A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Manó, bocsi, akkor biztos a gyerekmegőrzőből van előttem a két nagylány arca. :oops: Csak annyira szépek voltak, hogy azért él bennem annyira, hogy mintha eddig minidg ott lettek volna a vonalzódban. Majd megkérdezem nővéremet az oltásról, ő ugyanis doki, és szerintem ő beadta mindhárom gyerekének (8, 13, 14) a kullancs elleni védőoltást. Tök mindegy, mikor adatod be, ha jól emlékszem, 1 hónappal az első után jön a második, majd egy év múlva a harmadik. Én is kaptam.

Egyébként egyáltalán nem bánom a sok szopit, különösen, hogy nagyon ügyes, és általában 10 perc alatt bezabál. Én meg őt zabálom meg, ahogy időnként mint aki még életében nem evett, ráveti magát a cicire, és nyeldekel, morog, cuppog. :lol:

Kép
nenoke

Kata! Műanyagos a szerelmem. Fröccsöntő gépekkel foglalkozik. Innen van a magyarázat a 3 fiúra: egy szerszámmal csak egy félét....:lol:

Egcsi! Klinika :lol: . Korábban a Feketeerdőt Esőerdőnek nevezték -persze maguk között-, mert amikor mentek minden alkalommal esett az eső. Most jó időt mondtak arra felé is. De nálunk nem sokára megint hideg, esős napok várhatók, sajnos.

Manó! Holnap de. felhívom a doktorbácsinkat és megkérdezem.

Nenőke! Gyertek Ti is talira! :D
Kis cicik: (először is mihez képest?) Velünk történt meg: nyaralni voltunk egy baráti társasággal. Mindegyik anyuka kétszer állhatott sorba, hozzájuk képest én csak max. egyszer. Lényeg: én tudtam a legtovább szoptatni, noha én mellettük deszkaként hatottam. A méret tényleg nem jelent semmit.

Megírom Briginek és Dikónak a csütörtöki talit. Ha nem jönnék, jó éjszakát, szép álmokat!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi, köszi a biztatást, tényleg nem a méret a lényeg, Anyukámnak nagy, és már 6 hetesen kaptunk pótlást nővéremmel, nekem meg pici, és eddig még nem kellett pótlást adni. A meghívást is köszi, ha csütörtökön lesz a találkozó, lehet, hogy el tudok menni, csak azért nem írtam, mert nagyon nem biztos, még egy programom függőben van.

Kép
nenoke

Nenőke! Privit küldtem.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Biztos, hogy jobban jönne ki, ha regisztrálnám magam, de mivel a drágám a három legénnyel igencsak egyedül van és nem biztos, hogy ki van kapcsolva az otthoni PC. ezért ez úton üzenem én szerény kukucska-mester, hogy

SzIA

NeDudKi
mtücsi

Sziasztok!

Nemtom hova kell, nem kell regisztrálni, mert sajnos nagyon követni sem tudom az eseményeket, csak néha bele-bele olvasni.
Remélem azért az üzenetem majd megjelenik.

Egcsi, Yukumot nem becézzük sehogy, még mindig Kisbabának hívjuk őt magunk közt s persze különböző más becenevei vannak.
Szeretném Tőled megkérdezni, hogy Ti mikor mentek haza Magyarországra látogatóba, illetve hány hónapos korától vinnéd el a babát ilyen hosszú repülőútra? Mert szeretnék hazamenni, de ugye 12+1.5óra repcsiút is kicsit hosszú, plusz a hőmérséklet különbség az országok közt... (Gondolom Vegasban sem olyan a tél, mint Budapesten:)

Tücsi, igen, van Yukumonak Mongol foltja! Ez elvileg kb három éves koráig így is marad.
S akkor a tartozásom oltás ügyileg. Az időpontok kicsit bonyolultak, mert több variáns van. Mindenesetre mi először oltásra csak három hónapos korban megyünk.
Tehát sorrendben a következők a kötelező oltások:
BCG
DPT
Polio (Gyermekbénulás)
Kanyaró
Rubeola
Polio
DPT
Japán Agyvelőgyulladás

Babák továbbra is gyönyörűek! Bocsi, hogy most csak ennyi, mi jól vagyunk, csak még picit álmosan, úgyhogy megyek aludni :oops:
Üdv,

mary
Vendég

Jó reggelt!Mi már 5:30-tól nem alszunk fiam azóta "beszélget".Gondoltam ha "Beszél"akkor fel kelek én is erre fiam vissza aludt.Na mindegy így legalább gyorsan mosok kicsit el rámolok utána megyünk baba masszásra valamit főzni is kellene de csak szerintem lecsó lesz.Vasalni valóm is van egy csomó.Ha jó idő lenne akkor ablakot is kéne pucolni ja meg Benit levegőztetni is kéne vinni.Ja vásárolni is kell csak leírtam és máris el fáradtam.Mindenkinek kellemes napot majd meg próbálok jönni.Anyukám ma megy a kórházba 3-hétre holnap mütik. :cry:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Kép Kép Kép Kép Kép

hemej

Bocsi ha nagyok lettek.

hemej

Hemej szépek vagytok!!!!!! Ja és, amit itt leírtál az három hétre elegendő feladat! :wink: :lol: Anyukádnak drukk!!!++++++++++++

Marci fejlődésének újabb állomása, elkezdett fogni, és azt rögtön a szájába gyömöszköli. :lol:

Rita, ti mikor mentek szemészetre?

Annee, te is szintén nőgyogyó tali holnap.

kispiskóta

Sziasztok, jó reggelt!

Drága Mesterem! Örülök, hogy jöttél. Én is SZIA! Ami a pc-t illeti, ugye nem gondolod komolyan, hogy 22:27-kor a fiúknál még be van kapcsolva? Amúgy este soxor néztem az Outlookban az üzenetedet, arra nem gondoltam, hogy itt futunk össze. Na ugye, hogy kukucska! Meg más tollával ....! Irgum-burgum! :lol: Tessék regisztrálni!!
:D Mondjuk úgy mint Kukucska Mester. :D

Mary! Csak kíváncsi voltam, ugyanis nálunk mind a 3 fiúnak van/volt foltja. Hamarabb elmúlt, már 2 éves korukra semmi sem látszott.
Utazás: Sztem minél kisebb a baba, annál jobb a helyzet. Még nem nagyon forgolódik és többet alszik. De én is kíváncsi vagyok, hogy Egcsi mit mond.

Hemej! Benike milyen kis husi! Nagyon édes és miyen nagy! :lol: A babakocsi is klassz.
Egyet értek Zsúval. Nem csoda, hogy leírni is elfáradtál.

Lynia-Emi! Maja inkább Gombóc Artúr, mint méhecske. Hurkák egymás hegyén, hátán, szóval nem éhezik a kis csillag! :lol: Asszem fogdokiról nem írtam még. Szóval egy porcelán illét kaptam, nem akartam újból tömést, valami időt állóbb dolgot kértem. Kaptam érzéstelenítőt is egy keveset a szopi miatt, de így sem éreztem semmit. Szóval, nincsen mitől félni. :D És a legjobb még időben elmenni.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Zsú: Igen. Kéne beszélgetnem vele a spirálról. :roll: :roll:
Nekem olyn idegen dolog, de az tűnik a legjobbnak. Nem akarunk több babát!!!
Vendég

Mary :)
Mikor kijöttünk, Berci egy éves volt. Simán bírta a kiképzést! Jobban mint mi! 8) Én már most is bevállalnék repcsiutat-hosszút is- Bencével, ha haza akarnánk látogatni, a lényeg, hogy mikor száll fel a gép cumizzon vagy szopizzon, ne duguljon el a füle. A hőmérsékletkülönbségről annyit tudok, hogy nyáron jöttünk, otthon is meleg volt, itt meg még melegebb, de nem okozott gondot az sem. :) Japánban milyen az idő? Nagyon eltér kis hazánkétól?

Hemej :)
Anyukádnak drukk! :)
Nagyon aranyos Beni! :)

Tücsi :)
Fogorvosügyben csak helyeselni tudok! Időben elmenni! :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Zsu!
Holnap kell telefonálnom a dokinőnek és elvileg ha gáz van akkor péntekre van időpontunk.
Sárga trutyi egyáltalán nincs, könnyezés picit van még...Nemtom :roll: mit kéne tenni.

Dorka!
Veletek mi a helyzet szemészetileg???

Szia Mary!! Puszika nektek
torolve_20131003125716

sziasztok!

Hemej, szépek vagytok!

Tücsi, porcelán illét? :roll: :oops: az meg mi?
nekem az éléről pattant le, azt tömni nem is lehetne sztem, szóval valamit ráhúznak? vagy hogy is képzeljem el? :roll: tényleg hülye vok ehhez!

na ja méhecském Gombóc Artúr!
tegnapi fürcsi, na ez is igazolja:
Kép

ja poén, van olyan Little Duck-os c&a-s body-ja, és a k megkopott kicsit, szal most találóan Little Duci lett a felirat! :lol:

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!
Emi berakta Robi a képet, köszi, tök jó lett szerintem.
Egyenlőre marad ez, ha majd valaki talál jobbat akkor lecseréljük, de szerintem ez nagyon jó lett!
Cuki Maja a kis pocakos zümi!

Hemej!
Szépek vagytok nagyon, milyen kis pocakos Beni, kis tündér.
Vendég

ja Hencsi épp most néztem :D

lynia-

Sziasztok,
HEmej: anyukádnak drukk, és gyors felépülést kívánok! Beni nagyon cuki ahogy a nagy kádban pancsizik.

Emi: olyan cuki kicsi Méhecskéd és már repülni is tud! :wink:

Na megyek az Outlet-ben (Calzedonia ) gyerekharisnyák 390,-Ft-ért vannak, megyek beszerzek párat!

Andrea
Kép
kindernay

Édesek a babák!
Pocakbébik :lol:

Kinderke!
Melyik Outletben? Hol?

Én vettem kettőt az Auchan-ban de még nem mostam ki.

Hu ma sok vasalni valóm van.
torolve_20131003125716

Szasztok!
Megyünk dokihoz, Lilkónak nagyon fáj a pocija és több napja nincs toj :cry:
Gondoljatok ránk!!

KépKép

KépKép
szivvi

Andi,Domi 3O9Og -al jött ki a kórházból és 1 hete mérték akkor 61OOg volt.
pillangó7

Kata
Nálunk is ez van kaja terén! Azért volt lehetséges ez a 3 napig 5 kaja, mert 4-5 körül kért csak először :D Nem hittem volna még 2 hünapja, mikor 8x 25 p volt a szopi, hogy 4-5x 10 percre csökkentjük :D Egyrészt nagyon sok időm felszabadult, másrészt már előre sajnálom, hogy a szopizás egyszer majd valamikor abbamarad... olyan gyönyörű dolog

Hemej
édes baba!

Emi
Little Duci-d nagyon helyes!!!

Tücsi és Kukucska
Aranyosan évődtök még mindig :D így háromgyerekesként sem koptak meg az érzelmek :D

Mi már túl vagyunk a reggeli móka kacagáson, most 9-től megint szunya van. Én hajat mostam (ja, nem mutattam meg még mindig az új frizit, majd egyszer....), reggeliztem, most csinálok vmi ebédet

Kép
Kép
emma1976

Szivvi
Szegény Lili

Kender, Gurgi
Premier-ben van a leárazás?

Kép
Kép
emma1976

Szivvi szorítok nagyon!
gyere a fejleményekkel!!!
dm-t meg halasztjuk másik napra ok?
nekünk tegnap volt ilyen nap.Nyunyitrotyi csak 2-t tudott kinyomni egésznap és síkitva sírt.
ma már 4 adag kint van!

Emi Maja nálunk a kedvenc olyan édes és nem g.artur hanem igenis meéhecske!!!

én tegnap megint beszabadultam a calzedoniába...
muszály volt mert vettem végre 2 gatyát és az 1-k 3/4 szárú ahoz meg kell nem???

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi!
Gondolunk rátok! Szegény Lilkó :(

Emma!
Én nemtom, Kinderke tudja!
torolve_20131003125716

hihi köszi a dicséreteket! :D :lol:
az előbb is nézegettem szunya közben, még a könnyem is kicsordult, imádom! :lol:

lynia-

Szivvi: Gondolunk Rád és Lilkóra!++++++:)

Andrisnak nincs ilyen gondja... Az ominozus répaevés után nap 8-10 kakis pelus van:)
Vendég

nem :) hanem :roll:
Vendég

javítás :meéhecske=méhecske
ahoz=ahhoz

Emi tudom mit érzel Nyunyiért is mindenki rajong!puszilgatom ő meg annyira vigyorog meg ahogy ébredés után észre vesz és vigyorog

Bridzsi

Kép
esztora

L-Emi! Ille= porcelán "dugó", a tömés helyett. Fogtechnikus készíti, nem olcsóság, de egy sima tömés is 10.000 Ft körül van manapság. Legalábbis itt Pesten.

Enikő! Régen voltál. Nálatok mi újság? Fogorvoshoz még kell menned? Milyen árak vannak felétek?

Szivvi! Hány napja nincs toj?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hali!
Bocs az off-ért! HELP! S.O.S.
Nem értek az adózáshoz, meg semmi mai világban lévő ilyesmi dolgokhoz. Adószámmal rendelkező magánszemély vagyok, előadói művészeti tevékenységről vagyok számlaképes. Kiróttak rám helyi iparűzési adót. Elolvastam a tötvényt, azt írja "alanya a vállalkozó", meg az én részemet is átolvastam, én nem vagyok vállalkozó. Egyetlen kollégám sem kapott ilyet....a nyanya aki küldte, beszéltem vele nem túl konstruktív... Ért valaki hozzá???? Segítsen, kérem. PUSZI!
ckat

most gondoltam végig nekem szept.5-én megjött és azóta semmi ma meg már okt. 9 van?
normális ez igy szülés után? :roll:

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Szilvi! Drukk!!! Majd írd meg, mit mondott a doki!

Marci nagyon ügyi!

Tücsi! Kukucska Mester édes!!!! Biztos jó apuka és férj! Aranyosak vagytok!!! :D

Domi nem semmi! :D

Nálunk egyre több a veszekedés. Èn élvezem, csak szeretném megkérdezni, hogy ez nálatok is így van-e. Veszekedik velem, ha el akarom altatni, de ha nem alszik két szopi között, akkor nyüügös. Pl. nem szabad fekvöö pozicióba helyezzem, mert azonnal jön a kiabálás. Próbálom ülööpozitúrába tenni és fokozatosan fektetni, persze ölben. Néha bejön, néha nem.
Ès veszekszik velem kaja közben is, mikor már nem folyik olyan eröösen a tej. Nem sír, hanem szabályszerüüen veszekszik, kiabál velem. :D Besz@rok tööle. Nagyon édes. Biztos lesz majd késööbb bajom vele. :wink:

Most alszik, de megint veszekedett velem. :D

Melinda! Beni nagyott nöött!!! Ès szépek vagytok!
Nemsokára talizunk! :D

Ema! Jó fözöcskézést! Èn is azt fogom csinálni.

Emi! Maja tényleg repül! :D Kis méhecske! Dundi méhecske. Ès öö a legszebb a méhecskék között! Nagyon szép!!!!!!!!
molkata

Ckat! Èn is az vagyok! Vagyis adószámmal rendelkezöö magán-személy. Ilyet még sose kaptam. Sztem, valami tévedés. Mindenképpen érdeklööd meg. Èn nevelési-oktatási tanácsadásban adhatok számlát.

Esztora! Nekem sem akar megjönni, már jó pár napja. Nemtom mi van, lehet, hogy ilyenkor normális. Ha tudja valaki, írja meg! Légyszi.

Mi ma este adunk Egonnak kuppot, ha nem lesz kaki. Már egy hete nincs, de nem szenved. Szerintetek, még várjunk? A doki szerint 10 napig normális. :shock:
molkata

Esztora! Igen, nem nindenkinek jön meg rendszeresen. Olyan is lehet, hogy akár hónapokig semmi. :D

Ckat! Én sajnos nem értek az ilyesmihez. Valóban furcsa, hogy egyedül Te kaptál ilyet. Valószínű, hogy a Nyanya sem igazán ért hozzá. :?

Manó! Megkérdeztem az oltást. Aktuális még?

Emma! Ugye, hogy szép dolog a szopi? És olyan rossz -nekem legalábbis az volt- amikor magukat választják el. :( Hiába próbáltam többször is megkínálni őket. Elfordították a fejüket, dumáltak, egyáltalán nem akartak már szopizni. Mondhattam nekik bármit.
(Azt is mondtam, hogy majd jó sokára fognak újból így felkínálkozni nekik. :D Ez sem hatott. :lol: )
Mesteremet 23 éve ismerem, osztálytársam és egyben az egyik legjobb barátom volt már a gimiben is. Aztán később mégjobban összeismerkedtünk. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

nindeninek=mindenkinek

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Köszi Tücsi!

gondoltam hogy v.mi ilyesmi lehet mert tuti nem jön Nyunyi tesó!

10percig kenegettem Nyunyi kakis ruháit mosókrémmel.mióta tornázik mindig kijön a kaki (szinte mindig).

Bridzsi

Kép
esztora

a másik iszonyatosan hullik a hajam már fodrászom is mondta hogy ez durva(szerencsére van miből).viszont a gyógyitárban azt mondták csak külső kezelés lehet most.valami ötlet?

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora! Nekem is. Minden tünetünk egyezik? :? Èn most szedek vasat. Talán segít, mert mindig vashiányos voltam.
molkata

Esztora!
Nekem egyáltalán nem jött még meg!
Olyan 6hetes elmultam már mikor elmult, aztán én elkezdtem szedni a fogigátlót, de abba is hagytam mert én úgy tapasztaltam hogy kevesebb lett a tejcsim, lehet hogy nálam bekavart az is, de már jó régóta nem szedem nem is sokáig szedtem, de semmi.
Néha érzek olyan tompa mensi szerű görcsölést, akkor mindíg azt hiszem hogy na majd most, hát nem, mire eszembe jut már eltelik pár nap, és megint semmi.
De terhes biztosan nem vok, mi elég sokáig húztuk apával a konkrét együttlétet (megoldottuk másképp :oops: ), mostanában meg gumi.
Szal lehet hogy nekem nem is fog megjönni míg szoptatok, nem tom, nem bánnám....semmi humorom görcsölni, majd ha már nem szoptatok akkor majd megint elkezdem a gyógyszert, akkor nem olyan gáz a mensim, nem fáj úgy a pocakom.
Vendég

Esztora!
Nekem is hullik a hajam!
Folyton az én hajszálamat találom a Bogi kezében, engem már nagyon idegesít.
Nekem a fodrász azt mondta, hogy ez normális, mert a terhesség allatt egyáltalán nem hullott ki szinte nagy ritkán egy kettő, azt mondja nem véletlen mondják a kismamákra hogy megszépülnek, olyankor a hajunk is gyorsabban nől, és állítólag szebb is, szal még akkor mondta, hogy majd várjam meg ha megszülök, majd utána nézzegessem a fésűm, akkor majd fog hullani.
Hogy aztán mi az igazság fogalmam nincs.
Vendég

Esztora, Kata! A két nagyfiam kb. ennyi idős volt, amikor nekem is hullani kezdett a hajam. A fodrászom megvígasztalt, hogy ez tuti hormonális és nem pár nap alatt fog elmúlni. Nálam 3 hónapig tartott.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Tücsi: és visszanőtt??? :wink: :lol:
ckat

Nekünk bejött az új, bababarát tv-csatorna. Nagyon színes a programja. :lol:

Kép

Kép
nenoke

Ckat! Igen, visszanőtt. :D De aggódtam miatta rendesen. Még Bánfi hajszeszt is vettem, de így is 3 hónap kellett, hogy megálljon a hajhullásom.
(Párom most biztosan megkérdezné, hogy mi állítja meg a hajhullást? A helyes válasz: a padló. Ha-ha.... :D )

Nenőke! És programtól függ a műsoridő is. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!
Megjöttünk a dokitól..Bementünk, mondom nincs kaka, fáj a pocak. Meghallgatózta, megnézte a torkát, belevilágított a szemébe, megnyomkodta a hasát. Nem kemény a poci, de vmiért nem jön ki a toj..Akkor meghőmérőzte szegénykémet...Monnyuk én is szélcsöveztem, de én kismiskán csináltam. Na nem jött semmi, úgyhogy mondta, vegyünk glicerines kúpot, annak fél órán belül hatnia kell, csörögjünk, hogy mi lett az eredmény. Aztán ezt figyuzzátok, országosan hiánycikk a glicerines gyerekkúp :shock: Végre a 3. gyógyitárban tudtak adni felnőttet. Hazaértünk és vagy a lázmérőzés, vagy az útközben benyelt 150 ml táp, vagy csak az ijedtség a kúptól, de úgy összefosta magát a gyerek, nem győztem kendővel :?
Köszönjük a drukkokat!
Tücsi
Úgy kezdődött, hogy múlt csüt-ön volt délután kaka, aztán vasárnap reggel legközelebb és azóta semmi. Ami állítólag nem lenne baj, ugye Egon se szenved, de Lili ma reggel 4-9-ig ordított! Szegénykém nyomott nagyokat, de semmi...Tornáztattam a lábait, úgy néha kijött 1-2 pukkancs.
Szal ne tom, én eszek vmit, ami nem jó neki?
Esztora
Jajj de jó a jóga! Nagyon várom, rem Lili jól fogja viselni és nem szenved, ahogy szokott...Nekem meg nagyon száraz lett a hajam, pedig világéletemben zsíros volt. Azt mondta a fodri, hogy szopi végeztével visszaáll a rend, csak győzzük kivárni! Én azért heti 1 szem elevitet beveszek, legyenek csak meg a vitaminok 8)

KépKép

KépKép
szivvi

HAJHULLÁS
Fú, de jó, hogy írtok róla! Nekem 2 hete kezdődött... brutál módon hullik... azért is vágattam le... És nekem nincs is olyan sok... Én is azt hallottam, hogy vas meg cink, vmi ásványianyag-tablettát fogok beszerezni, az nem árt a babónak

Szivvi
a kis cseles Lilkó :D sajnálom a szenvedést.. Próbálj őszilevet higítva inni, nálunk az meg szokta hozni - ha nem is tutti recept

Kép
Kép
emma1976

Nekem szerencsére nagyon lájtosan hullik a hajam, alig-alig. Várandósság előtt normálisan hullott de alatta teljesen megállt.
Állítólag nagyon tud hullani szoptatás alatt..nemtom, remélem nem, bár van miből.
Sőt!
Vmikor megyek megszedetem a fodrásszal, kéne egy kis fazonigazítás.

Kivasaltam, fürcsiztem, ebédeltem, lakásokat nézegetek. Kicsi szívecském 2 órája alszik.
Ma délután kipróbáljuk a kengurut.
torolve_20131003125716

Csak az utsó oldalt olvastam vissza.

Gurgi, kösz, hogy hiányoltál. Sajnos átmosták, de ez várható volt. Most abban reménykedem, hogy nem kell újra átmosni. Nem engedtek be, de szörnyű volt hallgatni kintről az üvöltését. Úgy éreztem magam, mint a ketrecbe zárt anyatigris.

Esztora! Sztem szülés után olyasmi játszódhat le, mint mikor "kislány"-korodban először megjött. Szóval nem rögtön áll be újra rendszere ciklusba. Ez ilyenkor teljesen normális.
A hajam nekem is hullik, ezt a hormonok okozzák. Majd elmúlik.

kétfiús anyuka
babdorka

rendszere=rendszeres

kétfiús anyuka
babdorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: