A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Szia Pocak!

Hát igen, kérdezd meg, nekem ezt mondta külön a munkaügyes, hogy majd erre figyeljek, hogy ugyan ritkán fordul elő, de hogy az első pár hétben ne akarjak táppénzre menni, utána már nem lesz gond, mert ha már van pár ledolgozott nap vagy hét, akkor már ebből nem lesz gond, de csak a mostantól már ledolgozott idő mértékéig lehetek táppénzen. Ez pénteken volt, akkor még semmi baja nem volt Bendinek, én meg gondoltam, legalább egy hetet még kibír majd betegség nélkül. :? De hát most kezdte a bölcsit, nyilván persze megbetegedett... : :( :(

ruz
ruzicsky

De most komolyan, nem durva, hogy egy ilyen szabályt kisgyerekes, éppen most bölcsit kezdő anyukáknak találnak ki?????
ruzicsky

Mondjuk nekem ezzel kapcsolatban nem is mondott semmit a munkaügyes, bár ugye én előbb kezdtem dolgozni, mint ahogy ezt kitaláltuk, lehet, hogy ezért.
Szabid nincs már esetleg? Mondjuk nálunk ki kell venni az összes felgyűltet :roll:
Talán azért lehet így, hogy ne csináljanak olyant az anyukák, hogy a pénz miatt visszamennek dolgozni és egyből el is mennek táppénzre, mert az mégiscsak több, mint simán a gyes. Sajnos volt olyan kolléganőm, akiről ilyent lazán el tudtam volna képzelni hasonló helyzetben... :?
pocakpacni

De, de van szabim, végül is mehetek szabira is, mondjuk azt egyben kellene kivennem, 30 napon belül, de ezt a főnökeim nem tudják, így én inkább a vizsgaidőszakban venném ki, de persze lehet, hogy a munkaügyesek majd szólnak nekik, úgyhogy lehet, hogy egyben kell kivennem... :? szóval még ez is bonyolítja majd a dolgokat... :evil: :evil: nekem ez is tök gáz, hogy ahelyett, hogy most dolgozhatnék két hónapot aztán decemberben meg szabira mennék, ha most ki kell vennem, akkor ad 1. még mindig nem tudom elkezdeni a melót, szóval főnökeim továbbra sem számíthatnak rám, ad 2. mikor meg amúgy sincs sok meló decemberben, és kéne a szabi a vizsgákra, akkor meg nem lesz...ááááááááááááááááááá azt hiszem jobb ha most már eldugulok

ruz
ruzicsky

Ruzy!
kérdezd meg a m.ügyest, hogy nem véletlen úgy van a szabály, hogy a fiz. nélküli szabi idején felgyülemlett szabadságot a munka kezdése előtt kell kivenni? mintha anno ilyesmit hallottam vón.(ergo ennyivel később mégy melózni) mert lehet, h a kormány így gondolkodik, hogy első 1,5 hónapban úgyis szabin van az anya, addig be lehet szoktatni a kőcöt.
hogy őszite legyek, soha nem voltam táppénzen, csakis a szülés előtt (így hadilábon állok a szabályokkal), ugyanis olyan főnökeim voltak, akik egyszerűen nem engedtek el. úgyhogy végső esetben 1-2 nap szabit vettem ki, ha beteg vagyok, de a táppénztől elzárkóztak (a cégnek kell fizetni egy részét) , emiatt én is rögvest arra gondoltam, hogy szabit kéne kivenned most, hogy B. betegeskedik. (azzal, h új lesz a szerződés egyáltalán ki tudod majd venni a másik szerződésben felgyülemlett 30 napot?) szeretnék majd később olyan helyen melózni, ahol legalább az alapvető jogok megilletnek, még ha ilyen akadályokba gördülök is, mint te, mert nyilván biztos én is szívni fogok a gyerekbetegségekkel :(. (előző m.helyemen különben ha vki táppénzre ment, v. a gyerekével otthon mert maradni, vagy sietett, mert menni kell a gyerekért az oviba, egyszerűen kirúgták (persze más ürüggyel)!!! totál kivoltam ettől!)
ha jogalkotó lennék, inkább úgy csinálnám, hogy m.kezdéssel szűnjön meg a gyes, és a megszokott munkaviszony folytatódjon, ám a mama megigényelhesse újra, amennyiben a gyereke nincs még 3 éves. és akkor max. újra kéne igényelni a gyest (úgyis visszamenőleg is adják), de a m. viszonnyal nem kéne játszani. (azzal ugyanis többet lehet veszteni; nem megyek a részletekbe, de pl. ha hamarosan szülnél nem is biztos, hogy jól járnál, ha megszüntetnéd a mviszonyod a plusz gyes miatt) igazam van? :)

és nem kell dugulnod, igazad van, csak írd le, meg engem is érdekel, hogy mi az éca :)
szakbarbár nekem segített anno, de tény, hogy bartelüzletben. mikor beírtam a tervemet (pontosan levezetve a topicban) , azzal keresett meg, hogy azonnal töröltessem a hsz-t, mert ő ebből él; s cserébe elmondja, hogy mi a teendő még.
ancsipancsi

jaaaaaaaaaaj, nem is meséltem Lencse milyen mostanában!

CICI:
meglátta, h egy barátnőm hogyan szoptatja kisfiát, és árgus szemekkel figyelte. majd másnap megmegjegyezte, hogy "anya, neked van a ciciden szívó!" :) és azóta folyton szopni akar, meg a Kati babáját és ma a Bucimacit is megszoptatta! de úgy ám, ahogy a csajtól látta, kispárnát tett alájuk, hogy a szájuk pont csecsmagasságban legyen :D.
ma mikor már nagyon erősködött, hogy ő inkább szopizni akar, mint enni, mondtam, hogy nincs tejem. aszondja, hogy majd veszünk és öntünk bele :lol: (ha tudná szegénykém, hogy mennyire nem akart kicsinek szopizni)
ancsipancsi

Ancsi, rizsliszt es kemenyito (kukorica, burgonya) keverekebol. kukoricalisztbol sutit szoktam.
Lencsed es a cici :lol:
recca

SZiasztok!

Ancsi, Lencséd dumáján behaltam! (A cicisen és a puncison is :mrgreen: )

Gyeses témához nem értek...

Deni, Bkeszi vadasparkban voltunk ,gyönyörű volt az idő, meg az erdő a környéken, rengetegen voltak, Anyóspajti elviselhető volt (csak azért szóltam-nem először-, amikor mondok vmit a gyereknek, és ő azonnal rávágja az ellenkezőjét, pl, én azt mondom gyere ide, ő meg gyere nézd, itt vannak a gólyák).
Klassz hely ez a vadaspark, csak nekem ambivalens érzéseim vannak a sok bezárt állat miatt. Velünk volt a sógornőm meg a pasija is, az utóbbinak az apja vadász, és ő is volt már sokszor vadászni, és azt mondta, hoyg ezek az állatok a szabadban egész máshogy néznek ki...

Indi :) mi van? MInden ok????
rídonli#

Deni, P nem aludt még az oviban, mert akkor találta ki, hoyg szeretne, amikor pénteken érte mentem. De gyanítom, holnapra ebből már semmi nem lesz, mert most elalvás előtt kezdte mondani, hog yne hagyjam ott, maradjak ott vele.... megint hétfő....
rídonli#

Ruz! én is úgy tudom, hogy KI KELL venned az összes felgyülemlett szabidat munkábaállás előtt. Bendinek +++++++++

Lencsi cicis dumái és szopisjátszása :lol: :lol: :lol:

Pénteken megnéztük a zús játszóparkot! Votívnak igaza van: aaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAnyira szuper!!! :lol: :lol: :lol:

mi még mindig taknyolódunk, de a csajom 3nap után ma először elaludt 11/12 előtt :D remélem ez már tényleg a vége ennek a fránya kórnak

ha nem tudnám, hogy nem lehet függő aggódnék a chamomilla bevitele miatt. naponta kéri. :?: mostanság olykor Zsan mondtával nyugtattam magam (ő okosabb, s úgyis jobban tudja)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Ancsi,
Útba estek szerintem (mi Érdről megyünk), nem nagy kerülő. Bemenjünk értetek? Van kedvetek jönni zúba? :wink:
Lencse köpése :lol:

Johi,
Fanni dumája :lol:

Ríd,
Szupi, h jó volt a Vadaspark :) de nekem is hasonló érzésem volt bizonyos állatokkal kapcsolatban, pl. róka, farkasok. Szerintem nekik tök pici helyük volt :roll:

Barbi,
Továbbra is bulást Nektek!!

Deni,
Én nem utállak, nálunk is van mindkettő, igaz, h nem olyan régen :wink: :D Hobbi bolt rulez :D és miket vettél?

Fibi,
Jó pihizést Nektek :) !!! Anyóshoz meg sok-sok türelmet!

Neet,
Vakolás :lol:

Gabi,
És még állítólag a nőket nem lehet megérteni :wink: :lol:

Ruz,
Ez a gyeses dolog érdekes :? és szabiról nekem is hasonló ismereteim vannak. Bendidnek bulást!!!

Mi ma bejárattunk az autót :D lementünk bnőmékhez búcsúzni. Adélt nem nagyon érdekelte a vonatozás, meg a körhintázás, minket annál inkább :lol: Majd holnap teszek fel képeket. Viszont ma soha életemben nem féltem ennyire, a kezemmel a görcsölésig szorítottam egy nyamvadt vasat és imátkoztam az életemért, felültem egy ufo nevezetű dologra, ami az égbe repített aztán meg hirtelen le a földre és újból fel és újból le és ezt 4 percen keresztül :lol: A biztosági öv az kb. 3x körbeért volna és már nem lehetett rajta szorítani :lol:
Ja és a nap legszebb dolga. Megkarcolták nagy valószínűséggel szándékosan az autómat, kulccsal jó mélyen. Abszolút szabályosan parkoltunk, nem útba meg ilyesmi és mégis. Én az ilyen embereket nem tudom megérteni, h miért kell más értékét rongálni szándékosan :evil: :evil: :evil:

Kép Kép
curse

ridonli bocs, egérrel irok, dé megint köhög, nincs időm és kedvem se pusz
indianyo

Indi, Dének+++++++++, és neked is++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Tudok egy jó pullmonológust, ha kell, szólj! Mi is hozzá megyünk, ha legközelebb szükség lesz rá, ne adjIsten!)

Curse, a vadi új autódat megkarcolták? És direkt? Micsoda emberek vannak... Bátor vagy, hogy fölültél az ufóra! Én már nézni sem bírom az ilyesmit, öregszem... :)

Barbi, homeo-cukorklákat enyémek is nyelik, mint kacsa a nokedlit! :) :)

Minden kis takonyóros, köhögősnek gyógyulást és +! A szülőknek meg nyugodt éjszakát! :)
rídonli#

Indi!
egérrel írás száx! :( próbáljunk szerezni neked egy billentőt??

Curse!
szerdán azt hittem a Nuk parti lesz és oda viszel (tök h... vagyok) :). persze a Zoo is érdekel, sőt, hogy nemes nagy "költőnk" szavával éljek: mi az hogy? nagyon is!
úgyhogy annyira rendi lennél, ha bejönnél és minket is elvinnél, hogy L. játszhasson a gyerkőkkel. van egy ótós ülésünk, amit bepászintanék a kocsidba hátra, Adél mellé. hm?
ancsipancsi

Sör nem volt outletben, csak az Intersparban, és egér meg macska ebédje lett, nem a ruhák potpurija. :lol:

Komolyabb téma: Ruzi,
én márc. végétől kerültem vissza állományba, és ekkortól kiadták a szabikat, így aug végétől kellett csak dolgoznom effektíve, de ezek szerint a márc-aug idő elég volt ahhoz, h táppénzre mehessek, vagy passz, a lényeg: igen, jön a gyes, meg a fizu is, ezért vagyok mostanában zsírgazdag, de sajna már csak dec 9ig. ;)
És tökmindegy, mióta dolgozol és mennyit, gyes jár a gyerkőc 3. életévének betöltéséig, és ha dolgozol, azért meg fizut kell kapni, ma már 8 órában is ez van (gyes+fizu) és a táppénzről gőzöm sincs, de ha most bebuksz pár napot, na bumm, legközelebb szabira menj, ha lehet. Egyébként inkább ne adjanak táppénzt arra a pár taknyosos napra, minthogy megvonják a gyest, már ha lehet válogatni. Lécci számolj majd be, h mi volt, akár priviben is, jó? És remélhetőleg nem lesz Beni sokat taknyos. :D

Eszter az elmúlt éjjel 3 óra alvást engedélyezett nekem. De ezt olyan udvariasan csinálta, h alig-alig üvöltöttem vele. :? Mindent nagyon szépen kért és udvariasan megköszönt, kakaót, cumit, csomót a pipcire... de azért hajnal 3kor hiába udvariaskodnak velem, harapni tudnék. Az ilyen reggeleken abszolút nem kérdés, h első utam, még csukott szemmel, a tablettához visz... 8)
neet
neet

Indi, jobbulást, minden téren!!!

Vakolat egész jó lett, köszi az érdeklődést. Hiába, ha egy tanár meg egy informatikus összeáll házat építeni... :mrgreen:
neet
neet

Indi,
Szegény Dominó :( Jobbulást!!! PS/2-es billentyűzet kell vagy a másik típusú (én nem értem mit kérdezek, de párom mondta, h ezt kérdezzem meg :lol: )? Párom most megy a cégbe és hoz egyet haza, ha érdekel? Vhogy utána eljuttatom hozzátok, mit szólsz?

Ríd,
Igen, sajna az újat :roll: sosem fogom megérteni ezeket a rongáló, vandalista barmokat, milyen örömüket lelik benne? (ez csak költői)

Ancsi,
Szupi, örülök, h akkor csatlakoztok :D Majd még egyeztetünk :wink: Nukékhoz azért nem tudom vállalni, mert kb. 15 percre lakunk tőlük, úgy nagyon nagy kerülő lenne.

Neet,
3 órás alvás :( ezek után én is megértem a tablettás dolgot 8)
És szupi, h vakolás jól sikerült :D

Kép Kép
curse

És azért ma is olyan szépen sikerült a délelőttöm. Imádom a 11. kerületi sztkát :evil:
Egy hete egyeztettem nálunk telefonon időpontot Faludihoz. A nőci mondott egy időpontot. Mondom király ilyen hamar adnak hozzá időpontot, még meg is lepődtem.
Elég szar volt az éjszakánk, mindenesetre nekiindultam elég korán, belekalkuláltam a jó kis sorbanállást. Aztán útközben eszembe jutott, h lehet, h még sem a mai napra van időpontom, mert vmiért azt gondoltam, h szept. 31 napos :lol: Na mindegy, gondoltam nem fordulok vissza, inkább bemegyek.
Szerencsére nem volt hosszú a sor, kb 10 percet vártam. Sorra kerültem, mondom a nőcinek, h nem vagyok biztos benne, de lehet, h a mai napra van időpontom, nézzük mán meg. Ja és azt hozzátettem, h a Faludi dokihoz. Erre csontból rávágja a nőci, h Faludi doki nincsen, mától nyugdíjba ment :shock: :shock: :shock: Mondom a nőcinek, h és ezt esetleg miért nem tudták közölni a telefonba. Erre a válasza: majd ellát vki más helyette :shock: Mondom, köszönöm szépen de másból nem kérek.
Komolyan mondom nem értem, egyrészt a nőcit sem, szerintem egy nőgyó nem olyan, h az ember minden héten más dokinak vetkőzik le (sajna volt bennem részem és nagyon utáltam), másrészt ha direkt a Faludihoz kérek időpontot, akkor a telefonos nőci nem gondolta, h csak ő hozzá vagyok hajlandó menni. Miért nem tudta telefonon mondani, h nem rendel többet. Egyszerűen nem értem :roll: Bocsi, egy kicsi hosszú lettem, de totál kiakadtam ezen a dolgon. Ha a szomszéd utcába lakok nem zavar, de h Érdről bebuszliztam a városba, csak ezért :roll: áhhhhhhhhh

Kép Kép
curse

És azért egy kis viccet is a mai napra :lol:
Úg látszik minden országnak megvan a maga Kiszel Tündéje. Hallgassatok bele, érdemes!!! :lol: :lol: :lol:
http://www.wingmusic.co.nz/listen.html

na most már én is eltűnök, megyek házimunkázok..

Kép Kép
curse

Curse!
lehet, h akkor még nem tudták, h nyugdíjba megy; vagy nem merték nagy dobra verni.
mindenesetre érdekes, hogy mi itt dumálunk a dokikról, Vot ajánlja az újaknak, és egyszer csak kiderül, hogy többé már nem sztk-s. persze a MOL székházban biztos nyomja maszekban, csak elvileg a maszek dokik (akik sehol nem rendelnek hivatalosan) nem adhatnak beutalót sehova. (hacsak nem ő szerez kódokat :) )

én is úgy nemlékeztem, hogy ti arra kifelé laktok, csodálkoztam is, hogy Nukhoz viszel :). akkor én mindenben hozzád igazodom, szerdán bulira fel! írok privit!
ancsipancsi

Ancsi, Curse: az állatkertbe nem a jövő kedden megyünk? :shock:

Kép
Kép
tinu

Ancsi: tejügy nálunk nem olyan nagyon gáz, csak fél évet kell kibírni tejcucc-mentesen és utána ha minden okés akkor szépen lassan vissza lehet vezetni őket a napjainkba ;)
és hát apám ez a kenyér-okfejtés!! :o :lol: nagyon profi vag ;)

Barbi: túrószsömle:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
van.cukor, só
4 db zsömle

túrót+tejfölt+cukor+só összekever
zsömléket megskalpolod egészen a tetejüknél, belüket kicsipegeted - zsömlebél bele a túrós truttyba és azzal is összekever
majd a túrós trutty visszatölt az üres zsömlébe, rá a kis kalpag a tetejére, tejjel picit meglocsol a teteje és be a 190 C-os sütőbe
akkor van kész ha látod hogy a túró megsült és finom illatokat érzel :)
Mantra: www.csend.hu Földes Lacihoz megyünk. Ismered?

Curse: Nálunk érdekes mód valahogy szóba se jött az, hogy Apjuk rosszul élte volna meg a fájdalmaimat...mondjuk lehet, hogy azért mert én nem is szenvedtem oly nagyon..meg mosolyogtam utána, ő inkább teljesen fel volt dobódva ettől a szülésélménytől! Dehát nem vagyunk egyformák..az is lehet, hogy másképp képzelte el az apaságot a párod és most egy kissé csalódott. Reméljük változik, ill lesz lehetőséged beszélni erről vele!
Új autó karcolása meg: :o :twisted: letörném a kezét annak aki a másét tönkreteszi!!!! Én a helyedbe bizti sírtam volna órákon át :(
Szakdoli: ühüm...ühöm.. :oops: még mindig nem írtam semmit, de mint a hétvégén kiderült a többiek se, igy legalább nem lógók ki a sorból 8)

Indi: +++++++++Dének!! meg neked is++++

Deni: nekünk is van rozink :) és nagyon jóóó és a csöpp kis konyhánkban is elfér! Bár én nem panaszkodhatom, mert egy kezemen megszámolhatom hányszor mosogattam eddig :oops: ugyanis ezt úúúúúúúútálom a világon a legjobban, igy ezt Apjuk végzi minálunk ill mostmár rozi a mosogatógép :)

Macs: köszi a zsömi recit, kipróba!

Lencse és Bálint dumák jóóóóók!

M0 Apjuk minden nap azon jár.... és ami a dühítő, hogy miért nincs leállósáv??? Ha lenne, akkor rengeteg baleset megelőzhető lenne!

Neet: kutyusok minden méretben jópofák, de pl én a csivavákat nem szeretem :roll: És azért azt se felejtsük el, hogy pl egy dándog mennyit zabál és mekkorát tojik! 8)

Nuk: gumisizé játékról egy ikeja reklám jutott eszembe,ahol a kissrác anya vibrátorával játszik épp :lol: Réka meg klassz csaj, az orvosok mindent túldramatizálnak!

7vége: Megismerkedtünk a pécsi gyerekügyelettel is :? Takony elmúlt, de persze belázasodott a gyerek, ügyeletre be: tüszős mandulagyula :( valami tintaszerű izével lekenték a manduláit, amitől úgy nézett ki mintha egy tintapatront rágott volna szét, az egész szája olyan volt :) Meg nagyon tetszett neki, hogy lila a nyelve is :) Mára már nincs láz, igaz most igy megint antibigyót szedünk, egy másikat :? du megyünk a dokinkhoz.
Suli jó volt! Éljen a kikapcsolódás!! :)
Votiv: ismered a Bogdán Marcsit? ő tartotta a műfajismeret órát ...

Viszont ami a gáz: Anyósom totál ketyós lett :? :( Sok minden összeadódott nála: egyedül van egész nap+nem eszik+iszik= szerintem totál depressziós! Igy nem fogom tudni ráhagyni Kamillát egyedül egy percet sem ha nekem suliba kő mennem, viszont ő meg bazira meg lesz sértve emiatt :roll: Olyanokat hablatyolt össze-vissza...szegény párom is teljesen kivolt tőle, meg attól, hogy milyen lett az anyja :( Volt kis kupaktanács is a tesójával, hogy hogy tudnánk segíteni...dehát nemtom mi fog kisülni belőle :roll:

Rylie
rylie

Rylie,
én ismerem a Marcsit, egy suliba járunk, alattam jár egy évfolyammal, a férjem osztálytársa volt!
zsancikant

Sziasztok!

Jó hír! Múlt héten minden nap vacak volt a reggeli cukormérésem, aztán szombaton nagy elkeseredésemben vettem Glyx nevezetű kenyeret, amiről addig azt gondoltam egy hülye marketingfogás cukorbetegeknek, de csodák csodája, levitte a cukromat! Vasárnap reggel és ma reggel a hivataloson is 6,5 volt, ami már OK. Huhhhhh. Úgyhogy mostantól szülésig Glyx kenyér van, legalábbis vérvételek előtt tutira. :D Plusz abban bízom, amit kisün is írt, hogy így a finishben már magától is javul a cukor, ahogy öregszik a lepény.

Voltunk ma dokinál, minden OK, de nem segített sokat a "mindjárt szülünk" parámon, hogy szembesültem azzal, hogy most már 2 hét múlva kell mennünk, és már a bártfais rendelésre, és NSTre. :D

Dokit megkérdeztem, és azt mondta, tényleg háromágyasították a gyerekágyon a szobákat. :shock: És nagyon helyeselt, hogy esetleg csecsemősnővért fogadnánk, ajánlott is egyet, Hámoriné Magdi. Ismeri esetleg valaki? Már annyi nevem van, és kettőhöz telefonszámom is, de ő pont nincs benne, viszont a dokinéni szerint egy angyal.

Kenyérsütés: most örököltünk egy gépet anyóstól, de még nem próbáltuk. Én bagelt szoktam itthon sütni, csak úgy s.k., mivel sehol nem lehet kapni. Macerás és több óra, de nagyon megéri szerintem.

Neet, én nem láttam egyik Star Wars-t sem (1x próbálkoztam, de nagyon nem jött be), úgyhogy a párom segítségével fejtettem meg a Luke-os utalásod. :D :D :D nem értettem mi van Lucky Luke-kal és kinek az apja.... :D

Curse, dokis potyaút :evil: . És akkor most ki lesz a dokid?
kattix

Kattix,
bagel receptet kérhetek?????
egyébként istenit csinálnak a mom parkban a francia pékségben!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

már megint BK...
Mingyááá jövök! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Kattix,
na ne idegesíts. :lol: 6 évesen láttam először, ahogy bejött Hungary-ba. :D és azóta úgy pár százszor minden részét, pedig nem vagyok fiű, se Kisün.

Nuk, majd meséld el a 2. részt, tanmenetet alkottam. :D
neet
neet

jajj, zajlik ám az élet nálunk is, mit nekem BK...

Szombaton kinagytakarítottuk a házat (legalább is konyha-nappali), felkötöztem a gyereket a hátamra, azt ment az ablakpuceva, meg a teregetés, meg minden 1000rel. Csak az a gond, hogy mindig fodrászosat játszik, a hajzselé a nyála, ritkitani pedig csak kézzel hajlandó :lol: :lol: :lol: Aztán este 10kor jólesően csorgatom magamra a melegvizet, mikor is az én macsó férjem sikoltozik, hogy egér van a lakásban :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Persze, mire összekaptam magam, már elbújt valahova...

Vasárnap kerteztünk, újabb 10 tő rózsát elültettünk, meg kiásták/felásták az új konyhakertemet. Egér ellen készültünk humánus csapdával, ami elvileg olyan, hogy belemászik, de kijönni nem tud. Holland gyártmány.

Reggelre bebizonyosodott, hogy a magyar egerek intelligensebbek a hollandoknál, mert a sajtot kiette, odakakilt, de kimászott belőle :lol: :lol: :lol: Ma este kap még egy esélyt, holnap beüzemelem a jó öreg nyaktilós változatot :roll: :roll: :roll: Baromira sajnálom szegényt, de rámászhat/rákakilhat a gyerek cuccaira, és ilyenkor felülkerekedik bennem az ősanyna az ősgrínpíszessel szemben. Szal drukkoljatok egerentyűnek, hogy ma besétáljon a humánus csapdába.

Rylie:
Mandulyagyuszira próbáltátok a Lymphomiosot nevű homeós cuccot? Igaz, alkoholban van oldva, de nekem eddig mindig nagyon bevállt! Jobbulást Kamillának!

Curse:
Kocsi :D :D :D , kocsi meghúzás :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Aki jön csütörtökön, dobjon egy pü-t, küldök elérhetőséget, meg úgy jobban összeáll, hogy kik jönnek!!! Köszi

Kátya is írt, hogy lehet, h jönnek, de nem bizti, mert Emma fogzik és nyűgi.

nukada

Szép jó reggelt! :D

Ancsi :) Lencsi dumáján mindig behalok :lol:

Barbi :) Jaj, még mindig ez a takonykór :( Bulást!++++++++++

Ríd :) Vadaspark rulez, olyan jókat hallottam róla, egyszer már nekünk is el kéne menni oda :wink: :D
Én is sajnálom a bezárt állatkákat, a lelőtt állatokat viszont még jobban sajnálom :( sajnos a vadászat az a sport, amit nem tudok sportnak tekinteni... Nagynéném exbarátja volt vadász, és próbálta megértetni a vadászat szépségét, hát azt elfogadom, hogy ez egy "feeling", ahogy az ember az erdőt járja és ismer minden fát és állatot, de miért kell lelőni őket?? na lelövöm magam... (ja, a kérdés egyébként költői, nem Neked szólt :wink: csak a vadászat mindig kihozza belőlem a kisördögöt :roll: )

Curse :) Sok mindent vettem :oops: (hadd ne soroljam fel, de a doboztól a festéken át a papírig indenfélét..) Új autód megkarcolása :evil: :evil: én sem értem az ilyen célnélküli rombolást... (így vagyok pl. a falfirkákkal is, és még sorolhatnám) Búcsú rulez :D képeket végül nem tettél fel :( És Faludi nyugdíba ment?? :shock: én sem tudtam. De van magánrendelése is, majd megkérdem Mását, mit tud róla...

Indi :) Dominónak bulást!! ++++++

Neet :) 3óra alvás :( remélem a mostani éjszaka jobb volt!

Rylie :) Mandulagyuszi :( :( Bulást Kamillának!!!+++++++ Szakdoli majdcsak elkészül! :wink: Anyósod :( :( hozzá is +++++ (apósom pár napja kapott agyvérzést a sok piától :roll: mi is tartottunk már több családi kupaktanácsot is az elmúlt években, de sajnos rá kellett jönnünk, hogy mi nem tudjuk az ő problémáját megoldani, ha ő nem akarja... szóval nem egyszerű ez :(

Kattix :) Éljenek a jó hírek!! :D :D 3ágyas szobák :?

Nuk :) intelligens egér :mrgreen: Mikor lesz a csütörtöki buli??
denizsa

Deni:
Aki eddig írt, mindenki a déli alvásra tervezi az utat, szal sztem 12-13 körül érkeznek az emberkék!

nukada

ÁLLATKERT
felmerült egy problémám, így most kérdezném, hogy akkor most holnap lesz, vagy nem? ugyanis telefonáltak, hogy megjöttek a megrendelt ágyaink, férjem külföldön, így héftőn hozzák csak, de addigra ki kell ganéznom a hálót (ami még mindig tele dobozokkal zsákokkal), hogy bármi is beférjen. úgyhogy nem tudok elmenni játszózni, egész nap zsákokat fogok húzni, vonni, cibálni, s jobb híján egy másik helyiségbe átpasszolni.

Curse!
így aztán nagyon köszi a felajánlást, aranyos vagy, remélem, hogy be tudjuk pótolni, gondolom, hogy télen még aktuálisabb a játszózás, úgyhogy biztos lesz ismétlés!
ha mégis a jövőhéten lesz a Zoo, akkor még tárgyaljunk, habár hétfőre már van egy programunk.
ancsipancsi

Ancsi,
Megnéztem a naptáramat és az állatkertezés okt. 9-én lesz, jövő kedd. :) Szal semmiről sem vagyunk lekésve, hacsak jövő hétfőn tudod megmondani, h jó-e Nektek, nekem az is jó, sőt még akár aznap is :wink:

Kép Kép
curse

ja, és az előbb vérvételen 4-szer szúrtak meg, s végül a kézfejemből vettek vért, ami akkor is és most is nagyon fáj :(
tele vagyok kék foltokkal, szóval véna volt, csak nem találták el :(
ancsipancsi

Curse!
zuppagút! akkor 99%, hogy megyünk, az 1%-ot meghagyom a vis maiorra :)

VÉRVÉTEL:
szóval az előbb nem nyálaskodni akartam, nem vagyok egy kényes típus, magas a fájdalomtűrési küszöböm, de most attól is fáj a kézfejem, hogy megsimogatom. és dagadt is. és a karjaimban mindkettőben ott vannak a kék foltok és az is fáj. azért ennyire nem szoktam szívni a vérvétellel. ráadásul nem sima szúrás, hanem pásztázás volt, forgatták jobbra-balra (egy nővér átadott egy másiknak) és felhívták a figyelmem "ez nem fájhat, mert csak nyomkodom"... persze. totálisan fájt!

Babaneteznem meg ritkán szabad, mert ilyenkor L. mindig csinál vmi disznóságot. pl. az előbb a nyers kukoricát kezdte el enni, és azzal védekezett, hogy ő megpucolta. hiába szóltam neki előtte ötször, hogy még nincs megfőve :(
ancsipancsi

ááááááááááááá, és még egy, és aztán kussolok! (CSAK jó kimondani itt, ami zavar)

az első nővér ilyet szólt: "el ne ájuljon, mert én elkapni biztos nem tudom!"
mondom köszi.
ancsipancsi

Ancsi,
Vérvétel :evil: Szerintem simán fájhat a kezed tőle. Nekem is egyszer mellészúrták olyan annyira, h nem napokig nem bírtam a kezemet hajlítani :roll:
És milyen kedves nővérke :evil: :roll:

Kép Kép
curse

Rylie,
Tüszős mandulagyulladás :( Bulást Kamilládnak!! Szakdoli ügyben, ha még a többiek se alkottak, akkor tényleg nem vagy elkésve :lol: Gondolom a határidő se olyan szoros, ha mindenki ilyen laza :wink: Én a leadás előtt 2 hónappal kezdtem el írni :oops: :lol:

Kattix,
De jó, h jól sikerült a cukoreredmény végül :) Csak tudnak vmit ezek a gyártók :?
Doki ügyben most egy kicsit tanácstalan vagyok :? mert meg voltam a dokimmal elégedve és ugye van magánredenlője is (ahol most biztos még tovább dolgozik), de kétségeim támadtak afelől, h vajon ott is meddig fog dolgozni :roll: És az is elgondolkodtatott, ami Ancsi is írt, h magándoki hogyan ad beutalót vizsgálatokra, meg h szülés vezethet-e továbbra is a Szent Imrébe :? Lehet, h mégis csak váltani kéne, nem tudom :?

Neet,
BK: Vanda cica tervez vmit Emma ellen, mert Bandit faggatta Ricsiről. Tilda együtt főzött császármorzsát Erikkel, szerintem lesz kettőjük között vmi. Sára megbocsátott a skacoknak, amiért otthontalanná tették őket. Vili bá számítógépet vett. Ja és Sára kihallgatta Imit, amint Orsival dumáltak arról, h nem kéne elsietnie ezt a Sára dolgot. Kb. ennyi, de hogy minden a második részben volt-e azt nem tudom :oops: :lol:

Nuk,
Mi megyünk, olyan 1-2 között. Mindjárt írok mailt, h hova is kéne mennünk :)

Deni,
Ezek szerint szeretsz kézműveskedni? :) És milyen igazad van abban, h nem lehet másnak megoldani a problémáját, ha az nem akarja vagy nem szeretné :roll:
Doki ügyben én totál meglepődtem, mondjuk vhol gondolhattam volna. De ezek szerint te sem tudtál róla. Nekem olyan fura, h ennyire csendben történt a dolog. Kivi lennék, h legalább a maszekosoknak elmondta-e :?

Kép Kép
curse

Ancsi :) jáááj, vérvétel :evil: bulást a karodnak,kezednek!!+++ nekem még Bálinttal vettek úgy vért egyszer, hogy 1hétig sajgott a karom és alig bírtam behajlítani, na azóta csakis a balt nyújtom oda, tessék azon kísérletezni... "kedves" nővérke :roll: asszem ezt a hozzáállást jó lenne végre lecserélni :evil:

Curse :) Igen, imádok tötymögni, mindenféléket gyártani, régen nem volt gond az ajándékozás, mert mindig csináltam vmit a delikvensnek, csak manapság a kóros időhiány miatt nehezebb. Most csupa olyan festéket, ragasztót, stb. szereztem be, ami vizesbázisú, nincs szaga és egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz, mégis jó minőségű, biztos ami biztos :wink: Nődokin én is törhetem a fejem, pont ezek járnak az én kobakomban is, mint a Tiédben, hogy érdemes-e váltani vagy inkább magán, de akkor jönnek a bürokratikus gubancok :roll:

Nuk :) Köszi :)
denizsa

Zsanci: kicsiny ez a világ :)

Kattix: 3ágyas szobák?? :o Spec amiben én voltam fogalmam sincs, hogy hová pajszerolnak be még1 ágyat??? Max úgy, hogy kiveszik a két ágy közül az éjjelszekrényt és a 3 ágyat összetolják egy óriás franciaággyá és nesze fetrengjetek asszonyok! :mrgreen: Mondjuk aki középen alszik annak a leggázabb ha pisilnie kell 8)

Nuk: tegnap voltunk a dokinknál és jól leba@arintott, hogy nyugodtan hívhattam volna 7végén is (WOW találtam egy normális dokit) mert,hgoy hülyeséget mondott a pécsi ügyeletes doki! :o
Ugyanis Kamilla olyan antibigyót szedett épp ami mellett csakis egy virus támadhatta meg, virusra meg ugye nem jó az antibigyó, ráadásul egy olyan antibigyót adtak Pécsen ami Cebexnek a gyengített tesója, ergo semmi értelme nem volt ennek! Még jó, hogy elmentem a dokinkhoz tegnap, mert SOS leállította az antibigyó szedését és mondta, hogy no para, kicsit piros a ded torka, de most ez a virus megy a városban!
Ettől függetlenül nem is tudom, de asszem kihagyom a partidat ami miatt :cry: :cry: de azé taknyolunk még és nem akarok bacit adni senkinek!
Majd a ZOOban talizunk :)

Deni: hm..Anyóssal kapcs. pontosan ezt érzem én is, hogy lehet nekünk kapálózni de ha ő nem fog tenni semmit...akkor veszett fejsze nyele... :? nagyon felelőtlen életet élnek! Mert a párja se különb, mert annak meg 180-200 a vérnyomija és össze-vissza szed minden bogyót de dokihoz nem menne el ?! Van olyan, hogy a vérnyomi mérő nem bírja megmérni a vérnyomását mert annyira magas neki !! :shock: Szal szép kis pár....

Ancsi: vérvétel ááááááááááááááááááááááááááá ide MAcs sikítós smájliját!!
és ha vigasztal a Bártfaiba nekem is ezt mondta a banya, hogy ne legyek rosszul mert ő nem tud engem elkapni és nem is akar! :x

Ma voltunk a Mantrán és egy másik műszerrel is bemérték a kiscsajt és az is tejmizériát mutatott! Kamilla nagyon ügyi volt mert teljesen kézséges volt a vizsgálat alat :) Szal most nekivágunk ennek a tejmentes életnek és megyek megsütöm a MAcsek féle zsemléket !

Zoo-ba úgy tervezem megyünk mi is!
Kérek majd pontosítást, hogy hová is kell menni és hányra! Ezt a játszóházat én nem ismerem...

Rylie
rylie

mi ez a passzivity????

Votiv???
Ésmindenkimás????

nukada

Sziasztok,

ismét visszaolvasás nélkül, de itt vagyok. Végre van egy kis erőm írni.

Elsőként :( Nuk, nem merem bevállalni a bulit Nálatok, mert fogalmam sincs, hogy mi van Mátéval. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 39 fokos láza volt, még reggel is és csak napközben ment le! Pont előtte való nap nézte meg doki néni és mondta, hogy figyeljük a fülét, meg hogy icipicit piros a torka. Hát most ott tartunk, hogy köhög, nem nagyon, de nem akarnám senkinek átadni amink van - fúúúj, irigy Vica. Majd legközelebb. Ne hari :( Remélem jövő hét keddre kigyógyulunk és irány a Zoooooooo :)

Ancsi :) vérvétel :( nem semmi nővérkék :shock: Ágyhoz gratula :)

Deni :) anyóspajtival ne törődj, nem tudsz rajta változtatni. Süket fülekkel nehéz szimfóniákat hallgattatni... Szabadnap jól telt, köszönjük, ismét előrébb vagyunk néhány aprósággal a házon, kerten. Közben volt hétvégén nővérkém esküvője is, olyan volt mint egy királylány, majd leesett az állam :) Meggyógyultatok már?

Rylie :) bulást Nektek, remélem mostmár tényleg túl lesztek ezen a sorozatos kórságon. Tej mentes fél évhez - ha jól emlékszem régebbről - drukk.
Lenne egy kérdésem: hátihordozót végül kaptál valakitől, vagy esetleg vettél egyet - akár használtan?

Vica

Kép
Kép
vica94

Vica:
ZOOt még nem tudom, mert aznap nekünk fejlesztő van, de majd meglátjuk!!! :wink: :wink: :wink:

És a legjobb, amit elfelejtettem: Ma azt mondta az Angéla (ő szokta masszírozni Rékát), hogy nagyon szépen lazul (fürdés előtti maszinál most a kezébe tudtam adni a lábát, ez nálunk nagyon-nagy dolog, majdnem sírtam :oops: :oops: :oops: :D :D ), ha így folytatja, lehet, hogy hozzá nem kell már sokáig járnunk!!!!!!
Ma vettem orvosi zsályás bedörzsölőt, azzal masziztam Rékát. Illetve fürdés előtt olajjal átgyúrtam (persze a torna után) és fürcsi után krémes maszi... Hja, jó dolga van a kis puncisnak :wink: :wink: :wink: Ha ezt velem valaki havonta megcsinálná... Neki meg naponta jut belőle :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Ja és Vica:
Jobbulást, bármi is az!!!!

nukada

Nuk :) orvosi zsályás bedörzsölő nagyon jó az izomcsomókra. Konduktorok is ezt használják, meg én is ezzel szoktam dolgozni :)
Örülök nagyon, hogy Réka kezébe tudta venni a lábát. Meg tudlak érteni, mennyire boldog voltál. Míg mások esetében a baba általában a 8-9 hónapos korában eljutott odáig, hogy rágcsálja a lába ujját, addig nálunk Máté csak kb. egy hónapja tudja ezt megcsinálni. Neki kötött volt - és sztem még most is az, de már sokkal lazább - a csípője és én is sokat tornásztattam. Egy gondolat: minél jobban tudjátok most tornásztatni annál jobb. Ugyanis Máté nagyjából két hónapja nem engedi a tornát, szépen befeszíti a combizmait és nevet. Azért néha sikerül, de már korántsem olyan egyszerű csinálni, mint régen. Most már akarata van a fiúnak és ezt az izommunkával tudatosítja bennem :lol:
Gratula a javuláshoz, nagyon ügyesek vagytok mindannyian :D
Kérd meg férjuradat, masszizzon végig, ha másképp nem megy :)

Vica
vica94

vica - kötős kengurut tudok kölcsönadni

nuk -1-remegyünk ti-hez kamaraerdőre, onnan ki tb-re majd haza szerintem nem fér bele
indianyo

Indi :) köszönöm, elfogadom kölcsibe, ha tényleg nem kell akkor, amikor nekünk kell. Még nem tudom, mikor kell, de már most puhatolózok, mert időben akarnám beszerezni :) Privivel még lógok :oops: Domino rosszabbul van? :? Mármint azért gondolom, mert már dokihoz is mész vele... Lehet, hogy hülyeség, amit írok, de a párologtatás nem lenne/tenne jót Dominonak? Nem tudom, a falak hogy bírnák, de hátha a párás levegő használna, megkönnyítené a levegővételt :roll: És talán elég lenne egy kis mécses, ami fölé kis tálkában tennél vizet.

Vica
vica94

vica :) bármikor mész is, kölcsön tudom adni, most kendőzünk. d sajnos nem javul, úgyhogy megyünk votiv dokinénijéhez végre.
indianyo

[quote="indianyo"]n írta:indianyouk -1-remegyünk ti-hez kamaraerdőre, onnan ki tb-re majd haza szerintem nem fér bele

Indi!
ezt úgy érted, hogy ott alszotok Nuknál? (mert a hazaút már nem fér bele) :):)
tök jó, hogy elmentek TI-hez, kíváncsi leszek mit talál ki, ahogy olvasgatom itt a sztorikat, csodákra képes. remélem Dominó hamarosan gyógyult babácska lesz!
(nem végleges házidoki lesz nálatok TI, ugye? mert még úgy is megéri az embernek, hogy egy-egy alkalomra 3eFt-ot fizet. csak azért kérdezem, mert olyan messze laktok, h gondolom nincs kedved mindig becaplatni ide.)
billentyű helyzet?

Rylie,
antibigyó :(. Pécsen nem volt furcsa, hogy Kamilla már szed egy antibigyót? vagy nem mondtad nekik? vagy én értettem félre vmit? (lehet, hogy nem is szed /pill semmit?)

A SOK BETEGESKEDŐ, VAGY FURCSÁN HIRTELEN LÁZASODÓ BABÁKNAK BULÁST!!!!!!!!!!!!!!!

én ma pakolás helyett mit csináltam???
- egy kondér zöldbablevest főztem
- egy csomó főttkukoricát főztem (amit L. már tök egyedül eszik, sőt, csak ezt volt hajlandó enni ebédre és uzsira)
- jó pár üveg vegyes savanyúságot tettem el
- s este 7-kor rájöttem, hogy még mindig nem sütöttem meg Denizsa kekszét, úgyhogy nekiálltam és nagyon jó lett. HALLOD DENI? ;-)

psze hulla fáradt vagyok, s nem haladtam a pakolással semmit.:(

ancsipancsi

nem is meséltem, hogy tegnap voltunk Zuzmóéknál, ahol találkoztunk Zsanciékkal is, végre láttam Memét, naggyon édi volt, Lencse is imádta. itthon mondta nekem, hogy "a néni azt mondta a babájának, hogy: ne legyél szomorú!" hát, mondom, melyik babának? erre mondta, hogy "az,amelyik a kezedben volt sokáig." :)))) (és nagyon finom túrósrétest ettünk) és Pannust is folyton gyagyászni akarta, mikor aludt, akkor is be akart hozzá menni megnézni. szerencsére szereti a kisbabákat. (a nagyokkal meg jól eljátszadozott)

továbbra is szopni akar, ma már a nagymama cicijét is tapizni kezdte, az meg szemérmesen tanítgatta, hogy nincs már tejecske.
ancsipancsi

halihó! kaptam egy kis melót, + csajszinak a napirendje még mindig teljesen fel van borulva, konkrétan az alvása. fogtam betegségre, fogtam teliHoldra, de most már csak szimplán így nézek :shock:
ellenben a mai nappal ismét egészségesnek nyilvánítom magunkat :lol:

nem tudtam olvasni

Ancsi! nem reagáltál cd ügyben (Nukbulira vigyem?)

Rylie! Kamillának +++++++++ egyébként nálunk is ez volt most. az ügyeletes felírta az antibigyót - hála hogy nem tudtuk beadni - s a dokinénink kiakadt, hogy mi a tütynek tette?
köszönöm a receptet! :lol:
Mantrát ismerem, de konkrétan őt nem.

Nuk! kérek én is itinert.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: