A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok,
Jobbúlást az összes babának, akinek baja van! Mennek a drukkhegyek!
Mandarka csodaszép kislányod van!

Andrea
Kép
kindernay

Csak életjel. Monden OK, de nincs kedvem írni.
cupp
Vendég

Hi!
Nem volt jó éjszakánk.
Tegnap volt egy nagyon nagyon jó előadás a TV-ben, Vekerdy Tamás tartotta a gyerek és szülő kapcsolatáról, teljesen lenyűgözött bennünket. Nagyon tanulságos!

Ajánlani tudom Vekerdy Tamás írásait:

http://www.ok.hu/linktar/egeszseg/orvosok/pszichologusok,_pszichoterapeutak/Vekerdy_Tamas/index.html
torolve_20131003125716

Gurgi! Én is szívesen olvasom őt. Legutóbb a Kicsikről nagyoknak c. könyvét olvastam, ajánlom mindenkinek. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi!
Ugye milyen jóóó. Na ennek a könyvnek utána nézek. Nagyon szeressem a pszichológiai írásokat, könyveket. :lol: amúgy is vájkálos vagyok :wink:
torolve_20131003125716

Gurgi! Holnap a Libribe is benézek. Nem emiatt, hanem Petikémnek kellene megvennem Csukás István: A téli tücsök meséi c. könyvét. Kötelező irodalom a 2. osztályban (!) és nyár óta kergetem. Talán holnap sikerül megvennem.

Bori! Neked mi a véleményed V. T. írásairól? (Ez felhívás keringőre! :lol: )

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Jó "reggelt"!

első program csaptelepet kellett venni mert letörött a másiknak a karja 23e ft volt nemvagyok boldog!!!!(faszomkarate)

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Csatlakozom a Faszomkarate táborhoz.:(
Kötőhártyagyuszija van Tömzsinek. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Fájó szívvel, de a talit megint le kell mondanom. Pedig miattam tettétek csütörtökre. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

sziasztok!

Szegény beteg babák, gyógyulást++++++++++++

A képek szuperek minden béb nagyon aranyos és nagyon sokat fejlődnek.

Hajhullás nálam is detto, nem tudom marad e hajam... :shock:

Megpróbálok visszaolvasni, de most megyek mert mindjárt megyünk a dokinénihez szurira, szegénykém már előre sajnálom :(

Kép Michelin baba
Kép fürcsi
Emi

Kép Kép
emi_25

Jajjj Nekem!! Azok a hurkácskák... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ennivalóan édes! :D :D :D
Vendég

Sziasztok!
Beteg gyermekeknek gyógypusszancs!!
Emi
Hát nem semmi a csaj! Nagyon édi!
Nagyon szépek a babyk!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Mai képek: Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem. Méhszáj gyulladásom van. :( Ezért fájt a pocakom.

Annee, nem is látszik a kötőhártya gyulladása, Andrisnak! Akkor nem tök piros a szem és váladékozik?

Michelin baba gyönyörű!!!!! :lol:

Rita, ma séti?

kispiskóta

A mi topikunkban vannak a legszebb bébik.Beteg bébiknek mennek a gyógy puszik!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

ìgy nézek ki masszír uttán.Lányok szabad vagyok....... :wink: Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Hemej: Don Benitó a kis herceg! :lol: :lol: :lol:
Tüneményes!:D :D

Zsú: Érdekes volt, mert először csak megnézte a dokinéni és mondta hogy szemcsepp. Mondom, de jó akkor mehetünk babatalira. Mert mondom neki hogy egy anyuka megijesztett hogy kötőhártyagyuszi. Erre Ő: Hát az! Talira most ne menjenek!:(

De ha jobban megnézed az első képet, a szeme sarka piros, és csúnya sárga lé folyik belőle:(
Reggelre annyira összeragad hogy nem tudja nyitni.:(
Sűrűn törölgetem forralt, lehűtött vizzel.
Vendég

Jaj, Annee én elhiszem, hogy az van neki. Nem gyanúsítgatlak, csak nem látszik. No, majd legközelebb gyüssz talira. :wink: :lol:

Többiek? :shock:

kispiskóta

Mennyi gyönyörűséges baba!!!!

Gyógyulást a beteg babóknak!

Zsú, mi a tünete a a méhszájgyulladásnak?Az mitől lehet? Nekem a petefészkem szokott fájni:(.

Én is fogok túl is regisztráni, nehogy eltűnjetek hirtelen :wink: . Ritkán írok, de olvaslak és nagyon fájna ha csak úgy "elveszítenélek". :oops:

Manó, te vegül összegyűjtötted a mailcímeket?Elküldhetem én is priviben?
Vendég

Annee: szegény Don Tömzsi! Gyógypusszancs neki!
Emi: tényleg ennivaló a kis Michelin babád!
Hemej: látom kisfiad is igazi férfi egy kiadós masszázs után! Egégedett!

Sajnos elpusztult (el kellett altatni) öreg kutyánk Fido, élt 16 évet, én találtam a barátnőmmel, összefagyva...Most bizotsan a kutyamennyországban futkározik... Anyukám nagyon sírt...

Andrea
Kép
kindernay

egégedett=elégedett

Andrea
Kép
kindernay

Zsanett, nekem olyan mensisen fájt a pocakom alul, nem mindig, de car volt, plussz, sex után barnás-sárgás trutyi jött két napig. Nem értettem, mitől lehet. De mákom van, mert nem ezért mentem, hanem, amíg meg nem jön hathetente kell menni, megnézze nem csúszott-e be véletlenül egy kistesó. És így derült ki. Úgyhogy leecsetelte és 14 napos kúp kúra következik. :(

kispiskóta

Kinderke: Sajnálom a kutyut... :cry: Az én drága Alfikám is ott pihen az örökvadászmezőkön. :cry: :cry:
Vendég

Zsú: Nem azért irtam... Nekem is nehéz elhinni... Mert igy tényleg nem látszik. De nagyon levedzik.:( :( :(
Szívesen elmennénk a talira, de trutyit nem akarunk vinni egy babának sem.
Vendég

sziasztok

húúúúú, Emiiii okés Ti nyertetek a fürcsis képekkel! lányom Lillához képest "vékony", ennyi hurkája még neki sincs!
mekkora is? cm-kg?

Annee, jobbulást Tömzsinek, édi a képeken, a 3.on az a kis mosoly :lol:

Beni is imádnivaló! látszik, hogy tetszett neki! :wink:

kérdeznék:
miért tömi a lányom pár napja a szájába az ökölbe szorított kezét??? nem az ujját szopja, hanem ráharap a kezére!

Lilypie Maternity tickers
lynia-

gép felújítva, azaz újratéve a winyó.

Zsanett: persze, hogy jöhet.

ma extrán felüli nyűg a napunk, cicizni nem akar, szoptanít sem kell, mert galád cici érzi, hogy mellőzve van, s beintett.
útálom az ilyen napokat.

na mék, mett rengeteg tennivaló van ezzel a géppel újratelepítés után, hiányzik egy csomó minden, s nyűgös Grétuval nem tom ez hogy lesz.

Kép
kissmanó

Emi, azok a húrkák nem semmik!!!!! :shock:

Bori, csak írni nincs kedved, vagy depis vagy?

Balázs életében először átaludta az éjszakát!!! Este 8-tól reggel 6-ig. Igaz, én továbbra is kivagyok, így visszaolvasni sincs időm.

Kép

Tegnap voltunk a szemészeten kívül még az ortopédián a kiflizés miatt, ahonnan továbbküldtek a neurológiára. Mentünk a neurológiára, fél óra alatt nem nyitottak ajtót, eljöttünk. Gondoltam, ma kérek időpontot, de telefonon sem lehet őket utólérni. Vagy foglaltak, vagy nem veszik fel. F-karate! :evil:

Ma kb. 220× öltöztünk át teljesen, mert annyit bukott. Nem győzöm mosással vasalással, úgyhogy befűtöttem, és most egy pelussal, takaróval nyomulunk...

kétfiús anyuka
babdorka

Mi az a kiflizés? Miért baj?

Édes Balázs ezen a képen!!!

ja, Annee, Andris is zabbantanivaló azokkal a nagy szemeivel!

kispiskóta

Ja! Férjem kollégája mesélte, hogy ahova jár a gyereke oviba, ott nem törlik ki a gyerekek fenekét kakilás után. Mindenhol ez a "trendi", vagy csak itt ilyen szenyók?

kétfiús anyuka
babdorka

Csak ott! Anyum ovónő! :wink:

kispiskóta

óvónő

kispiskóta

kiflizés = a jobb vállát a jobb csípőjéhez közelítve tartja, nem bírom ügyesebben leírni. Tehát, mint amikor oldalrahajolsz. Csak ezt ő hasrarakva is, ültetve is műveli, és másik irányban nem, szóval gyanus.

kétfiús anyuka
babdorka

Juj, de tündériek a fiúk!!!! :D

Zsú
ti sem védekeztek? vagy miért kell nézegetni, jön-e a kistesó? Most mit kell csinálni ezzel a gyulladással?

Kép
Kép
emma1976

Dorka!
Mi is extra sokat bukunk, s az előbb szememberöhögött a szoptaníttal együtt. S utána vígan elüldögélt az ölemben, hogy én támasztottam az egyik lábammal a hátát, míg a másikkal "kagylót" csináltam neki. S mikor a kőszívű anyja a lányomnak úgy gondolta, hogy egy kicsi hátacskának, gerincnek ez megterhelő, s a lábam lennebb vettem, őt döntött pozítúrába pakolva, hát extra ordítást csapott, fizetésképp az egyedüli tiszta gatyám telihányta. Még szerencse a másik kinti (utcai) gatyóm épp száradt a gépben, így lesz miben elmenni Adriám után.
Unom már ezt a sok jövés-menés programot, főleg mert Grétu nem eszik ma szinte semmit, s ha a kocsiban várni kell (márpedig nem érkezhetek én később a kirándulós kisbuszhoz), akkor meg ordít.
Apának ma ha tecc ha sem, ő fogja vinni a kölkeket úszni. Mi meg elfoglaljuk a hálószobát.

Kép
kissmanó

A hathetes kontrollon mondta, hogy hathetente találkozunk, addig míg rendesen nem mensizek. Biztosra megy, egyébként ezt szeretem benne, hogy alapos. És hát valljuk be, védekezés mellett se nagy kunszt teherbeesni, van egy pár ismim, akiknek sikerült.

Hát, mi megszakításosan míveljük. :lol: Tom, nem a legbiztonságosabb, de gyogyit, majd a szopi után szeretnék szedni, addig semmiképp se, a gumit meg egyikünk se kedveli. Én még három évig tuti nem szeretnék kistesót. Az "élmények" még erősen élnek bennem.

kispiskóta

Leecsetelte, és 14 napos Betadine kúp kúra :?

kispiskóta

Igen, Manó, pont rátok gondoltam, mikor ezt a sok bukást mívelte a fiam. De mára már elfogyott az összes bodynk, rugink, pedig van egy pár... Ti hogy csináljátok ezt?

Annee, jobbulást a kötőhártyának!

kétfiús anyuka
babdorka

há nyáladzót szokok a kölök nyakába pakolni, az is felfog egy adagot.

Kép
kissmanó

F-Karate, ismét! :evil:

Fél 3-kor hívom megint a neurológiát, telközpontos közli, hogy már nincsenek ott... mai rendelés 9-15-ig.....

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok!

Életjel, rövid bejelentkezés...

Túl vagyunk egy náthán, ami nem volt túl vészes, orrszívó-porszívóval megoldódott (kellett orrcsepp minden szívás előtt - Fluimare, ami steril tengervíz és tisztít, szupi volt). Voltunk egy hétig Hajdúszoboszlón anyósomékkal, nagyon klassz volt. Végre pihentem egy kicsit. Amúgy tök jól vagyunk, pénteken megyünk oltásra.
Nem tudom, mi van a levegőben, de két napja Panka nagyon nyűgös, alig alszik. És be nem áll a szája, annyit "dumál". Tök édi.

Ja, a legfontosabbat meg nem is mondom, képzeljétek, megcsappant a tejem, kell tápszer. Dehát ez van, nem parázom, majd visszajön. És váltottunk doktornénit :). Az én gyerekorvosom lesz Panna dokija is. E miatt nagyon boldog vagyok.

Nem nagyon sikerült visszaolvasnom, de a bébek nagyon cukik!!!

Kép
zsuzsi**

Dorka: én is megyek a budaiba, időpontot adnak, mindjárt megadom a csaj számát, beutaló kell, nagyon rendesek. mi 17-én megyünk..
Emi: nekem is csinálja régóta már, Maja is kis zabagép, nálunk azt jelenti "kaját!" :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Beutalóm van neurológiára, de az úgy szól, hogy T. Madarász Kórház - Neurológiai osztály!... :(

kétfiús anyuka
babdorka

ja.. akkor titeket oda küldtek. Nem tudom én a Budaiba kaptam beutalót, de szerintem neked is adnak, ha kérsz. Én a Budairól csak jókat hallottam és a tapasztalatom is az. Beszélj a dokiddal. Azonnal adnak időpontot, bár nem egy hét múlva, én szeptemberben kaptam okt. 17-re... de kivártam.

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok

megjöttünk a dokinénitől! Súly 6510g és 60cm igazi Michelin baba. Szegénykém most bealudt de fáj a lába álmában sokszor felsír, remélem a lázat megússzuk.

Annee, Hemej, Dorka gyönyörűek a babák!

Zsú! Remélem hamar rendbe jösz.

Andi! Sajnálom a kutyit.......nekem is van kettő és imádom őket.

Emi! Nekem is nyomkodja az öklét a szájába, mert még az ujját nem sikerült bekapni, nálunk ez nem a kaja jele hanem csak próbálkozik szopizni az ujját.

Manó! Mennek a drukkok! Ti vagytok az erősebbek Grétával, tejcsinek esélye sincs legyőzni titeket, hajrá Manó és Gréti!

Emi

Kép Kép
emi_25

Lilla-michelin-babának szuper a fürcsi képe!
Hát Zalán még tegnap este a 6kg alattiak táborát erősítette- bár már csak hajszálnyira vagyunk :D

Zsú
Mi is megszakítunk
Én - mint említettem - baromira nem vagyok pikkpakk teherbeesős, azégi csoda lenne, ha most bejelentkezne gyerkőc2. De minden hónap elteltével kevésbé pánikolnék. Jövőre meg egyenesen nagyon szeretnék teherbe esni... na majd möglássuk

Kép
Kép
emma1976

Emma, én igazából két évet szerettem volna várni csak, de nagyon szeretném, ha a következőt természetes úton tudnám a világra hozni. Viszont, minél több idő tellik el az esély úgy nő erre.Így lesz a két évből három vagy négy. Nekem viszont a második próbálkozós hónapban megfogant Marci.

Andi, én is sajnálom. Nekem a törpenyuszkóm hunyt el májusban. Tudjátok Fröccs... :(

Húha Michelin baba jóóó nagy. Mi is vagyunk már 6,5 kilók, viszont kb 65 centik hozzá. Reméljük gyorsan átvészeli a szurit!!!

kispiskóta

Zsú
semmiképpen nem akarok okoskodni, de ne a szülés módja legyen a fő szempont a korkülönbségnél! Inkább a szerint döntsetek, hogy mikor szeretnétek a másodikat magatok és Marci szempontjából. Mert 4 év múlva is megvan az esély, hogy a seb elkezd rendetlenkedni, és akkor meg miért vártál... Na ez teljesen a ti belügyetek, csak a véleményemet írtam

Kép
Kép
emma1976

Jobbulást kívánok a beteg babácskáknak!Én úgy parázok,hogy Domi is beteg lesz.

Hajhullás nekm is megvan,biztos hormon,meg az őszi hajváltás.

Emi, Domi is bekapja az öklét akkorákat csámcsog vele.Védőnő szerint megtalálta a kezét.
pillangó7

Nekem a barátnőm (fodrász és kismama) szóval mondta, hogy ne ijedjek meg 2-3 hónap körül, ha elkezd hullani a hajam! Kopp-kopp

Emma: én is jövőre szeretnék újra teherbe esni és természetes módon jó lenne... de ha idén úgy jönne össze, az sem baj... :wink: álom-álom édes álom teljesülj!

Andrea
Kép
kindernay

Dorka! Gratu az éjszakához! Egyre több ilyen lesz, és akkor Te is többet pihenhetsz!
Depi nem vagyok, sőt. Köszi a kérdést! Ma végre aludt is és egyedül is játszott Ádám, úgyhogy újabb 4 dobozt csomiztam ki (már meg tudom számolni: 8 kicsomagolandó van még a kamrákban szépen elrejtve…), meg felsöpörtem, kicsit alkottam, és még ebéd is lett. Mire nem elég 2,5 óra!
Írni már nem volt kedvem, azt Ádám alól szoktam (mint most is ;) )

Kiflizés kicsit tényleg gyanús. De csak kicsit!!!!
1. A mutatóujjadat hajlítsd be, és mintha kopognál, úgy tartsd az ujjad. Húzogasd az oldalán, meg kicsit hátrébb.
2. Fektesd a bal oldalára és kicsit húzd fel a vállát, hogy ezzel kényszerítsd a feje emelésére. Ha van nagy tornás labdátok, fektesd hasra azon, és billentsd jobbra, balra, hogy mindkét irányba kiflizve megtartsa magát egyensúlyozás közben.
Budait nem próbálod meg felhívni? Ha van beutaló, mindenkit szívesen várnak. Bár asszem, már hosszú a várólista. Ja, Kinderke is írta… :D

Lynia! Azért rágja az öklét, mert csecsemő ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Viccen kívül, a legtöbb csecsemő rágcsálja a kezét, ismerkedik a világgal.
Vendég

Szia Bori!
Most akartam írni, hogy-hogy vagy? De látom jól! Nekünk is volt kiflizés, meg CSAK balra fordulás, de valahogy "kinőtte" most az a "heppje" hogy össze-vissza jobbra-balra forgolódik, meg Anyukáját megvicceli, hogy alszik hason befordulva, de előtte gögicsél, hogy fent van... odamegyek, szólongatom és nem figyel rám, hanem csak a szemével figyel fölfelé-felém és közben mosolyog! MEgzabálom!

Bori akkor hülyeség, hogy éhes????? :? Nekem kaja előtt szokta csinálni kb. fél órával... meg ha nyügős.... de majd most megfigyelem jobban!

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: