A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Doo, ez ismerős...én le voltam padlózva, hogy a barátnőm, akinél 22 hó van a 2 gyerkőc között, végig szoptatott a várandósság alatt, aztán egyszerre kettőt....hmm. Nem mondom, hogy én tuti mernék várandósan szoptatni, de jobban el tudom képzelni, mint anno...

Meg egy bölcsiben, ahol dolgoztam, volt egy 2 éves kislány, aki szopott még, s mindig röhögtem :oops: , hogy a gyerkőc már tud páros lábbal ugrani, de otthon még lóg a cicin... :lol:

Kép
ági_bp

Csak gyorsban. Gabi mi van?????? Nem lehet répát adni, mert megfojtja?????? Ne hülyéskedj!!!!!!! Ez most komoly vagy egy újabb védőnői jó tanács!!! :roll: Én most főztem egy adag répát és anyatejjel keverve ez az egy amit eszik Ricsike!! :shock: Na most akkor mi van? Átérzem a nyakbajod, nekem a terhesség elején volt és puszultam én is, akkor én Doo-val ellentétben arra gondotlam, hogy hogyan lehet ilyen nyakkal szülni??? :D A gyerek emelgetésbe bele sem gondolnék, az borzalmas lehet ilyenkor. Próbáld tornáztatni amennyire tudod, hátha akkor hamar rendbejön! Nekem 1 hétig tartott!! :( Szegény, kitartást!!

Ricsike ma tök nyűgös, az alsó inye be van duzzadva kicsit a metszőfogaknál, lehet az a baja. A dokinő nem veszi fel a telcsit, vagy kinyomja ha hívom...na azzal is megvagyok áldva, de mindegy.
Úgyhogy hallgatok rátok lányok és nem parázok, jövő szerdán mindenképp megyek,de azért még próbálgatom hívni.

Na áll a bál, muszáj mennem! Majd még jövök.
Pusz.

Kép

Kép
lorcika

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1191234842.9192.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

na,sikerült.nem bolygós a kereke,hanem bedől a kanyarban,nagyon vagi.én a nagy kerékért őrültem meg,meg a nagy vásárlókosárért,hát,most vásárolhatok... :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

lorci!ha jön a foga,akkor is lehet ilyen a kaki.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

igen,most osztott ki,mert répát akartam pont adni Brendusnak...én nem ülök fel általában a marhaságokra,de azt a rohadt bogarat mégis belerakják a fülembe...

rákérdeztem a bocitejre is.azt mondta valami zsirláncokat szednek szét a tápszerhez,azért nem tud allergizálni a tápi,a h.a. tápihoz meg mégjobban szétszedik.na,jól leirtam,mi?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Helló Csajok!

Vagyok ám, vagyok, csak hétvégén lenn voltunk Szegeden anyósnál + esküvőn.

Most gyors reakciózás.

Riella, remélem minden simán ment, nagyon ügyes vagy!

Ilda, mi is a héten megyünk először uszizni, nagyon várom. Elina is élvezte gondolom. Most olvasom, h. náthás. Gyógyuljatok meg!

Gabi, merevítős nyak ajjal. :( Mikorra jön rendbe? Szegénykém.

Zsófinak pöttyűűző puszik mennek. Szegénykém. Azért ne adjátok fel Pici!

Doo, akkor jó volt a buliii. Okés.

Szal, mi hétvégén jól kiesküvőztük magunkat. Ebben a hónapban ez volt a második. Idén már nem megyünk. Kész anyagi csőd basszus.
Emma ezt most jobban viselte. Eleve nem volt megfázva, a szállás a buli szájában volt szinte, volt nálunk tápszer, és még térerő is volt. (ezt csak azért, mert az előző esküvőn ezek nem voltak).
A szertartáson Lányok Emma egy akkorát szart, ahogy kell, jó hangosan, mindenki röhögött. Egyébként meg a csodájára jártak. A fotós le is fényképezte egyből. Apának meg dagadt a melle. Mert ugye az ő baráti köre (ami persze az enyém is már).
Vacsi alatt egy nő vonyította a nótákat, amiktől Emma meg-megébredt. Úgyhogy én a vacsit már a szobában fogyasztottam el. Apa kettőig bulizott, én meg bennt. Egyik szemem sírt, másik örült, kicsit vágytam ki, mert hallottam milyen jó a hangulat, de közben meg fáradt voltam és nyugodt, h. ott alszik mellettem macska és komfort van....

Anyósnál is voltunk, ő is örült az unokának, aranyos volt. Jó volt.
De estére olyanok voltunk, mint a mosottszar.
Sosem vártam még ennyire az esti lefektetést, mint tegnap. Apával már nevettünk a fáradtságtól, kuuuurva szar volt.

Mindjárt jövök még...

Kép
niki30

Most olvastam vissza. Bocs a csúnya szavakért... :oops: :oops: :oops: :oops:

Amíg apa bulizott és mi aludtunk, fel-felébredtem és gondoltam, nah, marha jóóó mi itt bennt, apa meg ránk sem néz...és amikor mondtam neki, akkor mondta, h. dehogynem, többször is bejött, csak mi aludtunk. Szóval drága volt, bejött megnézett minket és ment vissza. Ez nekem sokat jelentett, mert ebből is tudom, h. tökre vigyázott ránk és figyelt ránk és hiányoztunk neki.
Aztán mikor ő kettőkör bejött, akkor én kimentem kicsit szocializálódni, beszélgetni.
Egyébként az esküvőn többször is elpityeredtem, nem tudom, annyira meg voltam hatódva. (azok a ro....dt hormonok biztos).

Aztán egész nap rajtam volt a szexelhetnék. Rég kívántam ennyire.
Úgyhogy este megint bepróbálkoztunk és lááám, tök jó volt. Fúúúú!
Sikerélmény volt. Fájt ugyan, de éreztem, h. egyre jobb, egyre kevésbé ég....
Remélem egyre jobb lesz.

Kép
niki30

Gabi, nagyon szexi a fotód :wink: ezzel a nyakörvvel :lol: bocsi, tudom hogy fájhat... vagyis sejtem, anuyámnak is gyakran van ilyen kehe... BB kocsi nagyon szuperul néz ki!

Ilda, Elinának jobbulást!

Niki, te meg majd írd meg, Emma hogy bírta az uszit! Karikázásnak szerintem az az egyik nyitja hogy gyakran kell művelni :wink: Hajrá!! :lol:

Répából én is azt hallottam hogy ilyen picin csak a saját bio, vagy a tuti bio adható , mert nagyon felveszi a föld nitrát tartalmát, és az okozhat mindenféle bajt, ahogy írtátok.
És tudjátok mit hallottam még???? Tisztára KO voltam tőle... Anyós mondta millió ilyen esetet látott, tehát tudja miről beszél. Hogy a spenótot csak frissen szabad adni, mert pár óra alatt valami lebomlik benne, nem tom már mi, de mindensetre leköti az oxigént, és a babák tisztára belilulnak tőle... :shock: ilyenkor valami tintát adnak be nekik a kórházban, és pár perc alatt újra rózsaszín lesz a baba... :roll: hát én ilyet még nem hallottam, úgyhogy a spenóttal csak óvatosan, csak frisset adjatok! ha majd adtok.. Na ez nem volt szakszerű leírás, de anniyra off voltam ahogy mondta, hogy csak ez maradt meg belőle...

Nem tom már ki írta, de a kaki lehet valóban nyákos a sok nyáltól amit a fogzás során nyel, nálunk is befigyel ez, én nem is aggódom miatta.
pici76

Ismét csak gyorsban,nem részletezem a napunkat!! :roll:
Viszont!!!! AZt egyik alsó fogacska áttört!!!!! :D Pici kis fehér hegyecske!!!!!! Juhéjjj!!!!! Totál nyűgös is ma szegénykém egész nap!!!!!! :(

Riella nem is mondtam, hogy hajrá!!! Remélem menni fog az üzlet és megéri a fáradságot!!!

Niki csak így tovább a karikákkal!! ;)

Jaj megint mennem kell visítás van, sziasztok!!!

Kép

Kép
lorcika

megjöttünk az usziból,Lilu-pinu beájult :wink: :lol:
hát,Csillu soxor eszembe jutottál,mert ma bizony már merültünk babóval :shock: illetve csak ő :lol: nem sírt a drága,de azért azt nem mondom,h visszakéredzkedett volna a víz alá! :wink: :lol: én viszont olyan bunkóci vagyok,imádtam nézni a kis pofázmányát,meg a szemét a víz alatt :oops: :lol: édeeeeeeeeeeeees :lol: és amikor feljött,csak pillogott és nézett rám a nagy,vízes szemeivel :shock: :lol:
és képzeljétek,annyira aranyos volt,mikor háton húztam,hátravetette a fejét és a kezeivel olyan finoman húzta a fejem magához és ezerrel mosolygott,majdnem bepisiltem a gyönyörűségtől :lol: Lilinél elég ritkák ezek a finom mozdulatok,azért is voltam annyira oda tőle,nagyon meghatódtam,még most is lúdbőrös lettem,ahogyan írtam :oops: ...

Lorci!fogtól tényleg lehet nyákos a kaki!nyugi kicsim,minden okés!
hülye doki,h kinyom! :evil: :twisted: :evil:

Doo!én nem csak a pillanatért irigyeltem a papát,hanem ha benneteket olvaslak,akkor azt az odaadást is amire készek vagytok a babáitokért!ha ilyet látok,jövök rá,mennyi mindentől fosztom meg magam,h én kicsit( :shock: )merev és pánikolós vagyok....túl sok erőmet és energiámat vesz el mind a pánikolás,mind az elveim,így nem marad az ilyen sokk helyzetekre,mint ez a pár nap volt. :oops:
és ugye,h eszébe jutott anyudnak,h mégiscsak másztál :wink: :lol: most kereshettek más magyarázatot arra,amire idáig a nem mászást fogtátok :wink: :lol: fel van adva a lecke!
Viktória is fog,csak még kicsit csimpizik anyán! :wink: :lol: különben én is hiszem,h a születése körüli problémák lehetnek a háttérben.

Niki,megvagyok,okés már aggódtam és hiányoltalak!Jó,h ilyen szuperul telt a 7végétek, és apa milyen aranyos,vigyázott Rátok!De azért kikapsz,nem szoktál Te csak úgy elutazni!Mindig szólsz előtte,ejnye-benye! :wink: vagy én voltam figyelmetelen :roll: :oops:

Gabi!tök szupi a babakocsi!és milyen kis peckesen,úriasszonyosan tartod a fejed! :wink: :lol: csak vicceltem,gyógyulgass mihamarabb!

Ági,Neked szerettem vona még vmit,de a másik oldalon van,amit írtál,elfelejtettem......... :oops: :oops: :oops:
Buta,buta,butabrigi :evil:
de majd jól megnézem és akkor eszembe jut :wink:

csajok!jó,h írtátok milyen veszélyes ez a bébi főzöcske,gyűjtöm a lehetséges válaszaimat és magyarázataimat arra a kérdésre,h te miért bébiételt adsz a gyereknek :idea: :?: :wink: :lol:
de tényleg,a fene se gondoná,h mennyi kórsággal nyavajával és stesszel jár ez a hozzátáplálás :roll: ez kel még az én paranoid formámnak :shock:
Különben Pici,Neked akartam még,h én is megpróbáltam a barackot Lilinek újra,alig evett belőle,és másnapra két pötty lett a fején :shock: mondjuk én nem gondoltam rá,h ettől lehetne,csak mikor Te írtad...

Na megyek,mert lassan lejár a szabadidőm,mindjárt ébred Lilu,akivel megint olyan szerelemben vagyunk :oops: :wink: :lol:

Kép
bringababa

Lorcika, a répa sajnos igaz. Egy barátnőm most otthon van a féléves babájával, de elöttte védőnőként dolgozott. Náluk volt, hogy kiderült, nem biorépát kapott a gyerek, és nagyon beteg volt, lila lett, szerencsére nem maradt vissza semmi, de én biztos csak üveges vagy biorépát adok majd Nolcsinak. A spenótot eddig nem hallottam, de az az igazság, én csak itt foglalkozom még csak ilyesmivel, nálam még 2 hónap, míg Nolcsi mást is kap a tejcsimen kívül.

Kép
horpika

Jézus, de azonnal jön a hatás, vagy mikor? Én tegnap adtam neki, előtte meg 2 napja!!! :shock: MOst tiszta para vagyok!!! Mit csináljak ha lilul? Vagy fullad? Jézus, most beparáztam!!!!!! :(

Kép

Kép
lorcika

Bringa, valóban nem szóltam, de nem volt észben, aztán meg időm nem volt jönni...sorry.
Szalad a lakás, gyerek alig alszik, ti sokat írtok....kééész vagyok. Nem győzöm. De olvasni, olvasok:)

Pusssz

Kép
niki30

hello!
mi ma voltunk baba-mama jógán :D (pici, te is mintha azt mondtad volna h ma mentek, nem?) Viktória nagggyon ügyi volt! :D amikor el kellett engedni h pottyanjon lefele, akkorákat nevetett örömében h csak nnnaaaa! :shock: :lol: édi :D mondjuk, azt eddig is tudtam h élvezi az extrém helyzeteket. asszem bándzsi dzsámper lesz belőle:wink: v bandzsa... :roll: mert mostanában úgy veszem észre h időnként becsusszan a szemecskéje a sarokba. ez nóóóórmááális?! anyu szerint nekem és öcsémnek is volt ilyen. na de azér... remélem, nem kell letapizott szemüveggel járnia majd :roll: mondjuk, nekem sem kellett.

lorci, ezt a tel kinyomit én sem értem - én ált. nem adom meg a mobilomat pácienseknek, de ha igen, akkor meg felveszem. micsoda dolog ez? v ha nem alkalmas, miért nem kapcsolja ki? komolyan azt gondolom h sokan egyszerűen nem tudják a mobilos etikettet. kicsit más: azt is imádom, amikor engem hívnak (konkrétan anyósom) és még beleszólni sincs időm, már halózik ezerrel és aztán rögtön mondja is a magáét - semmi nem zavarok v ilyesmi. én ha mobilt hívok, mindig megkérdem h alkalmas-e az idő, tudunk-e beszélni, ha meg nem, akkor mikor hívhatom.

bringa, sztem az h ki mit csinál a gyerekével, az nagyban múlik azon is h mit enged a baba. nagyon furi h ennyire különbözőek, de mégiscsak így van: nagyon sok mindent hoznak már magukkal, mi meg alkalmazkodunk ehhez. neked vszeg máshoz kell alkalmazkodnod, mint nekem. vszeg én sem csimpiztetném a gyerkőmet (legalábbis ennyit biztosan nem), ha nem ezt igényelné. és tuti nem kelteném fel, ha aludna és nem lenne éhes, meg ilyenek.

én úgy hallottam egy vegyészmérnök csajtól h a spenót is nitrátosodik a hűtőben. meg az összes zöldleveseles kajcsi - saláta is. úgyh asszem uazt tudja csinálni, mint a nitrátos répa.
nálunk kb 1 hét múlva indul a hozzátápi. háááát, nagyon izgulok :roll: :oops: arra is kíváncsi vagyok h mikorra fog egy főzi kiváltani majd egy szopit. Viktória asszem cici-addikt :roll: :lol:

ja és a kerti partin mindenki azon röhögött h Viktória szárazon úszik, mert mindig teker a lábával :lol: öcsém aszondta h mi az h nem viszem úszni, amikor ennek a gyereknek látszik h lételeme a mozgás?! :roll: bevallom, én félek a fertőzésektől, az öltöztetéses üvöltésektől, a megfázástól is, mióta írtátok, no meg én nem tudok úszni és az úgy elég ciki :roll: :oops: ja és fürdőrucim egyáltalán nincsen - lehet h az lenne a legcikibb :oops: :lol:
Vendég

Huu lányok nem is mondtam. Mi egy ikerházban lakunk, ahol a hangszigetelés nem sikerült annyira és a hálószobák a közös fal! CSAK a hangos hangok jönnek át, eddig mást én nem hallottam...remélem ők sem!! :oops: :oops: Na szóval tegnap est 11 körül, égtelen nagy dirrdurrt hallok és üvöltözést (Te szemét állat, dögölj meg, hagyjál békén,engedj el!!), veszekedtek és szerintem a fickó neki is ment az asszonynak, vagy a nő is gyepálta a férfit, nem tudom, de nagyon durva volt!! Hallottam, ahogy sír már a szomszédasszony, a férfi meg nyomja neki, hogy "megmondtam, hogy ne provokáljál!",szóval nagyon durva volt!! Én csak ültem az ágyban és hallgattam, hogy mi lesz ebből. Aztán kis idő múlva nagyot csattant a kertkapu és valamelyik elment otthonról, aztán csönd! :shock: Elég kemény volt ezt hallgatni! :( Pedig nagyon normális embereknek tűnnek, a férfi sem egy vadállat, olyan 45 éves körüliek. Gáááz!!!

Na megyek csinálok almakompotót és kidobom a répát. Nem kockáztatok!
Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Doo, igen mi is ma voltunk először baba-mama jógán , bár Zsófi sajna nem aludt előtte ahogy szokott, úgyhogy a szokásosnál nyügibb volt. Az ő masszázsát még kivárta, de amikor már én lazultam volna... akkor nyöszörgött mint öreg néne őzikéje... azért jó volt, megyünk a jövő héten is. Az a jó, hogy olyanokkal járok, akikkel kismama jógára jártam együtt amikor még Zsófi a pocakomba volt, tök jó látni kinek mi jött ki :wink: :lol:

Lorci, ne parázz, már rég kiderült volna ha gáz lenne Ricsivel, két nap távlatában már tutira nincs gond.
Szomszédok :shock: :cry: Nálunk csak a zongora hallatszik át, mi is ikerházban lakunk, van hogy zongorára kelünk, de a legjobb amikor reggeli közben szól :)

Bringa, bocsi, de örülök hogy Lili is pöttyös lett egy picit ... akkor nem az én bénaságomon múlt, hanem vannak valszínűleg érzékenyebb babák...én most nem adok neki semmit, megvárom amíg elmúlnak a pöttyök aztán újra kezdem, csak jobban odafigyelek hogy a szőrös héj még a közelébe se legyen a belének... :evil:
pici76

Hali!

_Doo, én is félek, hogy 2 hónap múlva mit fog szólni Nolcsi a hamikhoz. Ő még a cumisüvegben a vizev vagy teát sem fogadta el, mikor a legmelegebbek voltak akkor sem! Csak cici, és cici és cici. Most a C-vitamint is nehezen nyeli, pedig csak 8 csepp van a kanálon, és nincs oda érte. Mondjuk kicsit savanykás- Jó anya módjára megkóstolok mindent, amit kap!- de annyira nem rossz az íze!

Lorcika, barátnőm azt mondta, a tünetek viszonylag hamar jöttek, úgyhogy ne parázz, ha nincs baja, valószínüleg már nem is lesz! (jajj, nem paráztatni akartalak drága, isten ments!!!!! És gratula a fogacskához neked is!!!!!!!

Akinek náthás a babuja, mit figyelt meg? Többet alukál a babája? Az enyim nagyon álomszuszék most, de más gond nincs. Persze tele a nózi, szívom neki gyakran, de nem lázas, és csak kicsit nyűgősebb.

Márti

Kép
horpika

márti, én nem vagyok jó anya :oops: én csak akkor kóstoltam meg a cebiont, amikor láttam h olyan igazi fancsali nyammogással eszi. és azért nekem is elég savanykás volt, hát még neki milyen fura lehet :roll: igazából el nem tudom képzelni ezt a kanalazást! :roll:
Vendég

Gabi, jó a verda! Bedönthetős kerék :D
Bringa, basszus most már tuti, hogy nem viszem a gyereket uszira!!!! Szenvedtem vele eleget míg megszültem, eszembe síncs lenyomni a víz alá!
Horpika, megbolondult a vonalzód, vagy Noel a rangidős???

Jó hogy írjátok ezt a répa témát. A töbi zöldséggel mi a helyzet? Krumpli, cékla, egyebek? Lehet, hogy Bringának an igaza, és biztonságosabb a bolti bébiétel? :wink:
A tejpépet is lassan kell próbálgatni adni neki, vagy azt lehet nagyban nyomatni?

Lorcika, verekedős szomszéd :( ezek után hogy lehet kedvesen bájologni a szomszédasszonnyal? Brrr....

Csilla
Vendég

Ági, vagy valaki!
Ismeritek a wingbo hintát? Van valakinek tapasztalata, esetleg hallottatok róla valami jót? Rosszat?
Vendég

Sziasztok,

Na Ricsimicsi elaludt. Kiváncsi vagyok aludni fog-e ma, mert egész nap ment a nyáladzás, ököl tömés a szájba és a nyügösség!! :shock: Olyan édi viszont az kis hegyes fogkezdeménye!! Reggel fel se tűnt, csak, hogy be van duzzadva, aztán később gondoltam megmasszírozom, és éreztem a kis szúros fogacskát! :)

Gabi tényleg marha jó a babakocsi, az biztos, hogy a köv.babánál normális kocsit veszünk, mert ami most van az elég szar. :roll:

Ti hogy vezettétek be a kajákat? Úgy értem nem adtatok semmit a tej helyett, hanem ilyen kis nasi szinten, nem? Rohadtul nem tudom hogyan kell ezt csinálni, a védőnő meg múltkor csak azt mondta, hogy egyenlőre próbálgassam, de hát még az is korai!! Nálunk a kaja rend semmilyen....nagyjából 3 óránként van! Holnap bepróbálkozom délelőtt almakompóttal, remélem főzőtt formában valamivel jobban fogja csípni. Rakok bele anyatejcsit is. MOst lehet tök amatőr a kérdés, de az ilyen gyümikék csak nasik, mármint később se helyettesítenek kaját, nem? Inkább majd a főzelékek fognak, igaz?

Hulla fáradt vagyok, ma több menetben főztem húslevest, meg csirkepörit, galuskával...délelőtt 10-kor kezdtem és fél 2-re lett meg!! :lol: Apjuk itthon votl 2 hétig, meg ma is itthonról dolgozott...holnap megy dolgozni...jajaj hiányozni fog a segítsége! Na meg vigyázzon magára a pesti utakon !!! Én parahegy vagyok nonstop!! :( :(

Na megyek lassan ágyba. Remélem ma nem lesz kiselőadás a szomszédban!! :? :?

Jóéjt!

Kép

Kép
lorcika

Ezt találtam a neten a hozzátáplálásról, becopyzom érdekes lehet:

Almával, őszibarackkal lehet kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. (A legújabb információk szerint, a banán - mint a déligyümölcsök általában - allergizál.)

Az első próbálkozásokhoz egy nyugis időszakot válassz, pl. a délutánt, amikor kipihent a kicsi és vevő valami újra. Először szoptasd meg, majd kínáld meg a babádat egy negyed teáskanál reszelt almával. Ha izlik neki és megeszi, akkor másnap adhatsz neki egy kicsivel többet. Lassan, fokozatosan emeld az adagot és közben figyeld a kicsit, hogy nincsenek-e kiütései, vagy egyéb, allergiára utáló jelek. (A reszelt alma megfogja a székletet, úgyhogy egyszerre ne sokat belőle!)

Egy étel bevezetése kb. 1 hétig tartson. Utána hasonlóképpen ismertesd meg a következővel. A kicsik általában imádják az őszibarackot, ha van rá időd, le is fagyaszthatsz belőle, akkor télre is lesz. Első ételként még meggyet ehetnek a babák (cseresznyét nem) és a ribizli levét. Ezekből is jó felkészülni a télre. Egyéves kor előtt megpróbálhatod a körtét, szilvát, szőlőt, de óvatosan, mert ezek hasfájást okozhatnak.

Zöldségek közül a krumpli jöhet elsőként szóba, a csicsóka, bio-répa, sütőtök, spenót, sóska, zöldborsó, zöldbab. Ha egy-egy ételről megbizonyosodtál, hogy nem allergiás rá a kicsi, akkor már kombinálható más, már kipróbált étellel. Főtt krumplival szoktunk sűríteni, lisztet egyéves korig nem ajánlott adni, az egyre gyakrabban előforduló cöliákia, vagyis lisztérzékenység miatt. Rizs viszont adható.

Egyáltalán nem muszáj külön pepecselni a gyerkőcnek a főzéssel, nyugodtan eheti a családnak szánt levesben főtt zöldséget, húsit, de még a berántás, habarás előtt vedd ki belőle, amit neki szántál.
Ha a családi ebéd nem neki való, akkor persze külön kell főzni, de nyugodtan ízesítheted sóval, cukorral, persze csak módjával. Fűszerezhetők is a bébipapik, nem is annyira az általunk megszokott szárított fűszerekkel, hanem egyszerűen tégy a főzővízbe zellert, hagymát, fokhagymát, bármit, ami jó ízt ad az ennivalónak. Az anyatejes babák úgyis hozzászoktak már az ízekhez, hiszen a mama teje egy kicsit mindig más ízű, aszerint, hogy mit fogyasztott előzőleg.

Egyéves kor előtt nem javasoltak a tejtermékek, a tej, a tojás (először a sárgáját kell majd adni, arra kevésbé valószínű, hogy érzékeny), liszt, hal, paradicsom, méz, citrusfélék, kivi, eper és hasonló aprómagvas gyümölcsök, sárgabarack, dinnye, sárgadinnye.
Kétéves korig nem ajánlott csonthéjasok, magvak és nyers répa adása, fulladásveszély miatt. A földimogyoró és a belőle készült ételek erősen allergizálnak, 3 éves korig is érdemes várni velük.

Ha a kicsi nem fogadja el 6 hónaposan a kínált ennivalót, próbálkozz meg vele újra, 2-3 naponta, vagy hetente. Ha szépen fejlődik, és elég neki az anyatej, akár egyéves koráig is élhet kizárólag azon. Ne feledd, hogy az első életévben az anyatej a gyermekek fő tápláléka.

Vannak olyan vélemények, amelyek szerint a húsokat érdemes aránylag hamar, tehát az első néhány főzelékféle után bevezetni, a magas vastartalom miatt. Vannak babák, akik nem fogadják el a husit, ha anyatejesek, általában nem kell aggódni miatta.

A lisztneműek és a tejtermékek bevezetéséről megoszlanak a vélemények, Magyarországon a Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma 6 hónapos kortól javasolja a lisztneműeket és 9-10 hónapos kortól a tejtermékeket. Ha a családban (bármilyen) allergiára való hajlam mutatkozik, akkor csak egy éves kor után ajánlják őket. Azt gondolom, hogy mivel ma már szinte valamennyi családban előfordul allergiás megbetegedés, érdemes várni ezeknek az ételféleségeknek a bevezetésével. Nagyon sokszor csak évek múltán derül ki, hogy valaki allergiás egy bizonyos élelmiszerre, szerintem nem érdemes reszkírozni, inkább várjunk vele, amíg a baba biztosan megérik rá.

Fontos: az első életévben nem a szoptatást helyettesítjük az egyéb táplálékkal, tehát a szilárd étel bevezetése nem egyenlő az elválasztással. Ezért is ajánljuk a pépeket a szoptatás után. A WHO ajánlása szerint a szoptatás legalább kétéves korig javasolt, de ideális esetben addig folytatódik, amíg a kisbaba magától abbahagyja.
Vendég

Horpi, akkor mi a véleményed a Konakionról? Én azt kóstoltam meg...hát brutál. És Zita kb 2-3 hete fancsalog csak mikor kapja, addig nem mutatta jelét, hogy nem ízlene. Brr, undorító. Már arra gondoltam, mikor először megnyaltam, hogy a nagy melegbe megromlott, vagy mittudoméén!
Egyébként nálatok mi a bevett szokás, meddig kapják a babók a K-vitamint?
Én a D-vitamint hol kiskanálba fejt tejbe csepegtetem és úgy adom, hol a szájába cseppentem. A kiskanalas szerintem azért jobb, mert (talán) ismerősbb lesz neki a kanál mire oda jutunk. Vagy nem :?:

Csilla, szerintem én ismerem, ez olyan hinta amin hason kell feküdni, ugye? Olyat használt egy kislány, akit tornáztattam, szerintem jó, de én problémás esetben használnám inkább, egy egészséges gyereknek, hmm..persze ha hozzád vágják, ok, de én nem rajongok amúgy sem az ilyen pihenőszékekért és társaiért :? De ártani biztos nem árt, max annyit, hogy azért csak korlátozza a szabad mozgásban. De ezt is mindenki maga dönti el. Volt egy pszichológus kolleganőm, aki azt javasolta a szülőknek, hogy négykézláb pelenkázzák a mászó gyereket, mert annyira se korlátozzák, amíg peluscsere van...és a sétáról is asszem nem volt jó véleménye, ebből a szempontból.. Na, azért én nem vagyok ennyire szélsőséges, csak az eszközöket nem csipázom, komp stb.

Kép
ági_bp

Gratula a fogacskákhoz és vigyázni a fognyűvő manókkal!! :D :D

Kép
ági_bp

cscsi: Huu nagyon köszi az infót!!! Ez nekem most sokat segített!!
Na most már tényleg alszom, vagy itt ájulok be a gépelőt!
Pusz midnenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Ági, a Konakionra én is azt hittem hogy romlott!! :lol: :lol:
Mi csak 10 ampullányit kaptunk, vagyis 10 hetes koráig. A D-vitamint egy éves koráig fogja kapni.

Kép
horpika

Sziasztok!

Lorci egyáltalán nem amatőr a kérdésed, nekem sem minden egyértelmű mindig.
Én is csak kísérletezek.
Pl. először lereszeltem neki az almát, nem kellett neki. Aztán rájöttem, h. ez így még túl darabos neki. Akkor leturmixoltam kicsi vízzel, na úgy jó pépes lett, az már tetszett neki.
Tapasztalgatni kell, gyakorolni.

Csilla, nagyon köszi ezt a bőséges és hasznos ismertetőt. Tök jó, tényleg.
A rizst tényleg lehet adni.
Barátnőm ebbe is szokott keverni egy kis gyümit és akkor gyümölcsrízs. Meg majd mikor lehet már natur joghurtot (nem tom mikortól), abba is lehet gyümit tenni.
Barinőm (9 hónapos a babája) már tésztát is turmixol neki egy ideje. Azt is lehet kombinálni mással.
Paradicsom nem adható szerintetek korábban?
Megfőzve? És akkor a paradicsomos-krumpli bébiétellel mi van, ami adható 4 hós kórtól?

Ha valaki talál valami jó kis oldalt, táplálkozással kapcsolatban, az kérem másolja be nekünk. Köszi.

Kép
niki30

Ja, vannak mindenféle bioköles, kása, dara. Ezekkel mi van? Én ezeket nem is ismerem. :roll: De állítólag hamarosan ezeket is lehet.

Kép
niki30

Sziasztok,

látom NIki te sem tudsz aludni :wink: Ma 5 kor keltett a dög kutya,m ár megint sünvadászaton voltam az utcán... :x

Lorci, sok sikert a fogzáshoz :wink: olyan kis édik fél foggal nem? Nekem mindig a Süsü jut eszembe Zsófiról ahogy vigyorog és kikandikál a fél foga :lol: ami még mindig ferde :(

Csilla, köszi a bemásolást! Én is találtam 1-2 jó oldalt, de a laptopra mentettem le, majd bekopizom a linket, de most fentről nyomulok a gépről...

Niki, úgy tudom a paradicsom nyersen nem adható, mert szintén allergizál... ezek szerint főzve nem... :roll:

Doo, én sem kóstolok mindent meg, a Konakiont meg akkor sem kóstolnám meg ha vernének... olyan büdös... szegény Nyuszi meg nyeli és közben néz rám nagy szemekkel, mivel anyutája adja neki akit imád, úgy nyeli mint kacsa a nokedlit.. ilyenkor látszik rajta hogy utálja, de mivel bízik bennem, tudja hogy jót akarok neki, nyeli csak nyeli... én meg szagolni sem bírom :shock: :cry:

Úgy tudom amint el kezdjük a gyümölcsöt rendszeresen adni, nem kell többé a K vitamin.
pici76

Én K vitamint már rég nem adok neki.
Egyet írt fel a dokinéni, azokat beadtam neki, aztán mondta, h. több nem is kell.
Ti még mindig adjátok akkor? Hm. :roll:

Kép
niki30

Most megyek takarítani, amíg alszik macska.
Addig is puszi. Majd még remélem tudok jönni.
Ma bemegyek melózni is, miután hazajön a párom.

Kép
niki30

Sziasztok,

Ricsikének új szokása van, amikor már nagyon álmos és sír, a vállamra ráborul és csukott szemmel, szerintem félálomban, csak húzza húzza a nyösszögést! Mint valami dalt: ööööööööö ööööööööö ööööööööö...amíg el nem alszik! :) :) Van amikor nem tudom megállni nevetés nélkül, annyira cuki!! :)

Én nem adok Ricsinek K vitamint, mert azt mondták táp mellé nem kell, mivel abban van mindenféle! D vitamint nyomatom neki. Érdekes, mert barátnőm mondta, hogy annak idején (most 7 éves a kisfia) nyáron nem kellett D vitamint adniuk a babának, anyáink is csak kiraktak a napra! :) Mondjuk a nap már nem olyan,mint régen...

Ma kipróbálom az almakompótot, hátha az ízlik a Pindurnak.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Megpróbálok reagálni erre-arra:

- A kaki a fogzás idején megváltozik, mindenképp. A sok nyáltól, sírástól. Levi is eddig kétnaponta kakilt, most mindennap kakil kettőt, és persze sokkal hígabb. De fogacskát még nem látok....De keresem mindennap van egy időszak amikor nagyon nagyon fájhat neki... akko rgey félórát rágcsálja a kezem. Ő is rászokot a nyüszögve alvásra... érdekesek ezek a gyerekek, nem LORCI? Ő is így kántál míg el nem alszik... de úgy hogy előtte nemám sír a fáradságtól vagy ilyesmi... egyszerűen csak mikor felveszem, hogy na mostmár aludni kell...akkor kezdi el. Nagyon édes.
- Kajázásról, sztem kicsit körülményes amit Cscsi bemásolt.... de azoknak jó, akik csak szoptatnak és szeretnének is minnél tovább. Aki már nem csak szoptat azért nem kell ennyire lassúnak lenni.... jah és ha egy étkezést ki akarsz váltani, akkor igenis a tejecske előtt kel elkezdeni a hozzátpot és először három négy falat után megetetni.... majd másnap már a féladagját is megkaphatja és harmadnap már egészet. Hetente háromnapnál sűrűbben nem lehet bevezetni új ételt. Szal kezded az almával, kapja három napig, abba beleraksz mondjuk banánt, háromnapmúlva őszit... és így tovább.
A husi kérdéssel hadilábon állok... én majd olyan 5-6 hósan kezdem el adni, de most erre nincs éppen semmilyen magyarázatom hogy miért is! :)

Szóval szerintem nem kell túl nagy faksznit csinálni ebből az étkezésből... eszi amit szeret és kész! 8) :lol:

Levente hasa mostanában újra szokott fájni (aszem), lehet a tejpéptől... úgyhogy mától nem kap estére olyasmit, hanem inkább délután... vagy délelőtt.... még ez kiderül. Pedig nagyon jól laktatja... Tegnap úgy csináltam, hogy 180 tejcsibe tettem 3 kanál pépet jól összeráztam és 3-as cumival itta... ízlik neki. :)

Konakion.... addig kell adni, amíg a baba kizárólag és csakis anyatejet kap. Ha már gyümilevet vagy bármit akkor nem. A véralvadást segíti elő.
D-vitamin... hát azt már kb 1940-es évektől kell adni... nevezetesen az Angól-kór elkerülése miatt. Kötelezően egy éves korig... DE téli babáknak akár másfélévesig is. Mi nekünk elég lesz májusig, hoisz nyáron sok napsütés van :)

Bringa!

Örülök hogy tetszik, használja a kiscsajod örömmel! :) HA látok valami jót majd szólok.

illetve itt lehet körülnézni! :)

http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=5603649

Nektek alkudni is lehet! :)
Nah nem sokat, egyelőre azon fáradozom, hogy a befektetés egyaltalán megtérüljön...

Majd szólok, ha lesznek új dolgok fent, még itt áll egy csomó ruha...

Nah pusszantás megyek babázni, mert felébredt és már úgy hiányzik a kis puhababája! :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok

vagyunk, csak havazósba. :wink: így félkezesen most is gyorsba..

én bíz 4 ampulla konakiont, ha adtam, és d vitamint meg most adom, hogy rosszabb lett az idő. pedig Marci csak szopik.

Bogi,
megkukkantom az albumodat. :)

pusztok
Vendég

Sziasztok!

Mi a fene az a Konakion, amivel ti a babákat etetitek???? Meg ez a K vitamin is... én csak 5 ampullát kaptam, reklamáljak a többiért???
(Hmmm, lehet hogy ez a kető ugyanaz?)

Ági, igen a fekvő hintára gondoltam. Nem voltál nagyon lelkesedő, szerintem kihagyom a vásárlást.

Csilla
Vendég

Cscsi ne aggódj!

Azt szokták mondani hogy minimum 1 hónapos korig... ugye az kb 4-5 ampulla kötelező adni és anyatejes táplálás idején ajánlott.

Valszeg semmi baja nem lesz így sem a babódnak! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

megvolt a tegnap,voltak jópáran,érdeklődtek,visszajönnek stb.nem baj nem szabad elkenődni,met ezekből lesz a vevő.
Apukám épp hogy kész lett a polcokkal,és be tudtam pakolni.
Csak egy pár reakció,Niki a paradicsomtól semmi baja nem lesz én már adtam paris krumplit babucinak imádta,én is mert az utolsó kanál beadása után 4et tüsszentett mert a foga miatt csavarta az orrát,és az egész a nacimon volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
de bepuszilta a kis tányérkával.
cscsi majd dobok óvodás képet magamról,....
Ági elég nehéz babuci mellett csinálni mindent,pláne,hogy mostanában éjszakára összpontosítja az alvást és nappal csak 1-2órákat alszik,de szerencsére van itt egy szuper nagyi,akire ha nagy a hajtás rábízhatom.
de egyébként nehéz egyszere 7-8 dolgot csinálni párhuzamosan,nem sorolom fel mert még az is fárasztó lenne.
Lorci ,Martin is így alszik el egy jó ideje,mint egy reumás vénasszony úgy nyög,mi meg apával szakadunk a nevetéstől,met néha még cifrázza is....nagyon mókás
most mennem kell,mert jönnek hozzám,puszi és szép napot

KépKép
riella77

Van-é köztetek esetleg valaki, aki tudna dvd-re felvenni tv-ből????

SOS!!! A született feleségek egy időben lesz ezntúl a vészhelyzivel és grace klinikával.... Szörnyű merénylet!!!! :D

KépKépKép
bogyra

lányok.ÚJABBAN A D vitamint egyéves koráig minden nap adjuk,aztán 3 éves korig ősztől tavaszig.A konakiont pedig van,aki heti 1-be,van aki havi 1be irja,mi havi 1be szedjük,Patrikkal heti 1 volt.Tök mindegy.A leirás is már havi 1et ir.Amúgy ez gusztustalan,aki kóstolta,tudja,én mindig egy kanálnyi anyatejben adom,a Vigantolt meg pelluscsere közben csöppentem a szájába.

a husira nekünk 6 hót mondtak,én vettem husis bébiételt 5 hó van ráirva,akkor fogom elkezdeni adni.

Ez az alvós nyögős nálunk is kb.2 hete játszik,de ilyen megszokott dallamon.ha én nyögdösöm,már akkor is alszik.

Nálunk most ez a fogzásos dolog leállt.Most nyugi van,egyenlőre... :P

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok! 8)
Ricsikének hatalamas hurrá az első fogacskájához! :lol:
Megvan a kaki oka! :wink:

Niki!hová mentek végül usziba?Biztosan imádni fogjátok! :D

Doo!Talán megérne egy próbát Vikivel is,ha úgy látjátok szeretné :roll: Nem feltétel,h a mama tudjon úszni!A fürdőruci az igen :shock: :wink: :lol: meg nálunk az úszósapi is,amit nem is értek,de tényleg,tök hülyeség és látom Ildáéknál sem kell :roll:
Megpróbáltam elsunnyogni egyszer,de szóltak :oops: Bezzeg a bűntárs apukának nem :!: :evil: :twisted: :evil: Mindig csak én,csak én,csak én,brühübrühübrühühűűűűűűűűűűűűűűű :cry:
:lol:
jó-jó értem én,h félsz a fertőzésektől,erre nem nagyon tudok mit mondani,én nem,pedig a pelusuk tuti átereszti a pisit :roll: na ezért nem értem a sapit :roll:

Ági!az én kis szomszédlánykám,vmiféle csodalabdáról írta a diplomamunkáját,azt is használják már gyenge tónusú babákkal,biztosan tudod melyikre gondolok....De ez nem ugyanaz,ugye,mint amit Csilla írt?Mert én egy ilyen labda-hintát szeretnék Lilinek,annyira bejön neki,amikor hintáztatom és azt hallotam baromi jól fejleszti a babát minden téren,ahogy Te is írtad.

Ma megyünk oltásra,remélem ugyanúgy fogja viselni,mint eddig.Hál Isten megúsztuk,csak kicsit bágyadt volt utána és először aludt el fekve a karjaimban(mármint úgy,h mellettem feküdt a jobb karomon,mint a szerelmesek :lol: )

Tök ciki,de én annyiszor elfelejtem a D-vitamint :oops: .....
Csilla!a K-vitamin és a Konakion ugyanaz.És mit szólsz a csütörtökhöz?

valamit szerettem volna még,de szita vagyok megint :roll:
Na jó,nem is erőltetem,megyek fürcsizni,míg alszik baba,puszi mindenkinek!

Kép
bringababa

Ez szemétség!!!!!!!!!!!!! :evil: :twisted: :evil: Már a múlt heti Dr.House helyetti Frei is az volt! :evil: :twisted: :evil: Pedig én csípem Tomit,na de azért a botos bácsit lecserélni rá :shock:

ja,igen és azt akartam még,h Lili is zenél elalvás előtt,nagyon viccességes és én mindig nevetek is rajta :lol:
meg azt,h most a sánta rókát gyakorolja,ez a legújabb produktum.és az előre mászást úgy próbálja,h most már nem fejest vetődik,csak szerényen fókában nyomja....
na tényleg megyek,szaisztok

Kép
bringababa

Akkorát haraptam az imént a számba, hogy úgy feldagadt mint egy bantu asszonyságnak....

Levi nyüfög, de nyom sincs még fogacskának....de imádja ha masszirozomneki.
Csak tiszta takony vagyok, így nem szívesen nyúlkálok a szájába,pedig a rágókát nem szereti annyira mint az ujjam, szabályosan ropogtatja. :) Nagyon édi! :)

Mondtam már, hogy valamelyik nap, kivette a szájából a cumit és áthelyezte az enyémbe, és ezt már megismételte az apjával is! :)
Nah lelöttem magam!

KépKépKép
bogyra

Emma napközben alig alszik, ma összesen egy órát aludt, 8-9-gi.
Most 13-kor elaludt és 10 perc után felsírt. Hagytam, nem vettem ki és visszaaludt. Eddig mindig kiszedtem ilyenkor a kiságyból.

Kép
niki30

Sziasztok

Már ezer éve nem jártam erre, bevallom őszintén a kis "szaros" :), nagyon leköti az időmet, meg hát ott van mellette a háztartás és még más egyéb is!
Mi is már a 4. hónaptól kezdve a Kecsekeméti kajákat esszük, imádja, főleg azokat ami pl. őszibarack pulykahus stb...mióta nem tápizunk, azóta rendesen megy a kaksi is, semmi gond nincs hála....4.én már 5 hónaposak leszünk...bakker a gyereken veszem észre, hogy mennyire megy az idő! :) Ti hogy vagytok ezzel?

Dobok én is fel egy pár képet Domóról! :)

Puszi

Kép Kép Kép

Kép
elizabeth25

Ja és már szó esett a tesóról is! :lol:

Kép
elizabeth25

Melinda, ejha, tesóóó? Aztaaa :shock:

Nagy fiú lett Domi, jesszusom!

Én is teszek egy képet.
Vasárnapi feeling:)

Kép

Kép
niki30

Niki, ti sem vagytok semmik! :)
Emma is hatalmasat nőtt! :)

Tesó, igen? Több okból is kifolyólag! :)

Kép
elizabeth25

Melinda hajra Teso ugyben, ugyik vagytok!

Niki nagyon hasonlit Rad ez a gyongyszem! Kis vagany Apa oleben. :D
Nekunk is volt tobb egymast koveto olyan napunk, hogy napkozben alig aludt, de ejjel o reggel 8-ig alszik, este 8-fel9-tol, szoval kussolok.
Aztan par napja nappal is azert szunyokal 2-3 orat ossz.

Du. megyek kozmetikushoz, holnap lehet hogy kormoshoz, jovo heten legkesobb pedig fodraszhoz. Most ram jott, hogy szepuljek, es nocis legyek. :lol:

KépKép
horilda

Horilda nagyon jólteszed...rám is néha rámjönnek az ilyen dolgok, de ne tudd meg, hogy milyen jólérzem magamat utána! :)

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: