A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na jól van, látom, egy 3 hós babás anyukától sem kapok választ, pedig már kétszer is feltettem a kérdésemet. Akkor ennyi. Megsértődtem. Kép Amúgy sincs jó hangulatom, na mindegy.

kétfiús anyuka
babdorka

na, Dorka rám ne haragudj.
jól emléxem? a kérdésed az oltással kapcsolatos volt?
mert akkor tőlem passz a válasz.
ha meg nem az, akkor ismételd meg kérlek, kihagy az agyam.

Kép
kissmanó

Kép
Jajjj Dorka ne máááán!!! Mihezis kezdenénk nélküled!!!
Én azé nem írtam, mert pont ma írta Lynia, hogy a védőnő szerint nem lehet több 2 napnál...Na nálunk sztem min. 3-4 nap volt a nyűgi...Nem volt láz, meg semmi, csak sírás...Ölben, ágyban kocsiban, apánál, mindenhol..

KépKép

KépKép
szivvi

Samúgy bi bánt??
Itt vagizok most, mert a gyerekem alszik, hihihi 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Semi nem úgy jön ki, ahogy szeretném, és aludni sem hagynak. Má' kivagyok. És erre jön rá a holnapi oltás, a jövő heti ortopédia és az átmosás. Addig meg bántom a gyerekemet ezzel a hülye antibigyós szemcseppel, meg a porszívóval... imádom ám hallgatni, ahogy üvölt tőle... kétnapja cicibe üvölt torkaszakadtából, én meg úgy nézek ki, mint egy vén trottyos, nem is elemzem a kinézetemet. Dem kapok levegőt a dáthától. Az utcára sincs kedvem kimenni.

Na mindegy, bocs, hogy kifakadtam, csak hát Szivvi rákérdezett. Nem boldogítalak titeket a hülyeségeimmel, nektek is van elég bajotok.

A fentieken már csak egy mars csoki segíthet...

kétfiús anyuka
babdorka

Én is kekszes milkával segítek magamon 8) (meg a seggemen)
Nekünk living lab orrszívónk van, nem hangos és Lili sem sír tőle!
Magadat nem orrszívózod? Hátha segít?
Én a nem alvással már megbékéltem, úgysem nagyon tudok tenni ellene..Monnyuk én már ált 8-9 között alszok..Így van esélyem éjfélig aludni, utána úgyis 2 óránként kelt a gyerek.

KépKép

KépKép
szivvi

Dorkaa!
Nee, ne légy szomi plíz!

Emma!
Ez olyasmi trapéz, mint amit kinéztem legalábbis hasonló.

Most én is nyomatok egy kávét pedig fél órát aludtam.
Kívánom is meg picit álmoskás is vagyok pedig jó éjszakánk volt.

Lányok!
Nektek a babák szeretik a babakocsit meg a hordozót??

Nálunk Samu ha épp nem alszik a babakocsiban akkor pityereg de a hordozóval is ugyanez van kivéve ha visszük a kezünkben, mármint a hordozót. /nagy ritkán nézelődik mindkettőben/
Egyszerűen Samu folyamatosan nézelődne. Nem szeret a semmibe nézni.
torolve_20131003125716

Milyen ez a living lab? Elég erős?
Még sosem orrszívóztam magam. :shock: Mindig fújom az orrom.

Én már kb. 2 hónapja este 8:00-8:30-kor fekszem le aludni, különben tényleg semmit nem aludnék. Így is kb. 4 részből áll az éjszakám.
Ez azért marha jó, mert apa hazajön 5-fél 6 körül, így van 2-2,5 órám apázni naponta. Már ez is hiányzik. Szinte semmi időt nem töltünk együtt, mert ilyenkor is vagy főz szegény, ha nekem nem sikerült napközben, vagy ügyeletben van, és itthonról is dolgoznia kell, vagy olyan dolgokat intézünk felváltva, amit egyedül nem tudok Balázs mellett. Hétvégén meg vagy anyóshoz megyünk, vagy apuhoz, csak a szombat marad, amikor meg bevásárlás, takarítás...

Én nem tudom, ezt mások hogy oldják meg, hogy ne készüljenek ki, és ráadásul van, aki még több gyerekkel csinálja. Hát minden elismerésem!

kétfiús anyuka
babdorka

Gurgi, Balázs szereti a babakocsit (kopp-kopp), persze csakha nem áll. A hordozóban 50-50%. Van, hogy bejön, van hogy nem.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka
Takarítás:
Én mindennap csak egy kicsit...Egyik nap pl csak portörlés a nappaliban, másik nap a szobákban, harmadnap fürdő..3 naponta mosok fel, hétvégére csak a porszívózás marad. Most már ablakot kéne pucolni, de nincs lelki erőm..Sok az ablak :x
Na felébredt a ded, majd jövök még!

KépKép

KépKép
szivvi

Dorka!
Megértelek, így tényleg nehezebb.
Éjszaka 4 részletben, apával kevés idő együtt..

Nálunk az van ha egyedül vagyok és vmit szeretnék csinálni, zuhanyzás, reggeli csinálás, mosás, szal egyszerűbb dolgokat, akkor Samut beteszem a pihiszékbe is ott el van kb. 20-30 percet is nélkülem amúgy meg velem van folyamatosan szinte..esetleg még picit a kiságyában zenélő forgózik. Azért is szeretném a trapézt.
torolve_20131003125716

Gurgi
Ennek van még egy lelógója, egy pillangós-zenélős, azt még nem akasztóttam fel. És sztem fontos a különböző színű hátomszögek, négyszögek, meg hogy úgy akasztgatod fel, ahogy tetszik - szóval a variálhatóság
Zalánnak a kocsijára is tettünk ilyen torna-szerűt (majd lefényképezem) azzal bírja egy darabig. Egyébként vagy alszik a babakocsiban (max. fél óra ha háton, hason nagyon megy), vagy cumizik - bár a cumizás a mai napig nem megy neki, akkorákat szív-fúj, hogy rendszeresen kiesik a cumi :D

Dorka
tudom, néha nekünk sincs elég időnk-energiánk apával egymásra :? erről már írtam én is. Néha jobb, de néha nagyon kevés...

Kép
Kép
emma1976

Szivvi
ablakok nálunk is gázosak... süt be a nap és látom, hogy mit kellene tenni, de nem állok neki... Pedig időm lenne, most is ,ár lassan 2 órája alszik

Kép
Kép
emma1976

Dorka!!
Jaja, ilyet én is tapasztaltam, ha megáll szevasz.
Ugyanez a hordozó vagy bejön vagy nem ill. vagy alszik vagy 5 perc nézelődés után sírás.
torolve_20131003125716

Emma!
Na ja, nálunk ugye nincs cumi.
Ablakokat május közepén pucoltam..hát ráférne simán.
Rohadtul nincs kedvem hozzá.
Esküszöm fizetek csak csinálja meg vki. :oops: pedig szeretek takarítani..
torolve_20131003125716

Emma!
Fotózd le, kivi vagyok rá.
Nekünk van egy babakocsira tehető bigyónk, bohócos de nemtom egyelőre feltenni..nem erre való.
Lassan készülődünk sétálni.
torolve_20131003125716

Gurgi
Hála az égnek Lili elvan mindkét járgányában..Mostanában napközben is abban alszik. Nekünk ugye a saját kiságy napközben nem játszik :?

KépKép

KépKép
szivvi

Tévé. Azért a 20 percre lecsapom a tvpaprika elé, amíg eszem + wc-zek + kipakolom a bevásárlószatyrot, és még berakok egy mosást is - helyzettől csak nem lesz tv-függő???? Egész nap énekelek, tornázunk, trapézozik (naponta változó kínálat ;) ), sétálunk stb. stb. Nem fejleszteni akarom a tv-vel, hanem „lerázni”. Mert néha nem bírok már jófej lenni 6-8 órán át folyamatosan. És ha a saját játékaival nincs el, akkor megpróbálom a tévét.
És ne gondoljátok, h egész nap megy a tévé! Fél7kor kapcsolom be, aztán híradó után ki. Aztán barik közt. Ami érdekel, azt én is felveszem (már ha értesülök róla, mert műsorújságunk sincs :)

Enikő! Nem olvastam el pontosan, milyen, amit belinkeltél, de ez nem csak tisztít? Nekem Air Wolf van. Az nem párásít, csak tisztít.

Amúgy honnan tudjátok, ha száraz a levegő? Mit kell érezni?

Andi! Anyámat ellepte a munka, meg a másik unoka. 3 hete nem volt itt csak talán 1x 20 percre :(

Rita! Pöpec a trapéz. Nekem csak az nem tecc, h oldalt nincs rajta játék. Ládikó azokat is csipázza!
Tesóm kölke nem látott ki a bébjárgányból, mert túl mély volt, így soxor az autósülést rátette a kocsira, és így nézegető üzemmód beindult ;) milyen messze lát el Samesz?
Ádámnál hangulatmélyítő hatása van mindkettőnek. Ha álmos bealszik, ha vigyori, akkor hahotázik, ha nyügi, meg ne próbálj-lerakni feje van… :D

Dorka! Én már írtam, h pár napig nyügi volt Ádám (mondjuk 3 napig) az oltás után. Láza nem lett, csak aluszékonyabb, bújósabb lett.

Alvás. Mi 11 előtt sosem fexünk le, és a fél 1 se ritka. Olyankor tudunk váltani pár mondatot… Ha 11ig nem ér haza, akkor lefexem nélküle.
Vendég

Megjöttünk dokkertől. Virus van, diéta oszt ámen. :?

Dorka: Pont most beszéltem 1-2 anyucival akik azt mondják hogy a 3 hós döfi jobban kiüti őket.:(
Remek! Nem hiába nem akartam ma beadatni. Holnap du.-n csipőszűrés, csütin de jön a védőnéni, du-n döfi.
Orrszívó: Csak Andrisnál kezdtem el használni. Nagyon jól viseli, kicsit sem sír. Igy ő a jó példa a nagyoknak. Ők eddig kézzel lábbal tiltakoztak, de látták hogy Andris jól tűri, ezért ők is hagyják. :D
Ne légy szomiii, kérlek!
Hogy is van a Teletabikban? Nagy öleléééééés! :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

Gurgi: Andris imádja a bébjárgányt. Ahogy beteszem, cumi a szájában, pár perc nézelődés és szundi. :D

Enikő: Zalán bébi naggggyon édi. Az az ennivaló mosolygós pofi! Kaphatok egy harit? :wink: 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Nadine: Sok sok Boldog Névnapot Petrának! Kép
Vendég

Jah, nálunk "Thomas a gőzmozdony" mese a sztár! :D :D
Vendég

Nálunk gyerek- és hangulatfüggő a rajzfilmsztár.
Adriánál két napja a magyar népmesék a nyerők, előtte a Bogarak élete, meg Heidi (németül), Popeye, Vuk, Frakk és a foci, Kukori és Kotkoda, Kisvakond, Én kicsi pónim (ennek hatására Adriának szülinapjára pónikat kellett vennem), Vili a veréb volt hosszú ideig (vagy 2 másolatot "ettek" meg belőle).

Amúgy ma mán akartam írni nektek: tegnap este a házban fellelhető összes grafit és színesceruzáját meghegyeztem a kölkeknek. Erre nem vízhólyag lett mára az ujjamra? Grrr..... Nem tudtok róla, lehet valahun kapni elektronyos hegyezőt? Olyant amékbe bedugod hegytelen, s kiveszed hegyezve.
Oskolás lurkók anyái. Orsi tanítónéni. Többiek. :?: :?: :?:

Kép
kissmanó

Manó! office depot nincs nálatok?
Vendég

nincs. métt? ott lehet kapni?

Kép
kissmanó

Bori: Köszi, ez jól jött. Nekem is tele a tököm a hegyezgetéssel. És nekem 2-nek kell! :roll:
Vendég

kössz. közben rákerestem. há asszem legközelebb ilyent kérek a jányoknak a húgomtól karácsonyra.

Kép
kissmanó

Dorka: Akartam még irni hogy szerintem igy tutti a tábla. Nekem a kórházhoz ird be légyszi a Bajcsy kórházat. Köszi.
Gyermekek száma sem stimm :( , de mindegy, jó az úgy!
Vendég

Bori!
Ezen a trapézon van mindkét oldalon játék. bizi.
Szal Samesz milyen messzire lát el? hm..sztem viszonylag messzire, na jó ez persze relatív..ma kipróbáltam picit megdöntöttem a bébkocsit és szemben ült a menetiránnyal..hát ez sem jött be egyelőre..2-3 percig. Nemtom, hogy ez a babakocsi undor meddig fog tartani de így gáz sétálni ha nem alszik éppen.

Manó!
Ceruzahegyező kisiparos :lol: baszki mennyi cerkát hegyeztél, hogy vízhólyag keletkezett az ujjacskádon? :lol:

Anneee!
Irigylem a cumit kicsit, annyira reménykedem, hogy amint a szájába kezdi venni a dolgokat a cumi is ott landol és néha benn is marad..

Na megyek mert nyüszizik a kisöcsi :wink:
torolve_20131003125716

Gurgi: Mi egészen apróként hozzászoktunk. És képzeld, már meg is fogja mikor a szájában van. Nehogy kiessen. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Babanet :twisted:
Írtam egy oldalnyit és eltűnt! :evil:

Röviden: Mindenkinek jobbulást! :)

Tv nézés: A nagyfiamat "rázom le" vele, mert egész nap az agyamra megy a szövegelése-akkor van csendben, ha alszik-állandóan minden miért, szóval muszáj. :roll:

Babakocsiban elvan Bence, a hordozóban csak akkor, ha mozog a segge alatt. :)

Zalán cukker! A séró még mindig nagyon bejön. :D

Megyek port törölni az elsőszülöttemmel. Szőnyeget is kell pucolnom. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

hali!

Elektromos ceruzahegyező :shock: , betojok, már az is van a világba?

Manó, szegény Grétibaba! Most végülis hiszel abban, hogy kézkontroll tévedhet a láz megállapításában? Vagy csak okoscizott az asszisztens asszony? Engem olymértékben meglepett ez a hír, hogy hőmérőztem Borst (vagy Borsot :D ), mivel apjuk beteg, oszt hátha elkapta gyerkőc is.

Babdorka, Lynia- akármit is mond a védőnő, szerintem igenis több nap mire kiheverik az oltást.
Hát, ha a három hónapos gázabb, akkor nem tudom mi lesz velünk :( . A 2hónapos oltás előtt Bors már épp kezdett 3,5 órás evésekbe kezdeni és éjjel is csak egyszer evett, majd oltás után láz és 2,5 óránként evés + éjjel 2szer... most alig zökkentünk vissza, újra kezdhetjük, 12-én megyünk a 3hónaposért.
ckat

Zalán nagyon cukker, igazi rosszcsont bébi :lol: !
ckat

ja előre fele ült nah
torolve_20131003125716

S.O.S.

Marci üvölt. Néha abbahagyja, de cici sem kell neki. Mitől lehet? Nem lázas. Tegnap ebédre ettem borsót, lehet attól van most este ez a sírás? Volt már fürcsi, akkor abbahagyta, de újrakezdte. :cry:

kispiskóta

Ja, tv nálunk is müxik, dr. house és született feleségek kötelező a gyereknek is!
ckat

Kispiskóta, véletlen nem menszizel? Nálunk akkor nem nagyon kell a tej, csak akkor ha már rájött, hogy hiába más az íze azokon a napokon, nincs más. vagy más hormonális cucc miatt is más az íze a tejnek. Védőnő azt mondta, ilyenkor tegyem többször cicire. Üvölt egy darabig, de majdcsak elkezd enni... hátha Nálatok is beválik.
ckat

Halihó

Ckat én is az oltásra tippelek azért! védőnő ide vagy oda!
viszont rettegek a 3 hóstól, ha 3 napi ordítás a 2 hóstól a 3-tól majd egy heti!?
akkor felmondok én is, mint ahogy Enikő szokott! :wink:

beteg gyerkőcöknek jobbulást!!!!!!!!!!!!!!

én is most rendeltem játszószőnyeget, zenél-világít-tükrös és levehető az ív a szőnyegről, szóval külön is szupi!

jaaa, és kértem időpontot fülcsi belövésre, jövő csüt. 9,30 :lol:

remélem utána már nem kérdezik meg, hogy fiú, vagy lány-e! ma is rózsaszín kabátka erre megkérdi egy csaj! :shock:

lányocskám 15,50kor evett és kb 4,20tól kezdve szunyál :lol: a mai napot szinte átaludta! kb 2-3 órát ha ébren volt! biztos kiütötte magát a 3 napos ordítással! :D
én lüke meg pihi helyett mostam, vasaltam, mosogattam, főzőcskéztem :?

Zalán nagyon édes! kis Pumukli! :lol:
és másik Zalán is cukker a trapéz alatt! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Manó, Annee, azért üzenem a gyerekeiteknek, hogy én már elsősen is magamnak hegyeztem a cerkáimat! ;)
Vendég

Hu Zsu!
Sztem nem a borsótól. Annak már nyoma sincs, gondolom.
Mitől lehet?? :roll: Nem lehet, hogy jön a foga?? Viccen kívűl. Van ilyen.
Marci kap vmit esetleg hasfájásra?? Mert ha nem és borsót ettél, talán lehet attól is de sztem az nem tartana ilyen sokáig..mármint szinte "egésznap"..
Nem lehet, hogy az orrdugulás zavarja amennyiben van még neki??
Én is csak találgatok.
Látod Emiéknél is volt ilyen 2-3 napig..ki tudja mi a bajuk..nehéz ezt eldönteni :roll: egyelőre.

Én naponta 1x-2x adok Gripe Watert Samunak. Mindent eszem és nem fáj neki a pocakja.

Nálunk volt olyan kétszer de kizárólag a fürcsi után, hogy el kezdett sírni és nem kellett neki egy darabig a cici és szomorú sírás volt, mintha valami bántotta volna őt. Aztán 10-20 perc után már kellett a cici.
torolve_20131003125716

EmiLynia!

Én nem értem az embereket, több embertől hallom, hogy megkérdezi, hogy fiú-e vagy lány pedig rózsaszín cumóban van.. :roll:
Én mostanában lustizom amikor Samu alszik, vagy a net előtt ülök vagy összevissza kolbászolok..elcseszem az időt. (na jó mosok, takarítok meg vasalok is)

Most apa meztelenkedik Samuval :lol: aztán fürcsi és cicike.

Van a topikban olyan baba, aki lazán elalszik a kiságyában?? cumi nélkül persze
torolve_20131003125716

Hu milyen magyartalanul fogalmazok néha :oops:

Na csüsz mára, szép álmokat!

Kinderke!
Hun az a kép az ágyrúúúúúúúúúúú? :lol:
torolve_20131003125716

nnnna, látszik milyen kipihent vagyok!

feltettem vizet teának (nincs teafőzönk) és leültem a gép elé :roll:
most viszem ki a tálam a konyhába és hallom ég a gáz, akkor esett le, hogy hoppá a víz!
na, edény alja vastagon vízköves és már égett szaga is van! :shock:

lehet aludnom kéne?
lányom még mindíg szunyál! :shock:
8ig hagyom aztán kaja és fürcsi

jaja, Zsú én sem tudom mi volt ez a 3 nap! és olyan keservesen sírt! :(

Gurgi, az ágyában nem, mert napközben itt van a nappaliban velem, de itt simán elalszik cumi nélkül és nélkülem!

és olyan édi, mindig megfogja a feje alatti pelust és az arcára húzza! :lol:

lynia-

bocsi: mindig :oops:
na én is lépek, ez csak rosszabb lesz!

jó éjt

lynia-

bocs karomon lóg béb 1kezem van

gurgi: enyim gyerek csak a kiságyban alszik el (így lett szoktatva) és cumit csak napközben használunk hangtompítás céljából... :lol:

zsú: szerintem viszont lehet a borsótól... ugyanis én is jártam már így (szintén a borsó) és másnapra lett nagy üvöltés.. :cry: húzza felfele a lábait???? nem zuborog a hasa???? (ha ráteszed a kezed a hasára érzed a bélmozgásokat??? mert akkó tuti pocak :cry: )

csajok a szélcsövet meddig kell feldugni a popsiba?? tegnap vettem, de nemtom hogy kell használni :oops: :oops:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok ujra! Delutan voltunk egyet setalni, meg vasarolni. Egon meglepoen jol turte, pedig babakocsival mentunk, mert nem birtam volna a baracklevet is haza. Miota felig ulesbe lehet donteni, sokkal jobban elvezi. Miutan elalszik, vizszintesbe teszem. :D Igy masfel orat setaltunk.

Most viszont nagy uvoltes volt, megint nem tudott elaludni. Vegul apa megnyugtatta es alszik. Most meg egyedul vagyunk, mert apa elment gorogre. Epp az elobb teregettem ki, pedig mar reggel lejart a gep. :oops: Na mindegy, sokat kell Egonozni, mert hamar megunja a jatekokat es hivogat. Nekem a takaritas sem igazan megy. Nagy ritkan porszivozok, neha porttorlok...ablakpucolas? :shock: Hu! Mar ezt is kene, de sztem az iden man nem fogom... :oops:

Dorka! Mi meg nem kaptuk meg a "3 host". A mi dokink, 3 hosan adta az elso oltast Egonnak. Azt hamar tulveszeltuk, nem volt kulonosebb gond. Sokat aludt es kellett borogatni a combit. 3 het mulva megyunk a kovetkezore.
Ne szomorkodj!!!!! Gyogyuljatok!

Emi! Vegre ujra minden rendben nalatok!

Zsu! Nemlehet, hogy almos? Egon akkor uvolt, ha ehes vagy almos. Ilyenkor nehez elaltatni, de ha sikerul minden rendben lesz, mire felebred.

Egcsi! Jo takaritast!

Eniko! Zalant megzabalom! :D

Gurgi! Babakocsi dontve, hordozo meg nagyon bejon. Azt szereti, meg vasarolni is szeret benne. :wink:

Hajni! Gyógyuljatok! Egyszer engem is elkapott, nagyon szar volt. A dokim meg csak b vitamint adott, hogy ne legyen hanyingerem. :?

Mano! Hu-ha!! Hany ceruzat hegyeztel? :shock:
molkata

banyek gyerek még mindig alszik, ébresztgettem, erre pillanat alatt visszaaludt, köben evett picit :?
meg lesz ennek éjjel a böjtje asszem! :shock:

lynia-

Ckat :)
Ma este lesz Dr. House. Már alig várom! Bírom a pasit. :D

Zsú :)
Sírás :( Passz. :?

Gurgi :)
Bence fiam napközben lazán. Este némi séta megelőzi. :) Cumi nem kell továbbra sem. :roll: vagy :D

Emi :)
Ha tudnád én hány lábost dobtam ki ezért. :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

na majd visszaolvasok nemsoká,
Gurgi addig itt van az utazóágyunk (van pakolós rekesz az egyik végében, és 20 e Ft körül volt)
Kép

ezt vettem volna, ha szánok rá 60 e Ft-ot...

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Kinderke :)
Jó az utazóágy. A másik még jobb, na de annyi pénzért... :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Még nem tudtam teljesen visszaolvasni, de köszi a segítséget. Ma voltunk a klinikán vérvételen (fejből), és vizeletmintát is vittünk. Még nincs meg minden vizsgálat eredménye, de a vérszegénység már biztos :cry: Pénteken megyünk újra. A szopi továbbra is nehézkes, pedig szinte egész nap ezt csinálom. Átlag 80-at szopik, pici súlygyarapodás van. Fejni nem sokat tudok a ciciből a szopi után, tehát lehet, h az is kevesebb már. :cry:

Manó, kérlek írja a Szoptanitról!

Hemej: őszinte részvétem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: