nem jön helyre! :shock:
Védőnő volt 7-kor, azt mondta hogy semmi baja a szemének. Náthás volt, és ez lehet a nátha vége.

Most mit tegyek?? Menjek a talira vagy sem??? :roll: :roll:
Úúúúgy mennék... :roll: :wink:
Vendég

Andi, még nem is reagáltam a Madárkátokra! :wink:
na az is poén lehetett, én attól jobban kibuktam volna, mint a Pajtitól! :lol:

lynia-

Mary :)
De tündéri ez a kép! :)

Annee :)
Lódulj neki a talinak. :wink: Nem kell a gyerkőc szeméhez nyúlkálni senkinek, nem gondolnám, hogy babakocsiból fertőz. :)

Szobatisztaság téma: Mindenkinek köszi a tanácsot, hozzászólást, én is úgy gondoltam, hogy nem kell erőltetni....csak hát a pénztárca,meg ez már nem anyatejes cucc... :roll:

Manó :)
Már megint csata van a tejért? :? Hajrá! :)

Lynia :)
Ne bosszankodj! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Jó reggelt,

Emi: nincs rosszabb egy nem jól kezdődő reggelnél... meg a rossz időnél! Ez tényleg olyan hervasztó!!!!!!!!

Annee: akkor ezt most jó hír, hogy Andris szeme meggyógyult!
Én sajnos nem megyek a találkozóra, rossz idő van és ilyenkor kicsit én is bekettyózom... :cry: de nektek nagyon szép napot! Szerintem, ha Andris jól van, nyugodtan menjetek.

Manó: ha egyszer-egyszer van cumisüveg az nem gáz... de nagyon drukkolok neked, hogy visszajöjjön a tejecske, már olyan sokszor megtörtént, legyen most is így!

Andrea
Kép
kindernay

Lynia: Kép :lol: :lol:
Vendég

I Love you Babanet... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: