A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » II-es női klinikás mamák élményei

Sziasztok!

Alziza,
elhiszem,hogy mérges vagy magadra,de ettől még nem vagy rossz anya!Elnéztél egy papírt,de kaptál másik időpontot!Persze most izgulhatsz még két hétig,hogy mi a helyzet Zalcsival,de biztos minden rendben lesz!

A tali tényleg szuper volt!A gyerkőceim is jól érezték magukat!Köszönet érte Lillának! :wink:

Külön köszönet Gabinak és Áginak,hogy elvittek és hazahoztak!

Ma olyan fejfájásom van,hogy kihívtam a körzeti nővérkét egy szurira!De.fél óráig fel sem tudtam kellni,mert annyira görcsölt a fejem!
Most ment el.Kaptam egy jó kis koktélt!Remélem hatni fog!

Pusz

Timi
ui.várom a képeket!(hol tudom megnézni őket?)

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Sziasztok!

Sajnalom, hogy nem mentünk el a talira, valahogy megéreztem és V tényleg belehuzott az alvasba 5 körül ébredt... :shock:
En legalabb jol kialudtam magam!
Panzej, sajnalom, hogy nem talalkoztunk, talan legközelebb!

Képeket kivancsian varjuk!

Alziza, nyugi, ez mindenkivel elöfordul!

Jujuka, szia :)
Engem is eléggé foglalkoztat a masodik baba, dehat ez normalis am!

Figyuzzatok, 4,4 az jo eredmény a cukorterhelésre?? :?: Referencia érték nincs a papiron és most itt parazok, h kell-e majd diétaznom vagy sem.. :roll:

Megyek, felébredt V...

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

Ismét jó volt a tali, bánhatod Saara, hogy nem jöttél mert Panzej élőben is jó fej.

Didoka
Nekem is anno azt mondták, hogy a dokinak a magánrendelésének a 10-szerese, a szülésznőnek pedig 15-25 között, ahogy gondolod.

Erika
Nekem eszembe sem jutott, hogy a pathológiás fekvésért is adni kellene a dokimnak pénzt :oops: én annyira örültem amikor megszabadultam onnét :)

Boga
Beszámolót kérünk az esküvőről!!! Hogyhogy most tartjátok? Hol? Nagy esküvő, vagy csak családias? Portugál a férjed?

Jó hétvégét,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sára,
igen jó eredmény!6.2ig jó!Terhelésen 4.4 az szuper!nem kell aggódnod,hogy cukros leszel! :wink:

Pusz

Timi
timiban

Timi, kösziiii! huuu most megnyugodtam! Akartalak hivni d.u., de bekrepalt a telefonom.
Megyek, benyomok egy kis mézes kenyeret :))

Gabek, banom am!

Boga, bocs, az elöbb kimaradt: SOK BOLDOGSAGOT! :D
Lazits, rendben lesz minden.
Erzékeny lelkü a kis Lujzid, biztos mas lesz, ha elkezd kuszni-maszni. Egyébként az én Vincém sem szerette, ha sokat hurcibaltuk kiskoraban.

Es a kérdésedre valaszolva (ez lehet, h masoknak is "érdekes" lesz). A Szent Imréhez tartozik a dokim, jol emlékszel, de a reformoknak "köszönhetöen" a nödoki sok mindenre mar nem tud beutalot adni, ezért szerelmes levelet ir a haziorvosnak, aki megirja neked a beutalot. Szoval egy plusz kört kell jarnod, h meglegyen a papir :x. Mivel a XII. ker.ben lakunk a Szt Janoshoz tartozunk, ezért jarok oda vérvételre pl.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Haat...vege a hetvegenek, vege a lagzinak...
Ma elment a familia, jo ures lett a haz.

Koszonom a gratulaciokat :D

Gabek!
Igen, ferjecskem portugal :). Maig +5 portugal lakott nalunk, ugy szeretem, amikor itt vannak, megtelik a haz elettel!
Valojaban mar marciusban osszehazasodtunk, h ne kelljen apasagival babralni a korhazban, de akkor tenyleg csak a szuk csalad volt jelen, mert 8 honapos terhesen nem volt kedvem nagy haccacarehoz.

Mar akkor kituztuk az idopontot, es a kulfoldi baratoknak el is kuldtuk, hogy mindenkepp tartsunk bulit, mert mindenki azt mondta, h ha mar meglesz a baba, es hazasok leszunk, tutira nem tartunk bulit.

Marha nagy mellennyel mondtuk, h dehogynem tartunk, sot, ki is tuzzuk szept. vegere, mert akkor meg sanszos, h jo ido van, es a baba is MAR 5 honapos lesz.

Haaat... ha tudtuk volna, h egy 5 honapos baba meg igen csak picike, nem igy szervezzuk, de kesz tenyek ele allitottuk magunkat.

Az eskuvo egyebkent nagyon jol sikerult, a Barabas Villaban tartottuk (Varosmajor u.), mindenki jol erezte magat.
Pedig majdnem behalt a buli, mert az elso feleben en eleg keveset voltam jelen, mert Lujzi nagyon nem akart megnyugodni, es nem birtam ott hagyni... En voltam a hulye, mert itthon felejtettem a jatekait, meg a takarojat, igy nem volt ott semmi, ami az ove lenne a sajat, vagy az en szagommal...
Szegenykem, neki szornyu esteje volt. Ott volt egy szobaban a babysitterrel, de nem tudta megnyugtatni, es nekem is csak keso este sikerult, es csak ezutan tudtam a bulira figyelni.

Akkor viszont nagyon jo volt :D !

Vanda!
Hogy van a kishapsi? Meggyogyult mar?
Lujzi is szorcsog sajna :cry:

Na eldugulok, jo ejt mindenkinek!

Kép
boga

Szia Boga!

Először is NAGYON sok BOLDOGSÁGOT kivánok Nektek! Sajnálom, hogy Luisa kissé morci volt, de örülök, hogy a végén Te is jól tudtad magad érezni.

Mi is voltunk a Mátrában a hétvégén esküvőn. Szuper volt minden, Bálint csodálatosan viselkedett. Vasárnap pedig megismerkedtettem egy gyönyörű, 8 hónapos új-funlandi kutyussal. Bálint hangosan nevetett és állandoan a szemét akarta a kutyusnak simogatni. De nagyon tetszett neki.
Ma még kiszivom az orrát, de minden oké. Luisinak is jobbulást!!!
Ja, és ma megint 9 napja nincs kaki, pedig ittam rendesen és ettem rostosat is rendesen. Ez abból is látszik, hogy nekem viszont minden nap van "produktum", ami eddig nekem sem volt.

Boga, tegnap néztem az Igazából szerelmet és Rád gondoltam, hogy vajon értitek, hogy mit beszélt egymással Aurélia és Jamie bácsi portugálul. Olyan jó film, mindig végigbőgöm!!

Csodaszép nap van, mindenkinek szép napot kivánok!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Nincs valakinek egy felesleges "kuponja" a Kismama babaruhabörzésre??? (amit az ujsaggal szoktak küldeni elöfizetöknek).

Köszi!

Szép napsütéses napot mindenkinek!

Régiek meg mindenki, hol a régi forgalom? Haldoklik a topik vagy mi van?? :cry:

Sára

Kép

Kép
saara

Szia Sára!

Nekem van előfizus kuponom. Hogy tudom eljuttatni hozzád?

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Én még kezdő vagyok. Elmaradt a menzeszem és szerdán megyek a nőgyogyimhoz de ő sajnos nem vállal terhesgondozást, szeretnék segítséget kérni, hogy találtam egy női orvost a Kútvölygiben:Bábinszky Ágota kérdésem volna, hogy járt-e valaki hozzá és hogy megbízható és alapos-e????kérlek segítsetek.
Ugyan hivatalosan 11.kerületi lakos vagyok (Személyi szerint), viszont Újpesten lakunk. Az epekövem a Kútvölgyiben műtötték a legjobb dokim volt, ő ajánlott még egy dokit Tóth Ferencet róla tudtok valamit???szívem szerint női orvost keresnék kérlek segítsetek.
előre is köszi ADRI
banyaadri

Sziasztok!

En jovok, de olvasasnal tobbre mostanaban nem telik. Tiszta idegek vagyunk a felujitas miatt, kabe ketszer annyiba fog kerulni, mint gondoltuk. Borzalmasan sokba.

Orultem a talinak, ha rajtam mulik, megyek a kovetkezore is! Sari? Talan akkor. Ha minitali van, akkor is szoljatok! A kepekkel igyekszem. Gabek, Te is jofej vagy am! 8)

Nyugodalmas jo ejszakat mindenkinek!

Anita

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!!

A II. számu klinikán milyenek a patologián a szobák?
Mert lassan be kell feküdnöm 3 hétre!
Ugy hallottam nem régen ujították fel!
Köszi.
ivett&fanni

Szilvi, ugye a belépöröl beszélsz, amit az oktoberi szamhoz küldtek és amivel félaron lehet menni börzésni?

Szia Adri :)
Szerintem rossz helyen jarsz, a Kutvölgyinek nincs sok köze a II. nöihez, ugy tudom. Az is a Semmelweis egyetem része, talan annyi.

Viszont jartam mar Toth Ferencnél, nekem nagyon szimpi volt és eddig csak jokat hallottam rola. Egy bajom volt vele, h (nekem) elég hülye helyen van a rendelöje, de különben minden ok. Nagyon jo szakembernek tartjak és teljesen normalisan viszonyul a varandossaghoz, szüléshez, stb. (merthogy nem betegség :)).
Sztem menj at a Kutvölgyis topikba, ott biztos tudnak segiteni a lanyok.

Ivett&Fanni, patologia témakörben nem tudok segiteni, de masok igen, biztos benéznek majd nem sokara.

Panzej, kitartast!
Nalunk sem tul rozsas a helyzet, lehet, hogy csak jövöre költözünk.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Sára, igen arra gondolok, amit a mostani számhoz kaptam, és 450ért lehet vele bemenni a börzére. Nem erre gondoltál? Mert ezt szívesen odaadom, én nem akarok kimenni most, szegény az eklézsia:-)))

Ha ez ok, akkor írd meg, hogy adjam át Neked!

Pusz

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Szia Szilvi!

Dejodejodejoooo!!! :D
Arra gondoltam, igen!

Küldök privit!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

A tékozló leány beköszön... :)

Most sincs időm semmire, visszaolvasni végképp nem, de lelkiismeretfurdalásom van.... annyira alhanyagoltalak titeket! :oops: :cry:

Csak hallatom a hangom és elnézést kérek mindenkitől aki (talán volt ilyen) hiányolt. Jelentkezem gyakrabban, csak nézzétek el nekem ha nem vagyok mindig és mindenben naprakész...
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Mi is nagyon köszönjük Lillónak a tali megszervezését. Minden elismerésem. Azért remélem lesz még tali.

Panzej!
Nagyon örülök hogy megismerhettelek Titeket. Nagyon édesek a csemetéid. Irígylésre méltóak.
Micit alig bírtam otthagyni.... :D

Mandala!
Üdv újra köztünk!
GYere gyakrabban!

Boga!
Sok boldogságot!
Biztos nem volt egyszerű megszervezni.

Dina!
Örülök, hogy nem emntetek haza, végül. És remélem azért néha benézel ide.

Mi is megvagyunk. Iminek lassan több a foga, mint a haja...
De tényleg... én már belenyugodtam hogy kopasz marad. Még jó hogy nem lány.
Mostanában én is kevesebbet vagyok, mert heti 4 napot sulilban vagyok. :( :( :( De már csak egy fél évet.

Minden beteges babának és mamának gyógyulást!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Manó! Hogyan tudod megoldani a heti négy napot? Nagymami vigyáz Imire?

Mandala! Ha van egy kis időd, írj, hogy mi újság veletek, hogy vagytok, hogy bírod a picúrokkal stb.

Panzej, Sára! Teljesen megértelek titeket, mi már túl vagyunk a felújításon, de a végére már teljesen kikészültünk. Na és persze "egy kicsit" többe került a tervezettnél... Kitartás nektek, higgyétek el, nagyon jó érzés lesz majd benne lakni! :)

Csajok! Hol vannak a talis képek???

Szép napot mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Hát tényleg nem sokan járnak már erre felé! :cry:

Muzsu nagyon eltüntél!Még a talira sem reagáltál!Pedig azt mondtad,ha lesz megpróbáltok eljönni!Remélem nincs semmi gond nálatok!Ha erre jársz írj pár sort!

Brik,
remélem nálad is minden rendben!Te is régen voltál itt!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Vagyunk mi is. Már gyógyultan, de most apa göthös.

Sajnos szinte csak olvasni tudok, mert Anita nagyon rákattant a számítógépre. Ha nem kikapcsolja, akkor a billentyűzetet veri.
Minden percét ki kell használnom, ha alszik, mert mindenre felmászik és felkapaszkodik. Szinte semmit nem tudok mllette csinálni, olyan mint egy ördögfióka. :)
Ráadásul próbálom a napközbeni szopiról leszoktatni, mert már a terhességem eleje óta le van 3 fogam csiszolva és már nagyon ramaty állapotban van. Mivel szoptatok nem lehet rötgenezni. Már rég koronát kellett volna tenni rá.
Tényleg, lányok!
Milyen reggelit adtok/adtatok Ti a csemetéteknek 13 hósan? A vacsit (nálunk a du. alvás miatt ez egy késői uzsi) a gyerekorvos javaslatára főzelékre cseréltük. Így valóban jobban alszik éjjel. Lehet, hogy már nincs is sok tejem, csak hobbiból cicizik. :wink:

Felújítás:
Részvétem, mi még csak a fűtésen vagyunk túl. Jövőre jön a tetötér, aztán meg a földszint teljes felújítása.

Most csak ennyire futotta, mert még egy csomót kell vasalnom.

Ui:
Ranpo!
Vagy? Olvasol minket? Írhatnék privit a Dr. Újvárival kapcsolatban?

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

Megkaptam a papírt!Sajnos ismét csalódtam!
Nem írta le a szakvélemény,hogy kell a gyerekemnek a közösség,pedig az ovi vezető csak akkor veszi fel,ha a szakvélemény szerint is járhat norm.oviba!:cry:
Pedig szóban mondta a fejlesztőpedagógus,hogy indokolt az ovi,mégsem írta le!(pedig megigérte)
A lényeg,hogy a vezető tünet a meglassúbbodott piszchomotoros fejlődés.A további prognózis,nyomonkövetés céljából tovább küld a Tanulásképességet vizsgáló bizottsághoz,és onnan kéri a javaslatot a gyermek számára a megfelelő nevelési intézmény kijelőlésének céljából.
(elég furcsa fogalmazás,de így van leírva)
Egyenlőre sehol sem vagyok,bár azt már tudom miből mennyire van lemaradva a gyerekem.Az IQ-ja 73.Hát nem a legjobb az biztos.Az értelmi fogyatékosoké(akik gyengén azok) 60-70 van. :cry:
De fejleszthető azt most is leírta.

Nagyon el vagyok keseredve,na nem csak azért,mert fejlesztésre szorul a gyerekem,hanem csak akkor tudok tovább lépni,ha meg van a következő szakvélemény!Annyira bosszant,hogy csak most derült ki minden,hisz én már évekkel ezelőtt éreztem,hogy gond lesz,mégsem történt semmi!És tessék most itt tartunk!!!!! :evil:

Az biztos,hogy a Hannát is elviszem egy korai fejlesztőpedagógushoz,hogy nézze meg,mert ő is későn kezdett el menni,és a beszéde sem úgy alakul,ahogy a többi vele egykorú gyereké.

pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Sziasztok!

Tegnap elszállít, amit írtam...

Szóval köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, tejcsi van sok, a lányka hízik, 2350-nel született, annyival is jöttünk haza egy hete és tegnap már 2620 volt a pöttöm Mira.

Ivett, a terhespathológián max. a zuhanyzókat újították fel nemrég (szerintem a szülőszobákkal kevered). Elég lepattant, de kibírható. Némelyik ágy nagyon rossz, a fűtés nagyon megy, a levegő nagyon száraz, valami párologtatót érdemes vinni meg vékony takarót. Ha jó idő van, akkor a terasz felé jól lehet szellőztetni, kellemes kiülni.

Sajnos vannak lopások, tehát értéket eleve ne vigyél, minimál pénzt érdemes magadnál tartani, azt sem szem előtt (a telefont se hagyd elöl).

Hűtő a folyosón, mikró a tálalóban (használhatod), kávét-teát tudsz csinálni magadnak. Egyébként normál kórházi felszerelés kell (bögrét, evőeszközt, külön zuhanyzós papucsot ne felejtsd...).

Ha esetleg egyenesen császárral a szülni mennél, akkor kell egy külön tisztasági csomag (papuccsal, törcsivel, evőeszközzel), az őrzőbe, ott a teljes cuccodat nem nagyon tárolják.
Kérdés még?

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Bocsi, lányok! Mi is kezdünk kilábalni a takonykórból. Ricsi ma extra nyűgös! Sőt! Azt vettem észre, hogy nagyon anyás lett. Folyton belém csimpaszkodik, követ még a WC-re is.
Igaz néha heti 1 vagy max. 2 alkalommal 3-4 órát a nagyi társaságában tölt, mert akkor én dolgozom. Még a saját apjával sincs el. :roll:
Ebben a korban jobban kötődnek a gyerkőcök? Vagy sok az a heti 1 vagy 2 alkalom amit házon kívül töltök meló ügyben? Már lelkifurim van teljesen. Rossz anya lennék, amiért akkor a nagyira hagyom? :oops:

Mi is felújítás közepén vagyunk! Apa 2. hete tapétázik, fest, burkol apósommal. Mivel szakmabeliek, így szerencsére csak az anyagra kell költeni, de az sem olcsó, legalább munkadíj nincs. Úgy néz ki, hogy novemberben kiköltözünk anyósomékhoz. Szerencsére külön kecó, egy 2 szintes családi ház emeleti része. Már nagyon várom. Teljesen kinőttük a 35 nm-es panelkockát. Mindenkinek jobb lesz így, kutyáknak, Ricsinek stb. Remélem.

Reggeli és vacsi ötleteket én is szívesen vennék Educihoz hasonlóan. Bár Ricsi még reggel és este szopizik, de szerintem nekem sincs már annyi tejem.
Ki milyen hamit ad a gyerkőcöknek?

Hol van mindenki?

Eladtuk a babakocsinkat PP Venezia, kicsit már nyikorgott stb. Szeretnénk egy másikat. Milyet érdemes venni? Most egy háromkerekű csodát próbltam ki, de nagyon nem jött be. Ötletek? Hány éves korig kell még babakocsi?

Educi
Vagyok, néha olvasó üzemmódban. Várom a privit. :wink:

Tessék, én meg jó hosszúra nyúltam.

Timi
Micsoda? Ilyenek vannak? Hát nem elég, hogy már jóval idő előtt be kell iratni a gyerekeket az oviba, még ez is?
Ricsi egyszerűen nem akar integetni, tapsolni. Hiába mutatom neki. Pedig ebben a korban azért már mindezt tudják. :oops:
Korai fejlesztő hova viszed Hannát?

Kismamik, hogy vagytok?

Azt hiszem, most már lelépek.

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Szia Évi!

Ismeretlenül és látatlanban is biztos vagyok benne, hogy nem vagy rossz anya, amiért hetente néhány órára a nagyira hagyod a gyereked, sőt szerintem jót is teszel vele neki, már ha nem nagy gyötrődés mindkettőjüknek az együttlét. Ha így van, lehet, hogy átmenetileg érdemes felfüggeszteni, ha lehetséges... De azt hiszem, hogy ez átmeneti nehézség lehet.

Vannak ilyen anyásabb korszakok, szerintem. Másnál is láttam, de a saját gyerekemnél is. Nekem az anyai létezés egyik legszembeszökőbb változása, hogy az ember nemcsak megtanul a WC-n úgy ücsörögni, hogy bámulnak a képébe, hanem úgy is egy idő után, hogy folyamatosan társalog egy kétévessel. :)

De aztán elmúlik, most már kezdem azt is érteni, amit mondanak mindig anyáink: elképesztő gyorsasággal fel is nőnek a gyerekek; fogod ezt a ragaszkodást még hiányolni is. ;)

Babakocsit mi kétéves kor után is használtunk néha. Szerintem ez életmód függő; nekem könnyebb volt így megoldani egy nagybevásárlást a gyerekkel, fel tudtam pakolni a cuccot és a gyereket is, ha már elfáradt. Vagy ha bementünk több órára a városba, néha nem volt rossz, hogy nem kellett tartogatni, mikor elfáradt, vagy biztonságban tudtam bekötözve, tutira nem tudott kiszabadulni és eltűnni a lábak között egy pillanat alatt.

Erre a célra viszont egy könnyű, olcsó sportkocsi lett a legalkalmasabb, amit időnként lehetett cipelni, amikor a gyerek éppen gyalogolni akart, meg amivel fel tudtam szállni magas buszra, lesétálni a metróba, stb.

Most, hogy felvetettétek: fogalmam nincs, hogy egyéves kora körül mit adtam reggelire a gyereknek. Gondolom tej és tápszer mellett a standard reggelikkel (virsli, kencés kenyerek, joghurt, sajt, felvágott, lekvár) is kezdtünk kísérletezni.

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Timi: csak ámulok! Komolyan itt tartunk?! Csodálkozom... Nálunk a nevelési tanácsadóban az a trend, hogy még azokat a gyerekeket is visszatartják pl. az iskolából (még egy év oviba), akinek mondjuk annyira nagyon nem lenne szüksége rá... tehát akinek meg igen, azt tényleg figyelik!
Nálunk Encsinek van megkésett beszédfejlődése. Három éves és hát mit mondjak... kantoni dialektussal beszél... soxor még az anyja sem érti a szavát. Épp ezért a logopédus írt egy ajánlást és most oviba jár. Pedig hát aki otthon van a kicsikkel az ne álmodjon arról, hogy a kiscsoportos gyerekét felveszik az oviba!
Komolyan nem értem hogy hogy nem vették észre, hogy gond van??!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mano: nálunk Enikőnek nem sok haja volt 1 évesen... emlékszem úgy irigyeltem azokat a mamikat, akik már copfot gyártottak a lányaiknak.... :oops: De mostanra kinőtt!!!! Meglásd, nálatok is így lesz!

Huncut: köszönet a kedves fogadtatásért! :)

Mtm: gratula a kislányhoz! Nem sokkal volt kisebb Mesikém... 2310! Mikor hazahoztuk, akkor 2100 volt! Jesszus milyen picúr! Most 3300 g. Nem baj, megnőnek! Jó egészséget Nektek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Timi!
Kicsit furi ami Veletek történik!
Én csak azt tudom,hogy a mi ovinkban (ahova Alex és Zina is járt,és Zalán is oda fog mert nagyon várják már! :lol: ) több olyan gyerek volt aki fejlesztésre szorult!Sőt!Még két Down kóros is!Pedig ez egy normál ovi!Tehát sok minden az ovi vezetőn és az óvónőkön múlik!
Azt hiszem,hogy ilyenkor csak az van,hogy 1 ilyen gyerkő 3-nak számít ,így annyival kevesebb gyerek helyezhető abba a csoportba!
Nem értem?!

Tücsi!
Gratulálok!

Ivett!
Nekem nem kellett az császár után az őrzőbe külön cuuc!Felhozták a bőröndömet!

Évi!
Zalán ugye nálunk már a harmadik,de komolyan mondom gondot jelent ez a reggeli,tízórai,uzsi,vacsi kérdés! :roll:
Alex és Zina már olyan nagyok,hogy teljesen elfelejtettem hogy csináltam akkor! :oops:
Meg akkor még annyira más volt minden!Zalánnal egyébként is másképp csinálok egy csomó dolgot4
Babakocsi!Szerintem gyerekfüggő,hogy meddig használ az ember babakocsit!Alex 1,5 éves kora után alig ült benne!Zina már tovább használta,mert ugye egy csomószor rohanni kellet Alexért az oviba stb.Zalán is biztos tovább fogja,mert most meg kettőt kell összeszednem a suliból!
Egyébként annyiféle sport kocsi van,de szerintem mindenképp olyat vegyél ami dönthető!Menj fel a Brendon honlapjára és ha nem is ott veszel megtudod nézni milyenek vannak!
Nem tudom hol laksz de aSoroksárin vagy egy Baby Outlet bolt ahol kifutó termékek vannak olcsóbban!

Sziasztok!
Vendég

JA! Ha nem írtam volna akkor most írom,hogy OKT.28-ÁN BABABÖRE LESZ!
Hátha érdekel valakit!
Vendég

BABABÖRZE!!!Nem bababöre! :roll: :oops:
Vendég

Sziasztok,

1 év feletti gyereknek a reggelije attól függ, hogy hány foga van :-)
Én általában kiflit (karikákra vágva) adok vagy kalácsot, a kalácsot lekvárral, a kiflit felvágottal, szalámival, májkrémmel, szóval amit mi is eszünk. Mindemellé paradicsomot, de ők még nem tudják, hogy egy fallat kiflihez egy falat paradicsom jár, ezért először elfogy a paradicsom 80%-a, majd után fogynak a kiflik, és a végén már együtt is eszi :lol:

Engem a szobatisztaságra tanítás gondolata kezdett foglalkoztatni. Ki hogy csinálta? Van egy csomó kérdésem, légyszi osszátok meg velem a tapasztalataitokat. Mikor kezdjük, hogyan? A bili mindig egy helyen legyen?
Kell-e bili vagy jobb egyből a wc szűkítőre szoktatás? Az a létrás dolog az jó? Vagy én ültessem rá?
Na és hogy kezdem, ráültetem, és?
Ha netán szólna, akkor lekapom róla a pelenkát és rádobom a bilire?
Mit fog előbb jelezni a kakit, vagy a pisit?
A legelső lépésektől, hogy megy ez?
Miért kell a fiúknak előbb ülve pisilniük?

Előre is köszi a tapasztalatokért,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Gabek, ha megvan a Suttogo sztem nézz bele, én azt hasznaltam.
Nekünk bili is van meg szükitö is, nem tudom melyil jobb. Nalunk inkabb kavarodas van attol, h 2 lehetöség van.

Hogy mi sikerül elöbb az gyerekfüggö sztem. Az elején föleg a véletlenen mulik. Nalunk legalabb is igy volt.

Fiuknal azért jobb elöbb ülve pisilni, mert különben slaggoznak :)

Timi: Ezek a bizottsagok... :roll: Remélem tudnak segiteni a következö lépésnél...

Sára

Kép

Kép
saara

Gabek: Húúú de sok kérdés... :)

Mikor kezdjük, hogyan?

Abszolút gyerekfüggő. Feleslegesnek tartom a 10 hónapos gyerket bilire ültetni. Hiszem, hogy amíg nem érett a dologra pszichésen, addig önámítás azt gondolni, hogy a gyerek produktuma direkt összefüggésben van a bilivel....
Én mindig nyáron kezdtem a pelus elhagyását. Nyáron jobban tudatusul benne, hogy történések vannak odalenn. A pelusban annyira nem feltűnő. Nálunk most ez a dolog úgy működik, hogy -ciki, nem ciki -, ha megyünk wc-re (általában velünk tart Gergő is....), megnézheti mit csinálnak a nagyok... Tehát mondjuk neki, hogy anya, apa, tesó oda kakil, pisil. Ezek a szavak a pelenkázásnál is előjönnek, ismerősek. Gergő már a kakit jelzi a pelusban. Soxor szól, hogy kaka és mutatja a fenekén a pelust. Ha wc-re megyünk, jön ő is és veszi elő a bilit, ráül úgy ruhában és mondja, hogy kaka.
Még nem tartom érettnek a bilizésre. Ha már többször jelzi biztonsággal a kakit, akkor többször ráültetjük a bilire és mondjuk, hogy oda kakiljon. Ha sikerül oksi, ha nem, akkor legközelebb.
Én azt mondom, nincs olyan, hogy késő... mire oviba megy már nem kakil pelusba.... :)

A bili mindig egy helyen legyen?

Én nem vagyok híve a nappaliban pisilésnek. A wc-t se visszük a hálószobába! Ha így érted a kérdést, akkor igen, a bili a fürdőszobában van. Ha úgy érted, hogy visszük-e valahova ha messzire megyünk, akkor persze!

Kell-e bili vagy jobb egyből a wc szűkítőre szoktatás? Az a létrás dolog az jó? Vagy én ültessem rá?

Nálunk Danika nem volt hajlandó bilire ülni, így ő rögtön szűkítőre ült. Én tettem fel, mert létrásunk nincs (de praktikusnak tartom, veszünk majd). Most egy csúszásmentes zsámoly van, azt teszi Encsi a wc elé és lép fel. Megy a dolog szűkítővel és anélkül is. De én szűkítő párti vagyok... csak kényelmesebb, mint tartani magát.

Na és hogy kezdem, ráültetem, és?

Én odakucorodtam mellé az elején és beszélgettünk közben. De ne aggódj, hamar megunják ha van produktum, ha nincs. Szóval türelem. Megtöröltük a popsit ha volt kaka, ha nem és lehúzhatta a wc-t. Azt nagyon élvezte, tetszett neki, hogy tesz valamit aminek következménye van... :)

Ha netán szólna, akkor lekapom róla a pelenkát és rádobom a bilire?

Nálunk biza így működött....

Mit fog előbb jelezni a kakit, vagy a pisit?

A kakit.

A legelső lépésektől, hogy megy ez?
:?:

Miért kell a fiúknak előbb ülve pisilniük?

Hát, ezt nem tudom... talán így kényelmesebb.... nem hiszem hogy pl. Gergő képes lenne akár egy pisilés erejéiig is nyugodtan állni.... meg hát pont elkapni a pillanatot.... hát nem tudom... de valahogy automatikusan így alakult nálunk. A miértre nem is gondoltam...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Örülök, hogy Gabek felvetette a szobatisztaság kérdését, nekem is járt az eszembe mostanság. Sára, úgy beszélsz,mintha V már szobatiszta lenne?!!

Én azt terveztem, hogy sak jövő nyáron veszem elő a kérdést tudatosan, amikor meleg lesz, és két éves körül lesz Máté. De az ilyen bevezető trükköket lehet, hogy előbb kezdjük.

Többi régiekkel mi újság?

Tmi, olvasom a kálváriátokat, nem semmi! Kitartás!! Kár, hogy nem Mohácson laktok, ott tudok egy nagyon jó ovit. :)

Pusza mindenkinek, nem lesz tali még októberben egyszer?
Rita

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!
csak gyorsan. Mit lehet kapni a bababorzen, mennyiert es egyaltalan hol van?

A

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Szobatisztaság!Nálunk nem volt bili!Így egyszerűbb volt!(Lehet,hogy inkább nekem!)Azt csak le kellett húzni!
Alexnál már nem is emlékszem hogy volt!Zinánál viszont úgy zajlott,mint a mai napig minden,akkor lett szobatiszta amikor Ő akarta!
Ugyanis Zinánál hiába próbálkoztunk,nem érdekelte a dolog!Aztán egyik nap kijelentette,hogy nem kell pelus és másnaptól szobatiszta lett!

Bababörze!
Ott mindent lehet kapni amire szüksége van egy gyereknek!
Minden évben 2× van Kismamabörze!Tavasszal és ősszel!A BNV-n!
Lehet asztaljegyeket is rendelni (most már csak a következőre),és akkor eladhatod a gyerek kinőtt ruháját,babakocsit stb.
Én mindíg megyek,most már kb.10 éve!Nagyon jó én szeretem!
Olcsón,nagyon jó dolgokat lehet kifogni!Főleg kicsiknek!
Vendég

Sziasztok!

Tegnap regisztráltam, 31. hétben járok. Szeretnék érdeklődni, hogy van-e valaki, aki Tóth Péternél szült? Az anyagiakban vagyok tanácstalan.
Köszi.
Mága

Mága
mága

Sziasztok!

Szobatisztaság ügyben érdemes visszafelé olvasgatni, pár hónapja már volt egy kör róla, nagyjából, amikor elkezdtelek olvasgatni titeket.

Szerintem Mandala nagyon jókat írt most. Egy egyéves körüli gyerekhez én sem fűznék hatalmas reményeket... Nálunk bejött a papírforma, amit olvastam mindenhol és hallottam bölcsi néniktől, ovónéniktől: nagyjából hároméves korukra lesznek megbízhatóan szobatiszták a gyerekek (a többség, nyilván vannak egyéni különbségek, ezt nem vitatom), függetlenül attól, hogy mikor kezdik el a szobatisztaságra szoktatást.

Nálunk érdemben két és fél éves kora körül kezdett foglalkozni a fiam a bilizéssel és gyakorlatilag hároméves korára lett megbízhatóan szobatiszta, akkor ugyan egy hét alatt úgy, hogy sem éjszakára, sem délutáni alvásra nem kell a pelus. (Egyetlen baleset volt a hét elején, utána semmi.)

De még az is hozzátartozik, hogy kakilni csak pelusba hajlandó: elkéri a pelust, belekakil, szól, hogy kész, levesszük... Majd elhagyja ezt is.

Babakocsi ügyben a Mária Babanagykert is érdemes megnézni, van weboldaluk is, időnként olcsóbb azon keresztül vásárolni és elég jó árai vannak. Valaki meg az Elefánit dicsérte (a Bocskai útit), hogy ott vett nagyon jó áron babakocsit.

Tücsi
20150827140659

Bababörze: én a tavaszin voltam először, tényleg lehet jó dolgokat találni, de érdemes korán menni, ha lehet, gyerek nélkül, mert iszonyú tömeg van. De ha a gyerek megy, akkor már célszerű még egy felnőttnek is menni, mert könnyen eltűnnek az apróságok.

És főleg akkor érdemes kimenni, ha sok dolgot akarsz venni, nagyobbakat is (pl. mi légzésfigyelőt, biciklit, baby rockert, ruhákat, cipőt, játékot, testvérfellépőt akartunk venni egyszerre, az más kérdés, hogy nem kaptunk mindent és néhány dolgot pofátlanul drágán árultak), mert pár ruháért kár kifizetni a beugrót, pláne két felnőttre.

A legjobb fogásunk az igen kopott, ám ötszáz forintos baby rocker volt. :)

Tücsi
20150827140659

Sziasztok!

Jottem panaszkodni....

A csaladi hetvege helyet most mi van? Vince korhazban Apjaval, megint asztma, szegeny gyermekem teljesen rosszul van. :( Apja meg aludhat a foldon vagy 1db széken... :shock:
Ugy unom mar ezt! Ugy nez ki a legkissebb megfazastol ilyen csoda programunk lehet. Miert kapjuk ezt?!
Mult heten epp megusztuk a korhazat ugyanezzel, de most nem, ugy latszik ez jar nekünk. Kozben meggyogyult, 2 napra ra megint elkapott valami sz.rt es most itt tartunk.

Olyan tehetetlennek erzem magam, annyira bant!

Sára

Kép

Kép
saara

Sára,
nagyon sajnálom!De csak tudnak olyan gyógyszert adni,hogy ne kelljen megint kórházba kerülnie.Nagyon drukkolok,hogy rendbe jöjjön Vincus!Kitartás!Vigyázz magatokra!ha úgy érzed velem bármikor dumcsizhatsz!

Puszi

Timi

Kép
Kép
Kép
timiban

Szia Sára!

Nagyon sajnálom és gondolok rátok, hogy V. gyógyuljon meg minél hamarabb.
Ha ez vigasztal, kisBálint 2 hétig tiszta takonyban volt, és óránként (!)kellett szivni az orrát, különben semmit sem tudott csinálni. Nagyon gáz volt, azt hittem, hogy a szomszédok fel fognak jelenteni gyerekkinzásért, mert a kicsi minden egyes alkalommal vérvörös fejjel üvöltött.
Tudom, hogy ez nem olyan, mint egy kórházi tartózkodás, de legalább tudod, hogy nekünk is voltak problémáink. DE MÁR ELMÚLT!

Kitartás!!!

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Ja, és voltam kendő tanfolyamon a II. kerületben. Nagyon szuper volt, igazán hasznos. Bár van egy csomó weboldal, videóval meg minden, de ott nem mutatják az apró-cseprő dolgokat, részleteket, ami iszonyatosan megkönnyiti a megkötéseket és a hordozást.

Sára!
Végül sikerült eljutnod neked is a tanfolyamra?

Vanda

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Sára!
Sajnálom!Remélem hamar meggyógyultok,de legalábbis a kórházból kiengedik szegényt! :(
Vendég

Sziasztok,

Saara
Tudom könnyű okosnak lenni, de nem lehet valahogy megelőzni a megfázást, hogy utána ne alakuljon ki az asztmás frányaság? Mi pl. egy hete kezdtük el szedni megint a Cebiont, remélem ezt az őszt és telet is megússzuk betegség nélkül :P

Vanda
Babakocsi ügyben nézz jól szét, mert jó nagy különbségek vannak, mi pl. Bécsben vettük mind a kettőt, ott kb. 15-20.000-rel olcsóbb. Én nézelődtem egy csomót az interneten, hogy tudjam mi tetszik, de utána ha elmentem egy-két boltba és megnéztem, tologattam azokat akkor tök más véleményem lett. Második babakocsinál már az is jó, ha viszed a gyereket és beleülteted, hogy neki hogy tetszik. Nekem anno a Brendonból az Esprit babakocsi teteszett nagyon, könnyű, olcsó, de aztán beleültettem a Gergőt és láttam hogy szinte nem tartja semmi, sem oldalt, sem elől ezért le is mondtam róla.

Timi
Mi a Budai Gyerekkórházban voltunk korai fejlesztés osztályon és ott találkoztam életem legkedvesebb doktornőjével, de a sok fránya összevonás után nem tudom az megvan-e még. Őrület, ami veletek történik, komolyan :x

Mandala
Köszi a részletes válaszokat :lol:

Elkezdtem olvasni a Suttógónak ezt a részét is :)

Rita
Meddig vagytok még itthon? Hozzunk össze még egy talit :-)

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Szia Saara!

Kitartás! Sajnos a megfázást (azaz a vírusfertőzést) sokszor nem lehet megelőzni, elkerülni, de a Cebion persze tényleg segíthet kicsit. Érdemes inzisztálni azon, hogy a gyerek gyógyszerét jól állítsák be.

Unokaöcséim mindketten asztmások, voltak ők is kórházban, de jól beállított gyógyszerekkel egy idő után sok roham otthon is kezelhető volt.

Ők kaptak valami spéci gépet (kölcsönözte a kórház, Bethesda), inhaláláshoz, nagyon rossz napokon az segített. Próbálj utánaérdeklődni ennek is!

Meg a sószobás kúra segíthet még sokat, érdemes ennek is utánajárni, talán a Szemlő-hegyi barlangban van spéci kezelés.

De sajnos ez egy nehéz ügy, oka persze nincs - de ennél azért sokkal rosszabbak is történnek gyerekekkel, ez legalább kezelgethető, szinten tartható és talán kinövi. Ha nem is növi ki, idővel sokat enyhülnek a tünetek.

Tücsi
20150827140659

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tegye fel a kezét,aki még emlékszik rám!!!!!! :lol: :P

Sára
sajnálom ezt a sok betegeskedést,kórházasdit!
Talán,ha elköltöztök és tisztább levegőn éltek jobb lesz,meg csudagépet is beszerzhettek,ami párásít,meg tisztít!
Pocaklakód hogy van????

Timi
Hááát nektek sem könnyű.
Akkor most neked kell hordanod a ygerekt ssaját pénzen fejlesztőpedagógushoz?
És egyébként mikor érdemes vinni a gyereket? Mire kell figyelni?
Gabek-ti miért voltatok ott???

Babakocsi
Én midnen nap ezen töprengek,maikor ki-és beapkolom aygerek batár nagykocsiját. Hiába leszerelhető róla minden ,akkor is nagy!
Ebben tanácstalan vagyok!

Bili
Még nem jött el az ideje,bármennyire is tud válszolni, arra a kérdésre,hogy van pisi/kaki.
A WC-be jön velem, és tépi a papírt és törli magát. :lol:
De majd jövőre!
Bár már írtam, egy kétéves gyerknél néha egy év aszobatisztaság elérése, egy 3 évesnél néhány nap!
De ha már valaki elkezdi következetesen kell csinálni! Nincs az,hogy akkor most nyugodtan pisilj a pelusba,mert boltban vagyunk...stb.
Én még várok ezzel!
Elég ha most csak hozza apelust,hogy cseréljük i!

Lill
Mi is köszönjük a tali! Jó volt!
Mi benne vagyunk egy újabb játszásba!Képek????

Tünde
Én még mindig irigyirigy vagyok a köztünk lévő kb.20 cm-es különgbségért!
:roll:

Rólunk:
A kiscsajnak kijött néhány foga,azt sajnos nem tudom mennyi,mert nagyon cselezni kell, hogy megnézhessük!
Mondja: inni, atyáé, anyáé, anya, blblbldlkrlllllllll és társait! :lol:

Kaja ügyben nincs ötletem!Én rögtönzök!Attól függ,hogy mit eszik,hogy milyen bugyi van rajta! :lol:

És új hír: februárban újra próbálkozunk tesó ügyben! :oops:

Kép
anid

Anid!! Hajra!!!!

Sari, soszoba!! Nalunk van az oviban, es akar en is beulhetek. Kerdezz korbe a kornyeketeken!

Szobatisztasag: Nekem az a velemenyem, hogy minel korabban. Ahogy el kezd jelezni a kiskrapek, utni kell a vasat!

Probaltam ide felrakni kepet, de valahogy nem megy. Estig meg kitalalom, valahova ma megprobalom felnyomni a kepeket a talirol.

Szep napot mindenkinek!!

A[/img]

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!

Koszi, koszi mindenkinek a kedves szavakat, mar jobban vagyok, kibogtem magam es valamennyit aludtam is....
En is arra jutottam megint (:)), h ez nem a vilag vege, oruljunk, h nincs nagyobb baj.
De mikor latom a gyermekemen, h szenved, utal ott lenni, szurkaljak, lefogjak, minden fele izeket nyomnak bele osszeszukul a gyomrom es kesz....
Ma vele voltam napkozben, most megint Z van bent ejszakara. A jo hir, h mar nem az intenziven van, "sajat" (fizetos) szobat kertunk es kaptunk, h apa es fia is tudjon aludni valamennyit.
Gyorben mikor legutobb voltunk benken hagyatak ejszaka a gyereket, itt felebresztik es nyomjak bele a szereket :roll: Mult ejszaka orankent :shock: Most "csak" 4 orankent...

Mi az a soszoba?
Inhalalot valszeg fogunk kerni, igazabol mindent, amivel kerulni lehet a korhazat.....
Meg megyunk a kedvenc dokinkhoz, h ezen a telen ne kelljen berletet vennünk a budai gyermekkorhazba :?

Gabek, az a "fura", h tavaly telen semmi baj nem volt, nagyobb megfazas sem... De akkor nem volt annyi (bolcsis) haverunk, talan ez a magyarazata ennek. :?:

Es kepzeljetek a szobaban, ahol voltunk van egy kruppos 4 eves kisfiu es az anyja otthagyta egyedul ejszakara, mert o nem alszik szeken :shock: NORMALIS?! Miutan lelepett szegeny kisfiu bogott meg bepanikolt, hivta az anyukajat. A tobbi szulovel probaltuk megnyugtatni, de ez az egesz szitu... :shock:
Mondjuk nekunk is felajanlottak, h aki bent marad ejszakara aludjon a fizetos szobaban (1 emelettel lejjebb), gyerek meg marad az intenziven. :shock: Ja es szolnak, ha felebred! Koszi!
Ugy tudom, a stressz nagyon hat a gyerkocokre ilyenkor (asztma, krupp), Kepzelem milyen lett volna, ha otthagyjuk kicsi V-t! :cry:
Vagy en vagyok hulye, mit gondoltok? Ugye nem?

Anid (meg emlekszem rad :lol:) mikor irtad a batar nagy babakocsit egybol az jutott eszembe, h csereld le kissebbre, mert pocakosan nagyon nem mindegy hany kilot kell felnyomni a BKV-ra...

Vanda, voltam tanfolyamon! Sztem is hasznos! Holnap be is viszem a kendöt a H-ba, mert V allandoan kezben akar lenni most, h szarul van es "bantjak" (meglat egy feherkopenyes valakit es mar uvolt.. :roll: ). Hatam ma kicsit kikészult.

Tali tenyleg lehetne vagyis Rita és Mate bucsuztato, tadaaaam :D! Lilla mit szolsz hozza?

Szilvi, megkaptam a kupont, kosziii!

Panzej, mindenfeleket lehet kapni a borzen, olcson, de tenyleg erdemes nyitaskor menni, mert brutalis nagy tomeg van kesobb. A hungexpo A pavillonjaban szokott lenni. Tavaly pl. tok jo fa jatekokat meg overallt szervaltam par szaz forintert.

Z most hivott, h V szethanyt mindent, eddig sosem hanyt :( sztem mar nem birja ezt a sok gyogyszert szegeny mano :(

Sára

Kép

Kép
saara

Az elveszett lélek visszatér. :) Becsszóra nem lusta vagyok, csak próbálom rendezni a kertet, hogy kinézzen valahogy az őszre + lassanként nekiláttam az őszi nagytakarításnak. Ám Blanka most elaludt az apjával a Forma 1 időmérőjén, így igyekszem pótolni.

Sara,
Vincének jobbulást! Nagyon sajnálom kis manót és jó, hogy bent tudtok maradni vele a kórházban. Küldök egy gyógyóriás hadsereget! ;) Sószoba olyan, mint az igazi sóbarlang - már levegőileg, mert gondolom a fala nem sóból van. :lol: A lényeg, hogy tiszta a levegő. Érdemes körülnézni, de én csak Érden tudok ilyet. Az biztos jót tenne V-nek. Én eddig csak Erdélyben voltam ilyen helyen , ott még játszótér is volt a barlangban. :)

Dina,
Hajrá!!! Nagyon fogok drukkolni! :P :P :P

Babakocsi ügyben én kettőt szereztem be. Van a helyi érdekeltségű :lol: batár a domborzati és útviszonyokhoz kiválasztva (használtan a babaszobán vettem), és van a kocsiba épített esernyőkocsi, ha megyünk be a fővárosba (ezt újonnan szereztem). A kettő szuperul kiegészíti egymást.

Kaja ügyben nálunk most megint vagy csak sajt, vagy csak kolbász, vagy csak valami korszak van. :roll: A házikoszt még mindig nem megy. A sajtlevesből csak az áztatott pirított kenyérkockákat volt hajlandó megenni a végén. :? Évek kérdése, de egyszer talán ő is azt eszi majd, amit mi. :lol: Pedig ennyire rosszul nem főzök.

Mtm,
Mi az a baby rocker?

Mi most játszótér ügyben piackutatunk. Iszonyatos árak vannak! De apósomékhoz közel Halimbán van egy pasi, aki 60 ezerért csinál 2 hintás csúzdás egységet, úgy fest az lesz a nyerő.

Timi,
Múltkor Budajenőről hazafelé béke, sőt a végére alvás volt. Nincs 20 perc az út. Ígérem valamikor meglátogatunk.
És remélem a ti ovis kálváriátok is megoldódik. Borzasztó, hogy a szakemberek sokszor pont a lényeget nem írják le a jelentéseikbe és ezért persze a gyerek szív, a szülő meg nem győz rohangálni. Kitartást nektek!!!

Panzej,
Nagyon örülök, hogy találkoztunk. Mici és Lackó is tüneményes! :)
Remélem a lakásfelújításotok jól fog alakulni. Ha gondolod és még aktuális, lehet tudok embert, akit még érdemes megkérdezni. Anno mi vidékről hoztunk egy csomó szakit az építkezéskor, mert még így is olcsóbb volt.

És végül kérdésem volna:
Normális, hogy Blanka naponta 4x-5x kakil? Ráadásul délelőtt általában normál állagú, délutánra meg szinte folyós és zöldes. És nagyon résen kell lennem, mert különben olyan piros lesz a feneke és a nunusa, hogy hozzá se lehet érni. Ez fogzási tünet lehet? A hangulata amúgy jó és úgyanúgy alszik, mint egyébként, de nem tudom, hogy ez normális-e... :? Lehet, hogy hétfőn elviszem a dokihoz.

Jó, hogy írtátok a börzét, mert azt hittem most szeptemberben volt. Március óta nem láttam kismama újságot, kicsit le vagyok maradva. :P

Szép napot mindekinek! Irány a szabadba, aki teheti!

Ja, októberi Rita-Máté búcsúztató talira szívesen csatlakozunk! Csak, ha lehet ne csütörtökön legyen.

prücs

prucsok

Sziasztok!

A baby rocker más néven baba pihenőszék, még babahintáztatónak is hívják, bár nem hinta, de be lehet úgy állítani. Egy mini nyugágyhoz hasonlít a leginkább, be lehet kötni a gyereket és félig fekvő, félig ülő helyzetben figyelgetheti, hogy mi zajlik körülötte. Még nem ülő piciknek jó. 7000 forint alatt még sehol sem láttam újonnan, az ötszáz forintot el sem akartuk hinni.

Blanka napi 4-5 kakija szerintem lehetne még normális, de ez a zöldes-marós dolog már nem (de lehet a fogzástól), én biztosan megkérdezném a dokit. Vigyél neki egy délutáni pelust.

A piros bőrre meg a Sudocrem nagyon jó, még ha drága is.

Dina, örülök, hogy újra itt, hajrá februárra.

Saara, szerintem teljesen igazad van, hogy nem akarod otthagyni a gyereket, én sem tenném - bár most már kettővel gondban lennék, gondolom felváltva pendliznénk a két gyerek között. Nem szeretném kipróbálni.

Gabek, tényleg, miért voltatok a korai fejlesztőben? Ez a téma engem is érdekel.

Szép napot mindenkinek!
Tücsi
20150827140659

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: