A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hogyan használja ki egy anyuka optimálisan a "szabadidejét", ha alszik a baba?
Többek között így:

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese: ;-) Előző életünkben mind mosónők voltunk ugye...

Jaj, a fürdésről el kell mesélnem: Ádi újabban már nem kiabál annyit alatta, sőt, mintha kezdene elcsodálkozni, hogy "hm, ez nem is olyan rossz"... édes, amikor egy szempillantás alatt abbahagyja a sírást és kíváncsian nézelődni kezd. :-)
És van, amikor ilyen vidám a fürdés előtti leolajozásnál:
Kép

Kép
Kép
irina

Lányok hozzátok milyen időközönként megy ki a doki néni ?

Nekem azt mondta amikor múlthét hétfőn kint volt , hogy 4 hetesen vigyem be a rendelőbe.
Ja és még a mobil számát sem adta meg.

Szerintetek leváltsam egy másikra ?
20200310173350

Timi, nem tudom, hol mi a szokás, nálunk így működik a "gyerekorvosrendszer": születése után köteles volt kijönni, és megnézni a picit, azóta hetente jön ki, de egy kevés külön pénzért (hiszen ez már felénk nem lenne dolga, így vihetném el Ádámot hetente az sztk-ba). Én szeretem, hogy kijön, mert így sokkal alaposabban átbeszélhetünk mindent, mint a rendelőben, és a babát sem kell az sztk-beli baciknak kitennem.
A mobilszámát nem tudom a dokimnak, de gondolom, hiába is tudnám, a rendelésére kellene mennem, ha valami van, ha meg azon kívül, akkor az ügyeletre. De lehet, hogy ez kapcsolatfüggő az orvosok esetében...

Kép
Kép
irina

Mammcik! Ti is nagyon kívánjátok az édességet? Félek rossz vége lesz ennek, táblaszámra zabálom a csokit :shock: Igazából a rendes kaját nem is kívánom, csak becsületből eszem, amúgy el lennék csokin és kekszen :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, szia: DETTÓ! Amúgy is mindig nagy Gombóc Artúr voltam, és a terhesség alatt is mindig édeséhes voltam, de ami most megy, az elborzasztó... én főleg a csokit kívánom... ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Na, néha én is géphez jutok....

Minden babának és anyukának gratulálok!

Hajni: Sára 3300grammal, 51 cmrel született, hüvelyi szülés volt.

Hasfájás:
nekünk az Infacol jött be, kb két napig adtam a babókámnak, aztán azóta nagyokat pufizik, szóval helyrehozta a kis beleit... :D A Laktoherb teát a védőnőm nem ajánlotta, azt mondta attól jobban fáj a hasa, nem tudom ebből mi igaz, mi nem használtuk végül...

Séta: Sára két hetes kora óta minden nap sétálunk délelőtt, de van mikor délután is kimegyünk. Nagyon szereti, általában jó nagyot alszik közben vagy utána.

Gátseb: nekem már nem fáj, most megyek majd a 6 hetes kontrollra.

Anitja: pár napja én is állandóan édességet eszem, (én a gyümölcsjoghurtokra és a túrórudira cuppantam rá nagyon...)remélem nem tart soká, mert nem szeretnék most elhízni, ha már a terhesség alatt nem híztam sokat...

Pár kép Sáráról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
falevel2

Megjöttünk a védőnőtől. Szegény Szelinám 50 dekát fogyott... :( Ez szörnyű!!! Úgyhogy megy a 60 ml tápszer. És én asszem, itt be is fejeztem a szoptatást. Ha 10 nap alatt nem indult meg, akkor már nem tudom, hogy mit kéne tennem. Ettem, ittam, aludtam, pihentem, nyugodt voltam, és nagyon szerettem volna szoptatni, úgyhogy akkor ezek szerint mégsem fejben dől el... Erről ennyit. Én is tápszeren nőttem fel, mégis itt vagyok. Persze 2 órán keresztül bőgtem, de apa megnyugtatott, hogy ettől nem dől össze a világ... Ez van. :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Falevél: de jó hallani rólatok. Sára gyönyörűszép kislány. Nagyon szép tiszta az arca!!!

Anitja, Irina: az első 2 hétben nekem is gyengém volt az édesség! Kapott Rebeka anyukámtól 60 db Pisztácia kockát, 90 %-át én faltam be 2 nap alatt. Szerencsére már alábbhagyott ez a szenvedély. Sőt most hogy már nem szoptatok elkezdtem szedni a jól bevált fogyikapszulámat, meg a teáját. Össz. 2 nadrágom van ami rám megy és nem szeretnék újakat venni. Van egy rahedli szebbnél-szebb ruhám, csak bele kéne fogyni!

Regi: sajnálom, nálunk is 10 nap után jött az első sokk, amikor Viktorka nem hízott egy dekát sem. Én meg azt hittem minden rendben van! Aztán sajnos rászokott a tápira, a többit tudjátok!
Azért ha érzel magadban egy ki erőt ne add fel. Még sikerülhet! Ha nem akkor sincs gáz!!!

Kép
Kép
timi26

KTimi: nálunk hivatalból csak egyszer jött ki a doktornő, egyébként a védőnő látogat minket minden héten az első 6 hétben. Utána csak havonta jön. A tanácsadásokra meg be kell vinni havonta. Meg ha egyéb baj van. Nálunk az a jó, hogy a piciket minden esetben előre veszik! Eddig még sosem kellett a beteg gyerekek közt várakoznunk egy percet sem! Ki is használtam a helyzetet amikor Rebeka beteg volt, vittem magammal a picit is, így nem kellett órákig várakoznunk.

Kép
Kép
timi26

Hát végre géphez jutottam!

Regina: ne ess kétségbe, a lényeg az, hogy vagy így, vagy úgy Szelina mindent megkapjon! Ettől még jó anya vagy! :wink:

Irina-gátseb: nekem is felszívódóval csinálták, és az első-második héten kezdtek kiesni a cérnácskák. Elég hamar rendbejöttem, már egyáltalán nem fáj, de a frontot megérzi, és állítólag azt akár évekig érezni is fogja. A viszketés egyébként jó jel. Ha viszont nagyon aggaszt a dolog, szerintem nézz el dokihoz.

Banita: gondolom, az ilyen pillanatokért él az ember! Remélem, egyszer én is megtapasztalom! :cry: :D

Séta: Máté most már elég sokat kibír, egy-másfél órát simán. Igaz, általában végigalussza az egészet.

Éva és Zsolti: hatalmas gratulációk a Babához! Jó felépülést, sok boldogságot és még több tejcit!

Hasfájás: minket is utólért a szörnyeteg! :( Tegnap egész délután tornáztattuk a lábát meg a pociját. Keservesen nyöszörgött, mi meg csak erőlködtünk vele együtt. Este 8 körül még bepuszilt 110 tejecskét (!), aztán szunyált éjjel 1-ig. A következő pocifájás-roham a hajnali etetés után kezdődött, de relatíve hamar elmúlt. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a folytatás, de ez tényleg szívszaggató! :cry: Pedig már reménykedtem, hogy megússzuk!

Bimbiügy: tegnap elkezdtem újra szopiztatni a rossz cickóból. Elég sokat javult a helyzet, bár a tegnapi strapa után a mai nap ismét borzalmas. Próbáltam a levegőztetést, és azt hiszem, az vált be, úgyhogy ma is ez lesz. Meg kenőcs. Mondjuk elég gáz, ha ez ilyen visszatérő nyavalya! Mindenestere köszi mindenkinek a jótanácsokat, mindig tanul valamit az ember! :D

Gyerekdoki: a mi dokink úgy 80 és a halál közt van, elég trottyos szegényem :oops: , de nagyon tapasztalt. Mikor hazahoztuk Mátét, kijött, aztán 1x mi mentünk be hozzá, 1x meg ő jött még, mikor 2 hetes lett a Drágám. Azóta színét se láttuk, mondta szóljunk, ha valami baj van, de nincs baj. Jobb lenne egy másik doki azt hiszem, majd utánanézek, bár az Öreget sem szeretném megsérteni. Nagyon aranyos meg jóindulatú, csak hát eljárt az idő szegényke felett.

Még egy kérdés kajáltatás-ügyben: Máté kb. napi 7-8x eszik, a napi össz-mennyiség 520-580 körül van (ő most kb. 3500g, 2910-zel született). Azt javasolták a kórházban, hogy 3 óránként etessek, keltsem is fel, ha alszik. Eleinte így csináltam, aztán nem keltegettem, hagytam, hadd ébredjen magától. Akkor viszont zabált mint állat (2.5 hetesen 100-120-at!), annyit, hogy nem bírta a pocija, és egy csomót visszabukott. Most napközben ismét keltegetem, hogy inkább többször egyen kevesebbet, mint kevésszer sokat és visszabukja. Csak éjjel hagyom aludni, amennyit akar. A kérdésem: szerintetek van értelme az ébresztgetéseknek? Mert szerintem nem túl humánus, de azt se szeretném, ha minden evésnél degeszre enné magát, és attól szenvedne. Help!

Detti
KépKép
kiskolbi

Éva!

Gratulálok!!! Jó egészséget, sok tejcsit!

Észre vettétek, hogy jóval kevesebben vagyunk? Vagyis kevesebbszer ír szinte mindenki (kivétel Emese és a két Timi :lol: ). Lekötnek a babák bennünket!

Mazsola! Azért még ne add fel teljesen! Én is majdnem feladtam, akkora kudarcok értek,és lám, ma vennem kellett tejgyűjtő kagylót, annyi tejem lett!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sense, Zsuzsóci, Éva
Gratulálok!

Kép

Juba, Becka, Granda, Amona
Hajrá csajok!!!

Irina
Na ja.
Ha viszket, de nem ég szerintem jó jel, mert gyógyul. Nekem is szokott viszketni.

Timi
Akkor mekkora mákod van Viktorral :)

Csuklás: Lili is büfi után csuklik, szerintem ez tök ok. Pocakban is sokat csuklott.

Tea: Én Fitolac teát iszom (Naturland) annak is nagyon érezhető szerintem a hatása. Állítólag a babucinak is jó, mert szélhajtó hatású anyagok is vannak benne.
De szerintem az én lányom nem a poci miatt nyűgi, mert büfi, trotyi és kaki is van rendesen.

Gremese: Érdekes, de ezt mi is észre vettük, hogy amikor már nagyon nyűgös és torka szakadtából üvölt és csapkod, akkor segít neki, ha megfogjuk a kezecskéit.
De kösz a megerősítést és a tippet. tuti kipróbálom a bebugyolálást is. Látom ti is nyugi cumiztok. Nekünk is szükséges. Bár nekünk apa meg anya újja is jó.

Fürdés: Nekünk nagyon lassan kell a vízbe ereszteni, hogy legyen ideje megszokni és először mindig próbálja a lábait kihúzni a vízből :). De aztán már nem sír, csak az
átfordításnál. Utálja az ilyen mozdulatokat. Az olajozást meg már egyenesen imádja a kisasszony. :)

Képek:
Már nem írom egyenként, de annyira édes minden picúr :) Olyan jó nézni a képeket.

K.Timi
Nálunk 1x sem volt, mert úgy jött ki a lépés, hogy első alkalommal is mi mentünk hozzá. De a 4 hetes következő rendelésre már mindenképpen nekünk
kell menni. Mi kaptunk tőle névjegyet. Mondjuk fogalmam sincs, hogy van e rajta mobil. Szerintem nem feltétlenül kell váltanotok, ha amúgy szimpatikus.
De ha nem, akkor azonnal.

Ahogy olvastalak titeket rájöttem milyen jó, hogy van ez a topik. Így hasonló problémákról, kérdésekről olvashat az ember. És az is szupi, hogy még írtok is :)
Sokszor már az is megnyugtató, hogy valakinek hasonló kihívása van. Csajok kösz, hogy írtok :)

Tegnap a lányom sikeresen kiborított, mivel a nyüszi és sírás rívás ment kb 7-fél 10 ig. Nem is tudom egész napot,
hogy lehet kibírni. Ez olyan vegyes érzés, mint amikor a szíved szakad meg, közben meg olyan jó lenne már ha végre csend lenne és nyugalom.
Az esténk is elég nyugtalan volt. Szóval nem tudom mi történt a kisasszonnyal. Arra godnoltam, hogy lehet félre értelmezem a jelzéseit??
Remélem azért eccer belejövünk :)
Amúgy a tejcsi mintha kicsit kevesebb lenne. Ez az állandó enni akarok is elgondolkodtatott. Lehet nem mindig ugyanannyi, vagy sűrűsségű tej jön neki és
akkor még éhes marad, tehát hamarabb kéri. Szóval a hülye könyvek a 2,5-3 órás szoptatással elmehetnek a fenébe. Mikor üvölt a gyerek torka
szakadtából ki az aki nem ad neki enni???
Amúgy a közök 2,5-3 órásak kb, de egy szopi az előfordul, hogy 2 óra is mire befejezzük, mert közben játék, büfi meg minden van. Néha már nem tudom
hol a szopi eleje és a vége és mihez képest nézzem az időt :)

Nektek is kitartás a sírós, nyűgös illetve hasfájós babákhoz, egyszer ez az időszak is elmúlik.. és akkor lesznek más kihívásaink :)

Pusza nektek és szép édes álmokat minden mamának és babának.

KépKép
KépKép
fleur

Hajni
Megteszed, hogy leközelebbi frissítésnél beírod a hosszát Lilinek: 54 cm volt születéskor.

Köszi

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok lányok,
olvaslak benneteket mindíg, de nem jutok az írásig. Majd csak beöejövünk, aztán jövök rendesen.
Most csak Reginának akartam írni!

Regina!!!!! Ne add fel!!!! Nálunk itt azt mondja a gyerekorvos és avédönö is, hogy a´babának kb 3 hetesen kell elérnie a születési súly´t, addig fogyhat!!!!!!! Ez baromság, hogy nincs tejed, tessék csinálni, meglátod, Szelina is hízni fog! Esetleg egy kis besegítés tápszer mehet, de kérlek ne add fel! Itt tényleg nem paráznak emiatt, csak kb 3 hetes kor után! Hiszen mindennek be kell állnia!

puszi mindenkinek! MInden baba gyönyörü!!!

motiot

KépKép
KépKép
motiot

Falevél, Sára baba gyönyörű!!!

Regi, megértelek, de kitartás! Még visszajöhet a tejcsi -- de ha nem jön, az sem számít, Te megpróbáltad, és ez számít.

Kiskolbi, keltegetés: bevallom, nappal max. 4 óra eltelte után (előző szopi kezdetétől az ébredésig) én is felébresztem Ádit, persze kíméletesen, úgyhogy elhúzódhat... azt olvastam ugyanis, hogyha nappal alszik nagyobbakat, az jele lehet annak, hogy keveri a nappalt és az éjszakát. Amiben lehet valami, mert 1-2 napot leszámítva bizony a babóca még minden éjjel 3 óránként ébreszt engem... és ezen kellene majd változtatni, persze még "ráérünk", hiszen alig egy hónapos. Én csak emiatt presszionálom a 3 órát, amúgy előbb nem szokott megéhezni, mert jó sokat eszik egyszerre, szóval nem éheztetem. ;-) De általában remek időérzékkel ébred, vagyis az igény szerinti szopi és a 3 órás rendszer kvázi egybeesik.

Kép
Kép
irina

Irina!
Igazából Máté is felébred 3,5-4 óra után (kivéve, mikor nem), de sajnos ilyenkor tényleg nagyon mohón teletömi a pocit. Szerencsénkre azonban nem keveri a napszakokat, éjjel 4-5 órát is elalszik egyhuzamban, rövid ideig van csak fent, ritka mikor éjjel 3 óra múlva enni kér. Csak azért zavar ez az ébresztgetősdi, mert úgy sajnálom megzavarni az álmát, másrészt meg hogy fog így kialakulni a saját ritmusa? Szóval érvek pro és kontra vannak bőven. :?

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!
Probáld meg evés közben büfiztetni Mátét hátha akkor nem bukik
és nem kell ébresztgetni.

Gyönyörűek a babucik!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok !

Lányok elért minket a vég.
Ma egésznap megy a bömbi.
Most este 6-kor megevett 40ml tejcit + 35ml tápszert.
Fél 7-től 7-ig aludt és 7-től 8-ig bömbizet aztán már nem bírtam és adtam neki kaját. Most bepuszilt még 45ml tápszert.
Igaz aludni még nem akar de már nem sír.
Kaki van meg pisi is a pelusba és mégis sír. Hát nem értem én.
Azért a 75ml kaja az elég jó mennyiség és rá 1 órára éhes hát nem tudom azaz érzésem, hogy neki semmi sem elég.
De nem merk többet adni mert ha többet adok akkor meg azért fog fájni a hasa.
Ja és most anyukám fogja a kezébe és most is tátogat.

Lányok kész vagyok. Kiváncsi leszek milyen lesz az éjszakánk.

Lehet, hogy valami front van és az befolyásolja ?
Nem tudom de tök tanávstalan vagyok.

Na megyek kajolni aztán fjek kicsit legyen éjszakára kaja bőven.

Jó és nyugodt éjszakát mindenkinek.
20200310173350

Hörcsög!
Köszi, de mindig így szoktam!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

K.Timi!
Nálunk külön időpontban -szerda délelőtt- van a babáknak tanácsadás (akkor nem jönnek a beteg gyerekek). Telefonon adnak időpontot, úgyhogy nincs olyan, hogy véletlenül befut 20 anyuka a babájával, és órákat kell várni.

Anitja!
Én is eszem az édességet kilószámra :lol: ! Kell az energia a szoptatáshoz, igaz :wink: ?

Kiskolbi!
Én egyik gyerekemet sem ébresztgettem, mindig megvártam, hogy maguktól keljenek föl. Sajnáltam őket megzavarni :( . Mindig arra gondoltam, hogy én mennyire nem örülnék, ha a legmélyebb alvásomból valaki felébresztene.

Regi!
Én is azt mondom, hogy ne add fel! Nagyon jól csináltad eddig is! Igyad a szopis teát, a sört, próbálj fejni, és tedd sűrűbben mellre a kis Szelinát. Ja, és a homeopátiás urtica urens (D6 vagy 5CH) naponta 3×5 golyó is fokozza a tejtermelődést. Egy próbát megér :wink: !

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok !

Hát a ma éjszakánk az jó volt.
Tegnap délután elég nyűgi volt Ádám de éjszaka csend volt.
Este 8-kor kapott 45ml tápszert és hajnali 4-kor kelt.
Igaz 4-kor bekajált 40ml tejcit + 35ml tápszert és fél 6-ig nem akart elaludni a drága.
Most meg reggel fél 9-kor úgy keltettem fel kajálni és most ismét durmol a szopispárnán.
Úgy látszik jó neki mert pikk-pakk elaludt rajta.
Ja és a jó hír kaja után tisztába tettem és végre leesett a köldökcsonkunk.

Lányok az normális, hogy amikor leesik akkor kicsit genynek tűnő váladék van még ott.
Igazán nem mertem nagyon piszkálni mert úgy is jön a védőnéni fél 10-10 körül.

Ja és még egy kérdés nektek amikor a gyerek elkezd sírni akkor bepirosodik ? Mert nálunk egy-egy ilyn alkalommal úgy néz ki mint egy kis cékla. Azóta hívom cékla fiúnak.

Majd teszek fel képet csak most megyek kajolni.

Szép napot mindenkinek és irigykedem azokra akik már sétáltathatják a babájukat annyira jó lenne már ha mi is ott tartanánk.
Ma is szép idő lesz ki a szabadba.

Puszi mindenkinek :D :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!

K.Timi!
Szerintem már kimehettek ma még talán jó idő lesz,
azt még ki kell használni.

Az én lányom két naponta át alusza az éjszakát,
bár van olyan,hogy 2-2,5 órát is lóg a cicin de közben alszik is.

Nálunk is csak egyszer volt a dokinéni mostmár havonta kell
hordani.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül a MÁK honlapjának pontos címét? Le akarom tölteni a papírokat, amik kellenek.

Horcsog: Boldog szülinapot Karcsikának!!!

Ktimi: nekünk olajos fültisztítóval kellet kipuculni a csonk utáni részt, de majd megmondja a te védőnőd, hogy ott mi a szokás.
Nekünk is cékla Viktorka, főleg az ágyéka és a lába amikor ordít!

Kép
Kép
timi26

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Ma töltjük be a bűvös 6. hetet. Kíváncsi leszek, miben lesz ez vzválasztó...

KTimi! Nálunk Zsófika céklavörös, ha kakit nyom, és püspöklila, ha teli tüdőből ordít.
Vidd ki sétálni nyugodtan!!!!!

Köldökcsonk: Ha nem büdös, akkor nincs gáz, akár hetekig is váladékozhat, sőt, vérezhet is, ne ilyedj meg. Nekünk alkoholos fülpiszkával kellett kitörölnünk, de egy idő után nem törölgettem, gyógyult magától.
Egyszer, mikor nagyon üvöltött, kicsit szétnyílt a köldöke, és találtam alatta váladékot (5 hetesen). Megszagoltam, majd úgy hagytam, nem volt bűzös. Azóta minden rendben. Nem piros, nem váladékozik, nagyon szép.
Zsófi két hetesen már bepuszilt néha-néha 120 mili anyatejet, majd édesen beájult, nem fájt a hasa.
Szerinem adj többet enni ennek a fiúcskának, lehet, csak 10-20 mili hiányzik a szunyához! :)
Egyébként ha nagyon sír, vígasztalhatatlanul, akkor mit csinál a kezével és a lábával? Hogy viselkedik olyankor?

Kép
Kép
Kép
gremese

Regi! Szoptassál vazze!!!!!! NE add fel!!!!!! Jön majd az a tejcsi, kitartás!!!!!!!!!!!! Hajrá!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Én is rákkattantam az édességre, pedig nem szoktam... :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

K.Timi!
Szereintem nyugodtan vidd ki Ádit sétálni. Használjátok ki a jó időt! Laura 6 napos volt, mikor kint altattam a teraszon. Bálint is ennyi idősen már minden nap levegőzött. Benivel mikor hazamentünk a kórházból, esős ronda idő lett. De amint jó idő lett (2 hetesen) őt is levegőztettem, sétáltattam minden nap.

Csajok, nem tudom mi volt tegnap, de szegény Laura is nagyon nyűglődött.Miután felkelt (9-kor) Szinte egész délelőtt sírt, bármit csináltam vele csak szenvedett. Volt puki, meg vagy 3 kakás pelus. Csak a cicin volt csendben. 10-kor leállt a mosógép, és 12-kor jutottam el odáig, hogy kiteregessek :? . 1-kor elaludt, és aludt 5-ig, aztán szopi, és megint nyűglődés. Nekem meg közben fel kellett mosnom, mert miután elmentek a festők, meg a villanyszerelő, állt a por mindenhol. Apa elvitte a fiúkat, hogy tudjak takarítani, Laura meg csak sírt. Sírni nem hagyom, úgyhogy eszembe jutott, hogy előveszem a hordozókendőt. Csoda történt, beraktam a hordozókendőbe, pár perc múlva már aludt is :D ! Aztán óvatosan beraktam a kiságyába.
Ma már minden rendben van, most is alszik, mint a bunda :wink: . Ezt csak azért írtam le, mert hátha más nyűglődő baba is megnyugszik a hordozókendőben, és nem mellesleg közben anyukának felszabadul a két keze :lol: .
Bálinttal nem volt ilyen nyűglődős gond, vele csak akkor került elő a hordozókendő, amikor olyan helyre mentem, ahová nem akartam cipelni a babakocsit (pl. hivatalos ügyek, tömegközlekedés). Mivel kötött volt a csípője ajánlották, hogy használjunk kengurut, de én azt nem szerettem, és a kendőt is meg lehet úgy kötni, hogy úgy legyen benne a baba, mint a kenguruban.

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

K.Timi!
Szereintem nyugodtan vidd ki Ádit sétálni. Használjátok ki a jó időt! Laura 6 napos volt, mikor kint altattam a teraszon. Bálint is ennyi idősen már minden nap levegőzött. Benivel mikor hazamentünk a kórházból, esős ronda idő lett. De amint jó idő lett (2 hetesen) őt is levegőztettem, sétáltattam minden nap.

Csajok, nem tudom mi volt tegnap, de szegény Laura is nagyon nyűglődött.Miután felkelt (9-kor) Szinte egész délelőtt sírt, bármit csináltam vele csak szenvedett. Volt puki, meg vagy 3 kakás pelus. Csak a cicin volt csendben. 10-kor leállt a mosógép, és 12-kor jutottam el odáig, hogy kiteregessek :? . 1-kor elaludt, és aludt 5-ig, aztán szopi, és megint nyűglődés. Nekem meg közben fel kellett mosnom, mert miután elmentek a festők, meg a villanyszerelő, állt a por mindenhol. Apa elvitte a fiúkat, hogy tudjak takarítani, Laura meg csak sírt. Sírni nem hagyom, úgyhogy eszembe jutott, hogy előveszem a hordozókendőt. Csoda történt, beraktam a hordozókendőbe, pár perc múlva már aludt is :D ! Aztán óvatosan beraktam a kiságyába.
Ma már minden rendben van, most is alszik, mint a bunda :wink: . Ezt csak azért írtam le, mert hátha más nyűglődő baba is megnyugszik a hordozókendőben, és nem mellesleg közben anyukának felszabadul a két keze :lol: .
Bálinttal nem volt ilyen nyűglődős gond, vele csak akkor került elő a hordozókendő, amikor olyan helyre mentem, ahová nem akartam cipelni a babakocsit (pl. hivatalos ügyek, tömegközlekedés). Mivel kötött volt a csípője ajánlották, hogy használjunk kengurut, de én azt nem szerettem, és a kendőt is meg lehet úgy kötni, hogy úgy legyen benne a baba, mint a kenguruban.

Kép

Kép

Kép
banita

Bocs a duplázásért, de sz@rakodott a babanet! De inkább kétszer, mint egyszer sem :lol: !

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Hát, Lányok, a tegnap meg a ma nem az én napom...
-- Ádi éjjel fél 3 óta -- két rövidebb megszakítással -- sír, feltehetően pocifájás... :-(, még most sem ért véget, várom, hogy elaludjon -- ha el tud, mert majd elájul a fáradtságtól, de folyton felzargatja a hascsikarás... pedig másfél hétig minden olyan szép volt...
-- tegnap összekevertem, melyik mellemből szoptattam, így a jobb 9 órán át sínylődött, mire Ádám végül kiszopizta belőle a tejet
-- szerintem egy ponton kicsit szétnyílt vagy össze sem forrt a gátsebem, és az a rész érzékeny ott... de már a tudattól is, hogy esetleg ismét hozzá kell nyúlni, rosszul leszek, pszichésen kicsit leamortizált a 15 órás vajúdás és utána az egyórás varrás (úgy, hogy az érzéstelenítő időnként nem hatott, így mindig szóltam, hogy na, ezt a szúrást most érzem...)
No de reméljük a legjobbakat. És Ádám ismét sír... :cry:

Kép
Kép
irina

Az egyik kedvenc témába vágó blogbejegyzésem (forrás: http://fabien.freeblog.hu/archives/2007/01/)
"A terhességről és a szülésről kismillió dolgot lehet tudni, olvasni, keresni és találni. A gyermekágy a maga valójában valami miatt nagyon elhanyagolt terület. Terhesen valahogy nem éreztem át a fontosságát, nem lengte körül semmiféle misztikus köd. Tudtam a főbb paramétereket, elméletben remekül fel voltam készülve, mi problémám lehet, majd túlesek ezen is a cél érdekében. Viszont túl kellett élni.
A gyermekágyhoz képest a terhesség csak egy gyenge poén, a szülés meg egy vicc."

Hát igen. :wink:

Kép
Kép
irina

Hát igen Irina nagyon egyet értek, hogy a pocakosság és szülés kispiskóta ehhez az első 6 héthez képest. És még csak most jön a java :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Olvastam, hogy több kisbaba is nyugtalan tegnap óta. Jelentem Marci is! Több anyukával beszéltem a környezetemben és mindenkinek nyugtalan a babája.
Marci óránként akar enni, 1,5 óránál többet nem alszik, felsír. Bár éjszaka ügyes volt!
Ez biztos az időjárástól van! Fel a fejjel! Holnapra már változást mondanak az időjósok!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

sziasztok csajok!
hazajöttünk!!!!!
egy gyors helyzetjelentés : nagyon boldog anya lettem!!!!!!
hihetetlen és leírhatatlan érzés.

2007. szeptember 27-én, 23 óra 41 perckor megszületett Botond fiunk. 3 és fél óra vajúdás után, természetes úton, 3170 grammal és 53 cm-rel. azt hiszem elmondhatom, hogy könnyű szülésem volt. (bár ott nem ezt gondoltam :D ). amint lesz egy kis időm leírom a szüléstörténet.

egyelőre annyit, hogy Botond nagyon jó baba eddig. ügyesen szopizik, úgy néz ki lesz neki tejcsi. elég sokat alszik. amikor éhes, akkor aztán van ordítás!! ki akarnok :D

ígérem, visszaolvasok, amint egy kicsit megszokjuk a helyzetet.

addig is puszi mindenkinek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!
Bocs,hogy csak most jelentkeztem de sajnos ezer a gondom.
Elöször is gratulálok mindenkinek a gyönyörü babákhoz!!
Amint tudok visszaolvasok.
A mi Berta babánk szeptember 16.-án én 18óra 45 perckor érkezett meg 3700grammal és 57 centivel. Sajnos a veséjével nincs minden rendben,vizsgálatokra kell járnunk.Vasárnap megint vizeletet vettek tőle(negyedszer)holnap délután lesz eredmény!
Éjszaka nem nagyon alszik ezért kénytelen vagyok délután egy kicsit lefeküdni amíg ő is alszik.
Vigantol olajat kaptunk csonterősítőnek,tegnap adtam neki előszőr de negyed óra után kihányta pedig valahogy muszáj beadnom neki a védőnő szerint nincs más amit kaphatna.
Hát egyenlőre ennyit rólunk amint tudok jelentkezek!

KépKép
juba

Sziasztok!!

Eloszor is:
Eva! Szivbol gratulalok Valter babahoz, sok boldogsagot!!!

Olyan edesek a babak!!!!!

Emese! Zsofika tunderi, ahogy be van bugyolalva!!!
Banita! A harisnya nalunk sem feszul, de azert mar egyre jobban!!! :lol:
Timi, Irina! A ket Adam- hat lesz mibol valogatni a leanykainknak!!! :lol:

Tegnap Rania is nagyon nyugtalan volt, este fel 8-tol ejjel fel 2-ig ringattam, es folyamatosan cicin volt, csak ugy nyugodott meg. Pedig itt nem hiszem, hogy bejatszik a magyar idojaras... :shock: Itt allandoan front van... :twisted:

Regina! En is azt mondom, hogy ne add fel a szoptatast!!! Egyetertek Motiottal: Magyarorszagon minden tul van lihegve!!!! Ilyenkor meg termeszetes a fogyas, es az is, hogy a tejtermeles nem indult be teljesen!!!! Nekem is a 4. het korul allt be normalisan.

Timi! Szeintem is nyugodtan vidd setalni! Mit arthat a friss levego? Raniat azota visszuk, amiota kijottunk a korhazbol. Mobilszam a dokitol?? Itt meg vonalason sem beszelhetsz a dokival, csak a recepciossal! Ne valtsd le ezert, attol meg lehet nagyon jo orvos. Ha Adam jol van, orulj neki, hogy nem kell dokihoz jarni. Mi ket het mulva megyunk eloszor.

Megyek, mert kesz az ebed! :P

Puszi mindenkinek!
Niki
Vendég

Anitja! Megertelek, hogy a kis Noellel alszol! En is alig akarom betenni az agyba Raniat, de mivel a nagylanyom mindig velem aludt, es tudom, milyen nehez volt leszoktatni, probalom visszafogni magam! :D Egyebkent sityakkal es sityak nelkul is tunderi Noel!!! :D

Csoki....sosem voltam oda erte, most tablaszam...mogyoros Cadbury... :P :D
Vendég

Sziasztok !

Hát túl vagyunk az első sétáláson.
Tök jó volt. Kb egy órát voltunk lent és végig aludta a drágám és azóta is alszik.
Lehet jó neki ez a babakocsi ringatózás.
fél 3-kor evett és utána egy órát voltunk lent.
Lehet éjszaka is beteszem a babaocsiba és tologatom a lakásba.

ja lányok annyira jó volt lent sétálni. Remélem napokig mág szép idő lesz és mehetünk sétálni.

Na most lépek megyek élvezem a csendet.

Puszi mindenkinek.
20200310173350

Gremese : csapkod kezével lábával ezerrel. De van, hogy teljes testtel megfeszül. Ja és rángatja a fejét.
20200310173350

Irina! Hát igen. Én is pont ezen agyaltam tegnap, hogy szülni könnyebb volt, mint ez a szoptatási mizéria (nekem). :shock:

A szoptatás azért is nagyon gáz, mert a bal mellem rohadtul fáj. Húsig szét van nyílva rajta a seb. Ráadásul a bimbóvédőmet is eltűntettem valahova… Bár ma cicire tettem, mert elkezdett csöpögni, és csak aztán kapta a tápit.

Ez a hordozó kendő szerintem is jó ötlet. Holnap meg is nézem, hogy mi a választék.

Sense! Gratulálok!!! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi Gremese! Csak nem találom rajta a TGYÁS-hoz szükséges okmányt! Melyik az???

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

Éva, Sense, nagyon sok boldogságot kívánok a pici babákhoz!!!

Levegöztetés: mi is azóta visszük ki Áront, mióta kijöttünk a kórházból, 5 napos volt, mikor kb 3 órát voltunk kint, tul.képp két etetés között. Azóta is többször sétálunk nagyokat naponta, mondjuka a nagytesó igényli is a rohangászást. :wink: Csak ha szakad az esö vagy nagy a szél, akkor nem megyünk ki.
Nikinek igaza van, otthon tényleg mindent túllihegnek egy kicsit. :wink:

Áron eddig nagyon nyugis baba, mondjuk Ábel is az volt, hónapokig a hangját sem lehetett hallani, de aztán azóta!!! :twisted: :twisted: :lol:
Remélem ilyen nyugisak is maradunk. Kopp-kopp-kopp :wink:

Minden síró-hasfájós babának sok gyógypuszika!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Isten nem ver bottal, bár nem tudom, erre mivel szolgáltam rá.
A jó cicim begyulladt, megy fel a lázam, a bimbóm katasztrófa, sírok a fájdalomtól, ha babuka bekapja.
A defektesből (a lukból) jön a tej, Zsófi reggel f7 óta most aludt el a karomban a pólyán.
Kialvatlan vagyok.... és csak sírni tudnék....... :cry:

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok,

Mi jól vagyunk. Lassan 4 hetesek. Egyre többet eszünk, meg is látszik rajtunk. 3200g( 2720-al született) Jövőhéten megyünk méretkőzni a védőnőhöz. A gyerekorvosunk egy tündéri 50-es férfi. Annyira látszik rajta hogy mennyire szereti a gyerekeket. Ajánlották barátaink. Eleinte 2 naponta jött, hogy a kis köldököt ellenőrizze. Aztán mostmár csak 2 hetente. a védő nő is dettó.

A hasfájás nállunk is van. hirtelen jön és megy is. Infacolt eszünk. már a másodikat.

Ha túlpörög nehezen alszik el, egyébként ha leteszem a kiságyába akkor elnézelődik míg el nem alszik. Olyan édes. Közben beszélget. Ja és valahol olvastam hogy ilyenkor még a játékok nme kötik le viszont a fekete-fehér csíkok igen, mert még nme tud fókuszáni, ezért úgy látja mintha mozognának. ebből kiindulva apa nyomtatott neki 2 lapot csíkokkal. Ez bekerül a kiságyba a fejéhez mindkét oldalra. NAgyon leköti.
Ja és a csíkos pólók is bejönnek neki.

A cicim működik. Már fejni is tudok.
A gátseb már nem fáj. Lassan elmúlik a a váladékozás is. Már alig várom. utálom a betéteket. Csak azért szorítok hogy ne jöjjön meg hamar. Úgy élveztem a terhesség alatt hogy nem volt havi baj.

Minden nap megyünk sétálni és akkorákat alszik a picur hogy csak na. Én meg jól elfáradok. Ha nem alszok egy picit napközben éjszaka nem bírom nyitva tartani a szemem. teganp este is apa altatott mert nem birtam felkelni az ágyból. Du pár órát sétáltunk.
Na ma már aludtam egy órát, remélem bírom az éjszakát. bár a legjobb az lenne ha álometetés sikerülne. Mert amúgy 10 perc szopira hangolódás, 20 perc min evés, és 30-45 perc elalvás próba.
Az álometetés pedig össz 25 perc.
neki is jobb és nekünk is.
most emnnem kell.
sziasztok

Beáta Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Miért lesz ilyen szörnyű a kép. Mit klell csinálni hogy ne ilyne legyen. Lekicsinyítem, mert túl nagy és ez lesz belőle. :-(((((

KépKép
kaqk
Debrecen

Gremese: szerintem holnap uzsgyi a dokihoz, nehogy ebből nagyobb baj legyen! Szarj le mindent, fejj és pihenj, amikor csak tudsz!!!
Egyébként köszi a linket, ha jól értelmezem ehhez nem kell kitölteni semmi igénylőpapírt?

Kép
Kép
timi26

Timi26!
Köszönöm Karcsika nevében is.

Emese!
Szerintem is nézesd meg dokival.
Ne kockáztass.

Kaqk!
Így is nagyon szépek vagytok.

Sense!Juba!
Jó ,hogy újra itt vagytok.